Blockchain-innovaties bloeien al geruime tijd in de technische industrie. Met de nieuwe markt in gedachten gaan veel ondernemingen verschillende richtingen in om hun blockchain voor bedrijfsoplossingen te ontwerpen. Het is duidelijk dat u bij het ontwerpen rekening moet houden met de behoeften van uw onderneming.

Er zijn echter enkele bepaalde blockchain-principes in het ontwerp die u moet volgen. Deze ontwerpprincipes van blockchain zijn wat de belangrijkste spelers in de branche volgen. Om u te helpen in de ontwerpfase, geven we prioriteit aan specifieke ontwerpprincipes.

Laten we dus eens kijken wat deze blockchain-principes zijn!

 

Blockchain-principes: 12 principes om in gedachten te houden


Na de shortlist hebben we twaalf principes van blockchaintechnologie bedacht. Laten we eens kijken wat dit zijn –

 

 1. Gebruik een open omgeving voor innovatie
 2. Bied toegestane en vertrouwde toegang
 3. Maak het Governance Model transparant
 4. Ga voor gemeenschappelijke normen
 5. Houd rekening met privacy
 6. Beveiliging is de sleutel
 7. Schakel de juiste belichting in
 8. Behoud consistentie
 9. Communicatie is een must
 10. Behoud het vertrouwen tegen elke prijs
 11. Hou het simpel
 12. Los fouten snel op

 

Gebruik een open omgeving voor innovatie

Innovatie is altijd de juiste keuze voor blockchain-principes. Maar hoe zorg je ervoor dat je open innovatie in alle gevallen kunt stimuleren? Allereerst moet u organisaties en medewerkers aanmoedigen die open source-oplossingen aanbieden.

In werkelijkheid kunnen open-sourcebijdragers een diverse gemeenschap bieden die veel innovatieve ideeën kan bieden. Bovendien kunt u er met hun hulp ook voor zorgen dat u over de hoogste kwaliteit code beschikt.

Aan de andere kant kun je er ook baat bij hebben om deel uit te maken van een open bestuursmodel. Deze werken in principe onder verschillende gratis licentiemodellen.

Een ander goed ding in de ontwerpprincipes van blockchain is om in gedachten te houden dat u het gebruik van auteursrechtelijk beschermde technologie moet vermijden. Gebruik in plaats daarvan frameworks die open source zijn en ontworpen voor bedrijfsdoeleinden.

Als u uw blockchain-oplossing correct kunt implementeren, zal het uw innovaties een boost geven, u minder geld kosten en minder tijd in beslag nemen om te rijpen.

Enterprise Ethereum Alliance biedt bijvoorbeeld open standaarden voor het ontwerpen van uw blockchain-oplossingen. Aan de andere kant biedt Hyperledger open-source kaders, tools en bibliotheken om u te helpen bij het ontwikkelen van uw technologie. R3 biedt ook het Corda-platform aan als open-source blockchain-technologie.

 

Bied toegestane en vertrouwde toegang

Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden voor de ontwerpprincipes van blockchain, is om uw platform meer in lijn te houden met de wettelijke verantwoordelijkheden. In werkelijkheid moeten blockchain-netwerken op ondernemingsniveau de kernprincipes van ondernemingen volgen.

Het betekent dus dat het vertrouwde toegang en geautoriseerde blockchain-architectuur moet hebben. Hoewel openbare blockchains een behoorlijk aantal functies bevatten, zijn ze toch niet perfect voor de zakelijke omgeving.

In werkelijkheid hebben openbare blockchains geen voorschriften of privacy. Dat is een grote zorg voor bedrijven. Aan de andere kant lost de toegestane blockchain-architectuur privacyproblemen op en creëert ook een regelgevingsomgeving.

U kunt ook de vereiste voor authenticatie instellen, zodat alleen geselecteerde gebruikers toegang krijgen tot het netwerk.

Bovendien kunt u ook een gemeenschappelijke reeks standaarden voor identiteit instellen, zodat een gebruiker geautoriseerd kan worden in meerdere blockchain-omgevingen met dezelfde inloggegevens.

