Blockchain-vaardigheden: maak carrière bij ondernemingen

Blockchain stijgt momenteel sneller naar de top dan welke andere technologie dan ook. Onze typische marktstandaarden zullen binnenkort verstoren en worden vervangen door gedecentraliseerde modellen. In werkelijkheid zijn veel ondernemingen nu op zoek naar een manier om hun plaats op de markt veilig te stellen. De zoektocht naar blockchain-vaardigheden heeft dus nog steeds de overhand.

Het probleem is dat hoewel er veel vraag is naar blockchain-vaardigheden, er nog niet voldoende mensen zijn met de vereiste vaardigheden. Voor een massale acceptatie van blockchain, moeten industrieën nu het juiste team inhuren zonder nog meer tijd te verspillen.

Het kan dus een geweldige kans voor u zijn om deze gelegenheid aan te gaan en uzelf een mooie carrière in deze ondernemingen te verzekeren. Dus als je nog nieuw bent in deze scène, bekijk dan zeker deze gids. Vandaag laat ik je zien welke blockchain-vaardigheden en -gewoonten je nodig hebt om een ​​blockchain-talent te worden.

VRAAG NAAR BLOCKCHAIN-VAARDIGHEDEN

blockchain-vaardigheden

Dus laten we beginnen!

Welke Blockchain-vaardigheden heb je nodig om te ontwikkelen?

De vraag naar blockchain-vaardigheden stijgt in snel tempo. Daarom moet u onze lijst met topvaardigheden op het gebied van blockchaintechnologie bekijken om erachter te komen wat de ondernemingen op dit moment nodig hebben. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 • Beschikken over zakelijk en technisch inzicht

Laten we beginnen met een van de meest gewilde vaardigheden op het gebied van blockchaintechnologie op dit moment. In werkelijkheid richten de basisvaardigheden zich vooral meer op blockchain-technologiearchitectuur dan op het zakelijke perspectief. Bedrijven hebben echter ook een bedrijfsgestuurde architectuur nodig. U moet begrijpen hoe het bedrijfsresultaat zou zijn als u zich in een blockchain-omgeving voor ondernemingen bevindt.

Meer nog, u moet ook weten hoe u verbindingen kunt leggen en verschillende datastromen binnen de handelspartners of klanten en producten kunt verkennen. Daarom moet het rationaliseren van de bedrijfsarchitectuur die vanuit de kern naar het ecosysteem of de waardeketen kijkt, uw eerste prioriteit zijn.

De beste manier om dit te doen, is door de perfecte balans te vinden tussen technologie en bedrijfsresultaten. Bovendien moet u de technologie alleen in bepaalde delen gebruiken als het zinvol is, niet alleen omdat andere bedrijven het doen.


Als professional moet u ook weten wat het verschil is tussen protocollen, netwerken, technologieën, API’s en nog veel meer.

In werkelijkheid laat het u weten hoe u de blockchain-oplossingen moet ontwerpen en hoe dit ook de ondernemingen zou beïnvloeden. Daarom willen veel bedrijven nu blockchain-ontwikkelaars met zakelijk inzicht.

 • Beschikken over technische kennis over interoperabiliteit

Interoperabiliteit wordt het volgende grote ding in de blockchain-wereld. Op dit moment groeit blockchain-technologie nog steeds, maar het mist een zekere kick – geen werkbare interoperabiliteit. Zonder de juiste interoperabiliteit kunnen veel platforms niet met elkaar communiceren en meer een silo-oplossing worden.

Een verzekeringsmaatschappij die een oplossing aanbiedt op basis van bepaalde blockchain-standaarden, kan bijvoorbeeld niet rechtstreeks toegang krijgen tot of werken met een andere blockchain-omgeving die een andere set standaarden gebruikt. Dus wanneer u deze verschillende platforms met elkaar probeert te verbinden, laten ze beveiligingslekken achter.

Daarom is dit een van de blockchain-vaardigheden waar veel vraag naar is.

U moet dus technische kennis hebben van interoperabiliteit. Dit is een van de blockchain-vaardigheden die je zeker zouden helpen om een ​​solide carrière in deze niche te krijgen.

Houd vooral rekening met open source-platforms, aangezien deze voornamelijk gemeenschappelijke standaarden gebruiken. Afgezien daarvan moeten ondernemingen de latentieproblemen verminderen, en het zal meer omzet genereren zodra ze dat doen. Dus probeer de kern van interoperabiliteit in te gaan en je vaardigheden op het gebied van blockchaintechnologie aan de gang te krijgen.

