Naarmate de economie meer vraag in de nutssector projecteert, wordt deze ook geplaagd door veel problemen. Deze gids behandelt alle problemen en zorgt voor een link tussen blockchain en nutsbeheer om te begrijpen hoe deze technologie alle problemen kan oplossen.

Het hulpprogramma is een groot spectrum om mee te werken. Het omvat alle elementen die we nodig hebben om dagelijks te functioneren: gas, elektriciteit en water. Dit zijn enkele van de basiselementen van nut, maar het spectrum hiervoor is veel groter.

Het probleem is dat ons verbruik van deze voorzieningen of energieën niet efficiënt genoeg is. Als gevolg hiervan branden we langzaam door onze reserve en stoten we ook veel koolstof uit in onze atmosfeer. Door divers wanbeheer en corruptie worden de bedrijven in deze branche ook elk jaar met grote verliezen geconfronteerd.

Het gebruik van blockchain in utility kan het scenario veranderen. Hoewel blockchain niet de enige remedie is voor alle problemen in deze sector. Maar het heeft de mogelijkheid om een ​​groot deel ervan te verminderen. We zullen dus zien hoe deze technologie deze industrie en ons dagelijks leven kan beïnvloeden.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus

Blockchain in gebruik: wat zijn de problemen van deze sector?

In werkelijkheid brengt deze sector veel problemen met zich mee, en de meeste hebben een onmiddellijke oplossing nodig. Daarom zal het gebruik van blockchain in de nutssector helpen bij het aanpakken en verminderen van alle problemen.

Lage klanttevredenheid

Een van de belangrijkste problemen in deze branche is de afnemende klanttevredenheid. In werkelijkheid draait de infrastructuur voor deze industrie nog op een heel oud model. Daardoor kan het het veranderende gedrag van de klanten niet bijhouden. Consumenten zijn dus niet tevreden met wat ze krijgen.

Een kwart van de bevolking in de VS lijkt bijvoorbeeld geen kraanwater te drinken. Maar waarom dan? Dit komt strikt door de slechte geuren, die verband houden met de angst voor waterveiligheid. Dus als de bevolking zich niet veilig voelt om het te drinken, dan heeft de nutssector in dit opzicht ernstig gefaald.

Verhoogde onderhoudskosten

De onderhoudskosten van deze sectoren zijn extreem hoog. Volgens experts waren de distributie- en transmissie-infrastructuren niet toereikend en waren er weinig investeringen. Aan de andere kant stijgen de onderhoudskosten van deze sector vanwege het gebrek aan onvoldoende investeringen. Als gevolg hiervan zijn de serviceprestaties niet toereikend, waardoor de betrouwbaarheid van de infrastructuur afneemt.

Weet jij wat dat betekend? Het betekent dat een minder betrouwbare infrastructuur resulteert in meer onderhoudskosten, en wederom verlaagt het de kwaliteit. Het is een oneindige maas in de wet waarin zowel de kosten zullen blijven stijgen als de kwaliteit zal blijven afnemen.


Ineffectief vermogensbeheer

Activa vormen de basis van de nuts- en elektriciteitssector. Praktisch gezien zijn dit pijpleidingen, transformatoren, elektrische kabels en nog veel meer. Maar in werkelijkheid hebben de organisaties niet op één plek een goed, alomvattend beeld van hun activa. Als gevolg hiervan vinden ze het vrij moeilijk om alle activa bij te houden en dienovereenkomstig te beheren. Maar zonder goed beheer zullen de prestaties drastisch dalen, waardoor de kosten om ze te onderhouden toenemen. Omdat de meeste van deze bedrijven nog steeds papieren documenten gebruiken, is het op de lange termijn nog moeilijker voor hen. Activabeheer is dus een heel belangrijke factor als het gaat om nutsvoorzieningen.

