Wil je een blockchain-specialist voor bedrijven worden? Om je te helpen, gaan we de vaardigheden ontleden die nodig zijn om een ​​goede carrière als blockchain-specialist op te bouwen.

De vraag naar blockchainspecialisten neemt tegenwoordig toe. Als je een blockchain-carrière probeert op te bouwen, moet je vacatures hebben gezien waarin blockchain-specialisten nodig waren. Kortom, alleen de grote bedrijven zoals IBM, Accenture, Amazon of zelfs Facebook zijn nu op zoek naar een bekwame blockchain-specialist.

We moeten er echter aan toevoegen dat slechts een handvol mensen in de blockchain-niche gekwalificeerd is om een ​​blockchain-specialist te worden. Er is een enorme hoeveelheid expertise voor nodig om het potentieel te bereiken om er een te worden.

Dus als je blockchain-specialist wilt worden, moet je hard werken en jezelf voorbereiden op de komende reis. Om u hiermee te helpen, zullen we bespreken naar wat voor soort vaardigheden de bedrijven op zoek zijn in een blockchain-specialist.

Het zal u zeker helpen uw toekomstplannen dienovereenkomstig in kaart te brengen en een plaats te veroveren in grote ondernemingen.

Dus laten we geen tijd meer verspillen en doorgaan met de gids!

Schrijf nu in: Gecertificeerde Enterprise Blockchain Professional (CEBP) cursus

Contents

Wie is een blockchain-specialist?

Kortom, een blockchain-specialist is een persoon die zeer bedreven is in blockchain-technologie en op blockchain gebaseerde oplossingen voor zakelijke doeleinden kan ontwikkelen. In werkelijkheid kan die persoon zich ook concentreren op specifieke blockchain-velden.

Hij / zij kan zich bijvoorbeeld concentreren op het ontwerpen van producten op basis van blockchain, technische aspecten, bedrijfsresultaten of gewoon op het efficiënter maken ervan. U hoeft dus ook niet elk aspect van blockchain te kennen.

U kunt ervoor kiezen om een ​​specialist te zijn in elk soort element in de blockchain-niche. Om dat te bereiken, moet u zich wellicht ook concentreren op andere zakelijke vaardigheden.

Hoe dan ook, blockchain-specialistische banen vereisen dat u uw uitgebreide expertise op het gebied van het onderwerp gebruikt en het bedrijf helpt groeien. Zoals je al weet, zijn er niet veel bekwame blockchain-mensen. En daarom is de marktvraag behoorlijk hoog.

Dit is de reden waarom je, met de juiste blockchain-specialistische training, gemakkelijk in een geweldige positie terecht kunt komen.


Blockchain-specialist

Waarom kiezen voor Blockchain-specialistische banen?

Er zijn tal van redenen om blockchain-specialistische banen te overwegen. In werkelijkheid is de beloning voor dit soort functies buitengewoon. Te oordelen naar alle vacatures die door de grote bedrijven zijn geplaatst, kun je verwachten dat je elk jaar $ 70.000 – $ 150.000 ontvangt. Dit is dus eigenlijk een van de bestbetaalde blockchain-banen op de markt.

Dat is een geweldig aantal, nietwaar? Op basis van uw ervaringsniveau kan het aantal ook variëren.

Ten tweede is de ruimte van blockchain-specialist nog niet verzadigd. Het is vrij nieuw en er zijn niet veel concurrenten om voor te strijden. Dus als u indruk kunt maken op uw interviewer met uw vaardigheden, is de kans groter dat u wordt aangenomen.

Een ander voordeel van dit soort blockchain-carrière is dat je volledig nieuwe technologie kunt onderzoeken. Als je als blockchain-liefhebber een onderzoekscarrière wilt nastreven, is er niets beters dan deze.

Bedrijven hebben ook altijd veel lucratieve functies. In feite krijgt u ook toegang tot veel faciliteiten en hoogwaardige technologieën en tools om te gebruiken.

