Hoe Blockchain te implementeren om uw bedrijf krachtiger te maken?

Velen van jullie vragen zich af hoe je blockchain voor je eigen bedrijf kunt gebruiken en er de vruchten van kunt plukken. We zullen het proces doorlopen om blockchain-technologie voor bedrijven te implementeren en u helpen het concept beter te begrijpen.

Blockchain-technologie is in eerste instantie ontwikkeld om tegemoet te komen aan de digitale valutahandel. De technisch onderlegde wereld realiseerde zich echter al snel dat er andere manieren zijn waarop blockchain kan worden gebruikt.

Blockchain-technologie is volkomen logisch voor bedrijven die in een breed scala van industrieën werken om blockchain te implementeren. Als u zich nog steeds afvraagt ​​of blockchain de juiste oplossing is voor uw zakelijke behoeften, dan is hier een geweldige gids die u kan helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Voorlopig vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u blockchain voor uw eigen bedrijf kunt gebruiken en hoe u hiervan kunt profiteren. Dergelijke problemen worden altijd in verband gebracht met nieuwe technologieën, dus maak u geen zorgen, u bent niet de enige. Dit is precies waarom we hier zijn om u in detail te begeleiden bij het implementatieproces van blockchain.

Schrijf nu in: Gratis Blockchain-cursus

Hoe Blockchain te implementeren?

Voordat bedrijven blockchain-technologie implementeren, is het absoluut noodzakelijk dat ze eerst identificeren wat het beste en meest relevante gebruik is om blockchain te cementeren als een winstgevend bezit in plaats van een kostbare verplichting..

Als bedrijfsleider moet u echter eerst toegeven dat blockchain er is om te blijven. Je kunt er gewoon niet meer omheen. Bovendien biedt het praktische oplossingen voor veel van uw dagelijkse zakelijke functionele problemen.

De best mogelijke zet is om blockchain te implementeren. Laten we ermee aan de slag gaan!

Ontdek kansen

Heb je de inspiratie om mee te beginnen niet nodig? Momenteel zijn er nogal wat voorbeelden en toepassingen van blockchain-implementatie die u kunnen inspireren.

Daarom is het voor elke nieuwe gebruiker absoluut noodzakelijk om de effectiviteit van het huidige gebruik te meten en de beste sjabloon te kiezen voor implementatie in hun eigen bedrijf. U moet de pilot-blockchain-use-cases onderzoeken die momenteel op de markt worden gebruikt.

Bankieren

Het toonaangevende voorbeeld van blockchain-implementatie is de banksector.


Vanwege het aantal beveiligingsinbreuken waarmee online banksystemen worden geconfronteerd en het feit dat een van de meest opvallende aspecten van blockchain-technologie premiumbeveiliging is, was blockchain-implementatie een perfect alternatief voor de online banksystemen..

Dat is de reden waarom bepaalde banken bijna gedwongen zijn om blockchain-technologie te implementeren om het vertrouwen van de klant te behouden. Dit heeft op zijn beurt de precisie, snelheid en veiligheid van transacties en online bankieren in het algemeen vergroot. Dit helpt op zijn beurt ook banken bij het controleren.

Simpel gezegd, de implementatie van blockchain zorgt voor transparantie en duidelijkheid voor financiële instellingen. Dit is de reden waarom de meeste banken verliefd zijn op blockchain.

Verzekering

Dit is een prominent voorbeeld van een blockchain-implementatie voor uw bedrijf.

Voor elke verzekeringsmaatschappij is transparantie van gegevens absoluut noodzakelijk. De implementatie van blockchaintechnologie dient om de uitwisseling van dergelijke gegevens te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat deze transparant blijft.

Dit wordt gedaan door slimme contracten. Het authenticeert contractvoorwaarden en bepaalt of een bepaalde gebeurtenis / situatie onder de voorwaarden van het genoemde slimme contract valt.

Dit resulteert erin dat de klant het geclaimde bedrag snel op basis van verdienste krijgt. Vervolgens worden records in razend tempo bijgehouden en bijgewerkt.

