In dit artikel zullen we een gedetailleerde vergelijking van Hashgraph versus Blockchain doornemen en hun seminaries en verschillen begrijpen.

Als u tot de blockchain-sector behoort, weet u dat deze voortdurend in hoog tempo evolueert. Er zijn ook andere vergelijkbare gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT) om Blockchain te vervangen door een betere oplossing aan de zijlijn te bieden.

Een van die DLT’s is Hashgraph. Het lost het gedistribueerde grootboek anders op en beweert veiliger, sneller en eerlijker te zijn. Daarom zullen we deze twee technologieën, Hashgraph en Blockchain, met elkaar vergelijken en kijken waar ze staan ​​op de huidige markt. Laten we beginnen.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Hashgraph versus Blockchain

Voordat we beginnen en verkennen, moeten we de ware betekenis van gedistribueerde grootboektechnologie begrijpen.

Gedistribueerde grootboektechnologie is een netwerk van peers die met elkaar communiceren om tot een consensus te komen. In een DLT heeft elk knooppunt een kopie van het grootboek en is het onveranderlijk van aard.

Er zijn veel DLT’s beschikbaar, waaronder de twee die we vandaag gaan bespreken, namelijk Blockchain en Hashgraph. De belangrijkste kenmerken van gedistribueerde grootboektechnologie zijn decentralisatie, beveiliging, transparantie, integriteit en snelheid. Niet alle DLT’s bieden echter alle functies.

In feite kan DLT ook effectief zijn in een gecentraliseerd systeem waar een systeem kan profiteren van integriteit, transparantie en snelheid van uitvoering. In de kern maakt gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) blockchain mogelijk, en blockchain maakt bitcoin mogelijk.

Laten we nu proberen blockchain en Hashgraph te begrijpen.

Wat is Blockchain?

Blockchain is een van de meest populaire vormen van gedistribueerde grootboektechnologie. Het is de onderliggende technologie die wordt gebruikt door de eerste cryptocurrency die er is, d.w.z. bitcoin. In een blockchain communiceren peers onderling om een ​​peer-to-peer-netwerk te vormen.

Bitcoin maakt gebruik van de meest basale vorm van blockchain-technologie. Wiskundig correct, maar praktisch niet zo efficiënt. Daarom zien we de laatste tijd een toename van de verschillende soorten blockchain-technologie. Ethereum is het meest succesvol, met een enorme community die het ondersteunt. Ethereum is de 2e generatie blockchain, wat betekent dat het ook dApps en slimme contracten ondersteunt.

Technisch gezien is een blockchain een reeks blokken of records. Het ondersteunt de alleen-append-structuur. De database is echter onveranderlijk, wat betekent dat de gegevens, eenmaal geschreven, door niemand kunnen worden verwijderd of bewerkt. De gegevens die in de vorige blokken zijn opgeslagen, kunnen op geen enkele manier worden gewijzigd.


Dit maakt blockchain een ideale oplossing voor huidige generatie problemen waarbij de onveranderlijkheid van data essentieel is. Het kan worden gebruikt voor stemmen, supply chain management en de financiële sector.

Als je nieuwsgierig bent naar blockchain-technologie, dan is hier een gids voor blockchain-technologie die je kunt bekijken voor meer informatie over de technologie.

Wat is Hashgraph?

Hashgraph, aan de andere kant, is een consensusmethode die een andere benadering biedt van gedistribueerde grootboektechnologie. De whitepaper definieert zichzelf als een datastructuur of een consensusalgoritme en niet als een compleet systeem, en specifiek een gedistribueerde grootboektechnologie..

Het is gepatenteerd door Swirlds en niemand anders dan een licentie kan het gebruiken. We hebben echter ook Hedera Hashgraph, en het is een openbaar Hashgraph-netwerk. Het heeft alle functies van het Hashgraph-consensusalgoritme met kleine veranderingen in de manier waarop het het leader-formaat gebruikt. Het gebruikt roddels over roddels en virtueel stemmen als de twee technieken om connectiviteit en consensus te behouden.

