Het potentieel van Blockchain is perfect geschikt voor productie. Laten we eens kijken hoe blockchain de bedrijfswaarde in de productiesector kan verhogen.

In werkelijkheid draagt ​​de productiesector bij aan het bruto binnenlands product van elk land. U kunt de impact op de Amerikaanse economie het meest zien. In het vierde kwartaal van 2019 waren fabrikanten verantwoordelijk voor $ 2233,4 miljard! Daarom bedroeg het 11,39% van de totale economie. U kunt dus zien hoe productie een belangrijk element is in de groei van een land.

Deze sector wordt echter ook geplaagd door veel problemen. Daarom neemt de impact op het wereldwijde BBP met de dag af. Door de toegenomen internationale invloeden moeten fabrikanten onderling verbonden blijven. Maar alleen de blockchain kan dat nu laten gebeuren.

Daarom beginnen fabrikanten over de hele wereld blockchain-oplossingen te ontwikkelen om hun activiteiten te stroomlijnen en hun zichtbaarheid te vergroten. Omdat de blockchain het potentieel heeft om het hele productieproces te veranderen, is het alleen relevant dat bedrijven beginnen samen te komen en een op blockchain gebaseerd ecosysteem te creëren.


In dit artikel zullen we ons concentreren op het belang van blockchain in de productie. Dit zal alle nieuwelingen helpen om het huidige scenario van de maakindustrie te realiseren. Meer nog, het zal ook helpen om te leren hoe u deze technologie kunt gebruiken voor uw eigen productieprocessen.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus

Blockchain in productie: waarom heeft deze sector blockchain nodig??

De maakindustrie kampt momenteel met veel vraagstukken. In werkelijkheid raakt de sector sterk achterop door het toegenomen aantal inconsistenties en wanbeheer. Daarom heeft deze sector momenteel een ingrijpende verandering nodig.

blockchain in productiemarkten

Moeilijkheden om eisen te voorspellen

Omdat de markt voortdurend verandert, is het vrij moeilijk om de hele tijd de nieuwe trends bij te houden. Daarom kunnen veel fabrikanten niet voorspellen naar wat voor soort producten in de toekomst vraag is. Dit gebrek aan bekwaamheid schaadt de reputatie van de fabrikant, omdat ze geen succesvolle productprojecties kunnen bedenken om hun rol in de veranderende markten te waarborgen.

Ze lijken ook niet te beschikken over de noodzakelijke tools waarmee ze kunnen inschatten hoeveel en wanneer ze een specifiek product zouden moeten blijven verkopen. Ze krijgen dus veel producten vanwege een productieoverschot. In veel gevallen kampen ze zelfs met een productietekort.

Inventaris wanbeheer

Dit is een ander groot probleem voor het productiebedrijf. Praktisch gezien is het model dat ze volgen om de inventaris te beheren ver achterhaald en zit vol met problemen. Hoewel automatisering een aantal van de problemen heeft opgelost, is de algehele complexiteit van het beheer voor veel fabrikanten overweldigend.

Door het wanbeheer slagen ze er niet in om de producten op tijd te leveren, met verliezen als gevolg. Meer nog, ze slagen er ook niet in de producten in de juiste omgeving te bewaren, wat leidt tot veel geldverlies.

In werkelijkheid is het bijhouden van voorraad een kostbaar proces, dus velen willen er niet graag gebruik van maken. Maar het handwerk is in dit geval tijdrovend en foutgevoelig. Ze hebben dus een oplossing nodig die kosten kan besparen en hen kan helpen voorraden efficiënter te beheren.

Lage efficiëntie

Het probleem is dat als u de efficiëntie wilt verhogen, u de kosten en zelfs de kwaliteit van de producten moet verlagen. Helaas is dit het huidige scenario van het productiebedrijf, waarin ze proberen hun kwaliteit te verlagen om de efficiëntie te vergroten. Deze aanpak leidt uiteraard tot ontevredenheid bij de consument, wat resulteert in minder inkomsten voor de bedrijven.

Maar veel fabrikanten komen niet uit deze maas in de wet, waar de efficiëntie negatief samenhangt met de kosten. In veel gevallen moeten degenen die voor kwaliteit kiezen hun efficiëntie opofferen en worden ze het slachtoffer van hogere kosten.

Moeilijkheid om ROI te verhogen

Het is duidelijk dat elke fabrikant zijn ROI (Return on Investment) op alle mogelijke manieren wil verhogen. In werkelijkheid zal dit proces hun verkoop aanzienlijk verhogen of zelfs de waarde van hun producten verhogen. Maar er zijn niet veel effectieve manieren waarop de bedrijven dat kunnen doen. Bovendien zijn de consumenten tijdens veel economische tegenslagen niet in staat hun geld in producten te investeren.

