Enterprise-blockchains: wat zijn dat en hoe kunnen ze het ondernemingslandschap transformeren?

Enterprise blockchains zijn blockchain-netwerken die zijn ontwikkeld en geïntegreerd in enterprise-systemen en het lijdt geen twijfel dat ze behoorlijk ontwrichtend en transformerend zullen zijn. Om te begrijpen hoeveel enterprise blockchains het landschap kunnen veranderen, is het belangrijk om de kenmerken van de technologie te begrijpen.

De groeiende interesse in enterprise blockchain betekent uiteraard dat meer bedrijven geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de technologie, zodat ze hun eigen enterprise blockchain-platforms kunnen creëren. Blockchain wordt beschreven als een digitaal grootboek dat gegevens registreert, maar niet toestaat dat gegevens worden gewijzigd. Bovendien is het gedecentraliseerd in de zin dat het werkt op een netwerk van computers en blockchain als onkraakbaar wordt beschouwd en het is ook zeer efficiënt. Dit betekent dat het de ideale technologie is voor de zakelijke markt, omdat het bedrijven in staat stelt om veiligere systemen te implementeren die ook een snellere dienstverlening zullen realiseren..

Helaas associëren de meeste mensen blockchain nog steeds met cryptocurrency en beseffen ze niet dat de twee verschillend zijn. Blockchain is de technologie waarop cryptocurrencies worden gebouwd en geëxploiteerd. De technologie heeft echter een breed scala aan toepassingen buiten de digitale valutaruimte.

De implementatie van blockchain-technologie met bedrijfssystemen

Zoals eerder opgemerkt, maken de unieke kenmerken van gedecentraliseerde grootboektechnologie het een aantrekkelijke optie voor het creëren van blockchain-platforms voor ondernemingen. Het bedrijfsleven lijkt behoorlijk geïnteresseerd te zijn in blockchain-oplossingen voor bedrijven die kunnen helpen om meer efficiëntie te bereiken, en sommige van hen zijn begonnen met het uitvoeren van onderzoek naar de technologie.

Het begin van het blockchain-tijdperk wordt vergeleken met het internettijdperk waarin veel bedrijven beloofden de beste internetervaring te bieden. In het geval van blockchain-technologie zijn er veel startups geweest die zich richten op de ontwikkeling van verschillende oplossingen met behulp van de technologie. De technologie is ook zo populair geworden dat grote bedrijven zoals IBM ook hebben geprobeerd een stukje van de taart binnen te halen.

IBM heeft tot dusver partnerschappen gesloten met honderden ondernemingen met als doel de implementatie van blockchain te verkennen. Tot nu toe zijn er duizenden bedrijven die de technologie testen. De belangrijkste reden waarom ze geïnteresseerd zijn in Blockchain, is dat ze de mogelijkheden ervan kunnen benutten om fraude te verminderen, de beveiliging van hun systemen te verbeteren, hun producten te verbeteren en om de transactiekosten te verlagen, evenals de tijd die het kost om transacties te laten plaatsvinden. worden geverifieerd en voltooid.

IBM heeft al een initiatief gelanceerd genaamd de IBM Blockchain Foundation for Developers dat gericht is op het aanscherpen van de vaardigheden van ontwikkelaars. De stichting heeft als doel om de kennis en kunde te verspreiden die nodig zijn voor de ontwikkeling van blockchain-oplossingen.

Gebruiksscenario’s voor Enterprise Blockchains

Er is een breed scala aan gebruiksscenario’s voor blockchain-ondernemingen en deze blijven uitbreiden naarmate de technologie in verschillende sectoren wordt geïntroduceerd. De toepassing van enterprise blockchain-oplossingen kan worden gecategoriseerd als:

 • Verticale specifieke toepassingen

Dit verwijst naar het gebruik van blockchain voor biometrische monitoring in de gezondheid, persoonlijk gezondheidsdossier in de gezondheidsindustrie, de herkomst van voedsel en authenticiteit in gezondheid en veiligheid, virtuele klinische proeven in de farmaceutische en gezondheidsindustrie. Het verwijst ook naar de toepassing van de technologie in grensoverschrijdende transacties in de financiële sector, en de afwikkeling van transacties in de verzekerings- en financiële sector.

 • Horizontale toepassingen

Dit is de toepassing van enterprise blockchain op gebieden als procesverificatie & audit, herkomst van het product & authenticiteit, beheer van de toeleveringsketen, gegevensopslag van productlevenscyclus en systeeminteroperabiliteit & het delen van gegevens.