Uiteraard zorgt blockchain er ook voor dat het hele proces veilig en resistent is tegen illegale hackers. Dit is de reden waarom er het afgelopen jaar een enorme groei is geweest in blockchain-verzekeringstoepassingen, evenals de algehele implementatie in de levens-, gezondheidszorg-, titel- en autoverzekeringssector..

Enkele van de bekende op blockchain gebaseerde verzekeringsmaatschappijen zijn onder meer:

  1. Kasko2Go
  2. FidentiaX
  3. Everledger
  4. Ethersisch

U kunt er nog veel meer vinden, aangezien veel verzekeringsmaatschappijen blockchain-technologie toepassen.

Benieuwd naar de impact van blockchain op verzekeringen? Bekijk nu onze gids over blockchain in verzekeringen!

Gezondheidszorg

Het is belangrijk om te onthouden dat de gezondheidszorg een nauwgezette registratie vereist. Bovendien kunnen dergelijke patiëntendossiers gevoelige informatie bevatten, en daarom is de veiligheid ervan van het allergrootste belang. Om blockchain in de toeleveringsketen van de gezondheidszorg te implementeren, moet u zich dus sterk concentreren op de geneesmiddelen.

Hoewel blockchain-technologie effectief aan deze vereisten voldoet, biedt het ook de mogelijkheid om online betaalmethoden op te nemen.

Dit kan ziekenhuizen en medische dienstverleners ook helpen om zich aan te sluiten bij zorgverzekeraars om de verzekeringsuitkeringen te versnellen. Er zijn al veel farmaceutische bedrijven die geld hebben geïnvesteerd om blockchain in de supply chain te implementeren.

Daarom zal de keuze om blockchain-technologie te implementeren gunstig blijken te zijn voor zowel de uitvoerder als de klanten.

Benieuwd naar de impact van blockchain op de zorg? Bekijk nu onze gids over blockchain in de gezondheidszorg!

Onroerend goed

Dit is weer een prachtig voorbeeld van een blockchain-implementatie. Met de opkomst van het digitaal bijhouden van gegevens in de vastgoedsector bestaat er een aanzienlijk risico op hackers.

Deze omvatten de veranderende recorddetails samen met rudimentaire fouten zoals slechte administratie, onnauwkeurig papierwerk, enz..

Dit kan een buitensporig aantal verliezen veroorzaken voor nietsvermoedende gewone mensen.

Gelukkig dient blockchain-implementatie om de foutmarge te verwijderen of op zijn minst te verkleinen. Dit helpt op zijn beurt zowel de bedrijfsreputatie van de gebruiker als de klanten.

Benieuwd naar de impact van blockchain op onroerend goed? Bekijk nu onze gids over blockchain voor onroerend goed!

Blockchain-implementatie: de stappen

Hier zijn de belangrijkste stappen die u moet nemen om blockchain te implementeren.

Identificeer een use-case

De eerste natuurlijke stap is om de use-case te identificeren. Het is een proces van het identificeren, verduidelijken en organiseren van uw behoeften aan een blockchain. De use-case antwoordt waarom heeft u een blockchain nodig voor uw bedrijf? Waar heb je een blockchain voor nodig? En welke doelen probeer je te bereiken met blockchain-implementatie?

Het voegt gewoon duidelijkheid toe aan uw doelen met betrekking tot de blockchain. U identificeert een use-case en bouwt er vervolgens uw volgende stappen omheen.

Het beste is om klein te beginnen. Begin met enkele pilot-blockchain-use-cases. Verken ze, test ze, gebruik ze, analyseer resultaten en implementeer blockchain vervolgens op grotere schaal.

Lees verder: Blockchain-gebruik: lijst met 20+ Blockchain-technologie use cases

Een proof of concept (POC) ontwikkelen

Zodra u een overzicht heeft van de verschillende manieren waarop blockchain-implementatie uw bedrijf ten goede kan komen, kunt u doorgaan naar POC.

Verschillende Fortune 500-entiteiten hebben het potentieel van blockchain-implementatie al gezien en trekken geld aan om een ​​proof of concept te ontwikkelen. In dit deel moet u mogelijk blockchain implementeren in java of in een geschikte programmeertaal.

