Als het gaat om het blockchain-framework voor bedrijven, zijn er veel geweldige frameworks die er zijn. Als u op zoek bent naar het bouwen van uw zakelijke oplossing, dan bent u bij ons aan het juiste adres, want we zullen de beste blockchain-frameworks voor ondernemingen doornemen.

Blockchain heeft de manier waarop ondernemingen werken veranderd. Het heeft de transparantie, onveranderlijkheid en efficiëntie van het netwerk verbeterd, wat voordelen oplevert voor de bedrijfsopstellingen. Daarom zijn steeds meer grote ondernemingen bereid de technologie te testen om er meer over te weten te komen. Er zijn ook veel grote ondernemingen die al met succes aan de technologie werken.

Als bedrijf streeft u ernaar een netwerk te hebben dat aan de behoeften van uw onderneming kan voldoen. Niet alleen dat, maar het moet ook toekomstbestendig zijn en aansluiten bij het zakelijke doel van de onderneming. Deze gids biedt een korte lijst met blockchain-frameworks die u kunt bekijken.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus

Waarom Enterprise Blockchain Frameworks gebruiken?

Dus u denkt misschien na over wat de voordelen zijn van enterprise blockchain? Als je bekend bent met blockchain, dan moet je weten dat blockchain draait om transparantie en decentralisatie. Ondernemen vereist echter het tegenovergestelde van wat een traditionele openbare blockchain te bieden heeft.

Voor bedrijven is toestemming essentieel. Voor hen moet blockchain ervoor zorgen dat toestemming via het systeem werkt, waarbij gegevens en intellectueel eigendom te allen tijde worden beschermd. Toegestane blockchains zijn daar de sleutel. Ze bieden niet alleen de juiste beveiligingsniveaus, maar ze zijn ook snel vergeleken met een openbare blockchain.

Openbare blockchains zijn niet ondernemingsvriendelijk. Per definitie kan iedereen lid worden van een open netwerk – wat niet alle ondernemingen zouden willen – totdat en tenzij ze een openbaar netwerk creëren voor een deel van hun dienst.

Dus, welke factoren maken enterprise blockchain echt zo lucratief? Laten we eens kijken naar de voordelen hieronder:

 • Een enterprise blockchain kan lagere kosten betekenen. Het verbetert ook de snelle verwerking en zorgt voor lage kosten. Het gebruik van slimme contracten automatiseert een groot deel van de netwerktransacties, inclusief verrekening van schikkingen, enzovoort.
 • De eliminatie van een gecentraliseerd netwerk zorgt er ook voor dat er menselijkerwijs geen fraude in het netwerk plaatsvindt.
 • Door mensen gemaakte fouten worden ook uit het systeem verwijderd, wat tijd, moeite en kosten bespaart.
 • Het biedt meer transparantie en legt verantwoording af.
 • Krijg toegang tot realtime gegevens
 • Enterprise blockchain is geweldig voor het instellen van geautoriseerde toegang voor de verschillende beveiligingsniveaus van de organisatie.
 • Ten slotte helpt het redundantie te verminderen en verbetert het de betere kwaliteit van gegevensverzameling en -overdracht.

Lees verder: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Waarom hebben we Enterprise Blockchain Frameworks nodig??

Nu we de noodzaak van de zakelijke blockchain hebben begrepen, gaan we begrijpen waarom ondernemingen frameworks nodig hebben.

Frameworks bieden een structuur waarmee ontwikkelaars snel apps kunnen bouwen. Het geldt voor elk ecosysteem, aangezien frameworks zorgen voor de granulaire functionaliteiten van een ecosysteem.

Als u bijvoorbeeld een Django-framework gebruikt om het web te bouwen, hoeft u zich geen zorgen te maken over basisfunctionaliteiten, waaronder authenticatie, databaseverbinding, enzovoort. De frameworks bieden modules om de taken uit te voeren. Met frameworks is het ook niet nodig om iets helemaal opnieuw te bouwen of, in eenvoudiger bewoordingen, ‘het wiel opnieuw uit te vinden’.