Coördinatie bij gedistribueerde stroomopwekking

De energieopwekking is strikt gecentraliseerd, en dat is al heel lang zo. Door de opkomst van nieuwe en betere technologieën wordt het model nu meer dan ooit geconfronteerd met uitdagingen. Het probleem met het gedistribueerde energiemodel is dat er onvoldoende infrastructuur is om tussen hen te coördineren.

Nu vragen de overheid of andere autoriteiten de nutssector om zowel gecentraliseerde als gedistribueerde stroombronnen onder te brengen. Dat betekent dat de bedrijven veiligheid en betrouwbaarheid moeten bieden in beide richtingen en de klant. Maar dit is geen eenvoudige taak en de industrie is niet volledig uitgerust om de problemen het hoofd te bieden.

Lees ook: Blockchain-definitie: de echte betekenis van blockchain-technologie

Slechte cyberveiligheid

Het lijkt misschien alsof deze branche niet te maken heeft met cyberaanvallen, maar in werkelijkheid heeft deze branche ook te maken met dit soort aanvallen. In werkelijkheid, of het nu om financiële of om welke politieke reden dan ook was, maar de nutssector is zwaar het doelwit van slechte actoren. Sterker nog, de pogingen om het systeem te doorbreken nemen alleen maar toe, en de infrastructuur is daar zeker niet geschikt voor.

Omdat deze systemen een single point of failure hebben, kunnen de kwaadwillenden die kwetsbaarheid gebruiken en een aanval lanceren. Daarom heeft deze sector een sterk netwerksysteem nodig dat alle gegevens kan beschermen tegen de slechte spelers.

Verantwoordelijkheid voor het milieu

In alle bedrijfstakken in de nutssector zullen de investeringen in milieuverantwoordelijkheid in de toekomst nog meer toenemen. Momenteel is geen van deze sectoren in staat om op enigerlei wijze schone energie aan te bieden. Meer nog, elektriciteits- en gasbedrijven zullen in dit opzicht de meeste impact hebben. In werkelijkheid is het probleem dat deze sector een flinke hoeveelheid koolstof uitstoot in het milieu. Het verminderen ervan is dus een grote uitdaging.

Omdat ze hun uitstoot niet kunnen volgen, kunnen ze bepaalde protocollen niet implementeren om ze op enigerlei wijze te behouden of te verminderen.

Dynamisch prijzen

De veranderende prijsstelling van nutsbedrijven is een groot punt van zorg voor de consumenten. In werkelijkheid kunnen de prijzen sterk afhangen van de economie van een land of de wereld. Elke verschuiving in de wereldeconomie kan dus de prijsstelling veranderen. Maar het probleem komt wanneer de consumenten de prijsverschuivingen moeten bijhouden.

Meer nog, het is een nog grotere zorg voor commerciële en industriële klanten, omdat ze een groot aantal vergoedingen moeten betalen om de services te krijgen. Zelfs op dit moment hebben deze bedrijven geen bepaalde desktop-app of mobiele app om de klanten over de wijziging te informeren. Daarom vermindert het de klanttevredenheid echt en verhoogt het de spanning in de branche.

Wil je weten hoe blockchain de betalingssector kan beïnvloeden? Bekijk nu onze uitgebreide gids over blockchain in betalingsindustrieën!

Inefficiënte energieopslag

Een ander groot probleem is het probleem van de energieopslag. Niet alleen energie, maar elk soort hulpprogramma heeft ook niet voldoende opslagbeheer als het nodig heeft. Door het ontbreken van goed beheer voldoen de bedrijven in dit geval niet aan de eisen van de klanten.

Veel bedrijven hebben bijvoorbeeld geen goede en beveiligde opslagmogelijkheid voor elektriciteit. Zo gaat in verschillende fasen de geproduceerde elektriciteit verloren en wordt de wereld geconfronteerd met ernstige black-outs.

In een wereld waarin mensen voornamelijk afhankelijk zijn van elektronica en verschillende producten die elektriciteit nodig hebben, kan een black-out die levensstijl gemakkelijk verstoren.