Wat is POC?

Het is een proces dat het praktische potentieel en de haalbaarheid van het blockchain-project voor uw bedrijf bepaalt.

POC-ontwikkelingsstadia

De ontwikkeling van een POC begint zoals elke zakelijke onderneming; met een gedegen planning. Het proces begint met een reeks vragen die relevant zijn voor uw project. Deze vragen helpen op hun beurt de stapsgewijze ontwikkeling van de POC.

De vragen zullen draaien om de aard van het bedrijf en de vereisten ervan. Het kan ook vragen bevatten over de doelmarkt, vooral als de aard van de markt niche is.

Nadat de vragen zijn beantwoord, ben je klaar om de basis te leggen voor je blockchain Proof of Concept. Idealiter zou u uw richting beter moeten begrijpen. Dit voorkomt onnodige complexiteit tijdens de ontwikkeling van de POC. Door complexiteit te voorkomen wordt voorkomen dat er buitensporig veel tijd en geld wordt besteed aan POC-ontwikkeling zonder richting. Dit is een cruciale fase, omdat u mogelijk blockchain in Java moet implementeren. Meer nog, indien nodig, moet u misschien ook gaan voor blockchain-implementatie in python.

Te volgen stappen

Hier zijn de stappen die u moet volgen:

Theoretische opbouw: Set richtlijnen die de parameter van uw project uitleggen.

Voorlopig ontwerp: Een prototype dat code, schetsen, architectuur, ontwerp en mockups bevat.

MVP: Ook wel het minimaal levensvatbare product genoemd, met een minimum aan beste functies.

Bij de ontwikkeling van de blockchain proof of concept is het noodzakelijk om de volgende adviezen in gedachten te houden.

U moet het resultaat identificeren dat uw bedrijf wil bereiken of een probleem dat moet worden opgelost via blockchain. Probeer verder niet om het wiel te veranderen. Kijk of je het wiel kunt gebruiken dat al in rotatie is.

Daarmee bedoelen we te zeggen dat u uw leven niet al te ingewikkeld maakt door te proberen de blockchain zelf te revolutioneren en in plaats daarvan uw bedrijf te revolutioneren door middel van blockchain. Het testen van het monster of prototype is erg belangrijk. Het kan het verschil betekenen tussen miljoenen verloren of miljoenen verdiend.

POC is een belangrijk onderdeel van het implementeren van blockchain-technologie. Lees er nu meer over in onze ultieme proof of concept-gids.

Een Blockchain-platform selecteren

U moet een platform kiezen dat bij uw budget past, maar ook een concrete geschiedenis heeft van effectief zijn in het door u gekozen vakgebied. Vaak kan men zich laten misleiden door indrukwekkende marketingtactieken en de verkeerde keuze maken. Daarom is onderzoek van cruciaal belang.

Bij het kiezen van een blockchain-platform, moet u nagaan of ze een open-source station hebben. Men moet er ook voor zorgen dat hun technische team goed is georganiseerd.

Een goede indicator van de effectiviteit van het platform zijn hun technische blogs, aangezien de meeste platforms die uw geld waard zijn, er een zullen hebben.

Blockchain als een service

Wil je blockchain in het bedrijfsleven implementeren, dan kun je als serviceprovider het beste voor een blockchain gaan. In werkelijkheid kunnen deze providers u helpen blockchain in uw bedrijf te implementeren en te beheren. Het is een probleemloze aanpak van de implementatie.

Hoewel Ethereum een ​​van de meest populaire en meest gebruikte blockchain-platforms ter wereld is, maar voor bedrijven die net met blockchain zijn begonnen, is de meest effectieve manier om verder te gaan het gebruik van blockchain als een service..

Op deze manier hoeft u geen tijd te investeren in de ontwikkeling van infrastructuur, het vinden van geschoolder personeel, maar kunt u gewoon beginnen met het implementeren van de vooraf ontworpen blockchain die kan worden aangepast aan uw behoeften.

