Hyperledger-project: 15 projecten die u moet kennen

Er zijn momenteel zoveel populaire blockchain-projecten voor bedrijven in de blockchain-niche, en Hyperledger lijkt er een van te zijn. Hyperledger is echter geen enkel raamwerk, maar een overkoepelend project waar andere Hyperledger-projecten onder vallen.

In werkelijkheid kan Hyperledger een goede keuze zijn als u een op blockchain gebaseerde oplossing wilt implementeren.

Daarom zal ik het vandaag hebben over Hyperledger-projecten om u te helpen beslissen welke geschikt is voor uw oplossing. Eerst kijken we echter snel naar de basisprincipes van Hyperledger voordat we dieper ingaan.

Laten we ze dus eens bekijken!

Contents

Wat is Hyperledger?

Hyperledger is eigenlijk een open-sourceproject dat wordt ondersteund door Linux Foundation. Meer nog, het wordt geleverd met een brede selectie van frameworks, bibliotheken, tools en nog veel meer. Kortom, je mag het de broeikas van blockchain noemen.

Hyperledger-projectleden bedrijven helpen om met unieke blockchain-oplossingen te komen en hen te helpen zich ook aan de oplossingen aan te passen.

Hyperledger begon in 2015 om blockchain voor ondernemingen te bevorderen. Om dat te doen, vormde het bedrijf echter een consortium van veel high-end ondernemingen.

Waarom is het Open Source?

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom het Hyperledger-project open source is. In feite heeft typische software met een licentie van een fabrikant veel beperkingen. Allereerst wordt het geleverd met vergrendelingen van leveranciers, en meer nog, u kunt geen van de kerncodes wijzigen.

In open source krijg je echter meer vrijheid om te veranderen, door de code te downloaden.


Open source-platforms groeien ook exponentieel, wat logisch is voor een bedrijfsomgeving.

Ten slotte, aangezien het Hyperledger-project echt wil helpen bij het bevorderen van de implementatie van blockchain voor bedrijven, is het het beste om het open te houden zodat iedereen het kan gebruiken.

Hyperledger-projecten

Wat zijn de voordelen van Hyperledger Project?

 • Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

Het is een behoorlijke uitdaging om de ontwikkelingen van open source-platforms bij te houden. Daarom willen veel bedrijven het misschien opgeven. Maar met Hyperledger-projectleden krijgt u een samenwerkingsomgeving.

Dus uiteindelijk krijgt u volledige ondersteuning bij het maken van de oplossing van de Hyperledger-projectleden.

 • Toegenomen productiviteit

Volgens de Hyperledger-projectwiki zul je tijdens het werken met de projectleden merken dat ze niet alle mensen laten werken zoals ze willen. Meer nog, ze hebben de neiging om specialisatie te volgen bij het opduiken van de bevalling. In deze nemen Hyperledger-projectleden alleen dat waar ze het beste in zijn en werken daaraan.

Het resultaat is dat u een efficiënte, productieve lijn krijgt terwijl u aan uw project werkt.

 • Op samenwerking gebaseerde aanpak

Dit is een van de beste voordelen van Hyperledger-projecten. In werkelijkheid werken alle Hyperledger-projectleden in een samenwerkingsomgeving. Wanneer er een nieuwe technologie opduikt, hebben bedrijven de neiging om elkaars ontwikkelingen te dupliceren.

Maar niet in Hyperledger. Hier werkt iedereen samen om een ​​unieke oplossing te bedenken en de algehele ontwikkeling te stroomlijnen.

 • Hoogwaardige code

Hyperledger-projecten worden geleverd met hoogwaardige code op al hun platforms. Volgens de Hyperledger-projectwiki observeren de projectleden in feite elke codebasis zorgvuldig voordat ze deze op de markt lanceren..

De technische gemeenschap van dit bedrijf is ook zeer professioneel, aangezien ze elke afzonderlijke regel beoordelen en deze uitvoerig testen voordat ze deze lanceren.

 • Omgaan met intellectueel eigendom

Hyperledger zorgt ervoor dat er voor intellectueel eigendom binnen hun systeem wordt gezorgd. Standaard wordt alle inhoud op hun systeem geleverd met gelicentieerde eigenschappen. Als gevolg hiervan is elke vorm van intellectueel eigendom veilig binnen het systeem.

