Ben je op zoek naar de meest gestelde interviewvragen voor blockchain-ontwikkelaars? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Blockchain is verreweg een van de meest revolutionaire technologieën van de 21ste eeuw. Bovendien wordt het vaak genoemd als de tweede komst van internet en wordt voorspeld dat het de manier waarop we wereldwijd zaken doen, zal verstoren en hervormen..

84% van de bedrijven proberen blockchain-technologie in hun activiteiten op te nemen. Als zodanig kun je je de groeiende vraag naar blockchain-ontwikkelaars voorstellen.

Volgens een rapport uit 2019 is de wereldwijde vraag naar blockchain-ontwikkelaars is 517% meer dan die van 2018. Analisten hebben voorspeld dat de blockchain-markt naar verwachting zal groeien 1,2 miljard dollar in 2018 tot 23,3 miljard dollar in 2023.


Dit alles in overweging nemend, is vandaag het perfecte moment om je droombaan als blockchain-ontwikkelaar te bemachtigen. En om je voor te bereiden, hebben we een lijst samengesteld met interviewvragen over blockchain-ontwikkelaars.

Dit zou je moeten helpen je kennis op te frissen en dat blockchain-ontwikkelaarsinterview te kraken. Maar eerst raden we u aan om enkele van deze studiematerialen door te nemen:

 • Blockchain voor beginners: handleiding voor beginners
 • Hoe een Blockchain-professional te worden
 • Cursussen over Blockchain: start uw transformatie!

Contents

Voorbereidingen treffen voor een interview met een blockchain-ontwikkelaar

Hier zijn ook enkele tips en trucs die u moet toevoegen aan de voorbereiding van uw blockchain-ontwikkelaarsinterview om ervoor te zorgen dat u wordt geselecteerd voor de post.

Onderzoek het bedrijf:

Bijna elk bedrijf is op zoek naar kandidaten die passen bij hun werkomgeving en die de doelstellingen en visies van het bedrijf delen. Daarom moet u wat onderzoek doen om het bedrijf te begrijpen waarvoor u solliciteert. Dit omvat informatie over:

 • Lanceringsdatum van het bedrijf.
 • De reis van het bedrijf.
 • De grootte van het bedrijf.
 • Recente persberichten met betrekking tot het bedrijf, inclusief informatie over joint ventures, productlanceringen, nieuwe reclamemaatregelen, enzovoort.
 • Bedrijfscultuur.

Focus op de relevante vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie:

Misschien heb je jarenlange ervaring en heel veel unieke vaardigheden. Aangezien u zich echter aanmeldt voor een blockchain-interview, moet u ervoor zorgen dat u vaardigheden vertegenwoordigt die ertoe doen.

Als u bovendien uw andere prestaties moet presenteren die geen verband houden, maak dan een aparte kolom in uw cv of wacht tot de interviewer u specifiek vraagt..

Bereid je voor op de algemene interviewvragen:

Alle interviews komen met een aantal hoofdvragen die we allemaal van HR gewend zijn. Zorg er daarom voor dat u een aantal goede antwoorden heeft op deze vragen:

 • Vertel mij eens iets over jezelf.
 • Waar zie je jezelf over vijf jaar?
 • Waarom koos je voor een carrière in blockchain??
 • Wat zijn je sterke kanten?
 • wat zijn je zwakke punten?
 • Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen??
 • Wat is de bron van uw motivatie??
 • Vertel me over je carrièreplannen op de lange termijn.

Presenteer je beste zelf:

We kennen allemaal het gezegde: “eerste indruk is de laatste indruk.” Zorg er daarom voor dat je die interviewkamer binnengaat, omdat je de beste versie van jezelf bent.

 • Kleed u goed, kleed u liever professioneel.
 • Let op je lichaamstaal. Ga rechtop zitten met uw handen zichtbaar voor de interviewer.
 • Denk even na over de vragen en geef dan je antwoorden.
 • Straal geen negativiteit uit. Praat niet negatief en bekritiseer eerdere werkgevers

Nu u klaar bent voor het blockchain-ontwikkelaarsinterview, gaan we eens kijken naar de 30+ blockchain-interviewvragen.