Het beste is dat er genoeg goede opties zijn om te kiezen uit enkele van de meest erkende technische reuzen die er zijn. Deze opties zijn onder meer:

  • Amazon of AWS (Amazon Web Services)
  • Azure van Microsoft
  • Orakel

Als u een MKB bent, raden we u aan om te beginnen met Amazon of hun Amazon Web Services (AWS) -sjablonen. Met deze pay-as-you-go-service kunt u niet alleen betalen op basis van uw gebruik, maar de vooraf ontworpen blockchain-sjablonen maken de implementatie sneller. Je hebt ook een optie om te kiezen tussen Ethereum en Hyperledger Fabric als platform.

Microsoft Azure is een andere kosteneffectieve en snelle optie voor kleine en middelgrote bedrijven met veel partners. Als u echter een grote onderneming bent, raden we Oracle Blockchain-oplossing aan (alleen beschikbaar met Hyperledger Fabric).

U kunt kiezen tussen populaire opties zoals Ethereum, Hyperledger Fabric of Hyperledger Sawtooth in termen van platforms.

Lees verder: Blockchain as a Service: Enterprise-Grade BaaS-oplossingen

Gebouw & Blockchain-oplossing testen

Als u een nieuwe gebruiker bent, moet u eerst de huidige blockchain-technologieën in de gaten houden. Selecteer en implementeer degene die kunnen worden aangepast aan uw behoeften. U moet bijvoorbeeld naar meerdere factoren kijken, waaronder:

  1. Technologische diepgang betekent veiligheid en consensus die het biedt, en of het zowel publieke als private blockchains ondersteunt.
  2. Technologie breedte betekent dat het multichain en meerdere platforms ondersteunt.

Het belangrijkste aspect van blockchain-technologie zijn slimme contracten. Hierdoor kunnen mensen belangrijke producten overbrengen zonder tussenkomst van een centrale derde partij. U kunt de door u gewenste regels aan de contracten koppelen. Meestal zijn dit blockchain-implementatie in python.

Hierdoor kan het overdrachtsproces automatisch verlopen. Het zorgt ook voor transparantie en zorgt ervoor dat alle partijen de regels van het contract volgen. In feite is het het zelfuitvoerende slimme contract dat blockchain zo opwindend maakt voor bedrijven. Maak slimme contracten voor uw bedrijfsprocessen waar het zinvol is om automatisering toe te voegen.

In het geval van apps, test u ze eerst op het testnetwerk om er zeker van te zijn dat ze precies werken zoals u dat wilt.

Onboarding-partners en integratie

Wanneer u blockchain in uw bedrijf wilt implementeren, moet u ook rekening houden met uw partners en belanghebbenden.

Je zou in de verleiding kunnen komen om je te laten meeslepen en volledig over te schakelen op de blockchain. Het is gemakkelijk om weggevaagd te worden zodra u de vruchten plukt van nieuwe technologie. U hebt nog steeds legacysystemen nodig en de mogelijkheid om hierin te integreren.

Er zullen verschillende bedrijven of firma’s zijn die de blockchain-technologie niet hebben opgenomen. Daarom moet u van tijd tot tijd contact met hen opnemen. Als gevolg hiervan moet u legacy-systemen integreren in uw recent geïmplementeerde blockchain-technologie. Zo onderhoud je zakelijke relaties met iedereen die de overstap nog niet heeft gemaakt.

Misschien word je langzaamaan een symbool voor verandering. De bedrijven die de overstap niet hebben gemaakt, zullen als voorbeeld naar jou kijken. Misschien zijn ze er op termijn van overtuigd dat overstappen op een blockchain de oplossing is.

Ze kunnen zelfs naar u toe komen en proberen uw prototype te implementeren. Dit opent op zijn beurt weer een nieuwe weg voor u. U kunt een blockchain-leverancier worden.

