30+ Corda interviewvragen en antwoorden

Voorbereiden op het Corda-interview? Hier brengen we de deskundige gids die de belangrijkste interviewvragen voor blockchain-architecten behandelt voor je voorbereiding!

Er is een enorme vraag naar blockchain-gerelateerde banen. Dit betekent indirect dat er ook vraag zal zijn naar blockchaintechnologieën zoals Corda. Het artikel is bedoeld voor blockchain-leerlingen die zich proberen voor te bereiden op het interview. We zullen een groot aantal interviewvragen over Corda doornemen.

Binnenkort beschikbaar: Beginnersgids voor Corda Development Course

Contents

Waarom Corda? Inzicht in zijn vraag

Bedrijven gebruiken vaak open source-oplossingen voor hun bedrijf. Dit geeft hen de mogelijkheid om de oplossing te gebruiken in overeenstemming met hun vereisten.

Momenteel is het Corda blockchain-ecosysteem sterk, met een groot aantal ontwikkelaars die eraan werken om het stabieler en gestandaardiseerd te maken onder de spelers in de industrie. Op het Corda-platform kunnen ontwikkelaars CorDapps maken. Ook staat het blockchain-platform bekend om zijn privacygeoriënteerde aanpak en ook door het verlagen van kosten met betrekking tot transacties en het bijhouden van gegevens. Het eindresultaat is een gestroomlijnde bedrijfsvoering.

Hoe u zich kunt voorbereiden op het Blockchain-interview?

Voorbereiding op het sollicitatiegesprek is nooit gemakkelijk! Maar dat mag je niet afschrikken. Je moet ervoor zorgen dat je sterk bent in de basisprincipes van het onderwerp en de aanleg en vaardigheden hebt om over geavanceerde onderwerpen te leren. Het doornemen van de blockchain-interviewvragen geeft je ook een voorsprong tijdens het interview.

In dit artikel hebben we alle belangrijke dingen besproken die je nodig hebt om je voor te bereiden op een blockchain-gebaseerd interview, zoals het Corda-interview. Het enige waar u zeker van moet zijn, is dat u uw leerproces aanpast op basis van het bedrijf dat u wilt kraken.

Rollen en hun vereisten

Er zijn veel functies waarop u kunt solliciteren als u voor een Corda-sollicitatiegesprek gaat. De meeste bedrijven zoeken niet specifiek naar een Corda-ontwikkelaar, maar naar iemand met een goede vaardigheden op het gebied van blockchain.

Ze zijn bijvoorbeeld op zoek naar een specialist of een blockchain-architect. Beiden hebben verschillende rollen bij het managen en vereisen een iets andere vaardigheden om te slagen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Architect (CEBA) cursus


30+ Corda interviewvragen en antwoorden

Laten we beginnen met de R3 Corda-interviewvragen.

CORDA INTERVIEW

Basic Corda sollicitatievragen

1.Wat is Corda?

Antwoord: Corda is een populair blockchain-project gericht op bedrijven. Het is open-source waar bedrijven een interoperabel blockchain-netwerk kunnen ontwikkelen, bouwen en onderhouden waar ze strikte privacy kunnen beheren. Corda blinkt uit als het gaat om zijn slimme contracttechnologie. Het biedt directe waarde voor het bedrijf, omdat bedrijven directe transacties kunnen doen. Meer nog, bedrijven zijn enthousiast over de gebruiksscenario’s van Corda, omdat ze nu meer branchegericht zijn.

2 Wat zijn de kerndoelen van Corda?

Antwoord: Corda is anders, en het kan worden begrepen door de kerndoelen van Corda. Ze zijn gebouwd met het oog op een lang leven en zakendoen. Met meer dan 300+ Corda-ecosysteemdeelnemers groeit het snel in het zakelijke ecosysteem.

3.Is Corda Open Source?

Antwoord: Ja, Corda is een blockchain open-sourceproject. Dit betekent dat bedrijven het kunnen gebruiken en aanpassen aan hun eigen eisen.

4.Is Corda toegestaan?

Antwoord: In tegenstelling tot andere populaire platforms op de markt, is Corda een volledig geautoriseerde blockchain en is elke gebruiker in het netwerk bekend. Daarom is dit platform geschikter voor gebruik in ondernemingen.

5. vertel ons in het kort over de geschiedenis van R3.

Antwoord: R3 ontwikkelde Corda en bracht de eerste versie uit in april 2016. Op dat moment had het 200 industrie- en technologiepartners. Tijdens de eerste release was het geen open source. Het ging open source in november 2016.

