Denk je of blockchain in de farma zal werken of niet? Hier gaan we het hebben over blockchain in de farmaceutische industrie en de rol ervan bij het verbeteren van de technologie eromheen.

Omdat gezondheidszorg wereldwijd nummer één is, speelt apotheek een cruciale rol bij het bereiken van de doelen.

Blockchain is bijna een decennium oud. Zijn aanwezigheid is in bijna elke sector gevoeld. Het is zeer toepasbaar op verschillende use-cases, variërend van financiële diensten tot onroerend goed. De winnaar hier zijn de bedrijven die het gebruiken om hun processen te verbeteren.

De impact van blockchain kan worden gemeten omdat het de zorgsector zal helpen om $ 100- $ 150 miljard per jaar te besparen. Deze cijfers moeten in werking treden tegen 2025. De besparingen zijn terug te zien in de operationele kosten, personeelskosten, kosten van ondersteunende functies, vervalsingen, enzovoort! Blockchain en pharma, beide samen, kunnen een heel eind komen!

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus


Blockchain in Pharma: de huidige staat van de farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg. Het is een industrie van $ 482 miljard. Zonder dat zou er geen ontwikkeling, distributie of ontdekking van geneesmiddelen zijn. Als we het hebben over de farmaceutische sector, bedoelen we deze drie dingen: distributie, ontwikkeling en ontdekkingsproces.

Op dit moment verkeert de farmaceutische industrie niet in goede staat. Het feit dat 9 van de 10 geneesmiddelen de klinische testfase niet bereiken, spreekt boekdelen over de toestand ervan. Dit betekent ook dat zelden een nieuw medicijn het goedkeuringsproces van de FDA bereikt. Dit alles gebeurt meestal door een gebrek aan patiëntgegevens, waarop de farmabedrijven hun onderzoeks- en goedkeuringsproces baseren.

Laten we een korte blik werpen op de uitdagingen om de farmaceutische industrie beter te begrijpen.

Verschillen in farmaceutische gegevens

De kern van de farmaceutische industrie wordt gevormd door de gegevens, omdat deze hen in staat stellen te experimenteren, nieuwe geneesmiddelen voor verschillende ziekten te begrijpen en te innoveren. Farmaceutische bedrijven vinden dataverschillen altijd een groot probleem bij het oplossen van bepaalde ziekten. Deze ongelijkheid in gegevens komt van de silo’s die de gegevens opslaan. De silo’s werken door verbinding te maken met verschillende platforms.

De afhankelijkheid van verschillende bronnen en het onvermogen om de geüploade en gedeelde gegevens te verifiëren, maakt de gegevensongelijkheid tot een echt probleem. De data-ongelijkheid komt ook door het gebruik van verschillende datastructuren en -modellen die worden gebruikt door de databronnen en afdelingen.

Generieke medicijnen Verhoogde concurrentie

De concurrentie van generische geneesmiddelen is toegenomen. De reden achter het besluit van de FDA om goedkope generieke geneesmiddelen op een vlottere en snellere manier op de markt te brengen.

Dit maakt het moeilijk voor nieuwe medicijnen om goedgekeurd te worden. Nieuwe medicijnen hebben doorgaans een exclusiviteitsperiode van 180 dagen. Maar de achterstand van generieke applicaties is enorm en maakt het daarom moeilijk om het exclusiviteitsprincipe te handhaven.

Lees ook: Blockchain-definitie: de echte betekenis van blockchain-technologie

Stijgende klantverwachtingen

Met elke dag die voorbijgaat, worden klanten slimmer en beter geïnformeerd. Hun eisen als klant worden steeds hoger. Met meer aandacht is het aan de farmaceutische bedrijven om betere maatregelen te nemen, zowel economisch als klinisch, om hun diensten aan te bieden die voldoen aan de verwachtingen van de klant in zowel arme als rijke landen.

Tijdrovende en zware gegevensanalyse

Aangezien de gegevens worden benaderd vanuit verschillende bronnen met behulp van verschillende modellen en structuren, wordt het deel van de gegevensanalyse erg tijdrovend en kostbaar. De bedrijven moeten er eerst voor zorgen dat de gegevens die ze hebben verzameld nieuw en inzichtelijk zijn voordat ze gegevens kunnen analyseren.

Ze moeten er ook voor zorgen dat ze baanbrekende tools voor gegevensanalyse gebruiken om erachter te komen waarnaar ze op zoek zijn.

Bevoorradingsketen

Een van de grootste uitdagingen van de farmaceutische industrie is het in stand houden van de toeleveringsketen. De farmaceutische toeleveringsketen is complex en riskant.

