DAML-trainingshandleiding: aan de slag met DAML

Ben je op zoek naar een DAML-training of DAML-cursus? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel gaan we DAML in meer detail onderzoeken. We zullen veel DAML-bronnen doornemen die u zullen helpen meesterschap te verwerven.

U kunt het artikel bookmarken als een DAML-trainingsmiddel en het snel bekijken terwijl u DAML leert.

We leven in een tijdperk van gedistribueerde applicaties. Nu gedistribueerde grootboektechnologie meer mainstream dan ooit wordt, is het nu tijd voor ontwikkelaars zoals jij om de vaardigheid te hebben voor de

Onze focus zal zijn om voort te bouwen op de concepten die we hebben besproken in de DAML-tutorial. Als je het nog niet hebt gelezen, raden we je aan het te lezen voordat je hier aan de slag gaat.

DAML-training: aan de slag met DAML

TRAINING VOOR DAML

Laten we, voordat we aan de slag gaan, een basisinleiding tot DAML maken. Als je helemaal nieuw bent bij blockchain, kun je ook de Blockchain for Beginners-gids bekijken!

Dus, wat is DAML?

DAML is een open-source programmeertaal die bedoeld is om de tools te bieden om gedistribueerde applicaties te maken. De programmeertaal is beknopt en kan snel worden gebruikt om een ​​dApp te bouwen.

De belangrijkste kenmerken van DAML zijn onder meer de volgende

 • Gegevensmodel
 • Fijnmazige machtigingen
 • Bedrijfslogica
 • Scenario-gebaseerd testen
 • Opslag abstractie
 • Autorisatiecontroles
 • Verantwoording bijhouden
 • Atomaire samenstelbaarheid
 • Geen dubbele uitgaven
 • Privacy die u moet kennen
 • Deterministische uitvoering

En meer! Bekijk de volledige lijst en gedetailleerde uitleg van onze DAML-tutorialpost. Lees ook, DAML- De open-source taal voor slimme contracten die is ontstaan ​​door Digital Asset

DAML installeren

Het installeren van DAML op uw machine is heel eenvoudig. U moet een SDK op uw computer installeren. Daarvoor moet u afhankelijkheden installeren.


De afhankelijkheden omvatten de Visual Studio-code en JDK 8 of hoger.

Om de SDK te installeren, moet u deze downloaden van hier als u Windows gebruikt.

Gebruik de onderstaande opdracht om het op MAC of Linux te installeren.

krul –sSL https://get.daml.com/ ​sh

U moet ook ~ / .daml / bin toevoegen aan de PATH-variabele.

Een eenvoudige applicatie bouwen met Node.js-bindingen voor DAML

De DAML-cursus die we gaan doorlopen, is het bouwen van een eenvoudige applicatie met behulp van DAML- en Node.js-bindingen.

Door dit te doen, zul je kunnen leren hoe DAML werkt en hoe je het kunt gebruiken om real-world applicaties te bouwen. De applicatie die we bouwen, kan een heel eenvoudige taak uitvoeren, namelijk ping-berichten ontvangen en verzenden. Geweldig toch! Nou, het is minimaal in zijn functionaliteit, maar het zal je zeker een goed begrip geven van hoe DAML werkt.

Het eerste dat u hoeft te doen, is DAML op uw systeem installeren. Daarvoor moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste SDK gebruikt.

Het project klonen

We gaan de DAML-tutorial gebruiken die wordt geleverd door de Digital Asset om DAML te leren. We gebruiken Windows 10 om de tutorial te voltooien.

Om door te gaan, opent u de Powershell of opdrachtprompt om de opdrachten uit te voeren.

git kloon https://github.com/digital-asset/ex-tutorial-nodejs cd ex-tutorial-nodejs git checkout v0.6.1

Het compileren van de code

Om de code te compileren, moet u de volgende opdracht gebruiken. Voer de opdracht uit vanuit de hoofdmap zelf.

