Gezien hoe blockchain de bank- en financiële sector enorm verstoort, is het vrij moeilijk om een ​​branche te vinden die nog steeds onaangetast is door deze technologie. Zelfs onroerend goed kon trouwens niet aan de ontwrichting ontsnappen. We zullen dus nader bekijken hoe en waarom blockchain voor onroerend goed het keerpunt van deze sector kan worden.

In werkelijkheid speelt commercieel onroerend goed een belangrijke rol in de algehele wereldeconomie. Volgens MSCI is de wereldwijde vastgoedmarkt gestegen van $ 8,9 biljoen in 2018 tot $ 9,6 biljoen in 2019. Hoewel het lijkt alsof de sector het redelijk goed doet, bestaat het eigenlijk uit veel wrijvingen en liquiditeitsproblemen..

De markt is nu te volatiel om in te investeren en alleen beschikbaar voor de hogere klasse. Interessant is dat in de loop van de jaren meerdere op blockchain gebaseerde vastgoedbedrijven zijn ontstaan, en nu zijn ze van plan de manier waarop deze branche werkt te verstoren.

De dreiging is reëel en heeft gevolgen voor de traditionele manieren van onroerend goed, die binnenkort achterhaald zullen raken. Daarom is de enige manier waarop deze industrie kan overleven, door blockchain te integreren in hun bedrijfsmodellen.

Daarom zal ik in deze gids doornemen hoe deze technologie onroerend goed ontwricht en hoe blockchain voor onroerendgoedinitiatieven momenteel de beste aanpak is..

Schrijf nu in:Gratis Blockchain Fundamentals-cursus

Blockchain voor onroerend goed: wat zijn de grootste problemen van onroerend goed?

Niet voor iedereen toegankelijk

Eerlijk gezegd is de vastgoedsector altijd alleen een investeringskeuze geweest voor alleen de rijken. Vroeger kon de middenklasse dit echter als een optie proberen te gebruiken, maar het is ver buiten hun bereik. Er zijn niet veel activa die als alternatief kunnen dienen voor onroerend goed voor de middenklasse. Maar waarom is de situatie nu zo hard??

In werkelijkheid zijn er veel barrières die voorkomen dat de meerderheid van de bevolking toegang krijgt tot onroerend goed. Kredietscores, internationale bankrekeningen, accreditatie, staatsburgerschap, financiering, toegang tot de juiste sponsor, cashvereisten en fondsbeheerders zijn bijvoorbeeld enkele van de belangrijkste belemmeringen..

Ook heeft deze branche te maken met veel tussenpersonen, wat de moeilijkheidsgraad voor de algemene bevolking verhoogt.

Gebrek aan doorzichtigheid

Het niveau van oneerlijkheid en corruptie plaagt deze sector zwaar. Aangezien er geen concept van transparantie bestaat binnen het bedrijfsproces, behandelt het belastingontduiking, oplichting, witwassen van geld, enzovoort..

Wereldwijd wordt elk jaar $ 800 miljard tot $ 2 biljoen dollar witgewassen. En een aanzienlijk deel ervan is via onroerendgoedregelingen. Meer nog, de schatting van het witwassen van geld in onroerend goed is ongeveer $ 1,6 biljoen.


Het is duidelijk dat het een enorm probleem is waar de overheid moeite mee heeft. Dus als het bedrijfsmodel transparantie begint te integreren, kan het de corruptie bestrijden.

Zeer hoge tarieven

Dit is vooral een zorg voor beleggers die geïnteresseerd zijn in investeren in internationaal onroerend goed. Maar om dat te doen, moeten ze in verschillende fasen enorm veel vergoedingen betalen. Er zijn bijvoorbeeld makelaarskosten, wisselkosten, belastingen, advocaatkosten, overdrachtskosten, investeringskosten, enzovoort..

En aangezien het aantal tussenpersonen in deze sector nogal overweldigend is, nemen ze allemaal hun eigen bezuinigingen, waardoor uw totale budget voor de investering wordt verhoogd. Meer nog, u moet ook in gedachten houden dat u accountants en advocaten moet inschakelen om uw belastingadministratie schoon te houden..

