Blockchain digitale transformatie – 30+ Blockchain-transformatievoorbeelden

Blockchain-transformatie staat voor de deur. Het begon allemaal met Bitcoin. Het verscheen voor het eerst in 2009 en vanaf daar is de groei helemaal niet gestopt. We kunnen zeggen dat we ons momenteel in een fase bevinden waarin organisaties en ondernemingen het beginnen te adopteren. De impact ervan valt niet te ontkennen en industrieën volgen de trend.

Blockchain-idee voor digitale transformatie is eenvoudig genoeg om te verteren. Het stelt gedistribueerde knooppunten in staat om met elkaar te verbinden zonder dat een gecentraliseerde autoriteit nodig is. Digitaal grootboek maakt het mogelijk waar veiligheid, onveranderlijkheid en transparantie de drie belangrijkste voordelen zijn.

Dat is echter niet wat we vandaag gaan bespreken. In het artikel van vandaag zullen we ons sterk concentreren op de industrieën die momenteel worden getransformeerd van blockchain.

Met Bitcoin is de eerste generatie blockchain-technologie ontstaan. Het was veelbelovend, maar net als bij elke technologie van de eerste generatie waren er ook problemen mee verbonden.

Net zoals hoe internet is ontstaan ​​en er problemen mee had.

De eerste generatie internet was saai en eenvoudig. Het werkte zoals het zou moeten, maar je kunt daar alleen statische websites vinden. We kunnen altijd aan internet denken als de eerste digitale transformatie die levens veranderde. Het groeide echter, en nu zijn we bij Web 2.0. De blockchain is een technologie die kan worden omschreven als een tweede digitale transformatie en die ons digitale leven volledig zal veranderen. Met blockchain bouwen we aan het Web 3.0, de toekomst van internet en het is de blockchain-transformatie waar we op wachten.

Blockchain-transformatie

De blockchain is alomtegenwoordig en kan worden gebruikt om diverse problemen op te lossen. Het is bijvoorbeeld handig bij het bankwezen, omdat het grensoverschrijdende betalingen sneller en veiliger maakt. Terwijl het in Finance bedrijven kan helpen om een ​​veiligere en snellere transactie te hebben met volledige transparantie.

Gegevensopslag kan ook een goede use-case zijn voor blockchain, omdat we gegevens over knooppunten kunnen verdelen waar dit niet bij een gecentraliseerde autoriteit hoeft te zijn. Er zijn meer voorbeelden van blockchain-bedrijfstransformatie die we hieronder zullen bespreken.

Kortom, we zijn getuige van de nieuwe verandering, aangezien deze de klantervaring zal transformeren.

Veel startups gaan de uitdaging al aan en ontwikkelen nieuwe oplossingen op basis van de blockchain. Het zal het ecosysteem beter digitaliseren en ervoor zorgen dat we een werkende infrastructuur hebben in de grote industrie die rechtstreeks verbonden is met ons dagelijks leven. In dit artikel zullen we bespreken hoe een branche wordt getransformeerd. We zullen er ook enkele voorbeelden aan toevoegen.

Om een ​​blockchain-transformatie te bereiken, moeten we de bedreigingen tegengaan die de groei ervan stoppen. Automatisering is de sleutel voor de tweede digitale transformatie. Niet alleen dat, maar we moeten ook beveiligingsproblemen oplossen en ervoor zorgen dat de technologie ongehinderd groeit.

Blockchain zal ook het internet transformeren door een zeer schaalbare oplossing te bieden op basis van verschillende blockchain-modellen.


Laten we, voordat we beginnen, proberen meer te weten te komen over de blockchain en de impact ervan op de wereld om ons heen.

Hoe we problemen hebben opgelost vóór blockchain?

De blockchain is een relatief nieuwe technologie. Het is nog maar een decennium oud en we moeten een lange weg afleggen voordat we er iets wezenlijks mee kunnen doen. Om de mogelijkheden echt te begrijpen, moeten we weten hoe onze wereld werkte voordat de digitale transformatie van blockchain begon.

Voordat blockchain werd geïntroduceerd, was onze wereld efficiënt, maar profiteerde we niet van het gedecentraliseerde netwerk. In die tijd was het nodig om een ​​centrale autoriteit te hebben om de operaties soepel te laten verlopen. Zonder hen is het niet mogelijk.