Om dit te doen, moet u de volgende code uitvoeren.

verdomd bouwen

Als u klaar bent, wordt het volgende bericht weergegeven. Voorlopig kunt u de waarschuwing negeren.

daml-training-build

Sandbox

Nu de build is voltooid, is het nu tijd voor ons om de sandbox uit te voeren. De sandbox is handig om uw applicatie te testen. Het zou ook het beste zijn als u een nieuwe shell start, zodat de sandbox blijft draaien. Gebruik de onderstaande opdracht om de sandbox uit te voeren.

daml sandbox dist / ex-tutorial-nodejs.dar

daml-training-running-daml-sandbox

De Skeleton-app laten draaien

Het is nu tijd dat we aan de slag gaan met het maken van onze applicatie. Om te beginnen, moeten we eerst de skeleton-app uitvoeren die in het lopende grootboek wordt geleverd en deze vervolgens in ons voordeel gebruiken. Laten we om dit te doen onze afhankelijkheden in gebruik nemen.

npm installeren

Hiermee worden de afhankelijkheden binnen het pakket geïnstalleerd

Om de applicatie te starten, moet u nu de volgende opdracht uitvoeren.

npm start

Ten slotte kunt u de uitvoer verifiëren door de volgende opdracht uit te voeren.

Hallo van

Skeleton begrijpen

Om beter te begrijpen wat we in handen hebben, moeten we de code zelf doornemen. De skeleton-app die we in het pakket hebben, bevat belangrijke code. Laten we, voordat we verder gaan, de code van het index.js-bestand eens bekijken.

daml-training-begrip-skelet

Bron: Digital Asset

Laten we proberen te ontcijferen wat de eerste drie regels code proberen te bereiken.

Eerste drie regels const ledger = vereisen (‘@ digital-asset / daml-ledger‘)

Met deze coderegel kunt u een grootboekobject maken en daardoor toegang krijgen tot het grootboek. Het werkt als een band.

cost daml = ledger.daml;

Nu maken we nog een daml-object met behulp van de daml-ledger-bibliotheek. Dit wordt gedaan zodat DAML-waarden in de codes kunnen worden gebruikt.

In de derde regel maken we nog een object dat zichzelf bindt aan unieke identificatoren.

Volgende drie regels

De volgende drie regels lijken misschien wat ingewikkelder dan de eerdere. Voorlopig moet u begrijpen dat ze worden gebruikt voor het lezen van opdrachtregelargumenten. Ze bieden ook verstandige standaardinstellingen voor ons programma.

De kerncode

Het laatste deel van de index.js doet het zware werk.

daml-training-core-code

Hier ziet u dat de applicatie de DamlLedgerClient.connect-methode gebruikt om verbinding te maken met het grootboek. Om goed te verbinden, gebruikt de methode twee argumenten.

 • Het eerste argument is het verbindingsopties-object
 • Callback-functie

De callback-functies zorgen voor zowel de resultaten, inclusief succes en mislukking.

Je kunt ook zien dat om verbinding te maken, twee parameters moeten zijn, host en poort. Als u deze niet correct specificeert, zal de verbinding mislukken.

Als u in het verleden met Node.js hebt gewerkt, weet u dat de callback-functies gebruikelijk zijn in de manier waarop Node.js werkt. Als u helemaal nieuw bent bij Node.js, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u hebt geen expertise op werkniveau nodig om van de zelfstudie zelf te leren.

Als alles werkt zoals bedoeld, start het klantobject met de grootboekcommunicatie.

Als u het uitvoert, krijgt u gewoon de uitvoer van “Hallo, wereld!”

De volgende stappen die u in deze training moet nemen, zijn onder meer de volgende.

 • Pakket-ID’s worden opgehaald
 • Begrip van de pingpongmodule
 • Contract creatie
 • Transacties lezen
 • Oefening keuze
 • Een actief contract lezen.

