Blockchain-carrière neemt toe, net als de populariteit van de blockchain-technologie. Het begint langzaam op verschillende terreinen te groeien, en het wordt tijd dat u deze niche omarmt.

Elke branche, van financiën tot gezondheidszorg en zelfs onderwijs, begint te profiteren van deze prachtige technologie. Het koesteren van een blockchain-carrière is nog niet eenvoudig. Waarom? Omdat de acceptatie en integratie van de technologie zich nog in de eerste fase bevinden.

Er zijn echter maar een handvol instellingen die de nodige opleiding voor dit soort banen bieden. Maar dat weerhield organisaties, instellingen en bedrijven er niet van om blockchain-banen te plaatsen met een bepaalde vaardigheden op het gebied van blockchain-technologie.

De vraag naar mensen met blockchain-skills is meer dan het totale aanbod. En op deze manier blijven Blockchain-vacatures met de dag groeien. Veel reguliere bedrijven, maar ook startups, onderzoeken de technologie. U mag dus verwachten dat het nog vele jaren zal aanhouden.


Dat gezegd hebbende, welke kansen kunt u op dit gebied krijgen? Laten we nu eens kijken naar enkele van de vereisten voor blockchain-vaardigheden!

Blockchain Carrièremogelijkheden

De vraag naar mensen met expertise in beveiligingsprotocollen en datastructuren neemt toe. De meeste blockchain-carrières waren tot nu toe gericht op mensen die met financieringsapplicaties kunnen komen. Maar het landschap verandert langzaam.

Door deze technologie te accepteren, worden al deze nieuwe veranderingen over de hele wereld aangebracht. Om te beginnen is er vraag naar mensen die gebruik kunnen maken van blockchain-technologie en toepassingen kunnen bedenken voor veilige opslag van gevoelige gegevens in de zorgsector.

Bedrijven zijn ook op zoek naar mensen die blockchaintechnologieën kunnen gebruiken voor supply chain en logistiek management.

Verschillende ‘specifieke’ blockchain-carrières zijn al in hoog tempo aan de gang.

Blockchain Carrièremogelijkheden Infographic

Blockchain Career Wheel of Opportunities

Blockchain-generalist

Het is meer een soort ‘doe-het-zelf’-niche. Als u de juiste hoeveelheid tijd online doorbrengt en meer te weten komt over het relevante materiaal, kunt u de technologie beter begrijpen. Dit omvat blijkbaar basisconcepten en toepassingen. Als u dit doet, zou u verschillende gebruiksscenario’s en toepassingen in verschillende ecosystemen moeten kunnen begrijpen.

Slimme contractontwikkelaar

Slimme contracten zijn een van de handige functies van de blockchain. Veel bedrijven zijn er gek op en zoeken slimme contractontwikkelaars. Er zijn veel manieren waarop u kunt leren over alle basisvaardigheden die nodig zijn om door slimme contracten aangedreven blockchain te ontwikkelen.

Slimme contracten zijn een essentieel aspect van de opkomende technologie. Als slimme contractontwikkelaar zou je hier zeker in een mum van tijd een superster van worden.

Blockchain-ontwikkelaar

Het is misschien wel een van de beste blockchain-carrières, gezien het aantal vaardigheden dat in de eerste plaats nodig is. Maar we zullen later in het artikel op deze niche komen.

Blockchain-expert

Om een ​​blockchain-carrière te ontwikkelen, moet je de codeertaal van technologieën zoals Bitcoin en Ethereum kennen. Het is een begin. Maar het kan u helpen de essentiële codeervaardigheden te voeden. Protocollen kunnen ontwikkelen is ook een van de attracties.

Hoe u een blockchain-carrière een kickstart geeft

Er zijn drie belangrijke kansgebieden als het gaat om blockchain-carrières.

Software ontwikkeling

Blockchain-technologie vereist basisvaardigheden voor softwareprogrammering. Een softwareontwikkelaar is dus een vereiste om carrière te maken in deze technologie. Om te beginnen moet je een basiskennis hebben van hoe blockchains werken. Je hebt ook verschillende programmeertalen nodig.

