Blockchain is een opkomende technologie in veel industrieën, waaronder ook de olie- en gasindustrie. Hier zullen we nader bekijken hoe de blockchain de olie- en gasindustrie kan ontwrichten en op de lange termijn duurzamer kan maken..

Blockchain ontgroeit snel van de crypto-tag om een ​​geautomatiseerde en slimme contractfacilitator te worden. Niet alleen dit, maar blockchain wordt ook gezien als de bakstenen muur waar bijna niet doorheen te breken is.

Naast het verwijderen van de tussenpersoon of tussenpersonen, werkt de blockchain nu als een vertrouwde bron waar het de grootst mogelijke privacy bevordert. Maar hoe zit het met de implicaties ervan in de olie- en gasindustrie. In werkelijkheid wordt deze branche geplaagd door een groot aantal problemen en is er verandering nodig. Maar kan blockchain de redder zijn van deze industrie?

Kan het hier echt van nut zijn? We zullen nieuwelingen ontleden en helpen om de effecten van blockchain in deze niche te begrijpen. Hier kunt u dus snel leren over het gebruik van blockchain in de olie- en gasindustrie en deze kennisbank in uw voordeel gebruiken.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus


Blockchain in olie en gas: zijn er problemen?

Er zijn veel problemen in deze branche. En blockchain in de olie- en gassector kan daarbij echt helpen. Laten we nu eens kijken naar de mogelijke problemen van deze branche!

Verslechterende fiscale voorwaarden

De problemen zijn dat de fiscale administraties niet over de juiste stabiliteit beschikken. Daarom staat de olie- en gasindustrie voor grote problemen, omdat ze voortdurend te maken heeft met veranderende regelgeving. Meer nog, elk land heeft verschillende soorten voorschriften. Dit alles bij te houden is praktisch een behoorlijke uitdaging.

Marktleiders in deze sector zijn van mening dat het alleen maar duidelijk is dat dit probleem hen op de lange termijn zal overweldigen als de fiscale administratie geen stabiliteit heeft. Meer nog, de instabiliteit alleen al kostte de industrie meer dan $ 2,3 miljard aan lagere inkomsten. Dit heeft dus op dit moment een verandering nodig als deze sector goed kan bloeien.

Schadelijke onconventionele bronnen

Onconventionele bronnen zijn vrij moeilijk toegankelijk. Bovendien waren ze vroeger niet zo populair als de huidige tijd. Door geavanceerde technologie te gebruiken, kunnen bedrijven deze middelen nu gebruiken. In werkelijkheid gaat het daarbij vooral om schaliegas, oliezanden en methaan uit steenkool. Hoewel deze middelen nieuwe kansen bieden voor deze industrie, kunnen de implicaties van het gebruik ervan op de lange termijn meer schade aanrichten.

Veel experts maken zich grote zorgen over het hydraulische breken om toegang te krijgen tot deze bronnen. Het kan watervoorraden vergiftigen of er zelfs voor zorgen dat de omgeving instabieler wordt. Het is dus ook een enorm probleem dat u momenteel niet over het hoofd kunt zien.

Stijgende consumentenvraag

De eisen van de consument nemen in hoog tempo toe. Hoewel veel bedrijven al investeringen doen om hun groei te vergroten, is het nog steeds niet voldoende om een ​​gestage stroomlijn van olie en gas te handhaven om aan alle eisen te voldoen.

We moeten ook het feit aanpakken dat deze bronnen niet onbeperkt zijn. Bovendien is het proces om ze te openen en te verfijnen ook erg duur. Daarom hebben bedrijven in dit opzicht het moeilijk om te allen tijde aan de vraag te voldoen.

Ook kunnen de prijzen hiervoor snel dalen in geval van een milieuramp of zelfs stijgen wanneer de vraag groot is, maar het aanbod is laag.

Sociale en ecologische verantwoordelijkheid

Dit is momenteel een groot probleem. Hier hebben de bedrijven te maken met verschillende maatschappelijke kwesties, zoals belanghebbenden, veiligheidsproblemen en gezondheidsproblemen van medewerkers. Ook de algemene relaties met de gemeenschap kunnen ook hun tol eisen. Meer nog, de olie- en gasindustrie heeft te maken met corruptie en milieuschade, aangezien het winnen van deze hulpbronnen schadelijk is voor de aarde zelf..