Frauduleuze facturering

Het grootste probleem is de toenemende corruptie in deze sector. Veel consumenten krijgen bijvoorbeeld te maken met valse of gedocumenteerde energierekeningen, ook al weten ze duidelijk dat ze niet zoveel energie hebben verbruikt. Echter, vanwege het gebrek aan goede beveiliging, maakt een slechte speler binnen het systeem daar misbruik van.

In sommige gevallen zijn contactadvertenties met een hoge autoriteit zelfs in het schema van frauduleuze facturering. Klagen of stappen ondernemen tegen deze rekeningen levert dus geen resultaten op. De situatie is momenteel enorm uit de hand gelopen en het zijn de consumenten die eronder lijden.

Gebrek aan doorzichtigheid

Alle processen in de nutssector zijn niet transparant. Velen kunnen het dus exploiteren voor hun persoonlijk gewin. Het kan het bedrijf zelf exploiteren of zelfs de klanten exploiteren. Vanwege dit probleem wordt er met veel van de documenten geknoeid en moet het bedrijf de situatie aanpakken wanneer het te laat is.

Bovendien schaadt dit ook de reputatie van bedrijven als het bedrijf de situatie laat escaleren.

Lees vergelijkbaar onderwerp: Blockchain voor logistiek: een revolutie in de industrie

Voordelen van blockchain in de nutssector

Nu u op de hoogte bent van het waarschijnlijke probleem van deze sector, moet u ook leren hoe blockchain voordelen kan bieden aan deze sector.

Blockchain biedt enkele basisfuncties die in dit opzicht van pas kunnen komen. Blockchain biedt bijvoorbeeld transparantie, en dat kan deze sector helpen om corruptie tegen te gaan. Het gebruik van blockchain in de nutssector om de transparantie in elke fase te vergroten, is dus een enorm pluspunt.

Nogmaals, de hoeveelheid beveiliging die u krijgt met blockchain in de nutssector is verbluffend. Er zijn al veel populaire applicaties op de markt die wel beveiliging bieden, maar geen enkele staat zelfs maar in de buurt van de blockchain.

In werkelijkheid zal het gebruik van cryptografie en andere protocollen om alle gegevens afzonderlijk te beveiligen en te verifiëren, de integriteit van deze sector waarborgen. Dus hoeveel slechte spelers ook proberen het netwerk te infiltreren, ze kunnen het niet.

Het gedistribueerde karakter van de technologie zal u ook helpen het consumentenvertrouwen te behouden. Zoals u al weet, verliezen consumenten langzaamaan hun vertrouwen door de toenemende invloed van gecentraliseerde autoriteiten. Maar aangezien blockchain kan helpen om een ​​gedecentraliseerde aanpak te ondersteunen, zal het gemakkelijker zijn om het systeem te vertrouwen, aangezien de gecentraliseerde autoriteit zeer weinig macht over het netwerk zal hebben..

Dit is de reden waarom u blockchain zeker als hulpprogramma moet gebruiken om de beste optie voor uw bedrijf te krijgen.

Blockchain is perfect om de efficiëntie van uw bedrijf te verhogen. Lees nu meer over de implementatiestrategie voor blockchain!

Gebruik gevallen van Blockchain in Utility

Er zijn veel populaire gebruiksscenario’s in deze sector. Hier zullen we enkele van de meest effectieve bespreken die momenteel op de markt worden gebruikt. Dus laten we eens kijken wat ze zijn –

Tokenizing-hulpprogramma’s

Een van de eerste toepassingen van blockchain in de energiesector is het tokeniseren van hulpprogramma’s. In werkelijkheid verspilt het grootste deel van het land meer of minder energie. Maar de VS lijkt op nummer 1 te staan. Wist je dat bijna 71% van de energie verloren gaat tijdens transport??

Meer nog, meer dan 20% van het nut in de productiesector wordt niet eens gebruikt! Dit is zeker geen effectieve manier om aan al onze nutsbehoeften te voldoen als we over zeer beperkte middelen beschikken als het om hulpprogramma’s gaat.

