In maart 2010 was de waarde van Bitcoin zelfs minder dan een cent. Tien jaar vooruitspoelen, de waarde van Bitcoin in 2020 steeg tot $ 20.000, en mensen die vroeg investeerden, reden rond in luxe auto’s. De rage rond Bitcoin zal altijd een intrinsieke relatie hebben met zijn prijs; universaliteit bracht de Blockchain-arbeidsmarkt in de schijnwerpers.

Tussen 2017 en 2020 steeg de vraag naar Blockchain met bijna 2000 procent, en het werd een van de meest gewaardeerde vaardigheden in de branche. Tegen 2024 zijn de nettowaarde van de Blockchain-markt zal naar verwachting ongeveer $ 20 miljard bedragen. Vandaag 69% van banken passen Blockchain-technologie toe om extra beveiligingslagen toe te voegen en hun diensten probleemloos te maken.

De huidige status van de Blockchain-arbeidsmarkt

Volgens gegevens die zijn verzameld via LinkedIn, staat Blockchain bovenaan in de lijst met vaardigheden waar in 2020 veel vraag naar is. De website heeft deze ranglijst gemaakt door rekening te houden met de vaardigheden waar veel vraag naar is met betrekking tot het aanbod. De vaardigheden van personen die het vaakst worden aangenomen, is een duidelijk bewijs van de groeiende vraag van Blockchain.


  • Bedrijven hebben meer blockchain-talent nodig

De hoge ranking van Blockchain-banen is een duidelijke indicatie van hoeveel het is doorgedrongen in de zakenwereld. Slechts een jaar eerder stond Blockchain niet op de lijst met meest gevraagde vaardigheden. Blockchain is momenteel de meest gevraagde vaardigheid in Australië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het verslaat andere populaire technologieën zoals kunstmatige intelligentie en cloud computing.

Blockchain was ooit verborgen in de duistere diepten van het cryptocurrency-rijk. Maar het is nu naar voren gekomen als een levensvatbare zakelijke oplossing voor verschillende problemen. Recruiters hoeven dus niet bij financiële diensten te zijn om nieuwe rekruten voor Blockchain-banen te zoeken.

Blockchain vacatures

Met de heroriëntatie op het op de markt brengen van producten en winstgevendheid, is het aantal Blockchain-verkoop-, marketing- en ontwerprollen toegenomen. Cryptocurrency-uitwisselingen zijn de belangrijkste werkgevers in deze sector. Ongeveer 42% van de werknemers in de Blockchain-industrie werkt voor deze uitwisselingen, terwijl 10% werkt voor mijnbouw- en hardwarefabrikanten.

Alle grote namen in de zakenwereld zoals American Express, Amazon, Microsoft, JP Morgan Chase, Oracle en IBM hebben Blockchain als een branche aangenomen. De Blockchain-arbeidsmarkt strekt zich nu uit over verschillende industrieën, van gezondheidszorg tot scheepvaart, van gaming en entertainment tot voedselveiligheid en landbouw.

Volgens het Linkedin-rapport is Blockchain een topvaardigheid in 2020.

  • Hoog salaris voor blockchain-professionals

Veel organisaties gebruiken Blockchain nu om ingewikkelde problemen op te lossen, en dit zorgt ook voor een grote hausse op de Blockchain-arbeidsmarkt. Er zijn voldoende gegevens die dienen als bewijs voor de groeiende vraag en hoge salarissen voor Blockchain-programmeurs. In 2019 was het aantal banen gerelateerd aan Blockchain met 300 procent gestegen ten opzichte van 2018.

San Jose, San Francisco en New York zagen het meeste aantal openingen. Deze stijging van de vraag naar banen in het Blockchain-domein heeft ook geleid tot een groei van het Blockchain-banenalaris. Volgens Hired, de online vacaturesite, ligt het gemiddelde salaris voor een Blockchain-ontwikkelaar ergens tussen $ 150.000 en $ 175.000. Dit is aanzienlijk hoger in vergelijking met wat een gemiddelde software-engineer verdient.

Het Blockchain-banenalarisbereik voor Blockchain-ontwikkelaars is niet hetzelfde als degenen die werken met een andere veelgevraagde technologie, kunstmatige intelligentie. Blockchain is een rijke combinatie van programmeerconcepten en -technologieën, zoals grootboekeconomie en objectgeoriënteerd programmeren, met een solide basis van cryptografie. Dit betekent dat er in de branche een grote vraag is naar behoeftespecialisten en productmanagers.

Lees ook: Blockchain Engineer worden?

  • Meer bedrijven passen Blockchain-technologie toe

Omdat het aanbod voor Blockchain-ontwikkelaars vrij laag is, is de vraag ook vrij hoog, en dit is de reden achter de groei van de Blockchain-arbeidsmarkt. Hoewel de voordelen van Blockchain nog steeds onder de loep worden genomen, is iedereen tegenwoordig op de hoogte van de technologie vanwege de uitgebreide berichtgeving in de media.

