Bereid je je voor op je Hyperledger-interview? Nou, je bent niet de enige. Hyperledger is de afgelopen jaren in vraag toegenomen. De vraag is gekoppeld aan de blockchain-vraag naar talent.

Grote bedrijven, waaronder Facebook, Twitter, Microsoft en anderen, kennen het belang van talent en als het gaat om nieuwe technologieën zoals Blockchain.

Op dit moment is een van de grootste hindernissen voor de industrieën het toewerken naar een standaard voor de blockchain.

Hyperledger, een overkoepelend project van The Linux Foundation, heeft tot doel precies dat te doen. Het is een open-source blockchain-technologie die tot doel heeft de acceptatie van blockchain te bevorderen door middel van wereldwijde samenwerking.

Het is in veel real-world projecten toegepast en er zijn voordelen voor organisaties om vast te houden aan een ecosysteem dat in hoog tempo evolueert. Momenteel zijn er honderden leden die momenteel deel uitmaken van het Hyperledger-ecosysteem, waaronder IBM, AirBus, Accenture en anderen.

Contents

Hoe u zich voorbereidt op het Blockchain-interview

Voordat we de vragen bespreken, moeten we leren hoe we ons op het interview kunnen voorbereiden. Als leerling moet je altijd beginnen bij de basisprincipes en er sterk in worden. Door dit te doen, stel je jezelf open voor meer geavanceerde concepten.

Afgezien daarvan moet u brede disciplineoverschrijdende vaardigheden verwerven, een basiskennis hebben van verschillende blockchain-platforms, het vermogen om het bedrijf te beheren met technologie, het bedrijfsproces van de onderneming begrijpen en nog veel meer.!

We hebben alle punten behandeld in ons Voorbereiding op een Blockchain-interviewonderwerp. Deze punten gelden ook voor jou voor Hyperledger Interview aangezien het gebaseerd is op blockchain. Het enige dat u hoeft te doen, is de punten gebruiken volgens een bedrijf dat u probeert in te huren voor Hyperledger. Hoe dan ook, het interview zou moeten helpen en daarom zou je het moeten lezen voordat je hieronder verder gaat.

Ben je op zoek naar interviewvragen voor blockchain? Dan is Top 50 Blockchain-interviewvragen en antwoorden 2019 wat u moet controleren!

Blockchain en Hyperledger-vraag

Het lijdt geen twijfel dat er veel vraag is naar blockchain. Het verandert immers de manier waarop onze industrieën werken en functioneren. Het is het vermogen om problemen op te lossen waarvan men dacht dat ze eerder onmogelijk waren, dat maakt het zo verbazingwekkend!

Bovendien vind je rondom blockchain veel certificeringsprogramma’s.


101 Blockchains begrijpt de vraag van de markt en biedt ook zijn eigen overvloed aan blockchain-gerelateerde cursussen. Bekijk de 101 Blockchains-academie voor meer informatie!

Hyperledger van de Linux Foundation is een geweldige poging om tools te bieden om blockchain effectief te gebruiken. In feite betrekken veel topscholen, waaronder MIT en Berkey hun studenten al door cryptocurrency- en blockchain-lessen aan te bieden..

Over het algemeen zien we een enorme vraag in zowel blockchain als Hyperledger in de algemene ruimte. CNBC rapporteert ook dat blockchain volgens Linkedin de meest gevraagde jobvaardigheden zijn in 2020

Over het algemeen is het gemakkelijk om te zeggen dat u de juiste weg hebt gekozen als u probeert in de branche te komen.

Vaardigheden vereist

Zoals je kunt zien, zijn er veel eisen aan de blockchain en Hyperledger. Het is gemakkelijk om te zeggen dat je een baan krijgt als je de vaardigheden en aanleg hebt om het sollicitatiegesprek te klaren. Meestal is het het onvermogen van de kandidaat om de functievereisten te kennen voordat hij deze probeert te bemachtigen.

Afgezien van het krijgen van een Hyperledger-baan via een Hyperledger-interview, willen we de vaardigheden doornemen die nodig zijn om een ​​blockchain-specialist en blockchain-architect te worden.

Blockchain-specialist: Een blockchain-specialist is degene die de vaardigheden wil hebben om op blockchain gebaseerde oplossingen te ontwikkelen. Hij heeft vaardigheden zoals technisch geweten, programmeertaalexpert, ontwerpt en ontwikkelt blockchain-oplossingen, configureert blockchain-infrastructuur, enzovoort.!