Het gebruik van blockchain om deze hulpprogramma’s te tokeniseren, zal echter helpen om een ​​grote hoeveelheid verspilling te verminderen. Meer nog, het symboliseren van deze hulpprogramma’s zal helpen om de energie van dag tot dag bij te houden.

Juist onderhoud van micronetwerken

Een ander populair gebruik van blockchain bij de handel in nutsbedrijven is het onderhoud van microgrid. Vroeger werd het gecentraliseerde elektriciteitsnet als een goede energiebron beschouwd, maar na verloop van tijd resulteerde dit in meer energieverliezen en inefficiëntie. Om hiermee om te gaan, worden microgrids geïntroduceerd. Het lokaliseert feitelijk de elektriciteitsnetten en helpt de stroom op gang te houden.

Maar ze hebben ook een goed monitoringsysteem nodig. Hier kan blockchain ingrijpen en helpen om alle energietransacties te monitoren. Meer nog, het kan ook helpen bij het bewaken van het stroomverbruik om de vraag van tevoren te voorspellen.

Peer-to-peer handel in energie

Een ander goed gebruik van blockchain in de energiesector is peer-to-peer energiehandel. In werkelijkheid is een van onze basisvoorzieningen elektriciteit. De nutssector is echter te inefficiënt om aan alle eisen van de consument te voldoen. Als gevolg hiervan hebben veel landen niet elke dag een constante stroom elektriciteit.

Maar met blockchain kunnen de consumenten hun onaangeboorde elektriciteitsbron gebruiken. Ze kunnen bijvoorbeeld batterijopslag of enige vorm van zonne-energie rechtstreeks verkopen aan een andere peer die het nodig heeft. Daarom zal het niet alleen het probleem oplossen, maar het zal ook een nieuw soort zakelijke mogelijkheid creëren voor individuen.

Geautomatiseerde stimulans voor hernieuwbare adoptie

De populariteit van hernieuwbaar nut neemt toe. In werkelijkheid schaadt het proces van het extraheren van veel hulpprogramma-elementen het milieu op verschillende manieren. De druk voor bedrijven om nieuwe en verbeterde energiebronnen toe te passen, is dus ongekend hoog. Veel bedrijven staan ​​echter nog niet te popelen om daarvoor de benodigde infrastructuur te gaan implementeren.

Bovendien willen de consumenten in veel gevallen bepaalde regels niet volgen voor het beheer van het hulpprogramma dat ze krijgen. Maar met blockchain kunnen overheden of bevoegde autoriteiten geautomatiseerde prikkels bieden aan de mensen of bedrijven die hernieuwbare infrastructuren adopteren.

Dit gebruik van blockchain in de energiesector zal langzaamaan interesse wekken voor het hergebruik van hulpprogramma’s.

Wil je meer use-cases voor blockchain bekijken? Bekijk nu de top 20+ blockchain-use-cases!

Versnelling van de acceptatie van elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen zijn nu meer dan ooit afhankelijk van nutsvoorzieningen. Omdat ze op elektriciteit werken en het nodig hebben om goed te functioneren, is het een ander belangrijk element dat veel energie verbruikt.

Hoewel het concept van elektrische auto’s zelfs in het afgelopen decennium een ​​vreemd concept was, is het op dit moment allemaal echt. Steeds meer bedrijven rollen hun eigen elektrische voertuigtype uit om het protocol voor schone energie te stroomlijnen.

Een van de meest prominente use-cases van blockchain in nutsbedrijven is dus de versnelling van de acceptatie van elektrische voertuigen. Met behulp van blockchain kunnen de bedrijven een goed netwerksysteem hebben en een handelssysteem tussen chauffeurs aanbieden.

CO2-uitstoot verminderen

Een ander groot probleem van deze sector is de verhoogde hoeveelheid koolstofemissie die optreedt als gevolg van de productie van deze hulpprogramma’s. Deze grotere hoeveelheid koolstof veroorzaakt enorme schade aan het milieu. Omdat deze bedrijven echter geen goede trackingoptie hebben, kunnen ze deze niet volgen en de uitstoot strategisch verminderen.

