Blockchain-consortium: Top 20-consortia die u moet bekijken

Er zijn momenteel verschillende soorten blockchain-technologie op de markt. In deze gids duiken we in de kernelementen van een consortium-blockchain en begrijpen we hoe het werkt.

Direct nadat de Blockchain naar voren kwam als de nieuwe technische baas, begon zich een nieuwe markt en een bedrijfssysteem eromheen te ontwikkelen. Naarmate de tijd verstreek, kwamen verschillende soorten Blockchain in onze visie. Onder hen creëert een federatief of Blockchain-consortium een ​​enorme hype in de markt.

Blockchain-consortium is nu een populair type Blockchain en veel bedrijven zijn zeer geïnteresseerd in dit type netwerk. Velen van jullie weten misschien nog steeds niet wat of hoe dit type Blockchain werkt.

Om u te helpen, zullen we vandaag inzichten delen over blockchain-consortium en een lijst maken van de 20 beste blockchain-consortiums van dit moment. Dus waarom zou je wachten??

Pak een kop koffie en begin met lezen!

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Wat is Blockchain Consortium?

Blockchain-consortium of federatieve Blockchain is een type blockchain-netwerk waar meerdere organisaties het systeem onderhouden. Het is echter toegestaan ​​en niet openbaar. Je zou het meer op privé vinden.

Maar de belangrijkste wending is dat het zelfs door zijn toestemming een gedecentraliseerde structuur kan bieden. Hoe? Zoals u al weet, nemen in plaats van slechts één organisatie meerdere organisaties deel aan het consortium. Hierdoor krijgt elke organisatie een vergelijkbare behandeling.

Er is dus geen enkele entiteit die over het netwerk regeert, en alle andere organisaties helpen daarbij. In werkelijkheid zou je het kunnen zien als een platform waar meerdere bedrijven samenkomen en indien nodig hun informatie delen. Het is een samenwerkingsomgeving, wat een zeer gunstig blockchain-industrieconsortium is. Bovendien is er ook geen ruimte voor misbruik op het platform. Er zijn ook andere soorten blockchain-technologie.

Velen lijken echter private blockchain te verwarren met consortium blockchains. In werkelijkheid zijn ze allebei behoorlijk verschillend en worden ze gebruikt voor specifieke niches en industrieën. Dus als u private Blockchain versus consortium blockchain vergelijkt, kunt u meer te weten komen over de verschillen.

Wat zou het Blockchain-consortium voor uw bedrijf bieden??

 • Verlaging van de kosten

Blockchain-industrieconsortiumarchitectuur zou u helpen alle kosten moeiteloos te verlagen. Omdat deze vooral geschikt zijn voor industriële doeleinden, koppelt u deze eenvoudig efficiënter aan uw bestaande netwerk dan publieke of private Blockchain.

Investeren in dit soort industriële blockchain-consortium zou dus zeer gunstig zijn voor uw onderneming.

 • Zeer lage transactiekosten

Een ander belangrijk aspect van dit blockchain-industrieconsortium is dat ze lagere transactiekosten kunnen geven. Je moet weten dat openbare blockchains beweren vergelijkbare functies te bieden; de realiteit is er echter verre van.


In werkelijkheid begint het netwerk drastisch te vertragen wanneer veel gebruikers het netwerk gaan gebruiken. Transactieverwerking wordt dus moeilijker dan normaal. Als zoiets gebeurt, stijgt de transactiekost.

Je moet weten dat dit in termen van het consortium niet aan de orde is. Het is een meer gecontroleerde omgeving en alleen geautoriseerde mensen kunnen binnenkomen. Dat betekent dat het veel stabieler zou zijn en elke druk aankan.

 • Regelgevende omgeving

Bedrijven hebben regelgeving nodig om goed te kunnen functioneren. En nog belangrijker, aangezien veel organisaties hier zouden samenwerken, moeten er bepaalde regels zijn. Zo kan een blockchain-industrieconsortium u helpen bloeien in een gereguleerde omgeving en hen ook de vrijheid van decentralisatie geven.