 • Begrijp gedecentraliseerde en gedistribueerde grootboeken

Als een van de blockchain-technologievaardigheden is gedistribueerde grootboekexpertise een must als je een ontwikkelaar bent. Er zijn veel blockchain-frameworks die verschillende uitkomsten bieden. Als je een expert bent in ten minste de populaire, zou je zeker een carrière in de ondernemingen opleveren.

Meer nog, veel bedrijven zijn al op zoek naar ontwikkelaars die uitgebreide kennis hebben van het ontwikkelen van een gedistribueerd grootboek. In veel gevallen moet u misschien helemaal zelf uw eigen blockchain-framework maken.

Dus begin meer te leren over de kern-API’s, protocollen en het netwerksysteem binnen het systeem. Meer nog, leer meer over het ontwikkelen van slimme contracten of het toevoegen van meer functies zonder beveiligingslekken.

Als u eenmaal een expert bent geworden, mag u een behoorlijk salaris verwachten als u in ondernemingen werkt.

 • Ontwikkel disciplineoverschrijdende brede vaardigheden

Tegenwoordig zijn veel van de blockchain-bedrijven op zoek naar iemand met disciplineoverschrijdende brede vaardigheden. Dus als je denkt dat alleen de kennis over het ontwikkelen van blockchain alles is wat je nodig hebt, denk dan nog eens goed na.

In werkelijkheid wordt het altijd gewaardeerd dat een blockchain-beoefenaar andere vaardigheden moet hebben, zoals kritisch denken, DevOps, agile zijn, ontwerpdenken, zelfmanagement, aanpassingsvermogen, analysevaardigheden en nog veel meer.

Bovendien zouden deze vaardigheden, samen met blockchain-technologievaardigheden, u helpen uw standpunt te verbreden en de oplossing vanuit een andere invalshoek te zien..

Ik bedoel, dit is hoe innovaties in de eerste plaats beginnen. Alleen technologie of bedrijfservaring is niet meer genoeg. De vraag naar meer blockchain-vaardigheden neemt ook toe. Ervaring met de end-to-end levenscyclus voor het ontwikkelen, ontwerpen, testen of implementeren komt dus ook met zijn verdiensten.

Daarom moet je zeker ook werken aan je disciplineoverschrijdende boardvaardigheden, samen met blockchain-vaardigheden.

 • Begrijp de verschillende blockchain-platforms grondig

Wanneer de ondernemingen aan hun blockchain-projecten beginnen te werken, moeten ze het perfecte blockchain-platform voor hun oplossing selecteren. Het lijkt misschien niet veel, maar het is een enorme uitdaging voor de onderneming om van de oplossing een succes te maken.

In werkelijkheid maakt de veelheid aan verschillende kaders dit proces nogal gecompliceerd. Een diep begrip van hoe de verschillende platforms zoals Ethereum, Hyperledger, Corda, Ripple, Quorum, etc. werken, kan een enorm pluspunt voor u zijn.

U kunt dus selecteren welk platform het beste is voor de oplossing van uw bedrijf en hoe u dat platform in uw voordeel kunt gebruiken.

U moet ook de kritieke verschillen tussen al deze platforms identificeren. Een ander geweldig ding zou zijn om de platforms te kiezen op basis van hun typen. Het is duidelijk dat een privéplatform in een publieksgerichte oplossing niet de beste keuze zou zijn.

Aangezien de meeste van deze ondernemingen vaak voor particuliere of federatieve ondernemingen gaan, zou het beter zijn om over blockchain-vaardigheden te beschikken in deze twee soorten blockchain..

 • Wees bedreven met zakelijke bedrijfsprocessen

Als u in een bedrijfsomgeving wilt werken, moet u hun verschillende bedrijfsprocessen leren kennen. Het is een enorme factor, omdat deze vaardigheden u zullen helpen bij het ontwikkelen of strategiseren hoe het bedrijf blockchain kan integreren en ervan kan profiteren.

Zonder gedegen kennis van bedrijfsprocessen zou het moeilijk zijn om een ​​aantrekkelijke businesscase te bedenken.

De vraag naar blockchain-vaardigheden in deze niche is vrij hoog en bedrijven zijn bereid er een flink bedrag voor te betalen.