Een ander groot probleem is de milieu-impact van fracken. In werkelijkheid wordt fracking in veel landen als illegaal beschouwd, omdat het de omliggende landen samen met hun waterbron kan vergiftigen. De mensen die in deze landen wonen, zullen dus met grote problemen worden geconfronteerd. Op de lange termijn worden deze landen verlaten en onleefbaar, wat ook een grote zorg is.

Lees ook: Blockchain-technologie uitgelegd: een gedecentraliseerd ecosysteem

Verhoogde eisen voor hernieuwbare brandstoffen

Dit probleem doet zich voor vanwege omgevingsdruk. In werkelijkheid maken veel consumenten zich zorgen over de gevolgen voor het milieu en eisen ze een betere duurzame oplossing voor dit probleem. Ook moet de toenemende hoeveelheid vervuiling worden gestopt. Bedrijven vinden het echter moeilijk om een ​​volledig hernieuwbare oplossing aan te bieden.

Dit is waar ze extra hulp nodig hebben bij het vinden en coördineren van hun hele bedrijfsplan zonder een goede oplossing in deze niche. Als ze dit probleem niet onmiddellijk aanpakken, kunnen ze op de lange termijn met grote problemen te maken krijgen.

Stijgende kosten voor onderhoud

Het onderhoud van deze fabrieken is ook een ander probleem in deze sector. In werkelijkheid worden alle planten regelmatig gecontroleerd op de werking van de planten. Meer nog, de industrie moet zich ook richten op de ontwikkeling van milieuvriendelijke nutsvoorzieningen. Dus om er zeker van te zijn dat ze perfect werken, moeten ze regelmatig worden gecontroleerd.

Maar al deze processen verhogen de onderhoudskosten. Het resultaat is dat de algehele efficiëntie van het bedrijf een klap krijgt en afneemt. Daarom is het erg belangrijk om deze beide voorwaarden in evenwicht te brengen en te zorgen voor beter onderhoud tegen lagere kosten.

Prestaties verminderen

Naarmate het leven van een plantagesite volwassen wordt, neemt de algehele prestatie van die plant af. Het is echter een zeer kostbaar proces om voor een volledig nieuwe plantage te gaan. Daarom is het nu een vereiste om de efficiëntie te behouden, zelfs als de plantage met de tijd ouder wordt. De olie- en gasindustrie moet dus garanderen dat deze fabrieken betrouwbaar zijn en aan de eisen kunnen voldoen.

Vanaf vandaag is er geen solide oplossing voor dit probleem. Daarom wordt het ook een enorm probleem voor zowel de investeerders als het bedrijf zelf.

Lees verder: Blockchain in de landbouw: use cases en voorbeelden

Inefficiënte toeleveringsketen

Een ander groot probleem in deze sector is het gebrek aan goed supply chain management. In werkelijkheid zijn elke olie- of gasfabriek enorm groot en hebben ze veel menselijke hulpbronnen nodig om te coördineren tussen alle instanties of elementen.

Maar het onderhouden of behouden van een link tussen deze elementen is een complexe en uitdagende taak. Zonder een goed beheer van de toeleveringsketen kunnen ze op geen enkele manier met alle elementen tegelijk omgaan. Bovendien is er ook geen optie om het proces in realtime te volgen. De technologie die ze momenteel gebruiken, is niet toereikend en draait op het legacysysteem, dat vatbaar is voor fouten.

Gebrek aan doorzichtigheid

Een ander groot probleem is het gebrek aan transparantie in deze branche. Een van de belangrijkste problemen is de toenemende corruptie die de industrie van binnenuit teistert. In werkelijkheid zijn er te veel mensen die misbruik maken van hun positie en profiteren van bedrijven zonder dat iemand het merkt. Dit is een enorme last waarmee de industrie te maken heeft, en het is niet in staat om alle corruptie te stoppen.

Bovendien is er geen transparantie in elke fase van het bedrijf. Dit is dus de perfecte gelegenheid voor de slechte speler om de documentatie gemakkelijk te wijzigen. Dit probleem heeft dus externe hulp nodig om voor eens en voor altijd van corruptie af te komen.