We hebben het onderwerp al in detail behandeld met betrekking tot Blockchain Specialist. Lees er hier meer over: Blockchain-specialist worden. Dit zal je zeker helpen in je Hyperledger-interview

Blockchain-architect: Een blockchain-architect speelt een heel andere rol. Hij is de persoon die de blockchain-oplossing ontwerpt voor een onderneming of een organisatie. Hij werkt nauw samen met R&D-teams om het te laten gebeuren! De belangrijkste vaardigheden die een blockchain-architect zou moeten hebben, zijn onder meer blockchain-fundamentals, leiderschapsvaardigheden, kennis van gegevensstructuren, bekwaamheid in cryptocurrency, enzovoort.!

We hebben het artikel over blockchain-architect al behandeld. Als je meer wilt weten, bekijk het dan hier: Hoe een Blockchain-architect te worden. Als u het verschil begrijpt, kunt u uw vaardigheden dienovereenkomstig presenteren en aanpassen in uw Hyperledger-interview.

35+ Hyperledger-interviewvragen die u moet weten

V: Wat is Hyperledger?

A: Hyperledger is een overkoepelend open source samenwerkingsproject dat wordt beheerd door The Linux Foundation. Het biedt een Hyperledger Greenhouse-ecosysteem, dat bestaat uit vele projecten, variërend van tools, frameworks en bibliotheken.

Omdat het open-source is, wordt het actief ontwikkeld en werken honderden ontwikkelaars over de hele wereld samen om het te verbeteren. Het werd in februari 2016 geïntroduceerd in de prachtige stad San Francisco, Californië. Op dat moment heeft het 30 oprichtende leden, waaronder IBM, VMWare, SWIFT, R3 en anderen.

Lees hieronder meer.

 • Hyperledger-zelfstudie: de ultieme gids

Vraag: Wat zijn de kerndoelen van Hyperledger?

A: De kerndoelen van Hyperledger zijn als volgt.

 • Creëer codebases en gedistribueerde grootboekframeworks die op ondernemingsniveau en open source zijn. Deze zouden zakelijke transacties moeten ondersteunen.
 • Bouw technische gemeenschappen zodat ze kunnen werken aan het bouwen en ontwikkelen van gedeelde grootboek-POC’s, blockchain, veldproeven en nog veel meer!
 • Leer het publiek over de marktkansen voor blockchaintechnologie.
 • Ga voor een community-gedreven architectuur die open en neutraal is. Het moet worden ondersteund door zakelijke en technische governance.
 • Ten slotte willen ze de community promoten zodat deze zoveel mogelijk frameworks en platforms kan bereiken.

V: Wat is Hyperledger Fabric?

A: Hyperledger Fabric is een populair Hyperledger-project. Het wordt gebruikt voor het ontwikkelen van oplossingen en toepassingen met een modulaire architectuur. Enkele van de belangrijkste functies zijn onder meer plug-and-play-lidmaatschap, consensus en andere functies. Dit geeft de industrie veel opties om met blockchain-technologie te werken en kan in een overvloed aan industriële use-cases worden gebruikt. De focus is ook om meer schaalbaarheid te brengen zonder de privacy op te offeren.

Momenteel zag Hyperledger Fabric een 2.0-release.

Meer bronnen om van te leren:

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain van de volgende generatie

Vraag: Wat zijn de belangrijkste componenten van het Hyperledger Fabric-model? Beschrijf ze kort.

A: In de kern wil Hyperledger Fabric een aangepaste maar krachtige en uitgebreide blockchain-oplossing voor bedrijven bieden. Het Hyperledger Fabric-model bestaat uit zes belangrijke ontwerpkenmerken.

 • Activa: De activa worden gebruikt om items te definiëren die waarde bieden en via het netwerk kunnen worden uitgewisseld. Het kan voedsel, medicijnen of cryptocurrency zijn.
 • Ledger-functies: Ledger biedt een overvloed aan functies, waaronder de mogelijkheid om de transactiegeschiedenis van elk kanaal te coderen. Het is ook onveranderlijk en gedeeld. Het ondersteunt een SQL-achtige query.
 • Privacy: de privacyfunctie zorgt voor het verzamelen van zowel privé- als kanaalgegevens. 
 • Chaincode: Chaincode vormt de kern van Fabric. Het zorgt voor meerdere aspecten, waaronder prestaties, schaalbaarheid, over knooppunttypen, verificatie en vertrouwen. 
 • Consensus: het behandelt de netwerkconsensus met schaalbaarheid en beveiliging.
 • Veiligheid & Lidmaatschapsservices: bieden de mogelijkheid om geautoriseerde netwerken te creëren

Opmerking: dit is een belangrijke vraag in het Hyperledger-interview.

