We horen de hele tijd over blockchains en blockchain-beslissingsboom. Ondernemers of industrieën verdienen er miljoenen mee en veranderen in een grootschalige zakelijke industrie. Enorme innovatieve benaderingen zoals Ripple of Binance toonden veel succes.

Het is niet zo lang geleden dat Ripple pas begon als een startup van $ 10.000, kijk er nu naar. Het vindt zijn weg naar het miljard dollar kapitaal in een mum van tijd. Wat is het geheim erachter? Is blockchain het enige “geheime” ingrediënt?

Er zijn zoveel vergelijkbare projecten zoals deze die de droomharten van veel startups en ondernemingen voeden.

Het is dus heel praktisch als u erover nadenkt om de blockchain-app in uw bedrijf te implementeren of iets geheel nieuws op te starten. Maar heb je echt een blockchain-beslissingsboom nodig om je bedrijf van brandstof te voorzien? Hoe speculeer je of het ook voor jou de “wow-factor” kan zijn?

We hebben deze eenvoudige beslissingsboom voor blockchain samengesteld om u te helpen het antwoord te vinden. Spring op deze rit en kijk wanneer je blockchain moet gebruiken.

 

Contents

Heb je een blockchain nodig??

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Eerste segment: digitale activa en meerdere partijen
Hoofdstuk 2: Tweede segment: een technische benadering
Hoofdstuk-3: Derde segment: de netwerkconfiguratie
Hoofdstuk 4: Forth Segment: Final Deciding Factors
Hoofdstuk-5: EndNote

 

Hoofdstuk-1: Eerste segment: digitale activa en meerdere partijen

Heb je een tussenpersoon nodig of wil je die??

Dit is een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen voor de blockchain-beslissingsboom. Blijkbaar is in blockchain de belangrijkste attractie het omzeilen van de tussenpersoon of het netwerk. Het is echter cruciaal om te weten of u het wilt of niet. Maakt u zich geen zorgen; Blockchain-beslissingspad zal u zeker helpen om deze vraag te beantwoorden.

Om de vraag beter te begrijpen, moeten we verder analyseren hoe een tussenpersoon werkt. Tegenwoordig is tussenpersoon niet een term die we alleen gebruiken voor ‘menselijke’ derde partijen, maar het wordt ook gebruikt voor meer concrete derde partijen. Je zou een bank als tussenpersoon kunnen zien. Via banken kunnen we geld van de ene plaats naar de andere verhandelen en ook ons ​​geld opslaan.

Aan de andere kant heeft een bank tijdens een transactie veel tijd nodig om het bedrag te verifiëren en af ​​te handelen. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Dus, hoe weet u wanneer u de blockchain-beslissingsboom moet gebruiken??


Maar als je een blockchain gebruikt, heb je dit type medium niet meer nodig. Een grootboeksysteem op het netwerk staat open voor iedereen om hun transactiegegevens vast te leggen en probleemloos te valideren.

Het grootboek wordt automatisch bijgewerkt, zodat u altijd de meest recente informatie krijgt. Het beste deel hier gaat over de beveiliging. We weten hoe ons banksysteem soms faalt als gevolg van hacks of interne manipulatie. Als je echter een vraag stelt als “heb je hier een blockchain nodig?” we zullen gewoon ja antwoorden.

 

Zonder een tussenpersoon is het veiliger

Blockchain-netwerk heeft meer te maken met dit soort situaties. Het heeft een hoger beveiligingsniveau en kan een aanzienlijke mate van veiligheid bieden dan het traditionele banksysteem.

Het is niet alleen beperkt tot bankieren. Elk systeem dat mogelijk een aanzienlijk niveau van vertrouwen vereist om correct te functioneren, kan met dit nieuwe systeem werken.

Dit is een van de kritische blockchain-vragenlijsten die je jezelf zou kunnen stellen voordat je de beslissing neemt.

Blockchain kan nu het centrale administratieve systeem vervangen en alles eerlijk maken zonder de ‘tussenpersoon’ te vertrouwen. U denkt misschien dat met zoveel mensen die uw gegevens zien, ze deze niet zullen kunnen wijzigen?

Welnee! Zodra een transactieblok aan het grootboeksysteem is toegevoegd, kan niemand het wijzigen. Daarom verifieert elk knooppunt in het netwerk de transactie grondig, en nadat het overeenkomt met elke andere knooppuntinteractie, wordt het aan de lijst toegevoegd. Zo eenvoudig is het!

