Blockchain-gebruik: lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Wil je meer weten over use-cases van blockchaintechnologie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De use-cases van blockchain-technologie zullen u helpen het gebruik van blockchain te begrijpen.

Wanneer technologie evolueert, verovert het iedereen stormenderhand. Dit geldt voor blockchain, aangezien het in hoog tempo groeit. Het is ook een term die door bijna iedereen in de branche wordt gebruikt. Blockchain vormt nu de kern van technologische groei in bijna elke sector. Het wordt nu gezien als een katalysator voor verandering.

In dit artikel zullen we het gebruik van blockchain in de huidige industrie bespreken. Om het gebruik ervan correct te dekken, moeten we de use-cases van blockchain-technologie vermelden. Deze use-cases geven u een duidelijk idee over het gebruik van blockchain. Voordat we beginnen, moeten we echter begrijpen wat blockchain is. Laten we beginnen.

Wat is blockchain?

Blockchain is een peer-to-peer-netwerk dat niet afhankelijk is van een gecentraliseerde entiteit om consensus te bereiken. Het is een gedistribueerde grootboektechnologie waarbij elke peer zijn eigen exemplaar van het grootboek heeft. Zodra een transactie is uitgevoerd, wordt deze toegewezen aan een blok voor verificatie via de consensusmethode die door de blockchain wordt gebruikt. Het transactieblok wordt gedolven of gevalideerd via andere processen. Als de transactie wordt bevestigd, kan er op geen enkele manier meer mee worden geknoeid of gewijzigd.

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die gebruik maakte van blockchain-technologie. Van daaruit hebben we nu veel vooruitgang gezien in blockchain-technologie, en het is vrij duidelijk uit de use-cases van blockchain-technologie.

Blockchain lijkt ook niet op de database.

U kunt het verschil tussen blockchain en database lezen voor meer informatie.

Kortom, hieronder staan ​​de belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie

 • Gedecentraliseerd – geen centrale autoriteit
 • Transparant
 • Veilig
 • Integriteit
 • Snellere afwikkeling.

Blockchain-gebruik – 20+ Blockchain-technologie use cases

 

 

Het vermogen van Blockchain om een ​​oplossing te bieden zonder enige centralisatie, heeft veel opties geopend voor de implementatie ervan. De use-cases van blockchain-technologie die we zullen bespreken, zijn de meest interessante die er zijn en tonen voorbeelden van blockchain-gebruikstoepassingen.


Laten we beginnen.

Voorraadketenbeheer

Een van de beste toepassingen van blockchain is het beheer van de toeleveringsketen. Het huidige supply chain management maakt gebruik van oude methoden. In ruil daarvoor hebben we een gebrek aan transparantie binnen de toeleveringsketen.

Aangezien er geen transparantie is en geen manier om elk moment van de toeleveringsketen opnieuw te controleren, wordt het voor kwaadwillende actoren gemakkelijk om het beheer van de toeleveringsketen aan te passen. Zowel bedrijven als eindgebruikers hebben uiteindelijk last van namaakgoederen. Dit is een groot probleem.

De oplossing is supply chain management op basis van blockchain. Omdat het een netwerk is tussen bedrijf en leveranciers, kan een gedecentraliseerde aanpak de problemen met de toeleveringsketen oplossen. Om het gewenste resultaat te bereiken, moeten de assets in de supply chain worden gedigitaliseerd.

Elk product dat eenmaal gedigitaliseerd is, draagt ​​nu een serienummer of een uniek identificatienummer dat eraan is gekoppeld. Dit betekent dat elk activum kan worden gecontroleerd en gevolgd door de toeleveringsketen. Niet alleen dat, andere vitale informatie kan worden gevolgd en indien nodig opnieuw worden gecontroleerd. Een gedecentraliseerd op blockchain gebaseerd supply chain-beheer kan eenvoudig informatie vastleggen zoals tijd, locatie, productstatus, enzovoort.

Kortom, blockchain verbetert radicaal de efficiëntie van de supply chain en weert ook de kwaadwillende actoren af ​​die ermee willen knoeien.

Voordelen van Blockchain-technologie Use Cases in Supply Chain Management

 • Producten worden nauwkeurig gevolgd
 • Knoeien met producten is niet mogelijk
 • Verbeterde transparantie
 • Mogelijkheid om problemen te isoleren en op te lossen
 • Eindgebruikers hebben niet te maken met namaakgoederen
 • Verificatie en authenticiteit zijn mogelijk.
 • Kostenbesparing

Supply Chain Management Blockchain-projecten

 • Voedselvertrouwen door IBM en Walmart
 • Bext360 gebruikt blockchain om traceerbaarheid toe te wijzen aan hun koffiebonen
 • Doelstellingen ConsenSource

Lees meer over Blockchain For Enterprise

Digitale identiteit

Identiteitsdiefstal is een van de problemen van de 21e eeuw die op internet zijn aangekomen. Vanaf nu is het gemakkelijk om identiteitsdiefstal te plegen en informatie uit een veilige bron te extraheren door zich voor te doen als iemand anders. Dat is een enorm probleem voor het algemene publiek en een nog groter probleem voor de onderneming die cruciale gegevens op het spel heeft.

