ICO versus VC: de ervaring is belangrijk

Bent u een blockchain-crypto-ondernemer die probeert geld in te zamelen voor uw blockchain-project? De kans is groot dat u Initial Coin Offering (ICO) en Venture Capital (VC) als uw opties evalueert. In dit artikel zal ik ICO versus VC vergelijken.

ICO versus VC: ze zijn conceptueel verschillend

ICO’s zijn ongereguleerde crowdsale-evenementen die blockchain-crypto-start-ups gebruiken om geld in te zamelen voor hun project. U kunt meer lezen over ICO in dit artikel “Wat is een ICO: een inleiding tot het eerste muntenaanbod”.

De start-ups maken hun website en publiceren vervolgens hun whitepaper waarin ze hun project en technologie toelichten. Ze treffen juridische voorbereidingen en hun digitale marketingteam brengt het project agressief online op de markt.

Tegelijkertijd maken ze hun crypto-token met behulp van een Ethereum blockchain-platform of een vergelijkbaar platform. Vervolgens lanceren ze een crowdsale voor hun tokens, waar iedereen in kan investeren. Later gebruiken ze het fonds voor hun projectontwikkeling.

VC’s zijn vermogende investeerders die hun vermogen verder willen vergroten en daarvoor investeren ze in start-ups die ze veelbelovend vinden. Ze bestuderen het project goed en communiceren uitgebreid met het projectteam voordat ze investeren. Ze kopen een belang in het bedrijf en werken langdurig samen met het start-upteam.

ICO-investeerders kunnen nieuw zijn, terwijl VC-investeerders ervaren zijn:

Wanneer u ICO start, verkoopt u uw crypto-tokens aan investeerders die voor het eerst zouden kunnen investeren. Er zijn geen toetredingsdrempels om in ICO te investeren, iedereen kan Bitcoin of Ether krijgen en investeerder worden.

ICO-investeerders controleren regelmatig verschillende sociale mediaplatforms zoals Facebook of Twitter om meer te weten te komen over uw project. Reddit is voor hen een veelvoorkomende informatiebron over uw project, of ze kunnen informatie erover zoeken in populaire cryptocurrency-forums zoals Bitcointalk.

Ze bestuderen ook de whitepaper om meer te weten te komen over het project en om de mening van de cryptogemeenschap over het project te bekijken. U kunt dit artikel “Beginnershandleiding: ICO-whitepaper controleren” lezen om te weten waar ICO-investeerders naar zoeken in een whitepaper. Lees ook meer over hoe ze zich voorbereiden voordat ze in een ICO investeren, in dit artikel “Beginnershandleiding: hoe deelnemen aan een ICO?”

Aan de andere kant zijn VC-investeerders zeer ervaren. In veel gevallen waren het eerder ondernemers. Zelfs als dat niet het geval was, zullen ze ervaren ondernemers inschakelen om uw bedrijfsplan te evalueren. In veel gevallen waren de VC-investeerders executives in bedrijven met vergelijkbare ‘lines of business’ (LOB’s) die op dezelfde markt verkochten.

VC-investeerders zijn ervaren


VC-investeerders kennen het bedrijf, de dynamiek van de start-up en de investeringen door en door. Ze hebben meestal een hoge reputatie in de markt. U zult doorgaans merken dat ze eerder hebben geïnvesteerd in bedrijven die klein zijn begonnen en uitgegroeid tot zeer succesvolle bedrijven.

Het doel van de start-up is van belang in ICO versus VC-vergelijking:

Wil jij als blockchain-ondernemer alleen snel geld inzamelen? Dan kan ICO de weg vooruit voor u zijn. De ICO-investeerders kunnen niet meer bieden. De meesten van hen hebben misschien geen ervaring in het bedrijf waarin u zich bevindt, en ze zijn waarschijnlijk naar de crowdsale gekomen met de verwachting dat ze alleen snel winst zullen maken.

Als u echter ook op zoek bent naar advies, zakelijke richtlijnen, verbinding met beïnvloeders uit de branche, hand vasthouden en proofs of concept (PoC’s) samen met financiering, kunt u overwegen om VC’s te benaderen. Ze zijn zeer ervaren en omdat ze een belang in uw bedrijf kopen, blijven ze in uw succes investeren. Ze zijn niet op zoek naar snelle winst.

ICO-voorbereiding voor een start-up verschilt enorm van hoe ze zich moeten voorbereiden op VC-financiering:

U moet een professioneel ogende website voorbereiden, een geweldige whitepaper, uitstekend marketingmateriaal voor de ICO. Dan moet u een bekwaam juridisch team inschakelen, zodat u wettelijk verzekerd bent voor de jurisdictie van waaruit u opereert. Uw digitale marketingteam zal een agressieve online marketingcampagne moeten voeren.

Mogelijk moet u een advertentiecampagne ‘betalen per klik’ (PPC) uitvoeren. Je kunt ook premieprogramma’s en airdrops van tokens overwegen. U moet Blockchain-crypto-evenementen bijwonen en uw project presenteren.