Automatisering was ook beperkt en kon niet floreren, omdat er altijd een centrale autoriteit nodig was om aan de eisen van een netwerk te voldoen. Vóór blockchain moesten we altijd banken gebruiken om transacties te doen of ook te handelen.

Het economische landschap werd allemaal gecontroleerd door een centrale autoriteit, en er was geen andere manier om transacties te doen zonder dat de banken er iets van leerden.

Hoe verandert het nu?

De eerste verandering in de blockchain-transformatie die u onmiddellijk zult zien, is de afwezigheid van gecentraliseerde autoriteit. Het verandert hoe we met elkaar omgaan. Bedrijven en organisaties zullen er ook van profiteren door hun netwerk te optimaliseren en te automatiseren zonder menselijke tussenkomst. Bijna elke branche zal veranderen met behulp van blockchain, inclusief bankieren.

Blockchain digitale transformatie Infographic

blockchain digitale transformatie

9 Verticals van blockchain-transformatie

1. Technologie

Blockchain heeft de manier waarop de technologie in verschillende sectoren werkt volledig getransformeerd. Om het beter te begrijpen, hebben we besloten om ze onder te verdelen zoals hieronder.

 1. Cloud opslag
 2. internet van dingen
 3. Stroombeheer
 4. Cyberbeveiliging

Cloud opslag

Tot nu toe werkte cloudopslag in een gecentraliseerde omgeving. Het was effectief, maar het is ook kwetsbaar voor beveiligingsrisico’s en hackers. Met blockchain kunnen consumenten de cloudopslag meer vertrouwen, omdat deze naar een gedecentraliseerd systeem gaat waar het minder snel wordt uitgebuit en de gegevens worden beschermd tegen verlies.

Storj is het beste voorbeeld als het gaat om gedecentraliseerde cloudopslag. Het verandert de toekomst van cloudopslag door blockchain te gebruiken en gebruikers in staat te stellen controle te hebben over hun gegevens. Het is momenteel in ontwikkeling en zal binnenkort in alfafase worden uitgebracht. Het idee is om de gebruikte bandbreedte over de hele wereld te gebruiken en een datacenter te creëren waar prestaties, betrouwbaarheid en transparantie de belangrijkste groeifactoren zijn..

Op blockchain gebaseerde opslag is altijd beter dan traditionele opslag, omdat het veel uitdagingen oplost die gepaard gaan met een traditioneel cloudopslagsysteem. Andere projecten die het vermelden waard zijn, zijn onder meer Siacoin, Filecoin, en MaidSafe. Cloudopslag is een goed voorbeeld van blockchain-transformatie.

internet van dingen

Internet of Things (IoT) is een baanbrekende technologie. Met gedistribueerde grootboektechnologie zal het volledig veranderen, omdat het meer veiligheid, transparantie en kansen zal bieden die nog nooit eerder zijn onderzocht. De belangrijkste rol van blockchain hier is om ervoor te zorgen dat de apparaten probleemloos met elkaar communiceren. Blockchain zal ook meer informatie over de apparaten kunnen opslaan, hoe ze met elkaar omgaan en een vertrouwensnetwerk tussen de apparaten kunnen opbouwen.

Kortom, blockchain zal fungeren als basis voor de interacties en transacties die plaatsvinden in het netwerk. Slimme contracten maken het de ingenieurs ook gemakkelijk om het hele netwerk te automatiseren. De belangrijkste voordelen van het gebruik van blockchain in IoT zijn onder meer het opbouwen van vertrouwen, goedkope implementatie en snellere transacties.

Veel IoT-blockchain-applicaties trokken onze aandacht. Degene die we echter willen bespreken is IBM bracht blockchains onder de aandacht die momenteel ontsluiten hoe bedrijven IoT kunnen gebruiken met behulp van blockchain. Een ander voorbeeld is Hyundai Digital Asset Currency (HDAC), een IoT-blockchain-netwerk dat momenteel de IoT-private blockchain bouwt. Filament-startup werkt ook hard aan de ontwikkeling van de IoT-industrie door een chip te produceren die zal profiteren van blockchain-technologie.

Stroom- / energiebeheer

Energiemanagement is nodig voor een betere toekomst. We leven in een wereld waarin we de kracht nodig hebben om bijna alles te doen. We hebben ook weinig methoden om aan de energiebehoefte van de toekomst te voldoen. Dit is waar blockchain-transformatie om de hoek komt kijken.