 • Geen criminele toegang

Het is duidelijk dat u ver weg wilt blijven van criminelen in een samenwerkingsomgeving. In tegenstelling tot een openbare blockchain kunnen alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot dit soort netwerk. En dus zou elk knooppunt worden geverifieerd en zou er geen ruimte zijn voor criminelen.

Soorten Blockchain-consortium

Er zijn momenteel in principe drie soorten blockchain-consortia op de markt. Dit zijn –

 • Technologiegericht:

Deze bieden herbruikbare blockchain-platforms, oplossingen op basis van technische standaarden. Deze hebben voornamelijk multifunctionele gebruiksscenario’s: Hyperledger, Enterprise Ethereum Alliance, enz.

Bovendien bestaat dit type blockchain-industrieconsortium uitsluitend om Blockchain te helpen wereldwijde erkenning te krijgen.

 • Bedrijfsgericht:

Deze hebben de neiging om blockchain-oplossingen te ontwikkelen voor een specifiek zakelijk probleem. Bijna alle oplossingen zijn alleen voor zakelijke doeleinden bedoeld, bijvoorbeeld Bankchain, Tradelens, enz.

In werkelijkheid zou deze blockchain-consortiumarchitectuur zich richten op een specifiek gebruik van Blockchain, zoals bankieren, toeleveringsketen, gezondheidszorg, enz. In plaats van open-sourceplatforms aan te bieden, gaan veel ervan alleen voor commerciële doeleinden..

 • Dubbel gefocust:

Hier richten ze zich op zowel technologie als business bij het aanbieden van een platform of oplossing. Dus in zekere zin zouden ze een open-sourceplatform bieden dat geschikt is voor elke soort oplossing, maar ook commerciële producten aanbieden. Een voorbeeld is R3.

Welke voordelen mag u verwachten van Blockchain Consortium?

Er zijn bepaalde voordelen die u mag verwachten van de federatieve Blockchain. Laten we eens kijken wat dit zijn –

 • Kostenbesparingen

U moet overwegen of de gefedereerde Blockchain uw kosten bespaart. Het basisidee van lid zijn is kosten besparen. Kies dus degene die de meest kostenbesparende functies biedt voor uw branche.

 • Versnel leren

Nog een groot voordeel dat je kunt verwachten van de gefedereerde Blockchain. Om te groeien in de blockchain-niche, heb je volledige ondersteuning nodig bij het leren. Het zou dus nuttig zijn om de leermethoden te versnellen. Veel consortia bieden experts op het gebied van training en andere ontwikkelingsondersteuning. Dergelijke kansen kunnen uw team ook echt koesteren.

 • Risico delen

Een ander voordeel van gefedereerde Blockchain is het delen van risico’s. Je zou dus zeker een platform willen waar elk bedrijf het risico deelt in het geval van een nieuwe blockchain-oplossing. Aangezien Blockchain nog nieuw is, zijn er op de markt veel risico’s aan verbonden. Maar als leden samenwerken, is het algehele risico veel lager, of de oplossingen nu mislukken of slagen.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

 • Bouw een kritische massa van adoptie op

Het bouwen van slechts één enkele oplossing zou niet het geval moeten zijn voor federatieve Blockchain. Door het op een massaal acceptatieniveau te brengen, kan uw bedrijf gemakkelijk een nieuwe hoogte bereiken. Zonder massale acceptatie zou het moeilijk worden om de wereldmarkt te bereiken.

 • Relevantie / levensduur behouden

Uw consortium moet een relevante oplossing of roadmapplan bieden. Omdat de technologie blijft veranderen, is het buitengewoon moeilijk om relevant te blijven in het veld. Aangezien de tijd zal veranderen, mag u dus verwachten dat uw consortium zijn plan overeenkomstig dat zal wijzigen.

 • Beïnvloedende normen

Ten slotte mag u van het consortium verwachten dat het beïnvloedingsnormen aanbiedt. Volgens de markt zou Blockchain binnenkort interoperabel zijn. U zou normen moeten beïnvloeden om uw plaats in die industrie met een waarde van triljoenen dollars te markeren.