Het beheren van de identiteit van een persoon is ook een groot probleem geworden, aangezien men een overvloed aan documenten bij zich moet hebben. Het kan een rijbewijs, paspoort, nationale identiteitskaart of elk ander identiteitsbewijs zijn dat verband houdt met de organisaties waarvoor ze werken.

De oplossing is om één digitale identiteit aan een persoon te koppelen. Het kan worden bereikt met behulp van blockchain waarbij een persoon maar één identiteit heeft in het hele netwerk. Het gebruik van digitale identiteit heeft veel voordelen, waaronder het niet nodig hebben van documenten. Dit beschermt het individu ook tegen identiteitsdiefstal, wat momenteel een van de belangrijkste problemen is.

Overheden kunnen daarentegen ook het meeste uit de digitale identiteit halen. In combinatie met digitale identiteit kunnen overheden stemmen inzetten in een gedecentraliseerde omgeving. Digital Identity is een goed voorbeeld van blockchain-gebruik.

Voordelen van gebruiksscenario’s voor blockchaintechnologie voor digitale identiteit

 • Een enkele identiteit
 • Het is niet nodig om documenten mee te nemen
 • Eén digitale identiteit kan op meerdere platforms werken
 • Niet vatbaar voor datalekken
 • Identiteitsdiefstal is niet meer mogelijk

Blockchain-projecten voor digitale identiteit

 • Hyperledger Indy – het omvat gedecentraliseerde identiteit
 • Civic – self-sovereign ID-systeem
 • Evernym – self-sovereign ID

Meer informatie over Hyperledger: de Enterprise Blockchain

Tokenisatie van activa

Asset Tokenization is een cruciale stap om de real-world asset te beschermen. Er zijn veel gevallen waarin efficiënter met activa uit de echte wereld wordt omgegaan. Als u bijvoorbeeld een woning wilt verkopen, moet u veel papierwerk doen. Niet alleen dat, er is een kans dat u fouten kunt inbrengen, waardoor het hele proces nog langzamer wordt.

Om de verwerking van activa efficiënter en praktischer te maken, wordt activatokenisering uitgevoerd. Hiermee kunt u het verkoop- en aankoopproces van activa versnellen. Het kan voornamelijk worden gebruikt in reële activa en in financiën.

Blockchain-technologie speelt een cruciale rol bij het tokeniseren van de illiquide activa en helpt ze om verhandeld en verrekend te worden op de blockchain. Het negeert volledig de standaardmanier om activa op te lossen, de efficiëntie te verbeteren en tijd te besparen – waardoor het een van de beste blockchain-toepassingen is.

Voordelen van Asset Tokenization Blockchain Technology Use Cases

 • Tokenisatie van illiquide activa
 • Verbetert de efficiëntie
 • U hoeft geen lang proces te doorlopen
 • Bespaart tijd
 • Helpt kleine bedrijven, ondernemers en onroerend goed om investeringen te kanaliseren
 • Mogelijkheid om toegang te krijgen tot activa die alleen beschikbaar waren voor institutionele beleggers
 • Toegang tot de wereldmarkt

Asset Tokenization Blockchain-projecten

 • Polymath
 • Haven
 • Alfapunt

Energiemarkt

De energiemarkt wordt volledig beheerst door grote spelers. We weten al dat als je energie wilt krijgen, je een verbinding moet aanvragen en moet wachten op de installatie. Er zijn ook gevallen waarin elektriciteit om de een of andere reden wordt geweigerd aan individuen, startups, bedrijven of zelfs ondernemingen. Het is een gesloten markt die wordt gecontroleerd door het bedrijf en niets overlaat voor de algemene bevolking.

De energiemarkt kan een revolutie meemaken als het gaat om toegang tot en distributie van energie. Met blockchain wordt het voor individuen gemakkelijk om energie op te wekken, te verhandelen, vast te leggen en te verrekenen – allemaal met behulp van slimme contracten en gedistribueerde grootboektechnologie. Met het gebruik van blockchain-technologie wordt energie een asset, net als andere commodities.

Iedereen die kan produceren, kan deelnemen aan het netwerk en optimaal profiteren van de open markt die er is. De prijs van de energie hangt dus af van de vraag en het aanbod, in plaats van een vaste gereguleerde prijs – die zowel goed als slecht kan zijn. Kortom, de energiemarkt kan een revolutie teweegbrengen als er een gedistribueerde elektriciteitsmarkt is waar consumenten ook als producent kunnen optreden, en vice versa. De hele installatie kan voor veel delen van de industrie zorgen voor efficiëntie en 100% uptime.

Voordelen van gebruiksscenario’s voor blockchaintechnologie op de energiemarkt

 • Prijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod
 • U hoeft niet afhankelijk te zijn van één elektriciteitsproducent
 • Consumenten kunnen ook deelnemen aan de productie van elektriciteit
 • 100% uptime kan worden bereikt

Energiemarkt Blockchain-projecten

 • Raster+
 • Power Ledger

Gezondheidszorg

Een van de meest kritische use-cases van blockchain-technologie is in de zorgsector. De zorgsector heeft hervorming nodig. Momenteel lijdt de zorgsector aan een gecentraliseerde aanpak, wat leidt tot een inefficiënte manier van omgaan met patiënten.