Interview met Blockchain-ontwikkelaar

30+ meest gestelde vragen over Blockchain-ontwikkelaarsinterviews

Hier is een lijst met de meest voorkomende en enkele lastige interviewvragen voor een blockchain-ontwikkelaarspositie. Verder raden we je aan om ze niet zomaar uit je hoofd te leren, maar de tijd te nemen om ze te begrijpen om er zeker van te zijn dat je een duidelijk en grondig begrip van de concepten hebt..

# 1. Wat is blockchain?

Blockchain is een onveranderlijke gedecentraliseerde digitale grootboektechnologie die kan worden geprogrammeerd om transactiegegevens bij te houden met een focus op zowel transparantie als veiligheid.

De transactierecords worden “blokken” genoemd die met behulp van cryptografie aan elkaar zijn gekoppeld of “geketend”.

# 2. Wat is het verschil tussen de Bitcoin-blockchain en de Ethereum-blockchain?

Bitcoin is in feite een gedecentraliseerde digitale valuta die u kunt gebruiken als ruilmiddel voor financiële transacties. Het is als een digitale dollar.

Ethereum daarentegen is een grootboektechnologie waarmee gebruikers nieuwe programma’s kunnen maken. Het wordt echter ook geleverd met zijn muntwaarde, bekend als Ether, die vergelijkbaar is met Bitcoin en kan worden gebruikt voor het vergemakkelijken van financiële transacties.

# 3. Wat zijn de verschillende soorten blockchains?

In grote lijnen zijn er vier verschillende soorten blockchains.

Openbare blockchain: Openbare blockchains zijn open-source en laten iedereen deelnemen als ontwikkelaars, mijnwerkers en gebruikers. Bovendien zijn deze volledig transparant waardoor iedereen alle geregistreerde transactiegegevens kan bekijken.

Particuliere of toegestane blockchain: Zoals de naam doet vermoeden, leggen toegestane blockchains bepaalde privacyregels op. Gebruikers hebben bijvoorbeeld toestemming nodig voordat ze deelnemen aan een netwerk. Bovendien blijven alle transacties privé voor de buitenwereld en alleen beschikbaar voor mensen binnen het ecosysteem.

Consortium Blockchain: Consortium Blockchain kan worden beschouwd als een subcategorie van de private blockchain. Bovendien heeft het dezelfde voordelen als een privé-blockchain, maar met de toegevoegde clausule dat deze worden beheerd door een groep in plaats van een enkele entiteit.

Hybride blockchain: Hybride blockchains bieden de perfecte mix tussen privacy en transparantie, door gebruik te maken van aspecten van zowel private als publieke blockchain. Bovendien is dit het populairst bij bedrijven, omdat ze kunnen bepalen welke gegevens ze openbaar willen maken en welke gegevens ze privé willen houden.

Notitie: Dit is een van de meest gestelde interviewvragen voor blockchain-ontwikkelaars.

# 4. Waar is de blockchaintechnologie op gebaseerd??

In de kern is decentralisatie het belangrijkste principe. Daarnaast streeft het ernaar om iedereen binnen het netwerk gelijke kansen te bieden. Bitcoin is hierin geslaagd. De andere soorten blockchain-technologie kunnen echter verschillen in hun aanpak.

# 5. Wat is gedistribueerde grootboektechnologie?

Een gedistribueerd grootboek, of gedistribueerde grootboektechnologie, is in feite een database die tegelijkertijd op meerdere locaties bestaat. Bovendien worden alle gegevens over deze locaties verdeeld, gerepliceerd en gesynchroniseerd. Het ontbreekt aan een centrale instantie voor gegevensopslag of een beheerder.

