20+ toepassingen voor blockchain-technologie die u moet weten

Door het gebruik van blockchain-technologie te leren, krijgt u een duidelijk beeld van hoe het de wereld om ons heen kan veranderen. Als je nieuw bent bij blockchain en je wilt leren hoe je blockchain-technologie in en uit wilt, dan kan het echt helpen om het gebruik van blockchain-technologie te leren.!

Niemand ontkent de impact van blockchain-technologie in onze echte wereld. Zelfs de ervaren blockchain-gebruikers kunnen profiteren door de use-cases voor blockchain-technologie te leren. En, hoe zit het met ondernemingen? Nou, we hebben iedereen gedekt, want we zullen het gebruik van blockchain-technologie vanuit het zakelijke en zakelijke perspectief bekijken.

Afgezien daarvan behandelen we ook real-world toepassingen voor blockchain-technologie die is gericht op mensen die geen technische achtergrond hebben. Over het algemeen zal dit bericht een complete gids zijn om meer te weten te komen over de use-cases voor blockchain-technologie.

Maar voordat we dat doen, moeten we meer te weten komen over Blockchain-technologie. Laten we beginnen.

Blockchain-technologie: een nieuwe manier om de wereld te zien

Onze wereld is gecentraliseerd. Als je om je heen kijkt, zul je talloze services vinden die centralisatie gebruiken om hun hele proces te ondersteunen. De bank die u bezoekt om geld te storten of te wisselen, is gecentraliseerd en zij houden het eigendom van uw vermogen op meer manieren dan u zich kunt voorstellen.

Blockchain-technologie is hier om de ketenen van centralisatie te doorbreken en de eindgebruikers betere opties te bieden. In de kern is blockchain een gedecentraliseerd, peer-to-peer grootboekgebaseerd netwerk waar geen centrale autoriteit is.

Het kernidee van decentralisatie is wat blockchain-technologie zo populair maakt. Het wordt nu in verschillende sectoren gebruikt om hun toestand te verbeteren.

Om decentralisatie te garanderen, zet het netwerk een aantal belangrijke dingen in om de decentralisatie te laten werken.

  • Elke peer neemt deel aan het onderhoud van het netwerk. Elke peer heeft ook een volledig grootboek.
  • Het netwerk maakt ook gebruik van een consensusmethode die transacties valideert.
  • Mijnbouwmechanisme wordt ook aangeboden aan peers waar ze moeten deelnemen aan de consensusmethode door de regels van mijnbouw te volgen.

Als je nieuw bent bij blockchain, dan raden we je aan om onze gedetailleerde gids te bekijken over de blockchain die we hebben gemaakt voor beginners: Blockchain voor beginners: handleiding voor beginners.

20+ toepassingen voor blockchain-technologie die u moet weten

Nu we de basisprincipes van blockchain-technologie hebben begrepen, kunnen we onze focus nu verleggen naar de use-cases van blockchain-technologie.


Gebruikt voor Blockchain-technologie

Eerst zullen we de toepassingen van blockchain-technologie vanuit een zakelijk perspectief bekijken.

Zakelijk gebruik voor blockchain-technologie

Bedrijven hebben verschillende behoeften. Ze hebben technologie nodig die efficiënt en vooruitstrevend kan zijn en die hen kan helpen de pijnpunten op te lossen die verband houden met eerdere technologieën.

Blockchain biedt die ruimte voor verbetering voor bedrijven en het is al te zien in de huidige markt. Sectoren zoals financiën, gezondheidszorg, onroerend goed, energie, media en anderen evolueren langzaam en binnenkort naar blockchain-acceptatie.

Laten we eens kijken naar enkele van de zakelijke use-cases voor blockchain-technologie.

Gezondheidszorg

We zitten momenteel midden in een pandemie. En als je naar de gegevens kijkt, zijn onze gezondheidszorgsystemen niet voorbereid op zoiets groots als dit. In sommige landen is er een enorme vraag naar bedden en is er geen manier om erachter te komen waar bedden beschikbaar zijn. Dit komt door het gecentraliseerde gezondheidszorgsysteem dat we de afgelopen drie tot vier decennia gebruiken.