Patiënten moeten ook lijden door het niet zo efficiënte systeem. Ze moeten hun medische gegevens van de ene arts naar de andere brengen, wat tot problemen kan leiden. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de gegevens die zijn opgeslagen in de legacy-silo’s meestal verschillende standaarden en formaten volgen, wat tot problemen leidt als het gaat om het ophalen en opslaan van gegevens..

Blockchain kan alle zorgvraagstukken stroomlijnen door een gedecentraliseerde grootboekaanpak te bieden. Bij de DLT-benadering hebben alle belanghebbenden met de juiste toestemming toegang tot de gegevens van de vitale patiënt. Alle gegevens blijven ook veilig en zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerd personeel.

Kijk ook eens naar Distributed Ledger Technology: Where Technology Revolution Starts

De transacties kunnen ook op de blockchain blijven en kunnen dus indien nodig worden getraceerd – een verbeterd algehele zorgproces. De patiënt krijgt alle toegang tot zijn zorggegevens totdat en tenzij de patiënt vrijwillig toegang geeft aan een derde partij. Ten slotte kunnen de gezondheidsgegevens die op één enkele plaats zijn opgeslagen, de onderzoeksinspanningen helpen verbeteren van de wetenschappers die de volgende epidemie willen oplossen of de remedie willen vinden..

Last but not least, het gebruik van blockchain in de toeleveringsketen om namaak van drugs volledig uit te bannen, wat levens kan redden en ook de activiteiten van de farmaceutische entiteiten kan verbeteren.

Voordelen van gebruiksscenario’s van HealthCare Blockchain-technologie

 • Efficiënt proces
 • Juiste opslag van gezondheidsgegevens
 • Vergemakkelijkt onderzoeksinspanningen
 • Eenvoudige opslag en opvraging van gezondheidsgegevens
 • Gemakkelijke manier om een ​​verzekering te claimen
 • U hoeft geen documenten mee te nemen

Blockchain-projecten voor de gezondheidszorg

 • SimplyVital Gezondheid
 • MediBloc verbetert zorgverleners
 • Dentacoin streeft naar verbetering van de tandheelkundige zorg
 • AIDoctor – gebruik van AI in apps voor de gezondheidszorg

Onroerend goed

De vastgoedmarkt is geen ideale plek om te vertoeven. Er zijn veel problemen, vooral als het gaat om het verbinden van verkopers en kopers. In het huidige proces moeten kopers makelaars of verkopers ontmoeten om een ​​deal te faciliteren. Dit kan enkele maanden tot een jaar duren. Niet alleen dat, maar het papierwerk kan ook een vervelende taak zijn. Het kost veel moeite om het papierwerk voor elkaar te krijgen, en toch kan het worden beïnvloed door verkeerde gegevensinvoer.

De echte uitdagingen komen ook wanneer het tijd is om het eigendom van een onroerend goed te verifiëren. Er zijn veel manieren waarop fraude kan plaatsvinden, wat kan resulteren in geldverlies voor de koper.

Om dit alles te ondervangen, kan een gedecentraliseerd blockchain-grootboek helpen bij het oplossen van de problemen met onroerend goed. Allereerst kan het de betaling van huurwoningen verbeteren, waarbij het gemakkelijk is om een ​​woning te leasen via de DLT. Het is ook kostenbesparend en zorgt voor een goede besluitvorming voor de koper. De gedecentraliseerde blockchain-oplossing kan huurders, eigenaren, serviceproviders en elke andere entiteit helpen om te communiceren en eigendomsinformatie te controleren of zelfs transacties veilig en veilig uit te voeren.

Op deze manier kan onroerend goed een wereldwijd platform worden waar gedecentraliseerde betaling de norm zal zijn. Het verbetert immers het legacyproces en bespaart kosten. Een blockchain kan de verschillende aspecten van een transactie uit handen nemen. Het kan bijvoorbeeld het eigendom verifiëren, transacties initiëren en het eigendom van het onroerend goed aan de nieuwe koper creëren. Zelfs regeringen zijn geïnteresseerd in het gebruik van blockchain voor onroerend goed, omdat het de manier waarop ze eigendommen in hun land kunnen beheren, verbetert.

Slimme contracten kunnen het proces vergemakkelijken en het meeste ervan automatiseren. Een geweldig blockchain-gebruik dat enorm ten goede komt aan de vastgoedmarkt.

Voordelen van gebruiksscenario’s voor blockchaintechnologie voor onroerend goed

 • Vlotte en veilige transacties
 • Eigendomsverificatie
 • Kostenefficiënt
 • Een wereldwijde marktplaats voor onroerend goed
 • Uitschakeling van tussenpersonen (s) of een deel daarvan.

Blockchain-projecten voor onroerend goed

 • Propy – maakt aankoop via blockchain mogelijk
 • StreetWire – Verbeter de acceptatie van technologie in de vastgoedmarkt
 • Haven – Help activa te liquideren

Stemmen

Er zijn veel controverses geweest over stemmanipulatie in verschillende landen onder regerende partijen. Ook kunnen nepstemmen en andere activiteiten een punt van zorg zijn voor het stemproces van elke staat.

