Het digitale dollarproject is het volgende grote ding dat de manier waarop we onze wereld op dit moment waarnemen echt kan veranderen. In de veranderende wereld is zo’n project absoluut noodzakelijk. In werkelijkheid krijgt fysiek geld het werk gedaan, maar in veel gevallen is het logisch om op dit moment digitale valuta te gebruiken in plaats van een papieren valuta.

Dit project is nu een groot probleem, en iedereen heeft het erover. Als je gewoon een nieuweling bent en niet veel weet over het digitale dollarinitiatief, dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag zal ik het hebben over het digitale dollar-initiatief. U kunt het echter ook verwarren met het recente voorstel voor een wetsvoorstel voor stimuleringsmaatregelen van het Amerikaanse coronavirus.

In werkelijkheid zijn deze verschillend van elkaar. En ik zal dat project ook behandelen. Laten we dus eens kijken wat deze beide projecten zijn en hoe ze verschillen in de echte wereld.

 

Evolutie van valuta

Valuta in de wereld heeft veel ups en downs meegemaakt en heeft veel stappen doorlopen om zo ver te komen. Maar, net als de valuta, veranderde het banksysteem dat niet drastisch.

Dus toen de Western Union in 1871 voor het eerst telegrafen begon te gebruiken om geld te verzenden en te ontvangen, begon de wereld een heel ander aspect te zien.

Maar zelfs na al die jaren is het hele proces niet zo veel veranderd als zou moeten. Het hele proces vereist nog steeds twee banken aan beide kanten en middelen om de transactie te financieren. Het kost dus veel tijd en middelen om internationale transacties te voltooien.

Bovendien maken de wisselkoersveranderingen het in veel gevallen nog problematischer.

Ook al is het proces uiterst traag, toch neemt de vraag naar snellere, toegankelijke en meer bepaalde transactieprocessen toe. Als gevolg hiervan onderzoeken veel centrale banken over de hele wereld manieren om het proces te vergemakkelijken.

Maar de centrale banken zijn niet de enigen die op zoek zijn naar nieuwe technologieën die nieuwe functionaliteiten kunnen introduceren.

In werkelijkheid zijn er veel bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe technologie genaamd Blockchain voor verschillende sectoren. Hoewel blockchain cryptocurrencies voedt die niet stabiel zijn, hebben veel bedrijven ook al stabiele cryptocurrencies geïntroduceerd.

Ethereum, Hyperledger, Corda of Quorum worden ook vrij snel populair.

We weten nu dus dat we ook stabiele munten kunnen maken.


Voer dus het digitale dollarproject in.

 

Wat is digitale dollar?

Welnu, op dit moment is er geen specifieke definitie van deze term. Maar naar mijn mening na het lezen van het Digital Dollar Foundation-project briefing, het is –

Een digitale valuta of cryptocurrency die de traditionele Amerikaanse dollar direct vervangt en wordt ondersteund door de Federal Reserve.

Het betekent dat het in feite een nieuwe vorm van valuta is die uiteindelijk de papieren valuta zal vervangen die we momenteel gebruiken.

De stichting digitale dollar werkt momenteel samen met Accenture aan dit project. Omdat de particuliere sectoren de technologie bevorderen, roept de digitale dollarstichting op tot een nieuwe dollarinnovatie.

In werkelijkheid is Accenture een wereldwijde verbetering van de CBDC (Central Bank Digital Currency) leider, en samen met de stichting digitale dollar hebben ze vrij recent een digitaal dollarproject opgericht.

Nu, u weet wat een digitale dollar is.

Doel van The Digital Dollar Project

Gewoonlijk is het doel van het project om publieke discussie en onderzoek naar de voordelen van de gedigitaliseerde dollar aan te moedigen. Kortom, het project zal een raamwerk ontwikkelen voor het gebruik van de gedigitaliseerde dollar en andere praktische stappen ondernemen om een ​​door CBDC gesteunde dollar op te zetten..

Meer nog, het zal ook verschillende ontwerpopties onderzoeken die kunnen zorgen voor veiligere en meer functionele opties voor digitale dollars. Meestal omvat het open forums, bijeenkomsten met belanghebbenden, rondetafelgesprekken, enzovoort.

Hoe dan ook, het zal ook streven naar een digitale federale dollarreserve om ervoor te zorgen dat de federale munteenheid; reserve-aanvragen gaan door.

De digitale dollarstichting en Accenture zullen dus uiteindelijk streven naar een schaalbare, beveiligde en privéversie van de gedigitaliseerde dollar..

 

Sleutelprincipes van Digital Dollar

Kortom, de Digital Dollar Foundation en Accenture hebben enkele belangrijke principes voor hun project uiteengezet. In werkelijkheid moet het project andere standpunten en behoeften van de belanghebbenden zoeken. Omdat het project moet voldoen aan de norm van de Amerikaanse financiële infrastructuur, zal het ook zorgvuldig worden getest voordat het wordt uitgerold.

