Blockchain-implementatiestrategie – Enterprise Framework

Technologie is niet iets dat op enig moment verzadiging bereikt. Elke dag worden er altijd nieuwe technologieën uitgevonden, en ze dragen allemaal bij aan de moderne technische wereld; we kijken er allemaal naar uit.

Net als elke andere technologie heeft blockchain momenteel zijn weg gevonden naar de top revolutionaire tech-lijst. Volgens een recent onderzoek is 53% van de ondernemingen van mening dat blockchain-technologie nu een cruciale prioriteit is voor hun bedrijf.

Er is echter veel geëxperimenteerd met de technologie. Hoe dan ook, aangezien de technologie meer lijkt te evolueren naar live projecten, is het beter om zo lang mogelijk te leren over de implementatiestrategie van blockchain.

Om u te helpen aan de blockchain-race te beginnen, bieden we in deze gids een volledig beveiligde blockchain-implementatiestrategie aan.

Dus laten we beginnen!

 

Contents

Belangrijkste principes om in gedachten te houden voor uw zakelijke blockchain-oplossing

Laten we beginnen met de basis voordat we ingaan op de blockchain-implementatiestrategie. Om ervoor te zorgen dat uw blockchain-bedrijfsproces succesvol is, moet u deze punten in gedachten houden. Laten we eens kijken wat dit zijn –

 • Open innovaties zijn altijd beter
 • Een toegestane blockchain hoeft niet altijd privé te zijn
 • Transparant bestuur is de juiste keuze
 • Gemeenschappelijke standaarden kunnen de interoperabiliteit vergroten
 • Privacy is een must

 

Open innovaties zijn altijd beter

Om ervoor te zorgen dat uw blockchain-bedrijfsproces open is, moet u de diverse gemeenschap van open organisaties en gemeenschappen gebruiken. Op de lange termijn zorgt het ervoor dat u altijd over kwaliteitscodes beschikt.

Bovendien zou het u nog meer ten goede komen als u deel kunt uitmaken van een open governance-systeem dat zou worden bevorderd onder open licentiemodellen. Indien mogelijk moet u ook elke vorm van gepatenteerde technologie vermijden en open-source frameworks gebruiken die mogelijkheden voor delen bieden.

Als je het goed kunt doen, zou het in werkelijkheid zeker je innovatieve vaardigheden vergroten en je blockchain-bedrijfsproces lucratiever maken. Tegelijkertijd krijgt u minder kosten en minder tijd om uw blockchain-strategie volwassener te maken.

Het Hyperledger blockchain-ondernemingsproject valt bijvoorbeeld eigenlijk onder de Linux Foundation. In werkelijkheid beschouwen ontwikkelaars het als een broeikas voor het aanbieden van hoogwaardige technologieën en een diverse gemeenschap van codeerders. Op dit moment heeft Hyperledger 14 projecten onder zijn vleugels met drie levende.


 

Een toegestane blockchain hoeft niet altijd privé te zijn

Het tweede punt om in gedachten te houden is dat alle platforms van ondernemingsniveau te maken hebben met fiduciaire en regelgevende verantwoordelijkheden. Het blockchain-bedrijfsproces moet dus de principes van vertrouwde toegang en toestemming volgen.

Hoewel de openbare blockchain-platforms veel functionaliteiten bevatten, zijn ze nog steeds niet geschikt voor ondernemingen. Meer in het bijzonder degenen die draaien om regelgeving. In werkelijkheid moeten alle organisaties weten met wie ze te maken hebben en er ook voor zorgen dat niemand hun platform gebruikt voor illegale activiteiten.

Daarom past een openbare blockchain eigenlijk niet in de beschrijvingen.

Aan de andere kant betekent dit niet noodzakelijk dat je alleen voor private blockchain moet gaan. In plaats daarvan kunt u gebruikmaken van de faciliteiten van geautoriseerde platforms. Deze platforms staan ​​voornamelijk open voor iedereen om zich te registreren, maar ze zullen hun identiteit cryptografisch moeten verifiëren.

Als u een gemeenschappelijke identiteitsstandaard kunt introduceren, is het gemakkelijk om over verschillende platforms te stroomlijnen met één set geverifieerde inloggegevens.

