Dit artikel gaat over – de basisconcepten, gebruiksmethode, onderhoudsprocedures en voordelen van een digitale dollarportefeuille.

Digitale dollar en digitale dollarportemonnee zijn de twee dingen die het internet stormenderhand veroveren. De technologie komt echt onze kant uit, en binnenkort zullen we een enorme verschuiving in onze economie zien. In werkelijkheid is de behoefte aan dit soort technologie meer dan ooit wanneer de wereld begint met pandemieën.

Maar niet alleen pandemieën zijn de belangrijkste reden om ze te gebruiken. In werkelijkheid hebben we al met veel problemen te maken gehad met betrekking tot op papier gebaseerde valuta’s en inferieure bankmethoden.

Als u onze gids leest, kunt u gerust zeggen dat u ook nieuwsgierig bent naar wat een digitale dollarportefeuille is en hoe u de digitale dollarportefeuille correct kunt gebruiken.

Om u hierbij te helpen, bespreek ik in deze handleiding alle informatie over de digitale dollarportefeuille die ik tot nu toe over deze technologie weet.

Laten we nu beginnen met onze beoordeling van de digitale dollarportefeuille!

Inschrijven nu: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Wat is Digital Dollar Wallet?

Voordat we ingaan op wat een digitale dollarportefeuille is, zal ik in de eerste plaats uitleggen wat een digitale dollar is.

Een digitale dollar is een digitale valuta die een gedistribueerde grootboektechnologie gebruikt om te functioneren. Meer nog, deze elektronische eenheid van dollarwaarde kan worden ingewisseld bij een in aanmerking komende financiële instelling.

Beschouw het simpelweg als een digitale versie van de typische Amerikaanse dollar die u momenteel gebruikt. Op dit moment zal het de dollar echter nog niet direct vervangen, maar in de toekomst wel.

Deze valuta heeft dus een vergelijkbare waarde en u kunt deze gebruiken om aankopen te doen, net als elke andere dollar.

Hoe dan ook, nu komt het antwoord op uw vraag – wat is een digitale dollarportefeuille?

Hier betekent de digitale dollarportefeuille een digitale rekening of portefeuille die de Federal Reserve Bank voor u zal bijhouden. In werkelijkheid bevat de applicatie voor digitale dollarportefeuilles al uw digitale dollartegoeden.


Het is dus gewoon een digitale vorm van uw typische rekening die u momenteel bij banken gebruikt. Maar het zal blockchain gebruiken om er een back-up van te maken.

Eerder dit jaar implementeerden de digitale dollarstichting en Accenture al een digitaal dollarproject. En ze zullen blockchain gebruiken om er een back-up van te maken. Eigenlijk zijn er veel blockchain-platforms om te gebruiken – Ethereum, R3 Corda, Hyperledger, enz..

Daar hebben we het op dit moment echter niet over. Vanwege het recente coronavirusprobleem kwam een ​​nieuw project met het voorstel van de digitale dollar- en digitale dollarportemonnee-applicatie.

Dus we hebben een kijkje genomen in hoe het eruit kan zien in real-world scenario’s. Maar dit elektronische geldproject kan plaatsvinden of zal in de toekomst niet plaatsvinden. Maar het eerste project gaat binnenkort gebeuren, dat kan ik met zekerheid zeggen.

Ik ga later in deze gids ook over op de digitale valutaversie van dit project.

Hoe Digital Dollar Wallet te gebruiken?

Velen van jullie vragen zich af hoe je een digitale dollarportefeuille moet gebruiken. Op dit moment hebben we slechts beperkte informatie over de digitale dollarportefeuille, maar dat geeft u een best-case scenario van hoe het zou kunnen werken.

Over het algemeen voert de minister van Financiën de betalingen uit naar uw digitale dollarportefeuille-app. De minister van Financiën zal de commissaris van de Internal Revenue Service gebruiken om alle betalingen te doen.

Meer nog, ze kunnen het op twee manieren doen:

 1. Als u de directe stortingsmethode gebruikt, krijgt u al uw tegoeden in de digitale dollarportemonnee-app. Maar dit gebeurt alleen als de commissaris voldoende informatie over u en uw digitale dollarportefeuille-app heeft om de betaling uit te voeren.
 2. In andere gevallen kunnen ze het doen met een cheque.

Wanneer de digitale dollar-portemonnee-app klaar is voor lancering, zullen ze elk individu op de hoogte stellen van het proces van de hele situatie. Kortom, ze zullen een systeem opzetten waarin u hen op de hoogte moet stellen van uw direct gestorte informatie, bijvoorbeeld het adres van uw portemonnee om de betaling uit te voeren.

Zodra u de betalingen in uw digitale dollarportefeuilletoepassing heeft ontvangen, kunt u deze vanaf dat moment gebruiken. U hoeft dus geen extra dagen te wachten om de credits te gaan gebruiken. U kunt de kredieten ook opnemen bij alle federale bankleden.