Het verlaagt dus de totale verkoop van de bedrijven en ze hebben niet de nodige middelen om het systeem te slim af te zijn. Veel fabrikanten hebben dus grote problemen om hun ROI te verhogen.

Lees verder:Het belang van blockchain in de verzekeringssector

Tekort aan geschoolde arbeidskrachten

We weten dat robotica of automatisering kan helpen bij het aanvragen van menselijke arbeid. Maar machines kunnen momenteel niet alles. In veel gevallen zijn menselijke capaciteiten hard nodig om het systeem probleemloos aan de gang te krijgen. Het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten om de output efficiënt te beheren of om problemen snel op te lossen, eist echter zijn tol van deze sector.

Ook leidt de pensionering van de babyboomgeneratie tot een tekort aan arbeidskrachten, aangezien andere generaties dit soort banen als vernederend beschouwen. Daarom hebben de verwerkende industrieën het moeilijk om aan de eisen te voldoen met een kleine hoeveelheid beschikbare arbeidskrachten.

Legacy-netwerksysteem

Elk jaar komen er nieuwe technologieën bij, en het is moeilijk om de veranderende tijden bij te houden. De IoT-apparaten of de productiesoftware of zelfs de robotica kunnen bijvoorbeeld overweldigend worden voor een kleine fabrikant.

Het gebruik van deze technologieën bij grote fabrikanten zorgt echter voor een grotere output dan kleine timers. Daarom hebben kleine timers een groot nadeel en kunnen ze de concurrentie niet bijhouden. Zo ontstaat er een gat in de productiesector waar alleen de grote namen profiteren en de kleine bedrijven achterop raken.

Namaakproducten

Een ander groot probleem is het toenemende aantal namaakproducten. Criminele fabrikanten hebben de neiging om namaakproducten te verwarren met de echte, waardoor het onmogelijk is om ze op te sporen. Maar dit probleem verslechtert het merk van het moederbedrijf en consumenten beginnen de producten niet te kopen. Als gevolg hiervan begint de verkoop af te nemen en begint het bedrijf geld te verliezen. Aan de andere kant beginnen illegale partijen uitbetalingen te krijgen voor producten van slechte kwaliteit en van lage kwaliteit, en dit verschuift de markt volledig.

Daarom moeten bedrijven dit probleem efficiënt bestrijden, zodat de consumenten de waarde krijgen waarvoor ze betalen.

Gebrek aan een goed controlemodel

Het ontbreken van een goed controlemodel in de productiescène is een ander groot probleem in deze branche. In werkelijkheid kunnen veel bedrijven de kwaliteit van het product niet in elke fase volgen zonder een goed controlemodel. Het wordt dus moeilijk om de huidige oorzaak van het probleem te achterhalen wanneer ze het probleem in het eindproduct identificeren.

In werkelijkheid leidt dit in de loop van de jaren tot enorme verliezen, en bedrijven moeten de last dragen van het weggooien van miljoenen dollars aan waardevolle producten alleen omdat ze de kwaliteit niet konden garanderen..

Bekijk hoe blockchain voor onroerend goed de problemen van deze branche kan oplossen!

Hoe kan blockchain de productie verbeteren??

Blockchain kan de productie verbeteren door een gedecentraliseerde infrastructuur aan te bieden. We weten dat de gedecentraliseerde structuur niet geschikt is voor de bedrijfsomgeving. De functies die bij deze structuur horen, kunnen de productiebedrijven echter op verschillende manieren helpen. Blockchain kan bijvoorbeeld een niet-sabotagebeleid bieden, wat betekent dat zodra gegevens een invoer in het systeem krijgen, deze daar blijft. Niemand kan het dus veranderen of eraan knoeien.

Meer nog, de blockchain kan het gebruik van een goed auditsysteem vaststellen. In werkelijkheid doorloopt alles in blockchain verschillende controleprocessen. Het is dus de perfecte tool die bedrijven kan helpen om de kwaliteit van de producten regelmatig in realtime te controleren. Met behulp van IoT-apparaten kunnen ze eenvoudig de toestand van elk product volgen.

Een andere geweldige manier waarop blockchain de productie kan verbeteren, is door de kosten te verlagen. In werkelijkheid kan blockchain bedrijven helpen kosten te verlagen zonder op enigerlei wijze afbreuk te doen aan hun kwaliteit. Bedrijven kunnen dus eindelijk uit de mazen komen en eindelijk hun beste producten aanbieden aan de consumenten. Meer nog, het kan ook helpen bij het besparen van veel middelen voor de kleine fabrikanten.

