Bent u op zoek naar Ethereum-interviewvragen? Als je dat doet, ben je niet de enige. Er is een enorme stijging in de vraag naar Ethereum-ontwikkelaars. Als blockchain-leerling moet je de kans om je carrière vooruit te helpen niet opgeven.

In dit artikel zullen we de belangrijkste Ethereum-interviewvragen bespreken. Je zult ook veel vragen over Solidity-interviews vinden, omdat ze allebei aan elkaar gerelateerd zijn.

Contents

Waarom Ethereum? Zijn vraag begrijpen

Ethereum is de meest populaire gedecentraliseerde grootboektechnologie die er is. Het is gedeeltelijk vanwege de Ethereum-cryptocurrency en de mogelijkheid om gedecentraliseerde apps te maken via de Ethereum-blockchain-oplossing.


Ethereum is een openbare blockchain-oplossing. Er is ook een bedrijfsimplementatie van Ethereum, waarmee bedrijven een geautoriseerd Ethereum-netwerk kunnen implementeren.

Het ecosysteem van Ethereum maakt het een uitstekende keuze voor ontwikkelaars. Het heeft een van de meest gebruikte gedecentraliseerde apps op blockchain-netwerken. Het gebruiksgemak en de mogelijkheid om Solidity te gebruiken om slimme contracten en dApps te programmeren, biedt veel kansen voor de organisaties die er zijn.

Het lijdt geen twijfel dat 2020 het jaar is waarin veel vraag naar blockchain is. Dit maakt ook een van de toptechnologieën waarvoor bedrijven op zoek zijn naar talent.

ETHEREUM INTERVIEW

Voorbereiding op Blockchain-interview

Voordat we de beste Ethereum blockchain-interviewvragen gaan opnoemen, is het belangrijk om te leren hoe je je op een interview kunt voorbereiden, vooral voor een blockchain-interview. Het goede nieuws is dat we het onderwerp al hebben behandeld, en je kunt het hier bekijken: Voorbereiding op een Blockchain-interview.

Bekijk ook Top 50 Blockchain-interviewvragen en -antwoorden 2019, want het zal je helpen bij het beantwoorden van meer generieke blockchain-gerelateerde vragen in het Ethereum-interview.

We raden u ook aan om Blockchain Specialist en Blockchain Architect te bekijken, omdat dit u zal helpen te begrijpen waar bedrijven momenteel naar op zoek zijn.

Als je een echte beginner bent, moet je de 101 Blockchains Academy bezoeken, waar je zowel beginners als gevorderde blockchain-gerelateerde cursussen kunt volgen.

30+ Ethereum-interviewvragen en antwoorden

Laten we beginnen met de interviewvragen voor Ethereum-ontwikkelaars.

Vraag: Wat is het Ethereum-netwerk? Leg het kort uit

A: Ethereum is een gedistribueerde grootboektechnologie van de tweede generatie die voortbouwt op het bitcoin-netwerk. Het werd voor het eerst gelanceerd in 2015 en is vanaf daar blijven groeien. Het is een open-source openbare gedistribueerde grootboektechnologie. Technisch gezien is het ook een besturingssysteem met belangrijke functies zoals slimme contracten, op transacties gebaseerde toestandsovergangen en virtuele machines.

Vraag: Wie is de oprichter van Ethereum?

A: Er zijn twee originele auteurs van Ethereum, waaronder Vitalik Buterin en Gavin Wood.

V: Wat is EVM?

A: EVM staat voor Ethereum Virtual Machine. Het is een gedecentraliseerde virtuele machine die scripts kan verwerken met behulp van het openbare knooppuntnetwerk. Het is ook Turing compleet en gebruikt gas als een intern prijsmechanisme.

Vraag: Wat zijn de real-world use-cases van Ethereum?

A: Er zijn veel use-cases van Ethereum. Sommigen van hen zijn zoals hieronder.