Hier zijn de aangesloten banken lid van de Raad van Bestuur van het Federal Reserve System. U kunt deze banken dus alleen gebruiken om uw elektronische digitale contant geld in dollars te storten.

Dit is verreweg alles wat we weten over de applicatie voor digitale dollarportefeuilles. Hopelijk zullen we deze handleiding bijwerken wanneer we meer informatie over de digitale dollarportefeuille krijgen.

Laten we eens kijken naar het volgende gedeelte in onze beoordelingsgids voor digitale dollarportefeuilles.

Zorgen voor voldoende opneembare digitale dollar

Zoals u weet, is de digitale dollar strikt digitaal. Maar zou het genoeg papieren geld hebben om uitbetaald te krijgen? Aangezien deze versie puur elektronisch contant is, zal elk krediet worden gedekt door de federale bankreserve.

Voorafgaand aan elke maandelijkse betaling zal de minister van Financiën meedelen hoeveel ze moeten betalen. En als ze niet genoeg biljetten hebben, zullen ze biljetten uitgeven en deze overboeken naar de federale reserve om het betalingsproces te starten.

U zou dus geen problemen moeten ondervinden bij het opnemen van het bedrag van de bank.

Doorgeefbare digitale dollarportemonnee

Meestal betekent dit dat aangesloten banken deze digitale portemonnees voor u onderhouden. Deze portemonnees zorgen er dus voor dat u zonder gedoe uw tegoed krijgt. Meer nog, deze portemonnees zijn er om uw betalingen te beschermen tegen elk type fraude of witwasproblemen.

Bovendien hoeft u geen portefeuillekosten voor digitale dollars te betalen om deze accounts voor u te onderhouden.

Volgens de informatie over de digitale dollarportefeuille moeten alle aangesloten banken de volledige digitale portemonnee bijhouden om ervoor te zorgen dat u in aanmerking komt om rechtstreeks betalingen te ontvangen. Meer nog, aangesloten banken kunnen een afzonderlijke entiteit gebruiken om alle activa en passiva in deze portefeuilles te behouden.

In dit geval zijn de activa alleen de digitale dollar die wordt uitgelegd in de stimuleringswet, inclusief de master-account binnen de federale reserve.

Voorwaarden voor Pass-Through Digital Dollar Wallet

Er zijn bepaalde voorwaarden die de aangesloten bank in dit geval moet hanteren. Dit zijn –

 • Niemand hoeft een portemonnee voor een digitale dollar te betalen of heeft een minimum- of maximumsaldolimiet.
 • Bovendien moeten ze indien van toepassing de vereiste rente betalen, maar niet meer dan het vereiste bedrag.
 • Alle portefeuilles hebben typische bankfuncties, zoals debetkaarten, toegang tot online accounts, mobiel bankieren, geldautomaat, automatische betaling van rekeningen, opties voor het verzenden van geld en nog veel meer.
 • Geen enkele bank kan de functionaliteiten van digitale portemonnees sowieso beperken.
 • Dus alleen de passthrough digitale portemonnee heeft geen dekking voor rood staan.
 • De aangesloten banken zullen de term “FedAccount” gebruiken als de primaire naam van het digitale dollarportefeuillesysteem.
 • Iedereen kan zijn rekeningoverzicht of ander marketingmateriaal uit deze rekeningen halen.
 • Bovendien zullen de aangesloten banken het KYC / AML-protocol gebruiken om de wallets in de eerste plaats toe te wijzen.
 • Geen enkele bank kan functionaliteiten tot een individu beperken zonder enige waarschijnlijke oorzaak.
 • Elke bank moet bescherming bieden tegen inbreuken op de beveiliging en frauduleuze activiteiten.
 • Federal reserve-banken kunnen andere staatsbanken of kredietverenigingen toestemming geven om indien nodig digitale portefeuilles te openen of te onderhouden.

Laten we eens kijken naar het volgende gedeelte in onze beoordelingsgids voor digitale dollarportefeuilles.

Onderhoud van de digitale dollarportefeuilles

Alleen de federale reservebank kan elke vorm van autorisatiebeperkingen of -voorschriften uitvaardigen, zoals kosten voor digitale dollarportefeuilles, rentetarieven, enzovoort. Alle wijzigingen in de functionaliteit van uw portemonnee komen dus alleen uit de federale reserve.

Meer nog, de beschikbaarheid van dit elektronische geld zou binnen 2021 plaatsvinden. Op dit moment weten we echter nog steeds niet of ze dit binnen die datum officieel zullen maken of niet. Dus de mogelijkheid om een ​​digitale dollarportefeuille 2021 te hebben, hangt nog steeds aan een zijden draadje.

Hoe dan ook, in die gebieden waar het bereik van federale reservebanken beperkt is, zullen ze samenwerken met andere filialen van de United States Postal Service om alle burgers deze geweldige nieuwe technologie aan te bieden..

Voorwaarden Digital Dollar Wallet

Er zijn bepaalde voorwaarden die de aangesloten bank in dit geval moet hanteren. Alle voorwaarden zijn vergelijkbaar met de pass-through digitale portemonnee.