Gebrek aan goede audits en onderhoud

De olie- en gasindustrie heeft geen goede onderhouds- en auditschema’s. Daarom is het niet meer dan normaal dat u voortdurend met technische problemen te maken krijgt. Door deze moeilijkheden loopt de industrie elk jaar een groot deel van de omzet mis. Om nog maar te zwijgen van het toenemende aantal risico’s in de plantage zelf. Stel je voor dat als er technische schade aan de pijpleiding optreedt en deze niet onmiddellijk wordt verholpen, deze op elk moment kan barsten.

Zonder een dagelijks controleproces en snel onderhoud aan deze problemen, zal de situatie alleen maar erger worden. Maar het proces van het controleren en coördineren van dit onderhoud is ook een kostbaar proces, en de bedrijven zijn soms wat terughoudend om ze uit te voeren.

Slecht afvalbeheer

De gruwel van afvalbeheer in deze branche is zorgwekkend. De meeste grote bedrijven hebben geen goede protocollen voor afvalbeheer. Al deze bedrijven produceren echter een flinke hoeveelheid afval die goed onderhouden moet worden. In werkelijkheid zijn deze afvalstoffen gevaarlijk schadelijk voor het milieu en de mensen.

Maar je zult zien dat sommige bedrijven hun afval overal kunnen dumpen, wat het milieu moeilijker maakt. In werkelijkheid hebben regeringen strikte regels om een ​​slecht resultaat te presenteren, maar slechts een handvol volgt het veiligheidsprotocol.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Voordelen van het gebruik van blockchain in de olie- en gasindustrie

Het gebruik van blockchain in deze branche heeft bepaalde voordelen. In werkelijkheid biedt blockchain een aantal zeer geweldige functies die deze industrie echt kunnen helpen om meer te schitteren. Zo kun je slimme contracten gebruiken om olie- en gasaankopen te automatiseren.

Meer nog, u kunt dit ook gebruiken om eventuele contracten waarmee het bedrijf te maken heeft, te vergemakkelijken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar is ook kostenbesparend.

Een ander belangrijk kenmerk is transparantie. Ja, blockchain biedt een volledig transparant grootboeksysteem dat voor iedereen zichtbaar is.

Daarom is het een geweldige kans om eindelijk terug te komen op de corruptie die deze industrie van binnenuit vernietigt. Als de logboeken voor iedereen zichtbaar zijn, kunt u eventuele afwijkingen op elk moment detecteren.

Het belangrijkste is echter dat het helemaal geen detectie nodig heeft, aangezien alle records van dit grootboek onveranderlijk zijn. Wat betekent dat? Nou, het betekent dat niemand het ooit nog kan wijzigen of verwijderen als er een record in het grootboek staat. Er is dus geen manier meer voor een slechte speler om de documentatie te wijzigen.

Last but not least kan blockchain deze industrie gedistribueerd en gedecentraliseerd maken. Wat betekent dat? Welnu, het betekent dat deze industrie geen centrale autoriteit meer heeft om te regeren.

In werkelijkheid zal het eerlijkheid en vertrouwen bevorderen tussen partijen die een bedrijf gaan samenwerken. Daarom is dit een van de use-cases voor blockchainolie en gas.

Blockchain heeft veel voordelen voor verschillende industrieën. Bekijk onze gids over de voordelen van blockchain-technologie voor meer informatie.

Blockchain-use cases in de olie- en gasindustrie

Er zijn zoveel use-cases van blockchain in deze branche. We zullen ons echter concentreren op enkele van de cruciale van vandaag. Laten we eens kijken wat deze nu zijn.

Digitalisering van transacties in ruwe olie

Een van de meest prominente use-cases voor blockchainolie en gas is het digitaliseringsproces van transacties in ruwe olie. In werkelijkheid is ruwe olie momenteel een economisch volwassen grondstoffenmarkt. Slechts een klein aantal bedrijven produceert echter ruwe olie om te verhandelen. Meer nog, deze gebeurden op afgelegen locaties die vervoer nodig hadden. Bijna 80% van de transacties in ruwe olie in de wereld vindt plaats via de waterweg.

Met blockchain kan dit proces eindelijk de transactie krijgen die het nodig heeft. Met blockchain krijgt deze transactie bijvoorbeeld meer veiligheid en efficiëntie. Omdat de transparantie verbetert, kunt u het proces ook gemakkelijk vanaf het platform volgen.