Het kan dus een belangrijke kans zijn om te schitteren. Daarom moet u een beter begrip hebben van inkoop, logistiek, distributie, treasury-operaties, enz. In werkelijkheid zouden deze vaardigheden u helpen om “dezelfde taal te spreken” van bedrijfsbeoefenaars..

Werk hier dus aan, want de vraag naar blockchain-vaardigheden zou je zeker een goede baan opleveren.

 • Knowhow om te vereenvoudigen

Hoewel blockchain de complexiteit van legacy-netwerken wegneemt, is het zelf nog steeds vrij complex. Het is zeker geen ERP-systeem of vervangende tool, maar u kunt het gebruiken om uw bedrijf te vereenvoudigen.

U moet echter weten hoe u deze technologie kunt vereenvoudigen. In werkelijkheid kunnen de vele functies uw oplossing gemakkelijk te ingewikkeld maken. Maar volgens een van de regels van proof of concept is vereenvoudiging de sleutel. In plaats van alleen nieuwe functies in de oplossing op te tellen, zou u moeten kiezen voor een simplistische ontwerpmethodologie die u ook kan helpen innoveren.

Het hebben van eerdere ervaring in andere zakelijke blockchains of blockchain als serviceprovider kan uw kandidatuur binnen de zakelijke markt een boost geven.

Veel bedrijven bieden nu speciale trainingssessies aan om u te helpen deze populaire blockchain-vaardigheden te ontwikkelen. U kunt zich dus inschrijven voor een van deze en uw cv verrijken.

 • In staat zijn om Blockchain-architectuurpatronen te ontleden

Het ontleden van blockchain-architecturen voordat een oplossing wordt ontworpen, is om te beginnen een enorme vaardigheid. In werkelijkheid kun je zonder de juiste casestudy niet zomaar je eigen blockchain-oplossing bedenken.

Bovendien willen ondernemingen talenten die niet alleen de oplossing kunnen ontwikkelen of ontwerpen, maar ook de onderliggende technologie van elke soort architectuur kunnen ontleden..

Ik zou hiervoor moeten zeggen dat je reeds bestaande blockchain-architecturen krachtig moet bestuderen. Er zijn momenteel veel open-source-technologieën op de markt en u kunt hun broncode zeker gemakkelijk van GitHub krijgen.

Als u eenmaal weet hoe elk bedrijf hun oplossing aanbiedt, kunt u ook degene vergelijken die u hebt ontworpen om deze kosteneffectiever en efficiënter te maken..

In werkelijkheid zijn er niet veel blockchain-ontwikkelaars of -ingenieurs die met deze vaardigheid komen. De vraag naar blockchain-vaardigheden blijft dus stijgen in de markt.

 • Technische kennis over blockchain-ecosysteem en standaarden

Het is een must als het gaat om blockchain-vaardigheden. In werkelijkheid zou u technische kennis moeten hebben over verschillende blockchain-ecosystemen en -standaarden. Om deze vaardigheid te verbeteren, kunt u deelnemen aan veel werkgroepen die zich richten op concepten en standaarden ontwikkelen.

U kunt samenwerken met blockchain-consortia en u zelfs inschrijven bij academische instellingen die u helpen om het ecosysteem grondiger te leren kennen.

Bovendien is blockchain niet zomaar een database, je hebt veel meer diepgang nodig bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Om succesvol te zijn, moet u ook begrijpen hoe blockchain-principes werken in verschillende omgevingen en hoe u ze ook in de omgeving van uw bedrijf kunt toepassen..

 • Weet hoe u waarde moet communiceren

Dit lijkt misschien een beetje vergezocht. Maar veel bedrijven willen deze blockchain-vaardigheden wanneer ze werknemers rekruteren. Als u een onderneming bent op het gebied van blockchain-ontwikkeling, moet u in werkelijkheid weten hoe u waarde kunt communiceren.

In dit geval verwijst de communicatie naar de vaardigheid om een ​​probleem op te lossen en uw collega’s te helpen waarderen wat u voorstelt. Als klanten in een samenwerkingsomgeving werken, kunnen ze een probleem voorleggen. Daarom moet u de vaardigheid hebben om out of the box te denken en het probleem te omzeilen wanneer het probleem zich voordoet.

Wat het doet, is dat het u de mogelijkheid geeft om problemen in korte tijd op te lossen.