Hedera komt ook met zijn eigen cryptocurrency genaamd HBAR. Hedera cryptocurrency wordt gebruikt om een ​​peer-to-peer betalingssysteem te bouwen, gedecentraliseerde stroomtoepassingen, microbetalingsoplossingen te ontwikkelen en het netwerk te beschermen.

De Hashgraph is ontworpen om een ​​veilig, eerlijk en snel netwerk te bieden. Het is geïmplementeerd met behulp van de programmeertaal Java en Lisp. Dit betekent ook dat het ook Solidity ondersteunt. Een van de belangrijkste voordelen van het Hashgraph-netwerk is de snelheid. Nu je weet wat Hashgraph is, gaan we verder met alle belangrijke aspecten van de onderstaande vergelijking. Laten we beginnen.

Hedera Hashgraph versus Blockchain: hoe verschillen ze?

Nadering

Het belangrijkste verschil tussen Hashgraph en blockchain is hun aanpak. Blockchain slaat gegevens op in blokken – op een lineaire manier. De append-benadering werkt geweldig, maar is niet altijd de manier voor blockchain-oplossingen die er zijn. Hashgraph daarentegen gebruikt de gerichte acyclische grafiek voor het opslaan en openen van informatie. In beide DLT’s heeft elk knooppunt een kopie van het grootboek, waardoor het echt gedecentraliseerd is.

Veiligheid

Als het op beveiliging aankomt, staan ​​zowel blockchain als Hashgraph sterk. Blockchain heeft een andere benadering waarbij ze cryptografische methoden gebruiken om de beveiliging van de gegevens die zijn opgeslagen en verzonden op het netwerk te waarborgen.

De digitale blokken zijn fraudebestendig en kwaadwillende actoren kunnen de integriteit van de gegevens op geen enkele manier wijzigen. Als iemand bijvoorbeeld met de gegevens knoeit, wordt de handtekening ongeldig, waardoor de knooppunten worden gealarmeerd voor een mogelijke inbreuk of kwaadwillende activiteit.

Hashgraph gebruikt Asynchronous Byzantine Fault Tolerance (aBFT) om het netwerk te beveiligen tegen slechte actoren. Elk van de gebeurtenissen wordt correct geregistreerd en de aanpak zorgt ervoor dat er geen gegevens kunnen worden gemanipuleerd, zelfs niet als het netwerk enkele kwaadwillende actoren heeft.

Net als blockchain kan een transactie, eenmaal voltooid, op geen enkele manier worden gewijzigd of bewerkt. Dit betekent ook dat het beveiligd is tegen een aanval van 51%. De Hedera Hashgraph heeft daarentegen een kleine verandering aangebracht in de manier waarop ze aBFT gebruiken. Het consensusalgoritme gebruikt geen leider-indeling om ervoor te zorgen dat DDoS-aanvallen het netwerk niet hinderen. In onze Hedera Hashgraph vs Blockchain denken we dat ze allebei bieden

Consensus-algoritme

Blockchain heeft geen enkele benadering van consensus. Het hangt af van de cryptocurrency of het platform. Er zijn veel populaire consensusalgoritmen die worden gebruikt in blockchain. Enkele daarvan zijn Proof-of-Work, Proof-of-Stake, Proof-of-Elapsed Time, enzovoort. NEO, nog een andere populaire blockchain-oplossing, maakt gebruik van gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie. Het is een verbeterd consensusalgoritme dat leert van PoF en PoS.

Hashgraph of Hedera Hashgraph, aan de andere kant, gebruikt virtueel stemmen als de vorm om netwerkconsensus te bereiken. Hashgraph zelf is een consensusalgoritme, maar het heeft veel te bieden als we fijnere details zien.

Snelheid

De snelheid van Blockchain varieert afhankelijk van de oplossing (cryptocurrency, platform, etc.). Het is echter relatief langzamer voor Hashgraph. Theoretisch kan Hashgraph een snelheid bereiken van 5,00.000 transacties per seconde. Praktisch kan dat veranderen afhankelijk van andere factoren. Blockchain-oplossingen zoals Bitcoin, Ethereum, enz., Zijn aanzienlijk traag en kunnen een snelheid bieden van slechts 100 tot 10.000 transacties per seconde.