Hyperledger-projecten: 15 projecten om uit te checken

Hyperledger heeft momenteel 15 projecten onder zijn vleugels. Al deze projecten zijn specifiek ontworpen om aan de eisen van ondernemingen te voldoen. Laten we ze in ieder geval een voor een bekijken en kijken wat ze allemaal te bieden hebben.

Gedistribueerde grootboeken

Hyperledger Burrow

Status: incubatie

Hyperledger Burrow is een framework dat vooral geschikt is voor ontwikkelaars. In werkelijkheid is het voornamelijk geoptimaliseerd voor blockchain met openbare toestemming; u kunt het echter ook gebruiken als privé- of consortium-blockchains.

Bovendien ondersteunt het EVM en slimme contracten.

Significante componenten van Hyperledger Burrow

Motor voor consensus

Volgens de Hyperledger-projectwiki wordt Burrow geleverd met het Byzantine Fault-Tolerant Tendermint-protocol. In werkelijkheid is het een nieuw type protocol dat een hogere transactieratio biedt. U kunt dit raamwerk echter niet splitsen.

Binaire applicatie-interface (ABI)

Het wordt geleverd met veel geweldige tools waarmee u andere op soliditeit gebaseerde slimme contracten in het netwerk kunt implementeren, compileren en zelfs kunt koppelen..

Ethereum Virtual Machine (toegestaan)

Volgens de Hyperledger-projectwiki gebruikt het een geautoriseerde EVM om te observeren of het netwerk het juiste toestemmingsniveau heeft. Het maakt dus een soort onderscheid tussen de verschillende toestemmingslagen.

Slimme contracttoepassingen

In Hyperledger Burrow kunt u een smart contract oproepen terwijl u zich in het transactieproces bevindt. Kortom, de virtuele machine voert de slimme contracten uit die in de transactie worden genoemd.

Applicatie Blockchain-interface (ABCI)

ABCI is verantwoordelijk voor het verbinden van een consensus-engine met de smart contract-applicatielaag. Het zorgt er dus voor dat de consensus-engine agnostisch is in termen van slimme contracttoepassingen.

Hyperledger-stof

Status: actief

Hyperledger Fabric-project is een van de meest populaire modulaire projecten onder Hyperledger. In werkelijkheid is het platform volledig te optimaliseren. U kunt het dus voor elk soort gebruik gebruiken. Bovendien krijgt u met het Hyperledger Fabric-project vertrouwelijkheid, flexibiliteit, veerkracht, schaalbaarheid en nog veel meer.

Hoe dan ook, het Hyperledger Fabric-project draait op de programmeertaal voor algemene doeleinden. Als gevolg hiervan is er geen native token voor.

Kenmerken van het Hyperledger Fabric-project

De modulariteit

Het wordt geleverd met een modulair ontwerp. U kunt dus gewoon elke functie aansluiten en deze gewoon gaan gebruiken. Er zijn al enkele modules beschikbaar om te gebruiken, zoals bestelservices, lidmaatschapsproviders, roddelservices, slimme contracten, enz.

Slimme contracten

In het Hyperledger Fabric-project worden slimme contracten kettingcode genoemd. In werkelijkheid is het een beetje anders dan typische slimme contracten, omdat het alle functies kan krijgen die het nodig heeft van het blockchain-netwerk. Meer nog, het volgt drie stappen: uitvoering, bestelling en validatie.

Inplugbare Hyperledger Fabric-consensusprotocollen

Dit zijn verreweg de beste eigenschappen van Fabric. Alle consensusmechanismen binnen het systeem zijn volledig inplugbaar. U kunt dus een groot aantal consensus gebruiken wanneer u maar wilt. Daar zit geen beperking in.

Hyperledger Indy

Status: actief

Hyperledger Indy-project is een ander populair Hyperledger-project. Kortom, het is een raamwerk dat expliciet is gemaakt voor gedecentraliseerde identiteiten. Meer nog, het wordt geleverd met tal van componenten, toolsets en bibliotheken die u kunt gebruiken.