Elke gecompromitteerde toeleveringsketen betekent dat het farmaceutische bedrijf tonnen geld verliest door fraude en namaakgeneesmiddelen. In het wereldwijde rapport over de gezondheidszorgmarkt zullen farmaceutische bedrijven elk jaar ongeveer $ 200 miljard verliezen als gevolg van namaakgeneesmiddelen.

Slechte wetenschappelijke productiviteit

In de afgelopen tien jaar heeft de wetenschappelijke gemeenschap bij de farma niets bijzonders gedaan. De outputsnelheid is hetzelfde gebleven, wat leidt tot de overtuiging dat het proces van ontdekken en ontwikkelen fundamenteel gebrekkig is.

Als je het vergelijkt met andere onderzoeksindustrieën, dan is het wetenschappelijk onderzoek van de farmaceutische industrie nergens mee vergeleken.

Stagnatie

De laatste uitdaging waar de farmaceutische industrie mee kampt, is stagnatie. Het is omdat er geen verandering is in de strategieën, managementcultuur en mentale modellen. Alles wordt op een traditionele manier gedaan, wat de huidige pijnpunten in de farmaceutische industrie niet verbetert.

Bijna elke branche is veranderd in termen van managementcultuur en proces. De gezondheidszorg en de farmaceutische industrie lijken echter te lijden onder een beperkte concurrentie, die buiten de controle van veel farmaceutische competities die er zijn..

Lees vergelijkbaar onderwerp: Hoe kan blockchain de gezondheidszorg verstoren??

Blockchain lost bijna elke uitdagingen en problemen in de farmaceutische industrie op

blockchain-apotheek kan naar een nieuw soort infrastructuur gaan als de bedrijven het gaan adopteren.

Nu we de uitdagingen rondom de farmaceutische industrie hebben begrepen, gaan we de oplossing onderzoeken.

Blockchain is een nieuwe technologie die de sleutel vormt tot al die uitdagingen. Sommige uitdagingen gaan de capaciteit van blockchain te boven; het heeft echter wel indirect invloed op hen.

Blockchain is een peer-to-peer-oplossing waarvoor geen gecentraliseerde entiteit nodig is om goed te functioneren. Het maakt gebruik van een consensusmodel om consensus te bereiken over de transacties en andere activiteiten die in het netwerk worden uitgevoerd. Blockchain-netwerken zijn ook onveranderlijk, veilig en transparant.

Blockchain kan de farmaceutische industrie moderniseren omdat het drie belangrijke elementen in de industrie introduceert: privacy, transparantie en traceerbaarheid. Het helpt bij de wetten, praktijken, privacy en wereldwijde regelgeving in de branche. Het kan de farma ook helpen om medicijnen te volgen en te traceren met behulp van blockchain.

Zo zullen klinische onderzoeken enorm profiteren van de toegang tot meer transparantie en correcte informatie. Er zijn andere use-cases waarin blockchain schittert, en om een ​​beter begrip te krijgen, moeten we de belangrijkste use-cases van blockchain in de farma doornemen en hoe deze kan volgen en traceren..

Als je meer wilt lezen over blockchain-technologie, raden we je aan om onze blockchain-handleiding voor beginners door te nemen.

Blockchain-use-cases in de farma: Blockchain voor Pharma

Er zijn veel use-cases van blockchain in de farma. Laten we ze hieronder doornemen.

Authenticiteit van geretourneerde medicijnen

Farmaceutische bedrijven hebben periodiek te maken met de teruggestuurde medicijnen. Dit komt door overbevoorrading door de groothandel. Daarom moeten ze de ongebruikte voorraad terugsturen naar de fabrikanten.

Op elk moment wordt 2-3% van de medicijnen geretourneerd. Als u het echter vergelijkt met het geldvolume, kan het ergens tussen de 7 en 10 $ miljard bedragen.

Maar het grootste probleem is dat de opbrengsten bestaan ​​uit namaakgeneesmiddelen. De uitdaging van de farmaceutische bedrijven is om ze te identificeren en ze vervolgens te scheiden voordat ze de geretourneerde medicijnen op de markt kunnen verkopen.

Om ervoor te zorgen dat het gebeurt, moet elk medicijn een streepjescode en serienummer hebben.

Een gecentraliseerde autoriteit doet het (althans in de EU). Maar dit kan betekenen dat u een andere leverancier moet betrekken die de authenticatie van de medicijnen controleert. In de VS ontbreekt een gecentraliseerde databaseregulator.

De oplossing is om een ​​gedecentraliseerde blockchain te gebruiken. Door dit te doen, kunnen de farmaceutische fabrikanten het serienummer van het pakket eenvoudig op blockchain vastleggen. Dit betekent dat het medicijn overal kan worden geverifieerd. Blockchain-apotheek is het begin van een nieuw tijdperk.

Het geeft de klanten en groothandels de mogelijkheid om de authenticiteit te controleren zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde autoriteit.

