Decentralized Finance (DeFi) is de afgelopen maanden een van de hot topics in de blockchain-ruimte. Iedereen is gefocust op de groei van gedecentraliseerde financieringsaanvragen, die ons economische model eindelijk transparant zullen maken.

DeFi gebruikt blockchain-technologie om ervoor te zorgen dat ons financiële systeem volledig gedecentraliseerd, gedistribueerd en beveiligd is, in tegenstelling tot traditionele middelen. In werkelijkheid is het een van de snelgroeiende sectoren in de crypto-ruimte.

Geïntrigeerd? Laten we eens kijken naar enkele van de populaire gedecentraliseerde financieringsapplicaties op de markt die u vandaag kunt uitproberen. Dus laten we beginnen!

Schrijf nu in:Inleiding tot DeFi-cursus


Wat zijn gedecentraliseerde financiële toepassingen?

Voordat we DeFi-toepassingen gaan onderzoeken, zal ik kort het concept achter Decentralized Finance uitleggen.

Gedecentraliseerde financiering is het peer-to-peer financieringssysteem of netwerk dat wordt aangedreven door gedecentraliseerde technologieën. In eenvoudige bewoordingen is het eigenlijk de verschuiving van een gecentraliseerd en traditioneel financieel systeem naar een meer gedecentraliseerd en peer-to-peer netwerk.

Gedecentraliseerde financieringsmaatschappijen brengen een heel ecosysteem vol applicaties, gaande van het lenen en uitlenen van platforms tot het tokeniseren van activa. In dit geval zijn gedecentraliseerde financiële applicaties dus niets meer dan blockchain of gedistribueerde applicaties die speciaal zijn ontwikkeld voor de financiële industrie.

Bovendien gebruiken de meeste van deze applicaties Ethereum als de onderliggende technologie. In werkelijkheid draait ons traditionele financiële systeem voornamelijk op gecentraliseerde infrastructuur, die zeer gebrekkig is. Aan de andere kant elimineren gedecentraliseerde financieringsapplicaties de problemen die voortkomen uit de gecentraliseerde infrastructuur.

Het is dus een geweldige manier om deze sector te digitaliseren zonder problemen met de bestaande systemen.

Als u dus alleen een internetverbinding heeft, heeft u toegang tot al deze Defi-apps die zijn ontwikkeld om al uw financiële behoeften te stroomlijnen.

De doorbraak van DeFi verandert het scenario van onze financiële systemen echt. Nu kunnen we crypto-activa op zoveel manieren gebruiken die nooit mogelijk waren met echte valuta’s. De paradigmaverschuiving in de economische infrastructuur biedt ons veel kansen en neemt risico’s en vertrouwenskwesties weg.

Lees ook: Gedecentraliseerde financiële technologie – een uitgebreide gids

Wat zijn de beste gedecentraliseerde financiële toepassingen op de markt?

Van synthetische activa tot DAO’s, gedecentraliseerde financieringsmaatschappijen ontsluiten kansen voor een volledig nieuw economisch model over de hele wereld. Meer nog, de vesta-mount van use-cases van deze sector is het bewijs dat dit meer is dan alleen een stel DeFi-projecten.

Het is een geïntegreerde inspanning om een ​​compleet financieel ecosysteem te ontwikkelen dat verschuift van traditionele gecentraliseerde services. Laten we daarom eens kijken naar de beste gedecentraliseerde financieringsapplicaties om te begrijpen welke voordelen u hiervan kunt verwachten.

Dus laten we beginnen!

beste gedecentraliseerde financieringsapplicaties

Vermogensbeheer

Met gedecentraliseerde financieringsaanvragen bent u de enige bewaarder van uw gegevens. Daarom omvat het ook het beheer van uw crypto-activum. Er zijn veel crypto-portefeuilles die u helpen veilig en efficiënt te communiceren met applicaties voor het verkopen, kopen, overdragen en het verdienen van rente over uw activa..

Dus in de DeFi-projectenruimte bent u de eigenaar van uw gegevens, niet van derden of overheidsinstanties.