Ervan uitgaande dat u een crypto-token hebt gemaakt met behulp van een platform zoals Ethereum, vat dit uw voorbereiding voor het lanceren van uw ICO samen. U kunt er meer over lezen in dit artikel ‘Beginnershandleiding: hoe u een geweldige ICO-marketingstrategie maakt’.

Het is heel anders voor VC’s. U moet een echt product of in ieder geval een demo aan hen laten zien. U hebt een gedegen businessplan, een gedetailleerde routekaart en gedegen financiële projecties nodig. VC’s zijn echte zakenmensen en kunnen gemakkelijk onderscheid maken tussen een echt businessplan en alleen marketing- en technologiejargon.

Ponzi-schema’s hebben hun weg gevonden naar ICO’s. Dat is onmogelijk met virtuele valuta vanwege hun grondige controle van het businessplan.

VC’s vereisen veel vergaderingen met de start-up, daarom geven ze de voorkeur aan bedrijven die in dezelfde geografie zijn gevestigd. Vandaar dat de VC-financiering geografisch geconcentreerd is, en de meeste VC’s opereren in de grote zakelijke en financiële hubs. ICO-investeerders doen niet zo’n intensieve due diligence, daarom kunnen ze overal ter wereld investeren.

ICO-vereisten zijn minimaal in vergelijking met de wettelijke vereisten van VC-financieringsovereenkomsten:

De Blockchain-ondernemer beslist over de distributie van tokens en wanneer de investeerders tokens ontvangen. Er zijn geen wettelijke vereisten.

De meeste ICO’s verkochten in 2017 niet eens een belang in hun bedrijf aan de investeerders. Velen vermomden hun beveiligingstokens als utility-tokens en omzeilden alle voorschriften. U kunt er meer over lezen in dit artikel “ICO vs IPO: wat is het echte verschil?”.

Om VC-financiering veilig te stellen, moet u echter een belang van 20% -30% in uw bedrijf verkopen aan het VC-fonds. Het is een wettelijk contract. Bereid u voor op een intense onderhandeling over de marktwaardering van uw bedrijf!

Het juridische en andere voorbereidende werk is aanzienlijk, en het kan een jaar duren voordat een VC-financieringsovereenkomst is afgerond. Vergelijk dat eens met ICO’s, waar u het hele proces in een maand of twee kunt afronden!

ICO PR is beperkt, terwijl VC-deals prestigieus zijn:

In 2017 waren er 902 ICO’s en slechts 48% was succesvol. In veel landen hebben ICO’s een negatieve connotatie gekregen. ICO public relations (PR) -waarde is beperkt.

Vergelijk dit met de aanzienlijke positieve berichtgeving in de media die een VC-financieringsovereenkomst de start-up met zich meebrengt. VC-investeerders hebben een goede reputatie en VC’s doen veel due diligence voordat ze investeren. VC’s hebben ook een waardevol netwerk in de branche. Al deze factoren zorgen samen voor een zeer positieve media-aandacht voor start-ups die durfkapitaalfinanciering binnenhalen.

ICO-financiering kan de positieve berichtgeving in de media over VC-deals niet evenaren, zelfs niet als de financiering veel groter is dan de VC-deal.

Aan de andere kant bieden cryptogemeenschappen en cryptomedia-websites vaak een negatieve berichtgeving over mislukte blockchain-projecten. Een mislukte blockchain-ondernemer vindt het erg moeilijk om later een comeback te maken, zelfs met een beter idee.

Hoe is het met VC’s? Mislukte start-ups die VC-financiering hadden verworven, krijgen geen noemenswaardige aandacht in de zakelijke media. Vaak investeert het durfkapitaalfonds in de volgende onderneming van dezelfde ondernemer. Dit komt doordat de VC’s voor de lange termijn bij de start-up blijven en verantwoordelijkheden nemen voor het falen.

ICO vs VC: de jury is nog niet bekend!

Crunchbase rapporteert in hun artikel “ICO’s hebben sinds 2017 minstens 3,5x meer kapitaal geleverd aan blockchain-startups dan VC” dat ICO’s veelbelovender zijn gebleken dan VC’s voor de blockchain-crypto-ondernemers.

Echter, toezichthouders over de hele wereld worden zich bewust van de ongereguleerde aard van ICO’s en het risico dat ze vormen voor de kleine investeerders. In de VS heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) al 80 dagvaardingen gestuurd naar blockchain-startups, nadat ze overtredingen van de effectenregelgeving had vastgesteld. Ik heb dit eerder gemeld in het artikel “ICO vs IPO: wat is het echte verschil?”.

Schrijf nog geen virtuele valuta af. Ze bieden aanzienlijke waarde voor uw zakelijke groei op de lange termijn. ICO’s hebben investeringen gedemocratiseerd en ze kunnen ook aanzienlijke waarde toevoegen aan de tafel. Ze moeten echter eerst aan de goede kant van de regelgeving staan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map