Dit zijn dus de belangrijkste principes die de Digital Dollar Foundation en Accenture schetsten –

  • Zorg ervoor dat de digitale dollar de internationale markt omvat en een aansprakelijkheid van de fed vestigt en een onderdeel wordt van het monetaire systeem.
  • Behoud alle doeltreffendheid van het monetair beleid samen met financiële stabiliteit.
  • Zorg ervoor dat de betalingen een hoge mate van beveiliging en privacy hebben.
  • Volg de bestaande KYC / AML-vereisten (Know Your Customer / Anti-Money Laundering) wanneer u deze distribueert. Bovendien behoudt het ook een tweeledige bankarchitectuur en gebruikt het tussenpersonen om betalingen te verwerken.
  • Zorg ervoor dat elke populatie in het systeem wordt opgenomen die momenteel digitaal wordt uitgesloten.
  • Versterk het beleid van de economie met behulp van transparante middelen om de betalingen te vergemakkelijken.
  • Bied een integratieproces aan met de bestaande financiële structuur en gebruik een elektronische portemonnee om het geld vast te houden.
  • Ontwikkel eersteklas technologie om alle functionaliteiten van de digitale dollar te ondersteunen.
  • Werk samen met andere private en publieke sectoren om hun technologische vooruitgang te benutten.

 

Mogelijke use cases voor digitale dollars

De stichting heeft enkele van de mogelijke gebruiksscenario’s van digitale dollars geschetst die u zou moeten bekijken. Dus laten we eens kijken wat dit zijn –

Retailbetalingen

Dit is een van de use-cases van digitale dollars die retailbetalingen ten goede kunnen komen. In werkelijkheid gebruiken online retailbetalingen normaal gesproken geen geld van de centrale bank. Het gebruik van fysieke contanten voor dit doel neemt af, zeker naar de monetaire aggregaten.

Een digitale dollar zal deze sector dus in hoge mate ten goede komen. Hiermee kunt u onmiddellijke peer-to-peer-betalingen, beveiliging, flexibiliteit en nog veel meer krijgen.

 

Groothandel betalingen

Dit is weer een van de belangrijke use-cases voor digitale dollars die ook zullen profiteren. Gewoonlijk zijn de groothandelsbetalingen afhankelijk van de nationale betalingssystemen en gebruiken ze de interbancaire vereffeningsoptie om alle transacties af te wikkelen. Het kost dus veel tijd om grote sommen geld van het centrale geld naar andere banken te verhandelen.

Zo kan een digitale dollar het proces gemakkelijk diversifiëren en meer spontane toegang geven tot grote betalingen.

 

Internationale betalingen

Bij het digitaal afhandelen van internationale betalingen kunt u daar geen Amerikaanse dollars voor gebruiken. Zo kunt u in het digitale dollarproject zorgen voor een direct monetair systeem zonder risico’s en met minder tekortkomingen van de oude banksystemen..

Meer nog, het kan ook de integratie van de financiële markten van ondernemingen bevorderen en tegelijkertijd de concurrentie op het gebied van wereldwijde handelsbetalingen versterken.

Het veiligstellen van grote betalingen en overmakingen is dus eenvoudig en omvat offshore-beveiligingsafspraken. Dit zijn tot nu toe de laatste use-cases voor digitale dollars op de lijst.

 

Wat zijn de uitdagingen?

Welnu, er zijn enkele uitdagingen aan verbonden. In werkelijkheid zijn veel banken nog steeds sceptisch over de hele CBDC-situatie. Het is duidelijk een grote verandering, en niemand weet nog steeds niet hoe dit de financiële architectuur van de Amerikaanse centrale bank zal beïnvloeden..

Het digitale dollarinitiatief kan de weg veranderen, maar er is nog steeds aandacht voor veiligheid en privacy, aangezien alles online zal zijn. Hoewel witwaspraktijken of frauduleuze activiteiten zullen stoppen met het gebruik van dit systeem, moeten ze extra veiligheid gebruiken voor offshore-rekeningen.

Een ander probleem is het gebruik van digitale dollars buiten de VS. In werkelijkheid is de technologie mogelijk te geavanceerd voor elk land om zich aan aan te passen. Op dit moment is dus alles nog onduidelijk.

Nu weet u wat digitale dollar is en alles over de belangrijkste principes ervan. Nu zal ik me echter concentreren op het recente dollarinitiatief dat naar voren kwam op de stimuleringswet vanwege het coronavirus. Laten we dus eens kijken wat dat nu is!

 

Digital Dollar: The Electronic Cash

Vanwege de recente uitbraak van het coronavirus zijn de VS van plan een noodplan op te stellen om de situatie te helpen. Een versie van het digitale dollarinitiatief kwam echter naar voren in het recente ontwerp dat het Huis van Democraten onlangs heeft voorgesteld.

Om contante betalingen te doen aan de inwoners van de VS, wilden ze een digitaal valutasysteem creëren dat zorgt voor een sneller betalingsproces. In werkelijkheid is het eigenlijk een elektronische contantversie van de bestaande dollar die ze in de federale reserve hebben.

Om er gebruik van te maken, moet de centrale bank ook een digitale portemonnee hebben en daarvoor ook een digitale federale dollarreserve aanhouden. Meer nog, het concept heet “FedAccounts.”