 • MetaMask: MetaMask biedt de veiligheid en bruikbaarheid die nodig zijn voor een ontsnapping naar blockchain-applicaties. Het is echter ook een portemonnee en het kan accountbeheer afhandelen en elk individu met de blockchain verbinden. Bovendien biedt het zelfs hardwareportefeuilles, die volledig geïsoleerd zijn van de site.
 • Gnosis veilig: Met deze applicatie kunt u al uw crypto-activa volledig aanpassen en beheren. U kunt ze zelfs op meerdere apparaten opslaan. Het biedt bijvoorbeeld op EOA gebaseerde portefeuilles, hardwareportefeuilles, papieren portefeuilles of zelfs een combinatie van deze drie.

Naleving en KYT

In de traditionele financieringsmaatschappijen helpen de ken-uw-klant-richtlijnen in feite om de financiering van terrorisme (CFT) tegen te gaan en om het witwassen van geld (AML) te bevorderen. Omdat het systeem echter kwetsbaar is, kunnen hackers het systeem hacken en gemakkelijk alle beveiligingsprotocollen omzeilen.

Daarom tilt DeFi dit systeem naar een nieuwe hoogte. Zonder zich te concentreren op klantidentiteiten, concentreren ze zich op klantadressen. Dus in plaats van ken uw klant, richten de applicaties zich op ken-uw-transacties (KYT). Dit helpt om risico’s in realtime te voorkomen en elimineert alle opties voor financiële misdrijven.

 • Naleving van Codefi: Deze applicatie biedt KYT-processen die bedrijven helpen om risicovol gedrag vanaf het begin te beoordelen. Daarom kan het CFT- en AML-controles aanbieden om frauduleuze activiteiten of zelfs terrorisme te identificeren.
 • KYC-ketting: KYC-Chain is een andere applicatie die u een scala aan functies biedt. U krijgt KYC- en AML-controles, identiteit en verificatie, crypto wallet AML, schaalbaar en beveiligd netwerk en toegang tot het Selfkey-netwerk.

DAO’s

DAO is eigenlijk een gedecentraliseerde autonome organisatie die zich richt op gedecentraliseerde en transparante bedrijfsmodellen. In feite zijn dit soort organisaties gebaseerd op blockchain-technologie en verschillen ze enorm van traditionele organisaties.

Hoe dan ook, er zijn applicaties die zich richten op het beheren van financiële operaties, fondsenwerving en het onderhouden van gedecentraliseerd bestuur in DAO’s.

 • Maker: MKR-houders beheersen eigenlijk de MakerDAO-protocollen. Dit omvat onder meer het aanpassen van het beleid voor Dai, het verbeteren van de governance, het selecteren van verschillende soorten onderpand, het bieden van zekerheid en transparantie.
 • Verbinding: Compound is ook een andere applicatie voor DAO, waarbij de gedecentraliseerde gemeenschap de COMP-tokenhouders zijn. Meer nog, ze kunnen upgrades voorstellen of zelfs stemmen over upgrades die verband houden met het primaire protocol.

Vraagt ​​u zich af hoe DAO’s eigenlijk werken? Doorloop de gedecentraliseerde organisatiegids om uw antwoord te krijgen.

Gegevens en analyse

Gedecentraliseerde financieringsapplicaties bieden een ongekende transparantie voor netwerkactiviteit en transactiegegevens. Daarom kan het gebruik van DeFi-protocollen u helpen bij data-analyse, ontdekking en diepgaande besluitvormingsmogelijkheden. De explosieve populariteit van deze applicaties leidt tot de ontwikkeling van verschillende dashboards en tools. In werkelijkheid kunnen sommige ervan u zelfs helpen bij het beoordelen van platformrisico’s, het volgen van de waarde van uw activa en het vergelijken ervan voor het liquiditeitsproces..

 • Codefi-gegevens: Codefi Data is een suite voor gegevensbeheer en analyse. U kunt deze oplossing gebruiken in het investeringsecosysteem, zoals openbare blockchain-tokens, digitale activa, gedecentraliseerde financiële protocollen, enzovoort. Behalve dit biedt het ook prestatiestatistieken en beveiliging.
 • DeFi-puls: Het is een DeFi live-tracker. Hier vindt u de nieuwste ranglijsten van DeFi-protocollen en hun analyses. Meestal volgen ze de totale waarde die is vergrendeld in de slimme contacten van deze applicaties.