Blockchain zal in de eerste plaats de manier waarop we energie opslaan, distribueren en produceren veranderen. Momenteel zijn er veel tussenproducten als het gaat om energievoorziening. Deze bedrijven nemen een groot deel van de winst voor hun rekening om hun service te kunnen leveren. Als ze weg zijn, wordt energie goedkoper. Om de ideeën tot leven te brengen, werken veel startups in de energiemanagementsector. Energie-blockchain-startups zijn bijna gegroeid $ 324 miljoen aan fondsen in het laatste jaar. Tot nu toe zijn er meer dan 100 energie-startups die deelnemen aan de blockchain-transformatie.

Onze keuze omvat Conjoule en Drift. Conjoule bouwt een peer-to-peer-netwerk waar elk PV-eigenaren, zakelijke kopers en de publieke sector zullen zijn. Drift daarentegen zal gebruik maken van DLT, handel en machine learning om een ​​nieuwe energieleverancier voor de detailhandel aan te bieden.

Cyberbeveiliging

Cyberbeveiliging is een cruciaal aspect van de huidige technologie. Bedrijven besteden veel middelen om hun vertrouwelijke gegevens te beschermen. Ze willen ook hun infrastructuur beschermen tegen misbruik, inclusief routers en andere belangrijke apparaten. Niet alleen dat andere vitale infrastructuur zoals transport, energiecentrales, etc. ook bescherming nodig hebben tegen hacking

Blockchains zullen de manier waarop cybersecurity in de eerste plaats wordt geïmplementeerd, volledig veranderen. Ten eerste verandert het de manier waarop de organisatie gegevens gedecentraliseerd houdt. Op deze manier kunnen ze hackers een plek ontzeggen om te hacken. Het zal ook een peer-to-peer-netwerk introduceren dat de beveiliging van het netwerk verder verbetert. Datadiefstal en fraude behoren tot het verleden dankzij de bescherming die blockchain biedt. Het voorkomt ook Distributed Denial of Service (DDoS). Blockchain-transformatie kan alleen helpen als we een veilige omgeving hebben.

De startups of bedrijven die onze aandacht trokken op het gebied van cybersecurity zijn onder meer Civic, Cambridge Blockchain, Gladius, Ledger en nog veel meer. We willen graag vermelden wat Gladius aan het doen is. Zij zijn de startup die momenteel blockchain-technologie gebruikt om DDoS-aanvallen te bestrijden en laadtijden te verkorten. Dit zal het bedrijf helpen hun onlinediensten te beschermen tegen belemmering.

2. Media

Media is een multi-dollar-industrie die elk jaar mee evolueert. Het is momenteel echter niet klant- of videomakersvriendelijk omdat tussenpersonen profiteren en daarbij tonnen inkomsten genereren. Met blockchain kan de hele landruimte veranderen en toegankelijker worden voor zowel de consumenten als de makers van inhoud. We denken dat het gevolgen zal hebben voor de volgende twee grote subindustrieën.

 1. Adverteren
 2. Marktevaluatie
 3. Gamen

Adverteren

Adverteren is het kernbedrijfsmodel voor veel grote bedrijven. Google en Facebook gebruiken het model bijvoorbeeld om inkomsten te genereren terwijl ze de meeste van hun diensten gratis aanbieden. Het internet is een plek waar adverteerders hun advertenties kunnen plaatsen en inkomsten kunnen genereren in miljoenen dollars. Dat is niet alles, want het mobiele ecosysteem maakt het ook mogelijk om in apps te adverteren.

Dus, hoe kan blockchain-transformatie reclame veranderen? Het kan vanuit twee perspectieven worden bekeken. Het eerste perspectief is hoe gebruikers worden beïnvloed. Met nieuwe blockchain-aangedreven grade-browsers is het nu mogelijk voor consumenten om de advertenties uit te schakelen en tegelijkertijd hun privacy te beschermen.

De tweede manier om ernaar te kijken, is het verwijderen van de tussenpersoon. Brave zal ook hun token vrijgeven, bekend als Basic Attention Token (BAT), dat zal veranderen hoe gebruikers en adverteerders rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren, waarbij tussenpersonen zoals Facebook, Google, enz. Worden verwijderd. Op deze manier profiteren zowel adverteerders als consumenten van de hulp van de blockchain.