Evenzo kan een onderneming het zich niet veroorloven om een ​​complete end-to-end blockchain-oplossing te bouwen. De frameworks helpen het proces te vereenvoudigen en zorgen er ook voor dat de onderneming de vrijheid heeft om het blockchain-netwerk dat ze voor zichzelf bouwen aan te passen. Frameworks bieden de bouwstenen die als een versneller voor ondernemingen werken, en ze kunnen zich concentreren op het implementeren van hun vereisten in plaats van het opnieuw uitvinden van ideeën.

Hetzelfde kan gelden voor webontwikkeling. U kunt blockchain-ontwikkelingsframeworks vinden waarmee webontwikkelaars efficiënt websites kunnen maken. We zullen de beste blockchain-frameworklijst later in deze handleiding met u delen.

Marktaandeel

Gedistribueerde grootboektechnologie gaat de wereld om ons heen veranderen. De belangrijkste reden achter de impact ervan zijn de voordelen die het te bieden heeft. Organisaties kunnen optimaal profiteren van het vertrouwen dat de blockchain biedt. Het voedt het vertrouwen in elke organisatie en verbetert de processen en uitvoering van zelfs de meest complexe organisatorische aspecten.

Een ander groot voordeel van het gebruik van blockchain is de goedkope implementatie, beheer en uitvoering – dit alles verklaart het marktaandeel, dat kan oplopen tot $ 3,1 biljoen in 2030.

Deze verbazingwekkende groei is alleen mogelijk als de organisaties blockchain gebruiken om hun bedrijfsproces aan te sturen. Volgens de krant zal kunstmatige intelligentie ook een cruciale rol spelen bij de groei ervan.

Meer weten over gedistribueerde grootboektechnologie? Bekijk onze gids over wat nu DLT is!

Wat zijn de elementen van Blockchain Development Frameworks?

Alleen het implementeren van blockchain levert geen succes op. Als organisatie of onderneming moet u ervoor zorgen dat bepaalde elementen werken zoals bedoeld. Laten we de onderstaande elementen bespreken om een ​​beter beeld te krijgen.

Hoge vertrouwelijkheid

Als onderneming moet u ervoor zorgen dat u het belang van vertrouwelijkheid begrijpt. Blockchain wordt gedefinieerd als een transparant, gedecentraliseerd netwerk dat privacy en vertrouwen biedt.

Voor een onderneming is het onmogelijk om universele toegang te bieden, aangezien er veel belangrijke gegevens of informatie privé moeten blijven voor het succes van de organisatie. Ook als de informatie uitlekt, kan de organisatie enorme verliezen lijden. Daarom zijn vertrouwelijkheid en beveiliging de twee elementen die de hoogste prioriteit moeten hebben voor een onderneming waar verloren informatie miljoenen dollars aan inkomstenverlies kan kosten.

Om aan de slag te gaan, moeten organisaties de juiste toegangscontrole instellen voor alle gegevens die op het platform zijn opgeslagen. Niet alleen dat, maar ze moeten ook voldoen aan de wettelijke en regelgevende vereisten.

Enterprise blockchain-frameworks hebben altijd de functie om de nodige beveiliging te bieden. Hyperledger Fabric maakt bijvoorbeeld gebruik van een gegevensstroomstructuur met drie niveaus om ervoor te zorgen dat de bedrijfsgegevens tegen elke prijs veilig blijven.

De gegevensstroomstructuur met drie niveaus ziet er als volgt uit:

 • Biedt geautoriseerde toegang aan gebruikers door informatie te groeperen in afzonderlijke grootboeken of kanalen.
 • De transacties tussen de partijen worden vertrouwelijk behandeld met behulp van betere privacy en vertrouwelijkheid van gegevens. Op deze manier heeft geen enkele derde toegang tot transactiegegevens.
 • Ten slotte zorgt het aanbieden van nulkennisvalidatie ervoor dat de ingekapselde gegevens kunnen worden geverifieerd zonder dat gegevens worden onthuld.

Lees ook: Hoe werkt Blockchain?

Volledige transparantie

Transparantie is nodig als een ondernemingsorganisatie wil groeien. Ze moeten zorgen voor een goede informatiestroom tussen de partijen. De toeleveringsketen vereist de meeste transparantie, omdat de juiste informatie ervoor kan zorgen dat deze optimaal werkt. Elk gebrek aan informatie betekent een onderbreking van de service – resulterend in verlies.

