Toen de blockchain-technologie naar voren kwam als een van de snelstgroeiende en baanbrekende nieuwe ontwikkelingen in de technologie-industrie, bedachten veel techreuzen de afgelopen maanden hun eigen blockchain-oplossingen voor hun klanten. BaaS (blockchain-as-a-service) krijgt steeds meer aandacht.

Deze technische reuzen zijn onder meer:

 • Amazon of AWS (Amazon Web Service)
 • AZURE van Microsoft
 • Orakel

In het afgelopen jaar hebben bijna alle grote techreuzen zoals hierboven vermeld, samen met IBM, HP, SAP en Chinese Huawei hun eigen blockchain-oplossingen een voor een of bijna tegelijkertijd aangekondigd. Google heeft ook veel geïnvesteerd en zal naar verwachting de komende maanden met een eigen oplossing komen.  

Wat betekent dit?

Dit weerspiegelt dat de tech-giganten met elkaar concurreren, zwaar investeren in blockchain-technologie en ervan overtuigd zijn dat de blockchain de weg vooruit is. Het toont ook de urgentie van de grote spelers om vooruit te racen in het spel.


De interesse komt vooral omdat de blockchain-markt naar verwachting de komende drie jaar met 61,5% per jaar zal groeien. Vrijwel alle grote bedrijven willen inspelen op de groeiende vraag.

In een recent artikel, er werd onthuld dat bijna alle grote techreuzen, waaronder IBM, Google, Oracle, Microsoft en Amazon, zwaar investeren in blockchain-bedrijven en blockchain-oplossingen.

In dit artikel zullen we de details van AWS versus Azure versus Oracle Blockchain Solution-aanbod bekijken met een gedetailleerde vergelijking tussen de drie.

Azure versus AWS versus Oracle Blockchain-oplossingsaanbod:

AWS Blockchain-oplossing

Laten we beginnen met AWS, ook wel bekend als Amazon Web Services. Ze kondigden hun aan Blockchain-sjablonen als een BaaS-aanbod (blockchain as a service) in april 2018. De lancering volgde op soortgelijke aankondigingen door Microsoft’s Azure, Oracle en IBM. Het maakt Microsoft Azure de laatste die hun blockchain-oplossing naar voren brengt in vergelijking met Oracle en Azure.

Dus wat biedt de BaaS aan ontwikkelaars en bedrijven??

Hun meest populaire product zijn de AWS Blockchain-sjablonen waarmee AWZ-gebruikers die aan blockchain-apps werken, Hyperledger Fabric- of Ethereum-netwerken op een snellere manier kunnen opzetten..

De AWS geeft zijn gebruikers ook toegang tot betaalbare bronnen waarmee ze snel blockchain-netwerken kunnen implementeren.

Opvallende kenmerken

Hier zijn enkele van de belangrijke kenmerken van de AWS Blockchain-oplossing.

 • Het biedt veiligheid aan de bedrijven, aangezien gebruikers machtigingen kunnen toevoegen om de toegang tot de AWS-bronnen te beheren. Bedrijven hebben ook op elk moment toegang tot de resource-activiteit die is vastgelegd in AWS CloudTrail.
 • De dienst wordt aangeboden als een betalen naar gebruik service, dus u betaalt alleen voor de services die u gebruikt en de hoeveelheid tijd dat u ze hebt gebruikt. Dit maakt AWS-resources betaalbaar. U hoeft ook geen beëindigingsvergoedingen of vooruitbetalingen te betalen, aangezien er geen langetermijncontract is tussen AWS en de gebruiker.
 • AWS biedt u ook een breed scala aan opties als het gaat om blockchain-frameworks. U kunt kiezen uit Corda, Hyperledger Fabric en Ethereum, evenals partneroplossingen voor uw branche.
 • Met AWS Blockchain-sjablonen, gebruikers kunnen snel beveiligde blockchain-netwerken inzetten.

Producten

AWS biedt twee verschillende opties onder hun blockchain-oplossingen, waaronder AWS Blockchain-sjablonen en AWS-partneroplossingen die beschikbaar zijn op hun marktplaats.