Het beste deel is dat het gebruikers van stroom voorziet, aangezien gebruikers het exclusieve eigendom krijgen van hun eigen identiteit.

Hoofdkenmerken van Hyperledger Indy Project

Zelf-soevereiniteit

In het Hyperledger Indy-project kunt u al uw identiteitsgebaseerde documentatie op het netwerk opslaan.

In principe heeft alle inhoud cryptografische coderingen, bewijs van bestaan, privésleutel en openbare sleutels, en nog veel meer. Alleen u kunt die documenten wijzigen of er wijzigingen in aanbrengen.

Privacy

Welnu, het Hyperledger Indy-project wordt geleverd met een beveiligde vertrouwelijkheidslaag om al uw waardevolle documenten te beschermen. Alles blijft alleen in het grootboek staan ​​en niemand kan zelfs uw identiteit achterhalen via een andere link of grootboek.

Controleerbare claims

In veel gevallen moet u mogelijk een vorm van identiteitsdocumentatie tonen, zoals een geboorteakte of rijbewijs om dit te bewijzen. Maar in veel gevallen kunnen mensen deze documenten ook misbruiken. U kunt er dus alleen voor kiezen om selectieve delen van uw document openbaar te maken om uw identiteit te bewijzen.

Hyperledger Iroha

Status: actief

Hyperledger Iroha is een ander solide blockchain-framework. Met dit framework is het supergemakkelijk te integreren in bestaande bedrijfsnetwerken. Het project kwam na Fabric en Sawtooth. U kunt dit platform hoe dan ook gebruiken voor gezondheidszorg, onderwijs, grensoverschrijdende betalingen, financiële diensten, DID’s en nog veel meer.

Belangrijkste kenmerken van Hyperledger Iroha

 • Het inzetten van het platform is supergemakkelijk en ongecompliceerd. Er zijn geen ingewikkelde opties of verwarrende attributen. U kunt ook in-house onderhoud doen met een beetje training.
 • Je krijgt ook toegang tot talloze bibliotheken, en deze zijn in principe geschikt voor ontwikkelaars.
 • De toegangscontrole in dit platform is gebaseerd op rollen.
 • Meer nog, de ontwerpstructuur van Hyperledger Iroha is modulair zoals andere Hyperledger-projecten.
 • Het wordt ook geleverd met opdrachtquery’s.
 • Bovendien krijgt u ook asset- en identiteitsbeheer.

Ze hebben sowieso ook een besturingsmodel waarbij ze zorgvuldig werken aan deze volgende modellen –

 • Prestatie: Hier werkt Hyperledger Iroha aan hun tijd- en middelengebruik, waardoor u de snelste output krijgt.
 • Betrouwbaarheid: In werkelijkheid bieden ze ook fouttolerantie en herstel in geval van een ongelukkige situatie.
 • Bruikbaarheid: Hier kan Hyperledger Iroha gebruikersfouten afschrikken en leert het naarmate het platform zich ontwikkelt en zichzelf verbetert om beter te worden.

Hyperledger zaagtand

Status: actief

Hyperledger Sawtooth is eigenlijk een blockchain-pak voor het implementeren, uitvoeren en bouwen van gedistribueerde grootboeken. Veel ondernemingen hebben moeite om met de complexe aard van blockchain-technologie te werken. Daarom biedt Sawtooth de perfecte oplossing, omdat het implementeren van blockchain-oplossingen een gemakkelijke taak maakt.

Kenmerken van Hyperledger Sawtooth

Dynamische consensus

Hier kan iedereen een consensus in een live blockchain-netwerk wijzigen. Meer nog, u kunt het zelfs doen tijdens het transactieproces. Maar daarvoor moet u beschikbare consensus-plug-ins kiezen.

Bewijs van verstreken tijd (PoET)

Het is een nieuw type consensusalgoritme. Het is voornamelijk standaard ingeschakeld, maar u kunt het wijzigen als dat nodig is. In werkelijkheid is het werkproces vrij uniek en verbruikt het heel weinig energie.

Transactiefamilies

U kunt slimme contracten in elke taal schrijven, daar zijn geen beperkingen in.