Derivaten

Met behulp van op Ethereum gebaseerde slimme contracten introduceert DeFi nu een nieuw type tokenized derivaten. Gewoonlijk zijn deze derivaten direct gekoppeld aan een onderliggend actief, en verschuiven de prestaties op basis van dat actief.

Meer nog, u kunt DeFi-derivaten gebruiken om echte obligaties, valuta’s, grondstoffen en zelfs cryptocurrencies te vertegenwoordigen.

 • bZx: Het is een protocol voor het uitlenen van marges op basis van Ethereum-blockchain. Bovendien kunt u deze applicatie gebruiken om andere platforms te bouwen die faciliteiten voor lenen, uitlenen en verhandelen bieden. Dus zelfs als u een lener of geldschieter bent, bent u degene die de sleutels beheert.
 • dYdX: dYdX is een geweldige applicatie waarmee u uw activa rechtstreeks kunt verhandelen, lenen, uitlenen en zelfs kunt beheren. Meer nog, u kunt uw crypto-bezit gebruiken als onderpand voor het lenen van andere activa. Het bijhouden van uw prestaties en uw vermogen is ook vrij eenvoudig.

Infrastructuur Ontwikkeling

Toepassingen van gedecentraliseerde financiering bieden samenstelbaarheid. In werkelijkheid betekent dit dat verschillende componenten binnen een systeem gemakkelijk kunnen communiceren, verbinden en samenwerken. Met behulp van deze techniek bouwen communities voort op wat andere ontwikkelaars al hebben gebouwd, waardoor het op dit moment een van de meest prominente en krachtige netwerken is.

U kunt denken aan het bouwen van DeFi-applicaties zoals bouwen met Lego. Er zijn veel tools die specifiek zijn bedoeld voor de ontwikkeling van de infrastructuur van blockchain-platforms. Meer nog, dit zijn absoluut enkele van de beste tools waar ontwikkelaars dol op zijn vanwege hun blockchain-oplossingen.

 • Truffelsuite: Truffle Suite is een combinatie van ontwikkeltools waarmee u vanaf nul een nieuwe infrastructuur kunt creëren. Het bevat drie tools voor compileren, testen, debuggen en implementeren – Truffle, Ganache en Drizzle.
 • Infura: Met Infura kunt u uw applicatie onmiddellijk verbinden met hun API’s en hun ondersteuning voor interface gebruiken om uw app uit te voeren. Het beste is dat je het kunt doen met slechts één enkele URL. Meer nog, ze bieden managementdiensten aan, zodat u zich kunt concentreren op projectontwikkeling.

Er zijn veel andere blockchain-tools die u kunnen helpen bij het ontwikkelen van gedecentraliseerde oplossingen. Bekijk blockchain-tools waar ontwikkelaars graag meer over te weten komen.

Gedecentraliseerde uitwisseling

Een ander populair gebruik van DeFi zijn de bekende gedecentraliseerde uitwisselingsapplicaties. Dit zijn voornamelijk cryptocurrency-uitwisselingen die geen centrale autoriteit nodig hebben. Meer nog, het stelt gebruikers in staat rechtstreeks transacties uit te voeren met andere peers en ervoor te zorgen dat de controle alleen bij de gebruikers blijft. Het helpt dus om prijsmanipulatie, elke vorm van diefstal of hacks te verminderen.

Bovendien bieden deze gedecentraliseerde beurzen liquiditeit voor bepaalde projecten, vooral als het gaat om concurrerende gecentraliseerde beurzen.

Bovendien gebruiken sommige uitwisselingen tot op zekere hoogte decentralisatie zonder de gecentraliseerde servers volledig te verwijderen.