Uiteindelijk krijgt u een efficiëntere manier om transacties uit te voeren zonder extra tijd te verspillen. Bovendien zijn de totale kosten om een ​​blok te creëren veel goedkoper dan in het traditionele banksysteem.

Als u echter een nieuwe technologie niet kunt vertrouwen om uw werk te doen, is dat een heel ander aspect.

Maar dit is een van de vragen over blockchain die je zeker nodig zou vinden om verder te gaan.

 

Het antwoord –

JA: Als je een tussenpersoon wilt, dan is blockchain niets voor jou. Blockchain zal altijd twee peers tegelijkertijd verbinden en met het netwerk kunnen ze zonder medium communiceren. Dus als u een gecentraliseerd netwerk wilt, moet u van uw behoefte aan een tussenpersoon af.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, kan het handig zijn om de blockchain-app te gebruiken. Laten we naar het volgende blockchain-beslissingsboomsegment springen om het beter te beoordelen.

 

Wilt u werken met digitale activa?

Dit zijn de tweede vragen die we hebben over deze blockchain-beslissingsboom. Het is ook een van de kritische blockchain-vragenlijsten. Vroeger was onze handelsactiviteit een beetje anders. Alles was ouderwets zonder tussenkomst van technologie.

Elke winkelier had zijn eigen winkel of plaats waar ze al hun goederen verkochten, en we moesten daar persoonlijk heen om die bij hen te kopen. Het was een goed systeem met wederzijds vertrouwen en we konden zien wat we kochten.

Om de winkeliers van de klant aan te trekken, moesten ze zich echter anders presenteren. Iedereen had zijn eigen strategie en gebruikte verschillende mechanismen om de verkoop te vergroten.

Die dagen zijn nu allang voorbij. Nu neigen we in dit geval meer naar de technologie. Boeren hebben nu niet alleen een markt, of in sommige gevallen ook niet. Ze hebben hun online aanwezigheid van waaruit we onze spullen kunnen bestellen zonder dat zelfs maar persoonlijk te zien.

Dit e-commerce systeem domineert nu de markt. Het is dus normaal om een ​​sterke achtergrond te hebben om meer verkopen te genereren.

 

Waarom kleine bedrijven hier niet kunnen schitteren?

Grote industrieën hebben hier geen probleem mee, maar kleinere aanwezigen worden gemakkelijk genegeerd, ook al leveren ze kwaliteitsmateriaal. Het is duidelijk dat u de kans krijgt om uw producten te verkopen via grotere e-commerceplatforms zoals Amazon of eBay. Maar de dingen zijn niet hetzelfde als voorheen.

Nu krijg je meestal maar een paar opties om je aanwezigheid te versterken, en Amazon beslist de rest. U krijgt geen enkele vrijheid om een ​​speciale, aantrekkelijke functie aan uw pagina toe te voegen. Amazon heeft het gezag over uw producten en u zult ze een groot bedrag moeten betalen.

Niet alleen dat, wat gebeurt er als uw klanten uw wedstrijdproducten als suggestie op dezelfde pagina net onder uw product zien? Is dat een goede strategie voor uw verkoop??

Absoluut niet!

Dit soort chaotische systeem zou echter niet op het blockchain-platform voorkomen. Hiermee kunt u verbinding maken met uw klanten zonder tussenkomst van een derde partij.

Blockchain heeft de neiging om het licht op de kleinere bedrijven te vestigen in plaats van de grote industrieën groter te maken. Het geeft je een plek om groter en beter te worden met al je digitale middelen.

Dus als u te maken heeft met digitale activa, is Blockchain misschien wel de juiste keuze.

 

Verschillende tokens: een nieuw soort digitale activa

Niet elk digitaal activum is een product. Er zijn veel bedrijven waar u tokens als digitale activa kunt gebruiken en deze kunt gebruiken om de klus te klaren. Het zijn voornamelijk vier soorten tokens die nu op de markt zijn.

 • Valutamunten: Wordt gebruikt als valuta op het netwerk, zoals Bitcoin, Nano, enz.
 • Asset-tokens: Deze vertegenwoordigen specifieke of fysieke producten zoals activa zoals DGX (DigixDAO Gold).
 • Utility-tokens: Wordt gebruikt voor het uitvoeren van elke vorm van activiteit op het netwerk, zoals ETH (Ethereum).
 • Equity-tokens: Deze tokens geven stemrecht of een aandeel in het netwerk zoals LSK (Lisk).