Steller is bijvoorbeeld een gedecentraliseerd wereldwijd betalingssysteem en Sovrin is een digitaal identiteitsbeheersysteem. In werkelijkheid zijn beide platforms open maar goedgekeurde netwerken. Aan de andere kant is TradeLens ook een systeem met toestemming. Het is een supply chain management netwerk dat Hyperledger Fabric als basistechnologie gebruikt.

 

Transparant bestuur is de juiste keuze

Governance is iets dat mensen het meest met corruptie associëren. Wil je er dus voor zorgen dat jouw blockchainstrategieplatform eventuele invloeden kan voorkomen, dan moet je voor transparant bestuur gaan..

In werkelijkheid kan transparant bestuur zorgen voor een gedistribueerde en unieke vorm van bestuurssysteem dat vertrouwen bevordert zonder vertrouwen.

Blockchain-implementatiebedrijven moeten altijd platforms overwegen die standaard een democratische structuur bieden. Bovendien moet het ook de toestemmingsopties en privacy van de gebruikers promoten.

Aan de andere kant moeten er bepaalde regels zijn over wie zich bij de netwerken kan aansluiten, en hoe kunnen ze dat doen? Bovendien moeten vanaf het begin richtlijnen voor specifiek rollenspel in het systeem worden gespecificeerd.

Hoe dan ook, u moet vertrouwensankers over meerdere partijen verdelen, omdat ze de neiging hebben om de knooppunten uit te voeren en deel te nemen aan het validatieproces. In werkelijkheid heeft u ten minste drie vertrouwde ankers nodig om het bestuursmodel te maken.

Bovendien moet het governancesysteem ook het financieringsmodel van het netwerk in stand houden. In werkelijkheid worden veel oplossingen gefinancierd met grootboekbeheerders of lidmaatschapsbijdragen of een derde partij.

In Canada is The Verified: Me bijvoorbeeld een identiteitsnetwerksysteem. Hier kiest SecureKey Inc. Canadese banken als vertrouwensankers, en zij zouden deelnemen aan het valideren van transacties en hostingknooppunten.

Als gevolg hiervan gebruiken ze een bestuursmodel dat doorlopende saldi en checks biedt tussen de samenstellende werkgroepen.

 

Gemeenschappelijke standaarden kunnen de interoperabiliteit vergroten

U moet dit principe volgen, aangezien het uw netwerken vanaf het begin toekomstbestendig maakt. Bovendien zou het ook een robuust ecosysteem bevorderen en elke vorm van vendor lock-in-situaties voorkomen. In de nabije toekomst draait alles om interoperabiliteit. Het zou dus een uitstekend idee zijn om gemeenschappelijke standaarden te gebruiken om uw blockchain-strategie te modelleren.

Blockchain-implementatiebedrijven moeten dit punt zeker overwegen. Hoewel de meeste platforms in feite silo’s zijn, lijkt de technologie nog steeds te evolueren naar een model waarin het een netwerk van netwerken kan ondersteunen.

Om ervoor te zorgen dat uw oplossing niet achterop raakt, moet u de gemeenschappelijke normen voor een blockchain-implementatiestrategie behouden.

Bovendien zou de eerste stap zijn om een ​​register met oplossingen te hebben. Bovendien moeten alle blockchain-implementatiebedrijven hun datamodellen en ander beleid publiceren. Gebruik waar mogelijk ook API’s die uitvoer met toestemming bieden of een blockchain-strategie hebben op basis van industriestandaarden.

Decentralized Identity Foundation biedt bijvoorbeeld een reeks principes waarmee u digitale activa, mensen en organisaties op meerdere platforms kunt identificeren. Veel gezamenlijke inspanningen zoals Hol van Enterprise Ethereum Alliance en Hyperledger koestert deze principes.

 

Privacy is een must

Houd er ten slotte rekening mee dat privacy een must is. In werkelijkheid verspreidt u alle gegevens van uw gebruikers over meerdere knooppunten en bronnen. Om ervoor te zorgen dat ze volledige privacy krijgen, moet u controle bieden over wie hun gegevens kan zien en wie niet.

Zonder dit principe kunnen blockchain-implementatiebedrijven geen enkele vorm van privacy beloven. Bovendien, aangezien er geen enkele gebruiker is die eigenaar is van de gegevens die zich op zijn apparaten bevinden, heeft alleen de maker de enige eigendomsaanspraak op de gegevens.