Ten slotte kan blockchain in productiemarkten het transactieproces binnen het ecosysteem verbeteren. Alles is binnen enkele seconden gedaan: de leverancier betalen, het distributiecentrum afhandelen of logistiek. Voorheen duurde het dagen om de transacties te verwerken. Maar als je blockchain gebruikt, kun je het binnen enkele minuten doen!

Dit is dus een enorme boost voor alle bedrijven, omdat ze nu hun efficiëntie ten volle kunnen vergroten. Zoals u kunt zien, is het belang van blockchain bij de productie enorm, en er is geen uitzondering op.

Schrijf nu in:Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Hoe wordt blockchain gebruikt bij de productie?

Toeleveringsketenaudits voor meer transparantie

Dit is op dit moment een van de beste blockchain in productie-gebruiksscenario’s. In werkelijkheid maakt 78% van de bedrijven zich zorgen over het proces van toeleveringsketenaudits, en de verspilling die daardoor ontstaat, blijft toenemen. Dit is dus een probleem dat onmiddellijk moet worden opgelost. Blockchain kan in dit geval gemakkelijk helpen.

In werkelijkheid kan blockchain realtime auditing van de producten bieden en ervoor zorgen dat de gegevens corruptievrij zijn. Bovendien kunt u blockchain gebruiken om de productielijn op elk gewenst moment te controleren. Dit is een geweldige manier om de hoeveelheid verspilling te verminderen en de inkomsten te verhogen.

Verbetering van de efficiëntie in fabrieken

Een andere goede use case is de verbetering van de efficiëntie in de hele productiesector. Zoals u al weet, hebben de fabrieken te maken met veel inefficiëntieproblemen. Maar er is geen goede manier om het te verhogen zonder de productkwaliteit te vernietigen. Maar het gebruik van blockchain kan hen helpen om een ​​goede balans tussen de twee elementen te behouden.

In dit geval hoeft niemand de kwaliteit van het product op te offeren om zijn status te verhogen. Blockchain kan de productie verbeteren door al het wanbeheer en chaotische proces weg te werken. Meer nog, het ontbreken van door mensen gemaakte fouten en manipulatie-vrije gegevens kan hun inkomsten enorm verhogen. Daarom zal het automatisch hun efficiëntie verhogen.

Belemmeringen voor kleinere fabrikanten verlagen

Een ander onderdeel van de blockchain in gebruiksscenario’s voor de productie is het voordeel voor de kleinere fabrikanten. In werkelijkheid kan blockchain de redder van deze industrie worden en eindelijk een einde maken aan de discriminatie van kleine fabrikanten. Blockchain kan helpen om op de binnenlandse markt nieuwe kansen te creëren voor kleinere fabrikanten om winst te maken.

Dus eindelijk kunnen deze kleine concurrenten met behulp van technologie meedoen aan het spel en naam maken in de sector. Het is gemeld dat elke fabrikant die de technologie in elk onderdeel van de sector gebruikte, een concurrentievoordeel behaalde op de markten. Aan de andere kant is een blockchain een kostenvriendelijke optie voor zelfs kleine fabrikanten.

Blockchain heeft veel voordelen voor verschillende industrieën. Bekijk onze gids over de voordelen van blockchain-technologie voor meer informatie.

Systemische storingen verminderen

Welnu, de productiesector is niet immuun voor bepaalde datalekken. In werkelijkheid komen deze inbreuken uit veel verschillende vormen. Aangezien bedrijven nu netwerksystemen gebruiken om het werk te automatiseren of bij te houden, kan elke inbreuk in het systeem ertoe leiden dat criminelen toegang krijgen tot gevoelige informatie. Daarom kan het voor bedrijven een enorme last worden om de juiste beveiligingsprocedures te handhaven of te hebben ingevoerd.

Blockchain kan in dit geval helpen. In werkelijkheid fungeert het netwerk van blockchain als een firewall tegen veel cybercriminaliteit. Het kan voorkomen dat kwaadwillend publiek het systeem binnendringt en kan zelfs de andere leden waarschuwen voor de poging. Dit kan bedrijven helpen hun gevoelige informatie te beschermen en eventuele systematische storingen op de lange termijn te verminderen.

Het belang van blockchain in de productie wordt dus met de dag sterker.

Valsgelddetectie en productherkenning

Een andere populaire blockchain bij gebruiksscenario’s voor de productie is de detectie van namaakproducten. Maar hier heeft blockchain hulp nodig van IoT-apparaten. Dit soort frauduleuze activiteiten treft de hele wereld. Alleen al voor namaakproducten verliest de sector elk jaar 3,7 biljoen dollar. Niet alleen dat, de consumenten verliezen ook hun geld omdat ze niet de waarde krijgen waarvoor ze betalen.