Maar met blockchain-use-cases in nutsbedrijven is het mogelijk om de CO2-uitstoot voorgoed te verminderen. In werkelijkheid zal blockchain in de nutssector een volgmethode bieden. Deze methode zal snel de risicozones lokaliseren en helpen om de uitstoot strategischer te verminderen. Zodat de bedrijven dit probleem eindelijk kunnen opsporen en voorgoed kunnen elimineren.

Lagere onderhoudskosten

Een ander voorbeeld van blockchain-use-cases in nutsbedrijven zijn de lagere onderhoudskosten voor de industrie. Zoals u al weet, zijn de onderhoudskosten van deze sectoren extreem hoog. Aan de andere kant stijgen de onderhoudskosten van deze sector vanwege het gebrek aan onvoldoende investeringen. Het resultaat is dat de serviceprestaties niet goed zijn en dat de betrouwbaarheid van de infrastructuur afneemt.

Dit is waar blockchain een rol kan spelen. In werkelijkheid kan blockchain helpen om de hele supply chain effectiever te stroomlijnen. Op deze manier weten bedrijven wat er speelt in welk stadium. Dit verlaagt de onderhoudskosten en helpt slechte omstandigheden te voorkomen.

Zorg voor groothandelsvoorzieningen

Een ander geweldig gebruik van blockchain is in de handel in nutsbedrijven. Hier kunnen bedrijven zich concentreren op het distribueren van groothandelsvoorzieningen aan de eindgebruikers. Dus door blockchain te combineren met IoT-apparaten, kunnen ze het gebruik eenvoudig en zonder problemen volgen en verhandelen. Meer nog, op deze manier kunnen consumenten het hulpprogramma rechtstreeks bij de bron kopen in plaats van via een detailhandelaar. Het facturatie- en meetproces van de hulpprogramma’s kan vanaf één punt worden gedaan. Het is dus handiger voor veel mensen. Ook zijn openbare blockchain-platforms perfect voor dit soort projecten.

Beter beheer van nutsgegevens

Blockchain in de handel in nutsvoorzieningen kan een beter gegevensbeheersysteem bieden. In werkelijkheid zijn alle processen in de nutssector niet transparant. Velen kunnen het dus exploiteren voor hun persoonlijk gewin. Het kan het bedrijf zelf exploiteren of zelfs de klanten exploiteren. Dus zonder goed gegevensbeheer en beveiliging wordt de situatie alleen maar erger.

Maar met blockchain in gebruik, krijgt de industrie het transparante systeem dat het nodig heeft. Meer nog, blockchain kan fraudebestendig gegevensbeheer bieden, waardoor niet alleen de gegevens worden gesorteerd, maar ook worden beveiligd.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Bedrijven die Blockchain gebruiken in de nutssector

Enel Group

Enel Group gebruikt blockchain in de nutssector voor de handel in nutsvoorzieningen. Volgens het bedrijf verliep het proces super soepel en had het geen centrale makelaar nodig om het te doen. Bovendien hoefden ze minder geld te investeren in de inkoop van elektriciteit omdat er geen tussenpersoon was.

Engie

Engie is een ander bedrijf dat blockchain gebruikt in de nutssector om interne blockchain-implementatie te stroomlijnen. In werkelijkheid hebben ze de proof of concept van hun project al uitgeprobeerd en 2 producten uitgerold: Rockside en Dojo. Tot nu toe gebruiken ze Ethereum als basis van het project.

TEPCO

TEPCO gebruikt ook blockchain in hun energiebedrijf. Samen met de Itochu Corporation werken ze aan een platform om overtollige elektriciteit te verhandelen. Meer nog, het bedrijf zal binnenkort in de eerste helft van de komende 2021 een proof-of-concept-project starten.