Een goed begrip hebben van hoe gedecentraliseerde systemen en peer-to-peer-netwerken werken, is een andere vereiste. Als u een zeer bekwame softwareontwikkelaar bent, kan het u helpen om onafhankelijk te opereren. Op deze manier kun je verschillende applicaties bedenken die worden aangedreven door blockchain-technologie.

Product management

Blockchain-carrière rond productbeheer is moeilijk te krijgen omdat de meeste bedrijven op dit gebied startups zijn met een enkel product. Daarom moet u uw eigen blockchain-bedrijf starten om productmanager te worden.

Als je een achtergrond hebt als productmanager, zou je iemand anders moeten zoeken die dezelfde vaardigheden deelt. Het combineren van inspanningen met een softwareontwikkelaar zou hier een lange weg moeten gaan. U kunt een levensvatbaar blockchain-product bedenken.

Ondernemerschap

Net als elke andere opkomende technologie biedt Blockchain een nieuwe marktkans. Ter vergelijking: het is vrij eenvoudig om op blockchain gebaseerde bedrijven te bedenken in plaats van te solliciteren naar blockchain-banen.

Als je besluit om een ​​blockchain-carrière als ondernemer te koesteren, moet je een beetje creatief zijn. Meer focussen op de problemen en behoeften van de blockchain-gemeenschap zal hier helpen.

Om te beginnen zou je als ondernemer kunnen besluiten om de bruikbaarheid van gedecentraliseerde apps te vergroten.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de lucratieve blockchain-carrières die langzaamaan ruimte in beslag nemen.

13 Blockchain-carrière waar u naar moet kijken

Hieronder staan ​​enkele van de populairste posities en ideale blockchain-carrières voor jou.

Blockchain-ontwikkelaar

Blockchain-ontwikkelaars zijn waarschijnlijk de meest gevraagde professionals in de nieuwe werkgelegenheidsniche. Voor de meeste blockchain-banen zijn dus mensen nodig die toepassingen kunnen bedenken om de dienstverlening in verschillende sectoren te verbeteren.

Een blockchain-ontwikkelaar zal aantoonbaar een solide carrièrekans hebben. Waarom? Omdat hij in verschillende industrieën kan werken, variërend van financiën tot productie en ook in de gezondheidssector.

Evenzo raken marktleiders geïntrigeerd door alle mogelijkheden van blockchaintechnologie. En dit betekent dat er in de toekomst meer banen voor blockchain-ontwikkelaars komen.

Blockchain-ontwikkeling moet robuuste carrières blijven bieden om het lucratiever te maken. U bevindt zich echter in een zeer technische functie. Het zou dus enorm veel aandacht en vaardigheid vereisen als je hier wilt schitteren.

Je hebt wat technische vaardigheden nodig om een ​​sterke vraag te laten groeien. Vaardigheden zoals begrip van de Microsoft SQL Server, Visual Studio en JavaScript, neurale netwerken, agile netwerken en nog veel meer.

Blockchain-ingenieur

Blockchain-ingenieurs zijn nu de tweede gereputeerde positie op de markt. Veel organisaties zijn op zoek naar mensen die hen willen helpen een voorsprong te krijgen in de technologie. Het gebruik van vaardigheden als blockchain-ingenieur is een zekere manier om van deze technologie carrière te maken.

Blockchain-ingenieurs zijn hier om verschillende digitale oplossingen voor bedrijven te creëren en te implementeren, afhankelijk van de behoeften. U dient de technologiebehoeften van het bedrijf waarvoor u werkt te bestuderen en relevante toepassingen te ontwikkelen.

Om een ​​blockchain-carrière op dit gebied te behalen, heb je hoge vaardigheidsniveaus nodig in Java, Solidity, C #, APL, Python, enz. Kennis van andere blockchain-technici kan hier een pluspunt zijn. U kunt nieuwe blockchain-applicaties innoveren om aan de behoeften van een organisatie te voldoen.

Blockchain Informatiebeveiligingsanalist

Om de ontwikkeling succesvol te laten zijn, is beveiliging een van de basisvereisten. Dat gezegd hebbende, hebben mensen met informatiebeveiligingsvaardigheden en ervaring een rol te spelen in de blockchain-sector.