Vraag: Welke projecten worden vermeld onder de Hyperledger-paraplu?

A: Momenteel zijn er 15 projecten onder de Hyperledger Greenhouse. Ze zijn zoals hieronder.

 • Hyperledger Ram
 • Hyperledger Avalon
 • Hyperledger Besu
 • Hyperledger Burrow
 • Hyperledger-remklauw
 • Hyperledger Explorer
 • Hyperledger-stof
 • Hyperledger-raster
 • Hyperledger Indy
 • Hyperledger Iroha
 • Hyperledger-quilt
 • Hyperledger zaagtand
 • Hypergrootboektransactie
 • Hyperledger Ursa

Lees hier meer over hen: Hyperledger-project

Notitie: In het Hyperledger-interview verwacht de interviewer dat je alle projecten kent. Als u echter niet alles kunt beantwoorden, hoeft u zich geen zorgen te maken, want de interviewer zal zich ook concentreren op uw technische kennis.

V: Wat is de technische stuurgroep (TSC)?

A: De technische stuurgroep is verantwoordelijk voor het sturen van de waarden en verantwoordelijkheid van de technische richting van Hyperledger. De commissie bestaat uit 11 gekozen leden. Ze hebben een complex scala aan verantwoordelijkheden, die zijn gedefinieerd in het Hyperledger-handvest.

Vraag: Wat zijn de drie fasen die een Hyperledger-project doorloopt??

A: De Hyperledger-projectcyclus kan uit vijf mogelijke statussen bestaan

 • Voorstel: Hier ontvangt TSC de projectvoorstellen. 
 • Incubatie: het project dat eenmaal is goedgekeurd door TSC, gaat naar Incubation
 • Actief: elk project dat de incubatie heeft verlaten, wordt ingesteld op actief. 
 • Eerste grote release: dit is wanneer het project door zijn eerste grote release gaat. 
 • Vervallen: in deze fase wordt het project niet actief ontwikkeld. Het wordt gedurende zes maanden ontwikkeld en onderhouden door zijn gemeenschap. Daarna worden er geen formele releases meer gedaan.
 • Einde levensduur: het project wordt niet onderhouden of ontwikkeld.

Notitie: Als u het interview vertelt over de vijf mogelijke toestanden in het Hyperledger-interview, betekent dit dat u weet hoe de projecten worden onderhouden.

Vraag: Vertel ons het voordeel van Hyperledger Fabric?

A: Er zijn veel voordelen van Hyperledger Fabric in een bedrijfsomgeving.

 • Toegestane netwerken: Met Hyperledger Fabric is het voor elke onderneming of organisatie mogelijk om volledig geautoriseerde netwerken te creëren. Dit betekent dat de organisaties kunnen beslissen wie en wat iedereen toegang heeft tot het netwerk. De identiteiten moeten eerst een KYC uitvoeren voordat ze toegang hebben tot netwerkbronnen. Het helpt organisaties die sterk afhankelijk zijn van gegevensbeveiliging, waaronder financiële sectoren, gezondheidszorg en het bankwezen.
 • Schaalbaarheid en prestaties: Hyperledger biedt prestaties en schaalbaarheid met zijn Hyperledger-projecten. Hyperledger Fabric biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ​​modulair ontwerp te gebruiken, wat de schaalbaarheid verbetert zonder de privacy van het netwerk op te offeren. Het is ook een hoog niveau van vertrouwen.
 • Uitgebreide zoekopdrachten: De Hyperledger-structuur biedt toestandsovergangen op een opeenvolgende manier. Dit geeft het platform de mogelijkheid om sleutel-waardeparen te genereren.
 • Modulair ontwerp: Fabric biedt een modulair ontwerp, waardoor het voor bedrijven gemakkelijk is om het in hun systeem te integreren. Het opent ook veel use-cases in de branche die het modulaire ontwerp kunnen gebruiken.
 • Chaincode-functionaliteit: Een ander voordeel van Hyperledger Fabric is het gebruik van de kettingcode-applicaties, die er op hun beurt voor zorgen dat transacties met eigendomsoverdracht aan dezelfde vereisten en regels worden onderworpen.

Vraag: Wat zijn de componenten van Hyperledger Fabric?

A: Het heeft twee componenten, waaronder statusgegevens en transactielogboek.

V: Wat is Hyperledger Explorer?