TradeLens is bijvoorbeeld een geautoriseerd blockchain-platform voor het beheer van de toeleveringsketen. Bovendien is het gebouwd op Hyperledger Fabric en biedt het authenticatie- en traceerbaarheidsfuncties.

Aan de andere kant is het openbare maar geautoriseerde platform Steller. Het is praktisch een gedecentraliseerd betalingssysteem dat snelle transactieverwerking kan bieden.

 

Maak het Governance Model transparant

Een ander belangrijk punt in onze gids met blockchain-principes is het bestuursmodel. U moet ervoor zorgen dat de modelstructuur altijd transparant is. Wat betekent het? Welnu, u moet uw gebruikers op een regulerende manier beheren en er ook voor zorgen dat er geen concentratie-invloed is op het platform.

Enterprise blockchain-projecten moeten dus altijd worden gedistribueerd. Probeer in werkelijkheid bij het kiezen van het platform een ​​ingebouwd democratisch bestuur in het systeem te hebben. Het is duidelijk dat u ook aanvullende privacy- en toestemmingsfuncties nodig heeft die in het systeem zijn ingebouwd.

Zorg er bovendien voor dat u de regels en voorschriften beschrijft van wie er lid kan worden van de bestuursstructuur en hoe hij / zij dit duidelijk zal doen. Aan de andere kant kunt u op verschillende punten vertrouwensankers over het netwerk distribueren om transacties en actieve knooppunten te valideren.

Standaard moet u bijvoorbeeld ten minste drie vertrouwensankers hebben om een ​​betrouwbaarder bestuursmodel te creëren. Hoe meer u echter opschaalt, hoe meer het netwerk er baat bij heeft.

Wees bovendien voorzichtig bij het kiezen van het financieringsmodel voor het governancekader. Kortom, het is gebruikelijk om te worden gefinancierd door exploitanten, lidmaatschapsbijdragen of andere middelen. Kies echter degene die gunstig zou zijn voor uw onderneming en uw gebruikers. En dus is governance een belangrijk punt in de principes van blockchaintechnologie.

 

Ga voor gemeenschappelijke normen

De volgende van blockchain-ontwerpprincipes is het gebruik van standaarden. Welnu, vanwege de constante innovaties in deze sector zijn er geen definitieve normen voor zover deze blijft veranderen. Er zijn echter enkele districtsnormen die de meeste projecten gebruiken.

In werkelijkheid zou uw strategie zijn om gebruik te maken van normen en ervoor te zorgen dat u ze correct gebruikt. Waarom? Nou, blockchain-technologie bestaat nog steeds in silo’s, maar het zal zeker veranderen in een meer collectief netwerkmodel.

Zo zullen verschillende blockchainsystemen met elkaar communiceren en daarvan profiteren. Maar u zou gemeenschappelijke standaarden nodig hebben om de interoperabiliteit goed te laten verlopen.

Hoe dan ook, daarvoor zou je kunnen proberen de datamodellen te gebruiken die zijn gepubliceerd van grote blockchain-platforms voor bedrijven en die gebruiken.

Aan de andere kant kunt u ook uw beleid en gegevensmodellen publiceren om de gemeenschap te helpen groeien en innovatief te zijn. Deelnemen aan een consortium zou in dit geval veel voordelen opleveren. Dus voor blockchain-ontwerpprincipes moet u eenvoudig API’s gebruiken met toestemming voor toegang.

Identiteitsbeheer in blockchain zou bijvoorbeeld specifieke normen moeten hebben om zelf-soevereine identiteiten te waarborgen. Daarom heeft Decentralized Identity Foundation (DIF) een reeks regels gespecificeerd over wat nodig is en hoe ze activa, mensen en organisaties zullen identificeren.

 

Beveiliging is de sleutel

Een van de meest verkochte punten van blockchain-technologie is beveiliging. In werkelijkheid garandeert het gedistribueerde karakter van de technologie dat er geen centraal storingspunt is. En het zorgt er ook voor dat slechts één gebruiker het netwerk niet kan beschadigen en geen gevolgen kan hebben voor alle anderen.