Bovendien moeten API’s deze toegestane toegang automatisch uitbreiden. Een ander ding om in gedachten te houden zijn de voorschriften van de AVG. In veel gevallen zou dit betekenen dat u alle persoonlijke gegevens buiten de keten moet houden.

In IBM Food Trust stelt het netwerk bijvoorbeeld deelnemers zoals Carrefour, Walmart of Nestle in staat om de gedeelde gegevens te gebruiken om de efficiëntie van hun voedselvoorzieningsketen te vergroten. Aan de andere kant houdt het ook de persoonlijke gegevens van elk lid buiten de limiet.

 

Hoe dan ook, nu weet u welke principes u moet volgen om uw enterprise blockchain-implementatiestrategie tot een groot succes te maken. Laten we naar het volgende segment gaan, waar we de stappen bespreken die nodig zijn om de perfecte blockchain-implementatiestrategie in de markt te ontwikkelen. Laten we beginnen!

Blockchain-implementatiestrategie – Framework

Blockchain-implementatiestrategie: stappen die u moet volgen

Er zijn verschillende manieren waarop u de perfecte blockchain-implementatiestrategie kunt bedenken. We zullen echter een pad gebruiken dat enorm zou helpen. Laten we de stappen bekijken –

Stap 1: Zoek uit wat de perfecte toepassing van uw oplossing is

 

Wanneer en waar Blockchain zinvol is?

Om te beginnen moet je leren over blockchain. Hoe meer u erover leert, hoe meer u weet hoe het werkt en waar u het kunt gebruiken. In werkelijkheid heeft blockchain in elk aspect van uw bedrijf misschien geen zin. Geef dus aan waar u blockchain kunt gebruiken.

Het zal zeker helpen om de volgende fasen van uw blockchain-implementatiestrategie op te bouwen.

 

Welke gebruiksscenario’s voor inventaris kunnen zakelijke uitdagingen aangaan?

Hier moet u de impact van blockchain op het bedrijfsleven zien. Kortom, u zult uitzoeken welke use-cases van blockchain elk specifiek bedrijfsprobleem kunnen aanpakken. In werkelijkheid zijn er problemen als het om bedrijven gaat.

Meestal hebben ze geen transparantie, zitten ze vol corruptie, missen ze privacy en hebben ze gaten in de beveiliging. Bovendien zijn er nog veel meer uitdagingen die moeten worden overwonnen. Ga dus de uitdagingen aan en maak welke use-cases ze kunnen oplossen.

 

Hoe elke use case de kracht van Blockchain benut

Een ander punt dat u zou kunnen helpen de impact van blockchain op het bedrijf in te schatten, is beoordelen hoe elke use case de sterke punten van blockchain benut. Het is duidelijk dat niet alle gevallen voor eenmalig gebruik alle functies van blockchain zouden gebruiken.

In werkelijkheid gebruiken sommigen transparantie, sommigen kunnen gebruikmaken van gedistribueerde aard, sommigen kunnen beveiligingsprotocollen gebruiken, enzovoort. Hoe dan ook, deze stap zou je zeker op de hoogte brengen van de blockchain-impact op het bedrijfsleven.

 

Rangschik alle use cases op basis van uw bedrijf

Nu is het tijd om alle gebruiksscenario’s te rangschikken op basis van uw bedrijf. Omdat elk bedrijf op een specifieke branche is gericht, concentreert u zich op iets dat u kunt gebruiken. Als u bijvoorbeeld een productiebedrijf bent, moet u zich concentreren op tracking en traceerbaarheid in plaats van op certificering of het delen van inkomsten.

Om ze te rangschikken, gebruikt u deze drie principes om u te helpen –

 • Levensvatbaarheid: Welnu, u moet zien of u een rendement kunt verwachten voor een use-case.
 • Functionaliteit: Hier moet u beoordelen of u de use case kunt leveren of niet. Zorg er bovendien voor dat u bent afgestemd op uw middelen en blockchain-investeringsstrategie.
 • Wenselijkheid: Probeer samen met de vorige twee te focussen op de gebruiksscenario’s die uw consument wenst. Als u zich concentreert op een ongewenste oplossing, krijgt u geen goede reactie van uw klanten. Dus uw blockchain-investeringsstrategie zou een complete verspilling zijn.

