De technische wereld is de afgelopen 10 jaar druk bezig geweest met blockchains en cryptocurrency. Terwijl sommige mensen de toekomst in de blockchain zien, laten sommigen de wereld zien dat er misschien meer is. Er zijn een aantal tekortkomingen met de blockchain-technologie. Bijvoorbeeld het stroomverbruik en een beperkt aantal transacties per seconde enzovoort. Nou, toen mensen de nieuw uitgevonden technologie leerden kennen – Hashgraph, begonnen ze de toekomst van blockchain in twijfel te trekken. Dus laten we ons debat beginnen over blockchain versus Hashgraph.

Blockchain versus Hashgraph: de gebreken van de Blockchain-technologie

Hashgraph versus Blockchain-alternatief

Mensen zeggen dat Hashgraph de blockchain-technologie mogelijk overbodig maakt. Maar hoe? Is blockchain niet de nieuwste generatie technologie die de heerschappij van de kwaadaardige bedrijven zou uitroeien? Ja, maar zelfs de maan heeft littekens! Blockchain heeft ook enkele negatieve punten. Leuk vinden,


Machtshongerig

De eerste en belangrijkste ontwerpfout van blockchain is dat het een enorme hoeveelheid stroom vereist. De consensusalgoritmen zoals Proof-of-Work (PoW) of Proof-of-Stake (PoS) vereisen veel rekenkracht om te kunnen werken. Tegenwoordig heb je magazijnen vol met mijnverwerkers nodig en de elektriciteitsrekening schiet omhoog. Gewone gemiddelde gebruikers kunnen geen munten meer minen met hun pc thuis.

Langzamer

We weten allemaal dat het mijnbouwproces erg traag is. Evenals het algehele transactieproces is ook traag als een slak. Bitcoin kan slechts 7 transacties per seconde aan. Het duurt 6-7 uur om Bitcoin aan iemand af te handelen. Hoewel er snellere blockchains zijn dan de opa Bitcoin, is het toch niet de snelste manier die mogelijk is.

Oneerlijk?

Als u een mijnwerker bent, kunt u de transactieorder naar wens kiezen. Dus de mijnwerkers kunnen een transactie uitstellen omdat ze de macht hebben om het te doen? Maar is het eerlijk? De mijnwerkers kunnen zelfs een blok stoppen om zich bij de ketting of het grootboek aan te sluiten.

Al ouder!

Terwijl andere technologieën uit de grond komen, kan blockchain als een beetje oud worden beschouwd in vergelijking met deze nieuwste technologieën. Ja, blockchain maakte het idee zelfs mogelijk om na te denken. Maar nogmaals, de jongeren zullen altijd de oude verslinden!

Wat is Hashgraph?

Zo, wat is Hashgraph? Mijn excuses dat ik het tot nu toe geheim heb gehouden. Hashgraph lijkt een beetje op de blockchain-technologie, maar dan beter. Het is ook een op consensus gebaseerd gedecentraliseerd digitaal grootboek, net als een blockchain. Dus, hoe is het anders? Welnu, het belangrijkste verschil zit in het mechanisme. Een hashgraaf maakt gebruik van twee technologieën van de informatica. Zij zijn –

  • Roddels over Roddels, en
  • Virtueel stemmen

De Hashgraph-technologie is de uitvinding van Leemon Baird, de medeoprichter en de CTO van Swirlds. Hij kreeg enorme steun van zijn CEO Mance Harmon. Hun doel was om de blockchains nog efficiënter te maken. En jongen, ze hebben het gedaan! Hashgraph kan meer dan 250.000 transacties per seconde verwerken, terwijl de marktleider Bitcoin er slechts 7 aankan! Het debat over blockchain versus Hashgraph is dus onvermijdelijk.

Blockchain versus Hashgraph: waarom Hashgraph vooruit is?

Blockchain versus Hashgraph

Afbeeldingscredits: Swirlds

Zeg vaarwel tegen Forking

Wanneer een blockchain zich in twee of meer delen splitst, staat het fenomeen bekend als forking of simpelweg forks. Dit fenomeen doet zich voor wanneer alle knooppunten in het netwerk proberen te upgraden naar de nieuwste versie. De oprichters van de Hashgraph hebben gezegd dat hun systeem vrij is van dergelijke vorken.

Meer transacties

Ja, blockchains zijn nog steeds traag. Ripple en NEO kunnen 10.000 transacties per seconde verwerken, wat de leiders zijn in termen van hoeveel transacties de blockchain in een seconde kan uitvoeren. Hashgraph daarentegen staat 250.000 transacties per seconde toe. Visa kon slechts 25.000 aan. Snelheid is wat deze technologie zo innovatief maakt.

Proof-of-Work: wat is dat?!

Bijna alle blockchains zijn te minen. Tenminste alle openbare zijn dat. Mijnbouw heeft veel rekenkracht nodig, waarvoor een enorme hoeveelheid elektriciteit nodig is. Hashgraph beschikt niet over het traditionele consensusalgoritme, dus u hoeft geen duizenden dollars uit te geven aan de elektriciteitsrekening.

Echt redelijk

Alle transacties verschijnen in het grootboek volgens hun tijdlijn. Geen mijnwerker of wie dan ook kan beslissen of een transactie wordt geregistreerd of niet. Door de Roddel over Gossip-technologie kunnen mensen van dergelijke oneerlijkheid afkomen.

Laatste gedachten

Dus, wie zal de toekomst regeren – Blockchain versus Hashgraph? Niemand kan er zeker van zijn. Maar het is zeker dat Hashgraph veel meer potentieel laat zien dan de blockchain. Het basisdoel van beide is hetzelfde. Maar Hashgraph is jonger, sneller en robuuster!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me