Wil je weten welke bedrijven in blockchain investeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Innovatie brengt kosten met zich mee, en het is aan grote bedrijven om de kosten voor de eerste grote push te betalen.

Blockchain-innovatie is niet anders. Het vereist samenwerking van de grootste bedrijven en innovatieve startups om de grenzen te verleggen.

Blockchain-technologie bevindt zich momenteel in de beginfase, waar er nog tijd is om te rijpen. Er zijn al meerdere projecten gerelateerd aan blockchain die het gedistribueerde grootboekprobleem op nieuwe manieren proberen op te lossen.

In dit artikel kijken we naar de topbedrijven die in blockchain investeren. Als we zeggen dat ze investeren, steken ze ofwel het geld in om de blockchain-technologie vooruit te helpen of gebruiken ze zelf de blockchain-technologie om de staat van evolutie, acceptatie en groei te verbeteren..

Wat is Blockchain?

Blockchain is een gedistribueerde grootboektechnologie. Het biedt de mogelijkheid om te communiceren, transacties uit te voeren en gegevens op te slaan zonder een gecentraliseerde entiteit.

Een blockchain-netwerk bestaat uit peers. Elk van de peers heeft een kopie van het gedistribueerde grootboek voor openbare netwerken. Voor particuliere netwerken kunnen peers worden uitgekozen voor deelname en het dragen van de gedistribueerde grootboeken.

Er zijn enkele belangrijke kenmerken van blockchain die het zo geweldig maken! Deze kenmerken zijn onder meer:

 • Onveranderlijkheid
 • Transparantie
 • Veiligheid
 • Gedistribueerd grootboek

Enzovoort!

Ben je geïnteresseerd om meer te leren? Bekijk dan de volgende artikelen

 • Blockchain voor beginners: handleiding voor beginners
 • 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen!

Blockchain: hype of niet?


De hype van Blockchain is iets waar we het niet allemaal over eens kunnen zijn. Gaat blockchain echt veranderen hoe we problemen in de toekomst oplossen? Nou, dat is moeilijk te beantwoorden. Maar er zijn nog steeds verschillende meningen over de vraag of blockchain het antwoord is op alle problemen.

We hebben het over blockchain-hype omdat het de investeringsdrang van bedrijven bepaalt. We kunnen de situatie echter ook vanuit een ander perspectief bekijken, waarbij de investering van het bedrijf de hype rond blockchain beïnvloedt.

In elk van de gevallen is het moeilijk om de echte impact van blockchain vast te stellen totdat deze volwassen is. Dus als je de cijfers oppakt, geven voorspellingen aan dat de ontwikkeling van blockchain de komende jaren ongetwijfeld zal groeien. Afgezien van de ontwikkeling van de budgetgroei, zullen de blockchain-uitgaven ook een 76% groei op jaarbasis en kan tegen 2020 $ 14,4 miljard bereiken.

Bruce Schneier, een beveiligingstechnoloog, is geen fan van blockchain-technologie. Zijn stuk op waarom er geen goede reden is om blockchain te vertrouwen on Weird legt uit waarom hij zo denkt.

Aan de andere kant, als we cryptocurrencies nemen, is blockchain misschien op een goede plek. Bitcoin steeg in 2019 naar nieuwe hoogten, waar het $ 19.000 bereikte. Het daalde de komende weken echter tot slechts 3 $ K, maar het schommelt nu stabiel rond de $ 10K. Er zijn al voorspellingen van veel investeringsgoeroes over hoe bitcoin in de toekomst $ 100K kan lezen. Of het daar zal aankomen of niet, is een debat over een ander onderwerp.

Bedrijven die in Blockchain investeren

Nu we nogal wat hebben besproken over de blockchain, is het nu tijd om te zien welke bedrijven het meest geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie en deze naar nieuwe hoogten helpen groeien..

Als je wilt weten welke bedrijven blockchain-technologie gebruiken, bekijk dan het gedetailleerde artikel hierover: Welke bedrijven gebruiken blockchain-technologie?

bedrijven die in blockchain investeren

Bijschrift: 42 bedrijven die investeren in blockchain-technologieën

Financiën

De financiële sector is een van die sectoren die een goede ontvangst hebben voor blockchain-technologieën. Bedrijven in de financiële sector zijn zich ook bewuster als het gaat om het zien van de voordelen en daarom naar voren komen om in de technologie te investeren.

De financiële bedrijven die in blockchain investeren, zijn onder meer:

 • American Express Company

The American Express Company is een kredietgigant die blockchain-technologie probeert te testen. Door dit te doen, zullen ze meer waarde en kracht bieden aan hun leveranciers en dus blockchain-technologie gebruiken. Ze zijn actief in meerdere segmenten, waaronder Global Merchant, Global Consumer Services Group en meer!