Over het algemeen wordt het dus een dure investeringsoptie.

Lage liquiditeitsniveaus

Nou, ik denk dat iedereen weet hoe moeilijk het is om onroerend goed te liquideren. Het is een van de belangrijkste redenen waarom deze sector echt moet veranderen. Hier bedoel ik met liquiditeit hoe snel u uw vastgoedactiva in contanten kunt omzetten. Vanwege de hoge kosten en waardevolle punten van onroerendgoedactiva, zijn er niet veel kopers in de buurt die u kunnen helpen uw bezit te verkopen wanneer u het nodig heeft.

Het is dus een stuk moeilijker om er een koper voor te vinden dan andere soorten activa. De problemen zijn de toetredingsdrempels, lage beschikbaarheid, te veel regelgeving, langdurige processen, enzovoort.

Al deze problemen ontmoedigen potentiële kopers om in onroerend goed te investeren.

Hoge prijsverplichtingen

Dit is nog een ander probleem dat de middenklasse ervan weerhoudt onroerend goed ooit als een goede optie te beschouwen. In werkelijkheid heeft dit type investering vooraf veel kapitaal nodig. Dat kunnen niet veel mensen zich veroorloven. Sterker nog, slechts een handvol hogere klassen kan vooraf zoveel kapitaal laten zien.

In veel gevallen moeten investeerders op zoek gaan naar andere dure alternatieven om prijsverplichtingen na te komen. Omdat de markt volatiel is, is het bovendien een aanzienlijk risico om zoveel geld in te zetten op een actief. Hoewel u in uw eigen land misschien een uitstekende kredietscore heeft, kunt u die niet gebruiken voor internationale markten.

Langzame transactiesnelheid

De gruwel van het kopen van onroerend goed begint met de waanzinnig trage transactieprocessen. Deze sector is niet alleen meestal enorm inefficiënt, maar maakt ook veel fouten in het proces. Bovendien kost het vinden van de juiste woning ook veel tijd.

Blijkbaar duurt het gemiddeld ongeveer 6 maanden om een ​​woning te vinden en daarna nog eens 6 maanden om alle procedures te doorlopen om het te verwerven. Dat is een enorme hoeveelheid tijd te verspillen aan investeringsregelingen.

Als je dit allemaal in gedachten houdt, zul je zien waarom deze sector op dit moment een ontwrichtende kracht nodig heeft.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Wat zijn de voordelen van blockchain in onroerend goed?blockchain voor onroerend goed infographic

Het gebruik van blockchain in de vastgoedsector heeft enkele voordelen. Laten we eens kijken wat dit zijn –

Verhoogde transparantie

Het lijdt geen twijfel dat blockchain perfect in staat is om de transparantie te bieden die de vastgoedsector zo hard nodig heeft. Zoals u al weet, kampt de vastgoedsector met veel corruptie. Maar met behulp van transparante systemen kan dit eindelijk stoppen. Als vastgoedbedrijven blockchain gaan gebruiken voor hun oplossingen, kunnen de klanten precies zien waar het geld naartoe gaat.

Omdat de hoofddatabase openbaar blijft, kan niemand transacties wijzigen of zelfs verwijderen zodra deze in de blockchain komen.

Dit is volgens ons op dit moment de beste oplossing.

Geen gegevenssilo’s

De gegevens zijn allemaal verspreid over de makelaars. Daarom zult u nooit een enkele bron vinden waar u toegang kunt krijgen tot alle informatie die nodig is voor uw aankoop. Het is zelfs nog belangrijker voor grote bedrijven. Als er maar één database is met alle informatie van verschillende stakeholders, dan zal de efficiëntie van het bedrijf enorm toenemen.

Blockchain kan dat bieden. In werkelijkheid kan blockchain fraudebestendige gedeelde logboeken bieden die alle informatie over een eigenschap kunnen verzamelen. Het gebruik van blockchain in onroerend goed kan dus een enorm probleem snel oplossen en ook de totale inkomsten verhogen.