Beheer en tracking van de toeleveringsketen


Een voorbeeld van een verticale specifieke toepassing die momenteel een van de Blockchain-gebruiksscenario’s is die op de markt worden getest om producten zoals vlees of gewassen van het bedrijf te volgen tot het punt waarop ze in de schappen liggen, klaar voor de consument.

Vracht en verzending

Een van de bekende use-cases voor Blockchain-ondernemingen is de samenwerking tussen IBM en de Maersk-rederij om een ​​platform te creëren met de naam TradeLens, een wereldwijd handelsblokchainplatform. Zoals je al geraden had, is het partnerschap ontwikkeld om blockchain-technologie in de scheepvaart te implementeren om meer efficiëntie te bereiken.

Het partnerschap heeft tot dusver meer dan 90 bedrijven aangetrokken, waaronder logistieke bedrijven, douaneautoriteiten, havenexploitanten en zelfs andere zeevervoerbedrijven. Bovendien hebben IBM en Maersk eraan gewerkt om ervoor te zorgen dat het platform ten goede komt aan andere bedrijven en als zodanig hebben ze ervoor gezorgd dat het een open ecosysteem was dat toegankelijk zal zijn voor andere bedrijven in de branche..

Cyberveiligheid

Zoals eerder opgemerkt, is een van de belangrijkste kenmerken van blockchain-technologie de onveranderlijkheid ervan, wat betekent dat gegevens niet kunnen worden gecompromitteerd of gehackt. De technologie kan worden gebruikt om de veiligheid van gegevens te garanderen, vooral in het bedrijfslandschap, en zo bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen.

De fintech-industrie

Naast het vergemakkelijken van het bestaan ​​van digitale valuta’s die de toekomst van valuta kunnen zijn, kan blockchain-technologie ook helpen om aanzienlijke verbeteringen aan te brengen in de fintech-industrie. Enterprise Blockchain-oplossingen kunnen worden gebruikt om de verwerking van betalingen aanzienlijk te verbeteren door transacties die zeer veilig, snel en efficiënt zijn. Grensoverschrijdende overmakingen kunnen door blockchaintechnologie minder complex en efficiënter worden.

De energiesector

Enterprise Blockchain-oplossingen kunnen worden gebruikt om de volgende generatie energiesystemen en netsystemen te creëren. Deze sector zal veel baat hebben bij de toepassing van dergelijke technologie. Enkele van de ideeën die naar voren zijn gebracht met betrekking tot Bitcoin en de energiesector zijn onder meer slimme energiemeting en peer-to-peer overdracht van energie.

Onderwijs

Enterprise blockchain kan worden gebruikt om een ​​digitaal systeem te creëren waarmee academische referenties kunnen worden geverifieerd. Voorgestelde benaderingen zijn onder meer het creëren van een platform met academische gegevens over studenten, klassen en hun professoren. Een dergelijk systeem zou enorm voordelig zijn voor bedrijven bij het rekruteren, omdat het hun baan zou vereenvoudigen en ook veel papierwerk zou elimineren.

IoT

Blockchain-technologie zou het ontbrekende stukje van de puzzel kunnen zijn als het gaat om het mainstream en vooral in de bedrijfsruimte brengen van het internet der dingen. Blockchain-bedrijfsoplossingen kunnen worden gebruikt om transactiegegevens te koppelen aan IoT-toepassingen.

De media-industrie

Met de stijgende populariteit van blockchain-technologie zou het geen verrassing zijn als enterprise blockchain-bedrijven zich ook wagen aan het gebruik van de technologie in de media-industrie. Ze kunnen bijvoorbeeld oplossingen bedenken die maatregelen tegen piraterij afdwingen en de eigendomsrechten van auteursrechten controleren. Slimme contracten kunnen ook worden gebruikt om gerechtelijke procedures te vergemakkelijken of zelfs de compensatie van artiesten te vergemakkelijken.

De zorgsector

Blockchain-oplossingen voor bedrijven kunnen op een aantal manieren zeer nuttig zijn in de gezondheidszorg. De technologie kan worden gebruikt om patiëntendatabases te maken die het hele proces veel gemakkelijker en veiliger maken. Blockchain kan ook worden gebruikt om meer integriteit te brengen in het beheer van de toeleveringsketen van geneesmiddelen, waardoor de miljoenen dollars die jaarlijks verloren gaan, worden verminderd.

Blockchain-technologie kan ook worden gebruikt om meer privacy, eigendom en efficiëntie van gezondheidsgegevens van patiënten op te nemen. Het kan ook een belangrijke oplossing zijn om het beheer van de medische toeleveringsketen te verbeteren.