 • Gedecentraliseerde financiering: een van de grootste use-cases is gedecentraliseerde financiering (De-Fi). Het verbetert hoe de financiële sector werkt en verbetert leningen met behulp van slimme contracten.
 • Digitale identiteit: digitale identiteit is een andere use-case waarbij de identiteit van een persoon wordt gedigitaliseerd, wat een betere bruikbaarheid biedt voor individuen omdat ze geen documenten hoeven mee te nemen en onmiddellijk kunnen worden geverifieerd via een verbonden netwerk.
 • Gezondheidstoepassingen: gezondheidszorgsystemen kunnen op Etereum gebaseerde oplossingen gebruiken om een ​​gedecentraliseerd netwerk te implementeren en zaken te verbeteren zoals het volgen van medicijnen, beter patiëntenbeheer, enzovoort..
 • Tokenization: Ethereum is erg handig bij het creëren van tokenization van real-world assets. Dit maakt het gemakkelijk om items op de blockchain te verhandelen.
 • Betalingen: het verbetert ook de betalingen, met name grensoverschrijdende transacties.

Vraag: Vertel ons over de Enterprise Ethereum Alliance (EER)?

A: De Enterprise Ethereum Alliance (EEA) is in maart 2017 opgericht door Fortune 500-bedrijven, onderzoeksgroepen en blockchain-startups. Het heeft meer dan 100+ non-profitorganisaties als leden. De focus ligt op het creëren van een door leden aangestuurde standaard die een open blockchain-specificatie kan ontwikkelen voor interoperabiliteit en harmonisatie. Het vergemakkelijkt ook een geautoriseerde implementatie van het Ethereum-netwerk, afgestemd op de bedrijfsvereisten.

Vraag: Wat is het waardetoken voor Ethereum?

A: De symbolische waarde van Ethereum is Ether (ETH).

Lees hier meer: ​​Hoe contractbeheeroplossingen en blockchain samenwerken

Vraag: Wat is het Ethereum-knooppunt?

A: Ethereum-knooppunten praten met elkaar via het Ethereum-protocol. Ze communiceren met de buitenwereld via de JSON-RPC-interface.

V: Wat is Ether?

A: Ether kan het best worden gedefinieerd als een crypto-brandstof (token) die het Ethereum-netwerk aandrijft. Het drijft de slimme contracten aan en biedt de knooppunten een stimulans om de Ethereum blockchain-blokken te valideren. Zodra een blok is gevalideerd, wordt 5 Ether vrijgegeven aan knooppunten die aan het proces hebben deelgenomen.

Vraag: Wat is Wei? Hoe verschilt het van Ether?

A: Wei is de kleinste eenheid in de Ether-cryptocurrency die wordt gebruikt in het Ethereum-netwerk.

1 Ether = 1018 Wei. Het is belangrijk om Ether af te breken, omdat het knooppunten kan helpen om de hoeveelheid Ether te behouden die nodig is voor bepaalde acties. Het helpt ook de cryptocurrency-markt, omdat mensen een fractie van Ether kunnen kopen of verkopen.

Vraag: Wat is Blockchain?

Blockchain is een gedistribueerde grootboektechnologie waarbij peers in staat zijn om te communiceren en transacties uit te voeren zonder de noodzaak van een gecentraliseerde autoriteit. Het concept van blockchain is uitgevonden met de release van Bitcoin-papier in 2009. Om het netwerk onafhankelijk te beheren zonder de noodzaak van een gecentraliseerde autoriteit, worden consensusalgoritmen gebruikt. Bitcoin gebruikte het consensusalgoritme Proof-of-Work (PoW). Op dit moment evolueert blockchain in hoog tempo met nieuwe manieren om gedistribueerde grootboektechnologieën te beheren.

Lees hier meer over Blockcahin:

Vraag: Wat is het consensusalgoritme?

A: Consensus-algoritme kan het best worden gedefinieerd als de manier om transacties in een gedistribueerde grootboektechnologie te valideren. Het is een manier om tot overeenstemming of consensus tussen collega’s te komen over de toestand van de DLT. Deze methode is erg belangrijk, want zonder deze methode zou de kernfilosofie van de gedistribueerde grootboeken niet standhouden. Er zijn veel populaire consensusalgoritmen beschikbaar, waaronder Proof-of-Work (PoW), Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT), Proof-of-Stake (PoS), Proof-of-Burn (PoB), enzovoort.

Vraag: Leg uit hoe Proof-of-Work (PoW) werkt?

A: Proof-of-Work is een consensusalgoritme dat werk van mijnwerkers vereist om de transacties te valideren. Het werk wordt gegenereerd door complexe rekenproblemen op te lossen met behulp van hardware. Het is niet milieuvriendelijk omdat het veel elektriciteit vereist om de hardware te laten werken, wat op zijn beurt die complexe rekenproblemen oplost..