Hyperledger Explorer maakt deel uit van de Hyperledger Umbrella-projecten. Hiermee kunnen ontwikkelaars een webtoepassing maken om blokken, bijbehorende gegevens en transacties in Hyperledger te bekijken / opvragen. Het stelt u ook in staat om transactiefamilies en alle andere informatie die beschikbaar is in het grootboek te controleren. 

Vraag: Wat is Hyperledger Aries?

A: Hyperledger Aries faciliteert een interoperabele, herbruikbare en gedeelde toolkit gericht op de digitale referenties. Hiermee kunnen oplossingen en initiatieven worden ontworpen voor het verzenden, maken en opslaan van verifieerbare digitale referenties. Het is een bibliotheek en werkt in combinatie met de cryptografische ondersteuning van Hyperledger Ursa.

Het is het meest geschikt voor peer-to-peer-interacties in een blockchain-omgeving. 

V: Wat is Hyperledger Avalon?

Hyperledger Avalon is een tool die een onafhankelijke grootboekimplementatie is die gebruikmaakt van de Trusted Compute-specificaties. De Enterprise Ethereum Alliance publiceert het. Hiermee kan de blockchain-verwerking veilig worden verplaatst naar de speciale computerbronnen van de hoofdketen. 

V. Wat is Hyperledger Besu?

A: Hyperledger Besu is een bedrijfsklare Ethereum-client. Het kan zowel privé als openbaar zijn. Het wordt geleverd met veel ondersteuning voor consensusalgoritmen, waaronder PoA, PoW en andere. 

V: Wat is Hyperleder Burrow?

A: Hyperledger Burrow is gedistribueerde grootboeksoftware die zich richt op snelheid, ergonomie voor ontwikkelaars en eenvoud. Het kan ook worden gedefinieerd als een complete enkelbinaire blockchain-distributie. Het wordt geleverd met de ondersteuning voor zowel WASM- als EVM-gebaseerde slimme contracten. Het heeft ook toestemming en beheer ingebouwd en kan ook on-chain voorsteltransacties uitvoeren.

V: Wat is Hyperledger Caliper?

Hyperledger Caliper is een tool binnen het Hyperledger-ecosysteem. Hiermee kunt u blockchain benchmarken, de prestaties ervan met behulp van de vooraf gedefinieerde use-cases. Het genereert rapporten en geeft de gebruiker ook verwijzingen naar andere blockchain-oplossingen, waaronder Hyperledger Sawtooth, Ethereum, Hyperledger Besu, Hyperledger Burrow, FISCO BCOS, Hyperledger Fabric en Hyperledger Iroha.

V. Wat is Hyperledger Cello?

A: Het is een ander hulpmiddel in de Hyperledger Greenhouse. Het biedt een blockchain operationeel dashboard. Het verbetert het beheren, maken en gebruiken van blockchains. Hiermee kunnen bedrijven ook Blockchain as a Service maken. Ten slotte kan het worden gebruikt als een operationele console, zodat u blockchain efficiënt kunt beheren. Het kan op verschillende infrastructuren draaien, inclusief virtuele machines, bare metal en andere containerplatforms.

V: Wat is Hyperledger Grid?

V: Hyperledger Grid is een op de toeleveringsketen gerichte referentie-implementatieoplossing. Het is domeinspecifiek en zal daarom werken met een op de toeleveringsketen gebaseerd bedrijf. Hiermee kunnen bedrijven verwijzen naar de implementatie van datamodellen, gegevenstypen, slimme contracten, enzovoort! Het volgt ook de open standaarden en best practices uit de branche. 

V: Wat is Hyperledger Sawtooth?

A: Sawtooth is gedistribueerde grootboeksoftware die een modulaire en flexibele architectuur biedt, net als Fabric. Het stelt ondernemingen in staat het kernsysteem te onderscheiden van het toepassingsdomein. Dit betekent dat slimme contracten kunnen worden geconfigureerd zonder dat u het ontwerp van het kernsysteem hoeft te kennen. Het ondersteunt ook verschillende consensusalgoritmen, waaronder Proof of Elapsed Time (PoET) en Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT).

V: Wat is Hyperledger Indy?

A: Indy is gedistribueerde grootboeksoftware die herbruikbare componenten, tools en bibliotheken biedt voor digitale identiteiten op gedistribueerde grootboeken en blockchains. Het is ook interoperabel en werkt met verschillende blockchains. 

V. Wat is Hyperledger Iroha?

A: Hyperledger Iroha is nog een andere gedistribueerde grootboeksoftware die goed werkt met IoT en infrastructurele projecten. Het kan er gemakkelijk mee worden geïntegreerd en het is ook eenvoudig te gebruiken. De belangrijkste kenmerken zijn onder meer een modulaire, eenvoudige constructie, C ++ -ontwerp en andere fouttolerante consensusalgoritmen.