# 6. Wat is het verschil tussen gedistribueerde grootboektechnologie en blockchain?

Blockchain is in feite een soort DLT- of digitale grootboektechnologie. Dat wil zeggen, alle blockchains zijn DLT’s, maar niet alle DLT’s zijn blockchain.

Blockchain voegt in feite een extra set functies toe aan DLT’s. Bovendien worden met blockchain alle gegevens gedeeld tussen alle deelnemers en beveiligd met een cryptografische handtekening, een hash genaamd. Dit maakt de informatie die is opgeslagen in de blockchain onveranderlijk, waardoor de veiligheid en integriteit wordt verbeterd.

# 7. Hoe blockchain kan leiden tot meer vertrouwen?

Blockchain is zo ontworpen dat geen van de opgeslagen informatie of records kan worden gemanipuleerd of zelfs vernietigd. Bovendien vergemakkelijkt blockchain transparantie en verwijdert het een enkele regelgevende instantie.

Dit geeft gebruikers gelijke toegang tot informatie, maar zonder zich zorgen te hoeven maken over veiligheidsschendingen, aangezien alles door iedereen kan worden gecontroleerd.

Notitie: Dit is een van de meest gestelde interviewvragen voor blockchain-ontwikkelaars.

# 8. Welk type records is aanwezig in de database van blockchain?

Er zijn twee soorten records die kunnen worden opgeslagen in een blockchain-database:

 • Transactionele records.
 • Blokkeer records.

# 9. Wat zijn de kenmerken van blockchain?

De belangrijkste kenmerken van blockchain zijn onder meer:

 • Een gedecentraliseerd systeem.
 • Gedistribueerd grootboek.
 • Veilig en beveiligd ecosysteem.
 • Slaan.

# 10. Wat is versleuteling en wat is de rol ervan in blockchain?

In werkelijkheid is codering het proces van het coderen van informatie, waarbij de oorspronkelijke informatie wordt gewijzigd zodat andere partijen het niet kunnen begrijpen. De eigenaar heeft nog steeds toegang tot de informatie door deze te decoderen met een bepaalde sleutel.

In het geval van blockchain heeft iedereen toegang tot alle data en informatie. Hier kunt u codering gebruiken om ervoor te zorgen dat anderen de persoonlijke gegevens van een persoon niet kunnen zien, waardoor de beveiliging van het systeem wordt verbeterd.

# 11. Waar verwijst “block” naar in blockchain?

Een blok is een stuk transactierecord of gegevens die zijn opgeslagen in de blockchain-database. Deze blokken worden vervolgens aan elkaar gekoppeld, en daarmee de naam – blockchain.

# 12. Zijn gegevens die in een blockchain zijn geschreven onveranderlijk?

Ja, gegevens die in de blockchain zijn geschreven, zijn praktisch onveranderlijk.

Zoals u weet, worden de gegevens die in blockchain zijn opgeslagen, blokken genoemd. Elk blok is gekoppeld aan een hash-waarde. Nu bevat elk blok niet alleen een hash-waarde voor zichzelf, maar ook de hash-waarde van het voorgaande blok. Als er een wijziging in het blok wordt aangebracht, wordt de hash-waarde gewijzigd.

Als u dus met gegevens op een enkel blok wilt knoeien, moet u de hele blockchain wijzigen, wat praktisch onmogelijk is.

Notitie: Dit is een van de meest gestelde interviewvragen voor blockchain-ontwikkelaars.

# 13. Wat is het verschil tussen “bewijs van inzet” en “bewijs van werk”?

 • Bewijs van werk: Proof of Work is het proces waarbij miners strijden om complexe cryptografische puzzels op te lossen door enorme rekenkracht te investeren met behulp van hoogwaardige hardware en een belachelijke hoeveelheid energieverbruik.

In ruil daarvoor wordt de mijnwerker die het probleem oplost, beloond met een token.

