Heb je je ooit afgevraagd hoe je een blockchain maakt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Blockchains zijn de “toekomst​Het heeft het potentieel om alles om ons heen te veranderen en industrieën op een ongekende manier te beïnvloeden, net zoals elektriciteit en internet ons dagelijks leven hebben veranderd..

Momenteel bevindt blockchain zich in de beginfase waarin een snelle ontwikkeling plaatsvindt over de hele wereld om de acceptatiegraad hoger dan ooit te maken. Enkele van de belangrijkste spelers in de race zijn Hyperledger, Corda en Ethereum. Elk van hen probeert het probleem op te lossen met een zoektocht om de acceptatie en implementatiesnelheid van blockchain te verbeteren.

Maar waarom zeggen we al deze dingen tegen u? Dat komt omdat we willen vaststellen dat er vraag is naar blockchain-tools en -oplossingen die echt werken. Dit geeft je ook de motivatie om een ​​blockchain-applicatie te maken of, eigenlijk, leer hoe je je blockchain kunt maken.

Een blockchain-applicatie / oplossing maken vanuit een zakelijk perspectief


Als u een ondernemer bent en wilt leren hoe u een blockchain-oplossing kunt maken, dan hebben wij u gedekt. 

Laten we beginnen.

Stap 1: De juiste use-case vinden

Hoewel blockchain veelbelovend is en doet waarvoor het bedoeld is, is er veel hype rond. Daarom moet u als bedrijf de hype begrijpen en duidelijk begrijpen of blockchain in uw geval het probleem oplost. Daarom is het belangrijk om feiten van hype te onderscheiden en op basis daarvan beslissingen te nemen.

We hebben een complete gids geschreven over wanneer je blockchain moet kiezen, waar we een stapsgewijze handleiding hebben besproken over hoe je het moet doen. Bekijk het om te zien wanneer en waar u blockchain kunt gebruiken en om te bepalen of blockchain iets aan uw bedrijf gaat toevoegen of niet.

Over het algemeen is blockchain het meest geschikt in de volgende gevallen:

 • Slim vermogensbeheer: Als uw bedrijf zich bezighoudt met ruilen, pensionering, uitgifte of betaling, dan kunt u blockchain effectief gebruiken, omdat u hiervoor vermogensbeheer moet uitvoeren
 • Slimme contracten: Slimme contracten zijn een manier om processen te automatiseren en ook juridische bindingen in digitale code te garanderen. Als uw bedrijf er gebruik van kan maken, is het misschien een goede optie om voor blockchain te gaan. Maar voordat u de beslissing neemt, is het beter om introspectief te zijn en de juiste beslissing te nemen.
 • Gegevensverificatie en authenticatie: Blockchain werkt ook naadloos samen met digitale handtekeningen, onveranderlijke opslag en codering. Wil je dus werken met data die gegenereerd wordt door middel van transacties, dan is blockchain een goede keuze.

Stap 2: Het consensusmechanisme kiezen

De volgende stap is om het consensusmechanisme te kiezen op basis van uw vereisten. Er zijn veel populaire consensusmechanismen. 

De meest populaire is Proof-of-Work (PoW). Het is echter niet ideaal voor bedrijven daar het krachtige hardware en veel energie vereist om succesvol te werken. 

Het goede nieuws is dat er tal van andere verbazingwekkende consensusmethoden zijn die worden geïmplementeerd in andere gedistribueerde grootboeksystemen (DLT) zoals Corda, Hyperledger, Quorum en anderen. 

Deze DLT’s bieden consensusmechanismen zoals Byzantijnse fouttolerantie, Proof of Stake, Federatieve Byzantijnse overeenkomst, Bewijs van verstreken tijd, Redundante Byzantijnse fouttolerantie, Robin Round, Vereenvoudigde Byzantijnse fouttolerantie, Federatieve consensus enzovoort.!

Het is uw taak om elk van de beschikbare consensusmechanismen te doorlopen en erachter te komen welke het beste bij uw vereisten past.