Een andere opmerkelijke blockchain-startup die we willen noemen, is de AdEx. Het is een gedecentraliseerd advertentienetwerk dat advertenties weergeeft met behulp van slimme contracten en blockchain.

Marktevaluatie / -voorspelling

Voorspellen is de toekomst. Omdat dingen in de loop van de tijd in complexiteit evolueren, is het voor mensen niet mogelijk om de onderliggende complexiteit te begrijpen en beslissingen te nemen. Met tools voor prognoses of marktevaluatie wordt het voor marketeers en managers gemakkelijk om een ​​betere beslissing te nemen.

Blockchain-transformatie kan de voorspelling naar een geheel nieuw niveau versnellen. De holistische benadering kan ook gevolgen hebben voor analyse, onderzoek en andere marktsectoren. Omdat blockchain een enorme hoeveelheid gegevens kan bevatten, kan het worden gebruikt in combinatie met machine learning of kunstmatige intelligentie.

Augur, doet bijvoorbeeld precies dat. Ze gebruiken Ethereum-blockchain om hun voorspellingsprotocol te ondersteunen dat wordt beheerd door en eigendom is van de mensen in plaats van een gecentraliseerde organisatie. Het beloont mensen als ze het correct voorspellen. Op dit moment zijn ze in bèta en gaan ze langzaam over naar hun hoofdrelease. Een ander geweldig voorbeeld zou Gnosis zijn. Ze herverdelen de toekomst door een voorspellingsmarktplatform te bieden waar middelen dienovereenkomstig worden verdeeld.

Gamen

Het zou je verbazen te weten dat gaming wordt beïnvloed door blockchain-transformatie. Gaming wordt tot nu toe gecontroleerd door bedrijven die games uitbrengen die miljoenen dollars kosten om te maken. De economie van in-game items wordt ook gecontroleerd door het gamebedrijf. Dit zal nu allemaal veranderen dankzij gedecentraliseerde spelplatforms. Het helpt onafhankelijke game-ontwikkelaars ook om hun games wereldwijd uit te brengen zonder zich zorgen te hoeven maken over problemen met toestemming of vergoedingen. Esports zal ook floreren dankzij de blockchain.

Gedecentraliseerd gamen heeft ook de aandacht getrokken van de spelers en bedrijven die op dit gebied actief zijn.

Bountie is een Singaporese esports die het eSports-probleem oplost met behulp van de cryptocurrency en blockchain. Ze vereenvoudigen de transactiekwesties en maken het transparant en snel. Een ander voorbeeld zou zijn Droom team dat is het oplossen van interne eSport-problemen door organisatie-, betalings- en sponsorproblemen op te lossen.

3. Recht en misdaad

Onze samenleving heeft altijd een oplossing nodig voor de misdaden die plaatsvinden. De wet handhaaft die strikte richtlijnen en zorgt ervoor dat de misdaad op een dieptepunt wordt gehandhaafd. Het zal je verbazen dat de wet ook wordt beïnvloed door blockchain-transformatie. We hebben besloten het in het volgende onder te verdelen.

 1. Politie / wet
 2. Pistoolveiligheid

Politie / wet

De blockchain handhaaft de integriteit van de gegevens en biedt daarom een ​​geweldige plek om al het bewijs op te slaan. Het kan ook worden gedistribueerd zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over tempering en voegt de noodzakelijke beveiligingslaag toe die betekenis en vertrouwen toevoegt aan wetshandhaving.

We zijn gefascineerd door twee startups die het zware werk doen in deze sector. Zij zijn Gekronkeld en Elliptisch. Chronicled is gericht op het bieden van een slimme supply chain-oplossing. Het ontwikkelt ook een near-field communicatiechip en fraudebestendige containers waarin inhoud kan worden geregistreerd en opgeslagen, wat ideaal is voor wetshandhavingsinstanties en autoriteiten. Elliptisch, aan de andere kant, heeft alles te maken met het voorkomen van criminaliteit in cryptocurrency door patronen binnen het netwerk te begrijpen en autoriteiten te wijzigen voor het geval er iets verdachts opduikt.

We willen ook vermelden Neutrino. Het biedt een wetshandhavingsoplossing die betere tracking- en analysetools biedt voor meerdere blockchains.