Ik moet echter toevoegen dat het een relatief nieuwe toevoeging is aan de vraag van bedrijven naar de lijst met blockchain-vaardigheden. Meer nog, lucratieve banen zoals blockchain-ontwikkelaar, ingenieur, ontwerper en juridisch advies hebben een behoorlijk deel van de vaardigheden, maar ze missen allemaal de vaardigheid om de klanten te helpen de voordelen die u voorstelt te waarderen.

Probeer deze vaardigheid dus ook te ontwikkelen.

 • Gedegen kennis over de ontwikkeltools

Er zijn nu veel ontwikkeltools op de markt voor alleen blockchain. Als je in een bedrijfsomgeving werkt, moet je een alleskunner zijn op welk gebied je ook werkt. Stel dat je een ontwikkelaar of een ingenieur bent. In dat geval zou je zeker een actief teamlid zijn terwijl je aan een nieuwe oplossing werkt.

In dat geval moet u weten hoe u deze bepaalde tools moet gebruiken om uw project in korte tijd en efficiënter te maken..

Hoe ontwikkelen ondernemingen hun blockchain-talentenbasis?

Volgens een recent onderzoek in 2019, Op 1386 deelnemers gebruiken ondernemingen verschillende methoden om hun interne blockchain-team te ontwikkelen. Laten we eens kijken welke methoden deze bedrijven gebruiken. Ik moet er echter aan toevoegen dat de werkelijke cijfers kunnen variëren omdat niet elke deelnemer heeft gereageerd.

Programma’s

Percentage ondernemingen dat deze methode gebruikt

In-house cursussen

54%

Rekruteren

52%

Online trainingen

51%

Externe trainingssessies

49%

Overname

39%

Mentorschap

34%

Laboratorium

20%

Andere

3%

U ziet dus dat ondernemingen ook veel programma’s aanbieden waarin u uw vaardigheden op het gebied van blockchain-ingenieurs op uw gemak kunt ontwikkelen. Dus als je een werkbaar talent hebt, kun je dat perfectioneren door een baan te zoeken bij deze bedrijven die deze programma’s aanbieden.

Wat zijn de populaire banen die momenteel op de markt zijn??

Er zijn een aantal populaire banen op de markt die u kunt krijgen met uw blockchain-vaardigheden. Laten we eens kijken wat dit zijn –

 • Blockchain-ontwikkelaar

Blockchain-ontwikkelaar lijkt momenteel de meest gewilde banen in de blockchain-niche te zijn. Je kunt gemakkelijk carrière maken als full-stack ontwikkelaar in de blockchain. Als je over blockchain-ingenieursvaardigheden beschikt, zoals server-side programmeren met analytische aspecten, dan kan de baan van jou zijn.

Voor deze carrière moet u echter een beter begrip hebben van hoe de end-to-end-systemen werken. Meer nog, transactieprocessen, het opzetten van knooppunten of het activeren van slimme contracten zouden uw taakverantwoordelijkheden zijn.

Verder zou je ook vaardigheden nodig hebben in JQuery, SQL-servers, AJAX, MVC, .NET, SDL, C ++, C, JavaScript, REST, XCOD, XML, FTP, SOAP en nog veel meer.

In werkelijkheid kan dit een geweldige kans zijn, aangezien u in elke branche kunt werken.

 • Blockchain-ingenieur

Blockchain-ingenieursvaardigheden behoren momenteel tot de op een na meest gevraagde blockchain-banen. Hiermee kunt u zich met veel werk zeker van een goed loon verzekeren. Hoe dan ook, uw taakverantwoordelijkheden omvatten het implementeren van blockchain en het ontwikkelen van oplossingen voor bedrijven die blockchain gebruiken.

Dus daarvoor zou je blockchain-ingenieursvaardigheden moeten bestuderen die je bedrijf zoekt en applicaties ontwikkelen zoals ze willen. Bovendien zou u ook aan accelerators of activa moeten werken en de bedrijfsinfrastructuur moeten opzetten op basis van gedistribueerde grootboekmodellen.

Meer nog, vaardigheden in Python, Oracle, Java, Ripple, Ethereum, Hyperledger, etc. zouden je zeker helpen.

 • Blockchain-adviseur

Veel bedrijven die naar de blockchain-niche gaan, hebben nu experts nodig die hun doelen kunnen beoordelen en de toepasbaarheid van blockchains kunnen weergeven.

Als u op zoek bent naar een carrière als blockchain-adviseur, moet u weten hoe u het profiel van het bedrijf kunt analyseren en perfecte strategieën kunt bedenken die hen kunnen helpen groeien. Kortom, u zou moeten definiëren hoe de onderneming blockchain kan gebruiken om waarde toe te voegen en er een businesscase omheen kan creëren.