Voordelen die organisaties verwachten van Blockchain Consortium

Terwijl u aan het uitzoeken bent wat u wel en niet kunt verwachten, kunt u kijken wat andere ondernemingen verwachten van een blockchain-consortium.

Een Deloitte enquête van de 1386 internationale ondernemingen kunnen u helpen te zien wat er in dit opzicht werkelijk gebeurt. Maar u moet weten dat de enquête niet elke onderneming ter wereld omvat en dat het werkelijke aantal dus kan variëren.

Bekijk het onderstaande tabelformulier –

Voordelen Percentage ondernemingen dat dit verwacht
Kostenbesparingen 57%
Versnel leren 55%
Risico delen 47%
Bouw een kritische massa van adoptie op 45%
Relevantie / levensduur behouden 42%
Beïnvloedende normen 42%
Niet zeker 1%

Welke criteria organisaties gebruiken om een ​​blockchain-consortium te selecteren?

U kunt ook bekijken welke criteria de ondernemingen gebruiken bij het selecteren van een blockchain-consortium. Een Deloitte enquête van de 1386 internationale ondernemingen kunnen u helpen te zien wat er in dit opzicht werkelijk gebeurt. Maar u moet weten dat de enquête niet elke onderneming ter wereld omvat en dat het werkelijke aantal dus kan variëren.

Bekijk het onderstaande tabelformulier –

Criteria Percentage bedrijven dat het gebruikt
Afgelijnde doelstellingen 41%
Kwaliteit van andere leden 37%
Bewijs van invloed 36%
Mogelijkheid om te beïnvloeden 36%
Betaalbare kosten van deelname 36%
Betrokkenheid bij regelgeving 36%
Lidmaatschapsbeleid of regels 35%
Looptijd 34%
Goed gefinancierd 34%
Bestuur 30%
Non-profitorganisatie of winstoogmerk 23%
Niet zeker 1%

Grote Blockchain-consortia en netwerken

Dit zijn enkele van de belangrijkste Blockchain-consortia en -netwerken op de markt. Al deze consortia lijken veel bedrijven te hebben die blockchain-technologie gebruiken. Laten we dus eens kijken hoe deze consortia zijn –

Hyperledger

Laten we beginnen met Hyperledger. Hyperledger blockchain is momenteel een van de meest prominente blockchain-consortia op de markt. Net begonnen aan zijn reis in 2016, richtte Linux Hyperledger op. In werkelijkheid kan dit consortium een ​​van de beste open-sourceplatforms voor ondernemingen zijn.

Waarom? Nou, het is omdat Hyperledger tonnen oplossingen biedt, en ze zijn vooral gericht op het bieden van technologische ondersteuning voor de blockchain-revolutie. Momenteel hebben ze een groot aantal projecten, waaronder tools, platforms, bibliotheken en nog veel meer.

Hiermee kunt u snel en gemakkelijk uw eigen blockchain-platforms ontwikkelen. Momenteel hebben ze meer dan 260 leden in hun consortium.

Enterprise Ethereum Alliance

Het is een ander waardig consortium voor onze lijst van blockchainconsortiums. Vitalk Buterin is eigenlijk de oorspronkelijke oprichter van Ethereum. Omdat het originele Ethereum echter een openbare blockchain is, hebben ze besloten om ook een enterprise-grade blockchain uit te rollen.

Bovendien zou deze nieuwe u privacy bieden in termen van transacties en veel extra faciliteiten. Op dit moment heeft Enterprise Ethereum meer dan 250 leden die samenwerken. Innovatie is hun belangrijkste prioriteit, en ze bieden meestal ook een geweldige omgeving om te koesteren.

R3

Blockchain-consortium r3 is eigenlijk de vreemde eend in de bijt in de blockchain-consortiumlijst. Hoe? Welnu, dit is momenteel een van de duaal gerichte consortia. Blockchain consortium r3 heeft niet alleen een open-source versie van hun platform Corda, maar ze bieden ook een commerciële versie aan voor ondernemingen.