AWS Blockchain-sjablonen

De AWS Blockchain-sjabloon is hun primaire product waarmee gebruikers kunnen kiezen tussen Hyperledger Fabric of Ethereum open source frameworks om op een snelle manier veilige blockchain-netwerken te implementeren..

Met deze sjablonen hoeft u geen tijd te besteden aan het handmatig instellen van uw blockchain-netwerk, aangezien u eenvoudig de AWS CloudFormation-sjablonen kunt implementeren en u zich kunt concentreren op het bouwen van alleen uw blockchain-applicatie..

Deze sjablonen implementeren het blockchain-framework van uw keuze op ECS, ook wel bekend als Amazon Elastic Container Service. Het beste is dat u voor deze sjablonen niets extra hoeft te betalen. In feite hoeft u alleen te betalen voor de bronnen die u gebruikt om het blockchain-netwerk te runnen.

 • Voordelen

Naast de pay-as-you-go-functie, bieden AWS Blockchain-sjablonen naast de ECS-containerservice ook een snelle implementatie van een blockchain-netwerk op virtuele Amazon EC2- en Amazon EC3-servers. Je hebt ook de keuze om te kiezen tussen Hyperledger Fabric of Ethereum-framework, die momenteel de meest populaire en meest gebruikte blockchain-frameworks zijn die er zijn.

Ongeacht het framework dat u kiest, u hebt toegang tot functies zoals slimme contractfunctionaliteit, gedistribueerde consensusalgoritmen, toegangscontrole en andere kernfuncties van blockchain.   

De sjablonen worden ook geleverd met eigen beheertools waarmee u uw blockchains kunt volgen, doorbladeren en beheren.

Welk Blockchain-framework u moet kiezen: Ethereum of Hyperledger Fabric

Hier is een snelle vergelijking waarmee u tussen de twee kunt kiezen op basis van uw behoeften.

Ethereum
Hyperledger-stof
Ethereum is momenteel het meest populaire blockchain-framework dat is ontwikkeld door Ethereum Foundation. Het heeft de voorkeur voor degenen die een nieuw openbaar netwerk willen bouwen, van plan zijn de slimme contracttaal van Ethereum Solidity te gebruiken of transacties willen uitvoeren met collega’s op een openbaar Ethereum-netwerk. Linux Foundation heeft Hyperledger Fabric ontwikkeld. Het wordt aanbevolen voor diegenen die meer beveiligingsfuncties willen, de transacties willen beperken die gebruikers kunnen zien of een privé blockchain-netwerk willen creëren.

U kunt meer te weten komen over Ethereum of Hyperledger Fabric in onze gedetailleerde eerdere blogposts. Je kunt ook onze Hyperledger vs Corda R3 vs Ethereum: The Ultimate Guide lezen.

Zodra u heeft besloten met welk framework u wilt werken, bouwt u eenvoudig uw blockchain-netwerk erover en implementeert u gedecentraliseerde applicaties.

Kies het FrameworkConfigureer Blockchain-softwareImplementeer dApps

Eenvoudig en kosteneffectief, nietwaar?

AWS-partneroplossingen

Naast het gebruik van AWS Blockchain-sjablonen, biedt AWS zijn gebruikers ook de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan AWS-partneroplossingen voor blockchain-implementatie. Hierdoor kunnen gebruikers er een kiezen die bij hun behoeften past, aangezien veel van de hieronder vermelde partners gespecialiseerde blockchain-oplossingen bieden voor een specifieke industrie.

Zo is Corda R3 ontworpen voor de financiële markt, terwijl GuildOne is ontworpen voor sectoren buiten de financiële markt.

Partners

Om de beste blockchain-services aan zijn klanten aan te bieden, werkt AWS samen met verschillende partners die hieronder worden vermeld.

 • Kaleido

AWS bekend gemaakt haar partnerschap met ConsenSys, het moederbedrijf van Kaledio, terug medio mei. Het is een Blockchain Business Cloud die fungeert als een alles-in-één enterprise SaaS-platform voor bedrijven. Kaleido is ontworpen om het voor organisaties eenvoudiger te maken om beveiligde privéketens in te zetten.