 • Bewijs van inzet: Proof of Stake is een alternatief voor Proof of Work, waar er geen directe concurrentie is tussen de mijnwerkers en iemand willekeurig wordt gekozen om een ​​blok te “valideren”. De kans om validator te worden neemt toe, afhankelijk van hoeveel inzet je hebt in de blockchain, d.w.z. hoeveel tokens van de blockchain je bezit.

Dit helpt het gebruik van dure bronnen te minimaliseren en is dus een veel milieuvriendelijkere optie.

# 14. Wat zijn blok-ID’s?

Een blok binnen een blockchain kan worden geïdentificeerd met behulp van de block header-hash en de blokhoogte.

# 15. Hoe Merkle-bomen een belangrijke rol spelen in blockchain?

Een Merkle Tree is een datastructuur die lijkt op een binaire boom en wordt gebruikt om de cryptografische hashes van elk blok in een blockchain te bevatten. Hier presenteert het bladknooppunt een hash van een blok transactiegegevens, terwijl het niet-bladknooppunt een hash vertegenwoordigt van het bevattende bladknooppunt.

Het voordeel van het gebruik van de Merkle Tree-structuur stelt gebruikers in staat om eenvoudig de reeks blockheaders te downloaden, in plaats van elke afzonderlijke transactie en block te downloaden. Als zodanig maakt dit het verifiëren van het bestaan ​​van een bepaald blok in een blockchain buitengewoon eenvoudig en handig.

# 16. Wat zijn de meest voorkomende soorten Ledger die in Blockchain kunnen worden gebruikt?

De meest voorkomende soorten grootboeken die in blockchain kunnen worden gebruikt, zijn onder meer:

 • Gecentraliseerde netwerken.
 • Gedecentraliseerde netwerken.
 • Gedistribueerde netwerken.

# 17. Wat is een valluikfunctie bij de ontwikkeling van blockchain en wat is het nut ervan??

In werkelijkheid is een luikfunctie een functie die gemakkelijk in de ene richting kan worden berekend, maar moeilijk in de tegenovergestelde richting kan worden berekend, tenzij de gebruiker toegang heeft tot speciale informatie..

De trapdoor-functie is cruciaal bij het ontwikkelen van coderingen met openbare sleutels en u kunt deze blockchains gebruiken om adressen en privésleutels voor de gebruikers te creëren.

# 18. Waarom heeft een blockchain tokens nodig om te werken??

U kunt munten of tokens in blockchain gebruiken om wijzigingen tussen staten door te voeren. Hoe dan ook, elke transactie binnen een blockchain verwijst naar een statuswijziging die u kunt vertegenwoordigen door een munt van het ene adres naar het andere adres te verplaatsen..

Afgezien hiervan vergemakkelijken munten en tokens ook transacties in de blockchain. Elke transactie betekent dat er een statuswijziging is die wordt weergegeven door een verandering in gegevens. Nu zijn tokens en munten momenteel de enige manier om de status van een blok in een onveranderlijke blockchain te veranderen.

# 19. Hoe werkt peer-discovery in een P2P-netwerk??

Wanneer een nieuw knooppunt opstart, heeft het geen informatie over het netwerk omdat blockchain geen centrale server heeft. Als zodanig moet de ontwikkelaar een lijst met vertrouwde knooppunten verstrekken die rechtstreeks in de code van het knooppunt zijn geschreven en die vervolgens kan worden gebruikt voor initiële peer-detectie.

# 20. Wat is scriptPubKey?

Een scriptPubKey is een vergrendelingsscript dat op de uitvoer van een transactie wordt geplaatst. Het bevat bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan om aan de transactie te kunnen voldoen.

# 21. Wat is RSA?

RSA, een afkorting van Rivest-Shamir-Adelman, is een algoritme voor het ondertekenen van gegevens en versleuteling. Bovendien kunt u het gebruiken om gegevens te beveiligen door een asymmetrisch cryptografisch algoritme te implementeren dat op twee verschillende sleutels werkt – namelijk een openbare sleutel en een privésleutel..