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Een ander financieel bedrijf dat in de blockchain is geïnvesteerd, is Banco Bilbao Vizcaya Argentina. De bank sloot onlangs een bedrijfslening van 75 miljoen pond af met behulp van Hyperledger Fabric en Ethereum. Met een marktkapitalisatie van $ 21,8 miljard zijn ze een van de grootste banken in Spanje. Ze zijn actief in verschillende sectoren, waaronder private banking, vermogensbeheer, retailbankieren en wholesalebankieren.

 • Mizuho Financial Group

Mizuho Financial Group uit Japan is een van de early adopters en heeft geïnvesteerd in meerdere blockchain-projecten. Ze zijn een houdstermaatschappij die meerdere financiële diensten biedt, waaronder trustbankieren, effecten, bankieren en anderen!

 • BHP Billiton Limited

BHP Billion is een van de grootste mijnbouwbedrijven die zijn supply chain probeert te verbeteren met behulp van blockchain. Het lijdt geen twijfel dat een door blockchain aangedreven supply chain gunstig kan zijn voor een bedrijf als deze correct wordt geïmplementeerd. Voor meer informatie over hoe de supply chain wordt beïnvloed door blockchain, bekijk ons ​​artikel erover: Blockchain For Supply Chain: The Game Changer

Bekijk ook The Ultimate Blockchain and Supply Chain Course!

 • Prudentieel financieel

Prudential financial is een ander gigantisch financieel bedrijf en staat erom bekend een back-up te maken van Blockchain Firm Digital Currency Group. Samen met hen hebben Foxconn en Western Union ook in de Groep geïnvesteerd, waardoor het landschap van blockchaintechnologie is verbeterd.

 • Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo is een Italiaanse bank die heeft geïnvesteerd in openbare blockchains. Voorlopig hebben ze geïnvesteerd in bitcoin-technologie en Ethereum. Daarom gebruiken ze deze twee technologieën om hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

 • Sberbank Rusland

Sberbank Rusland is een Russische bank. Ze lanceerden een blockchain-lab en werken ook samen met Russische effecten om het idee van blockchain-bedrijfsobligaties te onderzoeken. In werkelijkheid. ze houden zich bezig met zowel retail- als corporate banking-activiteiten, waaronder afwikkelingsdiensten, salarisadministratieprojecten, vermogensbeheer, bedrijfsleningen en meer!

 • Royal Bank of Canada

De Royal Bank of Canada onderzoekt blockchain-technologie door de verschillende blockchain-oplossingen te bekijken voor het automatiseren van kredietscores. Ze zijn gevestigd in Canada en opereren in vele segmenten, waaronder verzekeringen, vermogensbeheer, commercieel en persoonlijk bankieren, enzovoort!

 • Banco Santander

Banco Santander is een andere populaire bank in Spanje. Ze investeren in de Ripple-technologie en ook in Digital Asset Holdings. Ze werken in verschillende segmenten, waaronder Santander Global Platform, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.

 • BNP Paribas

Een in Frankrijk gevestigde BNP Paribas-bank die investeert in blockchain-technologie voor interne treasury-operaties. Ze zijn actief in meerdere sectoren, waaronder corporate institutioneel bankieren, retaildiensten, het helpen van gemeenschapsverenigingen, individuen, ondernemers en anderen.

 • Bank of China Ltd.

Bank of China Ltd. is een van de grootste Chinese banken die hebben geïnvesteerd in blockchain-technologie. Ze testen financiële applicaties met behulp van blockchain-technologie en hebben al hard gewerkt om de integratie ervan te verbeteren. Ze hebben ook gerelateerde patenten ingediend op het gebruik van blockchain-technologie op de financiële applicaties.

 • Wells Fargo & Bedrijf

Nou, Fargo & Bedrijf is een bekend bedrijf in de Verenigde Staten. Het zijn financiële diensten die gebaseerd zijn op de gemeenschap en gediversifieerd van aard zijn. Ze houden zich bezig met meerdere activiteiten, waaronder investeringen, verzekeringen, bankieren, commerciële financiën, consumenten en hypotheken.

 • bank van Amerika

Bank of America is een van de grootste spelers in de investeringsfondsen voor blockchaintechnologie. Ze hebben ook een groot aantal productieve patenten met betrekking tot blockchain-technologie. Ze willen het maken van kredietbrieven automatiseren met behulp van ethereum blockchain.

 • JPMorgan Chase & Co.