De volgende grote mijlpaal is de release van Corda 2 in november 2017. De nieuwste versie die nu beschikbaar is, is Corda 4 in februari 2014. Op dit moment heeft het 1800+ commits.

6. Vertel ons over de Corda-routekaart

Antwoord: Corda wil de feedback van de community vastleggen en eraan werken om het open-sourceproject te verbeteren. Op dit moment hebben ze Corda 4 uitgebracht en communiceren ze met de leden over het brengen van de belangrijke updates naar de live versie.

7. Wat is CorDapps?

Antwoord: CorDapps staat bekend als Corda Distribution Applications. Ze rennen op het Corda-platform. Hun doel is om te werken volgens de overeenkomst die tussen knooppunten is ingesteld, zodat het grootboek kan worden bijgewerkt.

8. Wat zijn de componenten van CorDapp?

Antwoord: De componenten van de CorDapp zijn onder meer stromen, staten, contracten, services en serialisatie.

9.Wat zijn de kenmerken van Corda Blockchain? Wat maakt het zo anders?

Antwoord: Corda wordt geleverd met tal van blockchain-functies. Het is bijvoorbeeld open-source, wat op zichzelf al een groot kenmerk is. Andere belangrijke kenmerken zijn de volgende.

 • Privacy: Hiermee kunnen bedrijven privacygerichte netwerken met toestemming creëren die de privacy verbeteren.
 • Interoperabiliteit: Het biedt interoperabiliteit op het Corda-netwerk, wat betekent dat iedereen ondanks zijn versie met elkaar kan communiceren. Ze kunnen de transacties veilig en naadloos uitvoeren.
 • Flexibel en wendbaar: Corda ondersteunt agile ontwikkeling, die voldoet aan de zakelijke vereisten. Bedrijven kunnen snel aan de slag en het aanpassen aan hun vereisten.
 • Open ontwerp: Het maakt een samenwerkingsomgeving mogelijk die resulteert in de verbetering van het platform en verbetering van de integratie van blockchaintechnologie in bedrijven.
 • Open ontwikkeling: Het biedt een robuuste community die via Corda werkt aan geavanceerde blockchain-technologie.

10. Leg Orakels uit

Antwoord: Oracle is aanwezig binnen het Corda-platform om ervoor te zorgen dat de transacties alleen worden ondertekend als de feiten erin waar zijn.

Corda-expert worden? Hier is een gids voor R3 Corda-certificering die u door uw certificeringsproces leidt.

Corda sollicitatievragen: gemiddelde moeilijkheidsgraad

11 Leg uit hoe Corda werkt?

Antwoord: Corda is anders dan traditionele blockchain-oplossingen voor bedrijven. Het probeert een transactie niet te verifiëren door verbinding te maken met elke andere peer en vervolgens de transactie af te ronden. Daarom wordt Corda een gedistribueerde grootboektechnologie genoemd. Het is meer een grafiek dan een peerblok. De transactiegegevens worden voornamelijk gedeeld tussen de partijen met de mogelijkheid van oplossingen van derden om de gegevens of transactie te controleren wanneer dat nodig is. Het opent veel schaalbaarheidsproblemen.

12.Wat is het economische netwerkmodel van Corda?

Antwoord: Het Corda Network Economic Model is afhankelijk van de netwerkdeelnemers, inclusief de ontwerpers, overheden, gebruikers gerelateerd aan de bedrijfsnetwerken. De infrastructuurproviders en orakeldiensten nemen ook deel aan het netwerk en zijn degenen die moeten betalen of betaald moeten worden. Het netwerk ondersteunt ook digitale representatie van fiatgeld. Dit geeft iedereen toegang tot de Corda-blockchain met fiatgeld – maar de bestuursorganen regelen het. Om dit te verhelpen, moet Corda een platform-native asset ondersteunen die beter kan worden gereguleerd en geaccepteerd door de regelgevende instanties.

13. Hoe verschilt Corda in vergelijking met openbare blockchains?

Antwoord: Openbare blockchains zijn grote netwerken waarin elke peer een rol te spelen heeft. Als u rekening houdt met Ethereum en bitcoin, dan zult u merken dat als er een transactie plaatsvindt, er een groot aantal knooppunten aan moet deelnemen om deze te voltooien..

Hoewel het revolutionair is, heeft het nadelen, waaronder schaalbaarheid, privacy en efficiëntie. Dit is waar Corda binnenkomt en een gedistribueerde grootboektechnologie biedt die niet afhankelijk is van het informeren van elke peer om een ​​transactie uit te voeren.

