Weet u niets van blockchain-technologie? Om u te helpen, bieden we onze gratis Blockchain-trainingcursus aan, van waaruit u alles leert wat u ooit moet weten.

Velen van jullie zijn geïnteresseerd in blockchain-technologie, maar hebben niet echt een idee of heel weinig idee over het onderwerp. Het is praktisch om nieuwsgierig te zijn als iedereen om je heen het erover heeft. Bovendien voegen bedrijven zich in hoog tempo bij het blockchain-team. In dit geval kun je achterop raken als je jezelf niet opleidt of geen goede blockchain-training volgt.

Bekijk dus nu onze volledige blockchain-training voor beginners!

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus

De ultieme gratis blockchain-training


Ik heb de hele cursus gratis blockchain-training voor beginners onderverdeeld in zeven eenvoudige stappen. U moet alle stappen een voor een doorlopen om een ​​volledig begrip te krijgen van Blockchain-technologie.

Begin met Blockchain Technology Fundamentals

Voordat u in de enterprise-blockchains springt, moet u altijd de basisstructuur van de blockchain-technologie zelf kennen. Maar als u geen idee heeft hoe het netwerk werkt, zou het moeilijk voor u zijn om verder te gaan. Sla de stappen dus niet over en begin bij de basisprincipes van blockchain.

Blockchain-technologie is een gedecentraliseerd grootboeksysteem dat een hoog niveau van transparantie, onveranderlijkheid, veiligheid en nog veel meer biedt. Bovendien schrapt het de typische gecentraliseerde structuur en biedt het een nieuwe structuur waar alles eerlijk is. Bekijk ook enkele van onze beste blockchain-cursussen om alle vaardigheden onder de knie te krijgen en een blockchain-certificering te behalen.

Bekijk de Blockchain-definitiegids voor meer informatie over onze gratis ontwikkelaarscursus voor blockchaintechnologie!

Maar hoe is blockchain ontstaan??

Bekijk de geschiedenis van blockchain-technologie om de gratis online cursus voor blockchain te voltooien. (Hint: Bitcoin was niet de eerste blockchain-technologie!)

Kenmerken van Blockchain

Meestal biedt elk blockchain-platform minstens zes functies. Dit zijn –

 • Kan niet worden beschadigd
 • Gedecentraliseerde technologie
 • Verbeterde beveiliging
 • Gedistribueerde grootboeken
 • Consensus
 • Snellere afwikkeling

Lees verder: 6 belangrijke Blockchain-functies die u moet kennen

Om vervolgens gratis blockchain te leren, moet u meer weten over de verschillende soorten blockchain-netwerken. Ja, er zijn meerdere soorten die er zijn, en elk heeft zijn eigen set functies. Als u de verschillen tussen de platforms echter niet kent, begrijpt u niet helemaal voor welk platform u moet kiezen.

Gewoonlijk zijn er drie algemene soorten blockchain die u kunt gebruiken bij digitale transformatie, zoals openbare, particuliere en federatieve netwerken. Verder zijn er twee soorten toestemming – Toegestaan ​​en Zonder toestemming. Bekijk ook enkele van onze beste blockchain-cursussen om alle vaardigheden onder de knie te krijgen en een blockchain-certificering te behalen.

Lees verder: Wat zijn de verschillende soorten blockchain-technologie?

Laten we doorgaan naar de volgende stap in onze gratis cursus over blockchain-training.

Weet over de slimme contracten en consensusalgoritmen

Blockchain-technologie heeft veel wendingen en je moet hebben gehoord over slimme contracten en consensusalgoritmen. Bovendien zijn beide even vitale componenten van een blockchain-ecosysteem.

Slimme contracten zijn een vorm van digitale contracten waarbij partijen een contract kunnen maken met vooraf bepaalde regels, en na uitvoering van die regels krijgt elke partij een eerlijk deel van de betaling. Beschouw het als een geautomatiseerd proces. Als u voldoet aan de gespecificeerde regels van uw slimme contract, wordt het betalingsproces automatisch gestart.