Vanwege de gecompliceerde aard van het systeem heeft het de laatste hand echter niet gehaald.

Maar nu weten we hoe dit eruit zou kunnen zien. Daarom zal ik ook enkele van de belangrijkste aspecten van dit digitale dollarinitiatief uiteenzetten.

 

Sleutelbegrippen

Digitale dollar –

Het saldo zal een dollarwaarde uitdrukken en zal digitale grootboekposten hebben in de Federal Reserve Bank. Meer nog, het saldo op deze rekeningen wordt geregistreerd als passiva. Kortom, hier betekent de digitale dollar een elektronische dollarwaarde die u kunt verzilveren bij alle in aanmerking komende financiële instellingen.

 

Digital Dollar Wallet –

Hier betekent het een digitale portemonnee die de federale bank namens elke burger zal bijhouden. De federale reserve van de digitale dollar slaat de waarde dus op in elk elektronisch apparaat dat een fysieke identiteit zal hebben.

 

Aangesloten bank –

Banken die lid zijn, zijn banken in de Raad van Bestuur van de Federal Reserve Architecture.

 

Pass-through Digital Dollar Wallet –

Banken die lid zijn, zullen dit portefeuillesysteem onderhouden voor een in aanmerking komende burger en die toegang heeft tot het reservesaldo dat de aangesloten bank zal behouden in de federale reserve van de digitale dollar.

 

Gekwalificeerd individueel –

Elke burger of inwoner van de VS zal in dit geval een gekwalificeerd persoon zijn.

 

Leveringsproces van deze dollar

Over het algemeen zal de minister van Financiën de betalingen daadwerkelijk uitvoeren na controle van de gegevens van de aanvrager. De commissaris kan dus direct de credits storten of cheques gebruiken om het proces te stroomlijnen.

Bovendien kan de minister van Financiën ook een systeem opzetten waarin u hen uw directe stortingsinformatie kunt aanbieden, en zij kunnen de dienst voor u verlenen. Bovendien zullen ze ook het publiek van het systeem laten weten en hoe het werkt.

 

Toegang krijgen

Welnu, zodra u de aanbetaling op uw rekening heeft ontvangen, kunt u het geld dezelfde dag nog opnemen. Meer nog, er zou ook geen limiet moeten zijn voor uw opnames. U kunt het geld dus volledig van de FedAccounts opnemen.

 

Voorwaarden digitale portemonnee

Alle portemonnees of accounts hebben geen minimum saldo of maximum saldo limiet. Meer nog, er zijn ook geen accountkosten.

Bij rente betaalt niemand meer dan nodig is voor de benodigde reserve en overtollige reserve.

De portemonnee heeft typische functies zoals internetbankieren, mobiel bankieren, pinpas, betalingsopties voor facturen en nog veel meer.

 

Digitale valuta Vs. Digitaal elektronisch contant geld

Nu u ze allebei kent, is het tijd om ze te vergelijken. In werkelijkheid verwarren velen van jullie deze twee; ze zijn echter geen soortgelijk project.

Deze zijn totaal verschillend van elkaar en zijn aparte projecten. Helaas hebben beide dezelfde naam. Zo ontstond de verwarrende situatie.

Allereerst is de digitale dollar in het noodplan eigenlijk een vorm van elektronisch geld, geen digitale valuta. Kortom, we hebben al een vorm van elektronisch geld die we gebruiken vanuit ons internetbankieren systeem.

In dit geval zal de dollar echter rechtstreeks verbinding maken met de federale reserve naar de burgers van de VS. Hoe dan ook, het vraagt ​​om alle mogelijkheden van functies die we misschien willen, maar dat is niet ver verwijderd van wat we al gebruiken.

Het is slechts een veredelde versie van wat we in de loop der jaren doorgaans hebben gebruikt.

Aan de andere kant is het oorspronkelijke project eigenlijk een digitale valuta. In werkelijkheid wordt het niet gedekt door fysiek geld, maar heeft het ook zijn eigen waarde. Zie het als een cryptocurrency-versie van de huidige dollar.

Het zal dus een vergelijkbare waarde hebben als elke andere federale reserve en bankbiljetten. En dus, als de stichting dit project kan faciliteren, zullen we een nieuwe digitale versie van valuta zien die massale mensen kunnen gebruiken zonder de noodzaak van papieren back-ups..

Meer nog, het zal ook zorgen voor een transparanter en eerlijker spel in de economie als geheel.

 

Afsluitende gedachten

De digitale dollar kan het begin zijn van een nieuwe revolutie in de geschiedenis van de technologie. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat dit het begin is van de scifi-scenario’s die we allemaal in films zien. Maar het heeft nog steeds tijd nodig om te bloeien, en hopelijk ben je klaar om het te gebruiken als het dat doet.

Ik hoop echt dat de gids je heeft geholpen te leren wat digitale dollar is en hoe het kan werken. Op dit moment hebben we nog niet genoeg informatie over het project. Hopelijk introduceren we in de toekomst meer informatie over dit onderwerp.

Blijf dus op de hoogte om meer te weten te komen over de Digital Dollar Foundation en het Accenture-project.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me