EOS VS Ethereum: een potentiële Ethereum-moordenaar!

EOS (EOS) is aangeprezen als de Ethereum (ETH) -moordenaar, gedeeltelijk omdat wordt verwacht dat het de volgende generatie slimme contractplatforms ondersteunt, met hogere transactiesnelheden en betere functies. Met de lancering van het EOS.io-mainnet is de strijd tussen EOS en Ethereum bijna begonnen als de twee blockchain-projecten die de aandacht van ontwikkelaars op het gebied van het creëren van gedecentraliseerde applicaties vestigden..

De concurrentie tussen de twee blockchain-platforms zal naar verwachting innovatie stimuleren, wat zou moeten resulteren in slimme contractplatforms die de grenzen van schaalbaarheid kunnen verleggen.

Hoewel de twee gericht zijn op het vergemakkelijken van de productie van gedecentraliseerde applicaties, verschillen ze aanzienlijk als het gaat om de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoering..

Ethereum versus EOS: gedecentraliseerde applicaties

Ethereum heeft naam gemaakt als een voorkeursplatform voor het uitvoeren van slimme contracten. Bedrijven gebruiken de blockchain van projecten steeds vaker om veel taken uit te voeren, van het vastleggen van informatie tot het uitvoeren van transacties.

EOS is nu aan het plannen om de status quo te doorbreken, terwijl het een aanzienlijk marktaandeel in de ontwikkeling van DApps wil verdraaien. EOS deelt een groot aantal overeenkomsten met Ethereum wat betreft de manier waarop het de ontwikkeling van DApps behandelt.

Aangezien het echter een nieuw project is, is het een tandje hoger gegaan en heeft het gebruik gemaakt van recente technologische vooruitgang omdat het een concurrentievoordeel lijkt te behalen. De nieuwe technologie zou EOS in staat moeten stellen om een ​​groter aantal transacties te verwerken in vergelijking met Ethereum en met een veel sneller tempo.

EOS zal ook gebruikmaken van nieuwe functies die naar verwachting het platform inherente flexibiliteit zullen bieden als het gaat om communicatie.

Ethereum vs EOS: programmeertaal

Met Ethereum kunnen ontwikkelaars applicaties maken met behulp van de eigen programmeertaal Solidity. De vereiste heeft de acceptatie van Ethereum aanzienlijk belemmerd, aangezien niet alle ontwikkelaars dol zijn op de programmeertaal.

EOS zou een voorkeursbestemming moeten zijn voor ontwikkelaars, aangezien het geen beperkingen heeft op het type programmeertaal dat mensen kunnen gebruiken om applicaties te ontwikkelen.

Ethereum versus EOS: doelmarkt

Ethereum heeft voor zichzelf een nichemarkt gevormd voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties. Het is wijdverbreid dat het platform binnenkort een toonaangevend slim contractplatform zou kunnen worden voor organisaties die DApps in de financiële sector willen bouwen.


De reden waarom EOS wordt genoemd als Ethereum-moordenaar heeft te maken met het feit dat het werkt met behulp van een consensusprotocol voor het bewijs van inzet. Het protocol maakt dat het platform minder gecentraliseerd is, een voordeel dat het mogelijk maakt werk efficiënter dan Ethereum.

Dit betekent dat EOS goed gepositioneerd blijft om een een breed scala aan DApps vooral degenen die een grote hoeveelheid middelen nodig hebben. Het feit dat EOS geen transactiekosten heeft, betekent ook dat het sterke interesse kan wekken van mensen die proberen Etherum blockchain-kosten te vermijden..

Ethereum versus EOS: technische verschillen.

Ethereum gebruikt het Proof-of-work-consensusprotocol waarmee de blockchain 15 transacties per seconde kan verwerken. Bovendien maakt het protocol het moeilijk voor Ethereum om kapotte gedecentraliseerde applicaties op het netwerk te repareren.

EOS maakt daarentegen gebruik van proof-of-stake-protocol dat een groot deel van de tekortkomingen van Ethereum elimineert. Om te beginnen maakt het protocol het voor ontwikkelaars mogelijk om het netwerk te bevriezen wanneer een defecte applicatie wordt gedetecteerd. De actie kan worden uitgevoerd zonder andere accounts op het netwerk te beïnvloeden.

Hoge transactiesnelheden is een ander kenmerk dat is gekoppeld aan het DPOS-protocol waarvan ontwikkelaars zeggen dat het EOS-blockchain in staat stelt om gemiddeld 1.000 transacties per seconde te verwerken.

Bovendien wil EOS Ethereum verslaan door zijn blockchain toe te staan ​​transacties te verwerken en transacties tegelijkertijd uit te voeren

Bekijk onze andere vergelijkingen:

  • Bitcoin versus Ethereum? Wat is het verschil?

  • Ethereum versus Litecoin: waarom LTC voor transacties is en ETH voor slimme contracten?

  • Ardor vs Ethereum: wat zijn de voor- en nadelen?

  • NEO versus Ethereum: wat beter is?

  • Ethereum versus Ripple: diepgaande vergelijking

Bottom Line

EOS heeft wat nodig is om Ethereum aan te pakken, mocht het een manier vinden om alle opmerkelijke functies te implementeren. Hoewel Ethereum een ​​early mover-voordeel heeft, kan het een kwestie van tijd zijn voordat EOS zijn streak als voorkeursplatform voor slimme contracten en DApps beëindigt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map