Een ander groot voordeel is dat beide platforms compatibel zijn met elkaar. Het zou dus een gemakkelijke taak zijn om tussen hen te schakelen. Op dit moment heeft blockchain-consortium r3 een ecosysteem van meer dan 200 leden en groeit het. We moeten echter zeggen dat hun technologie meer is afgestemd op financiële niches. Maar blockchain-consortium r3 probeert langzaamaan ook andere use-cases te bereiken.

Veel grote namen streven momenteel al naar blockchain-consortium r3.

BankChain

BankChain is eigenlijk een blockchainconsortium voor banken waar ze verschillende blockchain-oplossingen implementeren, bouwen en verkennen. De vorming van deze blockchain-consortia is echter begonnen vanuit Primechain-technologieën.

In werkelijkheid zijn zij degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden, besturen en bedienen van het systeem. Verder begonnen ze hun reis terug in 2017 met 9 live projecten en 34 leden. Enkele van hun producten zijn onder meer: ​​korting op facturen, bankgaranties & Documentaire Credits, Corporate KYC en Charge Registry, en nog veel meer.

B3i

B3i is de volgende op onze blockchainconsortiumlijst voor banken. In 2016 begon het Blockchain Insurance Industry Initiative zijn reis met herverzekeraars en verzekeraars. In die tijd wilden ze alleen de Distributed Ledger-technologie verkennen en de mogelijke voordelen achterhalen.

Ze hebben later hun productlijn echter uitgebreid en bieden nu veel op verzekeringen gebaseerde oplossingen. Een daarvan is – Property Cat XOL-contract. Momenteel hebben ze ongeveer 18 leden.

IBM Food Trust

Een groot deel van ons leven draait om voedsel, en Blockchain kan bijdragen aan veiligheid op dit gebied. Blijkbaar biedt IBM Food Trust het grootste ecosysteem van leveranciers, producenten, fabrikanten, retailers en nog veel meer.

Momenteel hebben ze meer dan 80 leden op hun lijst, en er zijn enkele grote namen zoals Walmart, Nestle, Unilever en nog veel meer. En dus kunnen bedrijven met behulp van hun platforms hun voedselvoorzieningsketen volgen, van de leveranciers tot de consumenten.

China Ledger

China Ledger is een blockchain-consortium dat in China is gelanceerd. In werkelijkheid hebben ze het consortium gelanceerd om de impact van deze technologie op hun economie te onderzoeken en te begrijpen. Bovendien onderzoeken ze ook verschillende versleutelingsalgoritmen, zijketens, privéketens en vele andere netwerktechnici.

Wanxiang Blockchain Labs leidt de alliantie nu. Het bestaat ook uit elf andere goederenbeurzen, beurzen voor financiële activa en aandelenbeurzen.

Meer nog, ze willen later in de toekomst oplossingen en platforms bouwen voor hun eigen financiële sectoren in China.

FISCO – Financieel Blockchain Shenzhen Consortium

Financial Blockchain Shenzhen Consortium, opgericht op 31 mei 2016, heeft nu meer dan 100 leden in hun consortium. Zoals je aan de naam kunt zien, richten ze zich voornamelijk op financiële sectoren. En dus bestaan ​​al hun leden uit bedrijven en instellingen voor financiële informatiediensten.

Meer nog, FISCO heeft al projecten op het gebied van aandelen, krediet, verzekeringen, cloudservice, loyaliteitspuntensysteem, digitale activa en nog veel meer. Het platform is echter eigenlijk open-source. China begint een inhaalslag te maken in de blockchain-niche en FISCO is daar toevallig het resultaat van. Dit is dus een andere blockchain voor een verzekeringsconsortium.

Wereldwijd verzendbedrijfsnetwerk

Global Shipping Business Network vormde een groep van negen terminalexploitanten en rederijen. Daarna lanceerden ze hun open platform op basis van Blockchain. In werkelijkheid is CargoSmart de eerste die dit consortium opricht.

Momenteel hebben ze –

OOCL, PSA International en Shanghai International Port, Evergreen Marine, COSCO Shipping Lines, Hutchison Ports, DP World, Yang Ming en CMA CGM.