Al deze stappen worden goed behandeld in de officiële Digital Asset-zelfstudie op hun GitHub-pagina. We raden u aan om de tutorial te bekijken en elke stap te doorlopen om deze veel dieper te begrijpen.

DAML 12 gebruiksscenario’s

Je kunt jezelf ook trainen door de 12+ voorbeelden van gebruiksscenario’s door te nemen die DAML gebruiken. Deze verschillende use-cases zullen je zeker helpen om jezelf in DAML te trainen en jezelf te voorzien van de kennis om je DAML-training zelf te doen.

GitHub-opslagplaats: https://github.com/digital-asset/ex-mode

De DAML-voorbeelden die daar worden gedeeld, zijn onder meer:

 • Toewijzing van stoelen aan luchtvaartmaatschappijen
 • Goedkeuringsketen
 • Uitzending
 • Groeps chat
 • Crowdfunding
 • Schaak
 • Token van de uitgever
 • Uitgavenpool
 • MongoDB ODS
 • Onboarding
 • Bestuur
 • Taken bijhouden
 • Boter kaas en eieren
 • Stemmen

Om te beginnen, moet u de repository downloaden en vervolgens de afzonderlijke projecten compileren. Neem altijd de code door om een ​​beter begrip te krijgen van hoe DAML een rol speelt bij het functioneel maken van de app.

Zelfstudie over Java-binding

Als je een Java-man bent en wilt leren hoe je Java-binding met DAMl doet, bekijk dan de online tutorial gepresenteerd door Digital Asset. De pagina bevat een goede uitleg over het opzetten van het project. Het zal je ook door de verschillende fijne kneepjes van de code zelf leiden.

Bekijk hier de GitHub-repository: https://github.com/digital-asset/ex-java-bindings

Andere DAML Training-tutorials die het bekijken waard zijn

Er zijn ook tal van andere DAML-trainingshandleidingen die u kunt bekijken. Laten we ze hieronder opsommen om u te helpen.

Collateral Management DAML-voorbeeld

In dit voorbeeld leert u hoe u onderpandbeheer kunt uitvoeren en dit kunt modelleren in DAML. U maakt kennis met het concept van onderpandbeheer. Vervolgens verschuift de focus naar het modelontwerp van het proces. Ten slotte zal de DAML-implementatie worden uitgevoerd met inachtneming van de belangrijkste ontwerpen. De voorbeeldworkflow wordt ook verstrekt, zodat u het testscenario aan het werk kunt zien.

GitHub-opslagplaats: https://github.com/digital-asset/ex-collateral

Voorbeeld van obligatiehandel

In dit voorbeeld gaat u leren hoe u obligaties kunt verhandelen tegen contant geld. De tutorial leert je hoe je het concept in DAML kunt modelleren en vervolgens kunt implementeren in het Java Application Framework.

GitHub-opslagplaats: https://github.com/digital-asset/ex-bond-trading

Voorbeeld van een terugkoopovereenkomst

In dit DAML-trainingsvoorbeeld gaat u meer te weten komen over de repomarkt. U maakt een repo-handelsmodel en implementeert dit vervolgens met DAML.

GitHub-opslagplaats: https://github.com/digital-asset/ex-repo-market

Waarom is het nodig om gecertificeerd te worden??

Als je je toekomst serieus neemt en groot wilt worden in de blockchain-industrie, dan is het altijd een goed idee om je te laten certificeren. Het zal je helpen alle vertrouwen te krijgen dat je nodig hebt om te werken en je vaardigheden te laten zien aan je potentiële publiek.

Wij van 101Blockhains.com bieden u een gecertificeerde professionele blockchain-cursus voor bedrijven.

Gevolgtrekking

Dit brengt ons bij het einde van ons DAML-trainingsartikel. Hier kijken we naar tutorials en bronnen voor DAML-training. Door deze te volgen, bent u gebonden aan het verbeteren van uw theoretische en praktische kennis van DAML. Dus, wat vind je hiervan? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map