Veel organisaties kunnen deze functie gebruiken om hun overeenkomsten met andere bedrijven te vergemakkelijken. Ethereum was de eerste die een slim contractmechanisme ontwikkelde in de blockchain-infrastructuur.

Bekijk meer over slimme contracten voor de Blockchain gratis cursus!

Consensus-algoritme

Vervolgens bespreken we in onze gratis gids voor blockchain-training de consensusalgoritmen. Consensusalgoritmen zijn de wortel van blockchain-technologie. Zonder dit zou het transparantie of foutloze systeem nooit gebeuren. Deze algoritmen helpen voornamelijk de gebruikers op het platform om tot een overeenkomst te komen om transacties te valideren.

Er zijn veel populaire consensusalgoritmen. Om de blockchain gratis online ontwikkelaarscursus te voltooien, moet u zeker op de hoogte zijn van deze verschillende algoritmen. Dit zijn –

 • Bewijs van werk
 • Bewijs van inzet
 • Geleasd proof-of-stake
 • Gedelegeerde proof-of-stake
 • Gerichte Acyclische grafieken
 • Gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie
 • Vereenvoudigde Byzantijnse fouttolerantie
 • Praktische Byzantijnse fouttolerantie
 • Bewijs van verstreken tijd
 • Bewijs van gewicht
 • Bewijs van brand
 • Bewijs van capaciteit
 • Bewijs van belang
 • Bewijs van activiteit

Wilt u meer weten over consensusalgoritmen? Lees de complete gids over consensusalgoritmen om uw gratis training over blockchaintechnologie te voltooien!

Laten we verder gaan met de volgende stap van onze gratis gids voor blockchain-training.

Bekijk de Enterprise Blockchains: BAAS-leveranciers en platforms

In onze gratis cursus over blockchain-training zullen we het hebben over blockchain voor ondernemingen. Dus, wat zijn enterprise blockchains??

Dit zijn een vorm van speciale blockchain-netwerken die alleen zijn geoptimaliseerd voor enterprise-grade oplossingen. Enterprise blockchain-technologieën zijn speciaal ontworpen om de enorme last van een grote organisatie te dragen, waar ze elke dag aan hoge eisen moeten voldoen.

Enterprise blockchain-platforms zijn cruciaal voor de acceptatie van blockchain. Lees nu meer over Enterprise Blockchain-platforms!

Vervolgens moet u, om te concurreren voor uw gratis cursus voor blockchain-training, meer weten over de populaire blockchain-platforms voor ondernemingen. Bovendien bieden deze platforms blockchain-oplossingen en ontwikkelen ze projecten vanaf nul. Er zijn voornamelijk vijf hoofdspelers –

Hyperledger

Hyperledger is een van de gerenommeerde blockchain-platforms voor bedrijven op de markt. Ze hebben veel blockchain-projecten onder hun vleugels. Bovendien klagen veel bedrijven de oplossing van Hyperledger aan om hun enterprise-grade blockchain-technologie te implementeren.

Het is essentieel dat u alles over Hyperledger weet om een ​​gratis training op het gebied van blockchaintechnologie te voltooien

Hyperledger is een van de prominente blockchain-spelers op de markt. Bekijk er nu meer over in onze Hyperledger-gids!

Ethereum Enterprise Alliance

EEA of Ethereum Enterprise Alliance is een ander populair blockchain-netwerksysteem. Bovendien bieden ze meer functionaliteit en bruikbaarheid. Momenteel werken er meer dan 250+ leden samen.

Corda

De Corda blockchain van R3 is een must voor elke blockchain gratis online cursus. Bovendien is blockchain-technologie precies de perfecte match voor financiële sectoren.

 Rimpeling

Ripple is een ander geweldig blockchain-platform voor bedrijven met twee sterke functies: beveiligingsprotocollen en veiligheidsproblemen. Bovendien kan hun RippleNet-netwerk bijna gratis transacties aanbieden.

Quorum

Quorum lijkt een beetje op Ethereum; het enige verschil is dat Ethereum openbaar is en Quorum privé. Bovendien is het meer geschikt voor bedrijfsintegraties.