Het lost veel problemen op. Allereerst kan niemand zomaar het netwerk binnengaan en doen wat hij wil. Omdat ze geen wijzigingen in het grootboek kunnen aanbrengen, is uw informatie veilig en beveiligd.

Bovendien zou corruptie omkomen en zouden cyberaanvallen veel lager zijn. Dus voor blockchain-ontwerpprincipes moet u rekening houden met beveiliging. Ja, mooie eigenschappen kunnen behoorlijk lucratief lijken; Als het het netwerk echter op enigerlei wijze kwetsbaar maakt, sla het dan over.

Een andere belangrijke factor is het bewustzijn van de gebruiker. Hoe veilig u uw project ook ontwerpt, als de gebruiker roekeloos is, is het voor niets. Het moedigt gebruikers dus aan om hun informatie te beschermen en hun privésleutels aan niemand bekend te maken.

Bovendien, als u uw netwerk met de echte wereld gaat verbinden, moet u bij het toegangspunt altijd een hoog beveiligingsniveau hebben. In werkelijkheid bleven veel van de mislukte cryptocurrencies achter op het verbindingspunt van derden en clientsoftware.

 

Houd privacy in gedachten

Voor de volgende van blockchain-technologieprincipes moet u rekening houden met privacy. Zorg ervoor dat u de gebruikers volledige controle geeft over hun gegevens.

Het beschermt uiteindelijk uw gegevens op bedrijfsniveau en individuele gegevens op het netwerk. Zorg er bovendien voor dat u een brede verspreiding van informatie in meerdere knooppunten aanbiedt om die functie mogelijk te maken. Voeg bovendien een speciale controlefunctie toe voor de gebruikers, zodat ze kunnen bepalen wie toegang heeft tot hun gegevens en onder welke situaties.

In werkelijkheid zou er geen enkele deelnemer zijn die eigenaar is van de gegevens in de blockchain; u moet echter rechten geven aan de maker. Probeer API’s te gebruiken die zijn voorzien van ingebouwde toestemmingsfuncties. Aan de andere kant: vergeet privacyregels zoals AVG niet.

Veel ondernemingen lijken te geloven dat GDPR een bedreiging vormt voor de blockchain; dat is echter niet het hele geval. GDPR wil gebruikersinformatie behouden, en dat doet blockchain ook. Het is dus vrij eenvoudig om een ​​model te ontwerpen en er AVG-richtlijnen in op te nemen.

 

Schakel de juiste belichting in

Vervolgens hebben we blootstelling aan de lijst met blockchain-principes. In werkelijkheid zijn veel gebruikers sceptisch over hoe blockchain hun bestaande legacy-netwerken zou vervangen. Als u uw blockchain-oplossing op de markt wilt brengen, moet u hen hierover geruststellen.

Een geweldige strategie zou hier zijn om hen te helpen begrijpen hoe de technologie werkt en hoe deze hun vorige technologie zal vervangen. Het schept dus vertrouwen en geeft ze ook het gevoel dat ze erbij horen. In het geval van herkomst, audit trails en andere factoren, zal deze truc je zeker helpen.

We zouden enkele mogelijke manieren voorstellen om de blootstelling in de ontwerpfase van de blockchain-infrastructuur te vergroten. Dit zijn –

 • Interactieve tijdlijnen: Hiermee kunt u de transformatie van het hele proces in realtime laten zien.
 • Blockchain-informatieoverzicht: Voeg een samenvatting toe van wat voor soort functie uw oplossing heeft of beschrijf verschillende terminologie op een eenvoudige manier zodat iedereen deze begrijpt. Onthoud altijd dat uw oplossing niet alleen voor ontwikkelaars is, maar ook voor gewone mensen.
 • Interactieve dashboards: Bied een gebruiksvriendelijk en interactief dashboard voor de gebruikersinterface. Probeer bovendien de zaken niet te ingewikkeld te maken en laat de gebruikers zien hoe hun activa worden verwerkt of hoe het proces op het netwerk verloopt..

