Bij het ontwikkelen van blockchain-oplossingen zijn blockchain-tools een zegen. Op dit moment neemt de populariteit van blockchain drastisch toe. Er is dus overal een stormloop in de ontwikkeling van blockchain. Het lijdt geen twijfel dat bijna alle bedrijven deze mogelijkheid ten volle willen benutten.

En dit is precies waar je in valt. Als je een blockchain-ontwikkelaar bent, heb je nu de hoogste waarde in de markt. Maar aangezien de technologie volledig nieuw is en steeds meer functies heeft, moet u relevant blijven. Het gebruik van blockchain-tools kan uw leven dus zeker een stuk eenvoudiger maken.

Blockchain-tools waar ontwikkelaars dol op zijn

Er zijn veel blockchain-tools voor ontwikkelaars, maar je moet weten welke de beste blockchain-tools zijn waar alle ontwikkelaars dol op zijn. Laten we de lijst eens bekijken, zullen we?


18 Blockchain-ontwikkeltools waar ontwikkelaars dol op zijn

Geth

Laten we beginnen met Geth. Geth is een opdrachtregelprogramma dat ook een volledige Ethereum knooppunt in de programmeertaal Go. In principe wordt het geleverd met drie interfaces –

 • Een interactieve console
 • Een JSON-RPC-server
 • De opdracht- en subopdrachtregelopties

Je kunt Geth gebruiken om veel dingen in de blockchain te doen. Deze blockchain-ontwikkeltools kunnen –

 • Breng tokens over tussen twee adressen.
 • Mijn Ether-token in het netwerk.
 • Ontdek de verschillende geschiedenis van de blokken in het grootboek.
 • Maak slimme contracten en kan ze later uitvoeren op Ethereum Virtual Machine.

 

Welke systemen zouden Geth ondersteunen?

Wanneer u met deze enterprise blockchain-ontwikkeltools werkt, kunt u verschillende besturingssystemen gebruiken, zoals Windows, Linux en Mac. Ze ondersteunen allemaal deze opdrachtregelhulpprogramma. Bovendien ondersteunen Binary en Scripted ook de installatie ervan.

Allereerst, wanneer u het start, kunt u het ofwel verbinden met een live blockchain-netwerk, of u kunt een nieuw maken en er vervolgens verbinding mee maken. Maar u moet niet vergeten dat de tweede optie volledig afhangt van de instellingen.

Als u om welke reden dan ook geen standaardwaarden heeft gebruikt, verbindt deze tool u automatisch met het Ethereum-mainnet.

Bovendien kun je met behulp van deze blockchain-tools voor ontwikkelaars het laten functioneren als een console en bepaalde commando’s laden en verschillende doelen uitvoeren.

Onthoud in elk geval dat wanneer u Geth start, het automatisch het door Ethereum gedistribueerde grootboek downloadt, en het kan lang duren om het te verwerken. Het kan dus zijn dat u enkele uren tot dagen moet wachten. Daarom kun je het beste een externe harde schijf gebruiken om alle informatie op te slaan.

 

Motregen

Laten we naar de volgende gaan in onze gids over blockchain-tools. Drizzle vereenvoudigt het schrijven van front-end gedecentraliseerde applicaties door een verzameling front-end bibliotheken aan te bieden. Het biedt ook een Redux-bibliotheek voor het verbinden van een front-end met een blockchain. U krijgt dus nieuwe ketengegevens voor front-end applicatieontwikkelingen.

Eigenschappen van Drizzle

 • Reactieve Ethereum-gegevensopslag

Een Redux-bibliotheek vormt eigenlijk de kern van Drizzle. Hiermee kunt u uw transactiegegevens, contractgegevens en nog veel meer synchroniseren.

 • Genereer winkel of gebruik bestaande

In werkelijkheid kunt u deze blockchain-tools voor ontwikkelaars gebruiken om een ​​winkel te genereren, of u kunt ook een bestaande eigen winkel gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen, is saga’s en verloopstukken importeren en u bent klaar!

 • Biedt onderliggende functies

Het beste van deze tool is dat het de contracten van web3 1.0 verlengt. U krijgt dus toegang tot elke methode en eigenschap van web3.

 • Component Bibliotheek

In werkelijkheid bieden ze een bibliotheek met React-componenten die u gewoonlijk gebruikt in dApp-functies. Taken zoals het genereren van invoerformulieren voor slimme contracten zijn dus een gemakkelijke taak.

