Als carrière is blockchain-professional een uitstekende keuze. Het opbouwen van een carrière kan een blockchain-professional echter veeleisend zijn. Als je niet goed begrijpt welke vaardigheden ze bezitten, zou het moeilijk voor je zijn om er een te worden. Er zijn veel professionele certificeringsprogramma’s voor blockchain om u te helpen, maar ze zijn legitiem?

Het kan heel moeilijk zijn om dat uit te zoeken. Maar maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen.

De blockchain-industrie zit vol met kansen, maar het ontbreekt aan innovatie en creatieve mensen om tractie te stimuleren. Dus, wat betekent dat voor jou? Het betekent dat je met een beetje begeleiding en interesse in de blockchain jezelf kunt vormen om enkele van de belangrijke posities op de markt in te vullen.

Dus laten we geen tijd meer verspillen. In deze gids krijgt u een grondige kennis van wat voor soort vaardigheden u moet opbouwen en wat uw verantwoordelijkheden zouden zijn voor een professionele blockchain-functie.

Hopelijk kunt u deze tips hoe dan ook gebruiken en uw toekomstige plannen dienovereenkomstig in kaart brengen.

Dus laten we beginnen!

Contents

Wie is een Blockchain-professional?

Laten we allereerst beginnen met de basisprincipes. Wie is in de eerste plaats een professional, toch? Nou, technisch gezien is een blockchain-professional iemand die uitzonderlijk bedreven is in een specifiek gebied van blockchain. In werkelijkheid is een blockchain-professional iemand die zich op een specifiek vakgebied kan concentreren, maar in een bedrijfsomgeving zou werken.

Als je het nog niet weet, vereiste blockchain-professionele banen je vooral om je te concentreren op een enkel aspect van een oplossing, zoals verwaardiging of bedrijfsresultaten. Dus om jezelf een blockchain-professional te noemen, moet je buitengewoon goed geïnformeerd zijn in één niche. Meer nog, je moet ook een praktische kennisbasis hebben.

Daarom zijn er veel specifieke vaardigheden waarop u zich moet concentreren, maar op basis van uw toekomstplannen kunt u een of twee min of meer overslaan.

Aan de andere kant zouden professionele blockchain-banen vereisen dat je uitzonderlijk deskundig bent op dit gebied. U kunt dus in het begin van uw carrière geen professionele blockchain-banen krijgen. Je moet op zijn minst ervaring opdoen of uitzonderlijk deskundig zijn om als één te worden erkend.

blockchain professional


Welke technische vaardigheden moet een Blockchain-professional bezitten?

Om een ​​gecertificeerde blockchain-professional te worden en jezelf blockchain-professionele banen te geven, moet je heel hard werken om deze technische vaardigheden te verwerven. Behalve dat je kennis hebt van blockchain-technologie, moet je ook uitblinken in een zakelijk zakelijk perspectief.

Zonder dit zul je in een dergelijke omgeving moeilijkheden ondervinden. Laten we dus eens kijken wat voor soort technische vaardigheden u nodig heeft voor een blockchain-professional.

Expert in populaire programmeertalen

De eerste is duidelijk een expert zijn in verschillende populaire programmeertalen. Voor je blockchain-professionele training moet je een expert zijn in codering. Zonder dit zou u moeilijkheden ondervinden bij het nastreven van deze carrière.

Sterker nog, ook al ga je voor een ander vakgebied, je moet deze talen nog beheersen. Aangezien er veel versies van blockchain-technologie zijn, weet u niet welke u nodig heeft voor uw specifieke blockchain-oplossing.

Python, JavaScript, Java of Solidity zijn bijvoorbeeld enkele van de talen die geschikt zijn voor blockchain-platforms. Dus als je geen expertise in hen hebt, zou het moeilijk zijn om een ​​professional in de blockchain te worden.

In staat zijn om op blockchain gebaseerde oplossingen te ontwikkelen

Zodra u uw professionele blockchain-certificering hebt behaald, moet u de vaardigheid hebben om elke vorm van blockchain-gebaseerde oplossing te ontwerpen of te ontwikkelen. Professionals op dit gebied moeten leren over softwareontwikkeling, aangezien u veel producten voor uw bedrijf zult ontwikkelen.

Het bedrijf kan het voor hun interne doeleinden gebruiken, maar kan het ook commercialiseren.

Hoe dan ook, ik zou aanraden om goed bekend te zijn met Node.js of service-integratie of JVM voor het programmeren van smeekbeden. Nog een goede tip voor jou – probeer ook de configuratie van databases te behandelen.