Door crypto gesteunde olie en gas

Blockchain kan zoveel nieuwe mogelijkheden voor deze branche openen. Om te beginnen kan het door olie en gas gesteunde cryptocurrency aanbieden aan de consumenten. In werkelijkheid kan dit een heel grote kans zijn om deze sector te symboliseren en meer opties voor investeerders. Beleggersmarkten zijn momenteel vrij helder, dus het toevoegen van meer opties zal alleen maar ten goede komen aan beide industrieën.

Bovendien kan het voor veel mensen een geweldige bron van investeringen en een goede inkomstenbron worden. Ook zouden verschillende partijen dit token kunnen gebruiken om waarde binnen hen over te dragen zonder ooit een bank als tussenpersoon nodig te hebben. Daarom is het echt een geweldige benadering om een ​​door olie en gas gesteunde cryptocurrency te hebben.

Beter regelgevingsbeheer

Zoals u al weet, wordt de olie- en gasindustrie geconfronteerd met grote problemen, omdat ze voortdurend te maken heeft met veranderende regelgeving. Meer nog, elk land heeft verschillende soorten voorschriften. Dit alles bij te houden is praktisch een behoorlijke uitdaging.

Sterker nog, aangezien overheden de regelgeving en het belastingbedrag blijven wijzigen, vinden de bedrijven het moeilijk om erachter te komen hoe ze aan de regelgeving kunnen blijven en de bedrijven draaiende kunnen houden..

Daarom kan het gebruik van slimme contracten voor de olie- en gasindustrie in dit opzicht echt helpen. Regelgevende autoriteiten kunnen dit contract gebruiken om het proces van belastingbetalingen te automatiseren. Omdat de contracten altijd up-to-date moeten blijven en zichzelf moeten onderhouden, kunt u eventuele wijzigingen vrij gemakkelijk bijhouden.

Verbeterd beheer van landrecords

Een van de belangrijkste use-cases van blockchain in de olie- en gasindustrie is verbeterd landrecordbeheer. In werkelijkheid moeten de bedrijven al hun landrecords beheren, aangezien ze het product zijn van miljoenen dollars aan investeringen.

De traditionele of op papier gebaseerde manier om zo’n groot aantal records bij te houden, is echter omslachtig. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het in de verkeerde hand kan vallen, die het vervolgens kan exploiteren.

Maar met blockchain is dit probleem volledig beheersbaar. Omdat u al toegang heeft tot een onveranderlijk grootboek, kunnen bedrijven de informatie samen met de documentatie van de kadasters uploaden. U kunt de documenten dus volledig beveiligen, aangezien niemand ze ooit kan wijzigen of verwijderen uit het systeem.

Lees verder: Blockchain in productie: een gids voor industriële empowerment

Beveiligde gegevensopslag voor internet der dingen

Een ander voorbeeld van blockchain-use-cases in de olie- en gasindustrie is de gegevensopslag van de IoT-apparaten. In werkelijkheid, met de evolutie van technologie, gebruiken bedrijven nu veel IoT-apparaten om hun verschillende activiteiten te volgen.

De beveiliging van de gegevens die de IoT-apparaten verzamelen, bestaat echter bijna niet. Over het algemeen hebben IoT-apparaten geen gedecentraliseerde structuur, dus zijn ze vatbaar voor aanvallen en zeer kwetsbaar voor cyberhacks.

Maar als de bedrijven blockchain gaan gebruiken als de primaire opslag voor de gegevens, kunnen ze alle informatie beschermen tegen verkeerde handen. Het kan in feite een beveiligde laag met cryptografie bieden om alle gegevens te versleutelen en er privé-eigendom van te maken.

Beter recyclen en afvalbeheer

Dit is een enorme kans voor blockchain-gebaseerde applicaties om te schitteren in deze sector. Zoals u weet, hebben de meeste grote bedrijven geen goede protocollen voor afvalbeheer. Al deze bedrijven produceren echter een flinke hoeveelheid afval die goed onderhouden moet worden.

In werkelijkheid zijn deze afvalstoffen gevaarlijk schadelijk voor het milieu en de mensen. Aan de andere kant hebben de meeste bedrijven de neiging om grondstoffen in bulk te bestellen en deze producten niet te hergebruiken wanneer ze kunnen.

Dit verhoogt ook veel afval. Maar met blockchain in de mix, kunnen bedrijven het probleem snel oplossen. In werkelijkheid kan blockchain een manier bieden om deze producten en het afval dat op de plantages wordt geproduceerd, te volgen.

