Wilt u meer weten over de beste blockchain-leveranciers in de branche? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Als het om blockchain gaat, hebben we problemen en oplossingen.

In het tijdperk van vier industriële revoluties bevinden we ons in een fase waarin het blockchain-ecosysteem exponentieel is.

Over het algemeen zijn er drie belangrijke componenten van een blockchain-ecosysteem.

Het omvat platforms, leveranciers en echte applicaties. Elke speler speelt een cruciale rol in het ecosysteem.


Blockchain-leveranciers zijn bedrijven die diensten verlenen aan andere startups of bedrijven die blockchain willen gebruiken. Het is duidelijk dat niet elk bedrijf een end-to-end-oplossing kan creëren. Ook betekent het brede scala aan use-cases voor blockchain een andere aanpak elke keer dat een probleem moet worden opgelost.

Lees meer over Distributed Ledger-technologie.

In dit artikel gaan we door de blockchain-leveranciers. We zullen ook blockchain-as-a-service (BaaS) -providers behandelen, aangezien deze onder de definitie van blockchain-leveranciers vallen.

Dus, wat doet een blockchain-leverancier? Laten we onderzoeken.

Wat is de Blockchain-leverancier?

Blockchain-leveranciers zijn bedrijven, startups of bedrijven die diensten of oplossingen leveren. Het landschap van blockchain-leveranciers is groot en breidt zich in hoog tempo uit.

Leveranciers kunnen ook worden gedefinieerd, afhankelijk van wie de koper is. Een fabrikant die producten bouwt met grondstoffen, kan bijvoorbeeld de verkoper van een distributeur zijn, terwijl de detailhandelaar de verkoper van de consument is..

Daarom gaan we zowel kleine als grote spelers bespreken die het blockchain-landschap veranderen door ongeëvenaarde en unieke oplossingen te bieden.

We zullen ook proberen ze in te delen in:

 • Blockchain-infrastructuurproviders, bijvoorbeeld: Primechain, Bluzelle, IBM, Microsoft
 • Blockchain-applicatieproviders, bijvoorbeeld: Ripple, Factom, DigitalX
 • Blockchain-serviceproviders, bijvoorbeeld: Infosys, Accenture, Wipro

De juiste leverancier kiezen voor blockchain-technologie

Leveranciers van blockchain-consultancy maken deel uit van het ecosysteem. Het servicemodel wint aan populariteit door de plotselinge opkomst van blockchain- of DLT-adoptie.

Als onderneming moet u de juiste stappen nemen voordat u de juiste leverancier van blockchain-adviesbureaus kiest.

Je moet ook de fasen van het blockchain-project begrijpen om een ​​goed begrip te krijgen. Om ervoor te zorgen dat u op de best mogelijke manier leert, laten we eerst de belangrijkste fasen van een blockchain-project doorlopen.

Lees ook onze Trade Finance Blockchain

Blockchain-projectfasen

 1. Strategisch advies

In de fase moet het bedrijf strategisch advies geven. Omdat blockchain nieuw is, is het ideaal om strategisch advies te geven om te voorkomen dat het begrip van de impact en reikwijdte van blockchain in het project misloopt. Er zijn meerdere leveranciers van blockchain-adviesbureaus die u kunnen helpen het gewenste resultaat te bereiken. 

 1. Use-case analyse

Nu je bekend bent met de rol van blockchain en de impact ervan, is het nu tijd om use-case analyses uit te voeren. Het is een belangrijke eerste stap voor elk blockchain-project. In deze stap moet u een analytische methode gebruiken om de juiste use-case voor uw project te bepalen. Om ervoor te zorgen dat u het goed doet, moet u aan systeemvereisten voldoen, de reikwijdte begrijpen en alle mogelijke details verzamelen over hoe gebruikers omgaan met het systeem.

 1. Proof-of-concept

Een andere cruciale fase is Proof-of-Concept. In deze stap worden haalbaarheidsstudies gedaan om te controleren of het blockchain-idee haalbaar is of niet. Bij de haalbaarheidstoets komen zowel financiële als technische aspecten aan bod. In deze fase is het gemakkelijk om een ​​obstakel te vinden dat kan optreden tijdens de uitvoering van een project. 

Lees ook onze POC-gids

 1. Pilootproject

In het pilootproject wordt op kleine schaal geïmplementeerd. Dit wordt gedaan om de kosten, haalbaarheid en uitvoerbaarheid van het project te evalueren. 

 1. Volledig live-project

Als alles volgens plan verloopt, gaat het project op volledige schaal live.

Lees meer over Blockchain-implementatie

Wat u kunt verwachten van Blockchain-adviesbureaus?

