Blockchain voor training van leidinggevenden

Als u een leidinggevende bent, moet u weten hoe belangrijk het is om meer te weten te komen over blockchain.

In dit artikel leer je over blockchain. Het is een inleidende cursus gericht op leidinggevenden, ‘blockchain voor leidinggevenden training’.

In de huidige concurrerende markt is het belangrijk om te leren over blockchain. Laten we, om u te helpen bij de zoektocht, onze agenda voor blockchain-training voor leidinggevenden doornemen.

Waarom moet u meer weten over blockchain??

Blockchain is het gesprek van de stad. Als je een hogere leidinggevende functie bekleedt, zul je het onderwerp blockchain heel vaak aan de orde komen.

Als leidinggevende moet u goed thuis zijn in de basisconcepten van blockchain. Dit geeft je meer vertrouwen in je gesprekken en helpt je ook om op basis daarvan beslissingen te nemen. Dit is het kerndoel van de blockchain-executive cursus.

Als u al lid bent van het topmanagement van een blockchain, kan het vernieuwen van uw basis u het nodige vertrouwen geven om moeilijke beslissingen te nemen die kennis en expertise vereisen.

Welke onderwerpen moeten aan bod komen in de cursus blockchain voor leidinggevenden? En waarom?

Laten we eens kijken naar de onderwerpen die zullen worden besproken in onze blockchain voor training van leidinggevenden.

 1. Blockchain Introductie – Om een ​​goed begrip te krijgen van blockchain
 2. De impact van Blockchain is vergelijkbaar met internet – Weten hoe blockchain qua impact en functionaliteit identiek is aan internet
 3. De impact van Blockchain op verschillende industrieën – Kennismaken met de huidige use-cases
 1. Bankwezen en financiën
 2. Bevoorradingsketen
 3. Auto’s
 4. Overheidsdiensten
 • Digitaal vertrouwen: het ultieme voordeel Het belang van digitaal vertrouwen begrijpen en hoe blockchain het digitale vertrouwen tussen gebruikers verbetert
 • Hoe werkt blockchain?​ Leren hoe blockchain werkt
  1. Aangepast grootboek
  2. De mogelijkheid om alles op te slaan
  3. Leren over cryptocurrencies: Cryptoeconomics 101 – Leer hoe crypto’s werken, zodat u de economie rond blockchain kunt krijgen
  4. Risicomanagement – Leer hoe u blockchain-risicobeheer uitvoert
  5. Enterprise-frameworks die u moet kennen – Lees meer over ondernemingsframeworks, zodat u deze in uw organisatie kunt gebruiken
  6. Gevolgtrekking
  7. Waarom zijn de onderwerpen gekozen voor de blockchain voor de executive course?

   De blockchain voor executives training is gericht op executives die niet bekend zijn met blockchain. De onderwerpen zijn gekozen om de basis goed te krijgen, zodat je intensievere blockchain executive cursussen kunt volgen.

   De inleidende cursus maakt je vertrouwd met het idee van blockchain, de use-cases en andere belangrijke dingen. Aan het einde van de cursus kun je de volgende dingen doen:

   • Leg blockchain uit
   • Leg de impact van blockchain op onze huidige industrieën uit
   • Begrijp gebruiksscenario’s met betrekking tot toeleveringsketen, banken en financiën, overheidsdiensten en auto’s
   • Begrijp het belang van digitaal vertrouwen en hoe blockchain dit kan bieden.
   • Ontdek hoe blockchain intern werkt
   • Lees meer over de economie rond blockchain, d.w.z. cryptocurrencies en tokens
   • Begrijp het risicobeheer van blockchain

   Onze aanbevolen cursus voor Blockchain for Executives Training

   Inleiding: Blockchain


   Blockchain heeft de wereld veranderd. De gedecentraliseerde aanpak is ongeëvenaard. Hiermee kunnen peers informatie over het netwerk verzenden zonder dat er een centrale autoriteit nodig is.

   Technisch gezien kun je blockchain zien als een ketting van blokken. Elk blok bevat transactionele informatie die wordt opgeslagen en beveiligd met behulp van sterke cryptografische methoden. Dus als een peer besluit om informatie naar een andere peer te sturen, kan deze de informatie naar alle peers verzenden. Dit moet in het blok worden opgenomen en vervolgens worden geverifieerd met behulp van een consensusmethode.

