Ethereum-platform is een van de beroemde cryptocurrency. Het wordt op de tweede plaats gehouden ten opzichte van de waarde van Bitcoin. Als het echter om functies gaat, verslaat het gemakkelijk Bitcoin. Maar daar gaan we ons vandaag niet op focussen. Vandaag zullen we ons concentreren op Ethereum en begrijpen hoe het werkt.

Op het moment van de lancering waren velen ook sceptisch over hoe Ethereum. Daarom zullen we ook proberen de vraag te beantwoorden: “Werkt Ethereum?” Laten we beginnen.

Wat is Ethereum?

Werkt Ethereum?

Afbeeldingscredits: Ethereum

Om een ​​beter begrip te krijgen, moeten we eerst het Ethereum-platform begrijpen. Het is een platform waarmee gedecentraliseerde apps (Dapps) kunnen draaien. De beste analogie is ‘internet’. Net als internet wordt het verspreid. Maar het geeft ons meer veiligheid, transparantie en schaalbaarheid. De Ethereum-blockchain bestaat uit knooppunten die deelnemen aan het bereiken van consensus en andere platformgerelateerde activiteiten. De hele infrastructuur werkt op een manier dat Dapps kunnen worden gehost en erop kunnen draaien. Daarom zul je Ethereum de laatste tijd zo zien bloeien. Projecten zoals EOS, TRON, enzovoort.

Het werd in 2015 gemaakt door Vitalik Buterin, een in Toronto gevestigde programmeur. Hij heeft ook een token vrijgegeven dat aan het netwerk is gekoppeld. Het staat bekend als ‘ether’. Ether fungeert als brandstof om het netwerk te laten draaien.

Speculaties over Ethereum toen het voor het eerst werd uitgebracht

Toen het idee werd aangekondigd, waren er enorme speculaties over wat het Ethereum-netwerk zou kunnen. De sceptici en speculaties gingen echter langzaam achteruit met de release van het openbare testnet. Het testnet was in staat om DAO’s uit te voeren en quasi complete slimme contracten te draaien.

Op dat moment was de JavaScript-API voor Ethereum ook in gebruik en versterkte het zijn greep na de lancering. Om ervoor te zorgen dat bugs zo snel mogelijk worden verwijderd, doen ze dat ook heeft premie vrijgegeven voor het jagen op insecten.

Al snel werden v1-clients bediend met de hulp van Mist-browser en Ethereum GO.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum-netwerk stelt ontwikkelaars in staat om apps voor de blockchain te ontwikkelen. Ter vergelijking: Bitcoin doet dat niet. De apps kunnen zelfstandig werken en resultaten opleveren die vooraf zijn gedefinieerd door de programmeur. De software die dat soort gedrag mogelijk maakt, staat bekend als slimme contracten.


Slimme contracten zijn vergelijkbaar met juridische contracten die in de echte wereld werken. Het is alleen dat ontwikkelaars nu de mogelijkheid hebben om contracten met code te schrijven. Dat is baanbrekend omdat het taken op de blockchain kan automatiseren. Smart Contracts profiteren ook van andere blockchain-eigenschappen zoals integriteit, transparantie en in sommige gevallen privacy.

Laten we een voorbeeld nemen om een ​​beter begrip te krijgen. Een vriend wil dat die van jou je tokens sturen die hij heeft gemaakt. Het tarief dat hij koos is 5000 tokens voor één ether. Om handmatig werk te voorkomen, kan hij een smart contract schrijven en u vervolgens vragen om het genoemde bedrag te verzenden. Zodra het adres waar de tokens zijn opgeslagen de ether ontvangt, zal het automatisch de juiste hoeveelheid token naar je vriend sturen. Het automatiseert alles, en dat is het mooie van slimme contracten.

Een ander kenmerk van de Ethereum-blockchain zijn de Dapps. Het zijn gedecentraliseerde apps die werken op de blockchain. Het is net als eenvoudige apps die op de blockchain draaien. Laten we het verkennen door het te vergelijken met slimme contracten.

Slimme contracten versus Dapps

Ethereum gedecentraliseerde applicaties

Afbeelding tegoed: Ethereum

Het belangrijkste verschil tussen Dapps en smart contract is dat van een interface. Met Dapps kan de gebruiker verbinding maken met de blockchain. Ook hebben Dapps een onbeperkte capaciteit in vergelijking met slimme contracten. Dapps kunnen veel toepassingen hebben in vergelijking met slimme contracten die alleen commercieel worden gebruikt.

ICO’s op Ethereum Platform

Initial Coin Offering (ICO) wordt door startups gebruikt om geld in te zamelen. Door ICO’s te doen, verkopen startups hun tokens aan publieke of particuliere investeerders. Ethereum-netwerk is vanwege zijn mogelijkheden perfect voor startups om tokens te maken en vrij te geven. Er is ook de ERC20-standaard die ervoor zorgt dat tokens die op de blockchain worden vrijgegeven aan een bepaalde standaard voldoen.

Ether: het platform van brandstof voorzien

Ether is anders dan Ethereum. Het is een cryptocurrency die het hele netwerk van brandstof voorziet. Het voedt ook de Dapps en stimuleert de ontwikkelaars om Dapps te maken. Op het moment van schrijven is de waarde van 1 ether ongeveer $ 600. Het ging in december 2017 zo hoog als $ 1300.

Werkt Ethereum?

Dus, werkt ethereum? Natuurlijk doet het. Werkt het zoals bedoeld? Ja. Ethereum is het werkpaard van de blockchain-revolutie en de dingen zullen alleen vanaf hier evolueren. Ter vergelijking: Bitcoin wordt alleen gezien als waardeopslag.

Dus, wat vind je van Ethereum? En denk je dat het werkt? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me