Door een gecentraliseerde aanpak is er geen goede manier van communiceren tussen de ziekenhuizen over het delen van kritische informatie over bedden, medicijnen of patiëntprofiel. Een ander probleem dat de huidige gecentraliseerde systemen zijn, is het gebrek aan tracking van de medicijnen. Dit leidt tot hogere prijzen voor medicijnen die door de ziekenhuizen zelf op de zwarte markt worden gebracht. Kortom, er is een gebrek aan transparantie in het hele systeem.

Blockchain verandert dit allemaal. Het biedt een transparant, vertrouwenloos en onveranderlijk systeem dat kan veranderen hoe de gezondheidszorg de problemen kan aanpakken. De medicijnen kunnen bijvoorbeeld worden gevolgd door ze te integreren in de supply chain. Door een verbonden blockchain-netwerk te gebruiken, kan elke speler ook cruciale informatie met elkaar delen. De patiënten kunnen het systeem ook meer vertrouwen en begrijpen hoe het systeem werkt.

Een opmerkelijke speler in de gezondheidszorg die het landschap verandert door gebruik te maken van blockchain-technologie is BurstIQ. Het is een beveiligingsplatform waarmee bedrijven op een veilige manier patiëntgegevens van de ene plaats naar de andere kunnen overbrengen. Ze volgen ook strikte HIPAA-nalevingsregels.

We hebben Blockchain For Healthcare gedekt, waar u alle interessante use-cases en applicaties kunt vinden.

Blockchain voor de gezondheidszorg: use cases en toepassingen

Voorraadketenbeheer

Het lijdt geen twijfel dat de belangrijkste ruggengraat van elk bedrijf het beheer van de toeleveringsketen is. Of het nu gaat om detailhandel of e-commerce, het hebben van een optimale supply chain kan een bedrijf maken of breken.

Hoewel bedrijven op indrukwekkende wijze werken met de huidige systemen voor supply chain management, zijn er nog steeds enkele grote nadelen waardoor het niet optimaal kan presteren..

Het huidige pijnpunt voor supply chain management is traceerbaarheid. Blockchain-technologie biedt transparantie in het hele supply chain-proces. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om de goederen te volgen van de bronpunten tot hun afleverpunten. Deze trackings worden nauwkeurig uitgevoerd en bieden een betere manier om goederen en hun toestand te behandelen.

De voedingsindustrie kan gebruik maken van de radicale verandering die wordt geboden door blockchain-technologie. IBM Food Trust is een van de belangrijkste voorbeelden als het gaat om het volgen van voedsel. Ze volgen voedsel van hun oorsprong tot hun consumptie, wat bijna iedereen in het proces ten goede komt, inclusief detailhandelaren, fabrikanten, leveranciers en de eindgebruiker. Het werkt door elk voedselitem te taggen met een unieke barcode die wordt gegenereerd door de blockchain. Het wordt vervolgens gedurende zijn hele levenscyclus gevolgd. Als er dus iets misgaat, wordt het systeem hiervan op de hoogte gesteld en worden de nodige stappen ondernomen om het probleem op te lossen.

Als je meer wilt weten over de supply chain en de impact ervan op blockchain-technologie, bekijk dan de ultieme blockchain- en supply chain-cursus!

Bekijk ook Blockchain For Supply Chain: The Game Changer

Blockchain- en supply chain-cursus

Onroerend goed

Vastgoed is een grote bedrijfstak en de cijfers spreken voor zich. Alleen al in de VS groeit de onroerendgoedsector elk jaar met ongeveer 6-7%, met de gemiddelde mediane prijs voor huizen rond de $ 300.000. Het aantal kan u de indruk geven dat onroerend goed werkt zoals beloofd en geen problemen ondervindt. Dat is helemaal verkeerd!

Onroerend goed zou over het algemeen een zeer winstgevende markt kunnen zijn. Het is echter niet zo optimaal of winstgevend als het zou moeten zijn – met de juiste technologie.