E.ON

E.ON zet blockchain ook in voor de energiesector. In werkelijkheid hebben ze al een platform ontwikkeld dat hun klanten zal helpen volledige transparantie en controle te krijgen over hun eigen energieverbruik. Bovendien vroegen ze ook octrooi aan op deze nieuwe vorm van systeem.

KEPCO

KEPCO of Korea Electric Power Corporation gebruikt ook blockchain voor stroomdistributie. Momenteel hebben ze een contract getekend met twee lokale leveranciers voor het afhandelen van Renewable Energy Certificates (REC’s). Ze geloven dat blockchain op de lange termijn nieuwe mogelijkheden voor hen kan openen.

Iberdrola

Iberdrola is een van de grootste Spaanse elektriciteitsbedrijven. In werkelijkheid gebruikt dit bedrijf ook blockchain in stroomdistributie. Meer nog, ze hebben onlangs een op blockchain gebaseerde test voltooid om te zien of de geleverde stroom en de verbruikte stroom volledig hernieuwbaar is. En ze zijn verheugd aan te kondigen dat het project een enorm succes was. Nu zullen ze blockchain gebruiken om de acceptatie van hernieuwbare energie te versnellen.

Lees verder: Blockchain in de landbouw: use cases en voorbeelden

Exelon

Exelon is ook een van de bedrijven die blockchain gebruiken. Eigenlijk is een van hun subbedrijven ComEd degene die de technologie in deze sector gebruikt om de efficiëntie op alle mogelijke manieren te verhogen. Ze zijn ook van plan om de technologie gedurende meer dan drie jaar uit te testen om het concept volledig te begrijpen.

Kansai Electric Power

Kansai Electric Power gebruikt blockchain als hulpprogramma voor handelsdoeleinden. Meer nog, ze zijn van plan om zonne-energie te gebruiken als handelshulpprogramma. Ze testen de technologie echter nog steeds en we hebben nog geen idee van een definitief platform.

Centrica

Centrica gebruikt ook blockchain als hulpprogramma voor peer-to-peer-handel in hulpprogramma’s. Momenteel werken ze samen met Verv en zitten ze midden in een proef over hoe de gemeenschapsenergie P2P wordt verhandeld. Meer nog, de proef werkt samen met lokale gemeenschappen om te zien hoe het trainingssysteem daadwerkelijk zal verlopen.

TenneT

TenneT is een ander enorm bedrijf dat blockchain gebruikt om een ​​unieke manier van elektriciteitsdistributie aan te bieden. Het project omvat voornamelijk het afnemen van elektriciteit uit consumentenbatterijen, zonnepanelen en elektrische voertuigen om vraag en aanbod van elektriciteit op peil te houden. Hier kan blockchain een perfecte mix van aanbod bieden en het hele proces grondig stroomlijnen.

Er zijn zoveel bedrijven over de hele wereld die blockchain-technologie voor hun bedrijf gaan gebruiken. Bekijk de top 50 bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor meer informatie over hoe ze het gebruiken.

Eindnoot

De nutssector is echt een enorme industrie die bepaalde veranderingen in de infrastructuur moet aanbrengen om gelijke tred te houden met de snelle wereld. We hebben in deze gids veel problemen in deze sector genoemd. Al deze problemen zijn uiterst cruciaal en moeten zo snel mogelijk worden opgelost.

Dat is de reden waarom het gebruik van blockchain als nutsbedrijf kan voorkomen dat de industrie uit elkaar valt. Het gebruik van deze technologie zorgt ervoor dat de consumenten de bedrijven weer vertrouwen en het zal ook eventuele corruptie uit de wereld helpen. Wij geloven dat dit een unieke kans is voor de nutssector om blockchain te gebruiken en hun systemen ten goede te upgraden.

Dus elke beginneling die deze technologie een beetje beter wil begrijpen en blockchain-projecten in deze branche wil implementeren, moet beginnen met onze gratis blockchain-cursus. U kunt zich ook inschrijven voor blockchain-cursussen om een ​​bekwame professional te worden. Waarom wachten? Zet nu de eerste stap richting uw doel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me