Maar met blockchain kunnen ze eindelijk een einde maken aan dit probleem. In werkelijkheid kunnen ze met behulp van de realtime trackingfunctie van blockchain IoT-apparaten gebruiken om elk afzonderlijk product te controleren dat van de fabrikant naar de consument wordt verzonden. Er is dus geen enkele manier dat een derde partij tussen de transacties kan komen en hun producten op de markt kan planten.

Authenticatie van IoT-apparaten

Zelfs de IoT-apparaten hebben van tijd tot tijd blockchain-bescherming nodig. Momenteel gebruiken productiebedrijven veel IoT-apparaten om hun producten te volgen. Deze apparaten beschikken echter niet over de nodige beveiligingsprotocollen om ze te beschermen tegen cyberaanvallen. Daarom kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot de apparaten en ze uitschakelen en met de gegevens knoeien met alleen een internetverbinding.

Het is een enorm risico. Maar blockchain in de productie kan hier de dag redden. Met behulp van het beveiligingsprotocol van blockchain kunnen de IoT-apparaten gedecentraliseerde netwerken gebruiken om hun gegevens op te slaan. Ze kunnen dus beschermd blijven, zelfs als ze worden aangevallen.

Realtime volgen van onderhoudsproces

De productiestilstand is te wijten aan het onderhoudsprobleem. Maar de kosten hiervan zijn moeilijk te berekenen. Helaas kan meer dan 80% van de bedrijven deze kosten niet eens goed berekenen. Dit leidt dus tot een enorme inefficiëntie binnen de interne toeleveringsketen. Omdat bedrijven afhankelijk zijn van oude apparatuur, kan de frequentie van uitvaltijd drastisch toenemen.

Maar het gebruik van blockchain bij de productie om de toeleveringsketen in stand te houden, kan ervoor zorgen dat dit proces meer geautomatiseerd wordt. U kunt bijvoorbeeld het onderhoudsproces in realtime volgen, zodat u de downtime gemakkelijk kunt bepalen. In veel gevallen kan de afhankelijkheid van de blockchain u ook helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Wil je meer use-cases voor blockchain bekijken? Bekijk nu de top 20+ blockchain-use-cases!

Gevoelige gegevens beveiligen

Een andere belangrijke taak voor blockchain bij de productie is het beveiligen van de gevoelige gegevens binnen de productielijn. Zoals u al weet, heeft de productiesector van tijd tot tijd te maken met veel interne gevoelige informatie. Dus als de informatie naar buiten komt of in de handen van de concurrenten valt, kan dat een enorm verlies betekenen. Daarom is het niet meer dan logisch om een ​​technologie te gebruiken die deze gevoelige informatie kan beveiligen.

En blockchain lijkt hier de perfecte match voor. In werkelijkheid kan blockchain deze sector helpen door op authenticatie gebaseerde toegang tot de gegevens aan te bieden.

Veilige marktplaats voor additieve productie

Additive manufacturing is een nieuw soort kijk op de productiesector. In werkelijkheid betekent het 3D-printen. Het is echter nog niet mainstream. Het probleem is dat deze sector een goed kanaal nodig heeft om de mogelijkheden te laten zien. Maar met alle frauduleuze activiteiten die al in de branche plaatsvinden, kunnen veel echte fabrikanten niet opvallen. Er is ook nog een ander probleem: het stelen van andermans ontwerpen door de server van deze printer te hacken. Maar blockchain kan een veilige marktplaats bieden waar ontwerpers hun ontwerpen kunnen patenteren en verkopen. Regeringen kunnen ook illegale activiteiten binnen dit rijk volgen met behulp van blockchain.

Verbetering van de inkoop van materialen

Het verwerken van materialen is cruciaal voor maakindustrieën. Waarom? Als ze geen authentieke materialen gebruiken, zal de kwaliteit van hun eindproduct enorm afnemen. Daarom is het niet meer dan logisch om de bron te testen voordat u de definitieve aankoop doet.

Het gebruik van blockchain bij de productie om de toeleveringsketen te behouden, is dus cruciaal. Blockchain kan helpen om ervoor te zorgen dat de bron authentiek is en dat de kwaliteit van de materialen klopt. Meer nog, blockchain kan zelfs waarschijnlijke bronnen met hun kopers verbinden om hen meer opties te geven.

Een beter bedrijfsmodel met blockchain kan uw bedrijf op veel manieren helpen. Start nu uw blockchain-project met behulp van onze ultieme blockchain-implementatiestrategie!