 • AirSwap: AirSwap is een geweldige gedecentraliseerde financieringsapplicatie voor peer-to-peer trading. In werkelijkheid gebruikt het Ethereum als de onderliggende technologie. Bovendien heeft u geen kosten, stortingen of aanmeldingen nodig om te handelen. Het biedt ook een veilige en gebruiksvriendelijke interface die de liquiditeit van de activa bevordert.
 • Uniswap Exchange: Dit is ook gebaseerd op Ethereum en biedt een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol. De formule die ze gebruiken is vrij uniek en daarvoor gebruiken ze niet-upgradebare slimme contracten. Daarom hebt u toegang tot vertrouwde tussenpersonen, uitstekende beveiliging, censuurweerstand en kunt u hiermee prioriteit geven aan decentralisatie.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Gamen

Gedecentraliseerde financieringsapplicaties zijn ook in de gamingwereld. Meer nog, met behulp van deze applicaties kunnen gamers nu de mogelijkheid ontgrendelen om hun in-app-aankopen af ​​te handelen zonder enig risico op creditcardhacks. Meer nog, deze applicaties bieden nu unieke stimuleringsmodellen, die moeilijk te vinden zijn in een typische game-ervaring.

Dit zal uw spelervaring zeker verbeteren zonder u al te veel zorgen te maken over uw financiën.

 • Zwembad Samen: Het is een gecontroleerd spaarspel waarbij u geen verlies maakt. Bovendien gebruikt het Ethereum om het volledig gedecentraliseerd te maken. Het enige wat u hoeft te doen is Dai gebruiken om kaartjes uit het zwembad te halen. Elke Dai in de pool krijgt interesse, dus het is een win-winsituatie voor iedereen.

Lenen en uitlenen

Lenen en uitlenen maakt gebruik van een van de meest prominente use-cases voor de toepassingen van gedecentraliseerde financiering. In werkelijkheid kunnen gebruikers hun cryptocurrencies uitlenen aan een uitleenpool en op basis daarvan rente verdienen. Op basis van hun criteria komen veel aanvragen overeen met de lener en de geldschieter, waardoor eventuele vertrouwenskwesties onderweg worden weggenomen.

 • Aave: Het is een open-sourceprotocol dat verschillende soorten geldmarkten creëert. Hier kunt u rente verdienen op basis van uw vermogen om te lenen en te storten. Meer nog, spaarders zijn verantwoordelijk voor het vergroten van de liquiditeit, en leners kunnen elk actief onder- of overgecollateraliseerd lenen..
 • Dharma: Dharma biedt een reeks ontwikkelaarstools en slimme contracten die helpen bij het uitlenen en lenen van crypto-activa. Bovendien biedt de applicatie toegang tot 2000+ tokens, waarvoor u geen gaskosten hoeft te betalen om te handelen. U kunt zich zelfs op elk gewenst moment terugtrekken.

Identiteitsbeheer

U kunt toepassingen van gedecentraliseerde financiering koppelen aan op blockchain gebaseerde identiteitssystemen om gebruikers toegang te geven tot een wereldwijd economisch platform. Bovendien zal dit gebruikers helpen toegang te krijgen tot hun eigen identiteit en deze te gebruiken als draagbare identificatie wanneer ze die nodig hebben.

Bovendien kunt u een hoge mate van beveiliging verwachten voor uw financiële informatie en uw persoonlijke documentatie, omdat geen derde partij er toegang toe kan krijgen. U kunt er zelfs voor kiezen om gedeeltelijke informatie met uw klanten te delen zonder uw persoonlijke gegevens vrij te geven.

 • Civic: Civic is een gedecentraliseerd identiteitsecosysteem. Hier moet u uw identiteit een keer verifiëren, en daarna kunt u deze zo vaak gebruiken als u wilt. Bovendien kunt u kiezen welk bedrijf u vertrouwt om uw informatie te delen. U hoeft dus niets anders te delen.
 • uPort: Bij uPort krijgt u met een paar klikken een self-sovereign identity. In werkelijkheid biedt deze tool iedereen de mogelijkheid om zijn gegevens op een veilige, eenvoudige en privé manier te delen. Er zijn twee varianten: de publieke en private sector.

Verzekering

DeFi heeft het zeker ook over de verzekeringssector. Bij gebrek aan goed beheer en beveiliging krijgt deze sector te maken met contractbreuken en valse verzekeringsclaims. Ook kost het claimen van verzekeringen veel tijd. Dat is de reden waarom een ​​aantal innovatieve gedecentraliseerde toepassingen in dit spectrum blockchain gebruiken om contracten te beschermen en af ​​te dekken en om verzekeringsclaims sneller te stroomlijnen..