En daarom moet je zeker proberen om blockchain-specialistische banen zo snel mogelijk binnen te halen.

Laten we hoe dan ook eens kijken naar het volgende segment in deze, hoe u een blockchain-specialist kunt worden.

Welke vaardigheden willen de ondernemingen in een blockchain-specialist?

Er zijn eigenlijk nogal wat vaardigheden die je moet beheersen om aangenomen te worden in deze functie. Kortom, bedrijven willen bepaalde vaardigheden in een blockchain-specialist waaraan je moet voldoen om te solliciteren.

We zijn erin geslaagd een lijst te verzamelen met vaardigheden die ze willen. Laten we dus eens kijken hoe u een blockchain-specialist kunt worden, en u kunt zo snel mogelijk aan uw carrière in blockchain beginnen.

Heb een technisch geweten om de juiste blockchain-oplossing te definiëren

Dit is een van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt voor de functie. Bedrijven willen in feite een persoon inhuren met een technisch geweten dat hen helpt de juiste blockchain-oplossingsparameters te definiëren.

In werkelijkheid kun je niet alles wat je vindt samenvoegen zonder er iets van te weten. Misschien bent u bijvoorbeeld een oplossing aan het ontwikkelen die zou kunnen dienen als een intern netwerksysteem voor een bedrijf.

Dus als je een openbare blockchain gebruikt om het platform te maken, zal het niet werken, toch? Als iemand toegang kan krijgen tot een intern netwerksysteem van een bedrijf, zou dat een enorme inbreuk op de beveiliging zijn. U moet dus precies weten welke functies en parameters u moet gebruiken om een ​​specifieke oplossing goed te maken.

Expert in moderne programmeertalen

Je moet dit zeker optellen in je blockchain-specialiststraining, want het is een van de cruciale. In elk scenario moet u alle moderne programmeertalen beheersen voor de blockchain-platforms.

Meestal zijn er veel versies van blockchain, en niet alle gebruiken dezelfde programmeertalen om ze te maken. Dus, om het diverser te houden en je cv nog aantrekkelijker te maken, moet je proberen om alle populaire te behandelen.

Java, JavaScript, Python en Solidity zijn bijvoorbeeld meestal belangrijke talen die door velen worden gebruikt om op blockchain gebaseerde oplossingen te ontwikkelen.

Het is dus niet meer dan redelijk dat de ondernemingen deze kwaliteit ook willen.

Hoe dan ook, je hoeft ze niet allemaal tegelijk onder de knie te krijgen. Doe het gewoon rustig aan en doe het een voor een. Je bent er zeker in een mum van tijd. En hoe meer ervaring je hebt met programmeertalen, hoe meer salaris je kunt verwachten.

In staat zijn om op blockchain gebaseerde softwaresystemen te ontwikkelen en te ontwerpen

Het is meer gericht op de blockchain-beveiligingsspecialist. Kortom, deze specialisten moeten alles weten over softwareontwikkeling. Het zou het beste zijn als u ook de ontwikkeling van blockchain-gebaseerde software onder de knie kunt krijgen.

Het Node.js-framework of JVM voor de programmeerinterface voor smeekbeden en service-integratie is bijvoorbeeld een must voor u. Je moet ook leren om databases te ontwerpen en configureren om te werken aan een blockchain-gebaseerd product.

Meer nog, u moet de oplossing ook leveren en integreren in legacy-netwerken. Ook al hoef je het misschien niet te doen, je moet weten hoe je het moet doen.

Regelmatig testen van eenheden is ook een van uw verantwoordelijkheden.

Slimme contracten kunnen ontwikkelen en testen

Als blockchain-beveiligingsspecialist moet u weten hoe u slimme contracten ontwikkelt of zelfs test. Slimme contracten zijn uitzonderlijk nodig voor het ontwikkelen van blockchain-producten. In feite zijn dit bedrijfslogica die bedrijven helpt een contract digitaal te ondertekenen en het hele proces in een veilige omgeving te automatiseren.

