De handelsfinancieringssector staat op het punt een verouderd model te worden dat werkt met IT-systemen, die snel verouderen. Meer nog, deze systemen brengen meer kosten, inefficiënties en risico’s met zich mee voor de wereldhandel. Het resulteert dus in een slechte klantervaring, dure onboarding van klanten en inefficiënte afstemming. Maar hoe kan het scenario veranderen? Voer Contour blockchain in.

Project Contour blockchain is een andere kijk op de wereldhandel op basis van de nieuwste technologieën die voor ons beschikbaar zijn. Omdat de legacy-modellen nu niet genoeg zijn, wordt het tijd voor blockchain voor ondernemingen om ook deze sector te ontwrichten.

Daarom hebben we nu een Contour blockchain-platform om onze wereldwijde handelsproblemen voorgoed te beheren. Bent u dus ook nieuwsgierig naar dit nieuwe project, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Vandaag deel ik een inzicht in het project Contour blockchain en laat ik u weten hoe dit de wereldwijde handelsmarkten echt ten goede kan komen. Dus laten we beginnen!


Wat is Contour Blockchain-platform?

Contour blockchain is een door Corda ondersteund open industrieplatform voor het creëren, uitwisselen, goedkeuren en uitgeven van de kredietbrief. Het is echter pas het eerste product op het platform. Het was voorheen bekend als de Voltron-blockchain. Maar ze hebben het later omgedoopt tot Contour Blockchain.

In feite is het een consortium met een groep banken en financiële bedrijven die het project hebben geleid. R3 en CryptoBLK ondersteunen het project met hun technologische expertise. Meer nog, het gebruikt Corda, een ander blockchain-platform, als hun basistechnologie om de oplossing aan te drijven.

Ze begonnen met twaalf deelnemers en hebben nu meer dan 50 bedrijven en banken die het platform gebruiken. In werkelijkheid is het Contour blockchain-platform alleen beschikbaar voor de klanten van de aangesloten banken.

Door dit te gebruiken, krijgen hun klanten snelle serviceniveaus, lagere tarieven, financiële beslissingen en nog veel meer.

Bovendien kunt u ook handelsdocumenten in externe netwerken maken en deze op het netwerk laten verzenden, verwerken en verifiëren. Het kan de manier waarop een bedrijf momenteel handelt echt veranderen. Meer nog, project Contour blockchain probeerde al de integratie van elektronische vrachtbrieven van andere platforms zoals EssDOCS en Bolero.

In de loop der jaren heeft Contour blockchain 25 live succesvolle datatransacties gedaan en heeft nu veel bekende deelnemers voor andere handelsfinancieringsdiensten.

Onder hen voltooide ReChainMe van de VAE zijn eerste live-transactie met de voorheen Voltron-blockchain in juni 2019.

Contour blockchain

Wie zijn de leden van het Contour Blockchain Consortium?

Op dit moment weten we alleen dat er meer dan 50 deelnemers aan het project zijn; we kennen echter nog steeds niet alle namen van de bedrijven. Hoe dan ook, de eerste leden van het project Contour blockchain zijn –

BBVA, Bangkok Bank, HSBC, Natwest, ING, SEB, Scotiabank, U.S. Bancorp, Intesa Sanpaolo, Mizuho, ​​BNP Paribas en CTBC.

Later andere bedrijven zoals Alfa-Bank, China Everbright Bank Hong Kong Branch, Ekman & Co, MUFG, Natixis, National Bank of Egypt, Standard Bank, Scylla, Banco de Crédito del Perú-BCP, Banorte, CIB, ABN Amro, Commerzbank, SABB, LH Trading, Bci, Commercial Bank of Qatar, Societe Generale, RBI, en The Saudi British Bank nam deel aan een proefproject van zes weken van het platform.

Aanvankelijk voltooiden ze hun wereldwijde transactie voor het eerst in april 2018, wat een enorm succes was. Daarna, in september 2019, verklaarde HSBC dat het een in Yuan luidende kredietbrief had verwerkt op het Contour-platform.

Hoe dan ook, later lanceerden ze hun bèta-netwerk in december 2019. Maar dat deden ze, ze testten live het Contour blockchain-platform in 15 verschillende landen..

In werkelijkheid vond de rebranding vrij recent plaats. Bij de laatste, CordaCon in september 2019, verklaarden ze dat ze het Voltron blockchain-project op de markt zullen brengen en zullen rebranden voordat ze worden uitgerold..

Geschiedenis van het Contour Blockchain Consortium

In 2016 werd het Contour blockchain-consortium gevormd met twaalf banken die hen steunen. Aanvankelijk waren hun doelklanten grote importeurs en exporteurs, samen met banken die te maken hebben met een stijgend aantal handelsvolumes.

Later, 2017, voltooiden ze hun tweede Voltron blockchain A.K.A. Contour blockchain-prototype. Praktisch, in 2018 voltooiden ze hun eerste live-project.

Hoe dan ook, ze waren eerder van plan om in oktober 2019 het beheer voor het Contour blockchain-consortium op te zetten en zijn van plan om het platform productiewaardig te maken in 2020.