Waarom? Nou, onze bedrijfsmodellen zijn eigenlijk behoorlijk achterhaald. Dus als u nieuwe technologie gebruikt, moet u deze in het oude model integreren en ervoor zorgen dat het ook het nieuwe model ondersteunt.

Het is vooral bedoeld voor een veel soepelere overgang.

Een master in de configuratie en ontwikkeling van blockchain-infrastructuur

Een andere geweldige vaardigheid die u moet leren, is dat voordat u uw professionele blockchain-certificering neemt, een perfecte kennisbasis over infrastructuren is. Ik weet dat het in sommige gevallen een beetje moeilijk kan worden. Maar het is een van de cruciale aspecten aller tijden.

In werkelijkheid zijn blockchain-infrastructuren behoorlijk gecompliceerd, en niet veel mensen kunnen begrijpen hoe het werkt. Dus als je een team leidt voor een blockchain-oplossingsproject, moet je weten hoe je de infrastructuur kunt ontwerpen. Maar hoe kunt u dat doen zonder iets te weten over populaire blockchain-platforms??

Leer daarom eerst over die infrastructuren en analyseer hoe ze deze gebruiken, en probeer vervolgens uw blockchain-oplossing te implementeren.

Ervaren met Blockchain-platforms

In je blockchain-professionele training moet je ervoor zorgen dat je ook blockchain-platforms optelt. Een van de belangrijkste redenen om een ​​meester in blockchain-platforms te worden, is dat het u kan informeren over de verschillende aspecten van blockchain.

In werkelijkheid gebruikt alle populaire blockchain-technologie verschillende technieken om deze gedistribueerd en gedecentraliseerd te maken. Daarom is de uitkomst ook anders. Hoe dan ook, ik zou aanraden om whitepapers van Hyperledger Fabric, DAML, R3 Corda, Enterprise Ethereum, enzovoort te bekijken voor het voltooien van je training.

Je kunt ook een hoog salaris verwachten als je het voor elkaar kunt krijgen of bewijs hebt dat je ervaring hebt op deze platforms.

In staat zijn om slimme contracten te ontwikkelen

Slimme contracten zijn uitzonderlijk populair bij bedrijven. Waarom? Door ze te gebruiken, kunnen ze gemakkelijk een contract verwerken zonder dat ze veel papierwerk nodig hebben.

En aangezien het netwerk verifieert of de documenten legitiem zijn of niet, is het volledig bewijs. Er is geen kans voor u om te vallen voor oplichting of ander gedoe bij internationale handel.

Als professional in blockchaintechnologie moet je weten hoe je slimme contracten ontwikkelt. Ook al neem je misschien niet deel aan de coderingsfase, toch kunnen je teamgenoten naar je toe komen voor mogelijke tips.

Een ander ding is dat u mogelijk moet controleren op kwaliteit voordat u een oplossing met een slim contract uitrolt. Als er zelfs maar de geringste fout is, kan dit in een catastrofe eindigen.

Expert in Blockchain-knooppunten

Blockchain-knooppunten zijn essentieel voor een blockchain-oplossing. In werkelijkheid zijn de knooppunten eigenlijk verantwoordelijk om van het platform een ​​eerlijk platform te maken. Dus voor je professionele blockchain-training moet je deze knooppunten leren kennen.

Hoe dan ook, bijna alle platforms gebruiken knooppunten eigenlijk op een andere manier. In Hyperledger ziet u bijvoorbeeld verschillende transactiefamilies. Kortom, knooppunten daar hebben verschillende taken om u dat soort functie te bieden.

Het kan dus zijn dat u uw eigen gebruiksversie moet bedenken als het gaat om blockchain-knooppunten. Dus als u niet weet hoe ze werken, zou het moeilijk zijn om de oplossing te ontwikkelen.

Begrijp Blockchain-gegevensstructuren

Blockchain-datastructuren verschillen vaak van elkaar. Maar waarom? Nou, eigenlijk is blockchain-technologie vrij complex, en in veel iteraties ervan gebruikten ontwikkelaars verschillende technieken om het voor elkaar te krijgen. Zonder de datastructuren te begrijpen, kunt u niet perfect tot een oplossing komen.

Merkle Tree of Merkle-Patricia Tree zijn bijvoorbeeld enorm populair in de blockchain. Om uw oplossingen succesvol te maken, moet u er dus voor zorgen dat u ermee kunt experimenteren. Weten hoe het werkt, kan u dus op alle mogelijke manieren helpen.

Aangezien specifieke datastructuren verantwoordelijk zijn voor specifieke functies, is het ook duidelijk dat u deze vaardigheid in geen geval kunt overslaan.

Zorg er dus voor dat u de datastructuren ten koste van alles beheerst.

