Het ABC van Blockchain

2020: een jaar als geen ander

Blockchain en de effecten van Coronavirus

De manier waarop we werken, waar we werken en hoe we met elkaar omgaan, zijn allemaal onherroepelijk veranderd sinds COVID. Dus als we nu naar Blockchain kijken, is het met een nieuwe, andere lens dan begin 2020..

Lees verder:Blockchain en Lean Six Sigma

Hieronder staan ​​enkele van de gebieden waar de waardeproposities van Blockchain zijn geëvolueerd en belangrijker dan ooit zijn geworden.

Brief 2019 Definitie 2020 Definitie
EEN Audit Blockchain heeft ingebouwde controlemogelijkheden, waaronder transactietrails en tijdstempels. Aanpassing Tekorten aan apparatuur, onduidelijke processen en waar nodig gebrek aan ervaring kwamen allemaal naar voren in de begintijd van COVID. Omdat Blockchain een enkele bron van de waarheid bewaart en volledige tracking en traceerbaarheid van de inhoud en gebruikers heeft, is het gemakkelijker om de vereiste gegevens te vinden en de complexiteit en onzekerheid te verminderen.
B. Blockchain Een infrastructuur gebouwd op vier hoofdkenmerken, zie *. Voordeel Functies zoals virtueel werken, interoperabiliteit, decentralisatie en operationele snelheid, hoewel altijd belangrijk, worden ineens onze belangrijkste focus. De kenmerken van Blockchain kunnen deze functies versterken en inschakelen.
C * Consensus Om een ​​transactie geldig te laten zijn, moeten alle deelnemers het eens zijn over de geldigheid ervan. Continuïteit Consensus is belangrijk, maar moet ook strak en snel worden beheerd bij het omgaan met een veranderende pandemische situatie.
D Decentraliseren Biedt de mogelijkheid om een ​​enkel storingspunt te vermijden en de belasting te spreiden. Ontkoppel Nu meer werknemers thuis werken, moeten communicatie- en bedrijfstools de respectieve verhoogde, meer gedistribueerde capaciteit aankunnen.
E. Ethereum Een van de belangrijkste protocollen die worden gebruikt voor Blockchain-omgevingen. Noodgeval Noodherstel en bedrijfscontinuïteit zijn getest terwijl bedrijven door COVID navigeren. Blockchain maakt terugval en beoordeling door ontwerp mogelijk.
F. * Finaliteit Eén plek om het eigendom van een activum of de voltooiing van een transactie te bepalen. Sneller Wanneer tijdigheid van cruciaal belang wordt, zoals voor het beheren van COVID-tests of het uitrollen van vaccinaties, moet de finaliteit snel en nauwkeurig zijn.
G Globaal Een bredere datadistributie is afhankelijk van een slimmere, standaardstructuur om de efficiëntie te optimaliseren. Maak je klaar Virtueel werken is veranderd van een optie in een noodzaak en daarmee de noodzaak om je werk te doen, waar je ook bent, met de apparatuur die lokaal beschikbaar is.
H. Hash Een digitale vingerafdruk of unieke identificatie die wordt gebruikt om blokken in de ketting met elkaar te verbinden. Hosting Een gedecentraliseerde Blockchain-infrastructuur stelt bedrijven in staat om activiteiten tussen knooppunten te verplaatsen en de structuur te veranderen met minimale bredere impact.
ik *Onveranderlijkheid Niemand kan een transactie manipuleren nadat deze is geregistreerd in het Blockchain-grootboek. Integriteit Integriteit van informatie zorgt ervoor dat corrigerende maatregelen gebaseerd zijn op feiten en niet op propaganda.
J Net op tijd Als er een wijziging wordt aangebracht, wordt deze vrijwel onmiddellijk over het netwerk verspreid. Oordeel Bij een pandemie kunnen de meest recente gegevens de sleutel zijn tot tijdige beslissingen en reacties op een snel veranderende situatie.
K Kennis Met elke geregistreerde transactie groeit de kennis over het netwerk. Belangrijkste aanwijzingen Het opstellen van een effectief actieplan is afhankelijk van een duidelijke kennis van wat er tot nu toe waar en wanneer is gebeurd.
L. Grootboek De middelen voor het registreren van blockchain-transacties. Lokale toegang Records moeten worden bijgehouden en waar nodig geopend om de voortgang van COVID te meten en de resultaten en behandelingen vast te leggen.
M. Monitor Omdat Blockchain alle transacties vastlegt, is effectieve monitoring ingebouwd. Midden M is de middelste letter van het alfabet en we zitten midden in een pandemie.