Enterprise blockchain-bedrijven

De enorme en groeiende vraag naar blockchain-oplossingen heeft geleid tot het creëren van enterprise blockchain-oplossingen die erop gericht zijn deze oplossingen te bieden. Hier zijn enkele van de enterprise blockchain-bedrijven die momenteel op de markt zijn.

 • Toegepaste Blockchain

Dit is een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van blockchain-oplossingen, met name die die zich richten op slimme contracten en gedecentraliseerde grootboektechnologieën (DLT). Het bedrijf is gevestigd in CanaryWharf, Londen en maakt deel uit van de Level39 FinTech Accelerator. Tot nu toe heeft het bedrijf een privacyraamwerk en een blockchain-agnostische applicatie ontwikkeld. Deze kunnen op elk blockchain-platform worden gebruikt om toekomstbestendige oplossingen te bieden, workflowfunctionaliteit te introduceren en de ontwikkelingsefficiëntie te verhogen.

 • AlphaPoint gedistribueerd grootboekplatform

Dit is een particulier blockchain-bedrijf dat wil profiteren van de voordelen die blockchain-technologie te bieden heeft. Deze omvatten snelle clearing, sterke cryptografie en onveranderlijkheid. ADLP is ook uniek anders dan traditionele blockchain omdat het bedrijven de mogelijkheid biedt om volledige controle over hun gegevens te hebben. Enterprise-klanten kunnen hun financiële applicaties implementeren met behulp van het algemene platform van ADLP.

 • BigchainDB

Dit bedrijf biedt ondernemingen en ontwikkelaars de mogelijkheid om proofs-of-concept te lanceren voor blockchain-netwerken, evenals toegang tot applicaties en platforms met een blockchain-database die schaalbaar is..

 • Lawine

Dit is een blockchain-bedrijf dat klanten data-as-a-stream-services biedt. Bedrijven kunnen profiteren van de blockchain-oplossingen van Avalanchain om een ​​onbeperkt aantal ketens te bedenken. Bovendien kan elke keten een afzonderlijke reeks gebeurtenissen zijn die digitaal worden ondertekend.

 • Blockchain-gieterij

Dit blockchain-bedrijf is ideaal, vooral voor bedrijven die op zoek zijn naar een enterprise blockchain-platform dat veilig, sterk en schaalbaar is voor productie-implementatie en prototyping.

 • Bloq

Bloq is een van de bedrijven die toonaangevende internationale bedrijven voorziet van blockchain-technologie op bedrijfsniveau. Het ontwikkelt vitale software-infrastructuur die wordt ingezet in blockchain-applicaties.

 • BlockCypher

Dit is een blockchain-bedrijf dat zich richt op het leveren van een enterprise-grade architectuur die cloud-geoptimaliseerd en modulair is. Het streeft ook naar een hoge mate van betrouwbaarheid en prestaties.

 • Kettingreactor

Dit enterprise blockchain-bedrijf is gericht op het leveren van een platform voor geautoriseerde blockchains die hoge prestatieniveaus bieden. Enkele van de belangrijkste functies zijn onder meer ondersteuning voor NoSQL- en SQL-databases, wat betekent dat de technologie van Chain Reactor kan worden geïntegreerd in reeds bestaande systemen.

 • ChainThat

Dit specifieke enterprise blockchain-bedrijf richt zich op het leveren van gedistribueerde producten en applicaties aan verschillende industrieën die zijn gebaseerd op enterprise blockchain-oplossingen. De startup heeft als doel het leveren van diensten en oplossingen die gericht zijn op het verbeteren van peer-to-peer-verwerking door middel van de nieuwste gedecentraliseerde technologieën. Het algemene doel is daarom om gecentraliseerde verwerking mogelijk te maken die een betere gegevenskwaliteit, snellere levering en kostenbesparingen mogelijk maakt.

 • ChromaWay

Deze blockchain-startup biedt financiële instellingen blockchain als platform waarop ze hun oplossingen kunnen ontwikkelen. Het bedrijf beschikt ook over een platform dat is gebaseerd op slimme contracten en is ontworpen om digitalisering gemakkelijker te maken en bedrijven ook te helpen workflows op een privé, veilige en efficiënte manier weer te geven. Het platform wordt gebruikt op het bitcoin-netwerk om transacties te vergemakkelijken.

 • Epifyt

Dit specifieke bedrijf houdt zich bezig met de financiële sector door een SaaS-service aan te bieden die wordt aangedreven door blockchain om directe levering tegen betaling (DVP) en afwikkeling voor financiële transacties te leveren. De door Epiphyte ontwikkelde bedrijfssoftware kan door banken en andere financiële instellingen worden gebruikt om een ​​veilige integratie met de cryptofinancieringsmarkt te bereiken.