   Blockchain is een gedistribueerde grootboektechnologie (DLT), wat betekent dat elke peer een kopie van het grootboek of de database opslaat. Hierdoor wordt de noodzaak van centralisatie volledig weggenomen.

   Deze DLT-aanpak opent nieuwe wegen voor bedrijven om te verkennen. Ze kunnen hun systemen nu beter dan ooit maken – door een veiliger en persoonlijker gedecentraliseerd systeem te introduceren. Het zorgt ook voor transparantie, onveranderlijkheid en schaalbaarheid voor het hele platform.

   Dat is een goed begin voor blockchain voor training van leidinggevenden.

   De impact van Blockchain is vergelijkbaar met internet

   Laten we, om een ​​beter begrip van blockchain te krijgen, de griezelige gelijkenis tussen blockchain en internet begrijpen

   Internet was een revolutionaire technologie. Het heeft ons leven veranderd. Het bracht zoveel innovaties met zich mee, en het heeft ook nu nog steeds invloed op ons leven. Met blockchain zal onze digitalisering meer mainstream worden.

   Er zijn veel voordelen van blockchain. Laten we, om een ​​glimp op te vangen, de onderstaande voordelen doornemen:

   • Informatie kan nu toegankelijker worden dan voorheen. Met blockchain zou er geen gecentraliseerde autoriteit nodig zijn om records op te slaan, uit te wisselen en te distribueren.
   • De kosten voor het beheer van de volledige blockchain-oplossing zullen beter zijn in vergelijking met gecentraliseerde autoriteit. De keuze van de consensusmethode bepaalt echter de kosten. In de meeste gevallen is het gebruik van blockchain gunstig voor de kosten.
   • Industrieën die niet worden verstoord door internet, zullen ook veranderingen gaan zien. Dit komt door de manier waarop de gegevens kunnen worden gemaakt, opgeslagen en opgehaald.
   • Diensten die kwetsbaar waren in het internettijdperk, zullen veranderen. Het delen van muziek kan bijvoorbeeld transparanter dan ooit worden door het verwijderen van gecentraliseerde platforms. Nieuwe muzikanten zullen een betere kans hebben om luisteraars te bereiken dan ooit.
   • De behoefte aan silo’s op medisch gebied zal langzaam verdwijnen, waardoor de manier waarop medische gegevens van patiënten worden opgeslagen, wordt verbeterd. Het zal de manier waarop artsen werken verbeteren en ook de manier waarop onderzoek wordt gedaan met behulp van openbaar opgeslagen medische gegevens veranderen.

   Web 3.0 eenvoudig uitgelegd

   De impact van Blockchain op verschillende industrieën

   Er zijn veel real-world use-cases voor blockchain. Blockchain voor executives-training zal ook een kleine glimp opvangen van de use-cases, zodat u een idee krijgt van de ware impact van blockchain. Laten we er een paar noemen:

   Bankwezen en financiën: Vanaf het begin is het bankwezen en de financiële sector de grootste sector waarvan u de impact zult zien. Er zijn al veel bedrijfsgerelateerde frameworks beschikbaar, waaronder Quorum. Dit framework biedt de tools, functies en functionaliteit om bank- en financiële diensten te transformeren voor het gebruik van blockchain.

   Veel grote spelers, waaronder Visa, JPMorgan, American Express, enz., Zijn al begonnen met hun verovering om blockchain te implementeren. Velen van hen zijn in proof of concept (POC), terwijl sommige pilootprogramma’s uitvoeren.

   Bevoorradingsketen: Supply chain is een ander gebied waar blockchain de meeste impact zal hebben. Het zorgt ervoor dat de toeleveringsketen meer gestroomlijnd wordt – met minder of geen fraude. De toeleveringsketenbedrijven kunnen nu elk activum volgen dat erdoor wordt overgedragen. Bijna elk stukje informatie kan worden gevolgd, zodat er geen fraude kan plaatsvinden. Het zorgt er ook voor dat de slechte producten of items die de houdbaarheidsdatum hebben gemist, kunnen worden weggegooid.

   Supply chain blockchain-implementatie bespaart ook kosten en tijd. IBM werkte samen met Walmart om zijn voedselvoorzieningsketen te produceren.

   Automobielen: Ook de auto-industrie kan profiteren van de blockchain. Voorlopig testen de meeste spelers blockchain en bevinden ze zich in de PoC-fase. Spelers als Volkswagen Financial Services en Renault zijn de belangrijkste spelers. Ford en Tesla ontwikkelen ook hun eigen blockchain waarmee ze telematica-tracking kunnen testen.

