We leven in een wereld waar onze identiteit overal vereist is, zoals valuta, en het zal alleen maar erger worden. Elke app die we gebruiken, elke website waar we lid van worden, elke organisatie waarmee we samenwerken, vereist allemaal dat we een login-ID en wachtwoord aanmaken. Het resultaat zijn eindeloze gebruikersnamen en wachtwoorden die een nachtmerrie zijn om te onderhouden. Niet alleen dat, maar de meesten van ons zijn zeer voorspelbaar in onze naamgevingsconventies en gebruiken vaak dezelfde wachtwoorden en hoe meer wachtwoorden we hebben, hoe voorspelbaarder (en hackbaarder) we worden.

Blockchain voor digitale identiteit

Deze video gaat over veelvoorkomende uitdagingen op het gebied van digitale identiteit en onderzoekt hoe Blockchain kan helpen om uw digitale identiteit onder controle te krijgen en veilig te houden. De kenmerken die Blockchain waardevol maken, zijn de kenmerken die we nodig hebben voor een veiliger identiteitsbeheer. Herkomst, onveranderlijkheid en finaliteit zijn de sleutel tot het handhaven van effectieve identiteitscontrole.


Het kan ons allemaal raken

Om een ​​persoonlijk voorbeeld te geven: ongeveer een jaar geleden ben ik van baan veranderd. Dit betekende dat ik mijn werk-gsm moest opgeven en een nieuwe persoonlijke moest krijgen. Ik had mijn oude nummer kunnen behouden, maar besloot een schone pauze te nemen en een nieuw nummer te krijgen. Dit leek op dat moment een goed idee, maar ik wist niet hoeveel problemen dit met mijn digitale identiteit zou veroorzaken. Het aantal websites met mijn oude nummer was beangstigend en de meeste mensen zullen zich ervan bewust zijn dat als u een probleem ondervindt met uw ID of wachtwoord voor een site, ze een code naar uw e-mailadres of mobiele telefoon sturen om deze te ontgrendelen. Maar wat als dat mobiele telefoonnummer niet meer bestaat en u niet langer uw oude zakelijke e-mailaccount heeft? Daar gaat uw verificatie en zo begint een eindeloze lus om uw identiteit en toegang tot websites, systemen en applicaties te herstellen. Het kostte veel tijd om mijn gsm-nummer te wijzigen op alle plaatsen die ik nodig had en ik kom nog steeds, een jaar later, sites tegen die mijn oude gsm-nummer in hun accountgegevens hebben staan.

Een enkele bron van de waarheid.

Maar wat als ik mijn gsm-nummer (of e-mailadres) slechts één keer op een centrale locatie zou kunnen wijzigen en dat vervolgens werd doorgestuurd naar of geopend door alle apps, accounts en websites die het nodig hebben. En als ik het moest veranderen, ga ik naar die ene centrale locatie, voer de update uit die vervolgens automatisch wordt gekopieerd en bijgewerkt overal waar informatie is opgeslagen. Zou dat geen game-wisselaar zijn? Hoeveel tijd en moeite zou dat ons allemaal besparen.

Een van de leidende principes van Blockchain is dat het door ontwerp die ene bron van de waarheid kan bieden.

Blockchain voor digitale identiteit

Dit is slechts een klein voorbeeld van waar Blockchain de mogelijkheid heeft en kan worden gebruikt om het onderhoud en de beveiliging van onze digitale identiteit mogelijk te maken en te vereenvoudigen. Zoals de video uitlegt, zijn er veel facetten aan onze identiteit en we moeten ervoor zorgen dat ze allemaal veilig, actueel en toegankelijk zijn.

Corporate identity uitdagingen

Tot nu toe hebben we ons gefocust op digitale identiteit vanuit een individueel perspectief, maar dezelfde problemen kunnen worden toegepast op elk bedrijf waarvan het personeel toegang moet hebben tot meerdere systemen en dat afhankelijk is van interne of externe firewalls. Het hebben van een veilige Blockchain-omgeving om bedrijven te helpen de identiteit van werknemers centraal te houden, is een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op het juiste moment toegang hebben tot de juiste informatie.

De meeste bedrijven hebben werknemers-ID’s en e-mailaccounts en gebruiken dit tot op zekere hoogte om hun werknemersnetwerk en systeemtoegang in te stellen, maar dit lost slechts een deel van het probleem op, vooral als hun werknemers ook externe systemen gebruiken en extra gebruikers-ID’s en wachtwoorden nodig hebben. hun banen.

Zoals de onderstaande link laat zien dat digitale identiteit niet verdwijnt, breidt het zich in feite uit naar steeds meer facetten van het dagelijks leven en het bedrijfsleven..

Top 5 digitale ID-trends in 2020

Eigenaar zijn van uw gegevens

Veel van de uitdagingen in dit digitale tijdperk gaan over wie eigenaar is van en controle heeft over gegevens en dat is waar Blockchain duidelijkheid kan bieden door eigendom in de juiste handen te leggen. U kunt niet alleen één toegangspunt hebben, maar dat toegangspunt is gerelateerd aan de rechthebbende eigenaar van de gegevens. Bovendien biedt Blockchain extra beveiliging door ervoor te zorgen dat de enige die die gegevens kan wijzigen, de echte eigenaar van de gegevens is.

Lees ook: Blockchain voor digitale identiteit, hier.

Vanuit een individueel perspectief zou het niet geweldig zijn om controle te hebben over uw persoonlijke kerngegevens, of het nu gaat om medische dossiers, persoonlijke communicatiekanalen en media of financiële details. En vanuit bedrijfsperspectief zouden geen duidelijke rollen en verantwoordelijkheden, inclusief gedefinieerd en veilig eigendom en gegevenstoegang, de operationele effectiviteit verbeteren en datalekken en hacking helpen verminderen.

Dit is een oplosbaar probleem

Waar het op neerkomt, is dat hoe vaker om een ​​digitale identiteit wordt gevraagd en hoe meer plaatsen deze worden opgeslagen, hoe groter het risico dat deze wordt gecompromitteerd of door anderen wordt geopend. Dit kan op zijn best leiden tot verkeerde informatie of gegevensduplicatie, maar in het ergste geval kan dit uiteindelijk leiden tot identiteitsdiefstal of crimineel misbruik.

We hebben nu allemaal een digitale identiteit, het is aan ons om te accepteren dat dit gepaard gaat met de verantwoordelijkheid om deze individueel en collectief te bezitten en te beheren. Je hebt misschien de jouwe volledig onder controle, maar als dat zo is, ben je waarschijnlijk in de minderheid en kan die situatie elk moment veranderen. Hoe dan ook, we raden u aan deze video te bekijken en na te denken over wat u en / of uw bedrijf zou kunnen doen om uw identiteit nu en in de toekomst te beschermen en te behouden.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me