Vraag: Wat is Hyperledger Quilt?

A: Hyperledger Quilt is een Java-implementatie van het Interledger-protocol. Het maakt crypto- en fiat-betalingen mogelijk via alle betalingsnetwerken.

V: Wat is Hyperledger Transact?

A: Hyperledger Transact is een bibliotheek die de ontwikkeling van gedistribueerde grootboeksoftware vermindert. Het biedt ook de mogelijkheid om een ​​standaardinterface te maken waarmee we slimme contracten kunnen uitvoeren. 

Vraag: Vertel ons het verschil tussen Ethereum en Hyperledger?

A: Er zijn veel verschillen tussen Ethereum en Hyperledger. In de kern hebben Hyperledger en Ethereum verschillende doeleinden. Hyperledger is bijvoorbeeld voor een B2B-bedrijf, terwijl Ethereum voor algemene applicatie- en B2C-bedrijven is. Zowel Hyperledger als Ethereum bieden privé- en geautoriseerde netwerken. Ethereum biedt echter ook de mogelijkheid om openbare blockchain-netwerken te creëren.

Ethereum maakt gebruik van de PoW-algoritme-consensus, die mining vereist, terwijl Hyperledger een pluggable consensus biedt waar mining niet vereist is. Het laatste verschil is dat het de programmeertaal Golang gebruikt, terwijl Ethereum Solidity gebruikt.

Lees meer over: Ethereum versus Hyperledger: welke is ideaal voor slimme contracten en privacy?

V. Wat is een YAML-bestand?

A: YAML-bestand is een door mensen leesbare taal voor gegevensserialisering. Het wordt gebruikt in het Hyperledger-project. Het wordt gebruikt om verschillende aspecten van het project te configureren. 

V: In welke taal is Chaincode geschreven?

A: Chaincode is geschreven in meerdere talen, waaronder Java en GO.

V: Wat is Golang?

A: Golang is een programmeertaal die wordt gebruikt in het Hyperledger Fabric-project. Het wordt gebruikt om slimme contracten te schrijven, en ook de kettingcode wordt ermee geschreven. 

V. Wat is het Genesis-blok?

A: Genesis-blok is het eerste blok dat wordt gegenereerd in een blockchain-platform. Het is ook de eerste blockchain die wordt gegenereerd in Hyperledger gedistribueerde blockchain-grootboek. De transacties die later worden gegenereerd, worden met de juiste verificatie aan de latere blokken toegevoegd.

V: Wat zijn de knooppunten in Hyperledger Fabric?

A: De communicatie-items in Hyperledger worden knooppunten genoemd.

V. Wat is een kanaal in Hyperledger Fabric?

A: Het subnet van een Hyperledger-netwerk staat bekend als het kanaal. Er kunnen zoveel mogelijk kanalen in het blockchain-netwerk zitten.

V. Vertel ons over de verschillende soorten knooppunten in Hyperledger Fabric?

A: Er zijn drie soorten knooppunten in Hyperledger Fabric.

 • Peer-knooppunt
 • Client-knooppunt
 • Bestel knooppunt

Elk knooppunt heeft zijn eigen functionaliteit. De peer moet bijvoorbeeld de transactie vastleggen die wordt geïnitieerd door het clientknooppunt. De garantie van de voltooiing van de transactie wordt verzorgd door het orderknooppunt.

V. Zijn slimme contracten en kettingcodes vergelijkbaar?

A: Ze zijn in werkelijkheid hetzelfde.

V: Wat is het consensusmechanisme?

A: Het consensusmechanisme wordt gebruikt om de transacties en andere activiteiten binnen het blockchain-netwerk te verifiëren. Er zijn veel populaire consensusmechanismen, waaronder Proof-of-Work (PoW) en Proof-of-Stake (PoS). Hyperledger maakt gebruik van het PBFT-model (Practical Byzantine Fault Tolerance).

V. Wat betekent BaaS??

A: BaaS staat voor Blockchain as a Service – die wordt aangeboden door topbedrijven, waaronder Microsoft, Google, enz. Om Blockchain als een complete service aan te bieden. Op deze manier hoeft de onderneming geen eigen blockchain-oplossing te bouwen en kan ze hun blockchain-applicatie hosten op de bruikbare Blockchain.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van het Hyperledger-interview en de vragen. Dus, wat vind je van de interviewvragen voor Hyperledger? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me