N Knooppunt Een term die een deelnemer in een Blockchain-netwerk aanduidt, gegevens worden tussen knooppunten verplaatst. Nieuw COVID heeft bedrijven verplicht om op nieuwe manieren te opereren en productief te zijn. Blockchain biedt de flexibiliteit om dit te ondersteunen.
O Orkestreren Bedrijfsregels en slimme contracten maken georganiseerde Blockchain-netwerken mogelijk. een Nu bedrijven opnieuw met COVID omgaan, maakt één enkele bron van de waarheid zakelijke beslissingen eenvoudiger en corrigerende maatregelen gerichter.
P. *Herkomst Deelnemers weten waar een item vandaan komt en hoe het eigendom is veranderd. Pandemie Dit is de eerste grote pandemie die de meesten van ons hebben meegemaakt, maar het is misschien niet de laatste. We moeten de volgende keer klaar zijn.
Q Vraag Het hebben van een enkele bron van de waarheid vereenvoudigt de zoek- en ophaalmogelijkheden aanzienlijk. Quorum In tijden van extreme dwang zorgt Blockchain-consensus ervoor dat niemand profiteert ten koste van de bredere gemeenschap.
R Regelaar Een Blockchain-gebruiker met speciale machtigingen om transacties binnen een netwerk te overzien. Voorwaarden Regelgevende autoriteiten en overheden moeten toezicht houden op de gegevensbeveiliging en waar nodig voor strategische controle zorgen.
S Slim contract Een overeenkomst of reeks regels die van toepassing zijn op een zakelijke transactie. Overleving Veel industrieën hebben moeite om door de impact van COVID te navigeren. Blockchain kan helpen door veilige, nauwkeurige gegevens te verstrekken voor analyse en planning.
T Transparantie Iedereen in een Blockchain-netwerk kan op elk moment zien wat er aan de hand is. Opleiding Transparantie is essentieel bij het vaststellen van COVID-regels en -beperkingen, zodat mensen begrijpen waarom en hoe ze worden toegepast.
U Unieke ID Wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat elke transactie kan worden getraceerd en gevolgd. Ontdekken ‘Track en trace’ is een belangrijk doel geweest bij het beheersen van de verspreiding van COVID.
V. Zichtbaarheid Blockchain verbetert de zichtbaarheid over een netwerk via realtime updates voor alle deelnemers. Vaccin We kunnen de supply chain-ervaring van Blockchains gebruiken om te helpen bij het testen en de distributie, administratie en naleving van vaccins.
W. Rijkdom Bitcoin introduceerde een nieuwe manier om geld te beheren via Blockchain. Werk uit Bedrijven die hun middelen en product- / servicemogelijkheden moeten beoordelen, hebben al hun huidige en vroegere gegevens toegankelijk via Blockchain.
X X-as De horizontale! Geen Blockchain-specifieke functie, maar de sleutel tot gegevensanalyse. X-as COVID-nummerdiagrammen zijn een onderdeel geworden van hoe we het analyseren voor landen, regio’s en bevolkingsgroepen.
Y Y-as De verticale! Blockchain maakt rijkere analyses en datamining mogelijk. Y-as Aantallen positieve tests, ziekenhuisopnames, beademingen en sterfgevallen om maar een paar grafieken te noemen waaraan we gewend zijn geraakt.
Z Zone Het slimme contractaspect van Blockchain kan worden omschreven als het instellen van verschillende zones. Dierentuin Bij een pandemie kan alles uit de hand lopen alsof iemand de dieren de dierentuin uit laat, maar blockchain kan helpen om de poorten te beveiligen.

Hoewel Blockchain op zichzelf COVID niet kan oplossen of geen enkele nationale ramp kan aanpakken, biedt het wel een stabiele, veilige en enkele bron voor belangrijke gegevens. Wanneer beslissingen snel moeten worden genomen, heeft de tijd die wordt besteed aan het beslissen welke gegevens actueel zijn, waar deze worden bewaard en hoe deze toegankelijk zijn, alleen maar afbreuk aan het proces en kan dit vertragingen veroorzaken en onnodige kosten met zich meebrengen..

Lees ook:Kunnen Blockchain en traditionele databases naast elkaar bestaan??

In het licht van COVID moeten alle bedrijven achteraf beoordelen hoe ze het in 2020 hebben gedaan, wat heeft gewerkt en wat kan worden verbeterd, zodat we de volgende keer allemaal beter voorbereid zijn. Als gegevensverzameling, integriteit of validatie een probleem was, overweeg dan of een Blockchain-oplossing zou kunnen helpen om vooruit te komen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map