De openbare sleutel kan met iedereen worden gedeeld, terwijl de privésleutel geheim moet worden gehouden.

Notitie: Dit is een van de meest gestelde interviewvragen voor blockchain-ontwikkelaars.

# 22. Wat is SHA-256?

SHA-256 is een onderdeel van SHA-2 (Secure Hash Algorithm Version 2), een verzamelnaam voor verschillende hash-functieversies, waaronder SHA-224, SHA-384 en SHA-512.

Daarom is het in feite een unidirectionele cryptografische hashfunctie die een tekst van elke lengte omzet in een unieke string met 256 bits of 32 bytes.

# 23. Wat is mijnbouw?

Mijnbouw is een proces waarbij de geldigheid van een transactie wordt bepaald in een blockchain-netwerk. Bovendien heeft het proces in wezen twee functies:

Ten eerste creëert mijnbouw nieuwe munten in een gegenereerd blok.

Ten tweede levert het bewijs van werk aan het blockchain-netwerk dat een transactie in het gedistribueerde grootboek valideert.

# 24. Wat is dubbele uitgaven? Hoe stop je het??

Dubbele uitgaven verwijst naar de toestand waarbij een enkele digitale token meerdere keren wordt uitgegeven. Omdat tokens in feite digitale activa zijn die uit digitale bestanden bestaan, kunt u deze gemakkelijk klonen. Dit kan daarom tot veel problemen voor het systeem leiden, waaronder inflatie.

Zoals u zich kunt voorstellen, is het een heel groot probleem voor de blockchain-infrastructuur, maar een probleem dat slim kan worden vermeden. De blockchain gebruikt echter meerdere partijen om een ​​transactie te bevestigen voordat deze in het grootboek wordt geschreven. Dit maakt dubbele uitgaven rekenkundig onpraktisch.

# 25. Wat zijn enkele populaire platforms voor het ontwikkelen van blockchain-applicaties?

Enkele van de populaire platforms voor het ontwikkelen van blockchain-applicaties zijn:

 • Ethereum.
 • Hyperledger.
 • Qtum.
 • EOS.
 • JOTA.

# 26. Welke taal wordt gebruikt voor het maken van slimme contracten?

In werkelijkheid worden slimme contracten die u in Ethereum maakt, ontwikkeld met behulp van Stevigheid. Het is een objectgeoriënteerde programmeertaal op hoog niveau met een syntaxis die lijkt op JavaScript. Meer nog, het kan worden gebruikt om zowel eenvoudige als complexe programma’s te schrijven.

# 27. Wat is een aanval van 51%?

Een aanval van 51% op een blockchain vindt plaats wanneer een groep of individu meer dan de helft (of > 51%) van de mining-hash-snelheid of rekenkracht. In dit geval kunnen ze het systeem controleren door transacties af te wijzen en goed te keuren, en kunnen ze zelfs dubbele uitgaven doen.

# 28. Wat is geheim delen??

Het is een van de belangrijkste manieren waarop men omgaat met de gegevensbeveiliging in blockchain. Bovendien kunt u het gebruiken om persoonlijke informatie (of andere geheime informatie) in meerdere eenheden te scheiden. Daarna kunt u ze naar de gebruiker sturen.

U kunt de originele informatie alleen ophalen als een deelnemer die een deel van het geheim heeft, ermee instemt deze te combineren met de rest van de groep. Dit biedt veel beveiligingsvoordelen voor blockchain-technologie.

# 29. Wat is uitvoerende boekhouding?

Executive accounting is een speciaal type boekhouding dat speciaal is ontworpen voor bedrijven die diensten aanbieden aan hun klanten of klantenbestand. Bovendien is er geen bovengrens voor de services, waardoor bedrijven een onbeperkt aantal services kunnen creëren en beheren.