 

Top Blockchain-gebruiksscenario’s die populair zijn in 2019

Terwijl u de blockchain-use-cases rangschikt en opsomt die u prioriteit moet geven, moet u de markt daarbuiten bekijken.

Een enquête uit 2019 onder 1386 wereldwijde ondernemingen kan u helpen bij het uitzoeken van de perfecte blockchain-implementatiestrategie voor u. U moet echter begrijpen dat de enquête niet voor alle bedrijven geldt die aan de blockchain-technologie werken. De “echte” cijfers kunnen dus variëren. Voor meer informatie, check de enquête van hier.

De volgende tabel zou u helpen het concept beter te begrijpen –

Sl. Nee. Gebruik cases Percentage ondernemingen dat zich erop concentreert
1 Gegevensvalidatie 43%
2 Toegang tot of delen van gegevens 40%
3 ID-bescherming 39%
4 Betalingen 37%
5 Digitale valuta 36%
6 Track en trace 32%
7 Certificatie 30%
8 Toegang tot intellectueel eigendom 30%
9 Verzoening opnemen 25%
10 Overdracht van activa 24%
11 Verdeling van winst 23%
12 Door activa gedekte tokens 22%
13 Tokenized Equity 21%
14 Tokenized Asset 20%
15 Tijdstempels 19%
16 Hechtenis 16%
17 Anderen 2%

 

Laten we verder gaan met de volgende stap van de implementatiestrategie voor blockchain.

Stap-2: Ontwikkel een proof of concept

Bevestig de waarde opnieuw en identificeer de uitdagingen die ermee samenhangen

Om perfect te synchroniseren met uw blockchain-investeringsstrategie, moet u de door u geselecteerde use-cases opnieuw evalueren. Zorg er in werkelijkheid voor dat u ook rekening houdt met de uitdagingen die ermee samenhangen. In ieder geval moet u weten of de uitdagingen te groot zijn voor uw blockchain-investeringsstrategie.

Als het veel uitdagingen met zich meebrengt, kun je het het beste overslaan. Ga voor de gebruiksscenario’s die minder uitdagingen en meer voordelen met zich meebrengen.

 

Selecteer het juiste Blockchain Technology Framework

Dit is een van de belangrijkste punten waarop u absoluut gelijk moet hebben. Er zijn momenteel verschillende blockchain-frameworks op de markt. Bovendien moet u erachter komen welk type raamwerk geschikt is voor uw bedrijf.

Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die een private blockchain gebruiken. Aan de andere kant maken veel ondernemingen ook gebruik van openbare. Kies dus het beste type dat bij de oplossing en uw bedrijfsnormen past.

 

Blockchain-modellen

Er is geen blockchain-model of architectuur voor een cookie-cutter die u kunt volgen bij het ontwerpen van uw organisatiestructuur. Elk van de modellen heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Dus de uiteindelijke beslissing is geheel aan jou.

Aangezien we het over dit probleem hebben, moet u eens kijken naar de populariteit van de blockchain-modellen waarop de meeste opkomende bedrijven zich dit jaar concentreren. Bekijk een onderstaande tabel –

Sl. Nee. Blockchain-model Percentage ondernemingen dat zich erop concentreert
1 Privaat 50%
2 Toegestaan 45%
3 Openbaar 45%
4 Consortium of gefedereerd 29%

 

Selecteer een team en stem af met belanghebbenden

Nu weet u precies wat u moet doen in uw blockchain-implementatiestrategie. Vervolgens moeten blockchain-ontwikkelingsbedrijven de juiste mensen kiezen om een ​​uitstekend team te vormen. Houd er rekening mee dat het allemaal afhangt van hoe uw team de oplossing benadert.

Als uw teamleden niet volledig zijn blootgesteld aan het concept van blockchain, leer ze dan. Bovendien zouden blockchain-ontwikkelingsbedrijven hiervoor ook trainingssessies moeten aanbieden.

Selecteer ook uw ontwikkelaars correct, aangezien er niet veel mensen zijn die bekwaam zijn in de codering van blockchain.

Zodra u uw team klaar heeft, legt u uw primaire strategie uit met uw stakeholder en houdt u ze op één lijn.