Met blockchain kan stemmen een eerlijke manier zijn om het proces af te handelen. Het is tenslotte transparant, veilig, snel en innovatief. De kiezer moet inloggen of het stemhokje downloaden op zijn computer of elektronisch apparaat. Als ze klaar zijn, kunnen ze hun unieke identiteit gebruiken om een ​​stem uit te brengen. Het beveiligingssysteem zorgt ervoor dat de ingediende informatie wordt beschermd tegen elke wijziging. Ook worden de gegevens geverifieerd voordat de kiezer in aanmerking komt voor het stemproces. Eenmaal gekwalificeerd, kan de kiezer eenvoudig zijn stem uitbrengen.

De blockchain fungeert als de gedecentraliseerde opslag voor het opslaan van de stemmen. Zoals we allemaal weten, kunnen gegevens die eenmaal zijn geschreven, op geen enkele manier worden gewijzigd of gewijzigd. Het is ook transparant, wat betekent dat elke stem indien nodig kan worden getraceerd.

Voordelen van het stemmen met Blockchain-technologie Use Cases

 • Uitsluiting van kiezersfraude
 • Stemmen op afstand is mogelijk
 • Controleerbare en onveranderlijke stemmen
 • Blockchain als de veilige manier om stemmen op te slaan
 • Verbeterd vertrouwen en transparantie

Stemmen op Blockchain-projecten

 • Zuid-Korea test elektronisch stemmen
 • De Japanse stad Tskuba evalueert ook het gebruik van blockchain om te stemmen
 • Agora – een op blockchain gebaseerd stemecosysteem

Cryptogeld

Zelfs omdat cryptocurrency het bijproduct is van blockchain, kunnen we gemakkelijk bevestigen dat cryptocurrency use-cases zijn voor blockchain-technologie. De eerste cryptocurrency die blockchain gebruikte, is Bitcoin. Het is in feite een van de eerste blockchain-toepassingen.

Cryptocurrency lost een overvloed aan problemen op, en het hangt af van de implementatie ervan. Bitcoin wordt bijvoorbeeld gebruikt als valuta voor transacties. Ethereum biedt vergelijkbare vooruitzichten; Het heeft echter ook andere belangrijke voordelen, zoals slimme contracten en dApps.

Cryptocurrency lost in het algemeen het probleem op van het wereldwijd verzenden van geld. De huidige methoden zijn niet optimaal en het kan 2-5 dagen duren. Om nog maar te zwijgen, er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de services. Ook heeft niet iedereen toegang tot bankdiensten, en dit is waar cryptocurrencies om de hoek komen kijken.

Voordelen van gebruiksscenario’s voor cryptocurrency Blockchain-technologie

 • Handel als een valuta
 • Gebruikt als brandstof in sommige blockchains
 • Vergemakkelijkt peer-to-peer-transacties
 • Elimineert tussenpersoon
 • Biedt een optie voor degenen die geen toegang hebben tot bankdiensten

Cryptocurrency Blockchain-projecten

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • NEO
 • VeChain

Notaris

Notaris is een van de beste use-cases van blockchain. Het legacysysteem is sterk afhankelijk van het papierwerk. Dat betekent dat records op papier worden bewaard – die vatbaar zijn voor wijzigingen en manipulatie door een derde partij of interne kwaadwillende partijen.

Het proces van notarisering zorgt ervoor dat de documenten binnen een transactie authentiek zijn en dus kunnen worden vertrouwd. Momenteel is het notarisatieproces niet sterk afhankelijk van technologie, waardoor er veel mazen in het proces achterblijven.

Het gebruik van blockchain kan de manier waarop notarisatie wordt gedaan, veranderen. Het zal de behoefte aan vertrouwen uit het proces verwijderen. Momenteel speelt vertrouwen een cruciale rol in het proces. Het is vanwege de blockchain-functies zoals transparantie en onveranderlijkheid. Het levert ook een bewijs van bestaan ​​op, wat essentieel is voor het notarisproces. Het bestaan ​​van een document vanaf het begin kan bijvoorbeeld worden bewezen met behulp van blockchain, omdat het het tijdstip waarop het is gemaakt, kan opslaan. De verificatie is 100% nauwkeurig, aangezien de gegevens die eenmaal in de blockchain zijn geschreven, op geen enkele manier kunnen worden gewijzigd.

Als iemand de gegevens probeert te wijzigen, komt de hash niet meer overeen – wat een hint geeft dat de gegevens zijn gewijzigd.

Voordelen van gebruiksscenario’s van notaris Blockchain-technologie

 • Verwijdert vertrouwen
 • Gedecentraliseerd
 • Biedt bewijs van bestaan
 • 100% nauwkeurig
 • Verbetert snelheid en kosten

Notaris Blockchain-projecten

 • SilentNotary
 • Stampad.io
 • Acronis Notaris

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is veruit een van de belangrijkste wereldwijde problemen. De toeleveringsketen die voedsel beheert, is complexer dan ooit geworden. Hiermee zijn er veel problemen bij de voedselverwerking ontstaan. Het gebrek aan transparantie is een van de grootste zorgen. Dit heeft geleid tot problemen waarbij het voor niemand mogelijk is om het besmette voedsel op te sporen.

Het gebrek aan transparantie komt door het gebruik van een papieren aanpak. Het is niet mogelijk om voedsel te traceren en het is voor iedereen eenvoudig om de papieren met onnauwkeurige gegevens te wijzigen. Ook is het hele proces van het volgen van voedsel kostbaar.