Efficiënte transactieprocessen

In werkelijkheid verlopen de transacties die dagelijks in onroerend goed plaatsvinden via bankoverschrijvingen en hebben ze veel tijd nodig. Sterker nog, in veel gevallen kost de KYC-verificatie of andere documentatie veel geld. Maar met blockchain kunnen transacties binnen enkele minuten plaatsvinden.

Zelfs in het ergste geval kan het een proces binnen een dag voltooien, terwijl het voorheen dagen duurde om te voltooien. De investeerders of klanten zullen dus meer bereid zijn om te investeren en er niet voor terugdeinzen.

Maar u moet ervoor zorgen dat uw blockchain-oplossing kan voldoen aan de dagelijkse vraag van uw bedrijf. Als dat niet lukt, krijg je een traag systeem.

Beperkte tussenpersonen

Het beste voordeel van het gebruik van blockchain in onroerend goed is de vermindering van de overweldigende tussenpersonen. In werkelijkheid leiden te veel tussenpersonen tot complexiteit en extra kosten. Blockchain is effectief in het elimineren van de tussenpersonen uit de vergelijking. Dus door volledig digitaal te gaan, hoeft u zich geen zorgen te maken over onnodige bezuinigingen op tussenpersonen.

Ook zullen alle nieuwe vermeldingen op het platform een ​​grondig verificatieproces doorlopen. Er is dus geen ruimte voor oplichting of frauduleuze activiteiten in de sector. Het is niet alleen efficiënter voor de investeerders, maar ook voor de grote vastgoedbedrijven.

Meer weten over de voordelen van blockchaintechnologie? Waarom bekijk je onze gids over de voordelen van blockchain-technologie niet??

Mogelijke toepassingen van blockchain in onroerend goed

Liquiditeit verhogen

Een van de beste use-cases van blockchain in deze branche is de toegenomen liquiditeit. In werkelijkheid kan het gebruik van blockchain een platform creëren waarop vastgoedbedrijven hun diensten en eigendommen kunnen aanbieden voor aan- en verkoop.

Meer nog, individuen die in onroerend goed investeren, kunnen hun eigendommen ook vermelden voor een beter bereik. Openbare blockchain-platforms kunnen iedereen verwelkomen om hun activa te vermelden. Ze zullen echter een authenticatieproces moeten doorlopen om hun achtergrond te controleren en eventuele oplichting te elimineren.

Maar het hebben van een platform voor het kopen en verkopen van onroerend goed zal potentiële kopers efficiënter met verkopers verbinden.

Beter zoekproces voor onroerend goed

Het zoeken naar de perfecte woning is vervelend omdat er niet veel platforms zijn die legitieme opties bieden. Tegenwoordig zijn mensen meer geïnteresseerd in online zoeken dan er persoonlijk naartoe te gaan. Het is dus logisch om naar platforms te zoeken die deze functie bieden.

Maar in de meeste gevallen bieden deze platforms minimale toegang tot eigendommen. Bovendien hebben ze in veel gevallen dure abonnementskosten. Een ander probleem van dit type platform is ook het gebrek aan bijgewerkte inhoud. In de meeste gevallen updaten ze niet eens of een woning al is verkocht of niet.

Daarom kan het gebruik van blockchain enorm helpen, omdat makelaars de gegevens rechtstreeks kunnen beheren en consumenten niet te maken hebben met derden. Daarom kan blockchain voor onroerend goed betere zoekopties voor onroerend goed bieden.

Volledige transparantie bij titeloverdrachten

Er zijn zoveel horrorverhalen die draaien om het kopen van huizen. Van eigendomsgeschiedenis tot executieverkopen, er zijn te veel mogelijkheden om bij elke stap fouten te maken. Vanwege dit alles kan een huisaankoop terugkomen en de nieuwe huiseigenaar veel problemen bezorgen. In werkelijkheid, zonder volledige transparantie in het proces van eigendomsoverdracht, worden velen zelfs geconfronteerd met juridische problemen zodra ze een nieuw huis kopen.