# 30. Wat is een harde vork en een zachte vork?

 • Harde vork: een hard fork implementeert wijzigingen in het blockchain-protocol waardoor het incompatibel wordt met de vorige versie. Dit betekent dat niet-bijgewerkte knooppunten geen nieuwe blokken naar de blockchain kunnen pushen.

Je kunt hard forks gebruiken om een ​​oude bestaande blockchain te verbeteren of om helemaal een nieuwe blockchain te maken.

 • Zachte vork: een zachte vork is een wijziging in het blockchain-protocol dat achterwaarts compatibel is. Dit betekent dat niet-bijgewerkte knooppunten nog steeds transacties kunnen verwerken en nieuwe blokken in de blockchain kunnen pushen, zolang ze de nieuwe protocollen niet doorbreken.

Gebruikers realiseren zich echter over het algemeen dat het oude systeem verouderd is en upgradet snel naar de nieuwste versie.

# 31. Noem de meest gebruikte cryptografische algoritmen.

Enkele van de meest gebruikte cryptografische algoritmen zijn:

 • RSA.
 • Drievoudige DES.
 • Blowfish.
 • Twee vissen.
 • AES.

Notitie: Dit is een van de meest gestelde interviewvragen voor blockchain-ontwikkelaars.

# 32. Hoe gaat u om met risicobeheer met betrekking tot het beveiligen van de transactierecords?

In werkelijkheid zijn er een aantal manieren om met risicobeheer om te gaan met betrekking tot het beveiligen van de transactiegegevens. Dit zijn onder meer:

 • Identificatie van de bedreigingen en kwetsbaarheden die verband houden met de financiële gegevens van een organisatie en vervolgens de juiste tegenmaatregelen nemen om dat risico te verkleinen.
 • Investeer in een back-upplan.
 • Met behulp van speciale risicobeheersoftware.

# 33. Wat is BIP?

BIP is de afkorting van Bitcoin Improvement Protocol.

# 34. Wat is een consensusalgoritme? Wat zijn de verschillende soorten consensusalgoritmen?

Een consensusalgoritme is in feite een methode om ervoor te zorgen dat alle peers van het blockchain-netwerk op dezelfde pagina staan ​​met betrekking tot de huidige status van het gedistribueerde grootboek. Meer nog, het algoritme helpt bij het vestigen van betrouwbaarheid en vertrouwen tussen twee onbekende peers binnen de gedistribueerde computeromgeving.

Hier zijn een paar voorbeelden van populaire consensusalgoritmen:

 • Proof-of-Work (PoW)
 • Bewijs van capaciteit (PoC)
 • Bewijs van activiteit (PoA)
 • Gedelegeerde Proof-of-Stake (DPoS)
 • Proof-of-Stake (PoS)
 • Bewijs van autoriteit
 • Bewijs van brand
 • Bewijs van gewicht
 • Bewijs van verstreken tijd

Hoe een blockchain-ontwikkelaar te interviewen?

Als u een HR-professional bent of een persoon die de verantwoordelijkheid heeft gekregen om een ​​blockchain-ontwikkelaar te interviewen, dan kunt u ook profiteren van de interviewvragenlijst en de antwoorden die hier worden besproken.

Naast de inhoud moet je ook op zoek gaan naar andere kwaliteiten in de kandidaat, zoals leiderschapsvaardigheden, zelfredzaamheid en de drang om nieuwe dingen te leren.

In werkelijkheid is een interview met een blockchain-ontwikkelaar niet eenvoudig en moet u de tijd nemen om u van tevoren voor te bereiden!

Gevolgtrekking

We hopen dat je deze uitgebreide lijst met de meest gestelde sollicitatievragen nuttig vond. In werkelijkheid zou dit u moeten helpen bij de voorbereiding op het interview met de blockchain-ontwikkelaar. We raden u echter nog steeds aan om de basisprincipes bij te spijkeren, aangezien een duidelijk begrip van de kernconcepten u altijd een voorsprong geeft op uw concurrenten..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me