Met blockchain kan de hele voedselveiligheid worden verbeterd met de nieuwe aanpak. Elk voedingsmiddel dat in de toeleveringsketen wordt geplaatst, kan nu op de juiste manier worden gelabeld met essentiële informatie zoals opslagtemperatuur, verwerkingsdatum, vervaldatum, fabriek, batchnummer, enzovoort. Alle gegevens die eenmaal zijn opgeslagen, kunnen niet worden gewijzigd, waardoor de onveranderlijkheid ontstaat die nodig is om de toeleveringsketen betrouwbaar te maken. Het voedsel kan ook door de hele toeleveringsketen worden gevolgd, zodat slecht voedsel kan worden verwijderd wanneer dat nodig is. Het bepaalt ook dat niemand de voedselgegevens kan spelen of wijzigen of het voedsel in de toeleveringsketen kan veranderen. Dit betekent dat het voedsel bedoeld voor de eindgebruiker de hoogst mogelijke kwaliteit kan bereiken.

Voordelen van gebruiksscenario’s voor Blockchain-technologie voor voedselveiligheid

 • Volg voedsel via de toeleveringsketen
 • Meer vertrouwen
 • Kostenefficiënt
 • Geen papierwerk nodig
 • Problemen met voedsel kunnen sneller worden opgespoord en opgelost

Blockchain-projecten voor voedselveiligheid

 • IBM Food Trust
 • Blockchain Food Safety Alliance-platform

Gedecentraliseerde Autonome Organisatie (DAO)

Gedecentraliseerde Autonome Organisatie (DAO) is een interessante use case voor blockchaintechnologie. Momenteel voeren organisaties en bedrijven governance uit zonder specifieke structuur of richtlijnen. Het wordt dus beïnvloed door wanbeheer en bureaucratie.

DAO is een poging om het bestuursprobleem op te lossen door een duurzaam platform en ethische bedrijfsregels te bieden. Het is ook geautomatiseerd naar een specifiek aspect om het beste uit de governance te halen. De automatisering gebeurt met behulp van slimme contracten. Om het bestuur te verbeteren, krijgt elke belanghebbende gelijke rechten of kansen als het gaat om de besluitvorming voor de organisatie.

Dat is een sprong voorwaarts in vergelijking met de huidige bestuursstructuur, waar het hogere management een cruciale rol speelt bij het bepalen van de uitkomst van de beslissingen.

Voordelen van gedecentraliseerde blockchain-technologie use cases

 • Eerlijke en gelijke kansen voor belanghebbenden
 • In sommige opzichten geautomatiseerd
 • Betere besluitvorming
 • Wanbeheer en bureaucratie worden verwijderd

DAO Blockchain-projecten

 • DAO-blockchain kan bestaan ​​op Ethereum-blockchain
 • Maker DAO – tool voor het maken van DAO

Muziek

Muziek vormt de kern van onze culturele groei. De huidige muziekindustrie is echter niet eerlijk voor elke artiest die er is. Het kost veel moeite om opgemerkt te worden in de competitieve markt. Bovendien is er de tussenpersoon die zijn eigen deel neemt, wat minder winst betekent voor de muziekmakers zelf. De muziekindustrie is ook vol controverses waar sommige muziek niet mag worden gespeeld in specifieke geografische omgevingen. Overheden kunnen gemakkelijk de toegang tot bepaalde soorten muziek blokkeren, en dat is een directe schending van de mensenrechten.

De muziekindustrie heeft de afgelopen twee decennia ook een gebrek aan ontwikkeling gezien. De kritieke problemen zijn onder meer piraterij waar de muziekmakers zelf geen controle over hebben. Zelfs met platforms die de muziek beschermen, zijn er veel manieren waarop een gebruiker de muziek kan downloaden.

Het juiste beheer is ook geen goede ontwikkeling – wat betekent dat er geen goede manier is om intellectuele rechten te beschermen.

Al deze problemen zijn op te lossen met blockchain. Een gedistribueerde grootboektechnologie kan helpen om de muziekontwikkelaar de juiste rechten te geven en tot op zekere hoogte ook piraterij aan te pakken. Slimme contracten zijn de sleutel als het gaat om het automatiseren van het hele kopen, verkopen en beschermen van intellectueel eigendom op een blockchain. Het vergemakkelijkt ook regelmatige betalingen aan de artiesten en dat ook op tijd. Last but not least kan het ook helpen om de distributeur te verwijderen die een oneerlijke korting neemt.

Voordelen van gebruiksscenario’s voor muziek Blockchain-technologie

 • Geen gecentraliseerde entiteit betekent geen bezuinigingen
 • Een goede bescherming van intellectuele rechten
 • Pak privacy aan
 • Beter verkoopproces
 • Eerlijke en tijdige betaling aan muziekmakers

Muziek Blockchain-projecten

 • Musicoin – betaal voor speelplatform
 • Mycelia – ontwikkelings- en onderzoekscentrum voor musici
 • Mediacoin – een plek om video’s en muziek te publiceren

Cyberbeveiliging

Geen enkel platform of informatiesysteem kan 100% veilig zijn. Daarom is cyberbeveiliging net zo ingewikkeld als nu. In de toekomst kunnen we echter een betere ‘cyberveiligheid’ zien. Het kan met behulp van blockchain. Blockchain kan een cruciale rol spelen bij het oplossen van veel systeembeveiliging. Het gebruik van blockchain in cybersecurity kan echter meer tijd kosten.