U ziet dus dat het voor bedrijven zeer voordelig is om een ​​slimme contractfaciliteit te hebben onder hun oplossingen. Niet alleen dat, maar ook hun consumenten zullen hier enorm van profiteren. Maar alleen het ontwikkelen van een slim contract is niet voldoende.

Je moet ook weten hoe je ze moet testen en ervoor zorgen dat ze geen beveiligingslekken hebben.

Een master in de configuratie en ontwikkeling van blockchain-infrastructuur

Een andere vaardigheid die u moet beheersen in uw blockchain-specialistische training, is de mogelijkheid om blockchain-infrastructuren te ontwikkelen en te configureren. In werkelijkheid is het beheersen van de blockchain-infrastructuur een van de cruciale stappen om specialist te worden.

Er is enorm veel ervaring en kennis voor nodig om te begrijpen hoe infrastructuren werken en deze vervolgens te implementeren.

Wat het zal doen, is dat het u zal helpen om een ​​team te raadplegen over hoe zij het moeten configureren. In ieder geval moet u het misschien ook zelf doen.

Bachelordiploma of gelijkwaardige werkervaring

Welnu, de beste optie is om een ​​bachelordiploma te behalen in het relevante vakgebied. Probeer bijvoorbeeld een graad in Computer Science Engineering te behalen. Typisch, zonder een diploma uit een bepaald vakgebied, is er weinig waarde in uw cv.

Maar als je kunt aantonen dat je eerdere ervaring (6-12 jaar) hebt in deze niche en je waarde kunt bewijzen, zullen ze uitzonderingen accepteren.

Zoals u kunt zien, komt het uiteindelijk allemaal neer op het niveau van uw expertise. Dus hoe meer je uitblinkt in je werk, hoe groter de kans dat je een plek krijgt in de enterprise-bedrijven.

Praktische ervaring met Blockchain-platforms

Ondernemingen zijn altijd op zoek naar bekwame personen die praktische ervaring hebben met blockchain-platforms. Dus alleen erover lezen zal je niet helpen om deze vaardigheid te krijgen. Je moet leren werken met blockchain-platforms en precies weten hoe ze werken.

Ervaring in Enterprise Ethereum, Hyperledger Fabric, R3 Corda, DAML, enzovoort is bijvoorbeeld buitengewoon belangrijk. In werkelijkheid zijn deze platforms het meest geschikt voor gebruik in ondernemingen.

U moet dus precies weten wat ze zijn en hoe u ze moet gebruiken. Je kunt een hoog salaris van een blockchain-specialist verwachten als je eerdere ervaring met hen hebt.

De beste manier om hier meer over te weten te komen, is door eerst hun whitepapers te lezen en deze vervolgens zelf te verkennen. U kunt ook deelnemen aan een blockchain-certificeringscursus om deze platforms beter te begrijpen.

Begin nu met de gratis Blockchain-basiscursus!

Een meester in blockchain-knooppunten

Het beheersen van blockchain-knooppunten is een moeilijke taak. Praktisch gezien staan ​​knooppunten centraal in de hele functionaliteit van blockchain-technologie. Zonder te weten hoe ze werken of wat voor soort kenmerken u ze wilt hebben, zou een blockchain-platform mislukken.

Als je al weet van andere blockchain-platforms, zul je zien dat de knooppunten in alle gevallen verschillende rollen spelen op basis van het platform. U moet dus leren de knooppunten te configureren en ze ook faalveilig te maken.

Het beheer van sleutels is een ander aspect van de knooppunten. Elk knooppunt kan sleutelparen genereren en u moet die functie ook correct onderhouden. Slechts een kleine fout in de configuratie kan ertoe leiden dat het hele bedrijf wordt uitgeschakeld.