 • Modulaire architectuur

De algehele architectuur van deze tool is modulair. U kunt dus elke soort functie toevoegen of elke vorm van functionaliteit verwijderen zoals u wilt. Verder bevat het twee pakketten om React te gebruiken; De kernfuncties bevinden zich echter binnen de Drizzle-module. Meer nog, als u weet hoe u met Redux moet werken, kunt u snel een Angular-bibliotheek ontwikkelen.

De drie belangrijkste componenten van Drizzle zijn –

Motregen – Het is de kernbibliotheek voor web3, contract en accountinstantie. Het kan ook de nodige synchronisaties tot stand brengen en aanvullende contractfunctionaliteiten bieden.

Motregen-reactie – Deze component biedt een DrizzleConnect-helper en DrizzleProvider-component om verbinding te maken met Drizzle met de React-app.

Drizzle-react-componenten – Bovendien krijg je een bibliotheek vol met veel nuttige componenten die zouden werken als een dApp-functie. Het omvat voornamelijk ContractForm, ContractData en LoadingContainer.

 

Solc

Als het gaat om ontwikkelen op Ethereum, kiezen alle ontwikkelaars voor stabiliteit. In werkelijkheid zouden ontwikkelaars er altijd voor moeten kiezen, vooral als het gaat om slimme contractintegraties. Soliditeit vormt toevallig de kern van elk slim contract op het Ethereum.

Solidity is in feite een ingekorte en objectgeoriënteerde taal en gebruikt een syntaxis die grotendeels lijkt op ECMAScript. Wat de Solc-tool in dit verband kan doen, is het converteren naar een machineleesbaar formaat, zodat EVM het kan lezen en uitvoeren. Je zou het kunnen zien als een soliditeitscompiler die draait om twee hoofdprincipes:

 • C ++ gecodeerde solc.
 • Solc-js die Emscripten gebruiken voor het cross-compileren van de solc C ++ rechtstreeks naar JavaScript.

Hoewel de twee typen solidity-compilers afkomstig zijn uit hetzelfde bronbestand, kunnen ze allebei een ander resultaat genereren. Bovendien verschillen beide opdrachtregelinterfaces van elkaar. Ter vergelijking: solc-js is iets langzamer dan solc.

Het beste is dat Ethereum-knooppunten meestal worden geleverd met een implementatie van solc. Het solc-pakket is echter eigenlijk een zelfstandige module en u kunt het ook offline gebruiken. Bovendien kunt u ook solc.compile () gebruiken omdat deze geen extern knooppunt nodig heeft om correct te functioneren.

 

Remixen

Het is een Solidity IDE. U kunt het gebruiken om codes te schrijven en fouten te controleren vanuit uw browser. In werkelijkheid is het een van de blockchain-ontwikkeltools die in JavaScript zijn geschreven. Bovendien kunt u deze tool als een compiler gebruiken, voornamelijk voor kleine slimme contracten. En als je net begint met het leren van Solidity, moet je deze tool zeker een kans geven.

Zodra u naar de standaardpagina van de website gaat, krijgt u een zijscherm waarmee u de code daar in de browser kunt schrijven! Op het andere scherm implementeer je eenvoudig je code op het blockchain-platform.

Bovendien helpt het tweede scherm je ook om te werken met alle functies die je hebt geschreven. Het ondersteunt ook dat de afhandeling lokaal of in de browser wordt gedaan. Hoe dan ook, u kunt ook testen, debuggen, slimme contracten distribueren, enzovoort.

De code-analysator helpt u ook om uw codes te perfectioneren en eventuele fouten te verwijderen. Het kan dus een van de beste blockchain-tools zijn voor ontwikkelaars als hij / zij een beginner is.

 

Ganache CLI

Het is eigenlijk een extreem snelle Ethereum RPC-client voor ontwikkeling en testen. Ik moet zeggen, dit is weer een van de goede tools voor blockchain-ontwikkeling die er zijn. Het was voorheen bekend als Testrpc, maar werd later GanacheCLI. In werkelijkheid is het een NodeJS-bundel die u ook kunt aanpassen.

Kortom, het kan een volledig Ethereum-netwerk op uw computer repliceren. U kunt ook een functie uit de blockchain aanroepen zonder dat Ethereum-knooppunten op uw pc worden uitgevoerd.

Bovendien biedt het deze functies die u kunt uitproberen:

 • Bijna onmiddellijke mijnbouw van transacties.
 • Geen transactiekosten.
 • De mijnbouwsnelheid of gasprijzen aanpassen zoals u wilt en zo vaak u wilt.
 • Alle accounts in het testnet recyclen, instantiëren of resetten voor een bepaalde hoeveelheid Ether.
 • Zeer eenvoudige en eenvoudige grafische gebruikersinterface van waaruit u alle gebeurtenissen in de testketen kunt overzien.