Pistool volgen

Illegaal bezit en gebruik van wapens neemt in veel staten over de hele wereld toe. Met blockchain kunnen we een systeem hebben waarin elk wapen kan worden verantwoord. De infrastructuur volgt elk wapen dat de fabriek verlaat en helpt illegaal wapengebruik en -export te stoppen. De informatie die eenmaal is opgeslagen, kan ook worden teruggevonden wanneer dat nodig is. Dit betekent dat als een pistool wordt gebruikt bij een misdrijf, het kan worden herleid tot de oorspronkelijke eigenaar of dat de oorsprong onmiddellijk kan worden achterhaald..

Blocksafe is een startup die in feite een oplossing voor het volgen van wapens aan het bouwen is die verantwoording in het systeem zal brengen.

4. Vervoer

Vervoer is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Het is ook een belangrijk aspect van de huidige zaken, omdat ze hun toeleveringsketen moeten beheren en er ook voor moeten zorgen dat ze dit efficiënt doen. Op dit moment wordt de transportsector momenteel veranderd door blockchain-transformatie. Het doet het door verwerkings- en administratieve kosten te verlagen, geschillen te verminderen, de algehele transportsnelheid te verbeteren en nog veel meer! Om een ​​beter beeld te krijgen, gaan we het in de volgende categorieën verdelen.

 1. Zakelijk vervoer
 2. Automobiel
 3. Openbaar vervoer

Zakelijk vervoer

De blockchain maakt zakelijk vervoer veiliger, kostenbesparend en helpt logistieke bedrijven om de beste te zijn. Het doet dit door eenvoudige gegevenscoördinatie mogelijk te maken met behulp van DLT. Ze kunnen ook slimme contracten gebruiken om het grootste deel van hun transportpijpleiding te automatiseren of een aangepaste oplossing creëren om gemakkelijk transport van kwetsbare en gevoelige producten mogelijk te maken. Ze genieten ook van de veiligheid die de authenticiteit die blockchain te bieden heeft. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het hele netwerk kan worden uitgebreid met meer transportvoertuigen, producten en informatie.

Een voorbeeld dat we graag willen delen is SkyCell die momenteel een gekoelde container bouwt die blockchain-powered is en ervoor zorgt dat de temperatuur stabiel blijft tijdens het transportproces.

BiTA (Blockchain in transportalliantie) werkt aan het creëren van een standaard die organisaties kunnen volgen, zodat ze goed kunnen profiteren van blockchain en op een veel betere manier met andere organisaties kunnen samenwerken.

Automobiel

De auto-industrie groeit de afgelopen tien jaar snel. Met zelfrijdende auto’s al uit en verscheept, wordt het nu de hoogste tijd dat de auto-industrie gebruik gaat maken van de blockchain. De revolutie is al begonnen toen IOTA hun proof-of-concept met Volkswagen liet zien en liet zien hoe hun IOTA-tangle-systeem zou kunnen werken voor de autonome auto’s.

Andere spelers op de automarkt, zoals BMW, bouwen ook aan hun oplossing die hun algehele pijplijn zal verbeteren. Zelfs Porsche heeft hun blockchain-apps.

Openbaar vervoer

Het laatste aspect van vervoer dat we willen bespreken is het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer eiste altijd verbetering door het grote publiek en de overheid werkt er ook aan om het in de loop van de tijd te verbeteren. Met blockchain-transformatie zullen de dingen drastisch veranderen. De minister van Transport van Malta heeft het al in zijn hand genomen door samen te werken met Omnitude, een startup die blockchain als middleware gaat gebruiken.

5. Overheidsdiensten

De overheid houdt niet van bitcoin, maar wel van blockchain. Het idee achter bitcoin is om iedereen de mogelijkheid te bieden om transacties te doen zonder enige tussenkomst van de overheid of de banken zelf. Maar de blockchain is de technologie die de aandacht van de overheid heeft getrokken, omdat het de manier waarop ze kunnen regeren kan veranderen. Op dit moment verbeteren regeringen verschillende aspecten van hun bestuur en verbeteren ze ook de manier waarop ze diensten verlenen aan de gemiddelde bevolking. Ze kunnen blockchain-transformatie niet zomaar negeren. Om hun inspanningen beter te begrijpen, gaan we hieronder hun impact op verschillende categorieën opsommen.