Vraag: Welk consensusalgoritme gebruikt Ethereum?

A: Op dit moment gebruikt Ethereum Proof-of-Work als consensusalgoritme. Ethereum-netwerk is bezig met het veranderen van zijn consensusalgoritme naar een milieuvriendelijkere consensusmethode Proof-of-Stake (PoS).

Vraag: Wat is het verschil tussen Bitcoin- en Ethereum-blockchain?

A: Het belangrijkste verschil tussen Bitcoin- en Ethereum-blockchain is hoe ze werken en wat hun functies zijn. Bitcoin is een blockchain-technologie van de eerste generatie die de basis vormt voor het gedecentraliseerde grootboek. Ethereum bouwt daarentegen voort op wat Bitcoin te bieden heeft door een meer schaalbare en programmeerbare blockchain-oplossing te bieden. Ethereum ondersteunt slimme contracten en de mogelijkheid om gedistribueerde apps (dApps) te ontwerpen en te implementeren.

Vraag: Wat zijn slimme contracten?

A: Slimme contracten zijn als juridische documenten in code. Het is een computerprotocol dat kan worden gebruikt als een digitaal verificatieproces of om onderhandelingen tussen partijen af ​​te dwingen. Slimme contracten zijn ook transparant en geautomatiseerd. Kortom, het biedt een conflictvrije benadering van deals, overeenkomsten en geschillen.

Vraag: Wat zijn de belangrijkste stappen van de ontwikkeling van slimme contracten vanuit een zakelijk perspectief?

A: Er zijn veel belangrijke stappen die moeten worden genomen bij het ontwikkelen van slimme contracten. De stappen zijn zoals hieronder.

 • Bevestig opnieuw dat uw bedrijf echt behoefte heeft aan slimme contractontwikkeling.
 • Begrijp de beperkingen van slimme contracten
 • Plan hoe u de ontwikkeling gaat uitvoeren
 • Huur een slimme contractontwikkelaar in
 • Voer de juiste tests uit voordat u het slimme contract implementeert

V: Wat is dApps?

A: dApps staat voor gedecentraliseerde applicaties. Deze applicaties zijn gemaakt om te profiteren van blockchain-technologieën. dApps bieden veel voordelen, waaronder gedecentraliseerd en open source. Het volgt ook protocollen en stimuleert knooppunten die deelnemen aan de werking van de dApp.

Ethereum is een populair blockchain-netwerk voor dApps omdat het het juiste ecosysteem biedt voor ontwikkelaars om real-world dApps te maken. Andere blockchain-netwerken die het maken van dApp ondersteunen, zijn onder meer TRON en EOS.

V: Waar worden de transacties geregistreerd?

A: De transacties worden in het geval van Ethereum geregistreerd in een grootboek. Als er echter een geautoriseerd netwerk wordt gebruikt, worden de records opgeslagen in een privéboek met bepaalde informatie beschikbaar voor het publiek.

Vraag: Wat is de programmeertaal die wordt gebruikt om slimme contracten en dApps te schrijven?

A: Solidity is de belangrijkste programmeertaal die wordt gebruikt om zowel dApps als slimme contracten te maken. Slimme contracten in Ethereum kunnen echter ook worden geschreven met behulp van een van de slimme contracttalen (SCL). Enkele van de SCL-voorbeelden zijn Vyper, Bamboo, Serpent, Ethereum bytecode, Pyramid, L4 en anderen.

V: Wat is Truffle?

A: Truffel is een populaire test- en ontwikkelomgeving voor Ethereum. Het biedt ook een activapijplijn, waardoor het op Ethereum gebaseerde projecten kan verwerken. Hiermee kan een ontwikkelaar slimme contracten, dApps maken, geautomatiseerd testen, pijplijnen configureren en bouwen, enzovoort. Het is een perfect raamwerk voor ontwikkelaars die Ethereum gebruiken.

Vraag: Wat is bloktijd en gemiddelde blokgrootte in Ethereum?

A: De bloktijd is 2 KB, terwijl de gemiddelde blokgrootte 14 seconden is.

Vraag: Vertel ons over het type Ethereum-netwerken dat er bestaat.