Dit zijn slechts enkele van de vele blockchain-ondernemingen die momenteel bestaan. De meeste van deze bedrijven hebben hun oplossingen ontwikkeld om zich te concentreren op het helpen van traditionele bedrijven om blockchain- en gedecentraliseerde grootboektechnologieën toe te passen, zodat ze hun bedrijf kunnen verbeteren. Er zullen naar verwachting meer ontwikkelingen plaatsvinden naarmate Blockchain-use-cases voor bedrijven blijven opduiken.

Hoe de blockchain-beweging de industrie transformeert

Zoals eerder opgemerkt, is blockchain een van de meest veelbelovende en ontwrichtende technologieën sinds het begin van het internettijdperk. Als zodanig heeft het de capaciteit om een ​​heel nieuw tijdperk in te luiden dat een andere benadering kiest voor hoe de technologie- en computerwereld werkt. Tot nu toe is blockchain behoorlijk transformerend gebleken en dat verklaart waarom veel bedrijven uit verschillende industrieën geïnteresseerd zijn.

Blockchain-technologie is toevallig ook erg veelzijdig in de zin dat het wordt aangenomen voor zakelijk gebruik zonder vanaf het begin nieuwe organisatiesystemen te hoeven creëren. Dit betekent dat het inzetten van dergelijke technologie geen dure aangelegenheid zal zijn en dit is ook een andere reden waarom het zeer aantrekkelijk is. Dankzij Blockchain-ondernemingen zijn er oplossingen die ondernemingen en bedrijven kunnen gebruiken om blockchain-integratie te bereiken. Dit soort ondersteuning benadrukt ook de bestaande vraag naar dergelijke diensten en als zodanig reageren ontwikkelaars door bedrijven op te richten om aan die vraag te voldoen..

Het is ook belangrijk op te merken dat bedrijven om een ​​heel voor de hand liggende reden hoogstwaarschijnlijk private blockchains zullen adopteren en niet publieke. Openbare blockchains geven toegang tot iedereen en dit zou niet goed zijn voor de bedrijfsomgevingen waar zaken in een gesloten omgeving moeten worden afgehandeld. Private blockchains kunnen zo worden geïmplementeerd dat alleen specifieke gebruikers toegang krijgen tot een onderneming.

Het toelaten van specifieke gebruikers is aantrekkelijk als het om beveiligingsmaatregelen gaat. Bovendien kan de technologie eenvoudig worden geïmplementeerd om meer efficiëntie te bieden voor zover het toegang tot gegevens betreft, zoals belangrijke details. Het is belangrijk dat bedrijven de beste blockchain selecteren die past bij hun specifieke interesses. Blockchains die slimme contracten ondersteunen, zijn bijvoorbeeld ideaal voor bedrijven die zich voornamelijk bezighouden met systemen die zijn ontworpen om elke vorm van contractuele transacties mogelijk te maken.

Gedecentraliseerde apps en slimme contracten

Blockchain-oplossingen met slimme contracten zijn meestal ideaal voor gedecentraliseerde apps (DApps). Dit komt omdat DApps zijn ontworpen om transacties uit te voeren via slimme contracten. Wat de toekomst betreft, zal blockchain-technologie er waarschijnlijk in het middelpunt van staan ​​en gezien de groeiende populariteit in verschillende industrieën, zal het hoogstwaarschijnlijk een technologie zijn die er is om te blijven.

Private blockchains betekenen ook dat er niet één blockchain zal zijn maar verschillende versies van de technologie. Bovendien wordt er voortdurend aan de technologie gewerkt om deze te verbeteren, aangezien deze zich nog in de beginfase bevindt. De kans is groot dat blockchain-technologie de komende vijf of tien jaar veel geavanceerder zal zijn dan het nu is.

Er zijn enkele problemen die de afgelopen jaren aan de orde zijn gesteld naarmate blockchain aan populariteit wint, en sommige daarvan hebben geleid tot het creëren van andere oplossingen. Dit is meestal het geval als het gaat om de ontwikkeling van andere technologieën, waar voortdurend verbeteringen en upgrades worden aangebracht om uitdagingen of obstakels te overwinnen die zich onderweg voordoen..

De acceptatie van blockchain-technologie voor zakelijk gebruik sluit ook aan bij de interesse van de overheid in de technologie. Landen zoals China verwelkomen het idee om een ​​blockchain-bedrijfsoplossing te gebruiken en hebben veel ondersteuning geboden bij de ontwikkeling van de technologie.