Blockchain kan cybersecurity verbeteren door het gebruik van gedecentraliseerde opslagoplossingen. Omdat gegevens op een gedecentraliseerde manier worden opgeslagen, is er geen enkel aanvalspunt voor hackers. Bedrijven zijn meestal sterk afhankelijk van een gecentraliseerd systeem dat geen ideale manier is om gegevens op te slaan – althans vanuit veiligheidsoogpunt. We kunnen ook zien dat DNS-beveiliging verbetert met decentralisatie. Het kan DDoS-aanvallen helpen verminderen. Andere aspecten van het systeem, zoals berichtenuitwisseling, kunnen ook een boost in beveiliging zien. Onveranderlijkheid betekent ook dat hackers geen fraude of gegevensdiefstal kunnen plegen. Het gebruik van cybersecurity-blockchain is een van de grootste uitdagingen.

Voordelen van Cyber ​​Security Blockchain-technologie Use Cases

 • Gedecentraliseerde gegevensopslag
 • Controle over DDoS-aanvallen
 • Geen enkel aanvalspunt
 • Veiligere systemen

Cyber ​​Security Blockchain-projecten

 • MobileCoin – Cryptocurrency voor gemakkelijke transactie
 • Javvy – een universele portemonnee
 • Quorum – een ondernemingsgericht Ethereum-platform

internet van dingen

Internet of Things is de technologie van de toekomst. Het draait allemaal om het met elkaar verbinden van de volgende generatie apparaten en het creëren van een netwerk van connectiviteit. Het zal innovatie in connectiviteit helpen, aangezien apparaten nu in realtime met elkaar kunnen worden verbonden. Het zal ook zorgen voor betere functionaliteit en veel dingen automatiseren, afhankelijk van de eerder gestelde voorwaarden.

Omdat de huidige generatie IoT echter sterk afhankelijk is van een gecentraliseerde aanpak, heeft het zijn eigen nadelen. Het kan worden aangevallen door kwaadwillende actoren. Omdat het gecentraliseerd is, zijn DDoS-aanvallen ook mogelijk. Niet alleen die gecentraliseerde aanpak is op de lange termijn niet haalbaar, want het zal enorme kosten voor onderhoud en infrastructuur met zich meebrengen.

Blockchain kan de IoT-problemen helpen beteugelen door een gedecentraliseerde aanpak te bieden. Het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie kan de beveiligingsproblemen oplossen die verband houden met de gecentraliseerde procedure. Bovendien kunnen slimme contracten ook een cruciale rol spelen bij het automatiseren van veel IoT-interacties. Aan de andere kant kan de eindgebruiker ook profiteren van blockchain, aangezien zijn gegevens veilig zijn op het netwerk. Zelfs zij kunnen besluiten om de gegevens op hun eigen voorwaarden te delen en er mogelijk aan te verdienen.

Blockchain brengt ook het tokenisatie-aspect naar het IoT. Tokenization kan helpen bij het leasen van services op het netwerk.

Voordelen van Internet of Things Blockchain-gebruiksgevallen

 • Veiliger
 • Geen gecentraliseerde controle
 • Gegevens worden alleen gedeeld als dat nodig is
 • Tokenisatie van netwerk mogelijk
 • Kostenefficiënt

Internet of Things Blockchain-projecten

 • Helium – een gedecentraliseerd netwerk voor machine learning.
 • Chronicled – IoT en blockchain-aangedreven supply chain-netwerk
 • Filament – Ontwerpt blockchain-gebaseerde software en hardware voor IoT

Verzekering

Verzekeringen is een van die sectoren die enorm kunnen profiteren van de blockchain. De huidige staat van verzekering is niet zo rooskleurig. Het is een industrie van meerdere triljoenen dollars die kan profiteren van een revolutie en blockchain is de technologie die het kan helpen genieten van zijn groei.

De grootste strijd vindt plaats vanwege de manier waarop makelaars verzekeringen beheren. Zelfs als online systemen geïmplementeerd zijn, nemen consumenten altijd de hulp van de verzekeringsmakelaars in. Het leidt tot fouten die kunnen optreden als gevolg van menselijke fouten. Niet alleen dat er tonnen fraude plaatsvinden in de verzekeringssector. Het vindt plaats vanuit zowel de verzekeraar als de consument.

Verzekering is een complex onderwerp, aangezien verzekeringen kunnen worden verstrekt voor zowel materiële als immateriële zaken.

Blockchain kan helpen de meeste problemen met verzekeringen uit de wereld te helpen, te beginnen met het opsporen en voorkomen van fraude. Het kan ook de verzekeringstoewijzing en claims voor consumenten gemakkelijk maken. Het kan ook helpen bij herverzekering om het verzekeringsproces verder te verfijnen. Herverzekeringen zijn verzekeringsmaatschappijen die dekking bieden aan andere verzekeringsmaatschappijen.