JPMorgan Chase & Co. is een ander Amerikaans bedrijf dat bijdraagt ​​aan Quorum. Quorum is een bekende open-sourcecommunity en JPMorgan Chase and Co. werkt eraan om deze te verbeteren. Het is een financiële holding die investeringen en financiële diensten aanbiedt.

Technologie

De technologiebedrijven zijn ook in de race om de blockchain-technologie te verbeteren. Blockchain is tenslotte een technologie en het lijdt geen twijfel dat de technologische bedrijven er enorm van kunnen profiteren als het in de toekomst mainstream wordt of technologische problemen oplost..

 • Oracle Corporation

Oracle is een van de technologiebedrijven in de frontlinie van blockchain-ontwikkeling en samenwerking. Bovendien bieden ze hun blockchainservices aan andere bedrijven aan, zodat ze deze niet helemaal opnieuw hoeven op te bouwen. Thor-cloudservice en SaaS-applicatie kunnen met verschillende bedrijfsprocessen werken, inclusief de supply chain. Ze bieden ook on-premise edities aan.

 • Oracle Blockchain Platform Cloud Service
 • Oracle Blockchain Platform Enterprise Platform
 • Intelligente track en trace
 • Oracle Database 20c Blockchain-tabellen
 • Apple inc

Apple is een computertechnologiegigant die achter de deur werkt aan blockchaintechnologie. Ze hebben ingediend patenten op tijdstempelgegevens. Ze werken er ook aan om het in verschillende delen van hun bedrijfsproces te gebruiken, maar het is niet bekend hoe ze het implementatieproces gaan aanpakken..

 • Alfabet

Alphabet is een overkoepelende onderneming waarin Google is opgenomen. Ze werken met Digital Asset zodat ze blockchain-platforms en de bijbehorende ontwikkelaarstools kunnen opnemen in het Google Cloud Platform-ecosysteem. Google daarentegen investeert ook hun middelen en talent in blockchain-technologie. Ze bieden nu services om cloudtoepassingen of hybride blockchain te gebruiken Google Cloud en Ethereum.

 • Tencent Holdings Ltd

Tencent Holdings Ltd: is een in China gevestigde investeringsmaatschappij die zich bezighoudt met online advertentieservices en services met toegevoegde waarde. Ze kondigden aan dat ze belastingen en blockchain onderzoeken.

 • Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba Cloud biedt blockchain als een service waarbij ze het ondernemingsplatform van bedrijven mogelijk maken zonder de feitelijke infrastructuur te hoeven beheren. Hun BaaS ondersteunt Ant Blockchain-technologieën, Quorum en Hyperledger Fabric.

 • Facebook

Facebook onthulde hun Libra-cryptocurrency-plannen en integreerde het cryptocurrency-betalingsplan in de sociale mediaplatforms. De aanvankelijke steun voor hen was enorm. Na verloop van tijd hebben ze het proces verfijnd en zullen ze zich nu concentreren op door de overheid gesteunde cryptocurrencies. Hun andere project is Novi, een digitale portemonnee.

 • IBM

IBM loopt ook voorop als het gaat om investeren in blockchain. Hun IBM-blockchain-service stelt bedrijven in staat blockchain-technologie te gebruiken en zich geen zorgen te maken over het creëren van het blockchain-netwerk. Bedrijven kunnen zich aansluiten bij bestaande netwerken, hun eigen oplossing bouwen en een oplossing creëren die werkt!

 • Amazon.com

Amazon is ook zwaar geïnvesteerd in blockchain-technologie. Ze bieden cloudintegratie met populaire blockchain-oplossingen, waaronder Ethereum. Meer nog, ze zijn ook een partnerschap aangegaan met ConsenSys. Afgezien daarvan bieden ze ook de Amazon Managed Blockchain, waarmee bedrijven schaalbare blockchain-netwerken kunnen beheren en creëren. Hiermee kunnen bedrijven Hyperledger Fabric gebruiken met binnenkort ondersteuning voor Ethereum. Ze hebben ook hun eigen verifieerbare grootboekdatabase-technologie Amazon QLDB.

 • Intel

Intel begrijpt ook de belang van blockchain en werkt daarom aan het vormgeven van blockchain-technologie. Daarom werkt Intel momenteel samen met andere marktleiders, klanten en opinieleiders om blockchain-technologie te verbeteren en te helpen rijpen. In hun blockchain-ecosysteem hebben ze drie grote blockchain-spelers, waaronder Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance en R3.

 • Morgan Stanley

Morgan Stanley is een Amerikaans bedrijf dat geïnteresseerd is in het verbeteren van blockchain-technologie. Ze worden geïnvesteerd in bitcoin-futurescontracten voor hun klanten.