 • Etherisc: DIP Foundation ondersteunt het ecosysteem en bevat Oracle-providers, productbouwers, wederverkopers, risicopoolhouders, claim-experts, underwriters en relayers. Hoe dan ook, het is een geweldige applicatie voor het bouwen van oplossingen voor risico-overdracht, uitsluitend voor de verzekeringssector.
 • Nexus Mutual: Nexus Mutual is een unieke applicatie die het concept van verzekeringsmaatschappijen verlost. Hier kunt u het risico delen met andere partijen in een pool zonder dat er een bedrijf voor nodig is. Bovendien bieden ze een back-upoplossing voor elke ramp, zoals defecte slimme contracten of DAO-hack.

Margehandel

In werkelijkheid kunnen margehandelaren geld lenen van een geldschieter en hun transacties gebruiken in een typisch financieel systeem. In DeFi is deze handel echter volledig gedecentraliseerd en biedt het protocollen voor niet-bewarende leningen. Vanwege het feit dat slimme contracten zijn verbonden met de meeste van dit soort toepassingen, noemen velen ze momenteel ‘autonome geldmarkten’.

 • Steunpunt: het is een gedecentraliseerde financieringsapplicatie voor het tokeniseren van margehandel en kredietverleningsprocessen. Het heeft geen KYC en AML nodig, en het biedt niet-bewarende oplossingen. De geautomatiseerde verlenging en geen rollover-kosten helpen om een ​​naadloze ervaring te behouden.
 • DDEX: DDEX biedt direct lenen, rente in leningen vanaf het begin en 5x handel met hefboomwerking. Meer nog, alle slimme contracten worden gecontroleerd en beveiligd, samen met toegankelijke mobiele apparaten.

Stabiele munten

Stablecoins vallen ook onder het spectrum van DeFi. Dit zijn voornamelijk cryptocurrencies, maar ze zijn gekoppeld aan elk soort stabiel activum. Het kan fiatgeld zijn, of goud, of zelfs andere cryptocurrencies. In werkelijkheid zijn stablecoins hier om de vluchtige aard van cryptocurrencies te verminderen en ze een goede bron van digitale valuta te maken. Op dit moment gebruiken veel CBDC-protocollen (Central Bank Digital Currency) stablecoins.

 • Dai: Dai is een stablecoin die is gekoppeld aan USD. Hier is 1 Dai = 1 USD. De stablecoin maakt gebruik van een op Ethereum gebaseerd platform en MakerDAO is het bestuur erachter. In werkelijkheid is er geen discriminatie als het gaat om Dai, omdat het altijd stabiele prijzen biedt.
 • Tweelingen Dollar: Gemini Dollar is ook gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Hier zit het in een 1: 1-rantsoen tot USD. Bovendien biedt het een hoge schaalbaarheid en bruikbaarheid in elke omgeving, waarbij alle vluchtige aard van traditionele crypto’s wordt verwijderd.

Online marktplaatsen

Online marktplaatsen zijn een andere geweldige use case van DeFi. De toepassingen van gedecentraliseerde financiering helpen gebruikers producten rechtstreeks uit te wisselen zonder tussenkomst van derden. Meer nog, het bevordert ook de globalisering als het gaat om online marktplaatsen. Je kunt zelfs freelance-optredens doen met deze applicaties als je dat wilt.

 • Gitcoin: Gitcoin is een marktplaats voor uw ontwikkelingswerk. Het is een open-source marktplaats, wat betekent dat al uw ontwikkelingswerk hier voor het publiek is. Het biedt workshops, een groeiende omgeving voor uw projecten en bepaalde uitbetalingen om u te helpen bijdragen te blijven leveren.
 • Ethlance: Het is een andere kijk op de blockchain, die een beetje lijkt op populaire platforms zoals Upwork, Fiverr, enz. Maar in plaats van betaald te worden in geld, word je betaald in Ether. Op dit moment nemen ze geen korting op uw uitbetalingen, dus al het geld dat u ermee verdient, is volledig van u.