U kunt meer lezen over wat Kaleido aan ontwikkelaars biedt hier.

 • BlockApps

AWS werkte samen met BlockApps om Ethereum blockchain-ontwikkelingsoplossingen aan hun klanten te bieden. BlockApps biedt een van de snelste manieren om een ​​schaalbaar Ethereum blockchain-netwerk te implementeren en blockchain-applicaties te bouwen.

 • Veelvoudige technologie

Door de nieuwe samenwerking met Manifold Technology hebben AWS-gebruikers toegang tot een kosteneffectief, schaalbaar en zeer eenvoudig te integreren blockchain-netwerk.

 • CISCO

Met Cisco Blockchain kunnen AWS-gebruikers blockchain-applicaties op bedrijfsniveau bouwen. De blockchain-oplossing van Cisco is schaalbaar, veilig en ongecompliceerd.

 • Corda R3

Corda R3 is een bekende naam in de blockchain-industrie, aangezien het het eerste bedrijf was dat de grootste samenwerkingsgroep op de financiële markt heeft opgebouwd met meer dan 100 financiële instellingen.

Het is het gespecialiseerde blockchain-platform dat is ontworpen voor de financiële markt. Simpel gezegd, het is een grootboek van financiële kwaliteit dat voldoet aan de hoogste normen die in de financiële sector worden toegepast. Het biedt codes en API’s om blockchain-apps te bouwen om zakelijke transacties efficiënter te maken.

 • GuildOne

GuildOne levert al decennia lang gespecialiseerde database- en technologiediensten aan de olie- en gasindustrie, en nu leidt het de blockchain-technologie die is ontworpen voor bedrijven buiten de cryptocurrency- en financiële sector..  

Andere technologiepartners zijn onder meer Intel, terwijl AWS-adviespartners Accenture, Blockskye, Luxoft, PWC, en Trek10.

Cliënten

Volgens AWS gebruiken verschillende grote klanten hun service om blockchain-oplossingen te bouwen. Dit omvat klanten zoals T Mobile en Guidewire.

Samenvatting: AWS Blockchain-oplossing

Ook al kwam AWS wat laat aan de race, maar hun producten geven aan dat ze hun huiswerk precies goed hebben gedaan. Hun meest populaire product, AWS Blockchain-sjablonen, maakt het voor bedrijven gemakkelijker om snel aan de slag te gaan, omdat ze de sjablonen kunnen implementeren en zonder enige vertraging aan hun gedecentraliseerde applicaties kunnen werken…

De AWS Blockchain-sjablonen zijn zelfs een functie die ze anders maakt dan andere BaaS-providers.

Daarnaast kunnen gebruikers ook kiezen uit hun partneroplossingen. De prijs is ook betaalbaar, aangezien AWS-gebruikers kunnen betalen op basis van het gebruik, in plaats van een jaarcontract af te sluiten. Betaal gewoon voor de functies die u gebruikt gedurende de tijd dat u deze gebruikt. In feite betaalt u eigenlijk voor de server en tools die u gebruikt, niet voor de blockchain-service.

De geboden oplossingen kunnen worden gebruikt in een breed scala van industrieën, waaronder financiële markten en handel (financiële transacties), toeleveringsketen, verzekeringen, gezondheidszorg en identiteit en compliance..

Het enige nadeel is dat het geen speciale blockchain-workbench biedt zoals die van Azure. Voor het beheren en ontwikkelen van blockchain-applicaties moet u vertrouwen op conventionele AWS-services of load balancers.

Microsoft Azure

Microsoft Azure was het eerste grote technologiebedrijf dat BaaS-functionaliteit aankondigde aan bedrijven en ontwikkelaars. Het deed ook de eerste poging om digitale identiteiten veilig te bewaren op een blockchain in samenwerking met Decentralized Identity Foundation.

Dus als het op de tijdlijn aankomt, is Azure de pionier in de BaaS-industrie. Microsoft Azure heeft ook het grootste nalevingsportfolio in de branche. Het bedrijf beweert een low-risk, low-cost, snelle en faalveilige blockchain-oplossing te bieden als BaaS (Blockchain-as-a-service). Het host blockchain op Linux-servers.