Over het algemeen zijn ondernemingen altijd bang dat het delen van informatie een averechts effect kan hebben als hun concurrenten er kennis van nemen. Bovendien is interne prijsstelling een belangrijk onderdeel van elke organisatie – het lekken van deze informatie kan leiden tot marktnadelen, aangezien de concurrenten meer te weten kunnen komen over hun prijsstelling en strategieën kunnen ontwikkelen om het marktaandeel te verbeteren..

Elk blockchain-framework van een onderneming moet het subtiele verschil tussen kritieke informatie en normale informatie begrijpen om dit te ondervangen. Door dit te doen, kan de transparantie in elke entiteit worden gehandhaafd zonder de noodzaak om de belangrijkste kritieke informatie bloot te leggen.

Als het gaat om de openbare blockchain, betekent transparantie iets heel anders. Zelfs de openbare blockchain is niet volledig transparant – alleen de vereiste informatie is gemakkelijk toegankelijk – terwijl de meer kritische informatie veilig in het netwerk wordt opgeslagen.

In termen van transparantie doen blockchain-frameworks voor bedrijven het beter door verschillende niveaus van privacy te waarborgen. Daarom is de beste aanpak om een ​​hoger niveau van privacy te hebben, waarbij de informatie die nodig is om het netwerk optimaal te laten werken, wordt gedeeld tussen peers. Aan de andere kant moet de vertrouwelijke informatie veilig worden opgeslagen, waarbij het belang van de organisatie intact blijft.

Lage operationele kosten

Een goed transparant netwerk kan een betere verlaging van de operationele kosten opleveren. Het kan dit doen in de vorm van minder handmatige tussenkomst, controleproeven en kostendeling.

 • Eliminatie tussenpersonen: Elk netwerk dat erin slaagt informatie te delen zonder meer kritische informatie bloot te leggen, betekent ook het elimineren van tussenpersonen. Door dit te doen, worden de kosten die nodig zijn om ze in dienst te nemen of te beheren volledig weggenomen. In sommige gevallen kan het aantal mediators tot een absoluut minimum worden beperkt. Slimme contracten worden meestal gebruikt om transacties en het delen van gegevens te automatiseren.
 • Kosten delen: Een andere verlaging van de operationele kosten komt voort uit het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologieën. Grote organisaties hebben gegevens nodig om te delen als onderdeel van hun workflow. Door een gedistribueerde grootboektechnologie te gebruiken, kunnen de grote organisaties de kosten delen die nodig zijn om de gegevens zelf te hosten en te onderhouden. Dit betekent ook dat er geen oplossing of software van derden nodig is – wat extra kosten en meer beveiligingsproblemen met zich meebrengt.
 • Audittrail: Een passend transparant systeem betekent ook een gemakkelijke audit-trial, waardoor de kosten en tijd die eraan verbonden zijn, worden verminderd.

Lage transactiekosten

Het laatste punt dat we gaan bespreken, is de verlaging van de transactiekosten. DLT stelt ondernemingen in staat om elementen van derden te verwijderen of hun betrokkenheid op zijn minst tot een absoluut minimum te beperken. Dit resulteert in een verlaging van de transactiekosten.

Wilt u meer weten over Blockchain-technologie? Bekijk onze blockchain-definitiegids voor meer informatie.

Hoe u het beste Blockchain-technologiekader kiest?

Geweldig, we hebben nogal wat besproken over het blockchain-framework voor bedrijven. Nu is het tijd om de stappen te doorlopen die u moet nemen om het juiste blockchain-framework voor ondernemingen te kiezen.

De lijst helpt u bij het shortlisten van een aantal blockchain-frameworks voor bedrijven. Van daaruit moet u een beslissing nemen op basis van uw vereisten. Daarom kan het kiezen van een enterprise blockchain-framework lastig zijn – en daarom is het belangrijk om naar verschillende elementen te zoeken voordat je een keuze maakt.