Een meester in cryptografie

Weet jij hoe blockchain zijn onveranderlijke status archiveert? Het is met behulp van cryptografie. Zonder cryptografie zou er geen onveranderlijkheid zijn in de blockchain. In werkelijkheid zorgen blockchain-platforms ervoor dat zodra een blockchain in het grootboek komt, niemand deze kan wijzigen.

En het doet het met behulp van een andere vorm van cryptografie. Als professional op het gebied van blockchaintechnologie zou cryptografie u helpen uw platform te beveiligen tegen kwaadwillende aanvallen. Ongeacht hoe iemand de blokken probeert te hacken, ze kunnen het niet doen.

Bovendien is het in een bedrijfsomgeving uitzonderlijk noodzakelijk dat u uw oplossingen zo veilig mogelijk maakt. Het is dus een must voor jou.

Beschikken over technisch inzicht in interoperabiliteit

Interoperabiliteit is iets van de toekomst. Hoewel veel platforms het proberen te implementeren, kan slechts een handjevol het aanbieden. Dit aanbod is ook vrij beperkt. Maar als we willen dat blockchain in de toekomst floreert, dan moet het dat te bieden hebben.

Een best-case scenario is dat alle platforms met elkaar zijn verbonden via een hub en dat mensen er toegang toe hebben als ze een zekere geloofwaardigheid hebben. Dus voor uw blockchain-professionele training moet u interoperabiliteit beheersen, omdat uw bedrijf dit in de toekomst nodig zou hebben.

Hoe dan ook, aangezien het een beetje ingewikkeld van aard kan worden, moet u het onder de knie krijgen als u ervaring opdoet in een bedrijfsomgeving.

Begrijp gedecentraliseerde en gedistribueerde grootboeken

U weet dat er andere soorten gedistribueerde platforms zijn behalve blockchain. Hoewel er van je wordt verwacht dat je alleen een professional bent in blockchain, is het opdoen van kennis over andere gedistribueerde grootboektechnologie een enorm pluspunt.

Kortom, u kunt deze platforms gebruiken om uw eigen oplossingen te maken. Meer nog, als je de neiging hebt om ook terug te keren van blockchain, zou het je buitengewoon helpen.

Bedrijven verwachten in ieder geval dat u kennis heeft van deze platforms. Zorg er dus voor dat u zoveel mogelijk leert.

Beschikken over disciplineoverschrijdende brede vaardigheden

Interdiscipline brede vaardigheden gaan misschien niet direct samen met blockchain-gebaseerde banen, maar het kan je helpen een lange weg te komen in het bedrijf. Bedrijven willen in feite altijd iemand die mondig en veelzijdig is. Dus voor een project als dit moet je over een aantal van deze vaardigheden beschikken om te schitteren in een bedrijfsomgeving.

Vaardigheden zoals DevOps, behendigheid, out-of-the-box denken, analytische geest is iets waar alle ondernemingen momenteel naar op zoek zijn.

Blockchain-standaarden en ecosysteemexpert

De professionele diensten van Blockchain zullen u betrekken bij het ontwikkelen van ecosystemen en standaarden. Dus zonder een technische achtergrond in dit onderwerp, kun je jezelf geen professional zien worden. Hoe dan ook, ik zou het ten zeerste aanbevelen om lid te worden van een gemeenschap om meer te weten te komen over het ecosysteem zelf.

U kunt zich ook inschrijven voor een blockchain-certificeringscursus om ook meer te weten te komen over de normen. Kortom, deze cursussen zullen u helpen de verschillende patronen te herkennen en u te vertellen hoe u ze voor zakelijke doeleinden kunt gebruiken.

Dus als je professional wilt worden, kun je je het beste inschrijven voor een cursus.

Een professional bij Blockchain DevOps Tools

Als gecertificeerde blockchain-professional moet je leren over DevOps-tools. In werkelijkheid kunnen deze tools u helpen bij het ontwikkelen of ontwerpen en zelfs testen van uw oplossingen voordat u deze uitrolt. Houd er rekening mee dat de codering nogal complex is en tot veel mazen in de wet kan leiden als u het niet correct doet.

Maar aangezien deze blockchain-tools er alleen op zijn gericht om uw leven een beetje gemakkelijker te maken, kunt u ze eenvoudig gebruiken en uw codering perfect maken. Deze besparen ook veel tijd, samen met middelen die bedrijven niet zullen verspillen.

Begrijp Blockchain-architecturen

Blockchain-architecturen zijn een beetje anders dan infrastructuren. Dus, zoals u weet, zal het niet goed zijn om alleen over infrastructuur te weten. Als professional in blockchaintechnologie moet u leren hoe deze architecturen werken.