Opvallende kenmerken

Hier zijn enkele van de belangrijke functies van de Azure Blockchain-oplossing.

 • Azure verkort de ontwikkeltijd door gebruikers aan te bieden vooraf geconfigureerde netwerken en infrastructuur. Hierdoor kunnen gebruikers direct beginnen met de ontwikkeling van de gedecentraliseerde applicaties.
 • Met de hulp van Ingebouwde verbindingen met Azure-tools, gebruikers kunnen blockchain-ontwikkelingen sneller en gemakkelijker valideren en herhalen.
 • Met behulp van een wereldwijd beschikbaar cloudplatform kunt u uw gegevens behouden veilig. De oplossingen zijn ook schaalbaar waarmee u kunt uitbreiden wanneer u maar wilt.

Producten

Net als AWS biedt Azure ook verschillende oplossingen op basis van het framework waarmee je wilt werken. Daarnaast bieden ze ook meer gepersonaliseerde partneroplossingen die we hieronder in detail zullen bespreken.

Azure Marketplace-oplossingen

U kunt bij Azure kiezen uit meerdere producten en frameworks. Hier is de volledige lijst.

 • Ethereum op Azure

Met Azure kunt u werken op het meest gebruikte blockchain-netwerk. Met de verscheidenheid aan vooraf geconfigureerde netwerktopologieën die het biedt, kunt u het netwerk echter binnen enkele minuten implementeren. De oplossing biedt ook unieke voordelen, zoals eenvoudige VM-schaalsets, de mogelijkheid om knooppunten te beheren met implementaties in meerdere regio’s en monitoringtools.

 • Hyperledger-stof

Het volgende populaire framework van Linux Foundation is ook beschikbaar op Azure. Deze is het beste voor degenen die services willen inzetten voor het valideren van peers en voor het bestellen van memebershop. Nogmaals, implementatie is eenvoudig en snel.

 • Corda

Voor degenen die willen werken aan gedecentraliseerde applicaties in de financiële sectoren, biedt Azure het Corda gedistribueerde grootboekplatform. Het stelt gebruikers in staat om met gemak een multi-netwerk en multi-deelnemer netwerk te implementeren. Gebruikers kunnen ook werken met notarissen, collega’s en een netwerkkaart.

Als u meer wilt weten over welke van de bovenstaande gedistribueerde grootboektechnologieën het beste is voor uw behoeften, kunt u hier onze gedetailleerde vergelijking van de bovenstaande technologieën lezen.

 • Azure Blockchain-werkbank

Dit is een complete Workbench-oplossing voor snelle ontwikkeling van blockchain-applicaties. Azure Blockchain Workbench is een gebruiksvriendelijke webinterface die het ook gemakkelijker te gebruiken is in vergelijking met AWS.  

 • DevTest Labs voor Blockchain as a Service

Met deze service kunt u een lab voor een team maken dat alle beleidsregels en teamsjablonen bevat.

Partners

U kunt ook kiezen uit 23 oplossingen op de markt van verschillende partners. Hier zijn enkele belangrijke oplossingen die door hun partners worden aangeboden.

 • BlockApps

BlockApps maakt zowel single-node als multi-node private Ethereum blockchain-platform mogelijk voor zowel ontwikkelaars als ondernemingen. Het Ethereum-platform wordt geleverd met RESTful API en andere ontwikkelaarstools zoals analyse, zoeken en verkenner. In totaal kun je kiezen uit de drie oplossingen van BlockApps.

 • GoChain

Voor degenen die zich willen concentreren op snelle transacties in de financiële sector, biedt GoChain een Ethereum-compatibele blockchain met één knooppunt als ontwikkelaarseditie.

Andere partners met hun oplossingen die beschikbaar zijn op de Azure-markt zijn onder meer Guildkraft, Trade Finance, Accredible, Chain Core Developer Edition, RekoChain, Quorum Demo, RSK Notary Solution en nog veel meer..