Tokens zijn tegenwoordig een van de belangrijkste prijzen van de blockchain-app. Er zijn veel door blockchains aangedreven e-commerce-apps die hun eigen token hadden om mee om te gaan op het kanaal. Het is een goed initiatief, en als u deze functie wilt gebruiken, kunt u dit zonder gedoe doen.

Dat gezegd hebbende, tokens zijn ook niet essentieel voor een blockchain. Dus, hoe weet u wanneer u blockchain moet gebruiken??

Dus als je een vraag stelt als: “heb je hier een blockchain voor nodig?” Dan zouden we moeten zeggen; het hangt af van uw behoefte, niet iets dat we zeker kunnen zeggen. Het hangt grotendeels af van uw bedrijfstype en wat voor soort use-cases u bereid bent toe te voegen.

We zullen hier verder op ingaan in onze volgende vragen over blockchain.

 

Het antwoord –

JA: Als je met digitale middelen wilt werken, kan blockchain een goede manier zijn om te gaan. Het zijn duidelijk andere manieren om uw bedrijf te verbeteren zonder blockchain. Maar aangezien blockchain je de vrijheid geeft om te innoveren, is het een goed idee.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, heb je misschien meer baat bij een blockchain. Je krijgt op de een of andere manier te maken met digitale assets op het netwerk, dus het is niet nodig dat je voor de blockchain gaat. Laten we naar het volgende blockchain-beslissingsboomsegment springen om een ​​beter beeld te krijgen.

 

Bent u in staat om een ​​permanente oplossing voor de digitale activa te ontwikkelen?

Dit is een ander kritiek aspect van de blockchain-beslissingsboom. Waarom? Omdat een permanente oplossing misschien niet altijd een wenselijke staat voor u is. U wilt dus geen tussenpersoon en u wilt met digitale middelen werken. Blockchain-beslissingspad zal u zeker helpen om deze vraag te beantwoorden.

Maar kun je voor hen een permanent kanaal ontwikkelen? Zoals ze een permanent record maken? Omdat de blockchain-ontwikkelaar een belangrijke bron van vertrouwen is, is het redelijk dat mensen aannemen dat blockchains alles kunnen oplossen.

Het antwoord ligt in uw bedrijfskenmerken. Als er bij uw bedrijf veel betrouwbare partijen zijn betrokken, kunt u geen permanente oplossing voor hen ontwikkelen. Omdat voordat u een stabiele blokkering voor het activum kunt maken, al uw partijen akkoord moeten gaan met de voorwaarden en vervolgens de algehele staat van het activum moeten beheren. Blockchain-beslissingspad zal u zeker helpen om deze vraag te beantwoorden.

In de business line is het praktisch onmogelijk om te doen. Bovendien wil je zelfs een permanente blokkering? Misschien heeft uw bedrijf te maken met een productlijn die constante veranderingen in het grootboek vereist. Een bedrijf als dit dat hier met een blockchain-ontwikkelaar werkt, zou contraproductief zijn. Kortom, in situaties waarin u de informatie zou moeten wijzigen.

Dus waarom zou je hier blockchain gebruiken, het zal niet goed zijn en zeker nergens op slaan.

Wel heb je voor dit type feature een blockchain nodig?

 

Oplossing en tokens: het effect op de prijsstelling

Stel dat je er een permanente oplossing voor kunt ontwikkelen. Daarom zou u ook andere aspecten moeten zien die de prijsstelling kunnen beïnvloeden. Dit komt uit het vorige gedeelte over tokens.

Het gebruik van tokens als digitaal activum heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. Waarom veranderen de waarden überhaupt??

Welnu, daar zijn verschillende redenen voor. Zij zijn –

 • Vraag en aanbod: De vraag naar tokens voedt de prijsstelling.
 • Speciaal hulpprogramma: Elke vorm van activiteit op het netwerk waarvoor tokens nodig zijn, heeft invloed op de prijs.
 • Circulatie: Circulerende tokennummers en lockups hebben ook invloed op de prijs.
 • Uitzetten: De mogelijkheid om tokens te verdienen door uit te zetten, heeft invloed op de prijsstelling.
 • Mijnbouw: Hoeveel meer er kan worden gedolven of dat alle tokens al zijn gedolven, zal hierop van invloed zijn.
 • Nieuwe generatie tokens: Soms kan het nieuwe type tokens een prijsstijging hebben.
 • Verbrandingssnelheden: Als tokens na verloop van tijd worden verbrand, heeft dit invloed op de prijs.