 

Ontwikkel technische en functionele architectuur

Nadat u het frametype heeft geselecteerd, gaat u aan de slag met het bouwen van uw technische en functionele architectuur. In werkelijkheid is dit deel vrij technisch en zou u uw ontwikkelaars moeten gebruiken om de oplossing te programmeren.

Maar vergeet niet om niet te beginnen met het toevoegen van functionaliteiten voordat u een functionerend model goed kunt structureren. Alles wat u op een zwakke basis bouwt, zou niet werken zoals u het bedoeld had. Wees ook niet hebzuchtig, houd dingen minimaal en voeg de functies toe die u alleen nodig heeft.

 

Definieer het Minimum Viable Ecosystem (MVE)

Nadat u klaar bent met de architectuur, is het tijd voor u om het Minimum Viable Ecosystem (MVE) te definiëren. Alle blockchain-ontwikkelingsbedrijven zouden hiermee rekening moeten houden, omdat het zal helpen om meer waarde te genereren uit elke oplossing of producten.

Het zal ook helpen om uw systeem te schalen wanneer dat nodig is.

 

Bouw en test herhaaldelijk

Alles is gedaan. Voltooi nu het ontwikkelingsproces en test uw oplossing. In werkelijkheid moeten blockchain-ontwikkelingsbedrijven het eindproduct keer op keer testen voordat ze het uitrollen. Bovendien kunt u door het herhaaldelijk te doen eventuele mazen of tekortkomingen in de code vinden. Het is dus een belangrijk punt voor uw implementatiestrategie voor blockchain.

 

Stap-3: Schalen na ontwikkeling

Deze stap is vooral bedoeld om u een langetermijnstrategie voor blockchain-implementatie te geven. Nadat u uw oplossing heeft uitgerold, moet u de blockchain-implementatiestrategie ook voor de lange termijn hebben, anders loopt u achter op de concurrentie.

 

Ontwikkel bestuurs- en operationele modellen

Begin met het ontwikkelen van uw bestuursmodel en andere operationele modellen om op te schalen. In werkelijkheid zullen bestuursmodellen een grote rol spelen in uw blockchain-implementatiestrategie – vooral voor ondernemingen.

 

Test uw oplossing in een live productieomgeving

U kunt uw oplossingen ook testen in live productieomgevingen. Het levert u een gestage inkomstenstroom op en verhoogt de efficiëntie van uw bedrijf.

 

Breid uw MVE uit door lid te worden van of een consortium op te richten

De beste manier om op te schalen is door een consortium op te richten of er lid van te worden. In werkelijkheid bevorderen consortia een samenwerkingsomgeving en bieden ze veel voordelen. Bovendien kunt u toegang krijgen tot alle functies die andere bedrijven mogelijk gebruiken en die ook gunstig kunnen zijn voor uw blockchain-implementatiestrategie.

Bied deze factoren aan om van uw consortium een ​​succes te maken:

 • Leiderschap
 • Lidmaatschap
 • Bestuur
 • Financiering

 

Integreer met oudere systemen

Begin ook met het integreren van uw blockchain-oplossing met legacy-systemen. Hier geldt dat hoe meer u een stabiele integratie kunt bieden, hoe meer waarde uw oplossing zou krijgen. Bovendien zou het er ook voor zorgen dat uw product zonder problemen efficiënt werkt. Het is dus ook een belangrijk punt van de implementatiestrategie voor blockchain.

 

Industrialiseer uw oplossing en dwing regels af

Dwing regelgeving af om uw oplossing te beveiligen en begin ook te industrialiseren. Kortom, u rolt uw oplossing uit als een industrieel product. Zo kunnen uw consumenten die oplossing gebruiken zonder iets te veranderen en op hun kosten kant-en-klare blockchain-producten krijgen.

 

Laatste gedachten

Blockchain-technologie is al begonnen met het ontwrichten van sommige industrieën, en dit zal ook in de toekomst doorgaan. Dus voordat uw onderneming verouderd raakt, moet u uw blockchain-implementatiestrategie zo snel mogelijk ontwikkelen.

We hebben u een compleet pakket gegeven om u te helpen bij het opstarten van uw blockchain-implementatiestrategie. Verspil dus geen tijd meer en begin nu met het opstellen van strategieën!

 

Bekijk onze gids over het implementeren van Blockchain vanaf hier!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map