14 Hoe verschilt Corda van Bitcoin?

Antwoord: Corda lijkt in veel opzichten op Bitcoin. Beide bieden bijvoorbeeld onveranderlijke toestanden die worden gecreëerd en geconsumeerd door transacties. Bovendien hebben ze allebei ook hun transactionele outputs en inputs. In het geval van Bitcoin wordt de UTXO-set gebruikt, wat staat voor een niet-bestede transactie-outputset. In Corda zijn de dingen algemener, maar het ondersteunt wel complexe datamodellen.

Een groot verschil is hoe de gegevens worden opgeslagen in enkele bitcoin-transacties. Het volgt een rigide gegevensindeling. Corda-staten ondersteunen daarentegen willekeurig getypte gegevens, die flexibeler zijn in vergelijking met andere indelingen.

15 Wijs de verschillen tussen Corda en Ethereum aan.

Antwoord: Als het gaat om Enterprise Ethereum, zijn er veel overeenkomsten, waaronder de mogelijkheid om CorDapp-code uit te voeren op een krachtige virtuele machine. Bovendien kunnen in beide DLT’s niet-assemblage-programmeertalen worden gebruikt om slimme contracten te schrijven.

Het grootste verschil is hoe contracten worden geïmplementeerd in zowel Ethereum als Corda. In Ethereum zijn de contracten in feite een exemplaar van het programma dat wordt onderhouden en gerepliceerd door het deelnemende knooppunt. Dit lijkt sterk op objectgeoriënteerd programmeren. Corda daarentegen behandelt slimme contracten als een reeks functies. De belangrijkste focus is om het systeem simpelweg gesynchroniseerd te houden met behulp van de verificatiefunctie – stateless en pure functie.

16. Vergelijk Corda met populaire enterprise blockchains.

Antwoord: Er zijn veel verschillende enterprise blockchains die populair zijn, waaronder Hyperledger Fabric en Enterprise Ethereum. Elk van deze bedrijfsgebaseerde oplossingen is uitstekend en biedt bedrijven een geldige manier om gedistribueerde grootboektechnologieën te gebruiken. Hun benadering of visie is echter erg beperkt. Ze zijn het beste voor het bouwen van een zelfstandig of onafhankelijk netwerk dat niet werkt met andere gedistribueerde grootboektechnologieën. De activa die op het netwerk worden verdiend, worden bijvoorbeeld niet aan de andere kant gebruikt.

Benieuwd naar de verschillen tussen enterprise platforms? Hier is een gids voor een vergelijking van Hyperledger versus Corda versus Ethereum.

17. Wat is het Corda-netwerk?

Antwoord: Het netwerk is een verzameling knooppunten waarbij elk knooppunt in staat is om de Corda-instantie samen met de CorDapps uit te voeren. In een Corda-netwerk verloopt de communicatie binnen het knooppunt als point-to-point. Dit betekent dat er geen wereldwijde uitzending is in een Corda-netwerk. Om de knooppunten in kaart te brengen, gebruikt Corda een certificaat dat de knooppunten eenvoudig in kaart brengt en hun netwerkidentiteit verifieert.

18. Hoe is Corda Ledger anders??

Antwoord: Ledger in Corda werkt anders. Hier hangt het grootboek af van het perspectief van de peer. Als twee peers bijvoorbeeld met elkaar communiceren, zien ze de exacte grootboekversie of het feit dat ze onderling delen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het netwerk flexibel en schaalbaar is. In wezen is het grootboek niet één centraal gegevensarchief.

19. Wat zijn contracten binnen Corda?

Antwoord: Contracten zijn juridische codes die zijn gedefinieerd volgens de eisen van de partijen. De slimme contracten in Corda zijn geschreven met Kotlin en Java. Ook worden de contracten op een deterministische manier uitgevoerd, zodat er geen dubbele uitgaven kunnen worden gedaan.

20. Wat zijn transacties binnen Corda??

Antwoord: Een transactie binnen het Corda-netwerk vindt plaats wanneer contant geld of andere informatie tussen peers wordt verzonden. Corda maakt, net als Bitcoin, gebruik van een UTXO, d.w.z. niet-bestede transactie-output. In principe verloopt het bijwerken van een grootboek via het voorstel.

Corda sollicitatievragen: expertniveau

21. Wat zijn de twee soorten consensus in Corda?

Antwoord: De twee soorten consensusalgoritmen in Corda omvatten de volgende.

 • Validiteitsconsensus → In deze consensus controleert de vereiste ondertekenaar de geldigheid van de gegevens of transacties voordat de transactie wordt ondertekend.
 • Uniciteitsconsensus: De uniciteitsconsensus wordt uitgevoerd door de notaris.