 

Het antwoord –

JA: Als je een permanente oplossing voor de digitale assets kunt ontwikkelen, dan zou het een goed idee moeten zijn om voor blockchain te gaan. Een permanente blokkering op blockchain kan u zeker helpen om het gewenste zakelijke schema te behouden.

Onthoud ook dat als je het eenmaal hebt gemaakt, je het niet meer kunt veranderen. Dus daarom kunt u doorgaan naar de volgende blockchain-beslissingsboomvraag voor verdere assistent.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, heb je misschien meer baat bij het verlaten van blockchain. Blockchain kan je hier op geen enkele manier helpen.

 

Heeft u een gemeenschappelijke gedeelde database nodig??

Deze blockchain-vragenlijst hier zou een uitdaging zijn als je de eerste context niet zou begrijpen. Wilt u een gemeenschappelijke gedeelde database? Bij blockchain zul je een gemeenschappelijk grootboeksysteem moeten delen met veel andere onbekende partijen. Dat is precies hoe blockchain werkt.

U krijgt niet alleen een privédatabase voor uw bedrijf, omdat dat het primaire doel van dit netwerk zou onderbreken. Je kunt je afvragen: “Heb je hier een blockchain voor nodig? Kan ik niet zomaar een traditionele database gebruiken? ” Welnu, er zijn duidelijk enkele serieuze veranderingen dan typische databases.

Blockchain heeft een database, maar het is niet zoals de gewone die iedereen gebruikt om gegevens op te slaan. Laten we eens kijken wat ze zijn in deze Blockchain Decision Tree-checklistgids.

 

De traditionele database

Dit type databases maakt gebruik van een client-server-model van het netwerk. Een bekende klant krijgt de mogelijkheid om de gegevens die op het netwerk zijn opgeslagen op enigerlei wijze te wijzigen. De algehele controle blijft bij een hoger bevoegdheidsniveau, dat iedereen die het netwerk betreedt, kan verifiëren.

Als de autoriteit op de een of andere manier geen beveiligingsniveau biedt, gaat ook de informatie van andere partijen verloren. De malafide autoriteit kan ze uitbuiten op elke manier die ze willen.

 

Blockchain-database

Aan de andere kant heeft de Blockchain-ontwikkelaar de grootboeken gemaakt om een ​​nieuw netwerksysteem te hebben waarin alles wordt onderhouden via een knooppuntkanaal. Er zijn veel knikken op het netwerk die de informatie bekijken zonder enig menselijk contact.

Elk knooppunt daar kan administratief zijn en geprogrammeerd om te verifiëren voordat wijzigingen in het grootboek worden aangebracht of permanente gegevens worden toegevoegd. Nadat u een blok heeft toegevoegd, mogen zelfs de knooppunten geen vorig blok wijzigen. Het is een goed mechanisme dat een hoger beveiligingsniveau biedt.

 

Het belangrijkste verschil tussen blockchain en database

Blockchain-grootboeken verschillen in veel andere aspecten dan dit. Laten we eens kijken wat ze zijn:

Integriteit

Het wijzigen van gegevens of activa is bijna onmogelijk in de blockchain, maar gegevens of activa kunnen eenvoudig worden gewijzigd in databases. Blockchain heeft ook een grotere mate van transparantie, omdat alles daar in de open lucht is.

Maar typische databases verbergen de informatie voor iedereen op het netwerk.

 

Schrijftoegang

U krijgt één schrijftoegang voor één blok in de blockchain. Na het toevoegen van de informatie kan hij / zij de informatie op geen enkele manier wijzigen of wijzigen.

Maar typische databaseclients kunnen lezen, schrijven, wijzigen en verwijderen zoals ze willen.

 

Kostprijsberekening

De kosten in blockchain zijn relatief goedkoper dan databases. Databases brengen enorm veel geld binnen. Aan de andere kant kan blockchain u dezelfde faciliteiten bieden tegen lagere kosten.

 

Vertrouwen

Als uw organisatie niet op vertrouwen wil vertrouwen, dan is blockchain de juiste keuze. Aan de andere kant moet een organisatie met wederzijds vertrouwen vasthouden aan databases.