   Door de tracking uit te voeren, kunnen ze de autoverzorging verbeteren, de eigenaren helpen bij het afsluiten van claimverzekeringen en andere voordelen, waaronder onderhoud, enzovoort..

   Overheidsdiensten: De use-case van overheidsdiensten is een speciale, omdat het de impact van blockchain weergeeft, en niet van cryptocurrencies. Cryptocurrencies hebben een enorm succes gekend onder regeringen over de hele wereld – en velen hebben het ronduit verboden. Blockchain daarentegen heeft de overheid de mogelijkheid gegeven om efficiënter met hun systemen om te gaan.

   Het gebruik van blockchain zal ook zorgen voor meer vertrouwen in systemen. De overheid kan blockchain gebruiken bij het bouwen van slimme steden, goed onderwijs, het volgen van vaccinaties, het verstrekken van leningen en loonlijsten. Er zijn eindeloze mogelijkheden, en blockchain kan helpen om de manier waarop de overheid werkt en werkt te transformeren.

   Er zijn andere sectoren en use-cases waar blockchain schittert. Om u een beter perspectief te geven, laten we er hieronder nog een paar opsommen:

   • Voedselveiligheid
   • Kleinhandel
   • Gezondheidszorg
   • Verzekering
   • Onroerend goed
   • Internationale handel en grondstoffen
   • Sport

   En veel meer!

   Digitaal vertrouwen: het ultieme voordeel

   Als leidinggevende moet u het belang van digitaal vertrouwen begrijpen. Alle technologieën die tot nu toe zijn vrijgegeven, hebben het probleem van het digitale vertrouwen niet kunnen oplossen.

   Centralisatie is het sleutelconcept dat door organisaties wordt gebruikt. Neem een ​​willekeurig bedrijf, en je zult merken dat het een groot deel uitmaakt van hoe dingen werken. Centralisatie is niet slecht, maar het is een mislukking als het gaat om digitaal vertrouwen.

   Op dit moment is digitaal vertrouwen op dit moment de duurste troef. Met blockchain kan het voor iedereen toegankelijker worden. Zonder centrale autoriteit zult u ongetwijfeld meer vertrouwen krijgen van de collega’s die aan het netwerk deelnemen. Diensten en goederen kunnen direct worden geruild. Er kan geen informatie of fraude plaatsvinden door het ontbreken van één controlerende partij.

   Blockchains staan ​​ook bekend om hun uitstekende beveiliging. Bovendien zullen records onveranderlijk zijn, wat betekent dat eenmaal geschreven gegevens niet kunnen worden gewijzigd. Dit werkt uitstekend voor systemen die afhankelijk zijn van het bewijs van de transactie tussen twee partijen.

   De transactie-frictie zal ook afnemen, waardoor de algehele handelsfinanciering zal verbeteren.

   Hoe werkt blockchain?

   Het kernidee van Blockchain is decentralisatie.

   Om het kernidee te bereiken, gebruikt het blokken in een ketting.

   Je kunt het zien als een trein waarvan elk compartiment een blok vormt. Het is een eenrichtingslijst en daarom kunt u alleen een nieuw blok aan het einde van de lijst toevoegen.

   Blockchain maakt geen gebruik van een traditionele database, maar vertrouwt op gedecentraliseerde datastructuren. Het organiseert de gegevens in de gedecentraliseerde database. In het geval van de traditionele database zie je het gebruik van tabellen. In dit geval fungeren datastructuren als de bron voor het opslaan van de informatie. Om zijn innerlijke werking te garanderen, cryptocurrency om een ​​consensusmethode te bereiken.

   De consensusmethode is hier het belangrijkste concept.

   De consensusmethode helpt om een ​​beslissing of consensus te bereiken in het netwerk. Als er bijvoorbeeld een transactie wordt gedaan, zullen de verschillende peers in de consensus opnemen en deze vervolgens valideren volgens de gebruikte methode. Er zijn veel populaire consensusmethoden.

   Er zijn er maar weinig

   • Proof-of-Work (PoW)
   • Proof-of-Stake (PoS)
   • Gedelegeerde Proof-of-Stake (DPOS)
   • Bewijs van capaciteit

   Door deze aanpak is er geen gecentraliseerde autoriteit die het systeem controleert. Paypal hanteert bijvoorbeeld een gecentraliseerde aanpak. Hierdoor kunnen ze een goede marge benutten bij het overboeken van een genoemd bedrag. Ter vergelijking: blockchain kost maar een fractie.