Compatibiliteit met Ethereum-contracten

Een andere beste eigenschap van Hyperledger Sawtooth is dat het 100% compatibel is met slimme Ethereum-contracten. Dus als u dat wilt gebruiken, kunt u dit doen door EVM aan te sluiten.

Uitvoering van parallelle transacties

Het wordt ook geleverd met het uitvoeren van parallelle transacties, wat u veel tijd bespaart.

Privétransacties

U kunt individuele ketens creëren waarin u al uw vertrouwelijke transacties gemakkelijk kunt bewaren.

Hyperledger Besu

Status: incubatie

Hyperledger Besu is eigenlijk een open-source Ethereum cliënt. In werkelijkheid is het project geschreven in Java en gebruikt het de Apache 2.0-licentie. U kunt het ook op elk privéplatform met toestemming of op het openbare Ethereum-netwerk uitvoeren.

Eigenschappen van Besu

Ethereum virtuele machine (EVM)

Door het gebruik van EVM in het systeem kan het op Ethereum gebaseerde slimme contracten en vele andere functies uitvoeren.

Consensus-algoritmen

Hyperledger Besu wordt geleverd met een breed scala aan consensusalgoritmen voor het valideren van blokken. Dit zijn –

 • Bewijs van autoriteit is geschikt wanneer peers binnen het systeem elkaar kennen en vertrouwen. Het is een geweldig protocol dat zeer weinig stroom gebruikt.
 • In IBFT 2.0 keuren validators blokken en transacties goed. Het is een fouttolerant consensusprotocol.
 • Clique is een uniek consensusalgoritme omdat het twee keer zo fouttolerant is als IBF 2.0.
 • Proof of Work is niet de primaire consensus, maar wordt alleen gebruikt in het Ethereum-mainnet.

Ontdekking

U krijgt een op UDP gebaseerd protocol om elke peer in het netwerk te vinden.

Gebruikersgerichte API’s

Met Besu krijgt u EER JSON-RPC API’s in plaats van HTTP, mainnet Ethereum, GraphQL API en WebSocket-protocollen.

Toezicht houden

Het framework bewaakt netwerk- en knooppuntprestaties. Het zorgt ook voor privacy en geautoriseerde toegang.

Gereedschap

Hyperledger-remklauw

Status: incubatie

Hyperledger Caliper is een uniek soort project. In werkelijkheid is het een benchmarking-tool voor andere blockchain-gebaseerde platforms. Bij het ontwikkelen van oplossingen hebben bedrijven eigenlijk niet echt een ideaal model om het mee te vergelijken. Als gevolg hiervan weten de meeste bedrijven niet of de oplossing voldoende is of niet.

Daarom kunt u in Caliper vooraf gebruiksscenario’s definiëren, en Caliper kan u vertellen of het daar klaar voor is of niet.

Meer nog, het beste is dat het niet wordt geleverd met een vooraf gedefinieerde standaard. Waarom? Nou, het is omdat alle blockchain-implementaties anders zijn. Dus als je ze beoordeelt op basis van dezelfde criteria, krijg je niet het juiste resultaat.

Daarom kunnen bedrijven hun vereiste output schetsen en op basis daarvan hun oplossing testen. Kortom, het is een geweldige tool voor ontwikkelaars en ondernemingen.

Hyperledger Cello

Status: incubatie

Hyperledger-cello is een andere geweldige toolkit voor Blockchain als een service. Hiermee kunt u eenvoudig al uw blockchainservices maken, beëindigen of zelfs beheren. Kortom, het primaire doel is om een ​​innovatieve benadering van het blockchain-ecosysteem te creëren. Bedrijven lijken ook gretiger te zijn voor BAAS, omdat het hen tijd en geld bespaart.

Deze tool is dus meer geschikt voor leveranciers die BAAS voor ondernemingen willen aanbieden. Het zal hen de platforms vrij efficiënt laten maken. Vanaf het dashboard van deze tool kunt u de status van uw netwerk controleren, de prestaties van kettingcodes bekijken, analytische gegevens opvragen en nog veel meer.

