Kan Blockchain Big Data aanvullen

Big data kunnen veel dingen voor veel mensen betekenen, dus voordat we in de analyse duiken, vond ik het relevant om definities van big data en blockchain te geven met betrekking tot dit rapport.

Volgens Merriam Webster, de definitie van big data is:

Een opeenstapeling van gegevens die te groot en te complex is voor verwerking door traditionele databasebeheertools

Volgens Merriam Webster, de definitie van blockchain is:

Een digitale database met informatie (zoals records van financiële transacties) die gelijktijdig kan worden gebruikt en gedeeld binnen een groot gedecentraliseerd, openbaar toegankelijk netwerk

 

Hoe groot zijn big data?

Big Data kijkt doorgaans naar drie criteria: volume, snelheid en variantie bij het beoordelen of een behoefte een big data-benadering vereist.

Volume: Hoeveel gegevens zijn er (d.w.z. meestal in termen van terabytes en petabytes).

Snelheid: Hoe snel komt het een datacenter binnen, komt het in een database aan en / of wordt het benaderd

Variantie: Welke indeling (en) en gegevenstypen zijn inbegrepen

Er zijn geen vaste regels met betrekking tot wanneer big data van start gaat, het is meer een kwestie van het beoordelen van behoeften en het bedenken van geschikte langetermijnoplossingen die zowel nu gegevens van klanten mogelijk maken als toekomstige groei en diversiteit mogelijk maken.

Het is te veel kapitein, de motoren kunnen het niet aan


De meeste mensen die een Star Trek-, Star Wars- of ruimteavonturenfilm van welke soort dan ook hebben gezien, zullen het moment herkennen waarop een schip is aangevallen en met beperkte capaciteit opereert. De hoofdwerktuigkundige probeert verwoed genoeg kracht uit de motoren te halen om te ontsnappen of een hypersprong te maken.

Maar ze worstelen, en het lijkt alsof alle hoop verloren is. Dan, op het laatste moment, vinden ze via een tot nu toe onbekende energiebron of geniale technische oplossing een uitweg met seconden over.

Wat heeft dit met gegevens te maken, hoor ik je denken, eigenlijk, meer dan je misschien denkt. Net zoals de ingenieur goede, nauwkeurige gegevens nodig heeft om het schip uit de gevarenzone te krijgen, zo hebben bedrijven hun gegevens nodig om hun pad effectief te bewandelen en hen te helpen te komen waar ze heen willen..

Hoeveel bedrijven kunnen zich verhouden tot een panieksituatie waarin u plotseling gegevens nodig heeft en deze niet kunt vinden of waar een belangrijke beslissing moet worden genomen maar niemand de juistheid van de gegevens kan bevestigen. De gevolgen kunnen verschillen, maar het scenario van snel uit een slechte situatie moeten komen is niet zo vergezocht.

Lees verder: Is uw digitale identiteit veilig en beveiligd??

Big data, kleine wereld

Ooit concentreerden bedrijven zich op hun eigen interne gestructureerde gegevens voor het runnen en laten groeien van hun bedrijf. Maar nu, met de komst en de opkomst van sociale mediaplatforms en internetzoekmachines, halen veel bedrijven ook ongestructureerde gegevens van buiten hun organisatie, vooral wanneer ze proberen het grote geheel te begrijpen en hun bedrijfsmodellen te optimaliseren..

De hoeveelheid informatie in het publieke domein is enorm, maar het kan ook tegenstrijdig, duplicatief en zelfs onwaar zijn, dus het gebruik van die informatie vereist enige zorgvuldigheid en verificatie.

Blockchain als Enabler

En dit is waar Blockchain kan helpen door een infrastructuur te bieden waar gegevens kunnen worden opgeslagen met geschikte controles die worden toegepast om ervoor te zorgen dat ze verifieerbaar, traceerbaar en op het juiste moment toegankelijk zijn voor de juiste mensen. De klant moet nog steeds gegevensbronnen identificeren en welke gegevens hij van hen nodig heeft, maar het consensusmechanisme in Blockchain zorgt ervoor dat er een proces is om die gegevens te onderhouden. Bovendien kan de mogelijkheid om duplicatie te minimaliseren en één bron van de waarheid binnen Blockchain vast te stellen, helpen voorkomen dat ‘Big Data’ ‘Even Big Data’ wordt..

Met betrekking tot ongestructureerde of gestructureerde gegevens kan Blockchain deze mix goed aan en de mogelijkheid om slimme contracten in lagen op te nemen voor specifieke behoeften, maakt het mogelijk om veel verschillende gegevensformaten en benaderingen in te bouwen.

