Waarom Blockchain een game-wisselaar kan zijn voor Pharma

De patiënt wacht

Het primaire doel van de farmaceutische industrie is om patiënten sneller effectievere medicijnen te bezorgen, zo simpel is het. Of is het?

Wanneer je de motorkap van een auto opent, zijn er veel bewegende delen die samen moeten werken. Hoe goed deze onderdelen samen werken om de auto voort te stuwen, bepaalt de snelheid waarmee u rijdt en het gas dat u gebruikt.

Dezelfde principes zijn van toepassing op elk klinisch onderzoek. Een farmaceutisch bedrijf zal een onderzoek sponsoren, vaak een of meer klinische onderzoeksorganisaties (CRO’s) gebruiken om het onderzoek te beheren en een aantal medische sites en onderzoekers zullen worden gecontracteerd om de patiënten te rekruteren en te beheren. Ter ondersteuning hiervan beschikt u over alle ondersteunende functies, levering van geneesmiddelen, veiligheidsrapportage, wettelijke vereisten en beveiligingsbehoeften. Veel bewegende delen en veel data. Hoe complexer het onderzoek in termen van patiënten, locaties, landen en partners, des te meer gegevens moeten worden gecontroleerd. Wanneer u dit model begint uit te breiden over meerdere onderzoeken binnen en tussen farmaceutische bedrijven (en CRO’s) binnen verschillende therapeutische gebieden en territoria, is de groei van gegevens exponentieel.

Kunt u uw gegevens vertrouwen??

Historisch gezien worden studiegegevens om dit te beheren vaak gedupliceerd, gekopieerd en meerdere keren opgeslagen in een aantal systemen voor een aantal bedrijven. Dit is niet opzettelijk maar vaak het gevolg van omstandigheden zoals:

  • Een gebrek aan integratie tussen ongelijksoortige bestaande applicaties
  • Jarenlange overnames en fusies waardoor veel legacy-systemen ontstaan
  • Softwareaanpassingen en interne oplossingen
  • Inconsistente en verouderde processen

Wat de reden ook is, dit kan tot grote problemen leiden bij het coördineren, rapporteren en correleren van gegevens, wat leidt tot uitgebreide herwerking, handmatige verificatie en beoordeling. Dit leidt weer altijd tot studievertraging en hogere kosten.

En hoewel de time-to-market voor medicijnen natuurlijk belangrijk is voor wachtende patiënten, is het ook van cruciaal belang voor medicijnfabrikanten en niet alleen omdat het meer kost naarmate een onderzoek langer duurt (wat het ook doet).

De klok tikt

De meeste mensen weten misschien dat patenten op geneesmiddelen in de VS 20 jaar geldig zijn. Wat velen misschien niet weten, is dat op het moment dat een geneesmiddeloctrooi wordt aangevraagd en met succes wordt geregistreerd, de klok begint te tikken op die 20 jaar. Als een medicijn er dan 10 jaar over doet om de testfasen te doorlopen voordat het wordt goedgekeurd en op de markt wordt gebracht, heeft dat octrooi nog maar 10 jaar over. Dat is de werkelijke kostenimplicatie en een deel van de reden dat medicijnen zo duur kunnen lijken, omdat de fabrikant vaak een beperkte tijd heeft om hun enorme R terug te verdienen.&D kost voordat het octrooi verloopt.

Geschat wordt dat farmaceutische bedrijven $ 600.000 aan potentiële inkomsten verliezen voor elke dag dat een proef wordt uitgesteld voor een nichemedicijn, $ 8 miljoen per dag voor een blockbuster. Volgens de Clinical trials.gov website er lopen momenteel meer dan 350.000 proeven over de hele wereld.

Blockchain als data-enabler

Het vermogen om deze uitdagingen aan te gaan, is waarom Blockchain een game-wisselaar kan zijn voor Pharma.


Wat als individuele onderzoeksgegevens zich op één veilige, gecontroleerde locatie zouden kunnen bevinden met een volledig ingebouwd audittrail? Wat als gemeenschappelijke gedeelde branchegegevens zouden kunnen worden opgeslagen in een enkele bron van waarheidsrepository’s die toegankelijk zijn voor iedereen die ze nodig heeft en die kunnen worden bijgewerkt via een gestructureerd consensusmodel? Wat als patiënten hun persoonlijke gegevens op één plek zouden kunnen bezitten? Wat als farmabedrijven zich zouden kunnen concentreren op concurrentievoordeel in plaats van dat elk bedrijf algemene problemen aanpakt. Dit alles zou voor farmaceutische bedrijven individueel en collectief veel tijd en geld besparen en de ervaring voor onderzoeksteams en patiënten verbeteren. Dit is wat Blockchain kan inschakelen!

Op basis van dit model, zelfs als slechts een paar procent van deze onderzoeken op de markt komen, als Blockchain slechts één dag per onderzoek bespaart door de tijd te verbeteren om patiënten te werven, onderzoekers te betalen, sites te controleren of de naleving te verbeteren, wat de kosten meerdere keren zou rechtvaardigen . Op de juiste manier toegepast, heeft Blockchain het potentieel om aanzienlijk meer winst te behalen. Onthoud dat goedkopere, snellere onderzoeken mogelijk ook de weg openen naar meer betaalbare medicijnen in handen van patiënten sneller.

blockchain in farmaceutische producten

Juiste tijd, juiste plek

Historisch hebben farmaceutische bedrijven zich geconcentreerd op hun eigen behoeften en doelen, wat begrijpelijk is, maar vanuit een brancheperspectief heeft dit potentiële hiaten gelaten bij het aanpakken van gemeenschappelijke problemen en verbetermogelijkheden waarvan iedereen zou kunnen profiteren. Hoewel dit vooraf investeringen en samenwerking vereist, zou het, als het op de juiste manier wordt gedaan, vervolgens bedrijfsmiddelen vrijmaken om zich te concentreren op de activiteiten met echte toegevoegde waarde..

Daarom moet Pharma rekening houden met blockchain, het kan een game-changing enabler zijn voor de industrie en mag niet worden gezien als zomaar een andere technologie. Het vervangt geen bestaande technologieën, maar kan, als het op de juiste manier wordt gebruikt, deze aanvullen en verbeteren, waardoor een vlottere, snellere stroom van gegevens en informatie ontstaat.

Lees ook: Blockchain in Pharma

Kom meer te weten

In deze video belicht 101 Blockchains enkele van de gebieden waar blockchain de farmaceutische industrie zou kunnen helpen om samen vooruit te komen en het klinische proefproces drastisch te versnellen. Maar als blockchain de impact wil hebben die het zou kunnen hebben in deze branche, dan vereist het ook een nieuwe collectieve mentaliteit van alle betrokkenen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map