De Hashgraph Gossip-methode is de reden achter zijn snelheid. Hiermee hoeft er minder informatie over het netwerk te worden verspreid naarmate er meer gebeurtenissen plaatsvinden.

Eerlijkheid

Blockchain is minder eerlijk als het om miners of gebruikers gaat. De mijnwerker heeft meer macht als het gaat om het selecteren van bestellingen die hij wil verwerken, hun bestelling en zelfs om transacties te stoppen. Dit is niet eerlijk voor iemand die direct of indirect met het netwerk is verbonden.

Hashgraph behandelt eerlijkheid anders, waar het willekeurig knooppunten toewijst. Het maakt ook gebruik van consensus-tijdstempels, wat betekent dat geen enkele persoon wordt beïnvloed door de volgorde van de transacties. Het concept van eerlijkheid is echter nog steeds vaag en wordt niet voldoende uitgelegd in de Hashgraph-whitepaper. Het is een van de belangrijke aspecten van de vergelijking tussen Hashgraph en Blockchain.

Efficiëntie

Hashgraph is 100% efficiënt dankzij zijn aanpak. De block-aanpak van Blockchain maakt het moeilijk voor miners om aan een block te werken. Er zijn gevallen waarin twee blokken tegelijkertijd worden gedolven. Dit betekent dat de gemeenschap van de mijnwerkers nu moet beslissen over het ene blok, wat betekent dat het andere blok wordt verwijderd. Uiteindelijk wordt de inspanning van de mijnwerkers verspild, wat resulteert in een minder efficiënt netwerk. Omdat Hashgraph niet afhankelijk is van het maken van blokken, maar alleen van gebeurtenissen, heeft het geen last van het probleem.

Adoptie- en ontwikkelingsfase

Als het gaat om de adoptie- en ontwikkelingsfase, verslaat blockchain gemakkelijk Hashgraph. Blockchain is bijna een decennium oud en plukt de vruchten van de eerste op de markt. Het heeft veel pogingen tot perfectie gezien – zoals de release van Ethereum dat dApps en slimme contracten ondersteunt. Specifieke blockchain-oplossingen zoals NEO, VeChain, enz., Kwamen ook naar boven.

Hashgraph is daarentegen niet in de buurt van de acceptatiegraad van blockchain. Ten eerste is het een gepatenteerde technologie. De publieke variant, Hedera Hashgraph, is nog volop in ontwikkeling. Op het moment van schrijven wordt het gebruikt door meer dan 300 bedrijven, wat misschien veel lijkt, maar minder in vergelijking met bedrijven die blockchain-technologieën gebruiken.

Categorie Hashgraaf Blockchain
Programmeertaal Java en Lisp Verschillende talen
Toegankelijkheid Privé, openbaar als Hedera Hashgraph Hangt ervan af, kan openbaar, privé of hybride zijn
Consensus Virtueel stemmen Bewijs van inzet, Bewijs van werk, Bewijs van verstreken tijd en meer!
Beveiligingsmechanisme Asynchrone Byzantijnse fouttolerantie Cryptografische hash
Snelheid Zeer snel tot 500.000 transacties per seconde Langzame tot gemiddelde snelheid, van 100 tot 10.000 transacties per seconde
Eerlijk Eerlijker Minder eerlijk
Efficiëntie 100%
ABFT 100% compatibel Niet helemaal conform

DAG: een andere kijk op gedistribueerde grootboeken

Hashgraph is niet de enige poging om de beperkingen van blockchain te corrigeren. Ontwikkelaars richten zich op de datastructuur van gedistribueerde grootboektechnologie-netwerken die hun effectiviteit beïnvloeden. Evenzo gebruiken gerichte acyclische grafieken (DAG) een andere datastructuur die tot meer consensus leidt.

In het bijzonder is DAG een type gedistribueerde grootboektechnologie die afhankelijk is van consensusalgoritmen. Consensusalgoritmen werken op een manier dat transacties die overheersen eenvoudigweg meerderheidsondersteuning binnen het netwerk vereisen. In zo’n netwerk is er veel meer samenwerking, teamwerk en hebben knooppunten gelijke rechten.