 

Het antwoord –

JA: Als je antwoord “Ja” is, heb je een blockchain-implementatie nodig. Omdat blockchain een betrouwbaar grootboeksysteem zou kunnen geven met goedkope prijzen zonder vertrouwensproblemen. Dat is daar een veilig koopje. U kunt dus direct naar het volgende blockchain-beslissingsboomsegment springen.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, moet je blockchain vermijden en met een typische blockchain werken met meer geld.

 

Werkt u met meerdere partijen?

Werken met meerdere partijen in een bedrijf vereist veel vertrouwen en wederzijds begrip. Zelfs als u elkaar vertrouwt, kunnen er meerdere manieren zijn waarop uw samenwerking kan worden beëindigd. Misschien hebben jullie niet dezelfde marketingstrategie, of misschien domineert een team veel meer dan anderen.

Wat de blockchain u ook kan helpen ermee om te gaan. Als je alle partijen het blockchain-netwerk kunt laten gebruiken, kun je alles soepel beheren. Alles wordt geüpload naar het grootboek zodat iedereen het kan zien. Hiermee krijg je een andere kijk op transparantie van zaken.

Er is dus geen enkel punt van misverstand. Maar heb je een blockchain nodig als je met meerdere partijen werkt?

 

Het antwoord –

JA: Als u “Ja” op deze vraag beantwoordt, krijgt u meteen een ja-stem voor het gebruik van de blockchain-app. Samenwerken met verschillende partijen zonder vertrouwenskwesties is altijd een slechte zaak. Blockchain kan u dus zorgeloos met elkaar verbinden.

NEE: Als u hier ‘Nee’ beantwoordt, heeft u geen blockchain nodig. U kunt blockchain echter ook op andere manieren gebruiken.

Laten we naar het volgende blockchain-beslissingsboomsegment springen om het beter te beoordelen.

 

Hoofdstuk 2: Tweede segment: een technische benadering

Wilt u een vertrouwde omgeving?

Het vertrouwen van een andere partij is altijd betrokken wanneer u zaken doet, vooral in een partnerschapsituatie. We moeten geloven dat banken ons geld veilig houden, zakenpartners zich aan hun overeenkomst houden, advocaten om ons te steunen en nog veel meer.

Wat gebeurt er als het vertrouwenskader wordt verbroken? Helaas zien we altijd dat er elke dag een groter vertrouwen wordt geschonden en daardoor lijden. Het is nu een groot probleem. Veel bedrijven hebben daarna moeite om te overleven.

Dus, hoe weet u wanneer u blockchain moet gebruiken??

Dit is waar onze volgende vragen over blockchain-beslissingsboom aan bod komen. Blockchain geeft je een platform dat helemaal geen vertrouwensband heeft. Het is een vertrouwensvrije omgeving waarin u zonder al te veel zorgen met andere partijen kunt samenwerken.

Met veel verschillende blockchain-services op de markt, is het normaal dat aan bijna elk type behoefte wordt voldaan zonder in de eerste plaats te hoeven vertrouwen.

Hoe blockchain doet het? Het is heel simpel. Het gebruikt verschillende consensusalgoritmen om alle transacties te evalueren zonder een specifieke partij meer aandacht te geven. Zo ontstaat er een eerlijk platform.

Het mechanisme begon met Proof-of-Work en betrok vervolgens andere consensusalgoritmen om het concreter te maken.

Dus de blockchain-vragenlijst is van jou, heb je een blockchain nodig om in een vertrouwde omgeving te werken of niet?

 

Het antwoord –

JA: Wil je een vertrouwde omgeving, dan moet je voor het blockchain-platform gaan. Blockchain geeft je een eerlijk midden in een bedrijf en platform waar je zorgeloos met meerdere partijen kunt werken. U kunt doorgaan naar de volgende vraag van deze blockchain-beslissingsboom en dan beter weten of u deze nodig hebt of niet.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, is het beter om blockchain te vermijden en de oude traditionele manieren te gebruiken.

 

Heeft u hoge prestaties nodig??

We hebben een punt bereikt waarop we het zullen hebben over de beperkingen van blockchain in deze checklist voor de blockchain-beslissingsboom. Als je op zoek bent naar een goed presterend platform, dan is blockchain misschien niet de enige.

Blockchain heeft veel voordelen, maar een van de beperkingen is de prestatiekloof. Hoewel veel andere blockchains het langzaam beginnen in te halen, hebben die nog steeds veel werk nodig.