Als bedrijf is het uw taak om informatie en ondersteuning te bieden aan de adviesbureaus. Laten we de onderstaande punten doornemen om u te helpen begrijpen wat u van een adviesbureau kunt verwachten of eisen.

Blockchain-kansen identificeren: Adviesbureaus hebben een diep begrip van blockchain en de use-cases ervan. Ze begrijpen hoe en wanneer ze blockchain moeten gebruiken, wat kan resulteren in een betere efficiëntie. Dus als u een bedrijf bent, mag u verwachten dat het adviesbureau dat u kiest, u helpt bij het vinden van de juiste mogelijkheden om blockchain te gebruiken. Bovendien zouden ze ook de volledige capaciteit moeten hebben om het te implementeren.

Zakelijke casestudy’s maken: Casestudy’s zijn een essentieel hulpmiddel om zaken te begrijpen. Uw adviesbureau moet in staat zijn om overtuigende casestudy’s te maken voor de koper of met de koper. 

Presenteer proof-of-concept-ideeën: Het adviesbureau moet een goede staat van dienst kunnen hebben als het gaat om proof-of-concept ideeën. Ze zouden ze moeten kunnen laten zien. Ook alle projecten die hun implementatieproces of resultaten laten zien. Ook kan elk proof-of-concept of project dat u kan helpen bij het vergelijken van uw vereisten, u een duidelijke voorsprong geven.

Zakelijke roadmaps en frameworks opstellen: Van het adviesbureau mag je verwachten dat het duidelijke roadmaps en kaders kan maken. Deze frameworks en roadmaps zouden de neiging moeten hebben om blockchaintechnologie te gebruiken door factoren als eisen en doelstellingen vast te houden.

Vennootschap: Verkopers die partnerschappen hebben, kunnen geweldig zijn omdat het nieuwe mogelijkheden opent. 

Begrip en expertise: Ze moeten een volledig begrip hebben van het bedrijf van de zakelijke koper en hoe deze kan worden gebruikt voor voordelen.

Waar moet een onderneming op letten??

Blockchain gebruiken is lastig. Daarom zouden ondernemingen er ook voor moeten zorgen dat ze de beste service aan de consumenten bieden.

 • Alle mogelijkheden verkennen: Als onderneming moet u alle mogelijkheden verkennen. Het kan worden gedaan door gebruik te maken van blockchain-use-cases. U moet ook kennis nemen van de vaardigheden die nodig zijn om van de kansen te profiteren.
 • Belanghebbenden in synchronisatie: Zorg ervoor dat u alle belanghebbenden op de hoogte houdt tijdens het gebruik van blockchain.
 • Beperk kosten: Probeer als onderneming altijd de kosten te beperken. Hiervoor is een kostenplanning nodig.
 • Bied geweldige technische vaardigheden: Dit zal u helpen om het probleem van de klant sneller op te lossen.
 • Bied risico-advies: Risico’s zijn een integraal onderdeel van elk project en u als verkoper moet er altijd een leveren.
 • Bied een geweldige strategie: Zorg ervoor dat u een goede strategie kunt bieden die in praktijkscenario’s kan worden gebruikt.

Hoe u een blockchain-leverancier kiest

Nu is het tijd voor ons om een ​​lijst te maken van hoe u de juiste blockchain-leverancier voor uw bedrijf moet kiezen. Het maken van een keuze bepaalt immers of jouw blockchain gaat lukken of niet. 

Het kiezen van de juiste leverancier of blockchain-bedrijf is niet zo eenvoudig als u misschien denkt. U moet een checklist maken en ervoor zorgen dat de blockchain-leverancier die u kiest, de meeste ervan aanvinkt.

De checklist kan een aantal must-have aspecten bevatten die je gewoon niet kunt negeren. Er zullen ook een paar aspecten zijn waar u misschien licht op wilt zijn. Het is niet mogelijk om alles te hebben van de blockchain-leverancier van jouw keuze. Uiteindelijk moet u een blockchain-leverancier kiezen die uw pijnpunten begrijpt en u oplossingen kan bieden.

 1. Inzicht in de criteria

Blockchain-ontwikkeling, services of oplossingen zijn al complex geworden. Dat betekent dat u de criteria vooraf moet instellen.

U moet bijvoorbeeld weten aan welke technologieën u gaat werken en of de blockchain-leverancier die u heeft gekozen om ze te ondersteunen. Er zijn andere criteria waarmee u rekening moet houden, waaronder servicevoorwaarden, betalingsvoorwaarden, elke vorm van restitutie, integreerbaarheid met andere systemen, enzovoort. Als je dit goed doet, ben je klaar voor de rest van de reis.

 1. Definieer het proces

Het vinden van de juiste leverancier is niet eenvoudig. U moet een proces definiëren dat u daarbij kan helpen. Het proces moet de stappen bevatten om aan uw vereisten te voldoen. Misschien wilt u ook contact opnemen met de weinige blockchain-leveranciers die denken dat ze goed bij uw criteria passen. 