Ervaren met Blockchain-datastructuren

Vervolgens komen de blockchain-datastructuren. Blockchain heeft een vrij unieke en complexe datastructuur in vergelijking met andere technologieën. Daarom kan het soms behoorlijk lastig worden om je te ontwikkelen. Als u niet begrijpt hoe de datastructuren werken, kunt u geen blockchain-specialist worden.

Dingen zoals Patricia Tree of Merkle Tree, of Merkle-Patricia Tree zijn enkele van de basisprincipes die u moet opruimen. Probeer in ieder geval hiermee te experimenteren om meer ervaring op te doen. Zoals je weet, is een specifieke datastructuur verantwoordelijk voor specifieke kenmerken in de blockchain.

Dus je moet het onder de knie hebben om een ​​blockchain te bouwen. Je kunt ook een hoog salaris van een blockchain-specialist verwachten als je er al ervaring mee hebt.

Wees bedreven in cryptografie

Als blockchain-beveiligingsspecialist zou cryptografie in de palm van je hand moeten zijn. Als u niets van cryptografie af weet, begin het dan nu meteen te leren. Het is een van de cruciale elementen van blockchain. Zonder dit kunt u nooit de beveiligingskenmerken van de technologie behouden.

Bovendien helpt cryptografie om het platform onveranderlijk te maken en wordt alle informatie binnen de blokken versleuteld. Meer nog, als u zelfs maar een kleine fout maakt in de cryptografie, kunnen hackers gemakkelijk uw platform in handen krijgen.

Wees dus heel voorzichtig tijdens het experimenteren met cryptografie.

Ervaren met de levenscyclus van softwareontwikkeling

De levenscyclus van softwareontwikkeling is een enorme fase waarmee doorgaans niet veel mensen ervaring hebben. Als specialist in blockchaintechnologie moet u ervaring hebben met de levenscyclus van softwareontwikkeling.

In principe zijn er 5-7 stadia van softwareontwikkeling. Dit is ook vergelijkbaar met op blockchain gebaseerde softwareontwikkeling. U moet de problemen achterhalen, plannen, ontwerpen, bouwen, testen, implementeren en onderhouden.

Het zou geweldig zijn voor je carrière als je lid kunt worden van een consortium en ervaring kunt opdoen in de levenscyclus van een blockchain-projectimplementatie. U kunt elk soort hulpmiddel gebruiken om dit complexe proces zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Maar je moet in de eerste plaats weten hoe deze processen werken.

Mogelijkheid om nieuwe bedrijfsmodellen te formuleren op basis van blockchain

Als specialist moet u de mogelijkheid hebben om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, waaronder blockchain. Technisch gezien verstoort blockchain alle bestaande bedrijfsmodellen. En het is eerlijk om te zeggen dat deze modellen binnen korte tijd verouderd zullen zijn.

Dus, hoe zal de economie dan groeien? Welnu, dit is waar uw expertise van pas zal komen. Het is jouw taak om met behulp van blockchain nieuwe bedrijfsmodellen te formuleren om de toekomst van je bedrijf veilig te stellen. Als je een blockchain-expert kunt worden, dan is je carrière klaar voor het leven.

Expert in het integreren van blockchain in zakelijke netwerken

In het begin lijkt het misschien vrij eenvoudig, maar het is een ingewikkeld proces om te integreren of er een koppel van te maken met bestaande netwerken. Allereerst gaan ze niet met elkaar mee. Force helpt dus niet veel. Maar hoe kun je het dan integreren??

Welnu, u moet uw oplossing zo maken dat er ook gemakkelijk rekening kan worden gehouden met legacy-netwerken. Als je het kunt, kun je daarvoor een goed salaris van een blockchain-specialist verwachten.