De huidige pijnpunten van onroerend goed zijn gebrek aan transparantie, tussenpersonen, lang proces en fraude. Dus, wat betekenen deze allemaal??

Voorbeeld

Als u besluit om in 2020 een huis te kopen, moet u een stap of proces doorlopen dat tijdrovend en kostbaar kan zijn. In de beginfase moet u controleren of het onroerend goed dat u hebt besloten te kopen, legaal is verkocht door de echte eigenaar of niet. Om dat te verifiëren, moet u een advocaat inhuren om de papieren te verifiëren. Bovendien kan het papier worden vervalst om de potentiële koper te misleiden. Nadat u tevreden bent over het eigendom en de originaliteit van de papieren, kunt u via een tussenpersoon verhuizen om de woning te kopen.

De tussenpersonen hebben hun eigen voor- en nadelen. Ze helpen je natuurlijk bij het sluiten van de deal, maar nemen ook een flink deel van de kosten in rekening voor wat ze doen. Om nog maar te zwijgen, ze voegen nog een laag van complexiteit toe aan het hele proces van het kopen van het huis.

Maar hoe lost blockchain-technologie de problemen van onroerend goed op??

Het doet dit door transparantie te bieden, tussenpersonen te verwijderen, controleerbaarheid toe te voegen en kosten te verlagen. Omdat blockchain een betrouwbaar en transparant platform biedt, zijn er geen tussenpersonen nodig omdat alles transparant is voor zowel de koper als de verkoper. De eigendommen kunnen ook digitaal worden geregistreerd, waardoor het onroerend goed, inclusief de eigenaar, verifieerbaar is.

Dus als u een onroerend goed gaat kopen via een platform of marktplaats die wordt aangedreven door een blockchain-platform, moet u het onroerend goed selecteren en het kopen zonder veel na te denken..

Het platform zorgt voor al het andere, inclusief het toevoegen van leningen en eigendomsverwerking via slimme contracten. Het slimme contract is een manier om aspecten van een contract te automatiseren, zoals het overdragen van eigendom aan de koper zodra het geleende bedrag is afbetaald. De slimme contracten kunnen worden gecodeerd om speciale voorwaarden op te nemen. Het is eigenlijk een juridisch document in code.

Er zijn veel bedrijven die blockchain-technologie gebruiken. Enkele van de opmerkelijke zijn onder meer PropertyClub, ManageGO, en RealBlocks.

Energie

Als we het over energie hebben, bedoelen we de energie die op verschillende manieren wordt opgewekt, zoals uit kolen, wind of zonne-energie. Elektriciteit is een van de belangrijkste vormen van energie die bijna alles om ons heen aandrijft. De energiesector heeft de afgelopen twee tot drie decennia radicale veranderingen ondergaan, waarbij meer gebieden zijn bestreken en energie wordt geproduceerd voor grootstedelijke steden. Het bereik is echter beperkt en er zijn problemen die moeten worden opgelost.

In de kern is de belangrijkste reden waarom de energiesector de problemen niet kan oplossen, dat deze gecentraliseerd is. De kernproblemen zijn onder meer onbereikbaarheid, minder duurzaamheid en transparantie.

Al deze zullen veranderen met blockchain-technologie, omdat het tal van use-cases zal verbeteren, waaronder groothandels elektriciteitsdistributie, peer-to-peer energiehandel, enzovoort.!

Dit betekent dat gebruikers energie kunnen produceren en deze kunnen aansluiten op een open netwerk dat door anderen kan worden verbruikt. Het idee is verbazingwekkend omdat het centralisatie wegneemt en energie in staat stelt delen van de wereld te bereiken waar het voor bedrijven niet haalbaar is om de infrastructuur te creëren. De peer-to-peer-energiehandel kan worden geautomatiseerd met slimme contracten.

Raster+ is een van die energiebedrijven die blockchaintechnologie gebruiken om groothandelsdistributie in energie mogelijk te maken, inclusief peer-to-peer energiehandel.