Laten we eens kijken wat u kunt verwachten.

 

Complex netwerk

Hoewel het om te beginnen een nieuw hoofdstuk lijkt, heeft het toch zijn eigen deel van de complexiteit. Het hele systeem is relatief nieuw en het kan veel meer moeite kosten om er een te bouwen. Zonder context zou het veel moeilijk zijn om het netwerk in stand te houden.

 

De grootte

Blockchain wordt efficiënter met meer knooppunten op het netwerk. Hoe meer knooppunten het heeft, hoe sterker en beter het zal worden. U hebt dus een grote verscheidenheid aan knooppunten nodig die over de hele wereld zijn verspreid.

Voor kleinere maten zult u niet van al zijn vruchtbare functies kunnen genieten.

 

De snelheid

De snelheid van de transactie verschilt van netwerk tot netwerk. De meest primaire Bitcoin heeft ongeveer 10 minuten nodig om een ​​blok te verwerken. Maar er is een addertje onder het gras!

Hoe meer het wordt bevolkt, hoe langer het duurt om een ​​blok te valideren. Het kan dus zelfs dagen duren om dat te verwerken.

De snelheidsproblemen worden aangepakt en er zijn al veel protocollen die in vergelijking hiermee supersnel zijn. Dit schuilt echter ongetwijfeld nog steeds in de ondermaats presterende lijst.

Andere factoren zijn beveiligingsprotocollen en politieke kwesties. Dus je ziet dat blockchain je misschien niet de ultrasnelle standaarden kan geven, maar het kan nog steeds een goede back-up bieden.

 

Het antwoord –

JA: Als je een snelle prestatie wilt, dan is het beter om voorlopig niet met blockchain te werken. Er zijn enkele netwerken die u de gewenste back-up kunnen geven, maar er zullen ook enkele beperkingen zijn. Er is geen netwerk zonder enige beperking, en blockchain is daar geen uitzondering op.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, kun je blockchain gebruiken. Laten we naar het volgende blockchain-beslissingsboomsegment springen om het beter te beoordelen.

 

Omvat uw vereiste grote opslageenheden??

Elk bedrijf is anders en wordt geleverd met een behoorlijk deel van de vereisten. Een van de basisvereisten is een opslagruimte. Nu alles digitaal wordt opgeslagen, is het normaal om een ​​grote hoeveelheid opslagruimte te verwachten die alleen voor u bestemd is.

Het is echter misschien niet allemaal zonnig op een dag in het blockchain-netwerk. Blockchain werkt met veel individuen tegelijk. Het bieden van een grote opslageenheid is een van de problemen waarmee het momenteel wordt geconfronteerd. Grote opslageenheden met alle extra beveiligingskanalen zullen op de lange termijn duur zijn.

Als u aan een levenslange investering denkt, zou u minimaal $ 100 per GB moeten betalen. Dat is veel geld voor een kleine hoeveelheid ruimte.

Elke GB is geschikt voor maximaal 500.000 transacties. Dus als u nadenkt over een enorm plan op brancheniveau dat met miljoenen gebruikers samenwerkt, kunnen we niet echt inschatten hoe duur blockchain kan worden.

En als je andere op blockchain gebaseerde projecten doet, hoef je het geld niet uit te geven, maar moet je je database delen met andere grote partijen. Uiteindelijk is het nog steeds een van de tekortkomingen van Blockchain.

Er zijn enkele concepten op bedrijfsniveau geweest en de blockchain-ontwikkelaar probeert dit probleem op te lossen. Maar heb je een blockchain nodig als je grote opslagruimtes nodig hebt??

 

Het antwoord –

JA: Als u “Ja” beantwoordt in deze blockchain-vragenlijst, kan blockchain u hier mogelijk niet van dienst zijn. Het is beter om hiervoor naar andere oplossingen te gaan.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, moet je naar blockchain kijken. Het kan aan uw kleinschalige eisen voldoen zonder enige inbreuk op de beveiliging. Laten we nu naar het volgende gedeelte van onze blockchain-beslissingsboomgids gaan.

 

Bent u op zoek naar contractuele oplossingen?

Traditioneel kunnen contractuele relaties of contracten voor beide partijen een problematische situatie worden. Het verwerken van alle wettelijke rechten of het betalen van een gelijk bedrag, wordt soms compleet over het hoofd gezien.