Maar dit is alleen mogelijk als legacy-systemen zijn geïntegreerd in uw blockchain. Als dat het geval is, zullen nee-zeggers de flexibiliteit van de nieuwe technologie kunnen waarderen. Als ze niet zijn geïntegreerd, kan de technologie net zo goed vreemd zijn voor de nee-zeggers.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Beheer en beheer het netwerk in productie

Om de zaken op gang te krijgen, kunt u eenvoudig zelf het eerste blok bouwen. Een dergelijk blok moet echter elk attribuut van de ketting bevatten.

Dit proces vereist ook een secundaire verbinding zodat de interne correspondentie van de blockchain wordt geleverd. Beschouw het op deze manier. In de eerste stap hebben we de basis gelegd voor knooppunten om informatie te verzenden. Nu zullen we de basis moeten leggen zodat ze informatie kunnen ontvangen.

Dit is waar een gecodeerde token of, voor de leek, cryptocurrency in het spel komt. Het zal worden gebruikt om de rekenkracht te benutten die nodig is om ervoor te zorgen dat de communicatie van de knooppunten blijft bestaan.

Inzet

De volgende is om een ​​applicatie te implementeren op het blockchain-netwerk, dat is een voorbereide applicatieserver. Het is de stap waarin u al uw applicaties op de hoofdketen host. Als u apps heeft met zowel on-chain als off-chain entiteiten, waardoor het een hybride oplossing is, implementeer deze dan op de cloudserver.

Meer weten over blockchaintechnologie? Bekijk nu onze ultieme gids met blockchain-definities!

Dingen om te overwegen bij het implementeren van Blockchain

Hier zijn de snelle dingen die u moet overwegen en controleren tijdens het proces van blockchain-implementatie.

Zorg dat het werkt

Als u wilt testen of uw systeem echt werkt, moet u het volledig testen. Het is essentieel om het eerst in een gecontroleerde omgeving te testen. Dan moet je het ook in het echte werk testen. U kunt uiteindelijk een unieke variabele vinden die u niet eerder in overweging had genomen. Elke dergelijke factor kan van invloed zijn op de resultaten van uw blockchain-implementatie.

Falen is altijd een kans

Elk aspect van uw blockchain-implementatieprotocol zal in het begin niet optimaal functioneren. Maak een kopie van alle problemen en fouten en probeer ze vervolgens op te lossen. U zult veel methoden vinden om dit te doen. U moet er echter voor zorgen dat de blockchain eenvoudig blijft

Op zulke momenten zal vallen en opstaan ​​je beste vriend zijn. Zorg ervoor dat je genoeg beproevingen doet en niets verloren laat gaan. Behandel elke proef als onderdeel van uw leercurve. Zorg ervoor dat u kunt groeien in plaats van achteruit te gaan.

Blijf gefocust

U moet uw oorspronkelijke doel in gedachten houden terwijl u verbeteringen en bewerkingen in uw protocol aanbrengt. De verschillende aspecten kunnen je er gemakkelijk in verwarren.

Dit kan uw algehele plan schaden. Probeer ervoor te zorgen dat u en uw organisatie blijven volgen wat het zijn klanten heeft beloofd en wat ze nodig hebben. Het systeem effectiever maken zou uw doel moeten zijn, niet in het midden het volledig veranderen.

Kortom, het is absoluut noodzakelijk dat u gefocust blijft en niet wordt afgeleid. Anders kan de hele oefening voor u vruchteloos blijken te zijn.

Bereid je voor op de toekomst

Zodra u in staat bent om een ​​werkend blockchain-implementatieprotocol te maken, moet u zich voorbereiden op wat daarna komt. Probeer en kijk of sommige functies verbetering behoeven. U moet ook controleren of de blockchain schaalbaar is voor uw toekomstige groei-behoeften.

Dit is belangrijk zodat de technologie niet stagneert. Daarom kun je niet op je lauweren rusten en moet je kaizen adopteren. Kaizen is de Japanse term voor continue verbetering. Werk continu aan perfectie in de vorm van kleine verbeteringen.

Zonder een goed bedrijfsmodel in gedachten, is het moeilijk om blockchain als hefboom te gebruiken. Bekijk onze ultieme blockchain-implementatiestrategie voor meer informatie over het ontwikkelen van blockchain.