Beschikken over technische kennis over interoperabiliteit

Interoperabiliteit is iets van de toekomst. Zelfs nu nog kunnen niet veel van de platforms interoperabiliteit bieden, aangezien ze bijna allemaal verschillende soorten standaarden gebruiken. Ze komen dus niet overeen en kunnen elkaar niet ondersteunen.

Maar zoals de experts aannemen, is interoperabiliteit een geweldige functie en de belangrijkste voor de toekomst. Als specialist dien je dus ook technische kennis van dit aspect te hebben. Het is omdat de kans groot is dat u het moet implementeren.

U kunt zich altijd inschrijven voor een blockchain-specialistische cursus om er meer over te leren.

Begrijp gedecentraliseerde en gedistribueerde grootboeken

Specialisten moeten een expert zijn in elk aspect van blockchain-technologie. Het is dus vrij duidelijk dat u ook kennis moet hebben van gedistribueerde en gedecentraliseerde grootboeken. Zoals je al moet weten, zijn er andere technologieën die vergelijkbaar zijn met blockchain.

Als u er meer over te weten kunt komen, zou het u helpen om uw blockchain-frameworks creatiever te ontwikkelen.

Beschikken over disciplineoverschrijdende brede vaardigheden

Interdiscipline brede vaardigheden zijn een must als het gaat om het werk van een specialist. In werkelijkheid zijn deze vaardigheden absoluut noodzakelijk om in een bedrijfsomgeving te werken. Bovendien zal uw interviewer het altijd op prijs stellen als u kritisch kunt denken en zich gemakkelijk kunt aanpassen aan een nieuwe omgeving.

Ook agile zijn of het analyseren van bepaalde blockchain-aspecten is een pluspunt. Een specialistische cursus kan u zeker helpen om snel uw blockchain-carrière op te bouwen.

Wees bedreven met zakelijke bedrijfsprocessen

Om een ​​gecertificeerde blockchain-specialist te zijn, moet u bedreven zijn in zakelijke bedrijfsprocessen. In werkelijkheid onderzoeken ondernemingen blockchain niet alleen om nieuwe technologie te ontwikkelen. Ze doen het ook in het belang van hun bedrijf.

Dus in die omgeving moet je weten hoe hun bedrijfsprocessen werken en hoe blockchain de situatie kan verbeteren.

In staat zijn om Blockchain-oplossingen te vereenvoudigen

Nou, blockchain kan op bepaalde momenten complex zijn. Vooral als u in de eerste plaats niet begrijpt hoe de onderliggende architectuur werkt. Dus zelfs als het de legacy-netwerkcomplexiteit wegneemt, kan het een beetje moeilijk te hanteren worden als u te veel functies toevoegt.

Het werkt natuurlijk niet op dezelfde manier als een ERP-systeem, maar u kunt het proces vereenvoudigen met uw intuïtie.

Zorg er dus voor dat u altijd weet hoe u het ontwerp kunt vereenvoudigen om het milieuvriendelijker en bruikbaarder te maken op de lange termijn.

Technische kennis van standaarden en ecosystemen

Als specialist in blockchaintechnologie moet je technische kennis hebben van standaarden en ecosystemen. We raden aan om lid te worden van een blockchain-gemeenschap die de ontwikkeling van standaarden beoefent. Community’s kunnen een geweldige manier zijn om uw technische kennis te vergroten.

Kortom, mensen uit de gemeenschap helpen elkaar bij het ontwikkelen van nieuwe technologie. Meer nog, je kunt ook lid worden van een consortium terwijl je leert van de beste van de beste ontwikkelaars.

Beschikken over een Enterprise Blockchain-certificering

De waarheid is dat het zonder een goede blockchain-certificering voor bedrijven moeilijk zou zijn om je vaardigheden aan de betreffende interviewer te laten zien. Een blockchain-specialistische cursus is een geweldige manier om te bewijzen dat u daadwerkelijk bekwaam bent en een hoog niveau van expertise kunt bieden wanneer u met het bedrijf werkt.