Informatiebeveiligingsanalisten kunnen hier veel geld verdienen. Door zowel een beschermend blockchain-netwerk als een applicatie te bewijzen, is de vraag naar deze baan enorm.

Blockchain-projectmanagers

Veel bedrijven zoeken blockchain-projectmanagers om de behoefte van het bedrijf om te zetten in technische taal. In de blockchain-niche zou je het concept moeten begrijpen en het vervolgens voor de consumenten moeten vereenvoudigen.

De professionals plannen en begeleiden het hele proces van blockchain-projecten nadat alle eerste ontwikkelingen zijn gedaan.

Blockchain-carrières op dit gebied vereisen mensen met traditionele expertise in het werken in andere industrieën. Ervaring is de sleutel, want dit is de enige manier waarop u een product van ontwikkelaars naar klanten kunt verplaatsen en de gewenste impact kunt hebben.

Blockchain Quality Engineer

Blockchain Quality Engineers werken of vullen het werk van blockchain-ingenieurs aan. Dit is dus een ideale blockchain-carrière voor kwaliteitsingenieurs. Ontwikkelingen zouden certificering nodig hebben om ervoor te zorgen dat het correct werkt.

Kwaliteitsingenieurs zijn nodig om verschillende frameworks van blockchain te testen voordat ze in een organisatie worden ingezet. Ze begeleiden ook het testproces voor blockchain-ontwikkeling en handhaven premium kwaliteitsnormen.

Voor een baan als kwaliteitsingenieur moet je onderzoek doen naar en advies geven over nieuwe blockchain-tools en testautomatisering. Mogelijk moet u ook geautomatiseerde QA-teststandaarden ontwikkelen, toepassen en onderhouden. Andere toegevoegde taken zijn onder meer het bieden van technisch leiderschap en mentorschap voor junior testingenieurs.

Blockchain-advocaat of juridisch adviseur

Blockchain is een nieuwe technologie en brengt veel juridische problemen met zich mee. Daarom willen veel organisaties een juridisch adviseur in hun team. U moet veel juridische procedures overwegen voordat u een nieuwe technologie lanceert. Daarom zijn bedrijven steeds vaker op zoek naar mensen met juridische expertise als het gaat om de digitale grootboektechnologie.

U zou alle basisprincipes en juridisch beleid voor de technologie moeten beheersen. Dit is de enige manier waarop u een blockchain-bedrijf kunt adviseren voordat u een nieuwe applicatie start. Het is echter het beste om vooraf te bespreken wat ze wel en niet kunnen doen.

Advocaten krijgen telefoontjes van verschillende bedrijven en opkomende startups om advies te vragen over de blockchain. Hoofdzakelijk over het structureren en besturen van Initial Coin Offerings, om aan bepaalde voorschriften te voldoen. Het kan een groeiende carrièrekans voor u zijn als u vertrouwd raakt met alle blockchain-vereisten.

Blockchain-ontwerper

Nieuwe blockchain-startups, evenals bedrijven die cryptocurrencies willen gebruiken, willen investeren in websites. Het is een geweldige strategie om de klanten te laten weten wat ze van plan zijn. Dit zorgt voor een goede vraag naar designers die blockchain gerichte websites en producten kunnen maken.

Het is een geweldige manier om de massa te bereiken met een glamoureuze webpagina.

Eenvoud is hier echter de sleutel. De meeste bedrijven willen een elegante maar in het oog springende aanwezigheid op het web. De pagina’s moeten klanten en klanten informeren over wat het bedrijf aanbiedt in de blockchain-niche.

In dit geval heeft u een User Interface Designer nodig. Ze zullen een gebruikersinterfaceontwerp (UX / UI) maken met Sketch, PS en Figma dat ook op mobiel werkt. Deze vacatures vragen ook om ontwikkelaars met uitstekende communicatieve vaardigheden. Het vereist ook de mogelijkheid om effectief te communiceren met marketingteams over contentactiviteiten.

Blockchain-marketingspecialisten

Startups en bedrijven die al blockchaintoepassingen hebben, beginnen marketingprocessen in hun activiteiten te integreren. Voor dergelijke blockchain-banen zijn mensen nodig die marketingplannen kunnen maken om het gewenste publiek te bereiken.