Echte productiebedrijven die Blockchain-technologie gebruiken

Volkswagen-groep

Volkswagen Group gebruikt blockchain bij de productie om hun toeleveringsketen voor mineralen te volgen. In werkelijkheid probeert het bedrijf het materiaal effectief in te kopen en de conditie op de juiste manier te behouden. In de praktijk zullen ze het mineraal kobalt volgen dat ze gebruiken in hun lithium-ionbatterijen. Het controleren van deze mineralen kost veel middelen, maar het gebruik van blockchain kan hen tijd en geld besparen.

Toyota Groep

Toyota is nog een van de productiebedrijven die blockchain gebruiken voor hun auto-industrie. In werkelijkheid onderzoekt deze groep het effect van blockchain in de industrie om te zien waar blockchain het meest kan schitteren. Meer nog, ze gebruiken blockchain ook voor hun supply chain management om de nodige informatie voor hun zelfrijdende auto’s te krijgen.

Samsung

Samsung gebruikt blockchain zeer efficiënt in productiemarkten. Ze willen voornamelijk blockchain gebruiken om hun zendingen van de fabriek naar de winkels te volgen met behulp van de realtime trackingfunctie. Volgens hen kunnen ze hun verzendkosten tot 20% verlagen als ze blockchain gaan gebruiken.

Daimler

Daimler is nog een van de productiebedrijven die blockchain gebruikt voor hun platform voor het delen van gegevens. In werkelijkheid hebben ze al een proof-of-concept afgerond met Ocean Protocol met betrekking tot blockchain. Sterker nog, ze weten nu hoe ze blockchain kunnen gebruiken om geld te verdienen met datastromen binnen hun interne toeleveringsketen.

Foxconn

Foxconn is momenteel een van de grootste technologiebedrijven en zij zijn verantwoordelijk voor de productie van Apple’s iPhone. In werkelijkheid bieden ze met behulp van blockchain niet-bancaire geldschieters de mogelijkheid om rechtstreeks geld aan de toeleveringsketen te lenen. Zo kunnen ze geldverstrekkers gemakkelijk en zonder extra papierwerk in contact brengen met leveranciers.

Ford

Ford is nog een van de autoproducenten die blockchain gebruiken om mineralen te winnen. In werkelijkheid gebruiken ze de technologie van IBM om hun mineraalvoorraden voor hun automobielindustrie te volgen. Het primaire doel is om te zorgen voor een open netwerk dat anderen kan helpen bij het volgen en valideren van alle mineralen die tijd en geld besparen.

Nestelen

Nestle gebruikt blockchain in het voedselproductieproces. Hier werkt het bedrijf samen met OpenSC om hun eigen tracking van voedselprocessen en toeleveringsketens te ontwikkelen. Maar dit initiatief is anders dan hun werk met IBM Food Trust.

Unilever

Unilever werkt aan een proefproject van een jaar waarin ze blockchain zullen gebruiken om hun transacties in de toeleveringsketen van thee bij te houden. Momenteel werkt het bedrijf samen met grote banken om de boeren en het algehele theeaanbod en productieproces te volgen.

Pfizer

Pfizer gebruikt blockchain ook bij de productie. In werkelijkheid zijn ze een farmaceutisch bedrijf en willen ze ervoor zorgen dat ze de juiste producten in hun aanbod hebben. Dus, samen met andere farmaceutische bedrijven, volgen ze al hun klinische geneesmiddelen, van productie tot consument.

Merck & Co.

Een ander farmaceutisch bedrijf Merck & Co. gebruikt blockchain bij de productie om productieproblemen aan te pakken, zoals opslag van geneesmiddelen, naleving van de regelgeving, klinische proeven, efficiëntie van de koelketen, enzovoort. Momenteel maken ze deel uit van het consortium Drug Supply Chain Security Act (DSCSA).

Lees verder:Top 50-bedrijven die Blockchain-technologie gebruiken

Gevolgtrekking

De voordelen van blockchain bij de productie zijn enorm. Blockchain kan kansen bieden voor de hele industrie en zorgen voor een eerlijke marktplaats voor de grote en kleine fabrikanten. Zoals u kunt zien, past blockchain moeiteloos in het productie-ecosysteem. Daarom wordt het hoog tijd dat bedrijven over de hele wereld deze technologie gaan integreren en al zijn glorie benutten.

Ben je enthousiast over technologie en wil je meer mogelijkheden verkennen? Als je nog maar een beginner bent en meer wilt weten over de technologie, kun je onze gratis blockchain-cursus bekijken. Begin uw blockchain-reis en profiteer nu van de voordelen van blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me