De SAP Pharma Blockchain POC-app is een van de proof-of-concept om het probleem op te lossen. Ze zorgen voor een gedecentraliseerde blockchain die zowel voor de klanten als voor de groothandel toegankelijk is.

Blockchain is perfect om de efficiëntie van uw bedrijf te verhogen. Lees nu meer over de implementatiestrategie voor blockchain!

Naleving van de farmaceutische toeleveringsketen

Het gebruik van blockchain in de farmaceutische toeleveringsketen heeft veel voordelen. Farmaceutische toeleveringsketen is een van de grootste zorgen voor farmaceutische bedrijven. De uitdaging is niet alleen om de supply chain effectief te managen, maar ook om te voldoen aan de norm. Het kan –

  • Vermindering van namaakgeneesmiddelen
  • Verbeterde zichtbaarheid
  • Naleving van de regelgeving
  • Betere verzending via de koelketen

Gevoelige medicijnen

Medicijnen hebben altijd meerdere parameters nodig om te worden gevolgd. Dit omvat het vastleggen van informatie zoals luchtkwaliteit, vochtigheid, temperatuurbereik, enzovoort. Als een van die parameters niet wordt gehandhaafd, kan het medicijn bederven en is het mogelijk niet nuttig voor de eindgebruiker. Een van de beste voorbeelden zijn vaccins. Ze hebben een zorgvuldig bediende omgeving nodig tijdens hun hele traject in de toeleveringsketen.

Blockchain kan het genoemde probleem helpen oplossen door te integreren met de supply chain en IoT. De toeleveringsketen kan worden uitgerust met apparaten die de luchtvochtigheid, temperaturen en andere vitale factoren volgen. Eenmaal opgenomen, kan men het gemakkelijk naar de betrokken partijen sturen, zodat zij indien nodig de nodige stappen kunnen ondernemen. Het lost het probleem op van het beheren van een apart grootboek en het vervolgens proberen te synchroniseren.

Nakoming

Blockchain is even nuttig voor het toevoegen van governance en compliance met de toeleveringsketen. Dit is mogelijk vanwege de belangrijkste kenmerken van de blockchain, waaronder onveranderlijkheid, gedistribueerde aard en transparantie.

Automatisering

Blockchain biedt ook slimme contracten. Slimme contracten bieden de mogelijkheid om taken op de blockchain te automatiseren. Dit is erg handig omdat de slimme contracten meldingen kunnen uitvoeren als niet aan de nalevingsvoorwaarden wordt voldaan. Als u klaar bent, worden alle partijen die relevant zijn voor het medicijn, op de hoogte gebracht.

Zoals u kunt zien, zijn de voordelen van het gebruik van blockchain in de farmaceutische toeleveringsketen enorm.

Wil je meer use-cases voor blockchain bekijken? Bekijk nu de top 20+ blockchain-use-cases!

Betere klinische onderzoeken

Omdat blockchain informatie over patiënten kan opslaan, kan het ook manieren bieden om klinische onderzoeken te verbeteren. De bedrijven kunnen de blockchain gebruiken als een manier om met de patiënten te communiceren en hen te helpen informatie te krijgen over elke stap van het klinische proefproces. Dit vermindert de paniek bij patiënten en helpt hen de risico’s beter te begrijpen.

De protocollen van klinische onderzoeken zijn ook transparanter voor zowel de belanghebbenden als de patiënten. Dit is een cruciale stap, aangezien het altijd moeilijk is om een ​​bevredigende en rigoureuze manier te bieden om het geïnformeerde toestemmingsproces uit te voeren.

Volgens de FDA lijdt 10% van de onderzoeken aan het toestemmingsprobleem, inclusief niet-goedgekeurde formulieren, geen ondertekende toestemmingspapieren, ontbrekende protocollen, het niet informeren van de patiënt over het herziene protocol, enzovoort..

De opname van Blockchain verbetert de algehele klinische onderzoeken omdat het een betere transparantie en traceerbaarheid van toestemming biedt. De toestemmingsformulieren kunnen worden geverifieerd met een juiste tijdstempel. Ook kan niemand met de opgeslagen informatie knoeien.

Klinische onderzoeken Gegevenskwaliteit en betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid en kwaliteit van klinische onderzoeksgegevens zullen ook verbeteren met blockchain-integratie. Door het gedecentraliseerde karakter kunnen de klinische labs een transparante, onveranderlijke gegevensbron gebruiken waar het niet mogelijk is om de gegevens te belemmeren.

De klinische onderzoeksgegevens worden opgeslagen in de openbare blockchain, waar u de gegevens kunt verifiëren wanneer dat nodig is. Het is fraudebestendig en de klinische laboratoria kunnen de gegevens volledig vertrouwen om de resultaten van hun onderzoeken uit te voeren.

