5 Use cases van Blockchain-technologie in de gezondheidszorg

Blockchain-technologie kan bijna elk probleem oplossen. Het wordt momenteel gebruikt door banken, financiën en zelfs de gezondheidszorg.

De gezondheidszorg is een grote bedrijfstak met veel problemen die nog moeten worden opgelost. Blockchain daarentegen heeft de grens ver genoeg verlegd om zijn problemen op te lossen. In het artikel van vandaag bespreken we enkele goede use cases van blockchain-technologie in de gezondheidszorg. Om de use-case te begrijpen, moeten we eerst weten hoe het op dit moment wordt gewaardeerd.

Momenteel bedragen de uitgaven per jaar alleen al in de VS $ 3,55 biljoen. Tegen 2025 zal het groeien tot $ 5,5. Dit aantal bestaat echter uit afvalrijkdom volgens Institute of Medicine, bijna 20-30% van de uitgaven is verspilling.

De belangrijkste bron van extra uitgaven zijn de te dure medische kosten, medische fraude, hoge administratiekosten om er maar een paar te noemen. Het is ook moeilijk om rapporten van de ene plaats naar de andere te communiceren. Slechte communicatie, slechte budgettering, gebrek aan data, maakt de gezondheidszorg duur en niet optimaal voor de bevolking.

Kan Blockchain-technologie de gezondheidszorg veranderen?

Het antwoord is ja. Het kan het functioneren van de gezondheidszorg veranderen en fraude uit het systeem verwijderen. Het kan ook de operationele kosten verlagen, de manier waarop gegevens worden opgeslagen optimaliseren en dubbel werk elimineren. Nog een ding waar blockchain bij kan helpen, is het verbeteren van de transparantie. Dit alles is alleen mogelijk omdat de blockchain-technologie iedereen in staat stelt gegevens te valideren en te bewaren voor gebruik door anderen.

Om nu de impact van blockchain-technologie op de gezondheidszorg te begrijpen, gaan we hieronder enkele goede use-cases bekijken.

5 use cases van blockchain-technologie in de gezondheidszorg

Er zijn meerdere use-cases voor blockchain-technologie in de gezondheidszorg. Laten we ze hieronder opsommen.

  1. Facturering en claimbeheer.
  2. Klinische gegevensuitwisseling en interoperabiliteit
  3. Cybersecurity en IoT in de gezondheidszorg.
  4. Herkomst en integriteit van de toeleveringsketen van geneesmiddelen
  5. Bevolkingsgezondheidsonderzoek en farmaceutische klinische onderzoeken.

Veel startups zijn al begonnen aan de use cases. Daarom zullen we enkele voorbeelden gebruiken bij het bespreken van de onderstaande use-cases.

1. Drugsvoorzieningsketen

De supply chain is altijd een grote uitdaging voor elke branche. Hetzelfde geldt voor de gezondheidszorg. Met blockchain kan het hele probleem van de toeleveringsketen van geneesmiddelen worden verbeterd. Een voorbeeld van zo’n startup, Farmatrust werkt aan een oplossing voor de toeleveringsketen van geneesmiddelen. Het doel van het project is om het misbruik van drugs uit te bannen en zo levens te redden. Het zal ook de namaakgeneesmiddelen controleren die op de markt worden gedistribueerd. Niet alleen dat het ervoor zorgt dat u verspilde medicijnen elimineert. Ten slotte zullen ze ook zorgen voor transparantie voor de toeleveringsketen van geneesmiddelen. Om dit allemaal te bereiken, wordt een unieke ID gecombineerd met de digitale toeleveringsketen van een bedrijf.


2. Klinische gegevensuitwisseling en interoperabiliteit

Een ander kritisch gebruik van de blockchain heeft betrekking op de uitwisseling van klinische gegevens. Medische keten is een startup die werkt aan het bieden van een gedecentraliseerd platform. Het platform lost het probleem van de uitwisseling van gezondheidsgegevens op. Het zal een netwerk van gegevens creëren waar iedereen, inclusief laboratoria, ziekenhuizen, artsen, verpleegkundigen, enz. Toegang tot gegevens kan krijgen. Uiteraard is hiervoor toestemming vereist. Het behandelt ook privacyproblemen.

3. Facturering en claimbeheer

Oplossen. Zorg is een uniek idee dat tot doel heeft administratieve vraagstukken voor de zorg op te lossen. Dit betekent dat het zowel verwerkingsproblemen als facturering en claimbeheer oplost. Het is alleen mogelijk gemaakt vanwege de transparantie en integriteit die blockchain biedt. Het zal ook betalingen verwerken en ervoor zorgen dat extra facturering door entiteiten kan worden uitgeroeid.

use-cases van blockchain-technologie in de gezondheidszorg

Afbeeldingscredits: zorg oplossen

4. Cybersecurity en Healthcare IoT

Gezondheidszorg is ook een doelwit voor cybercriminelen, vooral als ze in ruil voor geld de hele database kunnen afsluiten. Gegevensdiefstal is ook een ernstig probleem waarbij cybercriminelen de gegevens stelen en op de markt verkopen. Een dergelijke startup, Geduldig, is op weg om een ​​blockchain-aangedreven gezondheidsinformatie-uitwisseling (HIE) op te bouwen die HIPPA-compatibel is. Dit betekent dat het verbeterde cyberbeveiligingsprotocollen en EMR-interoperabiliteit zal gebruiken om de belangrijke gegevens te beveiligen.

Blockchain-technologie in de gezondheidszorg

Image Credits: Patientory

5. Bevolkingsgezondheidsonderzoek en farmaceutische klinische onderzoeken

De laatste use case die we gaan bespreken, betreft het volksgezondheidsonderzoek en farmaklinische kenmerken. Het belangrijkste doel hiervan is om de klinische onderzoeken te verbeteren. Het blockchain-initiatief zal klinische contactpersonen helpen wereldwijd samen te werken en onderzoek naar de volksgezondheid te doen. Het zal zeggen om nieuwe gegevens te integreren en ook oude gegevens te bewaren. Dit zal ook helpen bij het gebruik van betere en snellere goedkeuringen en naleving van de regelgeving. Op dit moment werkt er geen actieve startup aan deze use case.

Gevolgtrekking

Dit brengt ons bij het einde van het artikel. Denk je dat we goede use-cases van blockchain voor de gezondheidszorg hebben opgesomd? Reageer dan hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map