 • Microsoft Corporation

Net als andere cloudserviceproviders bieden ze ook blockchainservices aan met behulp van Azure. Ze bieden Azure-blockchain-service, Azure-blockchain-workbench en Azure-blockchain-development-kit.

 • Samsung Electronics Co.

Samsung wil ook blockchain verbeteren en heeft gewerkt aan zijn Nexledger-platform dat de wereldwijde toeleveringsketen zal volgen.

Verzekering

De verzekeringssector heeft een kans hard nodig, en blockchain-technologie kan een katalysator zijn voor verandering. De belangrijkste bedrijven die in blockchain investeren, zijn onder meer:

 • AIA Group

AIA Group uit Hongkong is een verzekeringsgigant. Ze onthulden een nieuw blockchain-aangedreven verzekeringsplatform, bancassurance, dat hun blockchain-accelerator en Hyperledger Fabric gebruikt..

 • MetLife Inc..

MetLife uit de Verenigde Staten werkt samen met andere bedrijven zoals IBM en Majesco, zodat ze hun eigen blockchain-platform voor verzekeringen kunnen bouwen.

 • AXA Groep

AXA-groep uit Frankrijk lanceerde zijn nieuwe Fizzy smart contract-platform dat de betaling van vluchtverzekeringen automatiseert. Het maakt gebruik van ethereum als kern.

 • Allianz SE

Allianz SE werkt aan het creëren van een zelfredzaam verzekeringsplatform. Ze hebben ook een prototype gemaakt voor hun platform.

Vermaak

De entertainmentindustrie schuwt ook niet om te investeren in blockchain. De twee belangrijkste spelers die we kennen die actief investeren in blockchain-technologie zijn:

 • Walt Disney Company

Walt Disney Company is een in de VS gevestigd bedrijf dat Dragonchain gebruikt, een blockchain-oplossing om zijn platform te verbeteren. Ze hebben het in 2014 intern ontwikkeld en vervolgens in 2016 open source gemaakt. Er is ook een commerciële entiteit die wordt beheerd door de Dragon Company.

 • Comcast Corporation

Comcast Corporation is geïnteresseerd in blockchain-technologie en toont die interesse door te investeren in blockchain-startups. Ze kondigden ook hun eigen blockchain-platform aan, bekend als Blockgraph. Bovendien is het een peer-to-peer-platform dat de gegevens van marketeers en mediabedrijven helpt beschermen.

Auto’s

 • Ford Motor Bedrijf

Ford Motor Company investeert in blockchain omdat ze van plan zijn deze te gebruiken voor de auto-industrie. Ze patenteerden hun onderzoek naar het beheersen van de verkeersstroom met behulp van blockchain.

 • Mitsubishi UFJ Financial Group

Mitsubishi UFJ Financial Group is van plan zijn blockchain-oplossing te lanceren. Ze hebben al de handen ineengeslagen met het Ripple-betalingsnetwerk

 • Daimler AG

Daimler AG uit Duitsland heeft ook een grote interesse in blockchain, aangezien ze een bedrijfsobligatie van 100 pond sloten met ethereum. Ze zijn makers van Mercedes-Benz en experimenteren met hun eigen cryptocurrency.

 • Toyota Motor Corp.

Toyota Motor Corp. is een ander automobielbedrijf dat blockchain verkent. Bovendien onderzoeken ze het idee om zelfrijdende auto’s mogelijk te maken met blockchain-betalingen.

Voedsel, toeleveringsketen en detailhandel, en anderen

Andere bedrijven op de markt investeren actief in blockchain-technologie. Ze zijn zoals hieronder.

 • Nestelen
 • Anheuser-Busch InBev
 • Pfizer
 • Walmart
 • Agrarische Bank van China
 • ING Groep
 • Siemens AG
 • Berkshire Hathaway Inc..
 • China Construction Bank Corporation
 • industriële en commerciële bank van China

Gevolgtrekking

Dit leidt ons tot het einde van onze topbedrijven die in blockchain 2020 investeren. Zoals u kunt zien, zijn er zoveel bedrijven in verschillende branches die in blockchaintechnologie investeren en deze naar nieuwe hoogten helpen evolueren. Meer nog, Blockchain staat nog in de kinderschoenen en het zal de moeite kosten van alle grote spelers en startups om het volwassen te maken. De acceptatiegraad van blockchain verbetert ook met de tijd, en we kunnen het in de nabije toekomst zeker op een betere plek zien.

Dus, wat vind je van blockchain-technologie en de bedrijven die in blockchain investeren? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me