Straf in geval van frauduleuze activiteiten

Maakt u zich geen zorgen; uw geld is veilig bij de federale bank. Ze nemen drastische maatregelen om uw digitale kredieten tegen welke invloed dan ook te beschermen. In ieder geval, als een medewerker van de federale bank informatie lekt, zullen ze te maken krijgen met sancties.

Evenzo zal elke buitenstaander die probeert het bedrijfssysteem te hacken, boetes krijgen. De zekerheid voor uw credits is hier dus van grote waarde. Niemand kan uw digitale dollar nemen zoals andere cryptocurrency-schandalen op de markt.

Laten we de voordelen eens bekijken in onze beoordelingsgids voor digitale dollarportefeuilles.

Voordelen van Digital Dollar Wallet

Hogere beveiliging

Met behulp van blockchain-technologie zullen digitale portefeuilles een hoger beveiligingsniveau hebben. In werkelijkheid gebruikt blockchain cryptografie om zijn beveiligingsprotocollen te verhogen, zodat niemand de grootboekwaarde kan wijzigen. U zult dus geen problemen ondervinden bij het veiligstellen van uw digitale dollar, wat er ook gebeurt.

Volledige privacy

Elke portemonnee wordt geleverd met een privacyoptie. Niemand kan dus zien waar u uw digitale dollar gebruikt. Als de federale reserve echter de hoofdrekening aanhoudt, kan een deel van uw informatie voor hen beschikbaar zijn. Maar misbruik van deze inloggegevens van federale banken is hoogst onwaarschijnlijk.

Korte transactietijd

De typische bank kost veel tijd om internationaal geld te verzenden. Maar wanneer u de gedigitaliseerde portemonnees gaat gebruiken, kunt u binnen enkele seconden geld verzenden! Het zal u zeker veel tijd besparen, vooral in supply chain- en bedrijfsprocessen.

Geen frauduleuze activiteiten

Vanwege de aard van blockchain kunnen hackers geen toegang krijgen tot het grootboeksysteem. Ook is het authenticatieproces van gedistribueerd grootboek extreem beveiligd. Het gebruik van digitale dollarportefeuilles zal dus voorgoed een einde maken aan frauduleuze activiteiten.

Lage / nulkosten

In tegenstelling tot typische banken, kunt u uw geld tegen zeer lage of helemaal geen kosten verzenden. Bovendien hoeft u voor het onderhoud van uw portemonnee geen extra geld uit te geven.

Uitdagingen in de toekomst voor digitale dollar

Vrij nieuwe technologie

Hoewel blockchain al een tijdje bestaat, is het nog steeds een nieuwe technologie. Dus het gebruik van een digitale portemonnee lijkt ineens een bredere verandering. Bovendien is de impact van deze technologie op onze economie nog niet zo duidelijk.

Wereldwijde integratie

Het wereldwijd integreren van deze portemonnees zou een moeilijke opgave zijn. In veel gevallen staan ​​banken in andere regio’s er nog sceptisch tegenover. Het kost ook tijd om legacy-netwerken te wijzigen. Het kan dus veel meer tijd kosten voordat de wereld de digitale dollar volledig accepteert.

Naadloze ervaring

Het kan moeilijk zijn om een ​​naadloze ervaring te behouden. Blockchain heeft trouwens schaalbaarheidsproblemen, net als vele andere nadelen van blockchain. De impact van het openbaar maken van deze dollar kan de prestatie dus belemmeren.

Voldoen aan veiligheidsnormen

Er zijn enkele ernstige schandalen rond het gebruik van blockchain. Dus het handhaven van alle beveiligingsbehoeften is misschien moeilijker dan we denken.

Interoperabiliteit

Wanneer u de digitale dollar gaat gebruiken, moet u de betalingen online doen. U moet dus interoperabiliteit hebben tussen alle netwerken. Op dit moment zijn er echter niet veel interoperabiliteitsfuncties beschikbaar.

Zorg ervoor dat u de digitale valuta van China bekijkt – het DCEP-project.

Uiteindelijk,

Een digitale dollarportefeuille is een buitengewone faciliteit die u samen met uw digitale dollartegoeden kunt gebruiken. Het is duidelijk dat u vanwege de aard van de valuta geen gewone rekeningen kunt gebruiken om uw tegoeden vast te houden. Daarom is het gebruik van de digitale portemonnee absoluut noodzakelijk.

Momenteel kan de portemonnee u helpen al uw betalingen te stroomlijnen en u zelfs helpen slimme contractfuncties te gebruiken. We weten echter nog steeds niet hoeveel functionaliteiten u heeft of hoeveel de stichting zal bevatten.

Onnodig te zeggen dat we een heel andere toekomst tegemoet gaan dan we hadden verwacht. Maar het lijkt erop dat het allemaal om de beste doelen van mensen en bedrijven gaat. Als je nieuwsgierig bent naar dergelijke nieuwe technologische ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze gratis blockchain-cursus om aan de slag te gaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me