Er zijn praktisch drie verschillende soorten blockchain-architectuur, zoals federatief, privé en openbaar. Als u het onderliggende verschil tussen deze twee niet begrijpt, zal het een beetje moeilijk zijn om uw eigen oplossing te ontwerpen.?

Het is dus erg cruciaal voor u om hiervan op de hoogte te zijn.

Wat doet een Blockchain-professional??

Biedt administratieve ondersteuning aan het projectteam

De professionele blockchain-services vereisen dat u administratief personeel wordt in een project. Je leidt voornamelijk een team en ondersteunt ze op elke mogelijke manier. Je moet ook bepaalde beslissingen nemen die ook het verloop van de projecten van je team kunnen veranderen.

Kortom, u moet uw teamleden begeleiden om van het project een enorm succes te maken.

Vereenvoudigt Blockchain-oplossingen

Een gecertificeerde blockchain-professional vereenvoudigt voornamelijk blockchain-oplossingen. In eenvoudige bewoordingen moet u begrijpen wanneer uw oplossingen te ingewikkeld worden. Kortom, hoe minder functies u gebruikt, hoe beter.

In bepaalde gevallen moet u misschien meer functies gebruiken, maar zorg ervoor dat het ook voor de consument smakelijk is.

Beheert de Blockchain-projecten

In werkelijkheid moet u misschien ook de blockchain-projecten beheren. Veel van de ondernemingen lijken op deze verantwoordelijkheid te wijzen als ze het hebben over professionele blockchain-services. Zonder de juiste managementvaardigheden zult u daarbij in elk geval moeilijkheden ondervinden.

Ook geef je als manager aan hoe andere leden zullen werken en waaraan.

Koppelt Blockchain aan zakelijke bedrijfsprocessen

Je moet blockchain ook koppelen aan zakelijke bedrijfsprocessen. Bedrijven vertrouwen op technologie om hun inkomsten te verhogen. Dus zonder rekening te houden met blockchain, kunt u de opbrengst niet verhogen of zelfs maar vasthouden.

In veel gevallen zijn bedrijven bereid om een ​​flinke hoeveelheid geld te investeren om het voor elkaar te krijgen van een professional.

Formuleert bedrijfsmodellen op basis van blockchain

Bedrijven huren professionals in om bedrijfsmodules te formuleren op basis van blockchain. Zoals u al weet, verstoort blockchain op dit moment veel van de bedrijfsmodules. Als gevolg hiervan zijn bedrijven op zoek naar professionele blockchain-services die hun bedrijfsinkomsten garanderen.

Maar om dat te doen, moeten ze hun hele bedrijfsmodel veranderen. Het ontwikkelen van nieuwe modellen op basis van bedrijfsvereisten behoort dus ook tot uw verantwoordelijkheden.

Beoordeelt architectuurkwaliteit en biedt zekerheid

Nog een van de coole professionele blockchain-services is om de architectuurkwaliteit te beoordelen en uw bedrijf te verzekeren dat het geen problemen heeft.

Blockchain-professionals weten veel over blockchain-architectuur. Dus wanneer de ontwikkelaars klaar zijn met het maken van de oplossing, zult u deze beoordelen en in sommige gevallen eventuele problemen in de oplossing oplossen.

Hoe kunt u zich kwalificeren om een ​​Blockchain-professional te worden?

Ervaring opdoen in de levenscyclus van Blockchain-ontwikkeling

Een andere belangrijke kwalificatie die u moet behalen, is ervaring opdoen in de levenscyclus van softwareontwikkeling. Als het je lukt om ervaring op te doen in de levenscyclus van softwareontwikkeling, zal dat ook helpen. Het beste is echter dat de ervaring van de blockchain-ontwikkelingscyclus een enorm pluspunt voor u is.

Het is omdat slechts een handjevol mensen daadwerkelijk getuige kan zijn van een blockchain-product dat van de ontwerpfase naar de marketingfase gaat. Dus als gecertificeerde blockchain-professional is het het beste om hier zoveel mogelijk ervaring in op te doen.

Een bachelordiploma of gelijkwaardige werkervaring nastreven

Om een ​​blockchain-technologieprofessional te worden, moet je een bachelordiploma behalen. Zonder een bachelordiploma te hebben behaald, weten bedrijven niet of u al dan niet gekwalificeerd bent voor de banen. Ook kan een diploma je helpen meer te weten te komen over de basisprincipes van programmeren en om ontwikkelaar te worden.

Het probleem is dat het leren om zelf blockchain te ontwikkelen een buitengewoon moeilijke taak is. Daarom is het behalen van een diploma voordat je solliciteert een enorm pluspunt.