De CO2-voetafdruk bijhouden

Een ander populair gebruik van blockchain in de olie- en gassector is het volgen van koolstofemissies. Op de lange termijn produceert alle aanplant van deze industrie veel vervuiling en stoot veel koolstof uit in het milieu. Daarom is het alleen praktisch om een ​​duurzamer bedrijfsmodel te introduceren dat de koolstofvoetafdruk voor eens en voor altijd verkleint.

Dit is waar blockchain in het spel komt. In werkelijkheid kan blockchain in zijn eentje alle koolstofemissies volgen en betere beheersystemen voor deze industrie bieden. Met deze technologie kan de industrie dus eindelijk de koolstofvoetafdruk opsporen en verkleinen.

Verbeterde inspectie van pijpleidingen

In werkelijkheid zal voor pijpleidinginspectie veel coördinatie van regionale bedrijven nodig zijn om het werk efficiënt af te ronden. Zoals in veel gevallen moeten de bedrijven de inspectie-informatie tonen of een certificering krijgen op basis van de gegevens om het bedrijf draaiende te houden.

Afstemming tussen regionale bedrijven is echter geen gemakkelijke taak. In veel gevallen slagen ze er niet in om te coördineren en soms zelfs vervalsen ze de gegevens om de certificering te krijgen.

Om dit te stoppen, kan blockchain zijn platform introduceren om de paalinspecties te beheren. Meer nog, de inspectiebedrijven kunnen de gegevens van de verificatie op het kanaal uploaden, en het zal ook in realtime gebeuren. Elk type bedrijf kan de inspectiegegevens in realtime bekijken.

Wil je meer use-cases voor blockchain bekijken? Bekijk nu de top 20+ blockchain-use-cases!

Beter beheer van de toeleveringsketen

Zoals u al weet, is elke olie- of gasfabriek enorm groot en heeft ze veel personeel nodig om te coördineren tussen alle instanties of elementen..

Maar het onderhouden of behouden van een link tussen deze elementen is een complexe en uitdagende taak. Zonder een goed beheer van de toeleveringsketen kunnen ze op geen enkele manier met alle elementen tegelijk omgaan.

Daarom kan het gebruik van blockchain in de olie- en gassector helpen om het beheer van de toeleveringsketen te verbeteren. In werkelijkheid kan blockchain helpen om het systeem 24/7/365 te monitoren. Alle problemen of problemen zijn dus gemakkelijk te volgen via het platform.

Foutvermindering

Een ander groot probleem met human resources is het aantal fouten dat ze maken tijdens het verzamelen van gegevens. Nou, dit is iets waar zelfs de training niet vanaf kan komen. In werkelijkheid zijn mensen geneigd fouten te maken, en zelfs een enkele fout in dit opzicht kan tot enorme verliezen leiden. Aangezien er voor deze industrie echter geen manier is om alle menselijke hulpbronnen kwijt te raken, heeft ze meer technologische hulp nodig.

Dus het gebruik van blockchain hier zal hen zeker helpen om de door mensen gemaakte fouten voor eens en voor altijd te verminderen. In veel gevallen kunnen de bedrijven de gegevensverzameling van onderhoudsgegevens, veldtickets enzovoort automatiseren. Dit verkleint de kans op fouten aanzienlijk.

Verbeterd onderhoud

In werkelijkheid is het onderhoud binnen de plantage een zware opgave. Maar al deze processen verhogen de onderhoudskosten. Het resultaat is dat de algehele efficiëntie van het bedrijf een klap krijgt en afneemt.

Daarom is het erg belangrijk om beide voorwaarden in evenwicht te brengen en te zorgen voor beter onderhoud tegen lagere kosten.

Daarom kan het gebruik van blockchain in olie en gas in deze industrie daadwerkelijk helpen om het onderhoudsproces te verbeteren. Het zal regelmatig zijn en de veiligheid blijft tijdens alle processen gehandhaafd.

In werkelijkheid zijn deze databases eenvoudig te automatiseren en is het onderhoud van deze databases laag. Kortom, het bespaart geld en biedt op de lange termijn een beter resultaat.

Financiële afstemming

Het stroomopwaartse proces van de industrie is vrij complex. Daarom kunnen veel bedrijven tegelijkertijd aan hetzelfde project werken. Het is dus vanaf nu een zware opgave om al deze gegevens vast te leggen en ze op de juiste manier te onderhouden. Dat is de reden waarom veel bedrijven met elkaar kunnen botsen over waar ze aan werken.