Lees verder: Enterprise Ethereum: Private Blockchain voor ondernemingen

Enterprise BAAS-providers

Er zijn nu een paar populaire BAAS-providers op de markt. Bovendien bieden deze bedrijven blockchain als een service aan en dekken ze voornamelijk populaire enterprise-platforms.

Bovendien kan het krijgen van uw blockchain-oplossing vanaf dat moment veel zijn, omdat deze meestal kosteneffectieve oplossingen bieden. Ze bieden ook toolsets en kunnen binnen enkele minuten oplossingen implementeren! Bekijk de BAAS-providers in onze gratis blockchain-cursus –

 1. Orakel
 2. IBM
 3. Amazon
 4. Microsoft
 5. Alibaba
 6. Baidu
 7. Huawei
 8. Accenture

Lees meer over verschillende bedrijfsprojecten in niet-financiële bedrijven

Nu zullen we het hebben over de verschillende industrieën die blockchain-technologie implementeren in onze gratis blockchain-training. Bovendien zijn dit voornamelijk niet-financiële instellingen. Bekijk deze 20 voorbeelden van ondernemingen –

 1. Walmart: Ze volgen producten in samenwerking met IBM.
 2. Metlife: Ze willen de verzekeringsoplossing op het gebied van gezondheidszorg automatiseren met behulp van blockchain-oplossingen voor bedrijven.
 3. UPS: Het bedrijf gebruikt blockchain om logistieke systemen van stroom te voorzien.
 4. Toyota: Biedt hun software voor autonoom rijden aan met behulp van de blockchain.
 5. AIA-groep: Ze bieden bankverzekeringsfaciliteiten met behulp van blockchain-oplossingen.
 6. BHP Billiton: Gebruikt blockchain voor hun supply chain management.
 7. Alibaba: Blockchain-adoptie gebruiken om luxegoederen op te sporen.
 8. Tencent: Ze gebruiken blockchain voor legale facturering en belastingen.
 9. Baidu: Het bedrijf gebruikt blockchain voor het beheer van intellectuele rechten.
 10. Ford: Gebruikt blockchain om mobiliteitstechnologieën te ondersteunen.
 11. British Airways: Blockchain-technologie in het monitoringsysteem.
 12. Facebook: Ze gebruiken blockchain voor gegevensbeheer en bescherming.
 13. Walt Disney: Het bedrijf gebruikt blockchain om voorraden bij te houden.
 14. Maersk: Gebruikt blockchain voor verzendplatform.
 15. Prudentieel: Blockchain-technologie voor handelsplatform.
 16. Appel: Ze gebruiken blockchain om gegevens van een tijdstempel te voorzien.
 17. Nestelen: Het bedrijf gebruikt blockchain om hun toeleveringsketens te beheren.
 18. UnitedHealthcare / Quest Diagnostics / Optum / Humana: Blockchain-technologie voor het verbeteren van artsengidsen tussen ziekenhuizen.
 19. Samsung: Gebruikt blockchain voor supply chain management.
 20. FedEx: Ze gebruiken blockchain voor geschillenbeslechting.

Lees verder: Blockchain-gebruik: lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases 

Gebruik Cases Vs. de implementatie-uitdagingen

Onze gratis gids voor blockchain-training is niet compleet als we de use-cases nu overslaan, toch? Het schatten van de waarde die de blockchain ons zal opleveren, is echter vrij moeilijk. Bovendien zou je kunnen denken dat blockchain niet zo veel zal gebruiken als wel een last, maar is dat echt de waarheid?

In de loop der jaren hebben veel bedrijven al enterprise blockchain-projecten geïmplementeerd. Bovendien zal het je verbazen dat er veel gebruiksscenario’s zijn voor blockchain-technologie, alleen voor bedrijven.