A: Er zijn drie soorten:

 • Prive netwerk
 • Testnetwerk, bijvoorbeeld Rinkeby en Ropsten
 • Live-netwerk, d.w.z. het hoofdnetwerk

V: Kan een transactie verborgen worden gehouden??

A: In het geval van het openbare Ethereum-netwerk kunnen transacties niet verborgen worden gehouden. Alle transacties zijn openbaar.

V: Wat zijn de voordelen van een privénetwerk?

A: Particuliere netwerken zijn erg handig als het gaat om gegevensprivacy. Het is ook handig voor het testen en beheren van machtigingen.

V: Wat zijn de privésleutels?

A: Privésleutels worden gebruikt om een ​​adres te beveiligen. Het moet veilig worden bewaard door de eigenaar, aangezien iedereen die het bezit het eigendom geeft aan degene die het bezit. De openbare sleutel is daarentegen online beschikbaar.

Vraag: Hoe Ethers te ontginnen?

A: Om ethers te ontginnen, heb je een portemonnee en tools zoals Geth CLI nodig. Hiermee moet u deelnemen aan het netwerk en helpen bij het toevoegen van transacties aan de blokken.

V: Wordt de privésleutel van de gebruiker gebruikt om transacties te ondertekenen?

A: Ja.

Vraag: Hoe herstel je een Ethereum-account zonder privésleutel??

A: Het kan maar op één manier worden hersteld: 12 werkgeheugen dat is ingesteld tijdens het aanmaken van een account.

Vraag: Wat is Geth?

A: Geth is een opdrachtregelinterface die wordt gebruikt bij het uitvoeren van een volledig Ethereum-knooppunt.

Vraag: Hoe kunt u verbinding maken met een knooppunt?

A: U kunt op drie manieren verbinding maken met een knooppunt: WS-RPC, JSON-RPC en IPC-RPC.

Vraag: Wat is de snelle synchronisatie van Geth?

A: De snelle synchronisatie van Geth werkt met het synchroniseren van de downloadtransactie

V: Wat is de functionaliteit van testnet?

A: Testnet wordt gebruikt om verbinding te maken met het Ropsten-netwerk.

Vraag: Vertel ons over Smart Contract-gebruikssituaties?

A: Er zijn veel use-cases voor slimme contracten. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in onroerend goed, waar een verkoper een slim contract kan opstellen om op de juiste manier te verkopen. Het onroerend goed kan aan de koper worden overgedragen zodra hij het onroerendgoedbedrag heeft overgemaakt.

V: Wat is MetaMask?

A: MetaMask is een populaire browsergebaseerde Ethereum-portemonnee die kan worden gebruikt om te communiceren met de dApps op het Ethereum-netwerk.

Vraag: Moet u echte Ether gebruiken om dApps en slimme contracten te testen??

A: Nee, het is niet vereist. In testnetwerken kunt u gratis Ether gebruiken.

Vraag: Hoe werken uitgaven in slimme contracten??

A: Als er een verzoek is dat het slimme contract niet wijzigt en wordt gebruikt om waarden te retourneren, zijn er geen kosten verbonden aan de taak. Elke actie die kan worden gebruikt om de slimme contracttest te wijzigen, kost echter geld, d.w.z. gas.

V: Wat is Remix?

A: Remix is ​​een handige online tool die kan worden gebruikt om slimme contracten te implementeren, testen en ontwikkelen. Door het te gebruiken, kunnen ontwikkelaars hun slimme contracten snel testen.

Vraag: Hoe Bitcoin en Ethereum verschillen als het gaat om het controleren van de laatste staat.

A: Ethereum controleert de laatste staat van het rekeningsaldo. Bitcoin daarentegen controleert niet-bestede transactie-outputs (UTXO).

V: Wat gebeurt er als het gas op is zonder dat de transactie is voltooid??

A: In dit geval worden alle statuswijzigingen omgekeerd. Het gebruikte gas wordt aan de mijnwerker gegeven.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze beste Ethereum-interviewvragen. Ethereum is enorm en vereist daarom een ​​zorgvuldige studie. Als je serieus van plan bent om het Ethereum-interview te kraken, dan zou je er een grondige kennis van moeten hebben. Gewoon vertrouwen op de interviewvragen brengt u niet ver.

Dus, wat vind je van de Ethereum sollicitatievragen en antwoorden? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me