Dit is waar blockchain echt van pas kan komen. Met behulp van slimme contracten in onroerend goed kunnen ze het proces van de eigendomsoverdracht stroomlijnen. Zowel de koper als de verkoper kunnen zelf zien wie de huidige eigenaar van het onroerend goed is, en toekomstige kopers kunnen ook zien wie het onroerend goed in de loop der jaren heeft gehad.!

Geautomatiseerd kopen en verkopen van onroerend goed

Ook hier kost het aan- en verkopen van onroerend goed veel tijd. Gedurende deze tijd kunnen de prijzen veranderen, samen met de vergoeding van de makelaars. Met alle problemen raakt de sector drastisch achterop. Het gebruik van slimme contracten in onroerend goed kan dus het proces van het kopen en verkopen van onroerend goed vergemakkelijken.

In werkelijkheid kan blockchain het hele proces van het kopen van een huis automatiseren. De consumenten kunnen terecht op een platform waar potentiële verkopers hun activa tentoonstellen. Zodra ze er een hebben uitgekozen, kunnen ze fysiek een kijkje nemen of virtueel een rondleiding krijgen. Daarna hoeven ze alleen nog maar de parameters in te stellen en de betaling te verwerken, en klaar is kees.

Dit alles kan maar een paar dagen duren.

Voorkomen van eigendoms- en akte-fraude

Een ander voorbeeld van het gebruik van blockchain-onroerend goed is het voorkomen van akte- en eigendomsfraude. U zult niet geloven hoeveel problemen fraude met eigendomsrechten de afgelopen tien jaar heeft veroorzaakt. In werkelijkheid neemt dit soort frauduleuze activiteiten in hoog tempo toe, met name bij de verkoop van onroerende goederen via internet.

Sterker nog, mensen kunnen hun bezittingen zonder uw medeweten aan een andere partij verkopen, wat best eng is om mee te beginnen. Maar aangezien blockchain alle eigendomsinformatie en informatie over de eigenaar en juridische documenten in het grootboek kan opslaan, kan een derde partij op geen enkele manier de controle over uw activa overnemen..

Bestrijding van fraude via internet en e-mail

Wist je dat oplichting via internet en e-mail elk jaar met 480% toeneemt? Dat zijn veel te veel slachtoffers met elk jaar grotere verliezen. Meer nog, deze sector is in het begin een vrij dure optie, en dan zorgt dit soort criminaliteit ervoor dat mensen terughoudend zijn om erin te investeren. In werkelijkheid kunnen criminelen zich voordoen als agenten of bedrijven om mensen op te lichten en hen geld te geven.

Omdat er geen goed beveiligingsprotocol is, wordt bij veel agenten zelfs hun identiteit gestolen en raken ze vervolgens verstrikt in de strafrechtelijke vervolging. Maar blockchain kan dit aantal drastisch verminderen. We weten niet of het het probleem volledig kan oplossen, maar het kan er zeker zwaar tegen vechten.

Lees verder:Lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Decentralisatie van meerdere advertentieservices

Een andere geweldige use-case voor blockchain-onroerend goed is het gebruik van gedecentraliseerde MLS. Typisch, in MLS, komen zakelijke makelaars samen om een ​​database voor eigendommen te vormen. Hier kunnen ze informatie met elkaar delen om een ​​mogelijke verkoop te doen. Dus zodra een woning wordt verkocht, wordt de commissie verdeeld over de makelaars.

Dit is een rijpe markt, maar zonder een goede netwerkbasis kunnen criminelen dit systeem ook hacken. Meer nog, het gebruik van blockchain in MLS kan het proces decentraliseren, waardoor manipulatie onmogelijk wordt.

Fractioneel investeren of eigendom

Dit is een andere creatieve kijk op het gebruik van blockchains. Met behulp van blockchain-technologie kunnen vastgoedbedrijven fractionele investeringsopties bieden. Meestal betekent dit dat meerdere eigenaren een deel van een onroerend goed kunnen bezitten dat niet afzonderlijk betaalbaar is. Dus als de middenklasse wil investeren in een onroerend goed met een hoge prijs, dan kunnen ze het eigendom met anderen delen.