 1. Bestuur
 2. Op reis
 3. Gezondheidszorg
 4. Onderwijs

Bestuur

Het belangrijkste doel van de overheid is om hun bestuur goed te krijgen. Het omvat het hebben van een behoorlijk transparant stemsysteem, het verlenen van burgerrechten en het minimaliseren van fraude in het systeem. Governance omvat ook het besluitvormingsproces en het waarborgen dat de openbare orde koste wat kost wordt gehandhaafd. Met blockchain onderzoeken overheden meer automatisering door middel van slimme contracten en brengen ze de broodnodige verandering in netwerk-, project- of fondsbeheer.

IBM heeft al gewerkt aan een blockchain-transformatie voor de regeringen. U kunt het hier bekijken: https://www.ibm.com/blogs/blockchain/category/blockchain-for-government/ Ze bieden een oplossing zoals grensoverschrijdende transacties, gegevensuitwisseling enzovoort. Een ander voorbeeld dat we graag willen delen, is de Georgische overheid die samenwerkt met BitFury Group om hen te helpen bij het verbeteren van het volgen en beveiligen van hun overheidsdossiers. Lees meer in ons vorige artikel: “Blockchain Government Transformation: wat het betekent? En hoe zal het ons leven verbeteren? “

Op reis

De reisindustrie is bijna elk jaar booming. Voor de overheid betekent dit dat ze hun systemen moeten vernieuwen, zodat ze passagiers beter kunnen identificeren, betere reisinformatie kunnen opslaan en de instapinformatie van het paspoort meer geautomatiseerd kunnen maken. Overheden zijn al bezig met het implementeren van hun manier om reizen meer geautomatiseerd te maken. Identificatie zal bijvoorbeeld worden geautomatiseerd, allemaal dankzij de digitale identiteit die voor individuen is gecreëerd voor de blockchain. Het maakt het gemakkelijk om de douane in te klaren, aan boord te gaan van een plan en andere reistaken uit te voeren.

De gegevens van passagiers kunnen ook worden opgeslagen in de blockchain, waardoor ze gemakkelijker te volgen en te beheren zijn.

Gezondheidszorg

Voor overheden is het bieden van een zorg die duurzaam, schaalbaar en veilig is, belangrijker. Ze doen het allemaal, dankzij de blockchain-transformatie. Ziekenhuizen of professionals kunnen beter met elkaar communiceren en ook zorgen voor een effectieve behandeling. De overheid kan ook patiëntendossiers bijhouden en zorg verlenen aan de behoeftigen. Ook blijven alle gegevens veilig.

Enkele opmerkelijke blockchain-spelers in de gezondheidszorg zijn onder meer Edelsteen, Doc.AI, en Nebula Genomics. Gem biedt hun eigen Gem Health Network aan waarmee zorgprofessionals gemakkelijk gezondheidsgerelateerde gegevens kunnen opslaan, beveiligen en delen. Lees meer in ons vorige artikel “5 use cases van blockchain-technologie in de gezondheidszorg”.

Onderwijs

Het onderwijs wordt ook getransformeerd door blockchain. Niet alleen overheidsorganisaties, maar ook particuliere organisaties zijn op zoek naar blockchain-onderwijsapps. De eerste stap is om academische referenties verifieerbaar te maken via blockchain. Dit geeft veiligheid, transparantie en vrijheid om inloggegevens te controleren en op te halen zoals zij dat willen. Het zal ook de documentatie verwijderen.

Veel startups werken momenteel aan blockchain digitale transformatie in de onderwijssector. Odem creëert bijvoorbeeld een on-demand onderwijsmarktplaats die directe interactie tussen studenten en professionals mogelijk maakt en tussenpersonen volledig uit het systeem verwijdert..

De overheid kan dezelfde applicatie gebruiken en de behoeftigen in verre oorden onderwijzen wanneer dat nodig is. Een ander voorbeeld is Edgecoin die het eerste e-learning-token bouwt met behulp van de Ethereum-blockchain. Het brengt blockchain als een dienst naar de onderwijssector.

6. Mensenrechten en bijdragen

Hoewel we in een adembenemend tempo vooruitgang boeken, hebben we nog steeds fundamentele mensenrechten nodig. Wij mensen moeten ook op de een of andere manier bijdragen aan onze samenleving. In beide gevallen hebben we blockchain nodig om het hele landschap te helpen verbeteren. De digitale transformatie van blockchain neemt het momenteel ook over. Om het goed te begrijpen, hebben we het onderverdeeld in:

 • Bijdragen
 • Vrijwillige organisatie
 • Recht op informatie

Bijdragen

Er is een blockchain-transformatie in de contributiesector. Het maakt donaties transparant en moedigt meer mensen aan om te doneren. Donaties kunnen ook tot het einde worden gevolgd, waardoor het voor donaties gemakkelijk is om te weten waar hun geld naartoe is gegaan. Alice is een van de andere blockchain-platforms die transparantie brengt in de sociale financiering. Het bouwt vertrouwen op en zorgt er ook voor dat er geen geld wordt verspild. Giventh, een andere dApp die op Ethereum is gebouwd, is een open-sourceplatform dat het goede doel ondersteunt.