In werkelijkheid hebben de bezorgpartners, aangesloten banken en externe investeerders de eigendom van het platform.

Voorbeelden van voltooide transacties

Uitgevende bank

HSBC, Bangkok Bank, ING, BNP Paribas en Standard Chartered.

Adviserende bank

ING, HSBC, Standard Chartered en Bangkok Bank.

Importeur

Bukitmega Masabadi, Tricon, Cargill, Babyshop, Landmark Group, PTT Group en China SDIC Int’l Trade Nanjing.

Exporteur

GC Marketing Solutions, Bee Dee Industries, Cargill, RioTinto, Reliance, Fox en Lille, en IRPC.

Hun allereerste live datatraditie op het platform omvatte Cargill, ING en HSBC. Bovendien hebben ze hier een digitale kredietbrief afgegeven voor geëxporteerde sojabonen van Argentinië naar Maleisië. Het beste is dat ze in die live transactie de tijd hebben weten terug te brengen van 10 dagen naar 24 uur!

Waarom gebruikt Contour Corda?

Contour blockchain wordt mogelijk gemaakt door R3‘S enterprise blockchain Corda platform. Maar waarom gebruiken ze Corda voor handelsfinanciering? Kan het het echt redden? Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het gebruik van Corda als onderliggende technologie.

 • Onveranderlijkheid

Op het Corda-platform kan niemand aan het grootboek knoeien. Zodra gegevens in het systeem zijn ingevoerd, kan niemand deze wijzigen of op enigerlei wijze wijzigen. Het is dus volledig fraudebestendig.

 • Volledige verificatie

Alle informatie in het grootboek doorloopt het verificatieproces om te controleren of deze authentiek is of niet.

 • Interoperabiliteit

Corda handhaaft de privacy, maar het helpt knooppunten ook om transacties uit te voeren zonder liquiditeitsproblemen of het creëren van eilanden van activa.

 • Privacy en veiligheid

Op het platform kunnen alleen de knooppunten die bepaalde informatie mogen zien, deze zien. Andere knooppunten die er geen toegang toe hebben, kunnen de informatie niet zien, waardoor de privacy behouden blijft.

 • Eenvoudige integratie

Integreren in het bestaande banksysteem is supereenvoudig met Corda. Bovendien kunt u zelfs een standaardtaal zoals Java gebruiken om de contracten te coderen.

 • Transparantie

Het wordt geleverd met een breed scala aan consensusalgoritmen. U kunt dus consensus bereiken over elke afzonderlijke deal in plaats van op systeemniveau.

 • Consistente gegevens

Alle gegevens over meerdere grootboeken in het systeem zijn consistent. Er zouden dus geen problemen zijn met niet-overeenkomende informatie.

 • Slimme contracten

U kunt ook slimme contractfuncties in het systeem gebruiken, waardoor u tijd en middelen bespaart.

Contour Blockchain Letter of Credit Bedrijfsoverzicht

Verwerking van de documenten voor de Letter of Credit op de blockchain zal helpen om het werkkapitaal te verhogen, hun risicobeheer te verbeteren, het hele proces te digitaliseren en een snellere afwikkeling te garanderen.

Door een netwerk van netwerken te creëren met de hulp van essDocs, Bolero en andere ecosystemen, wordt het platform een ​​van de grootste netwerken van bedrijven, banken, expediteurs, vervoerders en andere handelsfacilitatoren..

Omdat het een open platform is, kunnen andere leveranciers van handelsfinancieringsoplossingen documenten aanbieden voor handelsoplossingen op het Contour-bedrijfsnetwerk, wat de schaal en flexibiliteit vergroot..

Contour Blockchain Trade Finance-missie

Contour blockchain-handelsfinanciering wordt geleverd met hun eigen reeks missies voor hun projecten. In werkelijkheid hebben ze verschillende uitkomsten voor banken en bedrijven die het platform gebruiken. Laten we eens kijken wat dit zijn –

Voor banken

Met behulp van het open en gedecentraliseerde systeem van Contour blockchain-handelsfinanciering kunnen banken eenvoudig verbinding maken met exporteurs, importeurs en andere handelsdeelnemers binnen het ecosysteem. Meer nog, hun missie is om end-to-end handelsoplossingen aan te bieden om alle problemen waarmee de handelsfinanciering van vandaag wordt geconfronteerd, uit de wereld te helpen..

Bovendien zijn ze van plan uit te breiden en klanten over de hele wereld te bedienen. Het maakt dus niet uit waar uw bedrijf zich bevindt. U kunt hun ecosysteem eenvoudig gebruiken voor uw handelsfinanciering.

Voor bedrijven

Voor bedrijven zijn ze van plan om snellere transacties aan te bieden, wat hun efficiëntie aanzienlijk zal vergroten. Meer nog, ze kunnen ook het risico van multi-bank verminderen. Het Contour blockchain handelsfinancieringsplatform biedt ook werkkapitaalbehoeften en financiering voor exporteurs en importeurs.

Met behulp van netwerkbedrijven kunnen alle wereldwijde normen en regels eenvoudig worden gehandhaafd.

