Kunnen Blockchain en traditionele databases naast elkaar bestaan?

Als Blockchain-bron verwacht je misschien dat we Blockchain promoten als het antwoord op het leven, de beschaving en het universum zoals we het kennen. We zouden op zijn minst de deugden ervan moeten verheerlijken als veel beter dan een traditionele database, toch? Nee!

We zijn hier niet om Blockchain te verkopen als het antwoord op elk technologievraagstuk. We proberen het te positioneren in het bredere technologielandschap waar het kan bijdragen en wederzijds ten goede kan komen aan iedereen. In dit opzicht is het niet beter dan een database, het moet eerder als een alternatief worden beschouwd.

Blockchain en database

Je zou niet generaliseren en zeggen dat een pick-up truck beter is dan een gewone auto, het hangt uiteindelijk af van de eisen waaraan moet worden voldaan en het beoogde gebruik. Als je over de bredere gebruikersgroep kijkt, is er echt genoeg ruimte voor beide.

De onderstaande grafiek geeft een samenvatting op hoog niveau van de belangrijkste verschillen tussen Blockchain en een database, die verder wordt onderzocht in de video aan het einde van dit artikel.

Kunnen we niet gewoon opschieten

Het belangrijkste om op te merken bij het bekijken van deze video is dat Blockchain andere voordelen biedt dan een traditionele database. Het hebben van de optie Blockchain of een gewone database is eigenlijk een goede zaak, omdat het de klant meer keuze en kansen geeft. Het is ook niet per se een geval van het een of het ander, je kunt beide hebben, onafhankelijk opereren of geïntegreerd en gekoppeld. Terugkomend op de auto-analogie: als bestuurder heb je misschien de kwaliteiten nodig die een pick-up je geeft, of je denkt misschien dat een auto beter aan je eisen voldoet. Veel gezinnen hebben misschien een pick-up en een auto en dat is oké.

De sleutel is het maken van goede keuzes

De uitdaging is ervoor te zorgen dat de stukjes van je technologiepuzzel in elkaar passen!

Daarom is bedrijfsanalyse zo belangrijk bij het nemen van technologische beslissingen. De synchronisatie van proces, data en systemen is complex. Elke nieuwe technologie die aan de infrastructuur van een bedrijf wordt toegevoegd, moet niet alleen op zichzelf effectief functioneren, maar ook moeten worden afgestemd op en geïntegreerd met het bestaande ecosysteem. Idealiter zou een nieuwe toevoeging moeten verbeteren wat al bestaat in een of andere hoedanigheid, anders waarom zou het doen.

Elke dag lijkt het erop dat er een nieuw systeem of gadget aan ons wordt verkocht, maar we moeten onze aantrekkingskracht op het nieuwe en glanzende niet de beslisser laten zijn. We moeten ons verzetten tegen kortetermijnaankopen in impulstechnologie die niet strategisch op elkaar zijn afgestemd en die later problemen zouden kunnen veroorzaken. Het kopen van een auto terwijl u weet dat u vaak van de weg moet gaan of zware ladingen moet vervoeren, zal niet optimaal zijn, het kan werken, maar zal niet zo efficiënt zijn als een pick-up. De auto ziet er misschien beter uit dan de vrachtwagen en is goedkoper, maar hij doet het werk dat je nodig hebt en gaat lang mee.

Verandering is onvermijdelijk, maar niet op zichzelf

Technologie ter wille van de technologie lost zakelijke problemen niet op. Als u een bestaand systeem heeft met een database die goed werkt, aan uw behoeften voldoet en kosteneffectief is, waarom zou u dat dan veranderen voor een nieuw? Bewaar dat systeem echter niet totdat het sterft en niet meer kan worden ondersteund. Strategisch gefocuste bedrijven plannen vooruit en brengen veranderingen eerder dan later aan om risico’s te verkleinen en actueel te blijven. Door Blockchain aan uw technologiesuite toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat u over een uitgebreide IT-toolkit beschikt. Het kan uiteindelijk een of meer bestaande databases vervangen of ze aanvullen. Indien goed beheerd, zullen uw proces en gegevensbehoeften dit te zijner tijd voor u beslissen.


We weten allemaal dat het traditionele databasemodel van het hebben van uw eigen hardware en software op locatie die u kunt besturen en beheren, in de loop van de tijd is geëvolueerd tot een Software As A Service (SAAS) cloud-gebaseerd model. Voor veel bedrijven heeft dit de last voor de IT-afdelingen van het bedrijf verminderd. Het verplaatsen van databases en systemen naar de cloud verwijdert echter niet noodzakelijkerwijs alle beperkingen van een database.

Evenzo kan het implementeren van Blockchain enkele van de algemene databasebeperkingen aanpakken, maar kan ook enkele van zijn eigen unieke uitdagingen creëren, zoals in de video wordt uitgelegd.

Het leven is een compromis

Als klant willen we meestal alles, maar de meesten van ons weten dat we een aantal compromissen moeten sluiten, dat is het leven. Dus bij het kiezen tussen Blockchain en databases, moet u de respectieve sterke punten en waarden bekijken, zoals uitgelegd in de video.

Bepaal wat voor u het belangrijkst is:

  • Is prestatie de belangrijkste factor?
  • Of misschien beveiliging of noodherstel?
  • Heeft u alles nodig dat controleerbaar en traceerbaar is??
  • Werkt u samen met andere bedrijven en moet u integreren met hun systemen??
  • Is de sleutel tot regelgeving en compliance?
  • Mochten uw gegevens gecentraliseerd of gedecentraliseerd zijn?
  • Werk je wereldwijd of virtueel?

Dit zijn allemaal belangrijke overwegingen, dus wees van tevoren duidelijk wat u probeert te bereiken om ervoor te zorgen dat u de juiste technologische keuzes maakt voordat u een nieuwe weg inslaat. Eenmaal op een pad van richting veranderen is een stuk moeilijker (en duurder) en proberen om een ​​vierkante pin in een rond gat te passen is geen duurzaam go forward-model.

Lees ook: Blockchain versus database: het verschil tussen de twee begrijpen

Eindscore

Tot slot, als Blockchain versus traditionele database een voetbal (voetbal) game zou zijn, zou ik zeggen dat de eindscore 1-1 is, een verdienstelijke score waarbij beide partijen hun sterke en zwakke punten hebben. Er is geen slechte keuze, dus doe je huiswerk, bekijk de teamfiches en kies je kant!

Als u na het bekijken van de video een aspect ervan verder wilt bespreken of iets over dit artikel wilt zeggen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 101 Blockchains.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map