Daarom kan het gebruik van slimme contracten om alle projecten in de olie- en gasindustrie te automatiseren de problemen daadwerkelijk oplossen. Dus het faciliteren van alle partijen binnen één contract zal op de lange termijn echt helpen om alle problemen tegelijk te amuseren..

Blockchain kan u helpen om uw bedrijf een boost te geven. Start nu uw blockchain-project met behulp van onze ultieme blockchain-implementatiestrategie!

Welke bedrijven implementeren blockchain-technologie in de olie- en gasindustrie?

Abu Dhabi National Oil Company

Abu Dhabi National Oil Company implementeert blockchain-technologie in de olie- en gasindustrie om de transparantie binnen de bedrijven te vergroten. Meer nog, ze zijn ook van plan om deze technologie ook uit te breiden naar hun supply chain management.

Shell

Shell is een ander bedrijf dat blockchain-technologie implementeert in de olie- en gasindustrie voor zijn handel in ruwe olie. Meer nog, ze hebben ook Macquarie als investeringsbank in het project. Ze zijn van plan te investeren in het Sinochem-project.

PetroChina

PetroChina gebruikt blockchain in olie en gas voor de stroomafwaartse processen. Momenteel werken ze aan een project waarmee ze op een efficiëntere manier aardolie kunnen verhandelen. Het bedrijf heeft al $ 15 miljoen opgehaald voor het project.

Saudi Aramco

Saudi Aramco gebruikt blockchain ook in de olie- en gasindustrie voor de stroomafwaartse processen. Momenteel werken ze samen met VAKT om te handelen. In werkelijkheid is dit platform meer geschikt voor post-trade processing.

BP

BP gebruikt blockchain ook in de olie- en gassector. Meer nog, ze werken aan een platform voor de handel in energiegrondstoffen en de olie- en gasindustrie valt er precies in. Ze werken ook samen met VAKT.

ExxonMobil

ExxonMobil is een andere speler in de blockchain-niche. Momenteel gebruiken ze blockchain in olie en gas voor stroomafwaartse processen. Ze hebben onlangs een proef afgerond voor op blockchain gebaseerde autorisatie voor uitgaven (AFE).

Chevron Corporation

Chevron Corporation is een van de grootste reuzen in deze branche. Momenteel zijn ze ook geïnteresseerd in het gebruik van deze technologie voor hun oliehandel. Meer nog, ze sloten zich aan bij een consortium met andere toonaangevende spelers in de markt.

Totaal SE

Total SE gebruikt blockchain in het olie- en gasveld om de efficiëntie van hun oliehandelcapaciteiten te vergroten. Ze verwachten geweldige resultaten van deze technologie en willen er zoveel mogelijk gebruik van maken.

Lukoil

Lukoil gebruikt deze technologie op een andere manier. In werkelijkheid accepteren ze Bitcoin als een officiële manier om te betalen in hun benzinestations. Hun stations in Estland, Litouwen en Letland accepteren deze cryptovaluta al.

Gazprom

Gazprom maakt ook gebruik van blockchain op het gebied van olie en gas. In werkelijkheid willen ze deze technologie gebruiken om hun dagelijkse zakelijke contracten te bewaken en uit te voeren. Daarvoor gebruiken ze slimme contracten om het proces te automatiseren.

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken om meer real-world voorbeelden te zien van op blockchain gebaseerde use-cases.

Laatste opmerking: toekomst van blockchain in olie en gas

Zoals u kunt zien, ziet de toekomst van blockchain in de olie- en gasindustrie er vrij rooskleurig uit. Er zijn zoveel manieren waarop deze technologie deze sector kan helpen. Te oordelen naar alle grote spelers die in dit opzicht al het initiatief hebben genomen, kunnen we veilig aannemen dat het hier is om te blijven.

Hoewel velen nog steeds sceptisch zijn over de toekomst van blockchain in de olie- en gassector, vertellen de praktijkvoorbeelden u nog steeds iets anders.

Als je net een beginneling bent die ook blockchain in deze branche wil gebruiken of meer wilt weten over de technologie, raden we je aan om te beginnen met onze gratis blockchain cursus. Dit kan de eerste stap zijn op weg naar uw doel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me