CargoSmart is eigenlijk een leverancier van oplossingen. Bovendien zou de oplossing een digitaal platform bieden om verladers, douane-expediteurs, logistiek, vervoerders en nog veel meer met elkaar te verbinden. Het is dus ook een blockchain voor een supply chain-consortium.

Tradelens

Tradelens is de volgende op onze lijst van blockchain-consortia in de toeleveringsketen. Ze zijn hier om de wereld van supply chain management radicaal te veranderen. Het is eigenlijk een neutraal en open industrieplatform op basis van Blockchain, en veel grote spelers op de markt ondersteunen het.

Momenteel hebben ze meer dan 100 bedrijven in hun ecosysteem. Meer nog, het omvat voornamelijk havens, vervoerders, verladers, 3PL’s, terminalexploitanten en expediteurs. Zo komen ze samen onder één platform en digitaliseren ze alles wat met de supply chain te maken heeft.

Als u nieuwsgierig bent naar hoe Blockchain een positieve invloed kan hebben op de wereld van de toeleveringsketen en beheeractiviteiten, moet u zich nu inschrijven voor onze cursus blockchains en toeleveringsketenbeheer voor ondernemingen.!

Energy Web Foundation

De Energy Web Foundation neemt het voortouw in de energiesector van een blockchain-consortium. Meer nog, ze beweren de pionier te zijn voor deze zakelijke blockchain om te voldoen aan de markt-, operationele en regelgevingsbehoeften van de sector.

Momenteel hebben ze meer dan 100+ leden in hun ecosysteem. Als je in de energiesector zit, kun je het zeker eens proberen. Energy Web Foundation biedt ook veel flexibele mogelijkheden voor de leden.

Hashed Health Collective

Als alle andere consortia de markt overnemen, waarom zou de zorg dan toch achterblijven? Zo komt het Hashed Health Collective. Deze Blockchain voor consortia in de gezondheidszorg is een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars, consumenten, zorgorganisaties of iedereen die in de gezondheidszorg werkt.

Het is een open platform en een non-profitorganisatie waar ze nieuwe innovaties en ideeën op basis van Blockchain koesteren. Hoe dan ook, we konden het exacte aantal leden van hun ecosysteem niet vinden; ODH, Change Healthcare, Accenture, PLC, Altarum Institute en nog veel meer staan ​​echter op de lijst.

Health Utility Network

Ook al is het vrij nieuw, totdat Health Utility Network voor veel hype op de markt zorgt. In werkelijkheid werken IBM, Aetna, PNC Bank, Anthem en Health Care Service Corporation (HCSC) samen om dit consortiumecosysteem voor de gezondheidszorgsectoren te creëren..

Bovendien is hun primaire doel het verbeteren van de traceerbaarheid en interoperabiliteit van de zorgsector. Aangezien IBM in de mix zit, kunnen we er gerust van uitgaan dat het platform gebaseerd zou zijn op Hyperledger Fabric. Hoe dan ook, volgens de, zullen ze een reeks oplossingen lanceren om de sector te helpen groeien.

Contour

Contour blockchain is een van de pioniers van blockchain-consortia. In werkelijkheid is hun project gericht op financiële sectoren. Bovendien zullen ze de technologie van R3 gebruiken om een ​​back-up te maken van hun blockchain-platform. Het primaire doel is om elk document in de financiële sector te digitaliseren. Daarna kunnen ze beginnen met het lanceren van een reeks oplossingen.

Momenteel hebben ze twaalf banken in hun ecosysteem. Ze bevatten –

Mizuho, ​​Scotiabank, BNP Paribas, CTBC bank, Bangkok Bank, ING, Intesa Sanpaolo, Natwest, SEB, U.S Bank, BBVA en HSBC.

Marco Polo

Marco Polo is weer een geweldige in onze lijst van blockchain-consortia. Ze zijn gelanceerd in 2017 en waren voornamelijk gericht op de blockchain-niche voor handelsfinanciering. In de eerste plaats streven ze ernaar om beschikbaarheid van kapitaalfinanciering te bieden in hun oplossing TradeIX-platform. Meer nog, ze bouwen aan de oplossing van r3 Corda.