Betalingen

Welnu, de primaire use-case van de DeFi-applicatie begint met een peer-to-peer betalingssysteem. Daarom bieden de meeste van de beste gedecentraliseerde financiële applicaties deze functionaliteit aan alle gebruikers. In werkelijkheid is blockchain-technologie meer dan voldoende om een ​​veilige en directe verbinding met andere gebruikers te garanderen zonder dat er derden nodig zijn.

Maar DeFi-betalingen brengen het naar een heel nieuw niveau. Het creëert een meer open ruimte voor het veilig verzenden en ontvangen van betalingen over de hele wereld.

 • Verzoek netwerk: Het is een betalingsnetwerk dat IPFS en Ethereum gebruikt. Hoe dan ook, met deze applicatie krijgt u toegang tot standaarden, infrastructuren voor het bouwen van uw eigen betalingsproject.
 • Groundhog: Groundhog is een geweldige toolbox die speciaal is ontwikkeld voor het maken van abonnementen die op crypto zijn gebaseerd. In werkelijkheid is het toevoegen van Groundhog aan uw applicatie een eenvoudige taak met slechts een paar regels code. Meer nog, u kunt geld naar deze portemonnee overboeken met elke crypto-portemonnee of een bankrekening.

Lees verder:Ultieme gids voor Ethereum Smart Contracts

Voorspellingsmarkten

Er zijn veel toepassingen van gedecentraliseerde financiering die uitsluitend zijn gebouwd voor voorspellingsmarkten. In werkelijkheid kunnen deze applicaties eenvoudig de gegevens en het consumentengedrag analyseren om eventuele veranderingen met succes te voorspellen.

Marktprijzen kunnen in ieder geval indirect wijzen op bepaalde gebeurtenissen. Deze applicaties analyseren dus de situatie en kunnen u de resultaten bieden rond het economische evenement, verkiezingsresultaten en zelfs sportgames.

 • Augur: Wie houdt er niet van voorspellingsmarkt-apps? Augur is nu een van de toonaangevende voorspellingsmarkttoepassingen op de markt zonder limiet voor wat u kunt wedden. Het is helemaal aan jou op hoeveel je wilt wedden.
 • Gnosis: Gnosis is eerder een platform waarmee u marktvoorspellingsoplossingen kunt ontwikkelen op basis van Ethereum. Het is dus meer een tool voor ontwikkelaars waarmee ze toegang krijgen tot bronnen, informatie en financiële infrastructuren.

Synthetische activa

Deze zijn min of meer gerelateerd aan stablecoins. In werkelijkheid zijn deze activa een mix van andere activa, zoals fiatgeld, goud of cryptocurrencies om een ​​stabiele waarde te bieden. Een bepaald percentage of fiatgeld en goud kunnen bijvoorbeeld een synthetisch actief vormen.

Bovendien helpt dit proces om eventuele prijsschokken op te vangen die zich later in de toekomst kunnen voordoen. Dus als de goudprijzen fluctueren, kan het fiatgeld dit ondersteunen en de eindwaarde stabiel maken.

 • Synthetix: Synthetix is ​​een unieke applicatie die een mix van verschillende activa biedt voor een actief met een stabiele waarde. Momenteel vormt het de ruggengraat van de handel in derivaten met synthetische activa. Hoe dan ook, Synthetix Network Token maakt een back-up van elk activum in de applicatie.

Lees ook:50+ Top DeFi-projecten in 2020

DeFi-toepassingen veranderen de toekomst van onze economie

DeFi-apps veranderen langzaam maar zeker het economische model van de wereld. Zelfs tien jaar geleden was het onmogelijk om je een volledig gedecentraliseerd financieel systeem voor te stellen. Blockchaintechnologie baant echter langzaam de weg om ons de volgende technologische revolutie te bieden.

Hoewel deze applicaties niet perfect zijn, slagen ze er nog steeds in om de foutgevoelige legacy-systemen te vervangen.

Als je meer geïnteresseerd bent in meer informatie over gedecentraliseerde financiering, dan raad ik je aan om te beginnen met onze cursus Inleiding tot DeFi!

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek en zorg ervoor dat je onze volledige Disclaimer leest.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me