Wij van 101Blockchains hebben ook gesproken met de CEO van Energy Friendly Solutions, S.A., Oscars Odin. In zijn interview sprak hij over het creëren van hoe blockchain-technologie het monopolie van de energiesector kan doorbreken en het gebruik van peer-to-peer-uitwisselingen. Hij vertelt hoe IoT-apparaten met elkaar kunnen worden verbonden om traceerbaarheid, transparantie en vertrouwen in het hele netwerk te bieden. Ze willen de energiesector veranderen met hun innovatieve technologie. Om meer te weten, raden we aan om het interview met de spotlight van de gemeenschap te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=YGsi0OKe360

Media

Het laatste zakelijke gebruik van blockchain-technologie dat van invloed is, is de mediasector. Het is een van die sectoren die voortdurend in ontwikkeling zijn, afhankelijk van de sociaaleconomische omstandigheden in de regio. China heeft bijvoorbeeld een strikte mediacontrole die kan leiden tot gecontroleerde media en vrijheid.

Dat is echter niet voor elk land het geval. Met gratis media komen tal van andere problemen met zich mee, waaronder IP-inbreuk, gecentraliseerde inhoud en problemen met het genereren van inkomsten.

Een ander probleem waar veel gebruikers last van hebben, is het onvermogen om het platform van hun keuze te kiezen. Dus als u een maker van inhoud bent en zoveel mogelijk mensen wilt bereiken, moet u de populaire inhoudsplatforms kiezen die er zijn. Dit beperkt niet alleen het publiek dat u krijgt, maar ook het geld dat u verdient met uw inhoud, aangezien de platforms een goed bedrag voor services als vergoedingen verlagen. Dit is geen win-winsituatie voor makers van inhoud.

Voorbeeld

YouTube is een goed voorbeeld van een inhoudsmonopolie. Aanvankelijk slaagden ze erin om tonnen aan inhoud te vergaren door geld te geven aan de makers van hun platforminhoud. Na verloop van tijd maakten ze alles echter streng door minder waarde te bieden aan de makers van inhoud. Hun algoritme was ook in het geding, aangezien het de ene soort inhoud begunstigt dan de andere. Aan de basis van het probleem ligt centralisatie.

Een gedecentraliseerde benadering met behulp van blockchain-technologie is baanbrekend in de media, aangezien het de meeste problemen oplost. De maker van de inhoud kan zijn inhoud vrijgeven op een gedecentraliseerd platform waar er ook geen beperking is op het bereik. Er zijn ook geen kosten verbonden aan het delen van hun inhoud op internet. Ten slotte bevat elke inhoud codes die kunnen worden gebruikt om IP-inbreuk op te sporen.

Dus als iemand een IP-inbreuk pleegt, kan het systeem dit zelf detecteren en acties ondernemen op basis van de slimme contractdefinities.

Spotify wil blockchaintechnologie gebruiken om een ​​betere relatie tussen de gebruiker en de makers te creëren.

Gebruikt voor Blockchain-technologie voor ondernemingen

Nu we hebben begrepen hoe blockchain-technologie het bedrijfsleven ten goede komt, kunnen we een kijkje nemen bij ondernemingen. Hoewel ondernemingen een soort bedrijf zijn, worden ze meestal gedefinieerd als bedrijven met een grote doelgroep en schaal.

Dus als u deel uitmaakt van de onderneming die de problemen van miljoenen gebruikers oplost, dan kan het lezen van deze sectie u helpen.

Op dit moment bevindt blockchain zich nog in de kinderschoenen. Het is echter een inactieve ontwikkeling door meerdere entiteiten over de hele wereld. Hyperledger is een van de belangrijkste voorbeelden van blockchain-ontwikkeling over de hele wereld. Het is een open-source overkoepelend project dat bestaat uit tools, frameworks en bibliotheken voor bedrijven om oplossingen rond blockchain-technologie te bouwen en te verkennen.

Bij 101Blockchains.com hebben we Hyperledger uitgebreid besproken. Dus als je er meer over wilt weten, bekijk dan de onderstaande artikelen.