 1. Gemeenschap: Een bloeiende gemeenschap kan u helpen om te gaan met problemen en groei. Als onderneming moet u zich altijd afvragen hoe groot en impactvol de framework-community is?
 2. Licentie: Als onderneming moet u de raamwerklicentie dubbel controleren. Stel uzelf vragen zoals het gratis te gebruiken is? Zo ja, heeft het enkele beperkingen? Deze vragen stellen u in staat de juiste beslissingen te nemen. Het gebruik van een framework met een beperkt gebruik of een verkeerde licentietermijn kan de groei van uw organisatie op de lange termijn gemakkelijk belemmeren
 3. Ondersteuningsmodel: Frameworks hebben constante ondersteuning nodig. Als het steun krijgt van een groot bedrijf, wil je het misschien proberen, want het betekent dat het op de lange termijn een beter overlevingspercentage heeft.
 4. Routekaart: Heeft het raamwerk dat u kiest een duidelijk omschreven stappenplan? Als dit het geval is, kijk dan wat ze in de toekomst te bieden hebben.
 5. Activiteit: Hoe actief is het framework als het gaat om updates en patches?
 6. Makkelijk te gebruiken: Last but not least moet u ook proberen het gebruiksgemak dat het framework te bieden heeft, te begrijpen.

Beste zakelijke blockchain-technologiekaders

Nu alle basisprincipes zijn behandeld, is het nu tijd om de blockchain-frameworks voor grote ondernemingen op te sommen. Laten we ze doornemen om er meer over te weten te komen.

Hyperledger-stof

Fabric blockchain is een van de meest populaire enterprise open-source blockchain-frameworks die er zijn van Hyperledger. Hyperledger-framework is voor het eerst ontstaan ​​in 2016. Het is een netwerk met toestemming, waardoor het een ideale keuze is voor ondernemingen die er zijn.

In werkelijkheid is het een open-source blockchain voor bedrijven en biedt het alle belangrijke functies die u van een blockchain voor bedrijven mag verwachten, inclusief slimme contracten, protocollen, privacy, beveiliging, enzovoort.!

Er zijn veel voordelen van het gebruik van stof –

 • Open source en gratis te gebruiken
 • Kwaliteitscode
 • Modulair ontwerp, ideaal voor integratie en uitbreiding
 • Hogere efficiëntie
 • Toegestane netwerk
 • Kan in een breed scala van industrieën worden gebruikt

Van alle functies is het modulaire ontwerp wat het Hyperledger-framework aantrekkelijk maakt. Het biedt ook de juiste vertrouwelijkheid, transactie-encryptie – die openbare blockchain niet biedt voor zakelijke behoeften.

Meer nog, het modulaire ontwerp brengt ook minder verificatieniveaus met zich mee en verbetert de software- en netwerkprestaties. Ten slotte kunt u Fabric-project van Hyperledger-blockchain gebruiken en het zo configureren dat het bedrijfsgegevens beschermt door het in overeenstemming te houden met voorschriften en verschillende wetten.

Meer weten over Fabric? Lees nu meer in onze gids over Hyperledger Fabric.

Quorum

Quorum is een ander populair open-source blockchain-framework voor ondernemingen op basis van het Ethereum-netwerk. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2016. Meer nog, het raamwerk is voornamelijk gericht op de financiële sector en is het geesteskind van JP Morgan.

Net als het andere blockchain-framework voor bedrijven, biedt Quorum ook geautoriseerde netwerken en kunnen organisaties het aanpassen aan hun vereisten.

De belangrijkste kenmerken van Quorum zijn onder meer:

 • Peer- en netwerkbeheer
 • Open source blockchain-framework
 • Gedreven door de gemeenschap
 • Betrouwbaar en bedrijfsklaar
 • Volwassen
 • Klaar voor de onderneming
 • Gedreven door de gemeenschap

De drie belangrijkste componenten van de quorumarchitectuur omvatten de volgende-

 • Quorumknooppunt: een door Geth aangedreven opdrachtregelprogramma
 • Opstelling transactiemanager: Een transactiemanager die zich richt op de zorg voor transactiegegevens.
 • Enclave: Enclave verwerkt gevoelige informatie en beheert codering / decodering

Het quorum is actief ontwikkeld en er is al een succesvolle implementatie buiten financiële instellingen. Het belangrijkste verkoopargument hier is snellere verwerking van transacties, eenvoudige integratie en een geautoriseerd netwerk

Meer weten over Quorum? Lees nu meer in onze gids over Quorum.