   Aangepaste grootboeken

   Als leidinggevende moet u weten dat er geen vaste regel is. Blockchain voor leidinggevenden betekent begrijpen dat het echt mogelijk is om de blockchain aan te passen aan de eisen van een onderneming of bedrijf.

   Het grootboek bestaat uit verschillende elementen die kunnen worden aangepast en tegelijkertijd eenvoudig kunnen worden gehouden. De complexe objecten communiceren met elkaar – ze worden gedefinieerd volgens het gedrag dat ervoor is ingesteld.

   In de kern zijn er drie hoofdassemblages. Ze bevatten

   • Transacties
   • Blokken
   • Slimme contracten

   Transacties vinden plaats wanneer een peer informatie of waardevolle activa naar een andere peer stuurt. Het is de meest basale vorm van berekening die plaatsvindt in de blockchain. Het grootboek, dat uit blokken bestaat, haalt de informatie op en voegt deze eraan toe. Het blok moet echter door de controle van het netwerk gaan met behulp van de consensusmethoden.

   Zodra de transacties zijn uitgezonden, wordt deze aan blokken toegevoegd. De blokken kunnen vervolgens worden afgehandeld door de consensusmethode of de slimme contracten die op het blockchain-netwerk worden gebruikt.

   Dus, wat zijn slimme contracten??

   Slimme contracten zijn juridische code die wordt uitgevoerd als aan een bepaalde voorwaarde is voldaan. Ze zijn gecodeerd volgens de vereisten en fungeren als een manier om dingen te automatiseren.

   Laten we bijvoorbeeld twee partijen nemen die te maken hebben met onroerend goed.

   De ene partij stemt ermee in zijn eigendom aan een andere partij te verkopen. Om het proces te starten, stuurt een partij een bepaald bedrag om de woning te boeken. Het slimme contract registreert de aanvragen en boekt de woning op naam van de koper. Vervolgens worden de documenten gemaakt met behulp van slimme contracten en worden de gegevens vastgelegd in de speciale blockchain-oplossing. Met de documenten klaar, kan het slimme contract nu wachten tot de rest van het bedrag is overgemaakt. Zodra de rest van het bedrag is overgemaakt, worden de slimme contracten opnieuw uitgevoerd, waardoor de juiste rechten van het onroerend goed worden verkregen.

   Op deze manier automatiseren de slimme contracten meerdere dingen, waaronder

   • Boeking van de woning
   • Voorbereiden van documenten inclusief verificatie
   • Het onroerend goed registreren
   • Afronding van de woning inclusief verificatie

   Als je het vergelijkt met een real-world scenario, kan het proces maanden duren.

   Data-integriteit speelt ook een cruciale rol. Omdat de gegevens die zijn opgeslagen in de blockchain onveranderlijk zijn, zijn ze al vertrouwd. Het verbetert de communicatie en consensus.

   Er worden twee stappen genomen om de informatie te verifiëren. De eerste is communicatie, waarbij nieuwe informatie van de ene peer naar de andere wordt verspreid. De tweede stap is om netwerkvalidatie uit te voeren met behulp van consensus.

   • Stap 1: Communicatie tussen peers
   • Stap 2: Netwerkvalidatie door middel van consensus

   De protocollen die in een blockchain-netwerk worden gebruikt, kunnen verschillen en dat kan de tijd, kosten en methode van de transactie bepalen. Op maat gemaakt grootboek biedt het gebruik van protocollen volledig afhankelijk van de uitvoerder.

   De mogelijkheid om alles op te slaan

   Blockchain biedt winkels met waarde. U kunt alles op de blockchain opslaan, inclusief identiteit, onbewerkte informatie, transactiewaarde, enzovoort. Dit betekent ook dat het kan worden gebruikt voor certificeringen, judged-escrow, asset tracking, bonded identity, rechtbank, toeleveringsketen, badges, enzovoort.!

   Leren over cryptocurrencies: Cryptoeconomics 101

   Cryptocurrencies zijn een integraal onderdeel van het blockchain-ecosysteem. Het zal je helpen de economie rond blockchain te begrijpen.

   Cryptocurrencies zijn gedecentraliseerde valuta’s waarvoor geen centrale autoriteit nodig is voor waardering. Iedereen is vrij om cryptocurrencies te gebruiken of erin te handelen.

   Bitcoin is een uitstekend voorbeeld van cryptocurrencies. Cryptocurrency is ook een real-world use-case van blockchain. Het is de eerste use-case van blockchain.