 

Behoud consistentie

Een ander een van de belangrijkste punten in blockchain-principes is altijd om de consistentie te behouden. In werkelijkheid verliest bijna elke grote techneut zijn consistente output wanneer ze iets nieuws proberen te doen of updates proberen uit te voeren.

Als gevolg hiervan verliezen ze publiek of consumenten. In werkelijkheid is gebruikerservaring een groot verkoopargument en moet u altijd een hoog kwaliteitsniveau behouden. Als u een nieuwe update uitrolt of een nieuwe functie introduceert, moet u deze krachtig testen.

U wilt geen buggy-update uitrollen die u uiteindelijk uw merknaam kan kosten. Ook in het geval van uw interne netwerksysteem kan een buggy-update de cybercriminelen een toegangspunt in uw systeem geven..

Probeer dus bij het ontwerpen van de blockchain-infrastructuur de kwaliteit op een constant niveau te houden. Ook lijkt visuele consistentie een groot deel van de klantervaring te zijn. En dus zou je kunnen proberen om op rasters gebaseerde lay-outs te gebruiken, kleuren nauwkeurig te gebruiken en een sterke typografische hiërarchie te hebben.

Omdat blockchain vrij nieuw is, zorgt een consistente visuele toon voor het vertrouwen van de gebruiker. Ontwerp ook de visuele esthetiek en houd daarbij rekening met uw klanten. Als u specifieke consumenten wilt targeten, probeer dan ook hun voorkeuren en afkeer op te nemen. Het is een geweldige marketingmethode en zou ook uw blockchain-project helpen.

 

Communicatie is een must

Het is tot nu toe een van de voor de hand liggende principes van blockchain-technologie. Wanneer u een platform ontwerpt, moet u er rekening mee houden dat u het beschikbaar moet maken voor een breed scala aan gebruikers. En hoe meer u een nieuwe functie toevoegt, hoe meer gebruikers het netwerk binnenkomen.

De beste strategie hier zou zijn om constante feedback van uw consumenten te ontvangen. Laat ze bovendien weten wat er aan de hand is, hoe het gebeurt en wat u van plan bent te doen. Bovendien is het een enorm element in de blockchain-principes, aangezien in de meeste gevallen alleen een simpele loader niet genoeg zal zijn.

Zorg ervoor dat u verantwoording aflegt en informeer ook de gebruikers. Omdat het een gedistribueerde oplossing is, moet u er rekening mee houden dat mensen uit verschillende landen zich bij het systeem kunnen aansluiten. Neem dus ook het taalgebruik op dat daarop is gebaseerd.

U kunt deze trucs gebruiken om de communicatie actief te houden –

 • Zorg voor een wereldwijde gebruikersmentaliteit. Als u internationale markten wilt bereiken, laat dat dan zien in het ontwerpproces.
 • Krijg constante feedback van de consument en leer wat ze nodig hebben of willen.
 • Probeer de gebruikers te helpen hun taken efficiënter uit te voeren.
 • Zorg voor een open gemeenschap voor discussies over het project.

 

Behoud tegen elke prijs vertrouwen

Vertrouwen is een van de kernprincipes van blockchain. In het blockchain-project heb je te maken met veel gevoelige informatie. En dus is het behouden van het vertrouwen van de gebruiker altijd een cruciale factor. Bovendien moeten uw gebruikers het project als stabiel, betrouwbaar en betrouwbaar zien.

U kunt deze bereiken met behulp van actieve begeleiding, feedback, gegevensblootstelling en consistentie. Bovendien gaat het niet alleen om de code, maar ook om hoe u omgaat met uw blockchain-oplossing op de markt.

Laat in ieder geval geen ruimte voor aannames en zet een concept duidelijk snel neer. Dit is relatief belangrijk bij financiële of handelsgerelateerde projecten. Neem aan de andere kant onboarding op in uw project terwijl u de blockchain-infrastructuur ontwerpt. Zorg er ook voor dat uw team weet dat u up-to-date beveiligingsmaatregelen en protocollen gebruikt om verwarring te voorkomen.