Enterprise Ethereum (EE)

Ethereum-netwerk is populair vanwege het vermogen om dApps en slimme contracten te maken. Het is echter een open netwerk, openbaar van aard.

Enterprise Ethereum is een geautoriseerde of privé-versie van de Ethereum-codebase. Het stelt bedrijven in staat Ethereum te gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over vertrouwelijkheid, beveiliging, transparantie en kosten.

De EE biedt alle functies die Ethereum te bieden heeft. Het enige verschil is de opname van het identiteitsbeheer om er een netwerk met toestemming van te maken. EE is een uitstekend product omdat het ernaar streeft gebruik te maken van bestaande normen en zij aan zij wil evolueren. Het is momenteel een door leden aangestuurde organisatie (Enterprise Ethereum Alliance) met meer dan 300+ bedrijfsleden, 45+ landen, 1400+ individuele leden en 19+ technisch en juridisch advies..

Meer weten over Enterprise Ethereum? Lees nu meer in onze gids over Enterprise Ethereum.

R3 Corda

R3 Corda is nog een van de blockchain-platforms voor bedrijven die u zou moeten bekijken. In werkelijkheid biedt het een omgeving met toestemming en biedt het op dit moment geen toestemmingsloos raamwerk. Hoewel het voorheen meer geschikt was voor financiële organisaties, is het nu toepasbaar in veel branches.

De architectonische normen van Corda omvatten het volgende:

 • Levensduur
 • Stal
 • Veilig
 • Interoperabel
 • Schaalbaar

R3 Corda heeft ook zijn eigen bedrijfsprincipes opgesteld die de onderneming helpen begrijpen wat het te bieden heeft.

 • Gebruikers kunnen elkaar ontdekken
 • Biedt een verzekerde identiteit
 • Ondersteun gedeelde logica
 • Privacy georiënteerd
 • Onveranderlijk
 • Gezaghebbend

Over het algemeen heeft R3 Corda alles te bieden wat een enterprise blockchain te bieden heeft.

Meer weten over R3 Corda? Lees nu meer in onze gids over R3 Corda.

Vergelijking van Blockchain Frameworks

Hieronder zie je een volledige vergelijking van de vier verschillende blockchain-frameworks. U kunt deze tabel gebruiken om de kaders te vergelijken en uw uiteindelijke beslissing te nemen.

 Hyperledger FabricQuorumR3 CordaEthereum
Grootboektype Toegestaan Toegestaan Toegestaan Toestemmingloos
Bestuur Linux Foundation JP Morgan en Ethereum-ontwikkelaars R3-consortium Ethereum-ontwikkelaars
Focus op de industrie Industrieoverschrijdend Industrieoverschrijdend Financiële industrie Industrieoverschrijdend
Cryptogeld Geen Geen Geen Ether (ETH)
Consensusmechanisme Insteekbaar mechanisme Stemprotocol Insteekbaar mechanisme Bewijs van werk (PoW)
Slim contract
Slimme contracttaal NodeJS of Golang of Java Stevigheid Java of Kotlin Stevigheid
Applicatie type Veelomvattend Veelomvattend Financiële toepassingen Veelomvattend
Doorvoer > 2000 tps 100 tps ~ 170 tps ~ 20 tps

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van ons artikel over blockchain-frameworks voor bedrijven. Hier hebben we besproken wat enterprise blockchain is, de behoeften, marktaandeel, elementen en de enterprise blockchain-frameworks die er populair zijn. Hopelijk helpt deze gids alle nieuwelingen die er zijn om meer te weten te komen over het blockchain-framework voor ondernemingen.

Het onderwerp blockchain-technologie is echter vrij complex en meestal moeilijk te begrijpen. Als je geïnteresseerd bent om van een expert te leren, raden we je aan onze gratis blockchain-cursus te bekijken. Waarom wachten? Begin nu met uw blockchain-reis!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me