   Als het gaat om cryptocurrencies, moet u het volgende leren:

   • Handtekeningen worden gebruikt om het afzenderbericht te identificeren.
   • Hash wordt gebruikt om de topologische volgorde te berichten
   • Het consensusprotocol bepaalt hoe de transacties worden geverifieerd

   Als het gaat om het economische aspect van crypto, moet u het volgende leren:

   • Tokens die worden gebruikt als een stimulans voor peers om te werken aan het beheer van blockchain of cryptocurrency
   • Privileges toegekend aan actoren om beslissingen te nemen

   Risicomanagement

   Risico’s maken deel uit van elke technologie. Blockchain heeft zijn eigen risico. Als leidinggevende moet u meer te weten komen over de risico’s die aan blockchain zijn verbonden.

   De algemene risico’s van blockchain zijn onder meer de volgende

   • Moeilijk om blockchain-protocollen te integreren
   • Gebrek aan standaardisatie
   • Slechte waardering van cryptocurrencies

   Deze risico’s komen vaak voor bij bijna elk blockchain-project dat u doet. Door deze risico’s te leren, bent u nu klaar om ze aan te pakken.

   Zit je in het ontwikkelteam, dan zijn er andere soorten risico’s aan verbonden. De risico’s voor de ontwikkeling van blockchain zijn onder meer de volgende

   • Onderontwikkelde normen
   • Hoge energievraag
   • Wetgeving inzake gegevensprivacy
   • Vertrouwen tussen ontwikkelaars en blockchain-managers
   • Transactiesnelheden
   • De rol van de gebruiker
   • Kwaadwillende gebruikers

   Als je meer wilt weten over de Blockchain-risico’s, bekijk dan het gedetailleerde artikel over Blockchain-risico’s

   Blockchain-risico's

   Enterprise-frameworks om over te weten

   Je eigen blockchain helemaal opnieuw bouwen is niet praktisch. Daarom moet u blockchain-frameworks voor bedrijven gebruiken.

   Het gebruik van blockchain-platforms heeft veel voordelen. Om te beginnen krijg je de basis meteen uit de doos. De basis blockchain is al aanwezig die u kunt aanpassen aan uw wensen.

   Andere voordelen zijn onder meer verbeterde efficiëntie, slimme contracten, fraudepreventie, transparantie, prestatiebeoordeling en hoorbaarheid.

   Je kunt de populaire blockchain-platforms bekijken, zoals hieronder:

   • Hyperledger – Het beste blockchain-platform dat er is. Het is een overkoepelend project en er worden meerdere kaderprojecten onder ontwikkeld.
   • R3 Corda – R3 Corda is een open-source blockchain-platform dat een andere benadering heeft bij het oplossen van blockchain-gerelateerde problemen.
   • Ethereum – Een populaire open-source blockchain die u kunt gebruiken om uw blockchain op te zetten
   • Enterprise Ethereum – Enterprise Ethereum blockchain is een zakelijke oplossing
   • Quorum – Quorum is een enterprise blockchain-oplossing gericht op financiële instellingen.

   Bovendien zijn er ook blockchain-platforms waarmee u uw blockchain kunt beheren. Ze zijn als volgt

   • IBM
   • AWS
   • Orakel

   U kunt hier een complete gids over enterprise framework lezen: https: //101blockchains.com/blockchain-platforms/

   Persoonlijke training en waarom u zou moeten overwegen om het te doen

   Als je serieus wilt leren over blockchain, dan kun je ook de persoonlijke trainingssessie bekijken.

   Door de persoonlijke training te volgen, krijg je de kans om blockchain veel beter te begrijpen. Bovendien kun je ook vragen stellen en twijfels wegnemen in de volwaardige blockchain voor executive training.

   Gevolgtrekking

   Blockchain voor executives-training is een hot topic, en als je het tot nu toe hebt verzonnen, moet je de persoonlijke training bekijken die wordt aangeboden op 101Blockchains.com. Bekijk ook de Enterprise Blockchain Workshop, die u en uw team kunnen bijwonen en uw kennis van de implementatie van blockchain in de echte wereld kunnen vergroten. Er zal ook een persoonlijke / instructeur worden geleid, zodat u uw twijfels kunt wegnemen en uw leerproces kunt maximaliseren.

   Dus, wat vind je van blockchain voor training van leidinggevenden? Reageer hieronder en laat het ons weten.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map