Lees hier meer over blockchain.

Goed tegen kwaad

Data zijn goed, daar kunnen de meeste mensen en bedrijven in kopen!

Maar, zoals bij veel eenvoudige uitspraken, wanneer je wat dieper graaft en enkele vragen begint te stellen, beginnen de gaten te verschijnen en beginnen we ons te realiseren dat er binnen de datawereld, net als in het leven, goed en kwaad is..

Om te verduidelijken waarom dit het geval is, worden in de volgende tabel de gegevenslagen een beetje losgelaten door enkele belangrijke gegevenskenmerken te beoordelen.

Disclaimer: voordat jullie allemaal deze tabel in twijfel trekken of debatteren over wat er in de verkeerde categorie staat of ontbreekt, moet ik duidelijk maken dat dit allemaal zeer subjectief is en afhankelijk van het bedrijf, de gegevens en de situatie..

Gegevens KenmerkGoodEvilComments
Bedrag Te veel Niet genoeg Geen van beide is ideaal, maar met teveel heb je de gegevens ergens als je ze kunt optimaliseren
Toegang Gereguleerd Open voor iedereen De meeste systemen staan ​​beide toe en de meeste bedrijven hanteren een hybride model, maar beveiliging is nu belangrijker dan ooit
Integriteit Geverifieerd Geen cheques De gegevens moeten nauwkeurig en betrouwbaar zijn, maar dit mag de gegevensstroom niet onnodig vertragen
Syntaxis Gestructureerd Ongestructureerd Ongestructureerde gegevens zijn moeilijker te compileren en te analyseren, maar kunnen een rijkere output opleveren en nieuwe communicatie- en marketingkanalen openen
Plaats Wolk In huis De meeste bedrijven stappen over naar de cloud omdat deze schaalbaarder is en de kosten voor het huis, de technologieafhankelijkheid en de verantwoordelijkheid verlaagt
Verscheidenheid Diverse inzichten Het kan moeilijk zijn om te assimileren De beschikbaarheid van gegevens uit vele bronnen via vele media maakt een rijkere analyse en focus mogelijk
Vernieuwingsfrequentie Echte tijd Gepland De mate van verandering bepaalt de vernieuwingsbehoeften, maar over het algemeen geldt: hoe sneller hoe beter

Vanuit een Blockchain-centrisch perspectief hangt het ervan af welke van de gegevenskenmerken in de tabel de sleutel zijn. Als de focus ligt op gegevensintegriteit via traceerbaarheid, consensus, verificatie, transparantie of een enkele bron van de waarheid, heeft Blockchain echt een voorsprong op andere databasetechnologieën.

Maar als de focus ligt op de hoeveelheid gegevens en de snelheid die moet worden geladen en geopend, is de keuze minder duidelijk. Omdat Blockchain nog relatief in de kinderschoenen staat, leert het zich nog steeds te optimaliseren in termen van schaal en snelheid.

Het eigenlijke databasemodel speelt ook een rol, onthoud dat Blockchain doorgaans het beste werkt in een gedecentraliseerd databasemodel, terwijl veel SAAS-systemen en -tools zijn ontworpen voor een gecentraliseerde aanpak..

Velen voorspellen dat Blockchain volwassen zal worden in de big data-ruimte naarmate het ouder wordt.

Meer uit onze analistenhoek: Waarom Blockchain een game-wisselaar kan zijn voor Pharma?

De wereld verandert en gegevens groeien, Blockchain kan helpen

Naarmate de wereldwijde wereldeconomie steeds toegankelijker wordt en meer bedrijven samenwerken met en andere bedrijven verwerven om hun klantenbestand uit te breiden, neemt de behoefte aan compatibele gegevens die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd toe..

Door de evolutie van virtueel werken en steeds beter wordende communicatiemiddelen wordt locatie voor veel bedrijven minder een probleem. Vanuit dataperspectief kan dit de uitdagingen vergroten, met name op het gebied van beveiliging en beschikbaarheid op mondiale basis. Bovendien moeten bedrijven, naarmate de regelgeving zich ontwikkelt en volwassener wordt, hun datastrategieën dienovereenkomstig aanpassen om ervoor te zorgen dat ze blijven voldoen.

Big data wordt steeds groter, maar naarmate Blockchain steeds slimmer wordt, wordt het onderscheppingspunt tussen de twee kleiner en wordt de kans om samen te werken tot wederzijds voordeel duidelijker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map