Sterker nog, goede communicatieve vaardigheden of disciplineoverschrijdende brede vaardigheden zouden je kunnen helpen bij dit soort banen. Bovendien kan een grondige kennis van hoe de blockchain echt werkt of hoe deze van invloed is op verschillende industrieën, u helpen uitblinken in deze baan.

 • Marketing specialist

Veel bedrijven met blockchaintoepassingen zijn nu op zoek naar een marketingspecialist voor hun marketingstrategieën. In het begin lijkt het misschien niet zo erg. Hoewel blockchain een lucratieve technologie is en zichzelf verkoopt, hebben de meeste consumenten geen idee wat blockchain is.

De verantwoordelijkheid van marketingspecialisten omvat onder meer onderzoek naar de consumenten, verschillende producten, deze efficiënt op de markt brengen en de consumenten leren wat blockchain is. Zonder de juiste belichting, hoe lucratief een oplossing ook is, zal deze niet verkopen.

En dus kunnen marketingspecialisten met een blockchain-kennisbank een goedbetaalde baan krijgen in deze ondernemingen.

 • Projectleider

Bij de titel weet u al wat de projectmanager daadwerkelijk kan doen in een onderneming. Een blockchain-projectmanager heeft veel te doen als het gaat om het beheren van een blockchain-oplossing met een volledige cyclus. Het belangrijkste is dat deze personen werken als een schakel tussen een bedrijfspersoon en blockchain-ontwikkelaars en ook de beste strategie schetsen met minimale middelen.

De mentaliteit van een hacker zou van pas komen in dit soort functies. Als blockchain-jobvaardigheid moet je een sterke leidinggevende rol spelen en een brug zijn tussen technische en zakelijke perspectieven.

 • Blockchain Quality Engineer

Kortom, als de vaardigheden van blockchain-ingenieurs, valt kwaliteitstechniek onder de subcategorie ervan. In werkelijkheid werken deze ingenieurs als een blockchain-engineer of vullen ze het werk van hen aan. Voordat een project wordt gelanceerd, moet het in elk geval grondig worden getest.

En dit is waar blockchain-jobvaardigheden een rol gaan spelen. Als je op zoek bent naar een carrière als kwaliteitsingenieur, zou je de verschillende frameworks moeten testen voordat je deze in de organisatie toepast. Meer nog, nadat een volledig product is ontwikkeld, zorgt u ervoor dat het product aan de normen voldoet.

In werkelijkheid kunt u veel ontwikkeltools gebruiken om de blockchain-frameworks uit te testen. Dus de kennis van ontwikkeltools als de blockchain-jobvaardigheden zou hier ook helpen.

 • Blockchain Juridisch Consultant

Nog een van de blockchain-vaardigheden waar veel vraag naar is, zou je een baan als juridisch adviseur opleveren. In werkelijkheid staat blockchain op het punt van ontwikkeling en is het nog niet perfect. Door de gedecentraliseerde structuur kampen veel bedrijven met juridische problemen. Meer nog, cryptocurrencies kregen een behoorlijk deel van de slechte resultaten.

Daarom vinden velen een blockchain-oplossing niet als 100% legaal. Meestal in het geval van ICO’s. De juridische adviseur op het gebied van blockchain zou er dus voor moeten zorgen dat hun oplossingen niet rechtstreeks in strijd zijn met bestaande wetten.

Op dit moment is er veel vraag naar deze blockchain-vaardigheden. Maar om in aanmerking te komen, moet u een juridische achtergrond hebben en een diepgaand begrip hebben van de blockchain-technologie zelf.

Uiteindelijk

Uiteindelijk moet je weten dat een carrière in de blockchain om te beginnen lucratief is. Je leert van de beste van de beste professionals, en je gaat aan de slag in een compleet nieuw soort technologie. In werkelijkheid is de beloning voor deze blockchain-jobvaardigheden ook de belangrijkste attractie.

Meer nog, veel van de banen bieden zelfs $ 140k + als maandelijks salaris, iets waar je zeker naar moet zoeken. Hoe dan ook, ik heb de blockchain-jobvaardigheden uiteengezet die je nodig zou hebben om je carrière op deze markt veilig te stellen.

Je kunt dus de lijst volgen en aan je blockchain-vaardigheden werken om je dromen te volgen en een carrière van je leven te krijgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map