Als u denkt dat het rechtstreeks contact opnemen met de leveranciers te veel tijd kost, kunt u uw vereisten online stellen. Probeer een advertentie te plaatsen of maak beter gebruik van uw sociale media-accounts.

Zodra je pitches begint te krijgen, is het nu tijd om een ​​team aan te wijzen om het af te handelen. Zorg er ook voor dat u uw beste medewerkers inzet, want het is hier geen optie om de verkeerde beslissing te nemen.

 1. Krijg citaten

Met weinig blockchain-leveranciers is het nu tijd om offertes of biedingen te ontvangen. Dit staat bekend als Request for Proposal (RFP). Deze voorstellen moeten alle informatie bevatten die u nodig heeft om uw beslissing gemakkelijk te maken. De biedingen moeten alle uitsplitsingen van de uitgaven met leveringsdata bevatten. U kunt ook meer te weten komen over hun kwaliteitsnormen.

 1. Evaluatieproces

Met biedingen in uw hand is het nu tijd om ze te matchen met uw criteria. U moet de juiste tijd nemen om het evaluatieproces uit te voeren. Neem ook contact op met de leveranciers als u meer informatie over een bepaald criterium nodig heeft. 

Kortom, u moet de volledige reikwijdte begrijpen voordat u de trekker overhaalt. 

 1. Begin met werken

De laatste stap is om aan het project te gaan werken. Zorg altijd voor een team dat toegewijd is om de voortgang over het hoofd te zien.

Lijst met blockchain-leveranciers

Nu we een volledig begrip hebben van leveranciers voor blockchain, laten we een lijst maken van de populaire blockchain-leveranciers die er zijn. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden op de markt.

Amazon Web Services

Amazon-webservices staan ​​bekend om hun dominantie in de branche. Ze zijn een toonaangevende webserviceprovider en zijn ook begonnen met het aanbieden van hun service in de blockchain-sector.

Hun Amazon Blockchain-service omringt AWS Blockchain-sjablonen terwijl ze gebruikmaken van het cloudplatform. Als gebruiker kunt u Hyperledger Fabric, Ethereum gebruiken om hun platform te gebruiken.

Hun blockchain as a service-oplossing biedt bedrijven een uitstekende gelegenheid om hun blockchain-oplossing te implementeren. Hun belangrijkste voordelen zijn onder meer een snellere implementatietijd, tools, plankeuze en betalen naar gebruik. 

Kortom, ze bieden een wereldwijde infrastructuur om end-to-end blockchain-platforms te implementeren. De diensten zijn ook kosteneffectief.

Meer weten over Blockchain as a Service? Bekijk ons ​​artikel over Enterprise-Grade BaaS 

BigchainDB

BigchainDB staat bekend als de blockchain-database. Ze bieden de databasetechnologie die naadloos samenwerkt met de blockchain-oplossing. Het heeft een lage latentie, krachtige queryfunctionaliteit en een hoge doorvoer. Bovendien hoef je met BigchainDB de decentrale besturing niet op te geven. Het biedt onveranderlijke gegevensopslag.

BigchainDB is compatibel met populaire applicaties en platforms en u kunt het ook gebruiken om blockchain proofs-of-concept te implementeren. Het kan worden gebruikt in verschillende gebruikssituaties en industrieën.

Ze werken samen met meerdere partners, waaronder Cognizant, Capgemini, Interledger en anderen. Last but not least bieden ze ook hands-on productie en advies.

IBM Blockchain

Bij IBM Blockchain draait alles om het leveren van waarde via hun blockchain-services. Hun IBM Food Trust spreekt boekdelen over hun blockchain-oplossing. 

Ze beheersen de supply chain via blockchain. Hun blockchain-service werkt op verschillende use-cases en industrieën. Met meer dan 500 blockchain-klantbetrokkenheid staan ​​ze op nummer één als het gaat om blockchain-leiderschapsreferenties.

Met IBM blockchain kunnen partners eenvoudig opschalen met hoge beveiliging. De infrastructuur van IBM helpt het blockchain-netwerk in stand te houden. Ze hebben ook de technische expertise om een ​​project uit te voeren.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard (HP) biedt hun blockchain-implementaties op ondernemingsniveau. Ze hebben het mogelijk gemaakt met behulp van de end-to-end-levering, een doelgerichte architectuur en een sterk ecosysteem van partners.

Hun blockchain-oplossingen bieden een geavanceerde oplossing. Ze bieden HPE missiekritieke gedistribueerde grootboektechnologie (DLT). In services bieden ze HPE Pointnext, inclusief workshop, implementatieservices, proof of value en andere blockchain-services.