Dus stel je voor wat het kan doen in termen van wereldwijde implantaties! Er zijn veel populaire gebruiksscenario’s; laten we eens kijken wat ze zijn –

Wereldwijde transacties

 • Snellere verwerking van grensoverschrijdende betalingen
 • Lagere kosten
 • Meer efficiëntie bij transacties

 Handel

 • Verbeterde transparantie en vertrouwen voor handelsfinanciering
 • Meer controle voor fabrikanten
 • Minder papierwerk en kosten

Lees over hoe Blockchain de handelsfinanciering nu kan transformeren!

 Voedselveiligheid

 • Verantwoording voor voedselveiligheid
 • Verminder voedselverspilling
 • Weg met voedselfraude

 Bevoorradingsketen

 • Beveiligd grootboeksysteem met zichtbaarheid voor de supply chain
 • Volgt alle producten
 • Detecteert snel het beschadigde persoon met acute informatie

 Kleinhandel

 • Helpt bij het bestrijden van namaakproducten
 • Houdt alle luxegoederen bij
 • Behandelt diefstalproblemen

Benieuwd naar de impact van blockchain op de detailhandel? Bekijk nu onze gids over blockchain in de detailhandel!

Overheidsdiensten

 • Veilige manier om alle burgerrechten te behouden
 • Biedt een exponentiële groei van de economie
 • Digitalisering van burgeridentificatie

Benieuwd naar de impact van blockchain op overheden? Bekijk nu onze gids over blockchain voor de overheid!

Intellectueel eigendom

 • Zorgt voor handelsmerken en octrooiering van intellectuele eigendommen
 • Biedt betaling voor gepatenteerd werk
 • Minder misbruik van intellectueel eigendom

 Gezondheidszorg

 • Weg met namaak van drugs
 • Houdt patiëntinformatie bij
 • Stroomlijnt meerdere testresultaten tegelijkertijd

Benieuwd naar de impact van blockchain op de zorg? Bekijk nu onze gids over blockchain in de gezondheidszorg!

Olie en gas

 • Beveiligde vrachtbetaling en controle.
 • Verbetert de efficiëntie door verzendroutes te berekenen
 • Bespaart nauwkeurig 5% omzet

 Onroerend goed

 • Vermindert de kostprijsberekening van het onroerend goed
 • Bevordert fractioneel eigendom
 • Verhoogt schaalbaarheid

Benieuwd naar de impact van blockchain op onroerend goed? Bekijk nu onze gids over blockchain voor onroerend goed!

 Humanitarisme

 • Zorgt ervoor dat de donatie op de juiste plek terechtkomt
 • Biedt transparantie voor de donerende burgers
 • Bevorder eerlijkheid en vertrouwen

 Verzekering

 • Vermindert het aantal papiersporen
 • Snellere verzekeringsclaims
 • Geen uitbuiting van consumenten meer

 Media en entertainment

 • Betere artiestenwaarde
 • Verbindt artiest met een beter salaris
 • Efficiënte marketing op sociale media

 Reizen

 • Stroomlijn de passagiersverwerking
 • Bevordert grensoverschrijdende identificatie
 • Plant alle vluchten nauwkeuriger

Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie.

Implementatie-uitdagingen

Laten we eens kijken naar de implementatie-uitdagingen in onze gratis blockchain-training. Bovendien helpt dit u te begrijpen of de uitdagingen veel te zwaar zijn voor de use-cases. De beste blockchain-certificeringen kunnen u helpen het concept nog beter te begrijpen en te begrijpen.

 • Interoperabiliteit: De huidige blockchain-technologieën voor bedrijven missen de ooit benodigde interoperabiliteit tussen alle netwerken.
 • Legacy-netwerken: In werkelijkheid kan het veel tijd en geld kosten om alle legacy-netwerken met blockchain te transformeren.
 • Vaardigheden: Er is niet voldoende personeel met de vaardigheden om nieuwe technologie op bedrijfsniveau te ontwikkelen.
 • Methodologie: Gebrek aan de juiste methodologie maakt nieuwere innovaties vol gebreken.
 • Massa-adoptie: In werkelijkheid is massale acceptatie nog niet mogelijk omdat het netwerk te maken heeft met langzamere output.
 • Kostenuitdagingen: Het raamwerk onderhouden en ontwikkelen zou veel geld vergen.