In tegenstelling tot traditionele blockchain-technologieën, waarbij bewijs van werk de sleutel is, zorgt DAG ervoor dat er eerlijkheid is. Dit soort eerlijkheid wekt de indruk dat het netwerk vasthoudt aan het oorspronkelijke doel van de gedistribueerde grootboektechnologie. Vooral de belangrijkste bedoeling van een DLT was om de interneteconomie te democratiseren.

Tangle is een van de prominente voorbeelden van DAG op het werk. Dus als we Blockchain versus Hashgraph versus Tangle vergelijken, vergelijken we DAG praktisch met blockchain en Hashgraph.

Hashgraph vs Dag vs Blockchain

Veel mensen zijn geïnteresseerd om te weten hoe de compassie van Hashgraph vs Dag vs Blockchain zal uitpakken. Laten we daarom de onderstaande tabel eens bekijken om van uw verwarring af te komen.

Categorieën Blockchain Hashgraph DAG
Mijnbouw Deelnemers hebben de mogelijkheid om nieuwe tokens te slaan via verschillende consensusmechanismen Knooppunten creëren consensus via virtueel stemmen De vorige transactie valideert het slagen om consensus te bereiken
Transacties per seconde Zeer beperkt qua schaalbaarheid en TPS Unieke consensusmechanismen verminderen de rekenbelasting en dus hoge schaalbaarheid en hoge TPS Unieke datastructuur via gerichte acyclische grafieken zorgt ervoor dat schaalbaarheid en TPS hoog zijn
Data structuur Gegevens gestructureerd in blokken op volgorde van transacties die worden gevalideerd door mijnwerkers in het ecosysteem Virtueel stemmen en roddelen over roddels zorgt ervoor dat transacties door de meerderheid worden gevalideerd De datastructuur volgt het gerichte acyclische grafiekmechanisme waarbij elke transactie onafhankelijk is
Validatie van transacties Mijnwerkers hebben de bevoegdheid om een ​​transactie uit te stellen of volledig te annuleren Validatie van transacties is volgens consensus Het succes van de huidige transactie is afhankelijk van het vermogen om twee eerdere transacties te valideren
Netwerken die op het platform draaien Bitcoin en Ethereum zijn de meest populaire netwerken die op blockchain zijn gebouwd Swirlds en NOIA zijn de enige netwerken op Hashgraph NXT, Tangle en ByteBall zijn de meest populaire netwerken die DAG foundation gebruiken

Je kunt ook een gedetailleerde vergelijkingsgids bekijken over Blockchain vs Hashgraph vs Dag vs Holochain om te begrijpen hoe elk van de gedistribueerde grootboeken werkt.

Zal Hashgraph Blockchain vervangen?

Op dit moment geloven we niet dat Hashgraph blockchain zal vervangen. Hashgraph biedt echter veel voordelen ten opzichte van het gebruik van blockchain-technologie. Toch neemt de acceptatie van blockchain momenteel alleen maar toe, en met het gebruik van private blockchains zijn bedrijven nu ook bereid om blockchain te gaan gebruiken..

Er zijn al veel bedrijven die blockchain-technologie gebruiken en we geloven dat dit nog maar het begin is van een nieuw tijdperk. Aan de andere kant kan Hedera Hashgraph op zichzelf zegevieren en aan populariteit winnen zonder andere technologieën te vervangen.

Hoewel blockchain veel problemen heeft, is het niet genoeg om de populariteit van deze technologie te verminderen.

Gevolgtrekking

Hashgraph is ongetwijfeld een meer geavanceerde technologie in vergelijking met blockchain. Maar dat betekent niet dat het blockchain zal vervangen. Er zijn nog steeds projecten die blockchain beter kunnen gebruiken dan Hashgraph. Aangezien Hashgraph in privébezit is, wordt de adoptie vertraagd. We hebben Hedera Hashgraph, een openbaar Hashgraph-netwerk dat kan helpen de groei te versnellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me