22. Leg uit Notarissen

Antwoord: De notarissen in het Corda-netwerk zijn aanwezig om voor de unieke consensus te zorgen. Het is een netwerkdienst die weinig belangrijke verantwoordelijkheden heeft, waaronder het voorkomen van “dubbele uitgaven”. Om het functioneel te maken, bevatten de notarisclusters tijdstempelende autoriteiten die de termijn bepalen waarbinnen de transactie moet worden notarieel.

23. Wat weet u over Vault?

Antwoord: Een kluis is een opslag waarin de gegevens van de eigenaar van het belangrijke knooppunt worden opgeslagen. Het kan niet-geconsumeerde staten en geconsumeerde staten bevatten. De niet-verbruikte status is de laatste staat van de kluis, terwijl de consumerende staten historisch van aard zijn en al zijn verbruikt tijdens een transactie.

24. Wat zijn stromen binnen Corda?

Antwoord: In Corda worden stromen gebruikt om het updateproces voor het akkoord over het grootboek te automatiseren. Dus als twee knooppunten met elkaar communiceren, doen ze dat via de stroom. Als stromen zijn ingebouwd, worden ze ook gebruikt om veelvoorkomende taken te automatiseren.

25. Leg deterministische JVM uit?

Antwoord: Deterministische JVM is een virtuele Java-machine die deterministisch van aard is. Hier worden de transacties uitgevoerd.

Meer weten over JVM? Hier is een complete Corda-zelfstudie die u kunt gebruiken om te leren hoe u Corda op de juiste manier kunt ontwikkelen.

26. Wat staten betekenen in Corda?

Antwoord: In Corda zijn de staten de feiten in het grootboek. De staten vertegenwoordigen de feiten die op een bepaald moment in een grootboek zijn opgeslagen. Als er informatie wordt gewijzigd, verandert de status ook, wat de nieuwe informatie vertegenwoordigt. Dit betekent dat staten worden geëvolueerd op basis van de veranderingen. Ook zijn oudere staten niet historisch van aard. Om alle historische statussen op te slaan, heeft elk knooppunt zijn eigen kluis waarin deze statussen worden opgeslagen.

27. Wat zijn de voorwaarden voor het voltooien van een transactie?

Antwoord: Een transactie is vastgelegd als:

 • De transactie is contractueel geldig
 • De vereiste partijen ondertekenen de transactie
 • De transactie levert geen dubbele uitgaven op

28. Wat is het formaat van CorDapp?

Antwoord: Het formaat van CorDapp is halfvette JAR. Het bevat alle afhankelijkheden van de CorDapp.

29. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Corda in bedrijfsinstellingen?

Antwoord: Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van Corda in een zakelijke omgeving. De belangrijkste voordelen van blockchaintechnologieoplossingen op basis van Corda zijn onder meer:

 • Bewezen prestaties: Het Corda-netwerk kan 600 TPS (transacties per seconde) aan.
 • Zeer schaalbaar: Het is zeer schaalbaar en kan in elk ecosysteem werken.
 • Enterprise-integratie: Het kan goed werken met bedrijfskritische missies en databasetechnologieën.
 • Veilig en privé: Corda kan worden geconfigureerd om op een veilige en privé manier te werken. De informatie wordt bijvoorbeeld alleen gedeeld als er behoefte aan is. Ook kunnen de knooppunten achter de firewall worden gehost met de optie van HSM-integratie.
 • Klaar voor de cloud: Corda Enterprise kan worden gemaakt om te werken met cloudoplossingen. Docker kan bijvoorbeeld worden gebruikt om nieuwe knooppunten in te stellen.
 • Interoperabiliteit: Het is interoperabel en 100% compatibel met andere versies van Corda, inclusief de open-source versie.

30. Wat zijn de vereisten voor het uitvoeren van Corda?

Antwoord: Om Corda op weg te helpen en te werken in een ontwikkelomgeving, moet de ontwikkelaar aan de volgende voorwaarde voldoen.

 • Java 8 JVK
 • Git

Gevolgtrekking

Dit brengt ons bij het einde van onze Corda Interview vragen en antwoorden. Corda is een eersteklas blockchain-technologie voor bedrijven. Omdat Corda met de dag meer vaart krijgt, neemt de vraag naar Corda-experts in een snel tempo toe. Daarom is het slechts een kwestie van tijd wanneer de concurrentie heviger wordt dan ooit. Daarom moet je zeker bekwaam zijn met onze Corda-ontwikkelingscursus om nu je interview te behalen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map