De farmaceutische bedrijven kunnen het systeem ook gebruiken om meer patiënten te overtuigen en hen te helpen deelnemen aan de proeven. Meer nog, geneesmiddelen kunnen de gegevens ook volgen en traceren met behulp van de technologie.

Voorraadbeheer

De laatste use-case die we gaan bespreken voor blockchain in de farma is voorraadbeheer.

Met een goede integratie in de toeleveringsketen kunnen farmaceutische bedrijven hun voorraden beter beheren. De voorraad kan ook worden geautomatiseerd om triggers te creëren wanneer er een vraag- of aanbodscenario is.

Als er bijvoorbeeld een piek in de vraag is, kan het eenvoudig het systeem op aanvraag waarschuwen en om meer medicijnproductie vragen. Het geeft ook goed zicht op groothandels en hoe hun voorraad presteert in verschillende omstandigheden. Meer nog, geneesmiddelen kunnen ook elke fase volgen en traceren met behulp van de technologie.

Lees ook: 10+ moet de zakelijke blockchain-use-cases kennen

Pharma-kansen met Blockchain

De huidige farmaceutische industrie is patiëntgericht. Het volgen van het patroon heeft een zeker voordeel; het biedt niet de benodigde innovatie.

Als u een patiënt bent met een onderliggende ziekte, heeft uw arts een grotere kans om een ​​patiëntgerichte behandeling te ondergaan..

Blockchain kan helpen bij de patiëntgerichte benadering en farmaceutische bedrijven helpen de patiënten via de blockchain te volgen.

Om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste begeleiding krijgen, moeten de farmaceutische bedrijven partnerschappen aangaan met de medische gemeenschap. Daarmee kunnen ze direct feedback van de patiënten opnemen en vervolgens die gegevens en kennis gebruiken om de communicatieve waarde en de prijs te rechtvaardigen..

Blockchain kan niet alleen helpen bij het proces, maar ook het proces van verbinding maken met de patiënten vergemakkelijken.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Bedrijven die een blockchain-oplossing gebruiken in de gezondheidszorg en de farma

Veel bedrijven maken gebruik van blockchaintechnologie in de farma en gezondheidszorg. Enkele van de opmerkelijke zijn zoals hieronder.

Pfizer

Pfizer neemt actief deel aan het MedilLedger blockchain-project. Bij het project draait alles om het creëren van een gesloten ecosysteem waarmee de bedrijven het medicijn tot in het kleinste detail kunnen volgen. Het zorgt er ook voor dat er geen namaak mogelijk is. Meer nog, Pfizer is al verzekerd van de implicaties van blockchain, en ze gebruiken het in hun voordeel.

NMC Healthcare

NMC Healthcare werkt zeer proactief samen met startups om de farma- en gezondheidszorgsector te verbeteren. Het is een in de VAE gevestigde particuliere zorgaanbieder die sinds 2017 met startups werkt.

United Healthcare

United Healthcare probeert ook samen met Optum deel te nemen. Het pharma blockchain-consortium waaraan ze deelnemen, omvat Multiplan, Humana en Quest Diagnostics.

In het farma blockchain-consortiumproject is het belangrijkste doel om de totale kosten in verband met administratieve taken te verminderen. Door blockchain te gebruiken, kan het hele proces worden gestroomlijnd en kan de database vaker worden bijgewerkt in vergelijking met traditionele systemen.

Roche  

Roche is een van de grootste reuzen in de farmaceutische industrie. Ze werken momenteel samen met Abbvie en Pfizer om de supply chain-pilot via de Genentech-divisie uit te testen.

Meer nog, ze werken ook aan een real-time systeem dat bloedgegevens van hartpatiënten zal en. Ze werken aan het idee van Dex en PwC Singapore.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie over hoe ze het gebruiken.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze blockchain in het farma-artikel. De farmaceutische industrie is een van de langzaamst evoluerende industrieën die er zijn. We bespraken alle problemen die de huidige farmaceutische industrie doormaakt.

De meeste problemen zijn op te lossen met blockchain. Een van de belangrijkste toepassingen van blockchain in de farma is de verbetering van de authenticiteit van het geneesmiddel, betere naleving als het gaat om gevoelige geneesmiddelen, automatisering en betere klinische onderzoeken. De laatste twee verbeteringen zijn voorraadbeheer en gegevens uit klinische onderzoeken.

Er zijn al grote namen in de branche die blockchain gebruiken om hun werkproces te verbeteren. Hier hebben de farmabedrijven een goede kans om optimaal gebruik te maken van blockchain. Als je maar een beginneling bent en je wilt dieper ingaan op blockchain-technologie, bekijk dan nu onze gratis blockchain-cursus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me