Laten we verder gaan met onze volgende stap in de gratis gids voor blockchain-training.

 Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Meer informatie over gedecentraliseerd internet en Web 3.0

De blockchain verandert niet alleen de manier waarop uw bedrijf werkt, maar heeft ook invloed op de structuur van internet. Bovendien heeft de interne structuur van vandaag een lange weg afgelegd voordat hij toegang kreeg tot alle faciliteiten van moderne technologie. Alle sociale media of Google-zoekopties waren vroeger niet beschikbaar.

Bovendien is de structuur van het web nu gecentraliseerd, maar met de nieuwe toevoeging van decentralisatie zijn de veranderingen duidelijk.

Maar voordat u zich verdiept in het rijk van Web 3.0, leest u hier meer over het gecentraliseerde en gedecentraliseerde internet.

Web 3.0: voegt meer waarde voor u toe

Web 3.0 is de nieuwe generatie van internet. Het is een gedecentraliseerde structuur. Hier kun je niet alleen lezen en schrijven, maar nu kun je nog meer doen. Bovendien geeft het gebruik van de semantische zoekfunctie u nauwkeurigere zoekresultaten. Bovendien zijn dit slechts enkele van de mogelijke functies die Web 3.0 voor u zou kunnen bieden.

Weet over de belangrijkste uitdagingen op het gebied van blockchain-adoptie

Nu ken je bijna elk aspect van blockchain-technologie. Maar voordat u instapt en aan uw blockchain-oplossing voor ondernemingen gaat werken, moet u een duidelijk idee hebben van de uitdagingen waarmee u te maken heeft. De beste blockchain-certificeringen kunnen u helpen het concept nog beter te begrijpen en te begrijpen.

Bovendien hebben we u eerder enkele van de uitdagingen gegeven waarmee u te maken kunt krijgen op het gebied van enterprise blockchains. Maar nu moet u weten wat de belangrijkste uitdagingen voor de acceptatie van blockchain zijn voor algemene blockchain-technologie. Laten we eens kijken wat deze uitdagingen zijn –

Menselijke factoren:

 • Technologisch ontwerp
 • Vaardigheden
 • Publieke perceptie
 • Criminal Connection
 • Regelgeving

Technologische factoren:

 • Prestatie
 • Energieverbruik
 • Privacy
 • Veiligheid
 • Schaalbaarheid

U kunt meer over deze punten lezen in onze gids met de belangrijkste uitdagingen op het gebied van blockchain-acceptatie!

Lees ons Transformation Playbook

Wilt u uw oude netwerk transformeren naar een blockchain-netwerk? Of wil je je eigen blockchain-gebaseerde oplossing ontwikkelen? Welnu, we hebben je de compacte kennis gegeven van alles wat je tot nu toe nodig hebt over de technologie. Het is echter tijd dat u een strategie voor uw implementatie kiest.

Bovendien is ons transformatie-playbook de perfecte oplossing voor u als u niet weet waar u moet beginnen. Verder praten we in het transformatie-playbook vooral over vijf stappen –

 • Begin met kleine projecten tegelijk
 • Bouw een taskforce op die uw projecten kan ondersteunen
 • Trein & Leid uw taskforce op om ze tot een professional te maken
 • Ontwikkel een strategie om uw oplossing te implementeren
 • Communiceer met de juiste autoriteit om uw verkoop een boost te geven

We hebben alles uitgelegd in de Transformation Playbook-gids om u te helpen begrijpen hoe u blockchain kunt implementeren.

Laatste woorden

Blockchain-technologie zal volgens Gartner Trend Insights in het jaar 2022 een marktplaats creëren van $ 10 miljoen. Bovendien zou het tegen het jaar 2030 $ 3,1 biljoen aan marktplaats zijn. In werkelijkheid, als u uw plek op die markt wilt claimen, is dit het moment om in de technologie te duiken.

Hopelijk helpt onze gratis blockchain-training je in dit geval. Als je een beginneling bent en meer wilt weten over deze technologie, dan raden we je aan om onze gratis blockchain cursus te gebruiken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me