Voordelen van Blockchain-use-cases voor verzekeringen

 • Verbeter het algehele verzekeringsproces
 • Bemiddelaar verwijderen
 • Voordelen van zowel verzekeraars als consumenten profiteren
 • Sneller proces
 • Gemakkelijke toegang tot informatie
 • Gemakkelijke claims

Blockchain-projecten voor verzekeringen

 • Etherisc – een gedecentraliseerde verzekering
 • B3i – een blockchain-initiatief voor de verzekeringssector
 • Deloitte US Blockchain in verzekeringen

Bankieren

Bankieren kan ook worden verbeterd met behulp van blockchain. Het huidige banksysteem is volledig gecentraliseerd. Het brengt veel voordelen met zich mee. Op dit moment is bankieren niet vrij van alle problemen. Er zijn veel gevallen waarin fraude plaatsvindt binnen de bankbelang. Het is zelfs groot gezien het feit dat het een impact kan hebben op 45% van de financiële tussenpersonen.

Het bankwezen heeft ook moeite om Know-Your-Customer (KYC) aan te pakken, aangezien steeds meer mensen zich registreren bij hun bankdiensten.

Met blockchain kunnen banken hun platform efficiënter maken door veel verschillende diensten te automatiseren. KYC kan nu bijvoorbeeld worden geautomatiseerd. Ze kunnen blockchain ook gebruiken om interbancaire clearing uit te voeren, wat momenteel een aanzienlijke hoeveelheid middelen kost. Bovendien, met veel regeringen die ernaar streven hun eigen cryptocurrency vrij te geven, kunnen banken ook cryptografische portefeuilles aanbieden om de digitale activa aan te houden..

Voordelen van Blockchain-use-cases voor banken

 • Verbeterd KYC-model
 • Betere interbancaire verrekening
 • Opslag- en ophaalservice voor digitale activa

Banking Blockchain-projecten

 • JPMorgan streeft ernaar blockchain uit te breiden naar banken
 • HSBC test ook blockchain-technologie
 • Santander adopteert blockchain in 2020

Netwerkoplossingen

De huidige generatienetwerken zijn voor het grootste deel snel, duurzaam en duurzaam. Ze zien echter ook verbetering in de vorm van hun dienstverlening. Om het netwerk op hoog niveau te ondersteunen, passen veel bedrijven nu blockchain toe in hun netwerkproces.

Momenteel zijn er veel middelen nodig om de gegevensintegriteit, identiteit en beveiliging te behouden. Met blockchain kan het voor de netwerkdiensten gemakkelijker worden om de hierboven genoemde functies te bieden zonder opnieuw te innoveren. Blockchain is in de eerste plaats een netwerk dat belangrijke functies biedt, zoals onveranderlijkheid, gegevensintegriteit en beveiliging.

Voordelen van Network Solutions Blockchain Use Cases

 • Snellere en veiligere netwerken
 • De gegevensintegriteit kan worden gehandhaafd
 • Netwerktaken kunnen worden geautomatiseerd

Blockchain-projecten voor netwerkoplossingen

 • Het Juniper-netwerk gebruikt blockchain om gegevensintegriteit en identiteit te bieden
 • De netwerkblokkering van Izetex waarmee game-ontwikkelaars nieuwe games kunnen maken

Reizen

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel werk je moet doen om te reizen? Zo heeft het de afgelopen twee decennia gewerkt. Maar de reisindustrie mist ook andere belangrijke problemen, waaronder stabiliteit, veiligheid en menselijke fouten.

Als mensen reizen, waarderen ze hun privacy. De meeste hotels of een online gecentraliseerde reisdatabase zijn niet veilig genoeg om die informatie voor u te beschermen. Ook moet informatie via het netwerk worden verzonden, zoals vlucht- of hotelinformatie, zodat u ongehinderd kunt reizen. Al deze informatie kan worden gevolgd en geopend door kwaadwillende actoren, wat het doel van de privacy van reizigers tenietdoet.

Naast algemene reisinformatie komen ook de financiële aspecten van de reiziger aan het licht, wat aanzienlijke gevolgen kan hebben bij diefstal.

Om al deze problemen op te lossen, wordt blockchain-technologie gebruikt. Het heeft een echte use-case in de reisindustrie. Afgezien daarvan kan het ook efficiënt worden gebruikt om verschillende aspecten van reizen te verbeteren, waaronder bagagetracking, identificatiediensten, klantloyaliteitsprogramma’s en veilige betalingen..

Voordelen van Travel Blockchain Use Cases

 • Bagagebeheer en tracking
 • Traceerbare en veilige betalingen
 • Klantloyaliteitsprogramma’s
 • identificatiediensten

Reis Blockchain-projecten

 • Lockchain – Marktplaats voor reisorganisaties
 • BeeToken – Token voor betaling

Gamen

Gaming is een industrie van meerdere miljoenen dollars die de andere entertainmentindustrie op afstand heeft overtroffen. Ook al zijn er veel uitdagingen in gaming, het groeit nog steeds in hoog tempo. Blockchain daarentegen kan alleen de game-industrie als geheel helpen en een nieuwe manier bieden om gamers over de hele wereld te vermaken.

Een van de unieke use-cases van blockchain bij gaming zijn de crypto-verzamelobjecten die na hun oprichting een veelbelovende groei hebben laten zien. Hier worden gamers aangetrokken door verzamelde immateriële activa. Sommigen van hen houden hun collectie, terwijl anderen hun bezit met winstmarge verkopen.