Met de nieuwe introductie tot slimme contracten, kan uw leven veel comfortabeler worden dan voorheen. Met slimme contracten kunt u een specifieke reeks regels instellen en zodra deze is vervuld, wordt het geld automatisch vrijgegeven of worden alle betaalmiddelen verdeeld..

Het proces elimineert in feite veel gedoe op de lange weg. Verzekeringsmaatschappijen kunnen er het meest van profiteren. Telkens wanneer een nieuwe klant een verzekeringspolis afsluit, kan de verzekeraar een contract opstellen op basis van de regels op het netwerk, en wanneer aan bepaalde gebeurtenissen wordt voldaan, wordt het geld automatisch vrijgegeven.

Het is een simpele truc. Niemand hoeft nu te lijden onder het ondertekenen van alle contracten of het verstrikt raken in het systeem. Het is een methode die werkt. Hetzelfde kan worden gedaan met projecten. U krijgt een eerlijke deal zonder dat iemand enige partijdigheid krijgt.

Dus, heb je een blockchain-beslissingsboom nodig voor dit type functie??

 

Het antwoord –

JA: Als uw antwoord “Ja” is, moet u zeker blockchain gebruiken voor contractuele oplossingen. Met slimme contracten kunt u projecten stroomlijnen zonder overlast van al het papierwerk.

NEE: Als u hier met “Nee” antwoordt, stelt u vast dat u geen blockchain nodig heeft. Het is dus beter om over te stappen op andere oplossingen. Laten we naar het volgende blockchain-beslissingsboomsegment springen om het beter te beoordelen.

 

Hoofdstuk-3: Derde segment: de netwerkconfiguratie

Heeft u geen of weinig verandering nodig in de regels op het systeem??

Dit is een ander cruciaal punt in onze Blockchain Decision Tree-gids. Iedereen ziet blockchain als een onveranderlijk systeem. Waarom? Het is omdat u geen regels in het systeem kunt wijzigen om het gunstiger voor u te maken. Het systeem staat het niet toe en blockchain zorgt zo voor een balans tussen de projecten.

Omdat het gedecentraliseerd is, zijn dit soort kenmerken gewenst, want als iemand een bestuurlijke macht zou kunnen hebben, hoe zou er dan eerlijke handel zijn??

Daarom heb je geen of heel weinig controle over de primaire regels van het systeem. Het is echter misschien niet zo onveranderlijk zoals ze zeggen. Er is een kans op een aanval van 51% die de traditionele manieren van het systeem kan verstoren.

Als een groep mijnwerkers de controle over meer dan 50% van het netwerk overneemt, kunnen ze het systeem expliciet controleren. Ze kunnen de transacties van andere mensen stoppen en zelfs het geldbedrag verdubbelen. Door dit te doen, kunnen ze de manieren van traditionele regels veranderen en zelf nieuwe regels opstellen, wat niet te verwachten is.

Het risico van een aanval van 51% is echter prominenter voor het bewijs van werk, maar andere consensusmechanismen hebben al gezorgd voor een veiligere omgeving. U hoeft zich daar dus geen zorgen over te maken.

 

Het antwoord –

JA: Als je het goed vindt als de inhoudsregels niet worden gewijzigd, moet je het zeker uitproberen. Het is een prachtig project dat gemakkelijk past bij uw bedrijfstype. U kunt vanaf hier doorgaan naar het volgende hoofdstuk van deze blockchain-beslissingsboomchecklist.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, is het beter om te kiezen voor een systeem dat je meer vrijheid geeft om mee te werken. Ook al geeft blockchain je niet de vrijheid, maar alle regels van het systeem zijn opgesteld om het decentralisatieaspect te behouden.

 

Heeft u gedeelde schrijftoegang nodig??

Sla dit punt nooit over in onze Blockchain Decision Tree-gids.

U krijgt schrijftoegang in elk type blockchain, maar u kunt deze niet wijzigen. U krijgt alleen-lezen toegang tot het grootboek en kunt inhoud toevoegen, maar u krijgt geen rechten om ze in de toekomst te bewerken. Bitcoin is een van de vele namen van dit soort openbare systemen.

Er is ook een ander soort blockchain die speciale machtigingen biedt om de informatie te schrijven, openen of lezen. Dit type mechanisme heeft controle over de transacties en kan ook hun rollen op het netwerk schetsen.