Maar in ieder geval, als u kunt aantonen dat u ervaring heeft met werken in het veld en het voor elkaar kunt krijgen, zullen zij u ook inhuren. Daarvoor moet u echter uw eerdere certificeringen voor werkervaring laten zien.

Ontvang een Enterprise Blockchain-certificering

Om een ​​gecertificeerde blockchain-professional te worden, moet u een enterprise blockchain-certificering behalen. Maar hoe doe je dat? De beste manier om een ​​certificering op dit gebied te behalen, is door u in te schrijven voor een blockchain-certificeringscursus.

In werkelijkheid vereisen professionele blockchain-banen dat u een bewijs van uw certificering laat zien om uzelf als professional te profileren. Maar zonder je in te schrijven voor een blockchain-certificeringscursus, is het vrij moeilijk om dit te doen.

Daarom zou ik aanraden om onze cursus blockchain-certificering te bekijken. We hebben de neiging om ons te concentreren op puur zakelijke gebruiksscenario’s. Het zal je dus op de lange termijn helpen. Meer nog, op dit moment hebben we zes grote cursussen te voltooien.

We hebben ook specifieke bronnen voor toeleveringsketen- en handelsfinanciering. Hiermee kunt u zich dus gemakkelijk concentreren op een specifiek veld in de blockchain.

Onze blockchain-certificeringscursussen zullen ook betrekking hebben op populaire platformdissecties zoals Enterprise Ethereum, R3 Corda, Hyperledger, en nog veel meer.

Wettelijk bevoegd zijn om te werken

Ondernemingen willen dat u wettelijk bevoegd bent om in hun bedrijf te werken? Maar wat betekent het? Het betekent dat als u een baan in een ander land zoekt, u een speciale visumvergunning nodig heeft om daar te werken.

Dus als je geen toestemming hebt van de juiste autoriteiten, kun je daar niet werken. Als u kaliber kunt tonen, kunnen de bedrijven in veel gevallen namens u een werkvergunning aanvragen. Maar dit is een nogal zeldzaam scenario. Aangezien blockchain momenteel een wereldwijd fenomeen is, moet u hier rekening mee houden voordat u solliciteert.

Het maakt niet uit of je een professionele blockchain-certificering hebt of niet, als je niet geautoriseerd bent.

Heb een achtergrond met technologiebedrijven

Ik denk dat je kunt zien dat dit een van de beste manieren is om een ​​professionele blockchainpositie te veroveren. Als het je lukt om een ​​achtergrond te krijgen bij technologiebedrijven met jarenlange ervaring, zullen ze je zeker inhuren.

Zie je, de concurrentie in de blockchain is niet zo overweldigend. Als u echter een beginneling bent, zult u moeilijkheden ondervinden bij het vinden van een baan bij grote ondernemingen zoals Amazon of IBM.

Maar als u eerder in een technologiebedrijf werkte, betekent dit dat u ook gekwalificeerd bent om in ondernemingen te werken.

Zorg er dus voor dat je aan het begin van je carrière een baan bij technologiebedrijven krijgt.

Verkrijg aanvullende expertise op het relevante gebied

Om kwalificatie voor professionele blockchain-certificering na te streven, moet u een expert worden op een of twee relevante gebieden. Wat betekent het? Nou, technisch gezien zal een professional zich niet concentreren op elk aspect van een blockchain-project.

Hij / zij zal eerder alleen assistentie verlenen in bepaalde delen van het project. Het kan dus zijn dat u het platform moet ontwerpen of ontwikkelen, of zelfs moet integreren in een nieuw bedrijfsmodel.

U kunt kiezen op wat voor soort veld u zich wilt concentreren in het blockchain-ecosysteem. Maar je moet dat vak koste wat het kost beheersen.

Zonder de juiste kwalificaties zullen bedrijven u niet aannemen.

Eindnoot

Blockchain-technologieprofessional is een unieke carrièrekeuze. Maar om er een te worden, moet je bekwaam zijn. De beste kandidaten om er een te worden, zijn degenen die al in het veld zijn.

Dus ervaren ontwikkelaars, ingenieurs, architecten, productmanagers, enzovoort, zijn volledig in staat om over te stappen naar blockchain-professionals. Nogmaals, zoals ik al eerder zei, zonder de juiste certificering kun je geen blockchain-professional worden.

Schrijf je dus in voor een certificeringscursus en leer er alles uit wat je kunt. Als je wilt, kun je ook onze gratis cursus volgen om onze programma’s te testen.

Blijf hard werken, en ook jij kunt een blockchain-professional worden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me