Andere mogelijkheden

 • U kunt de status van alle rekeningen zien, inclusief hun privésleutels, adressen, saldi en transacties.
 • Houd toezicht op de logboekuitvoer van de Ganache-blockchain, samen met antwoorden en foutopsporingsinformatie.
 • Verander met een klik de mijnklokken.
 • Schaf een blokverkenner aan om u meer duidelijkheid te geven over hoe uw systeem werkt.

 

Truffel

Een andere blockchain-tool voor ontwikkelaars is de ontwikkelomgeving waar je frameworks en asset pipeline voor Ethereum – Truffle kunt testen. Blijkbaar is deze tool behoorlijk populair bij ontwikkelaars omdat het de ontwikkeling van het Ethereum-framework een eenvoudige taak kan maken.

Kenmerken

 • Levenscyclusbeheer van slimme contracten

Blijkbaar kan deze tool uw contractartefacten beheren en biedt het ook ondersteuning voor aangepaste implementaties, complexe Ethereum-applicaties en het koppelen van bibliotheken.

 • Contract testen

U kunt uw contracten automatisch testen en ervoor zorgen dat ze snel ontwikkelen.

 • Scriptbare migraties en implementatie

U kunt deze blockchain-tool gebruiken om simplistische en beheersbare implementatiescripts te schrijven om te anticiperen op veranderingen in uw contracten in de loop van de tijd. Het zal uw app laten evolueren en zelfs in de toekomst relevant zijn.

 • Beheer van netwerk

U hoeft geen netwerkartefacten te beheren zodra u Truffle gaat gebruiken. Bovendien zorgt het voor die terwijl u zich concentreert op de ontwikkeling van dApp.

 • Zeer krachtige interactieve console

Welnu, interactie met contracten is nog nooit zo eenvoudig geweest. In werkelijkheid zou Truffle u een eenvoudige interface bieden die u de tijd heeft en u laat communiceren met uw contracten.

 • Externe scriptrunner

U kunt deze blockchain-tool gebruiken om al uw contracten op te starten en probleemloos op het netwerk te draaien.

 

EtherScripter

Als je een newbie bent in de blockchain-ontwikkelingsniche, dan kan Ether-scripting een moeilijke taak voor je zijn. Maar met dit soort blockchain-analysetools kun je vrij eenvoudig basiscontracten coderen. In werkelijkheid zou deze blockchain-tool je een zeer interactieve en leuke interface bieden om al je codes te schrijven.

Bovendien kunt u eenvoudig alle functies slepen en neerzetten om de slimme slimmer te maken. Het is vrij eenvoudig te gebruiken. Op dit moment kunt u echter alleen de programmeertaal Serpent gebruiken in dit soort blockchain-analysetools.

 

MetaMask

Een andere geweldige tool voor blockchain-beheer is de MetaMask. Met MetaMask kunt u niet alleen Ether of andere ERC-20-tokens op het netwerk serveren, maar u kunt ook communiceren met uw gedecentraliseerde applicaties. Meer nog, u kunt het ook vanuit uw browser uitvoeren!

Bovendien is het buitengewoon eenvoudig om MetaMask toe te voegen als een add-on voor Firefox of Google Chrome en deze rechtstreeks vanuit de browser te gebruiken. Nadat u de app heeft geïnstalleerd, krijgt u een Ethereum-portemonnee toegevoegd aan uw browser. Het slaat alle ERC-20-tokens voor u op.

Voor ontwikkelaars hebben dit type blockchain-analysetools geen live Ethereum-knooppunt nodig om te draaien. Interactie met de Ethereum-netwerkruimte is dus een eenvoudige taak.

 

Inschepen

Als u een blockchain-ontwikkelingsraamwerk wilt voor uw gedecentraliseerde applicaties, dan kan Embark u echt helpen. In werkelijkheid kunt u met dit type blockchain-beheertools uw dApps beheren en krijgt u alle benodigde tools om een ​​nieuwe te maken en te implementeren.

Bovendien kunt u een onafhankelijke html5-app maken die gedecentraliseerde functies zou gebruiken. Bovendien kunt u hier ook nieuwe slimme contracten maken en deze in de JS-code starten. Het beste van dit soort blockchain-beheertools is dat ze uitkijken naar eventuele wijzigingen die u in de contracten aanbrengt. Als dat het geval is, zal het automatisch contracten aanpassen en vervolgens de gedecentraliseerde applicaties bijwerken die eraan zijn gekoppeld.