Microsoft

De Azure-blockchain van Microsoft is een bekende blockchain-as-a-service-oplossing. 

Ze bieden vereenvoudigde ontwikkeling, eenvoudige implementatie en tools voor toegankelijke innovatie. Veel klanten gebruiken Azure blockchain, waaronder XBOX, Insurwave, Project Ubin en anderen. 

De Azure-marktplaats van Microsoft biedt toegang tot blockchain-platforms zoals Hyperledger Fabric, Ethereum en Corda. U kunt ook hun oplossingsarchitecturen bekijken die een andere architecturale benadering van brede gebruiksscenario’s dekken. 

De belangrijkste kenmerken van de Azure-blockchain zijn onder meer ingebouwd consortiumbeheer, eenvoudige blockchain-netwerkbewerkingen en -implementatie, uitbreidbaar en open ontwerp, enzovoort. Hun prijsstelling is ook eenvoudig omdat ze prijzen per knooppunt bieden.

Orakel

De Oracle-benadering van blockchain is altijd uniek geweest. Ze bieden een blockchain-platform, waarmee bedrijven B2B-transacties kunnen doen met betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Met Oracle blockchain kunt u voorgemonteerd beginnen met behulp van de automatisch ingerichte Hyperledger Fabric-componenten. 

Oracle werkt naadloos samen met open-source Hyperledger Fabric, wat zorgt voor eenvoudige plug-and-play-integraties, geautomatiseerde bewerkingen, setups op bedrijfsniveau en nog veel meer!

De belangrijkste functies die het Oracle Blockchain-platform biedt, zijn onder meer eenvoudige provisioning, eenvoudige toevoeging van partnerorganisaties, de mogelijkheid om een ​​compleet blockchain-platform te bouwen en hybride netwerken. U kunt ook automatiseren met slimme contracten en privétransacties uitvoeren. Ten slotte kunt u blockchain-transacties in applicaties integreren met behulp van REST API-gestuurde ontwikkeling, plug-and-play-integratie, het bouwen van nieuwe apps, enzovoort.!

SAP

SAP loopt ongetwijfeld voorop op het gebied van blockchain-innovatie, services en tools. 

Ze bieden hun SAP Cloud Platform Blockchain-service en SAP HANA Blockchain-service aan. Elke faciliteit biedt unieke waarde voor de gebruiker. De Cloud Platform-service biedt eenvoudige cloudimplementatie, de mogelijkheid om een ​​open blockchain-platform te gebruiken en ook bestaande applicaties uit te breiden met blockchain.

SAP HANA Blockchain Service, aan de andere kant, maakt externe blockchain-applicaties mogelijk voor SAP HANA, een in-memory dataplatform.

Toegepaste Blockchain

Applied Blockchain is een applicatie- en blockchain-ontwikkelingsbedrijf dat hun diensten aanbiedt op basis van slimme contracten en gedistribueerde grootboektechnologie. 

Ze staan ​​ook vermeld in Gartners top 20 blockchains-adviesbureau in 2017 en 2018. In hun diensten leveren ze DLT-applicaties en productontwikkeling. Hun diensten zijn toepasbaar in verschillende industrieën, waaronder de toeleveringsketen, de juridische sector, de telecommunicatie, de medische sector en andere. Hun partners zijn onder meer Quorum, Parity, Hyperledger Fabric, Vodafone, enzovoort.

Wat is het slagingspercentage?

Hoewel we door de blockchain-leveranciers zijn gegaan, zijn er nog steeds veel sceptici die het real-world implementatiesucces van blockchain in twijfel trekken. Een blockchain-studie gepubliceerd op Het register talks spreekt zelfs over 0,00% slagingspercentage voor gedistribueerde grootboektechnologie. 

Sommige leveranciers willen zelfs niet opnieuw contact opnemen als ze om rapporten of bewijs met betrekking tot de implementatie van blockchain worden gevraagd. Dit is een ernstige zorg voor de blockchain-leveranciersindustrie en moet worden opgelost.

We zijn er echter zeker van dat het slagingspercentage van blockchainleveranciers met de tijd zal toenemen.

Gevolgtrekking

Dit leidt ons naar het einde van onze leveranciers voor blockchain-artikelen. We hebben de definitie van blockchain-leverancier onderzocht, stappen om een ​​blockchain-consultancy-leverancier te kiezen, verwachtingen, enzovoort. 

De markt groeit in hoog tempo en het is de enige keer dat we betere blockchain-leveranciers zullen zien. Elk bedrijf dat geïnteresseerd is in blockchain, moet voorzorgsmaatregelen nemen bij het omgaan met leveranciers. 

Dus, wat vind je van leveranciers voor blockchain? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me