Verschillende gevestigde organisaties hebben Blockchain overgenomen en zelfs initiatieven genomen die uitsluitend betrekking hebben op deze technologie. Microsoft is zo’n organisatie die dit met Azure deed en daarin een Blockchain-platform introduceerde. IBM heeft ook een speciale Blockchain-divisie die is gebaseerd op Hyperledger.

bedrijven die blockchain-technologie gebruiken

Social media-giganten Facebook heeft een toegewijd team om te bepalen hoe hun bedrijf gebruikmaakt van Blockchain. Bedrijven nemen verschillende maatregelen om het aanbodprobleem voor ontwikkelaars op de Blockchain-arbeidsmarkt op te lossen. Deze omvatten premieprogramma’s waarbij ontwikkelaars worden uitgenodigd om bugs te identificeren in de clients en protocollen waarvoor ze beloningen krijgen.

Veel organisaties houden bootcamps om deze nieuwe technologie te introduceren bij beginnende programmeurs. Universiteiten betreden ook het veld en zetten online cursussen op met betrekking tot Blockchain.

Controleer ook: lijst met bedrijven die Blockchain-technologie gebruiken

  • Groei van Blockchain-markt

Tegen 2025 zullen we de waarde van de internationale Blockchain-markt zien toenemen van $ 3 miljard in 2020 tot $ 39,7 miljard. Dit brengt de Samengestelde jaarlijkse groeisnelheid tot 67,3% tussen deze 5 jaar. Factoren die de wereldwijde Blockchain-markt aandrijven, zijn onder meer de behoefte aan Blockchain-integratie in supply chain management-applicaties en de noodzaak om de bedrijfsprocessen naadloos en eenvoudig te maken..

In 2020 zullen we zien dat private Blockchain het grootste marktaandeel heeft. Een private Blockchain is een gedeelde grootboek of database die gebruik maakt van traditionele beveiligingstechnieken zoals gebruikersrechten. De organisatie heeft exclusieve toegang tot enkele privésleutels die ze gebruiken om een ​​privé Blockchain te beveiligen.

Hier hoeft slechts een enkele organisatie machtigingen te schrijven, en op basis van bruikbaarheid; ze kunnen ook de leesrechten beperken. Voor B2B-gebruiksscenario’s kunnen bedrijven eenvoudig gebruikmaken van Blockchain-technologie met behulp van een privé Blockchain.

Organisaties willen hun bedrijfsprocessen op een kosteneffectieve manier stroomlijnen met behulp van het MKB. We kunnen dus verwachten dat de CAGR voor het MKB-segment tussen 2020 en 2025 aanzienlijk hoger zal zijn. De meeste MKB-bedrijven zijn net begonnen met experimenteren met Blockchain. De komende jaren zullen echter steeds meer bedrijven MKB-bedrijven gaan adopteren. Dit zal invloed hebben op de jobtrends van Blockchain. Dit komt doordat ze transparantie bieden en lage infrastructuurkosten,

Qua toepassingsgebied zullen bank- en financiële diensten het grootste aandeel in 2020 pakken. Als zodanig zijn bedrijven onlangs tot het besef gekomen dat ze klantentransacties kunnen beveiligen met behulp van Blockchain-technologie..

De Blockchain-arbeidsmarkt in dit specifieke toepassingsgebied zal internationaal snel groeien. Dit komt door lagere eigendomskosten, snelle transacties, eerste muntenaanbod en stijgende cryptocurrencies.

  • Blockchain-trends 2020

Overheden en overheidsinstanties zullen de Blockchain-industrie in 2020 nauwlettend in de gaten houden. Blockchain-transacties zijn controleerbaar en transparant. Dit kan cruciaal zijn in de strijd tegen corruptie, het witwassen van geld en grensoverschrijdende criminaliteit. Dus in 2020 zullen de banentrends van Blockchain omvatten dat regeringen experts in het domein inhuren.

Grote bedrijven zullen hun uitbreiding van activiteiten met betrekking tot Blockchain bijhouden. De financiële en dienstverlenende sectoren zijn al betrokken bij Blockchain. Verder zien we in 2020 de grote logistieke en transportbedrijven in hun voetsporen treden.

In 2020 zullen de meest effectieve en efficiënte startups op de Blockchain-arbeidsmarkt degenen zijn die de crypto-recessie hebben overleefd door middel van crowdfunding. Deze bedrijven zullen waardevolle diensten gaan aanbieden en hun investeringen beginnen te rechtvaardigen.

Lees ook: Aankomende Blockchain-trends 2020

Blockchain-banenmarkt is booming

Na verschillende hacks en aanvallen te hebben overleefd, zal de Blockchain-industrie zijn effectiviteit in 2020 bewijzen en zelfs de durfkapitaalsector op deze afdeling overtreffen.

Blockchain is het volgende grote ding, en het heeft het potentieel om de hele wereld te transformeren, en het zal interessant zijn om te zien wat het in de toekomst zal brengen. Op dit moment staat het internet vol met gezochte advertenties voor Blockchain-ontwikkelaars, en deze trend zal de komende jaren doorzetten.

Wil je je carrière opbouwen met de meest gevraagde technologie? U moet uw Blockchain-reis nu beginnen met de gratis Blockchain-cursus. Zet nu de eerste stap om de basis te leggen voor een mooie toekomst!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me