Gaan enterprise blockchains cloud computing en reeds bestaande bedrijfssystemen vervangen??

Er is gespeculeerd dat blockchain-technologie de rol van bestaande systemen in Enterprise blockchain-platforms zal overnemen en misschien zelfs belangrijke technologieën zoals cloud computing zal vervangen. Dat is echter niet het geval, omdat blockchain meer een technologie is die deze technologieën aanvult en hen in staat stelt hun doelen sneller en efficiënter te bereiken..

Een goed voorbeeld is het gebruik van blockchain-technologie om ziekenhuissystemen te verbeteren, waarbij blockchain kan worden gebruikt om de patiëntgegevenssystemen te verbeteren, terwijl het gebruik van technologieën zoals kunstmatige intelligentie, cloudopslag en cloud computing nog steeds mogelijk is..

Zullen enterprise blockchains het centrum van bedrijfssystemen worden??

Veel bedrijven proberen momenteel enterprise blockchain-oplossingen uit en het is niet voor de hand liggend dat de technologie veel te bieden heeft op het gebied van efficiëntie en snelheid. De technologie is in feite zeer nuttig en succesvol gebleken, vooral in de cryptocurrency-ruimte en een paar Enterprise blockchain-platforms. Tests die in andere sectoren buiten het crypto-rijk worden uitgevoerd, hebben ook veel potentieel aangetoond, hoewel massale acceptatie nog moet plaatsvinden.

Blockchain is dus goed begonnen en de kans dat het mainstream wordt, is op dit punt vrij hoog. Wat de tijdlijn betreft, is niet te zeggen hoe lang het zal duren voordat dat gebeurt, maar het is duidelijk dat de technologie aantrekkelijk is voor veel industrieën. Dit is goed omdat het betekent dat er een grotere kans is dat enterprise blockchain-oplossingen uiteindelijk door meer industrieën zullen worden overgenomen.

De acceptatie van blockchain-bedrijfsoplossingen zal ook een tijdperk van zeer ontwrichtende bedrijfsmodellen inluiden. Blockchain-technologie elimineert bijvoorbeeld de behoefte aan tussenpersonen dankzij slimme contracten om een ​​betrouwbaar systeem te bereiken waarmee contracten tussen partijen kunnen worden gesloten. De uitvoering van slimme contracten in Enterprise blockchain-platforms zonder tussenpersonen of derden kan reeds bestaande bedrijfsmodellen bedreigen en mogelijk leiden tot het verlies van veel banen.

Blockchain-onderwijs

Zoals eerder opgemerkt, bevindt blockchain zich nog in de vroege stadia van acceptatie en als zodanig zijn er nog steeds veel mensen die de technologie niet begrijpen. Blockchain-educatie is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de massa begrijpt waar het allemaal over gaat. Deze aanpak kan het vertrouwen in de technologie helpen vergroten en daardoor de acceptatie van blockchain-bedrijfsoplossingen een grotere impact geven.

De betrokkenheid van grote bedrijven zoals IBM en Microsoft bij de ontwikkeling van enterprise blockchain zou ook de acceptatie van de technologie moeten aanmoedigen. Dit komt omdat dergelijke grote bedrijven al een sterk bedrijfsimago hebben opgebouwd en als zodanig het vertrouwen van de samenleving hebben verdiend. Hun betrokkenheid bij blockchain via Enterprise blockchain-platforms kan een grote rol spelen bij het overtuigen van meer bedrijven om op de trein van enterprise blockchain-bedrijven te springen.

Microsoft is een van de bedrijven die bekend staat om het uitproberen en ontwikkelen van nieuwe technologieën en het is verfrissend dat het bedrijf blockchain-oplossingen graag begrijpt en ontwikkelt..

Blockchain-bedrijfsoplossingen kunnen cryptocurrencies overschaduwen

Tot dusver is blockchain-technologie populair geworden door de cryptocurrency-markt en dit is de reden waarom veel mensen ondanks hun duidelijke onderscheid nog steeds geen onderscheid kunnen maken tussen de twee. De snelgroeiende populariteit van enterprise blockchain in verschillende industrieën zou echter kunnen leiden tot massale acceptatie, wat betekent dat dit uiteindelijk populairder zou kunnen worden dan het gebruik van blockchain voor de crypto-ruimte. Dit betekent niet dat cryptocurrencies onbruikbaar worden. In feite is het niet te zeggen wat de toekomst inhoudt, maar op de een of andere manier; blockchain zal hoogstwaarschijnlijk in het centrum van die toekomst staan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map