Cliënten

Azure heeft gebruikers uit verschillende industrieën die de Azure Blockchain-oplossing gebruiken om totaal verschillende dingen te bereiken. Zo heeft Insurwave onlangs een blockchain-oplossing voor verzekeringen ontwikkeld. Andere klanten zijn onder meer Xbox, 3M, de Association of Banks in Singapore en webjet.com.au.

Samenvatting: Azure Blockchain-oplossing

Azure Blockchain-oplossing biedt meerdere voordelen ten opzichte van zijn concurrenten. Ten eerste omdat je een optie hebt om te kiezen uit een breed scala aan blockchain-platformopties, waaronder Ethereum, Chain, Corda, Hyperledger Fabric, Quorum en meer.

Al deze blockchain-frameworks zijn beschikbaar in topologieën met één knooppunt, meerdere knooppunten en meerdere leden. De sterkste van deze opties is de topologie met meerdere leden waarmee gebruikers een groot netwerk kunnen creëren met meerdere organisaties, terwijl elke organisatie ook zijn administratieve controle behoudt..

Op de markt vindt u oplossingen van 23 partners waarmee u een oplossing kunt kiezen die meer is afgestemd op uw unieke behoeften.

Oracle Blockchain-oplossing

Oracle trad in de voetsporen van Microsoft en lanceerde in september 2017 zijn B2B blockchain-oplossingsmodel. Het plan staat bekend als Enterprise-Grade Blockchain Cloud Service omdat het gericht is op ondernemingen en bedrijven. De service biedt zakelijke klanten een volledig beheerde aanpak die betrokken willen raken bij de blockchain.

Volgens de senior vice-president, Zavery, heeft Oracle deze service geïntroduceerd, zodat bedrijven kunnen werken aan een open source blockchain-project en deze kunnen aanpassen aan hun behoeften door vertrouwelijke machtigingen, beveiliging en API’s toe te voegen..

De blockchain-service is gebouwd op open source Hyperledger Fabric-project alleen, in tegenstelling tot AWS en Azure, waarmee u kunt kiezen uit meerdere blockchain-frameworks.

Opvallende kenmerken

Hier is de lijst met enkele primaire functies die worden aangeboden door Oracle Autonomous Blockchain Cloud Service.

 • Oracle blockchain is ook snel en snel te implementeren omdat het volledig biedt beheerd en voorgemonteerd blockchain-service.
 • Hiermee kunt u blockchain-netwerk en applicaties ontwikkelen op open source Hyperledger Fabric-framework.
 • Je kunt gebruiken Oracle Integration Cloud om snel on-premise applicaties, Oracle SaaS en applicaties van derden te integreren.
 • De Blockchain-oplossing van ondernemingsniveau is ontworpen om functies op bedrijfsniveau te bieden, zoals ingebouwde back-up, verbeterde beveiliging, op rollen gebaseerd identiteitsbeheer en certificaatintrekkingsbeheer.
 • Biedt een autonoom oplossing die zelfrijdend, zelfzekerend en zelfherstellend is.  

Producten

Oracle biedt zijn blockchain-oplossing aan onder de naam Autonomous Blockchain-oplossing die beschikbaar is voor $ 0,75 op basis van betalen naar gebruik. De blockchain-oplossing maakt 500 blockchain-transacties per uur mogelijk.  

Met de blockchain-oplossing kunt u gedecentraliseerde blockchain-apps bouwen op de Hyperledger Fabric-oplossing. Automatiseer uw transacties eenvoudig met slimme contracten, ook wel kettingcodes genoemd.

Het is ook een goede optie om vertrouwde bedrijfsnetwerken op te bouwen. Met de blockchain-oplossing kunt u ook hybride netwerken maken, wat betekent dat u zich kunt aansluiten bij partners buiten Oracle Cloud, op voorwaarde dat ze ook het Hyperledger Fabric-platform gebruiken..   

Gereedschap

De blockchain-oplossing biedt u uitgebreide beheer- en monitoringopties. U hebt toegang tot een intuïtieve beheerconsole die een gebruiksvriendelijk dashboard is. U kunt hierdoor gemakkelijk door netwerken, kanalen, knooppunten en kettingcodes navigeren. Het stelt u ook in staat om eenvoudig het netwerk te beheren en blockchain-componenten te bekijken.