Andere aspecten om te overwegen

Hier zijn enkele andere belangrijke invalshoeken van onze Blockchain-implementatiegids die u serieus moet overwegen.

Machtigingstype

Dit is een belangrijk facet van de implementatie van blockchain en het kiezen van de technologie zelf. Er zijn 3 soorten toestemming, namelijk Privé, Openbaar en Federaal. U moet beslissen op basis van de reeds beschikbare blockchain-presets. Dat wil zeggen, als de voorinstelling openbaar is, maar u een privévoorinstelling selecteert, kan dit uiteindelijk merkbare hindernissen voor u opleveren.

Onveranderlijkheid

In wezen is onveranderlijkheid wat een systeem in staat stelt om eventuele ‘dubbele uitgaven’ op te merken en te controleren. In de huidige ontwikkelingsfase kan het internet niet voorzien in het waarborgen van onveranderlijkheid.

Blockchain moet de mogelijkheid hebben om onveranderlijk te blijven in transacties. Het houdt de relevante informatie binnen het netwerk. Het stelt individuen in staat om het te gebruiken met de juiste identificatie. Dit zorgt voor onveranderlijkheid in het netwerk.

Dit biedt een extra beschermingsniveau, waardoor de gecombineerde blockchain-implementatie een grotere lokalisatie heeft.

Lees verder: Top 50-bedrijven die Blockchain-technologie gebruiken

Gemeenschappelijke hindernissen

Bij het opzetten van uw systeem voor de lange termijn, kunt u enkele van de problemen tegenkomen, zoals hieronder.

Inefficiënt systeem

Als een nieuwe technologie niet optimaal werkt, de vereiste efficiëntie, dan duurt het niet lang. Bitcoin had vergelijkbare problemen toen het begon. Klanten gebruiken uw blockchain-implementatie mogelijk niet lang als de problemen in de werking ervan blijven toenemen.

Als uw blockchain hen dezelfde functies biedt als andere systemen, maar tegen hogere kosten, zullen klanten niet met u meedoen. U moet altijd wat marktonderzoek doen om te zien naar welke functies er vraag is.

Moeilijke gebruikersinterface

Sommige blockchain-implementaties worden door alle aanpassingen te ingewikkeld om mee te werken. Al uw klanten zijn niet erg goed in het gebruik van technologie. Ze zullen dus geen systeem willen gebruiken dat te moeilijk te volgen is.

Veel klanten zullen nog niet eerder blockchain-technologie hebben gebruikt. U kunt een maximaal aantal mensen aanspreken als u uw systeem eenvoudig houdt. Uw systeem zou geen gemakkelijke regels moeten zijn die de meeste mensen kunnen begrijpen.

Te duur

Een systeem helemaal opnieuw starten kost veel geld. Met aanpassingen kan een project tot miljoenen dollars kosten. Als u een start-up bent, zal het moeilijk voor u zijn om zulke grote fondsen te vinden. Overweeg dus in eerste instantie om met andere, grotere bedrijven samen te werken.

Groeit niet

De eisen van klanten worden steeds hoger. Er zijn veel verschillende vereisten die er zijn. Al deze vereisten kunnen niet door elk blockchain-bedrijf worden afgehandeld. Sommige systemen kunnen snel na de lancering verouderd raken als ze niet voldoen aan wat klanten nodig hebben.

Lees ook: Top 10 uitdagingen voor de implementatie van blockchain voor bedrijven

Gevolgtrekking

We weten zeker dat je nu een duidelijk idee hebt over hoe je blockchain implementeert. Als u uw eigen blockchain wilt implementeren of gewoon blockchain-technologie in uw bestaande bedrijf wilt implementeren, helpt dit artikel u om uw doelen te bereiken.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit nog steeds een nieuwe technologie is. In het begin kunt u gemakkelijk gefrustreerd raken. De sleutel zal zijn om door te zetten, want dit is echt de toekomst van technologie en digitalisering.

Hoe dan ook, als je een beginner bent en meer wilt weten over de technologie, dan raden we je aan om te beginnen met onze gratis blockchain-cursus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map