Meerdere financiële sectoren zoals SMBC, Bangkok Bank, ING, Standard Chartered Bank, BNP Paribas, Forfaiting Association (ITFA), NatWest, OP Financial Group, Natixis, Commerzbank, DNB en internationale handel vormen een belangrijk onderdeel van het ecosysteem.

We ruilen

We.trade, waardoor het voor consumenten gemakkelijk wordt om in contact te komen met potentiële verkopers en verkopers en om alle betalingen en bestellingen te beheren. Bovendien is elk bedrijf op de Blockchain KYC. Er is dus geen sprake van fraude of corruptie.

Een ander mooi aspect van dit blockchain-consortium is dat het ook helpt om verschillende bankproducten te selecteren. De banken binnen het ecosysteem bieden ook betalingsgaranties. Momenteel hebben ze acht banken onder het platform.

Batavia was tot nu toe een van de kleinste blockchain-consortia. Ze hebben slechts vijf leden in hun ecosysteem. Voor hun technologische back-up zoeken ze hulp bij IBM. Deze vijf banken zijn –

Commerzbank, Bank of Montreal, Erste Group, UBS en CaixaBank.

Batavia richt zich op border blockchain-applicaties, zoals het gebruik van slimme contractfuncties voor elke financiële oplossing. Met de hulp kunt u uw grensoverschrijdende betaling volgen en gemakkelijk betalingen verzenden of ontvangen. Batavia is echter gefuseerd met We.Trade en bestaat nu niet meer.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Trade Finance-cursus

MOBI

Mobility Open Blockchain Initiative is een non-profit consortium gebaseerd op Blockchain. Het bestaat uit vooruitstrevende ngo’s, bedrijven en overheden om mobiliteitsdiensten te garanderen die veilig en betaalbaar zijn.

Bovendien bieden ze ook groenere, efficiëntere en minder drukke oplossingen met de typische normen van Blockchain. Ze begonnen met voertuigidentiteiten en zouden binnenkort ook andere mobiliteitssectoren bestrijken. Momenteel hebben ze 87 leden.

Vertrouwde IoT Alliance (TIA)

De IoT-sector heeft meer vertrouwen nodig. Dus kwam de Trusted IoT Alliance om de dag te redden. In werkelijkheid zijn ze bedoeld om de IoT-industrie betrouwbaarder te maken en leesbaarheid te bevorderen. Daarom integreren ze IoT-sensoren met slimme contracten om een ​​digitale traceeromgeving mogelijk te maken.

Een ander groot voordeel is dat ze volledige vrijheid bieden als het om innovaties gaat. U krijgt dus de beste tools om uw nieuwe project te ontwikkelen. Momenteel hebben ze 42 leden.

Japan Exchange Group – JPX

Verschillende Japanse financiële en IT-instellingen vormden dit blockchain-consortium genaamd Japan Exchange Group. Momenteel hebben ze 44 leden, en het zijn allemaal financiële of IT-bedrijven. Maar wat is het primaire doel?

Ze willen oplossingen ontwikkelen voor de kapitaalmarkten. Bovendien zijn een aantal van hun projecten aan de gang. Waaronder –

KYC-operaties, handelsafstemmingsprocessen, pre-afwikkelingsproces van grensoverschrijdende effectenhandel en enz.

Afsluitende gedachten

Uiteindelijk veranderen blockchain-consortia echt de manier waarop de markt al die jaren functioneerde. In plaats van concurrentie werken ze samen om van de wereld een betere plek te maken. Als u uw eigen bedrijfsoplossing wilt ontwikkelen, kunt u beginnen door lid te worden van een consortium waar uw ideeën worden gekoesterd.

In deze gids hebben we het top 20 blockchain-consortium vermeld. Bekijk ze en kies degene die bij u past. Als je meer over dit type Blockchain wilt leren, dan raden we je aan om te beginnen met onze gratis blockchain cursus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map