Een blockchain-carrière als marketingspecialist vereist dat je potentiële markten voor aankomende blockchain-projecten of -producten onderzoekt. Je hebt ook de vaardigheid nodig om een ​​sociale aanwezigheid op de markt te ontwikkelen en te behouden. Zonder een sociale en goede marketingstrategie kan geen enkel bedrijf verwachten dat het succesvol zal zijn.

Blockchain stagiair

Blockchain-banen voor stagiaires duiken langzaam op en betalen ook goed. De taken van stagiaires variëren sterk. Deze opkomende professionals worden beschouwd als een aanvulling op het werk van blockchain-ingenieurs en -ontwikkelaars.

Blockchain-stagiaires kunnen, afhankelijk van de organisatie, blockchain-grootboeken ontwerpen en ontwikkelen op open source-platforms zoals Linux. Het bedenken van mogelijke ideeën en proof of concept is hier een ander verhaal. Je leert vooral van professionals en komt dan mogelijk bij het team.

Om een ​​blockchain-carrière als stagiair op gang te brengen, moet je een basiskennis hebben van de digitale grootboektechnologie. Technische vaardigheden in verschillende programmeertalen zoals C ++, Java en Nodes zouden een pluspunt zijn.

Blockchain technisch recruiter

De vraag naar recruiters die toptalent kunnen ontdekken met de broodnodige blockchain-vaardigheden, is een veeleisende functie. Bovendien is de markt nu enorm omdat veel bedrijven tegenwoordig veel uitbreiding nodig hebben. Momenteel is er een relatief tekort aan gekwalificeerde werknemers, zelfs met de opkomst van meer blockchain-banen.

De situatie zal echter veranderen als mensen er nota van nemen dat blockchain-technologie er is om te blijven. Het nastreven van een blockchain-carrière is een topprioriteit voor de meeste mensen die hun brood willen verdienen met dit soort vaardigheden.

Dat gezegd hebbende, veel organisaties zijn op zoek naar technische recruiters die de beste blockchain-rekruteringen kunnen ontdekken. Dit kunnen zowel blockchain-ontwikkelaars, ingenieurs als ontwerpers met een hoger vaardigheidsniveau zijn.

U zou werkzoekenden met relevante vaardigheden moeten verleiden. Het is in dit geval van cruciaal belang om een ​​blockchain-carrière als technisch recruiter te behalen. De technische recruiter moet dus een van de gemakkelijkste zijn in de blockchain-carrière. Maar je zou moeten leren over de technologie om HR-rollen te spelen.

Vertegenwoordiger bedrijfsontwikkeling

Blockchain is een snelgroeiend veld en heeft geleid tot een opkomst van nieuwe zakelijke kansen in verschillende industrieën. Sterker nog, er is een groeiende behoefte aan mensen die blockchain-projecten of -producten naar de markt kunnen duwen. En maak er ook een grotere onderneming van.

Voor een blockchain-carrière als bedrijfsvertegenwoordiger moet je ook aandringen op productpartnerschappen. Aan de andere kant zal het sluiten van deals helpen om het onderliggende project verder te ontwikkelen. U moet een duidelijk begrip hebben van het doel van het bedrijf om de klus goed af te ronden. Het gebruik van de applicaties om het bedrijf te versterken, is een andere rol voor deze baan.

Je moet ook enige verkoopervaring hebben. En uitstekende communicatieve vaardigheden om de doelgroep te kunnen bereiken. Een bachelordiploma in de financiële sector en communicatie moet mogelijk worden behaald, afhankelijk van de vereisten van een organisatie.

Blockchain-gegevenswetenschapper

Blockchain is een grootboektechnologie en staat synoniem voor enorme hoeveelheden gegevens. Het is dus het werk van blockchain-datawetenschappers om gegevens te verzamelen, interpreteren, analyseren en beheren door statistieken toe te passen. Datawetenschappers worden nu een integraal onderdeel van de evolutie van de technologie.

Datawetenschappers moeten in dit geval enorme hoeveelheden transactiegegevens analyseren. Ze zijn ook nodig om ingenieurs, ontwikkelaars te helpen bij het bedenken van het uiteindelijke blockchain-product. En zelfs upgrades en updates uitvoeren.