U kunt ook netwerkkanalen configureren en beleid in realtime instellen. Daarnaast biedt Oracle ook diepgaande bronnen aan ontwikkelaars die iedereen kunnen helpen bij het maken van slimme contracten.

Samenvatting: Oracle Blockchain-oplossing

In vergelijking met AWS en Azure loopt Oracle duidelijk achter, maar probeert het hard om meer gebruikers naar zijn blockchain-oplossing te lokken. Ten eerste beperkt het u tot het gebruik van het Hyperledger Fabric-platform, zonder Ethereum of een andere framework-optie.

Ten tweede is het product slechts een Enterprise Grade-oplossing, zonder dat er andere oplossingen beschikbaar zijn van partners, zoals AWS of Azure. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Azure en AWS, namelijk betalen naar gebruik.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een veilige en autonome blockchain-oplossing, met de mogelijkheid om automatisch een back-up te maken van al uw transacties, is Oracle een goede optie.

De toepassingen zijn ook enorm omdat de blockchain-oplossing kan worden gebruikt in de financiële sector, gezondheidszorg, en verschillende andere industrieën.  

AWS versus Azure versus Oracle Blockchain-oplossingsaanbod: vergelijkingstabel

Hier is een snelle vergelijkingstabel op basis van ons gedetailleerde onderzoek en bovengenoemde functies. Lees meer over AWS versus Azure versus Oracle Blockchain-oplossing in de tabel.

Categorieën
AWS
Azuur
Orakel
Kader Ethereum, Hyperledger Fabric, Corda en Quorum Ethereum, Hyperledger Fabric, Quorum, Chain en Corda Hyperledger-stof
Prijs Betaal per gebruik Varieert volgens het plan, betaalt volgens gebruik. $ 0,75 Betaal naar gebruik
Belangrijke partners Cisco, BlockApps, GuildOne, Intel, Kaleido, Manifold Technology, Corda R3 met verschillende andere adviespartners. Corda, BlockApps, GoChain, met in totaal 23 partneroplossingen beschikbaar.
Grote klanten T Mobile en Guidewire Xbox, 3M en Insurwave

 

Laatste woorden

Het is nu meer dan duidelijk dat de blockchain-markt de komende jaren exponentieel zal groeien. Dit is ook zichtbaar in de race tussen de grote technologiebedrijven die strijden om de beste BaaS-oplossing (blockchain-as-a-service) aan hun klanten te bieden..

De groeiende massale acceptatie van blockchain-technologie als een service maakt het nu ook de nieuwste revolutie in de fintech-industrie. Omdat er echter zoveel goede opties beschikbaar zijn, wilt u misschien weten welke het beste voor u is. Daarom heb ik je een gedetailleerde AWS versus Azure versus Oracle Blockchain-oplossing gegeven met een analyse die je kan helpen kiezen tussen de beste service voor jouw unieke behoeften.

Referenties:

https://aws.amazon.com/blogs/apn/how-aws-blockchain-partners-are-enabling-new-ways-of-doing-business/

https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/how-some-of-the-largest-tech-companies-are-investing-in-blockchain-201804162009

https://techcrunch.com/2018/04/22/amazons-new-blockchain-service-competes-with-similar-products-from-oracle-and-ibm/

https://techcrunch.com/2017/10/02/oracle-climbs-on-blockchain-bandwagon-with-new-cloud-service/

https://aws.amazon.com/partners/blockchain/solutions/

https://www.computerworld.com/article/3278088/blockchain/amazon-joins-list-of-blockchain-as-a-service-providers.html

https://www.ethnews.com/amazon-web-services-consensys-partnership-to-offer-kaleido-blockchain-platform

https://www.crn.com/news/cloud/300103791/partners-ready-to-take-deeper-dive-into-blockchain-with-aws.htm

https://www.businessinsider.com/ibm-azure-aws-blockchain-service-2017-10

https://www.ledgerinsights.com/how-to-blockchain-as-a-service-baas/

https://developer.oracle.com/blockchain

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me