Hoe de technologie werkt

Kortom, een Contour blockchain-kredietbrief is nu beschikbaar op het netwerk. Hoewel ze van plan zijn het uit te breiden naar andere services. Maar op dit moment bieden ze de verwerking van de kredietbrief aan via het systeem. Dus laten we eens kijken wat ze doen –

In principe bestaat het in twee fasen:

Kopen

 • Digitale kredietbrief opstellen

Ten eerste kunnen zowel de koper als de verkoper een ontwerp van de kredietbrief tussen hen maken, bewerken en ermee instemmen.

 • Bankproblemen Digital LC

Vervolgens zullen de banken de kredietbrief op het platform adviseren, uitgeven en bevestigen.

 • Volgproces

Na bevestiging en akkoord van beide partijen zal het realtime trackingproces starten.

Verkoop

 • Digitale documentatie

Hier kunt u integreren met de elektronische vrachtbrief van essDocs en Bolero in het systeem.

 • Markeert verschillen

Men kan direct alle discrepanties in het systeem laten uitlichten. Meer nog, die fouten kunnen ook worden hersteld.

 • Bankrichtlijnen

De verkoper krijgt alle instructies van de bank, beginnend bij bevestiging, acceptatie, rekeningen en leningen rechtstreeks op de Voltron blockchain A.K.A. Contour blockchain.

Kenmerken van het Contour Blockchain-platform

 • Hoge beschikbaarheid van knooppunten, dus geen systeemverlies.
 • Het ondersteunt hybride implementatie.
 • Het biedt data-at-rest-encryptie voor beveiliging.
 • Het platform ondersteunt vernieuwing en intrekking van sleutels in geval van calamiteiten.
 • Het biedt betere connectiviteit over de hele wereld.
 • Het platform is zeer schaalbaar.
 • De DLT Health Monitoring van CryptoBLK helpt om de toestand van het netwerk in realtime te bewaken.

Functies die het platform niet heeft

 • Overboekingskosten

Momenteel kunt u nog steeds geen betalingen uitvoeren in Contour. U moet dus SWIFT gebruiken.

 • Documenten automatisch matchen

Omdat het grootste deel van de branche de blockchain-technologie niet gebruikt, moet u sommige documenten handmatig controleren.

 • Cryptocurrencies of tokens

Het platform heeft geen native token of crypto.

Wat zijn de voordelen van het project?

Kortom, zowel banken als bedrijven zullen een eerlijk deel van de voordelen krijgen met het project. Laten we eens kijken wat ze zijn –

Bankvoordelen

 • Betere klantervaring.
 • Verhoog de merkwaarde van de bank als innovator voor de werknemers, klanten en aandeelhouders.
 • Vermindert kredietrisicobeheer.
 • Verbetert de bedrijfsvoering.
 • Verlaagt de kosten van handelsverwerking door digitalisering en verhoogde productiviteit.
 • Trek meer klanten aan door diverse financieringsopties en betere diensten aan te bieden.
 • Verhoogt het aandeel van de portemonnee voor bestaande klanten met een werkkapitaaloplossing en risicobeperking.
 • Biedt controlecompatibiliteit in realtime.
 • Houdt activa bij en verbetert de transparantie.

Bedrijfsvoordelen

 • Minder papierwerk en minder tijd voor overgangen. Documenten nemen minder tijd in beslag om te worden verzonden en verwerkt via één enkel kanaal via meerdere handelspartners.
 • Snelle kredietafwikkeling en vrijwel directe transacties.
 • Verlaagt de financieringspercentages van het werkkapitaal.
 • Hogere bescherming tegen fraude.
 • Alle digitale documenten worden cryptografisch ondertekend en geproduceerd, wat later wordt geverifieerd op echtheidsclaims.
 • Verwijdert frauduleuze claims en gedupliceerde BL’s in de hele oplossing.
 • Verhoogt in hoge mate de operationele efficiëntie en maakt daarvoor gebruik van automatische validatie en slimme contactfuncties in realtime.
 • Realtime e-presentatie en informatie-uitwisseling van documenten en applicaties.
 • Biedt traditionele Doc-handel met betrouwbare en snellere controles voor modularisatie en het verminderen van specifieke risicofactoren.

Lees meer over het implementeren van blockchain!

Eindnoot

Contour blockchain letter of credit is een prachtig platform voor de handelsfinancieringssector. Hoewel veel bedrijven sceptisch waren over het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie voor de handelsfinancieringssector, biedt het inderdaad een betere oplossing voor alle problemen waarmee deze industrie te maken heeft..

Na het live-project in 14 verschillende landen, waaronder meer dan 50 bedrijven en banken, wordt het commercieel gelanceerd. Volgens de resultaten kan het het hele proces van kredietbrief binnen 24 uur in plaats van 10 dagen uitvoeren!

Dat is ook een mijlpaal voor de blockchain-technologie. Momenteel vestigt de onderneming zich in Singapore voor de lancering, en daarna krijgen we meer inzicht in waartoe het systeem in staat is.

Wil je meer branches bekijken?

Ontdek nu hoe blockchain de gezondheidszorg en verzekeringen beïnvloedt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me