Momenteel ondersteunt het alleen Hyperledger Fabric. Maar het zal binnenkort ook meer frameworks bevatten. Hoe dan ook, de architectuur is ook modulair, zodat u ook kunt genieten van pluggable opties.

Hyperledger Explorer

Status: incubatie

Hyperledger Explorer is een ander prachtig project onder Hyperledger. Het biedt voornamelijk een webvriendelijke weergave van het blockchain-netwerk. In werkelijkheid kunt u hiermee knooppunten, transacties, statistieken, blokken, slimme contracten en nog veel meer controleren.

Maar waarom zou je het gebruiken? Het is handiger dat u deze allemaal vanaf één plek kunt controleren. Ontwikkelaars moeten ook controleren hoe het systeem het doet voordat ze het op de markt introduceren. Explorer is daar dus een perfecte optie voor.

U kunt er ook wijzigingen in uw code mee aanbrengen als u problemen ondervindt. Als u een intern beveiligingsteam voor het netwerk heeft, is het gebruik van deze tool om dat te onderhouden vrij eenvoudig.

Hoe dan ook, het is eigenlijk een poging om de blockchain-oplossing veel gemakkelijker en voor iedereen toegankelijk te maken.

Hyperledger Avalon

Status: incubatie

Voorheen was Hyperledger Avalon Trusted Compute Framework. Maar ze noemden het tijdens de samenwerkingsfasen naar Avalon. Het is een product van samenwerking tussen EER-, Hyperledger- en cloudserviceproviders. In feite helpt deze tool om blockchain-bewegingen buiten de hoofdketen te beveiligen om computerbronnen te sparen.

Meer nog, het zorgt ervoor dat alle ontwikkelaars alle voordelen van computationeel vertrouwen krijgen en alle nadelen beperken.

Hoe dan ook, het zal een register bijhouden voor vertrouwde werknemers. Het biedt ook een proces voor klanten om bestellingen aan werknemers te geven.

In werkelijkheid houdt Avalon ook een logboek bij van het uitgevoerde werk in het grootboek.

Bibliotheken

Hyperledger-quilt

Status: incubatie

Het is voornamelijk een zakelijke blockchain-tool voor gedistribueerde grootboeken. Maar met Quilt krijgt u interoperabiliteit tussen de grootboeken. In werkelijkheid is interoperabiliteit slechts een speculatie, en geen enkel ander blockchain-platform zou het kunnen doen. Maar in Quilt proberen ze dat te doen.

Met deze tool kunt u dus probleemloos communiceren met andere grootboeksystemen. Het beste is dat u geld kunt verzenden vanuit een ander land zonder hetzelfde platform te hebben. In feite wordt de transactie hier in pakketten verpakt en naar de bestemming gerouteerd.

U krijgt hoe dan ook kaders voor het implementeren van deze structuur en ook een reeks interoperabiliteitsregels die u moet volgen.

Quilt is nog niet actief, het is momenteel in incubatiefase en heeft meer tijd nodig om te voltooien.

Hyperledger Ursa

Status: incubatie

Hyperledger Ursa is onlangs toegevoegd aan de lijst met projecten. Het is eigenlijk een gedeelde cryptografische bibliotheek. In deze volgt het al het cryptografische werk binnen een raamwerk. Maar waarom zou je het gebruiken? Nou, je wilt absoluut geen werk in het grootboek dupliceren, of wel? Met Ursa kunt u dat gemakkelijk vermijden.

Omdat het alle eerdere vermeldingen bijhoudt, wordt duplicatie later in de toekomst voorkomen. Het beste is dat het volledig modulair is en ook alle andere op Hyperledger gebaseerde projecten ondersteunt.

In werkelijkheid krijgt u met Ursa een hoog beveiligingsniveau. Het is ook een open ecosysteem, dus experts zullen commentaar geven op de cryptografie en nieuwkomers helpen hun cryptografiemodellen beter te ontwikkelen.

Meer nog, het biedt ook interoperabiliteit. Hoe dan ook, het bevindt zich ook in de incubatiefase en we weten niet precies wanneer het beschikbaar zal zijn.

