Alternatieven voor Blockchain-technologie leiden tot ecovriendelijke IOTA

We leven in een wereld waarin nieuwe technologieën voortdurend evolueren om te kunnen voldoen aan veranderende behoeften en eisen. Praten over alternatieven voor Blockchain-technologie komt al in een stroomversnelling, omdat sommige mensen proberen tekortkomingen aan te pakken die de acceptatie ervan hebben verlamd.

Blockchain Krachtintensieve dreiging

Blockchain-technologie heeft vaak fouten gemaakt vanwege de enorme hoeveelheid stroom die het verbruikt. De opkomst van grote mijnbouwbedrijven die continu draaien om netwerken van verschillende blockchain-netwerken te onderhouden, heeft het op de een of andere manier onmogelijk gemaakt voor kleine mijnwerkers om deel te nemen aan de mijnbouwactiviteiten.

Blockchain-alternatief voor energieverbruik

Intensief stroomverbruik blijft de belangrijkste tegenwind die roept op tot betere alternatieven voor blockchain-technologie. Bitcoin-blockchain verbruikt bijvoorbeeld veel meer stroom dan wat wordt verbruikt door 159 landen.

Blockchain-technologie is afhankelijk van een energie-intensief protocol genaamd Proof-of-work voor consensus in het netwerk. Met dit mechanisme lossen mijnwerkers complexe wiskundige puzzels op voor een beloning. Om puzzels op te lossen is veel computerkracht nodig, wat weer leidt tot een hoog stroomverbruik.

Toen de blockchain-technologie in 2008 voor het eerst tot stand kwam, voorzag niemand het debacle van het hoge stroomverbruik. Blockchain-technologie is niet duurzaam gezien het hoge stroomverbruik.

Om deze reden is IOTA naar voren gekomen als alternatief voor de blockchain.

Wat is IOTA? Is het een alternatief voor Blockchain?

IOTA-alternatief voor blockchain-technologie

Afbeeldingscredits: IOTA

IOTA is een alternatief voor blockchain-technologie en probeert het probleem van een hoog stroomverbruik op te lossen met een nieuwe en innovatieve technologie genaamd Tangle. In tegenstelling tot blockchain-technologie, vertrouwt Tangle niet op mijnwerkers om de netwerkbeveiliging te behouden.

IOTA’s Tangle vereist dat elke deelnemer aan een blockchain deelneemt aan het validatieproces van transacties. Consensus wordt bereikt zonder afhankelijk te zijn van een selecte groep mijnwerkers.

In de IOTA-keten, voordat iemand een transactie mag uitvoeren, moet hij of zij twee eerdere willekeurige transacties in het netwerk bevestigen. Bovendien vereist de validatie geen zware berekeningen, waardoor het netwerk kan worden onderhouden door relatief kleine apparaten met een beperkt stroomverbruik.


IOTA is niet alleen een alternatief voor blockchain-technologie, de ontwikkelaars zijn ook van plan om het bruikbaar te maken in het opkomende internet of things. De technologie staat echter voor een zware taak om Blockchain-technologie over te nemen, die voor velen een voorkeurstechnologie blijft. Bovendien zouden veel grote investeerders achter Bitcoin, dat wordt aangedreven door blockchain, alles kunnen doen om ervoor te zorgen dat IOTA niet slaagt..

Gedistribueerde Ledger-technologie

Een gedistribueerd grootboek is een database die wordt gedeeld en gesynchroniseerd over een netwerk en waarmee transacties een openbare getuigenis kunnen hebben. Deelnemers op elk knooppunt van een netwerk hebben toegang tot de gedeelde opnames en kunnen een identieke kopie bezitten.

Blockchain is een alledaags gebruik van Digital Ledger. Er zijn echter andere DLT-producten in opkomst als geldige alternatieven voor blockchain als het gaat om het delen en opslaan van gegevens.

Corda is een voorbeeld van het digitale grootboek dat gebruikmaakt van Corda-grootboek om schaalbaarheid te behouden. Met Corda worden transacties nooit in een blok geplaatst waar iedereen er toegang toe heeft. In plaats daarvan is elke transactie individueel en uniek op zijn eigen manier.

Partijen die bij een transactie betrokken zijn, hebben in dit geval controle over de vraag of derden toegang hebben tot transacties voor validatie en registratie.

Verschillen tussen Blockchain en Distributed Ledger

Gedistribueerd grootboek Blockchain
Richt zich op het delen van een database tussen deelnemers van een netwerk Richt zich op hoe gegevens zo op chronologische wijze zijn opgeslagen en gekoppeld in een blockchain
Geen ketting nodig Bestaat uit een reeks blokken
Consensusalgoritme niet vereist Consensusalgoritme is een must
Heeft tal van schaalmogelijkheden Verstikt door schaalbaarheidsproblemen

* Lees meer over de verschillen tussen Blockchain en DLT.

Hashgraph is een ander type gedistribueerde grootboektechnologie dat kan worden gebruikt als alternatief voor blockchain-technologie, omdat het veel sneller is en geen schaalbaarheidsproblemen heeft..

Vonnis

Tenzij er een oplossing wordt gevonden om de dreiging van stroomverbruik aan te pakken, loopt blockchain-technologie het risico zijn mantra en voorsprong te verliezen met de opkomst van IOTA-technologie die efficiënt en schaalbaar blijkt te zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map