Blockchain kan ontwikkelaars ook helpen bij het creëren van nieuwe functionaliteit voor hun games. Op dit moment is blockchain een uitstekende keuze voor eSports, omdat het een transparant platform biedt dat in staat is om veilige en snelle netwerken te maken. Gedecentraliseerd gamen heeft de toekomst en er zijn al platforms die groei laten zien. Met blockchain wordt het ook gemakkelijk om games te schalen.

Voordelen van gaming blockchain-use cases

 • Games onderhouden en bouwen
 • Help crowdfund indie-ontwikkelaars
 • Gedecentraliseerde spellen
 • eSports-beheer

Gaming Blockchain-projecten

 • Enjin
 • XAYA blockchain-gamingplatform
 • Axion Zen- ontwikkelaars van CryptoKitties

Blockchain-technologie gebruiksgevallen

Er zijn veel use-cases voor blockchain-technologie. Dit betekent dat we ze niet allemaal in detail kunnen behandelen. Maakt u zich echter geen zorgen, we gaan ze in het kort opnemen. Laten we beginnen!

Contentplatform: Content Platform kan enorm profiteren van de blockchain. Het kan de tussenpersoon wegnemen en de schrijvers rechtstreeks verbinden met de persoon die de geschreven inhoud nodig heeft. Contentplatforms zoals Steem bieden ook de community voor het delen van inhoud om geld te verdienen voor hun inhoud. Een ander voorbeeld van een blockchain-contentplatform is Content Box – een wereldwijd blockchain-platform dat de digitale content-industrie faciliteert.

Duurzame oplossingen: Blockchain kan ook helpen bij duurzame oplossingen zoals hernieuwbare energie. Het kan helpen bij het opbouwen van duurzaamheid in oplossingen die efficiëntie en transparantie vereisen. Acciona is een van de startups die met duurzame oplossingen hard aan hetzelfde doel werken. Het draait allemaal om het leveren van de efficiëntie en transparantie van de constructie.

Adviesdienst: Zelfs adviesdiensten kunnen de impact van de blockchain zien. De Consultancy Blockchain Use Case is uniek maar mogelijk. Een van die bedrijven, The Burnie Group, werkt er hard aan om klanten innovatieve strategieën te bieden. Alles wordt gedaan via blockchain, wat ervoor zorgt dat de validatie en toewijding worden gehandhaafd op basis van ander advies, inclusief leveranciersselectie, trackrecord, mogelijkheden en strategieën. Het eindresultaat is een efficiënt proces dat de veiligheid verbetert, kosten verlaagt en nieuwe groeimogelijkheden biedt.

Handelsmakelaardij Blockchain: Blockchain kan klanten ook in staat stellen om te handelen in makelaardij. Een van die IQ-opties voor het platform doet precies dat door klanten een reeks tools te bieden. Ze overwinnen de moeilijkheden met brokerage trading en proberen te innoveren met blockchain. Ze streven ernaar om ketenoverstijgende oplossingen te creëren.

P2P netwerk blockchain: We hebben netwerkoplossingen doorlopen, maar geen P2P-netwerkoplossingen. Ze worden aangedreven door blockchain en bieden een gedecentraliseerde oplossing voor een dienst. Een voorbeeld hiervan is het P2P VPN-netwerk van Privatix. Ze versterken hun netwerk met cryptocurrency en zorgen ervoor dat de reservebandbreedte door gebruikers kan worden gebruikt om echte VPN-netwerken te creëren. De gebruikers die de neiging hebben om de bandbreedte te leveren, worden onmiddellijk betaald. Dit geeft netwerkflexibiliteit.

Beloningsprogramma’s voor loyaliteitsprogramma’s voor de detailhandel: Het loyaliteitsprogramma is belangrijk en de detailhandel gebruikt het om hun bereik te maximaliseren. Blockchain kan helpen bij het creëren van een op tokens gebaseerd systeem. Het wordt gebruikt om consumenten te belonen. Het gebruik van blockchain kan consumenten ook helpen om de beloningen bij hun aankopen te gebruiken, wat meteen flexibiliteit bewijst. TCS werkt al aan loyaliteitsbeloningen van de volgende generatie.

Bescherming van auteursrechten en royalty’s: Blockchain kan ook helpen het auteursrechtlandschap te verbeteren, en op hun beurt helpen de creatieve mensen hun royalty te beschermen. Blockchain kan een echte impact hebben op de muziek- en andere inhoudindustrieën. Het zorgt ervoor dat nieuwe creatieve mensen op tijd worden betaald en zich geen zorgen hoeven te maken over het delen van hun originele werk.

Nog steeds nieuwsgierig naar blockchain? Bekijk de gratis cursus Blockchain-training: alles wat u moet weten

Gevolgtrekking

Er zijn zoveel blockchain-toepassingen in de huidige markt. Vrijwel elke sector wordt geraakt door blockchain. We hebben meer dan 25 use cases voor blockchaintechnologie behandeld waarvan we denken dat ze een aanzienlijke impact zullen hebben. Voor de meeste gebruiksscenario’s hebben we ze in detail behandeld. We hebben echter ook enkele use-cases opgenomen, kortom, waarbij we u zoveel mogelijk informatie geven.

Dus, wat vind je van de blockchain-use-cases? Denk je dat we meer moeten toevoegen? Geef hieronder aan welke use-cases u wilt behandelen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map