Vrijwillige organisatie

De vrijwilligersorganisatie lijkt sterk op bijdragen die kunnen worden gebruikt om alle donaties bij te houden, zodat er vertrouwen in het systeem is. De integriteit wordt ook gehandhaafd om ervoor te zorgen dat er geen gegevens worden gewijzigd nadat de donatie is gedaan. De vrijwilligersorganisatie zal ook de complexiteit van het hele donatieproces verminderen.

Recht op informatie

Recht op informatie is het fundamentele mensenrecht. Op dit moment wil iedereen weten dat iets een complex proces moet doorlopen van het invullen van formulieren en vervolgens dagen wachten op een antwoord. Verschillende landen werken anders, waardoor het nog moeilijker wordt om uw recht op informatie uit te oefenen. Informatie zoals werknemersgeschiedenis, identiteitsverificatie, betalingsproces en andere vallen allemaal onder de subcategorie van de macht om informatie te verstrekken. Blockchain-transformatie kan een goed proces vergemakkelijken door goed gegevensbeheer en toegang tot informatie te bieden.

7. Fintech

Fintech is de plek waar nieuwe ideeën ontstaan. Met blockchain zal Fintech ook veranderen en een paradigmaverschuiving zien. Op dit moment werken tonnen Fintech-startups met blockchain en streven ze naar een betere oplossing. De betrokkenheid van blockchain bij Fintech kan worden begrepen door het feit dat van de Forbes top 50 Fintech 2018 er 11 in blockchain-ruimte werken.

Voor een beter begrip hebben we het hieronder onderverdeeld.

 1. Financiën
 2. Financiële bescherming
 3. Bankinterface

We zullen niet elke subcategorie afzonderlijk bespreken, omdat ze nauw verwant zijn. We gaan echter een paar van de geweldige startups noemen die in de blockchain Fintech-sector werken.

Ubiquicoin ecosysteem is onze eerste keuze. Het is een uniek systeem dat voorspellingen biedt voor de investeerders in de vluchtige blockchain-omgeving. Het maakt gebruik van een twee-muntensysteem dat ervoor zorgt dat het risico zoveel mogelijk kan worden geëlimineerd. Het maakt ook gebruik van een nieuw consensusmechanisme dat bekend staat als Proof of Majority.

Lendoit is een uitleenplatform dat een gedecentraliseerd peer-to-peer-uitleenplatform biedt. En, ten slotte, de Kyber-netwerk die een betrouwbaar, gedecentraliseerd platform biedt voor het liquideren van crypto-activa.

8. Contracten

Contracten zijn nodig om eisen te stellen aan het aangaan van een baan, voor betaling en eventuele andere taken waarvoor twee partijen nodig zijn. Het kan muziek zijn, legaal of zelfs land of eigendom. Om het te vereenvoudigen, hebben we het onderverdeeld in de volgende subcategorieën. Lees meer over slimme contracten.

 1. Overervingen
 2. Juridische contracten
 3. Eigendom en land

Overervingen

Slimme contacten kunnen ook de overerving versterken en blockchain-transformatie helpen. Het is vooral bekend als de digitale erfenis, wat betekent dat u uw digitale activa aan iemand anders overdraagt ​​wanneer u overlijdt. En het zou je verbazen te ontdekken dat er al crypto-overervingsservices zijn. Digipulse een Letse startup doet precies dat door de eigenaar te voorzien van het opzetten van erfenis in situaties waarin zijn digitale activa aan iemand anders worden overgedragen.

Juridische contracten

De juridische sector zal worden veranderd met behulp van blockchain en slimme contracten. Het zal aanleiding geven tot juridische contracten die profiteren van de slimme contracten en op de blockchain leven. Op deze manier kan intellectueel eigendom worden gehandhaafd door de eigenaar zonder zich zorgen te hoeven maken dat het wordt gestolen. De juridische contracten moeten voldoen aan de blockchain-wet en kunnen daarom niet buiten de wet worden gecodeerd.