Slimme contractmigraties zijn ook een pluspunt van deze blockchain-tool. In werkelijkheid kunt u voor het werken op het platform elke traditionele taal gebruiken, zoals Meteor, Angular, React en nog veel meer.

 

Gorli Testnet

U weet dat de beste manier om uw netwerk volledig te testen zonder live te gaan, is door gebruik te maken van testnetten. En dit is waar dit soort blockchain-analysetools van pas komt. Gorli Testnet is een van de populaire die er zijn. Hier kunt u uw dApps inzetten en experimenteren met slimme contracten.

Bovendien kunt u het gebruiken voor alle blockchain-implementaties van clients en krijgt u een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Hoe dan ook, Gorli is eigenlijk een cross-client testnet met bewijs van autoriteit dat werkt met Parity, Pantheon, Geth, EthereumJS en Nethermind.

Het is echter open-source en een community-based project.

 

Pariteit

Parity is nog een van de blockchain-beheertools die is gebouwd voor bedrijfskritisch gebruik. Het is een client voor Ethereum die de programmeertaal Rust gebruikt. Meer nog, deze blockchain-tool biedt de kerninfrastructuur die nodig is voor betrouwbare en snelle services.

U kunt ook uw eigen aanpasbare blockchains bouwen voor bedrijven, privégebruik of voor onderzoeksdoeleinden. Je krijgt –

 • Modulaire en schone codebasis en maatwerk
 • Minimale opslag- en geheugenvoetafdruk
 • Gebruik Warp Sync om binnen enkele uren te synchroniseren
 • Zeer geavanceerde CLI-gebaseerde client
 • Verschillende en inplugbare consensusprotocollen
 • Hoog niveau van toegangscontrole en privacyfuncties
 • Snelle transacties

 

Het beste van deze blockchain-tool is dat deze 100% is beoordeeld en dat de ontwikkelaars routinematige codebasecontroles uitvoeren om eventuele bugs of problemen te verwijderen.

 

Hyperledger-remklauw

Het is een blockchain-benchmarkingtool. Hiermee kunt u uw blockchain-oplossing benchmarken met behulp van vooraf gedefinieerde standaarden. In werkelijkheid kan het met dit soort blockchain-analysetools heel gemakkelijk worden om te weten of uw blockchain-platforms aan de normen voldoen of niet.

Zodra u uw set gebruiksscenario’s vooraf hebt gedefinieerd, kan het zijn magie gaan bewerken. In werkelijkheid krijgt u ook rapporten over transactielatentie, transacties per seconde, resourcegebruik en nog veel meer.

U moet echter weten voor Remklauw om u te helpen; je moet je blockchain-oplossing bouwen op Hyperledger.

Maar zoals u kunt zien, heeft het geen standaard ingestelde normen. Maar hoe komt dat? Nou, blockchain-technologie is behoorlijk divers en elk platform is anders. Het is buitengewoon moeilijk om alle platforms onder dezelfde vooraf gedefinieerde set te analyseren.

U kunt dus in plaats daarvan de normen instellen op basis van uw branche en vervolgens de tool uitvoeren om te zien hoe deze presteert. Daarom is het een van de handigste blockchain-beheertools voor de ontwikkelaars.

 

Tierion

Het biedt een omgeving waarin u van uw blockchain een wereldwijd platform kunt maken en bestanden, gegevens en bedrijfsprocessen kunt verifiëren. Met dit soort tools voor blockchain kun je een geldige database bouwen en die gegevens naar het grootboek distribueren.

Verder biedt deze blockchain-tool ook ChainPoint dat bonnen kan produceren en gegevens kan vastleggen. En dus heb je geen tussenpersonen nodig om de informatie te verifiëren. Hoe dan ook, met behulp van deze blockchain-tool kunt u ook de Tierion API en ChainPoint combineren om alle gegevens van een tijdstempel te voorzien om het verificatieproces af te ronden.

Het is in staat om elke seconde miljoenen bewijzen te produceren. Bovendien bieden dit type blockchain-technologietools nauwkeurigheid door –

 • Alle gegevens ophalen van de Network Time Protocol-servers
 • Gebruikmakend van beschikbare gegevens van het National Institute of Standards and Technology
 • Ankerknooppunten koppelen aan de Ethereum- of Bitcoin-blockchain

 

EthFiddle

Als je een ontwikkelaar bent die met Solidity is begonnen, weet je misschien dat er niet veel blockchain-technologietools zijn om met deze taal te werken. Om u echter te helpen en u vergelijkbare tools aan te bieden, zoals JSFiddle of Go Playground, heeft het Loom Network EthFiddle geïntroduceerd..