In werkelijkheid is het een uitstekende oplossing voor het kopen en verkopen van echte staatsactiva, omdat er meer mensen dan normaal aan kunnen deelnemen, waardoor de algehele liquiditeitsopties toenemen..

U kunt slimme contracten voor onroerend goed gebruiken om de transacties te vergemakkelijken en tijd te besparen.

Eigendom op basis van tokens

Dit is een van de briljante use-cases voor blockchain-onroerend goed. In werkelijkheid is het een andere kijk op de hele vastgoedactiva. U kunt bijvoorbeeld met tokens in een groot aantal activa investeren. Dus hier vertegenwoordigen de tokens een waarde voor de activa. Het is dus niet zo dat u een specifiek onroerend goed bezit, maar dat u investeert in de tokens die een collectief van dat onroerend goed vertegenwoordigen..

Het lijkt dus meer op beleggen in goud, waaraan heel weinig risico’s zijn verbonden. In feite lopen er al meerdere projecten voor dit soort toepassingen.

Hypotheekfraude voorkomen

Hypotheekfraude is een van de grootste zorgen van de vastgoedsector. In feite verhoogt de stijging van de waarde van het onroerend goed het percentage van dit soort fraude alleen maar. De industrie zal dus verliezen blijven lijden die kunnen oplopen tot miljarden. Alleen al in de VS veroorzaakt deze fraude elk jaar een verlies van $ 2,5 miljard! Kun je je dat voorstellen?

Maar als u blockchain gaat gebruiken voor onroerend goed, dan kunt u deze vorm van fraude vanaf het begin voorkomen. Omdat alles online wordt gecontroleerd, kan niemand zonder detectie door het systeem sluipen.

Transparante eigendomsinspectie

Er zijn veel problemen met de inspectie van eigendommen. In werkelijkheid veroorzaakt eigendomsinspectie meer verliezen voor de kopers dan voor verkopers. Veel oplichting in onroerendgoedbedrijven brengt bijvoorbeeld een nep-eigendom aan de koper onder de aandacht. In veel gevallen investeren kopers alleen in het onroerend goed om het niet te gebruiken, maar om het te verkopen als de prijs stijgt. Ze weten dus misschien niet eens dat het onroerend goed waarin ze hebben geïnvesteerd niet eens bestaat.

Maar als u eenmaal bent overgestapt op blockchain voor onroerend goed, kunt u transparantie krijgen bij een eigendomsinspectie. Die van hen is hier geen manier om het systeem te bedriegen, en u zult het juiste onroerend goed zien waarin u investeert. Bovendien kunt u ook problemen in het onroerend goed uit het verleden bekijken, gewoon vanaf het platform.

Lagere vastgoedkosten

Dit zijn verreweg de beste use-cases van blockchain. Zodra bedrijven blockchain in hun netwerksysteem gaan integreren, kunnen ze het hele proces automatiseren en vervolgens de kosten drastisch verlagen. Meer nog, het zal niet beperkt blijven tot alleen het organisatieniveau, maar het zal ook de consumenten helpen.

Wanneer blockchain de plaats inneemt van de tussenpersonen, hoeft u geen extra kosten te betalen om de eigendommen te kopen. De ingrijpende wijziging in het tussenmodel zorgt voor lagere bezuinigingen en bespaart ook veel tijd.

Blockchain-technologie implementeren in onroerend goed? Begin nu uw reis met onze ultieme blockchain-implementatiestrategie!

Hoe organisaties blockchain gebruiken voor onroerend goed

Lantmäteriet

Lantmäteriet is een Zweedse overheidsinstantie voor onroerend goed die werkt met blockchain-technologie. Momenteel werkt het aan een nieuwe oplossing die hun kadasterproces zal vergemakkelijken. Meer nog, het zal ook eventuele discrepanties wegwerken en het proces soepeler maken.