Het hebben van een masterdiploma in data en informatica zou de overhand hebben bij het solliciteren naar deze banen.

Onderzoeksanalyst

Onderzoeksanalisten kunnen hun vaardigheden op dit gebied ook gebruiken door het werk van ontwikkelaars en blockchain-ingenieurs te vervangen. Evenzo kan professionele onderzoeksanalist een diepgaande analyse uitvoeren op mogelijke toepassingsgebieden. Op deze manier kunnen ze helpen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën.

Hun werken en operaties vereenvoudigen het werk van ontwikkelaars en ingenieurs. Het zorgt ook voor creativiteit.

Voor een onderzoeksanalist moet u beschikken over diepgaande vaardigheden op het gebied van gegevensanalyse. Als je strategisch denkt, zou je het grootboeksysteem zonder gedoe kunnen gebruiken.

Onderzoeksanalisten die naar blockchain-carrières kijken, moeten ook een diep begrip hebben van de blockchain-technologie en cryptocurrency-industrie.

Een vergelijking van alle blockchain-carrières

Blockchain-carrière Functieomschrijving gewenste vaardigheden
Blockchain-ontwikkelaar
 • Onderzoeksontwerp Ontwikkel Blockchain-technologieën
 • Ontwikkelt gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten

 • Een bachelordiploma in computerwetenschappen of wiskunde
 • Vaardigheid in verschillende programmeertalen, d.w.z. Java, Node JS en Python
Blockchain-ingenieur

Verantwoordelijk voor het ontwerpen van Blockchain-oplossingen

Achtergrond in computerwetenschappen of software engineering
kwaliteitsingenieur
 • Bewaakt en beheert Blockchain-netwerken
 • Certificeert netwerk vóór lancering
 • Voert netwerkupgrades en updates uit
 • Bachelor’s Degree in Software Engineering of een gerelateerd vakgebied.
 • Mogelijkheid om beleid, normen en procedures toe te passen, te documenteren en te certificeren.
Blockchain Informatiebeveiligingsanalist
 • Onderzoek naar en planning van netwerkbeveiligingsmaatregelen
 • Een firewall installeren om computernetwerken te beschermen
 • Bachelor’s Degree in Computer Science
 • Bachelor’s degree in informatiesystemen en informatietechnologie.
Blockchain-projectmanagers
 • Verantwoordelijk voor het organiseren en beheren van meerdere projecten en deliverables
 • Taak met het maken van een werkplan voor het afronden van projecten
 • Bachelor’s Degree in Business Administration of aanverwante vakgebieden.
 • Ervaring in de blockchain-technologie.
Blockchain Advocaat /Juridisch adviseur

 • Opstellen en beoordelen van juridische aspecten van ICO-documentatie
 • Voldoen aan bepaalde wettelijke voorschriften voor een lancering.

 • Een licentiaat in de rechten.
 • Toegang tot de staatsbalk.
 • Ervaring in de blockchain.

Blockchain-ontwerper
 • Ontwerp, implementeer en ondersteun blockchain-gerichte websites.
 • Blockchain-gebruikersinterface ontwerpen rond specifieke bedrijfsmodellen
 • Sterke achtergrond in softwareontwikkeling.
 • Bachelor’s degree in Computer Science.
 • Codeervaardigheden en ervaring.
 • Expertise in veel programmeertalen.
 • Bekend met P2P-netwerken
Blockchain-marketingspecialisten

 • Toezicht houden op en ontwikkelen van marketingcampagnes
 • Onderzoek doen om de doelgroep te identificeren
 • Ideeën en strategieën bedenken
 • Bachelordiploma in verkoop en marketing
 • Superieure schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
 • Blockchain-productkennis
Blockchain technisch recruiter
 • Identificeer en screen potentiële blockchain-projectkandidaten
 • Beoordeel aanvragers om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de minimale Blockchain-projectvereisten
 • Onderzoek nieuwe technologieën

 • Bachelor’s Degree in Human Resource
 • Mogelijkheid om technische informatie te leren
 • Vermogen om sterke relaties op te bouwen
 • Veel HR-praktijk en kennis van arbeidswetgeving.
Blockchain stagiair