  • Analyst Corner: Wat is Hyperledger?
  • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain van de volgende generatie
  • Gebruiksscenario’s en casestudy’s van Hyperledger Fabric

We hebben ook het gebruik van blockchain-technologie voor de onderneming behandeld, 10+ Must Know Enterprise Blockchain Use Cases, waar we de must know enterprise blockchain use cases hebben besproken.

Bankwezen en financiën

De financiële sector is de leidende sector bij het implementeren van blockchain-technologie. Quorum is een van de blockchain-frameworks voor bedrijven die organisaties de mogelijkheid bieden om te profiteren van blockchain.

In het bankwezen en de financiële sector hebben we gedecentraliseerde financiering (DeFi) die de kern vormt van de verandering. DeFi is een open-sourcebeweging die de manier waarop financiële applicaties werken op een gedecentraliseerde architectuur drastisch verandert. In de kern is er geen centralisatie die de belangrijkste problemen van het misbruik van fondsen uit de wereld helpt. Ethereum is het belangrijkste blockchain-platform dat wordt gebruikt om DeFi-applicaties te maken.

Afgezien daarvan kunnen banken ook blockchaintechnologie implementeren om hun bankproces te verfijnen. Ze kunnen het automatiseren om de eindgebruikers een naadloze ervaring te bieden.

Ten slotte kunnen we ook de blockchain-impact zien op hoe activa of waarde over de hele wereld kunnen worden overgedragen zonder de noodzaak van een gecentraliseerde entiteit..

Voedselindustrie

De voedingsindustrie heeft dringend behoefte aan verandering. Uit voedsel halen we energie, en goed eten kan voor iedereen een betere gezondheid betekenen. Dat is echter niet het geval als het gaat om het voedsel dat we dagelijks eten. Er kan besmetting in voedsel zitten die we niet zouden weten. Dit is niet veilig.

Om de voedselveiligheid te waarborgen, moet de hele toeleveringsketen transparant zijn over de voedselkwaliteit en -conditie. Met blockchain kan dit gebeuren.

De voedselcontainers zijn uniek te identificeren op de blockchain met alle benodigde sensoren. Dus als de voedselkwaliteit verslechtert, kan de sensor het probleem identificeren en een bericht naar de processor sturen. Ze kunnen ervoor kiezen om het te vervangen of volledig weg te gooien.

De unieke identificatie die aan elk voedingsmiddel wordt toegevoegd, betekent ook dat de persoon die het koopt, de herkomst en route van het voedingsproduct kan verifiëren door gebruik te maken van het openbare informatieplatform..

Kleinhandel

Ook de detailhandel kan profiteren van blockchaintechnologie. Als het op de detailhandel aankomt, omvat het veel verschillende soorten bedrijven, waaronder winkels in levensmiddelen, stoffen of elektronica. We hebben hierboven al besproken hoe blockchain-technologie de voedingsindustrie kan veranderen door voedselveiligheid te bieden door de hele levenscyclus van voedsel nauwlettend te volgen – van begin tot eind.

Maar hoe zit het met andere retailoplossingen? Ze kunnen er ook voor kiezen om blockchain-technologie te gebruiken om de toeleveringsketen te bewaken en deze zo efficiënt mogelijk te maken. Transparantie is baanbrekend waar detailhandel een betere service kan bieden. Klanten zullen de winkels ook beter kunnen vertrouwen omdat ze de informatie zelf kunnen verifiëren via openbare portalen.

Auto’s

De auto-industrie wint aan kracht met de toegenomen vraag naar persoonlijke voertuigen. Nu zelfrijdende auto’s meer aanwezig zijn op de wegen, zal het gebruikelijk zijn om technologie in toekomstige auto’s te zien bakken. En blockchain-technologie kan een cruciale rol spelen om de auto-industrie in staat te stellen de mijlpaal te bereiken.

Met blockchain-technologie kunnen de sensoren aan boord niet alleen de informatie vastleggen, maar deze ook veilig en transparant opslaan en distribueren met de geautoriseerde entiteiten. Deze zullen het vertrouwen en de samenwerking tussen de partijen die bij het ecosysteem betrokken zijn, waaronder consumenten, voertuigen en bedrijven, verbeteren.