Eigendom en land

De juridische contracten kunnen ook van invloed zijn op onroerend goed en land. Op dit moment gaat het erom dat het juiste papier werkt. Alles wordt vroeg of laat gedigitaliseerd en blockchain biedt een geschikt middel om akten, eigendomsrechten, enzovoort te registreren. Hiermee worden eventuele oplichting of verandering van akte verwijderd zonder de kennisgeving van de eigenaar zelf. Ook kan de informatie worden achterhaald met volledige transparantie en veiligheid.

Veel startups werken toe naar het idee om de hele vastgoedhorizon te digitaliseren. We vonden leuk Haven, ShelterZoom, en Ubitquity omdat ze allemaal een unieke manier bieden om het probleem op te lossen.

9. Vermaak

Onze laatste categorie voor de digitale transformatie van blockchain is entertainment. Blockchain-transformatie verandert ook entertainment. Om het duidelijker te maken, hebben we besloten om het in twee subcategorieën te verdelen:

 1. Entertainment-industrie
 2. Muziek industrie

Entertainment-industrie

De toekomst van entertainment ligt in handen van de blockchain. Blockchain zal de manier veranderen waarop inhoud wordt gemaakt of geconsumeerd. Op dit moment wordt de entertainmentindustrie momenteel gecontroleerd door gecentraliseerde entiteiten, waaronder Twitch en Spotify of zelfs Apple Music.

Twitch is bijvoorbeeld bevooroordeeld naar populaire streamers en het is moeilijk voor nieuwe streamers om aan de slag te gaan op het platform. Apple Music en Spotify lijken ook forse kosten te besparen en geven de makers van inhoud slechts marginale voordelen.

Aventus is een van die open-sourceprojecten die tot doel hebben ticketproblemen op te lossen. Het lost de problemen van duur geprijsde tickets op en elimineert ook valse tickets uit de vergelijking. Andere belangrijke spelers die de toekomst van entertainment kunnen transformeren, zijn onder meer MovieCoin, FlimChain grote bank, StreamSpace, en anderen.

Muziek industrie

Muziekindustrie is een van de belangrijkste industrieën ter wereld. Blockchain kan entertainment veranderen. Het zal het delen van inhoud toegankelijker maken en ook slimme contracten gebruiken om te doen. De slimme contracten zorgen ervoor dat de inkomsten volgens de overeenkomst onder de partijen worden verdeeld. Deze eenvoudige cruciale wijziging maakt het voor makers van inhoud gemakkelijk om het meeste uit hun werk te halen. Het zal ook tussenpersonen verwijderen.

Er zijn maar weinig opmerkelijke spelers Opus. Het is een open-sourceproject dat gebruikmaakt van peer-to-peer IPFS-technologie bovenop het Ethereum-netwerk. Het geeft de inkomsten in feite rechtstreeks aan de makers van inhoud en artiesten door de tussenpersonen te verwijderen. Voise is ook een gedecentraliseerd muziekplatform dat profiteert van het Ethereum-netwerk. Een andere opmerkelijke startup is UjoMusic, waardoor het voor videomakers gemakkelijk wordt om de juiste rechten op hun werk te hebben, door royalty’s te automatiseren met behulp van slimme contracten.

Gevolgtrekking

De digitale transformatie van blockchain is pas begonnen. We zijn getuige van veranderingen in bijna elke sector die we kunnen bedenken – het kan onderwijs, gezondheidszorg, onroerend goed en nog veel meer zijn! Tot nu toe hebben we in totaal negen categorieën bestreken. We hebben ze ook onderverdeeld om een ​​beter beeld te geven van de blockchain-transformatie.

Dus, wat heeft de toekomst in petto? Het is zeker helder. Nu ondernemingen en startups parallel werken om nieuwe oplossingen te introduceren en reeds bestaande te verbeteren, is dit het beste moment om de hele revolutie voor uw ogen te volgen. We denken dat het tussen de 5 en 8 jaar zal duren voordat blockchain alomtegenwoordiger wordt. Dus, wat denk je ervan? Reageer hieronder en laat het ons weten.

* Disclaimer: het artikel mag niet worden opgevat als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Claims in dit artikel vormen geen beleggingsadvies en dienen niet als zodanig te worden opgevat. Doe je eigen onderzoek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map