Er is ook een kwestie van zorgen voor identiteitsbeheer. Dit type concept staat bekend als Federated blockchains. Private Blockchain heeft ook vergelijkbare kenmerken. Ripple is een toegestane blockchain systeemvoorbeeld hier.

Dit soort natuur wordt niet gezien in openbare. Dus, hoe weet u wanneer u blockchain moet gebruiken??

 

Het antwoord –

JA: Als je hier ook ‘Ja’ antwoordt, stellen we vast dat je naar blockchain moet kijken. Zoals u echter weet, zijn er verschillende soorten blockchain, zullen we nog twee vragen stellen om te beslissen welke het beste bij u past. Laten we dus verder gaan en kijken wat we hebben in de volgende twee vragen in deze blockchain-beslissingsboomgids.

NEE: Als je antwoord “Nee” is, heb je geen blockchain-oplossingen nodig om je spel een boost te geven. U kunt een andere beschikbare oplossing uitproberen om een ​​nieuwe functie aan uw project toe te voegen. Helaas eindigt onze reis hier.

 

Hoofdstuk 4: Forth Segment: Final Deciding Factors

Heeft u controle nodig over de functionaliteiten?

Zoals we al zeiden, is eerdere controle een relatieve term in de blockchain-app. Bij private blockchain moet je een geverifieerd protocol doorlopen om toegang te krijgen tot het netwerk. Het belangrijkste verschil tussen publieke en private blockchain is de controle over de deelnemers.

De consensus zal beslissen wie aan het stemsysteem of rechten zal deelnemen en het grootboek zal bijhouden. De eigenaar krijgt een optie om vermeldingen te verwijderen, te bewerken of te negeren, indien nodig.

Dus in zekere zin is een privésysteem niet gedecentraliseerd, maar meer een gedistribueerd concept. Hier werkt u met een gesloten database en kunt u soms transacties niet valideren of verifiëren of regels wijzigen.

 

Het antwoord –

JA: Controle willen willen hebben over de functionaliteiten is normaal. Blockchain-beslissingsboom kan u in staat stellen om een ​​beperkte hoeveelheid controle te hebben met hun privé- of federatief systeem. Dus als het antwoord “Ja” is, moet u voor een Private Blockchain-platform gaan.

NEE: Als je antwoord ‘Nee’ is, gaan we verder met de volgende vragen over de blockchain-beslissingsboomgids om de laatste oproep voor je te maken.

 

Wilt u transacties openbaar maken?

Deze vraag is cruciaal als u niet kunt beslissen welke kant u moet kiezen. Blockchain-beslissingspad zal u zeker helpen om deze vraag te beantwoorden. Openbare blockchains zijn open en iedereen kan het protocol openen en downloaden wanneer ze maar willen. Het is redelijk verspreid en u krijgt bij dit type het beste gedecentraliseerde omgevingsgevoel.

Elke transactie die u doet, wordt echter geregistreerd in een openbare database. Het betekent dat u andere transacties kunt zien en dat mensen de uwe ook kunnen zien.

Dit kan soms een ongewenste factor zijn in het bedrijfsleven, dus als u er 100% zeker van bent dat u transacties openbaar wilt maken, profiteert u meer van openbare transacties. U krijgt hier ook een grote hoeveelheid beveiliging in vergelijking met privékanalen.

 

Het antwoord –

JA: Sommige mensen willen totale transparantie in hun grootboeksysteem, anderen willen meer controle over de toegang. In privé blockchains zou u authenticatie nodig hebben om toegang te krijgen tot het grootboek. Maar in het openbaar heb je geen vereisten. Dus als u openbare transacties wilt, kunt u het beste voor een openbare blockchain gaan.

NEE: Aan de andere kant, als uw antwoord nee is, moet u overstappen op private blockchain, aangezien u daar meer van zult profiteren voor uw bedrijf.

En alle vragen over de beslissingsboom van blockchain eindigen hier.

 

Hoofdstuk-5: EndNote

Dus al deze vragen in ons blockchain-beslissingsboommodel zouden je helpen erachter te komen of dit een noodzakelijke factor is of niet. Misschien is het goed om in een blockchain te investeren; misschien is het niet. Dit beslist u uiteindelijk.

Dus, wat gaat u doen? Zult u de “blockchain” omarmen die alle mogelijkheden heeft om onze traditionele systemen te veranderen? Of wil je deze uitzitten en anderen in het spel laten spelen? De keuze is aan jou.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me