Hyperledger Ram

Status: incubatie

Hyperledger Aries is eigenlijk een infrastructuur voor peer-to-peer blockchain-gebaseerde transacties. Het is echter geen raamwerk of applicatie. Hoe dan ook, het primaire doel is om code aan te bieden voor geheimenbeheer, peer-to-peer-interactie, beveiligde berichtenuitwisseling en verifieerbare informatie-uitwisseling voor meerdere gedecentraliseerde omgevingen..

In werkelijkheid zal het de toepasbaarheid in Indy in de toekomst uitbreiden, aangezien het interoperabiliteitsondersteuning in alle bestaande standaarden zal bevorderen. Daardoor is het een effectieve oplossing voor één bedrijf.

De blockchain-interface-laag of resolver van de bibliotheek ondertekent en creëert blockchain-transacties. Bovendien beveiligt een cryptografische portemonnee alle geheime documenten en activa van de gebruiker. Het biedt ook een gecodeerd berichtensysteem zodat peers kunnen communiceren zonder zich zorgen te hoeven maken over enige beveiliging.

Omdat het wordt geleverd met zero-knowledge proof, kunt u een transactie verifiëren zonder de inhoud van die transactie prijs te geven. Verder is er een mechanisme dat helpt bij het maken van API’s en protocollen voor bepaalde gebruiksscenario’s.

Hyperledger-transactie

Status: incubatie

Het is een bibliotheek voor ontwikkelaars. Met Hyperledger Transact-codering zou het ontwikkelen van gedistribueerde grootboeksoftware een gemakkelijke taak zijn. In werkelijkheid kan de bibliotheek alles aan met betrekking tot slimme contracten, zoals het verzenden van transacties, planning, statusbeheer en nog veel meer.

Dus als u Hyperledger-frameworks gebruikt of aangepaste gedistribueerde grootboeken heeft, kunt u het statusbeheer van Transact en geavanceerde transactie-uitvoering toevoegen om het proces van het uitvoeren van codes te vereenvoudigen..

Hoe dan ook, met deze bibliotheek kunt u transacties op vele manieren uitvoeren, u kunt seriële en parallelle uitvoering krijgen, de ondersteuning krijgen van Merkle-Radix Tree, enz. Bovendien kunt u ook evenementen genereren op basis van slimme contracten en talen gebruiken zoals JavaScript , Python, Rust, Swift en nog veel meer.

Het ondersteunt ook EVM.

Domeinspecifiek

Hyperledger-raster

Status: incubatie

Grid is er om al uw problemen in de toeleveringsketen op te lossen. Het is eigenlijk een op WebAssembly gebaseerd project. Daarom krijgt u toegang tot veel bibliotheken, gegevensmodellen, SDK’s en nog veel meer. Deze zijn ook allemaal geschikt voor het ontwikkelen van klantinterfaces en slimme contracten.

Het citeert niet direct enige beperking bij het gebruik van andere platforms; Het biedt echter zekerheid als u het in een andere niche gebruikt in plaats van in de toeleveringsketen. En ook kunnen de bibliotheken ook op andere platforms worden uitgevoerd.

Het lijkt misschien een applicatie, maar in werkelijkheid is het dat niet. Het is dus meer een suite met toegang tot veel frameworks en tools.

Hyperledger Grid wil innovatie niet beperken als het gaat om sectoroverschrijdend supply chain management. Dus als u zich in die niche bevindt, kunt u het proberen.

Uiteindelijk

Hyperledger-projecten zijn hier om de ontwikkeling van blockchain eenvoudiger en eenvoudiger te maken. Elk afzonderlijk project van Hyperledger is het resultaat van samenwerking. Hier hebben meerdere bedrijven de oplossing ontwikkeld en open-source gemaakt zodat iedereen het kan uitproberen.

Hoewel ze momenteel slechts 4 projecten hebben die actief zijn, zien de meeste andere projecten er nog steeds veelbelovend uit. Als u op zoek bent naar enterprise blockchains, dan kunnen Hyperledger-projecten u daar zeker bij helpen.

Je kunt ook lid worden van hun ecosysteem om te helpen bij te dragen aan andere coole oplossingen en de blockchain-transformatie te escaleren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map