Ook stelt de blockchain-specialistische cursus u in staat om meer te weten te komen over de verbindingen tussen blockchain en enterprise-bedrijven. Meer nog, het geeft je een goed perspectief over hoe je de twee aspecten kunt koppelen en uiteindelijk inkomsten kunt genereren.

In dit geval zouden we onze blockchain-cursussen voor bedrijven ten zeerste aanbevelen. We proberen de best mogelijke kennis over de blockchain te bieden, en we dekken ook extra niches.

Voorlopig hebben we een gedegen opleidingstraject over blockchain en SCM. Bovendien krijgt u ook toegang tot blockchain-sjablonen en tools die u kunnen helpen bij het ontwerpen van uw innovatieve oplossingen.

Om een ​​gecertificeerde blockchain-specialist te worden, zal het volgen van een cursus veel voordelen voor u hebben.

Wat? Ben je er een beetje sceptisch over? Maak je geen zorgen; je kunt de gratis blockchain-cursus bekijken om beter te begrijpen of deze cursussen voor jou zijn of niet.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

In staat om waarde te communiceren

Nou, het is niet ongebruikelijk of onrealistisch om iemand te eisen die gemakkelijk de juiste waarde aan anderen kan overbrengen. In veel gevallen moeten specialisten als adviseur in een project werken. Dus, als u uw kennis niet op de juiste manier aan anderen kunt doorgeven, hoe kunt u ze anders helpen er meer over te leren?.

Ze moeten inhoud van u begrijpen en krijgen. Maar als u uw informatie niet eenvoudig kunt overbrengen, zou het voor alle andere leden moeilijk worden om naar behoren te functioneren.

Ook het proberen om een ​​probleem in korte tijd op te lossen, valt onder de categorie communicatie.

Gedegen kennis over de Blockchain DevOps-tools

Als je voor een specialistische baan in blockchaintechnologie gaat, moet je een gedegen kennis hebben van de verschillende blockchain-ontwikkeltools. DevOps-tools helpen eigenlijk veel op de lange termijn – dit helpt om tijd en middelen te besparen. Bovendien kunt u er tijdens de testfase ook vrij eenvoudig fouten mee opsporen.

In veel gevallen hoeft een specialist het echter niet regelmatig te gebruiken. Maar toch moet u weten hoe u ze moet gebruiken wanneer u ze nodig heeft.

In staat om Blockchain-architecturen te ontleden

Een gecertificeerde blockchain-specialist moet weten hoe hij verschillende blockchain-architecturen moet ontleden. Als je niet weet hoe blockchain-architectuur werkt, kun je onmogelijk een nieuwe ontwerpen. Bedrijven willen mensen die elk soort netwerk vakkundig kunnen demonteren zonder enige extra hulp.

We raden u aan om alle bestaande architecturen op een gedetailleerde manier te bestuderen. Je kunt ook het bronbestand van GitHub ophalen en bekijken hoe ze het hebben gestructureerd.

Als specialist is het van cruciaal belang dat u van hen op de hoogte bent.

Hoe dan ook, we hebben het laatste segment bereikt in deze handleiding om een ​​blockchain-specialist te worden.

Eindnoot

Uiteindelijk kunnen we alleen maar zeggen dat die blockchain-beveiligingsspecialist of blockchain-technologiespecialist, wat je doel ook mag zijn, je een gecertificeerde blockchain-specialist moet zijn. Zonder de juiste certificering zou het moeilijk worden om uw waarde aan de ondernemingen te bewijzen.

Meer nog, blockchain-specialist is vanaf nu een van de geweldige carrièrekeuzes. Zoals u echter kunt zien, zijn de vaardigheden die nodig zijn voor deze baan vrij moeilijk te bereiken. Werk dus hard en probeer onze Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -cursus om meer inzicht te krijgen in het domein van blockchain-ondernemingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me