Brookfield Asset Management

Brookfield Asset Management is momenteel een van de grootste vastgoedondernemingen ter wereld. Momenteel hebben ze een grote interesse in blockchain en zijn ze van plan om aan een oplossing te werken om deze in hun interne netwerksysteem te integreren. Ze geloven dat ze hun kosten drastisch kunnen verlagen door blockchain te gebruiken voor commercieel onroerend goed.

Link REIT, Hongkong

Link REIT in Hongkong werkt samen met Allinfra voor een blockchain-project in onroerend goed. Dit is echter meer een pilotproject waarbij ze kijken hoe blockchain op dit moment werkt voor deze sector.

JLL

JLL werkt ook aan blockchain-vastgoedprojecten. Met behulp van de technologie gaan ze voor waardering van Spaans commercieel onroerend goed. Meer nog, ze denken dat ze het ook kunnen gebruiken om projecten te bouwen en te financieren.

Westfields

Een ander goed voorbeeld van blockchain-vastgoedprojecten is de oplossing van Westfield. Ze werken aan een oplossing die gericht is op het bieden van bankgaranties voor onroerend goed. Daarnaast zal het vooral erfpachters introduceren in de detailhandel.

Coldwell Banker

Coldwell Banker is een van de vastgoedreuzen die werkt aan blockchain-gebaseerde oplossingen. In werkelijkheid gebruiken ze blockchain om agenten en verkopers op te sommen en transactieprocessen aan te bieden. Ze willen ook hun transacties en contracten stroomlijnen vanuit één platform.

Nationaal Agentschap voor Openbaar Register

National Agency of Public Registry of Georgia is een van de voorbeelden van het gebruik van blockchain voor commerciële vastgoedtoepassingen. In werkelijkheid werkt Georgië aan een oplossing die de transparantie van hun onroerend goed vergroot, de kosten verlaagt en de efficiëntie verhoogt.

Prologis

Prologis werkt aan een oplossingsgericht op logistiek vastgoed. Dit is weer een geweldige toevoeging aan de lijst met blockchain-vastgoedprojecten. Momenteel hebben ze hun krachten gebundeld met Blockchain in Transport Alliance (BiTA) om royaltyvrije datastandaarden te ontwikkelen voor de logistieke bedrijven.

Mata hoofdstad

Mata Capital is een Franse beheermaatschappij voor vastgoedfondsen. Ze werken momenteel aan blockchain-oplossingen die zich zullen richten op het optimaliseren en moderniseren van het proces voor het onderhouden en verdelen van fondsen van hun beleggersregister.

Dubai Land Department

Dubai Land Department werkt aan blockchain voor opties voor commercieel onroerend goed. In werkelijkheid werken ze aan een oplossing die zich richt op het opnemen van al hun lokale vastgoedcontracten in het grootboek. Meer nog, ze zijn van plan om ook alle gerelateerde overheidsdocumenten erop te beveiligen.

Blockchain is niet alleen beperkt tot vastgoedbedrijven. Ook veel andere sectoren gebruiken blockchain om hun bedrijfsprocessen te faciliteren. Lees meer in de lijst met top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken.

Gevolgtrekking

Blockchain voor onroerend goed is een veld dat meer aandacht in de wereld nodig heeft. Deze sector zit vol met corruptie en criminele activiteiten. Het belang van deze sector is nu echter altijd hoog. Dus zonder de juiste richtlijnen kan deze sector op geen enkele manier effectief bloeien en de corruptie voorgoed uit de weg ruimen.

Het heeft een verandering nodig, en blockchain is zeker aan zijn taak. Daarom is het slechts een kwestie van tijd wanneer vastgoedbedrijven de waarde van blockchain gaan inzien en de technologie massaal gaan integreren.

Als je in de vastgoedsector zit en blockchain in detail wilt verkennen, raden we je aan om onze gratis blockchain-cursus te bekijken.

De wereld verandert. Dus waarom zou je achterblijven bij de race, toch? Begin nu uw reis!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me