EthFiddle is een van de tools voor blockchain-ontwikkeling die snelle tests en prototyping mogelijk maakt. Het is eigenlijk een Solidity IDE in uw browser. In werkelijkheid is deze blockchain-tool in staat om Solidity-codes voor uw slimme contracten te testen, te creëren en te debuggen.

Bovendien kunt u de permalink van uw code ook met slechts een klik delen. Dus als je nieuw bent in de Solidity-omgeving, wil je misschien EthFiddle eens proberen.

 

Web3.js

Web3.js is een van de tools voor blockchain-ontwikkeling waarmee u klanten kunt ontwikkelen voor interactie met Ethereum-blockchain. Kortom, het is een bibliotheek die Ethereum-compatibele JavaScript-API is. En het implementeert Generic JSON RPC-specificatie voor interactie met een extern of lokaal Ethereum-knooppunt.

Hiermee kunt u taken uitvoeren zoals het verzenden van Ether tussen adressen, het schrijven en lezen van slimme contractgegevens, het ontwikkelen van slimme contracten en nog veel meer..

Omdat de blockchain-tool op JavaScript-taal draait, kunt u deze in elke soort webbrowser gebruiken. Maar je hebt een Ethereum-knooppunt nodig dat via HTTP toegang heeft tot het Ethereum-netwerk om dit type blockchain-technologietools te gebruiken. Ik kan voorstellen om de MetaMask-extensie te gebruiken met Web3.js om verbinding te maken met het Ethereum-netwerk.

 

Toestand

Het is weer een van de tools voor de ontwikkeling van blockchain. In werkelijkheid is het een multifunctionele communicatietool die wordt geleverd met een gedecentraliseerde crypto-wallet, peer-to-peer-messenger en Web3-browser. Kortom, het is een mobiele Ethereum-client waarmee u overal toegang heeft tot het ecosysteem.

Wat betreft de messenger, u kunt lid worden van alle openbare kanalen en berichten van een andere gebruiker verzenden en ontvangen. Bovendien maakt het hoge coderingsniveau het voor niemand mogelijk om toegang te krijgen tot uw berichten.

Bovendien kunt u met behulp van de blockchain-tool communiceren met uw gedecentraliseerde applicaties en de geïntegreerde portemonnee gebruiken.

Vanuit de browser hebt u rechtstreeks toegang tot de netwerken, marktplaatsen en nog veel meer. Met de extensie-tool kunt u ook functies toevoegen aan deze mobiele client.

 

Infura

Infura is een op standaarden gebaseerd, schaalbaar, wereldwijd gedistribueerd cluster en API-eindpunt voor IPFS, Ethereum en alle andere infrastructuren. In werkelijkheid zijn dit soort tools voor blockchain-ontwikkeling alleen gemaakt voor ontwikkelaars. U kunt deze tool dus snel gebruiken om uw app te verbinden met hun API’s voor directe toegang.

Blijkbaar ondersteunt deze blockchain-tool JSON-RPC via WebSocket-interfaces en HTTPS die abonnementen en op verzoek gebaseerde verbindingen aanbiedt. Meer nog, met slechts één URL kunt u Infura gaan gebruiken. Het team achter de tool zorgt voor alle upgrades en netwerkwijzigingen, zodat u zich kunt concentreren op uw creatie.

 

Mythx

Er is veel vraag naar slimme contractontwikkeling en gedecentraliseerde applicaties. Er zijn echter niet veel blockchain-technologietools die een volledige suite bieden. Dit is waar MythX om de hoek komt kijken. Kortom, het is een beveiligingsanalysetool voor op Ethereum gebaseerde slimme contracten. Meer nog, met deze blockchain-tool krijgt u dynamische en statische analyse in één toolsuite.

Er zijn veel producten die u kunt testen, zoals Truffle, Amberdata, Alethio, Visual Studio Code, Remix en Embark. U kunt deze blockchain-tool dus gemakkelijk koppelen aan de andere tools.

Bovendien kan het beveiligingsproblemen behoorlijk efficiënt detecteren en is het zeer schaalbaar.

 

Gevolgtrekking

Blockchain-technologietools kunnen u echt tijd besparen en uw blockchain-ontwikkelingsproces gemakkelijker maken. Als ontwikkelaar is het een must om efficiënt te zijn in blockchain-acceptatie, en een diepgaand begrip van de populaire blockchain-ontwikkelingstools kan enorm helpen.

In deze gids heb ik alle tools gegeven waar ontwikkelaars tegenwoordig dol op zijn. Dus nu je weet wat deze verschillende blockchains-tools zijn, is het tijd om erin te duiken en te beginnen met ontwikkelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me