 • Het voltooien van relevante toegewezen taken zoals codering, marketing, enz.
 • Brainstormen voor nieuwe ideeën.
 • Basisvaardigheden.
 • Inzicht in digitale grootboektechnologie.
 • Bachelordiploma op relevante gebieden
Vertegenwoordiger bedrijfsontwikkeling

 • Duw een bepaald productpartnerschap.
 • Nieuwe deals sluiten.
 • Onderhandelen en presenteren van het bedrijf.
 • BSc-diploma in marketing, bedrijfskunde of relevant vakgebied.
 • Een hoger niveau van expertise in onderhandeling en communicatie.
 • Mogelijkheid om aantrekkelijke presentaties te geven.
Blockchain-gegevenswetenschapper

Onderzoek en analyseer grote hoeveelheden Blockchain-gegevens Bachelors in statistiek of wiskunde
Onderzoeksanalisten
Pas dataminingtechnieken toe bij statistische analyse

 • Uitstekend begrip van Blockchain-technologie
 • Codeerkennis

Wie neemt aan?

Een blockchain-carrière is niet compleet zonder dat je een duidelijk idee hebt van waar je banen in de uitgestrekte sector kunt zoeken. De belangrijkste spelers als het gaat om blockchain-banen zijn startups, technologiebedrijven en de overheid.

Startups

Startups proberen langzaam maar zeker te profiteren van het blockchain- en cryptocurrency-veld. Deze bedrijven worden gerund door zowel nerds als zakenmensen en zijn op zoek naar mensen die platforms kunnen creëren. Het ontwikkelen van nieuwe sites, digitale portemonnees, vlogs en educatieve tools is nu een van de basisbehoeften.

Vroeger konden startups niet zoveel betalen. Maar nu zijn de scènes veranderd. Nu betalen startups een behoorlijk bedrag voor goede vaardigheden.

Gevestigde bedrijven

Blockchain-technologie maakt naam in de financiële sector waar banken proberen zich aan te passen aan deze nieuwe technologie om hun functies te verbeteren. Het is niet verwonderlijk dat deze bedrijven op zoek zijn naar op blockchain gebaseerde geschoolde mensen. Blockchain-ontwikkelaars of -ingenieurs zijn een van hun topprioriteiten.

De meeste nalatenschappen zijn het inhuren van blockchain-teams die bestaan ​​uit ontwikkelaars, ingenieurs, advocaten, data-analisten en beveiligingsanalisten. Het is een geweldige methode om aan de eisen van de technologie te voldoen.

Tech bedrijven

Technologiebedrijven investeren nu in deze nieuwe technologie. Ze proberen hun productportfolio’s en dienstverlening te versterken. Facebook, Microsoft en IBM hebben al blockchain-divisies opgezet. Ze zijn steeds meer op zoek naar mensen met enorme blockchain-vaardigheden om deze wateren te verkennen. Weten hoe de technologie in hun activiteiten moet worden geïntegreerd, zou hier een groot pluspunt zijn.

Blockchain-ontwikkeling is sindsdien een hoge prioriteit geworden voor dergelijke bedrijven. Dit zorgt ervoor dat blockchain-carrières er zijn voor de lange termijn.

Overheden

China is een van de landen die blijkbaar grote belangstelling hebben getoond voor de opkomende technologie. Het kabinet investeert miljoenen in innovaties die de efficiëntie in verschillende sectoren helpen vergroten.

Het kostenbesparende potentieel van de technologie is een van de kenmerken die door China worden gebruikt. De investeringen hebben in wezen geleid tot een toename van blockchain-banen die mensen met de juiste vaardigheden kunnen toepassen.

Bottom Line

Blockchain-technologie is een wetenschap die met de tijd blijft veranderen. Veel verschillende soorten mensen kunnen worden aangenomen in verschillende sectoren van de economie. En bouw zo een blockchain-carrière op naarmate de technologie evolueert.

Het feit dat de technologie een revolutie dreigt te veroorzaken in de manier waarop verschillende industrieën werken, betekent dat er altijd blockchain-vacatures zullen zijn voor mensen met de juiste vaardigheden. Blockchain-carrières zijn er om te blijven. U kunt deze niche dus zonder zorgen als een carrière doornemen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me