De leidinggevenden in de automobielsector accepteren ook dat blockchain-technologie binnen de komende drie jaar zijn impact kan hebben.

Overheidsdiensten

Niet alle regeringen zijn flexibel als het gaat om het adopteren van innovatie. Maar er zijn velen die het potentieel dat blockchain-technologie te bieden heeft, begrijpen en ervan genieten.

Een van die regeringen is onder meer Dubai. Hun doel om van Dubai de eerste stad ter wereld te maken die tegen 2021 volledig wordt aangedreven door blockchain, is een van de belangrijkste voorbeelden van hoe de integratie van blockchain essentieel is voor het succes van iedereen..

Zwitserland is een ander land dat geniet van wat blockchain-technologie te bieden heeft. Ze zijn het meest crypto- en blockchain-vriendelijke land waar de belastingwetten ontspannen en gastvrij zijn. Ze ondersteunen ook innovatie omdat ze crowdfunding tot $ 1,05 miljoen voor startups mogelijk maken zonder dat ze onder reguleringswetten hoeven te vallen.

Elke overheid kan blockchain-technologie gebruiken om hun proces te veranderen. Door blockchain te gebruiken, kunnen ze hun processen transparant maken en krijgt het publiek een beter begrip van hoe hun regeringen werken. Niet alleen dat, veel regeringen kunnen er ook voor kiezen om blockchain-technologie te gebruiken om hun stemsysteem aan te drijven, waardoor het proces volledig transparant wordt.

Verzekering

Verzekering is essentieel voor het goed functioneren van onze samenleving. Bijna elke sector of persoon heeft een verzekering nodig om te kunnen leven zonder zich zorgen te hoeven maken over ongeplande gebeurtenissen die van invloed zijn op hun gezondheid, rijkdom en intellectuele capaciteit.

Nu de wereldwijde verzekeringsmarkt snel verandert, is dit de enige keer dat de acceptatie van blockchaintechnologie onder verzekeringsmaatschappijen sterk zal toenemen. Sterker nog, we kunnen al zien dat organisaties gedistribueerde grootboektechnologie toepassen. In het onderzoek van Accenture in 2019 zei 80% van de leidinggevenden dat hun organisatie op de een of andere manier gedistribueerde grootboektechnologie gebruikt.

Dus, hoe komt blockchain-technologie ten goede aan verzekeringen? Welnu, het doet het door verbeterde duidelijkheid, transparantie en onveranderlijkheid te bieden aan het hele systeem. Met alles op het blockchain-netwerk kunnen de verzekeraars hun verzekering binnen enkele minuten laten verwerken. De verzekeringssector kan er ook van profiteren, aangezien het fraude uit het systeem verwijdert door de meeste parameters voor verzekeringsrapportage te automatiseren.

Een moderne auto met sensoren kan bijvoorbeeld een ongeval rechtstreeks aan een verzekering melden met realtime gegevens, waardoor de hele zaak authentiek is. Zodra de gegevens zijn ontvangen, kan de verzekeringsmaatschappij de verzekering verwerken zonder tijd te verliezen. Zo profiteren zowel verzekeraars als verzekeringsmaatschappijen van het hele proces.

Er zijn veel bedrijven die actief bezig zijn om blockchain-technologie te integreren in hun verzekeringsorganisatie. Etherisc is een van die bedrijven die een open-source ontwikkelingsplatform biedt voor gedecentraliseerde verzekeringstoepassingen.

Gebruiksscenario’s uit de echte wereld

Inmiddels heb je misschien een duidelijk begrip van het gebruik van blockchain-technologie. Maar als u iemand bent die niet technisch onderlegd is en geen idee heeft hoe blockchain uw leven zal veranderen, dan is deze sectie iets voor u. U kunt dit ook gebruiken als ander gebruik voor blockchain-technologie.