 

Hou het simpel

Dit is waar de meeste ondernemingen fouten maken tijdens het ontwerpen. Het is gemakkelijk om u te laten meeslepen en uw oplossing vol te proppen met functies. Houd er echter rekening mee dat u alleen de functies moet ontwikkelen die ons bedrijf nodig heeft en geen andere functies moet opnemen en deze complexer moet maken.

In werkelijkheid geldt dat hoe meer functies een blockchain-project heeft, hoe gecompliceerder het wordt. Soms anticiperen velen niet hoe schaalvergroting het netwerk zou beïnvloeden of hoeveel rekenkracht het zou kosten.

Hoe dan ook, schaalvergroting is altijd een kwestie van blockchain geweest, dus doe het geleidelijk als je opschaalt. Neem ook kleinere stappen en mijlpalen in het ontwikkelingsproces, aangezien u uw implementatie niet wilt overhaasten.

Kwaliteit wordt altijd gewaardeerd boven kwantiteit. Het is een van de kernprincipes van blockchain. Laten we zeggen dat je veel functies hebt toegevoegd, maar al hun output is middelmatig; het zal toch niet in staat zijn om een ​​enorme markt te krijgen?

Houd de functies dus tot een minimum beperkt en bied hoogwaardige resultaten van die functies om de concurrentie te verslaan. Eenvoud begint zeker met de gebruikersinterface, maar daar houdt het niet op. In werkelijkheid wilt u dat gebruikers uw oplossing leuk vinden en er niet voor weglopen.

Laten we hoe dan ook verder gaan met de volgende in deze principes van de blockchain-technologiegids.

 

Los fouten snel op

Dit is de laatste in de principes van de blockchain-technologielijst. Er gebeuren fouten, eerlijk gezegd. En vaak kunnen die fouten grote fouten zijn. Als uw test uw project echter krachtig onderbouwt, vindt u hopelijk alle groten. Sla daarom de testfase nooit over of doe een of twee tests en rol deze uit voor het publiek.

Hoe dan ook, na het uitrollen, tijdens realtime gebruik, zou u ook met andere problemen te maken krijgen. Laat ruimte voor problemen en ontwerp uw systeem om deze te tolereren. Raak ook niet gefrustreerd door deze kleine fouten. In werkelijkheid zou de beste strategie zijn om alle gedetecteerde fouten zo snel mogelijk op te lossen.

Als u constante updates aanbiedt en de problemen oplost, heeft dit geen negatieve invloed op uw merkwaarde. Een ander punt om in gedachten te houden zijn de gebruikersfouten die kunnen optreden. Nou, het is een nieuwe technologie en geen enkele gebruiker kan vanaf het begin een expert worden.

Ga zorgvuldig om met deze problemen en leer ze goed om ze tot een minimum te beperken. Onthoud dat als een gebruiker eenmaal een fout maakt, deze voor altijd in de onveranderlijke opslag blijft.

U kunt dus bevestigingsberichten op verschillende niveaus toevoegen om fouten te verminderen. Bovendien kunt u ook doorverwijzen naar de volgende stap in die berichten om ze ook goed te begeleiden.

 

Gevolgtrekking

Het ontwerpen van een blockchain-infrastructuur is geen gemakkelijke taak. En dit is waar veel ondernemingen de neiging hebben om veel fouten te maken. Als u echter de principes van blockchain-technologie volgt, kunt u zonder problemen een enterprise blockchain-oplossing ontwerpen.

Houd er rekening mee dat de kernprincipes van blockchain zowel externe als interne ontwerpstrategieën omvatten. Het gaat niet alleen om de technologie of de specifieke algoritmen die u gebruikt, maar ook om hoe u uw gebruikers kunt aantrekken.

Hopelijk hebben we alles uiteengezet over de principes die u moet volgen, en het zal u helpen bij het ontwerpen van het project.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me