Het goede nieuws is dat we gebruiksscenario’s van blockchain-technologie al hebben behandeld in onze gedetailleerde post hier: Real-World Blockchain Use Cases – 46 Blockchain-applicaties

Daar bespreken we enkele van de fascinerende praktijkvoorbeelden in veel sectoren, waaronder gezondheidszorg, detailhandel, opslag, onroerend goed, enzovoort..

Als u dit artikel leest, moet u een webbrowser gebruiken. En er is al een webbrowser, Dapper, die blockchain-technologie gebruikt om de privacy te verbeteren en de gebruiker de mogelijkheid te geven om zijn persoonlijke gegevens met de bedrijven te delen.

Afgezien daarvan is er SimplyVital Gezondheid, een zorgoplossing die zorgspecialisten, zorgaanbieders en klanten een manier wil bieden om verbinding te maken en informatie te delen met behulp van blockchain-technologie.

Gebruikt voor blockchain-technologie bij de overheid

We hebben dit gedeelte bewaard voor gebruik voor blockchain-technologie bij de overheid. We hebben al kort gesproken over de impact van blockchaintechnologieën op de overheid.

Er zijn meerdere use-cases waaronder de volgende.

  • Identiteitsbeheer: Overheden kunnen blockchain-technologie gebruiken om een ​​goede identiteitsbeheeroplossing voor hun bevolking te implementeren. Dit is veel beter dan identificatie via gecentraliseerde middelen, omdat de aanpak gedecentraliseerd en transparant is. Het publiek kan het systeem ook gebruiken om overal waar ze zijn geverifieerd te worden zonder dat ze documenten hoeven mee te nemen. Het enige dat ze nodig hebben, is hun openbare sleutel voor verificatie via een identiteitsbeheerplatform of app.Recordbeheer: net als identiteitsbeheer kunnen overheden ook recordbeheer creëren dat bovenop blockchain-technologie draait. Op deze manier kunnen mensen documenten opnemen op het blockchain-netwerk zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze verloren gaan of gekopieerd worden door iemand anders. Ze kunnen het onderweg gebruiken en hebben altijd betere manieren om met de regionale wetten om te gaan.
  • Stemmen: Stemmen is voor elke regering altijd een uitdagend proces geweest. Met blockchain kunnen dingen veranderen, aangezien overheden eindelijk een transparant proces kunnen doorvoeren om te stemmen met blockchain-technologie. Dit zal ook de complottheorieën met betrekking tot stemmen laten rusten en het publiek een duidelijk perspectief geven van wat er gebeurt.
  • Belastingen: Overheden kunnen ook belastingen verwerken via een gedecentraliseerd platform dat gratis belastingbetalingsdiensten voor iedereen biedt.

Bedrijven die Blockchain-technologie actief implementeren

Veel bedrijven implementeren actief blockchain-technologie. In deze sectie kijken we naar de weinige bedrijven die actief bezig zijn met het implementeren van of investeren in blockchain.

In Bank en Finance vindt u bedrijven zoals Visa, HSBC, Barclays en anderen die blockchain-technologie gebruiken. Als je gezondheidszorg ziet, zijn er spelers als FDA, Pfizer en DHL Express. In onze post, Welke bedrijven gebruiken blockchain-technologie ?, hebben we de meeste van die bedrijven vermeld. U kunt een glimp opvangen door naar de onderstaande afbeelding te kijken.

bedrijven die in blockchain investeren

Er zijn ook bedrijven die in blockchain investeren. Het motief van deze bedrijven is om blockchain-technologie vooruit te helpen door ofwel de tools, bibliotheken en frameworks te bouwen. Dan hebben we bedrijven die in startups investeren om hen te helpen hun doel te bereiken in ruil voor winst.

U kunt de hele lijst met bedrijven die in blockchain investeren hier bekijken: Bedrijven die in blockchain investeren.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons tot het einde van onze 20+ toepassingen voor blockchain-technologie die u moet kennen. Zoals u kunt zien, hebben we bijna elk aspect van de use-case behandeld, inclusief bedrijven, ondernemingen, overheden, enzovoort.

Dus, wat vind je van blockchain-technologie? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map