Stap 3: het platform kiezen

Nu moet u het platform kiezen waarop u uw blockchain wilt bouwen. Momenteel zijn er meerdere opties voor u beschikbaar en ze hebben allemaal iets unieks te bieden. Als bedrijf moet u het platform vinden dat het beste bij uw behoeften past, in overeenstemming met de vereisten en het budget.

Enkele van de opmerkelijke platforms die we aanbevelen zijn Corda, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth Lake, Hyperledger Iroha, Quorum, Stellar, OpenChain, BigChainDB en anderen.

Al deze platforms worden uitgebreid behandeld op 101Blockchains, en u kunt op elk ervan klikken om er meer over te weten te komen.

Als u een onderneming bent, wilt u misschien Hyperledger Fabric eens bekijken.

 • Hyperledger Fabric 2.0
 • Gebruiksscenario’s en casestudy’s van Hyperledger Fabric

Stap 4: Knooppuntontwerp

Nu het consensusalgoritme en het platform zijn geselecteerd, is het nu tijd om de knooppunten te ontwerpen. Over het algemeen kunt u uw blockchain-netwerkcreatie op veel manieren benaderen. 

U kunt een netwerk met toestemming maken dat een gesloten netwerk is en waarvoor strikte KYC-regels vereist zijn om knooppunten aan te sluiten. Aan de andere kant is er een toestemmingsloos netwerk dat in wezen openbare netwerken is. Hier kan iedereen lid worden van het netwerk en profiteren van wat het te bieden heeft.

Bedrijven hebben meestal netwerken met toestemming nodig, omdat ze essentiële informatie niet met iedereen willen delen. Ook kan een netwerk met toestemming worden ontworpen om ook informatie met het publiek te delen. 

Als je eenmaal hebt besloten, moet je nu beslissen waar je die knooppunten op uitvoert. Wilt u de knooppunten in de cloud of on-premise of een combinatie van beide draaien? U moet ook de hardwarevereisten bedenken waarbij u het geheugen, de processors en de schijfgrootte voor elk knooppunt bepaalt. 

Ten slotte moet u ook het besturingssysteem van de knooppunten ontwerpen. U kunt kiezen voor de gratis Linux-besturingssystemen zoals CentOS, Fedora, Debian of Ubuntu. Als u niet vertrouwd bent met een op Linux gebaseerd besturingssysteem, kunt u ook Windows kiezen als het besturingssysteem voor uw node.

Stap 5: Ontwerpen van de Blockchain-instantie

Er moet nu een blockchain-instantie worden gemaakt. Aanmaak en beheer gebeurt op basis van het platform van uw keuze. Hier kunt u verschillende aspecten van de instantie configureren, waaronder de uitgifte van activa, heruitgifte van activa, machtigingen, sleutelbeheer, atomaire uitwisseling, native activa, sleutelindelingen, blokhandtekeningen en meer!

Deze stap is erg cruciaal. Daarom moet u de tijd nemen om de blockchain-instantie te ontwerpen. 

Stap 6: Application Programming Interface (API’s)

Nu uw blockchain-instantie actief is, is het tijd om de Application Programming Interface (API’s) te beheren. Er zijn al vooraf gemaakte API’s, afhankelijk van het platform van uw keuze. Dit betekent dat sommige platforms helemaal geen API’s aanbieden. 

Dus, waarom heb je API nodig voor? Nou, je hebt ze nodig om het volgende te doen.

 • Voer auditgerelateerde functies uit
 • Genereer sleutelparen en adressen
 • Ophalen en opslaan van gegevens
 • Gegevensauthenticatie met hashes en digitale handtekening
 • Slimme contracten
 • Beheer van het levenscyclusbeheer van slimme activa, waaronder betaling, uitgifte, borgstelling, uitwisseling en pensionering

Stap 7: Ontwerp van de gebruikersinterface en beheerder

Met de backend-setup is het nu tijd voor u om de interface voor de admin en de gebruikers te ontwerpen. Voor de admin-interface moet u zoveel mogelijk informatie aan de admin verstrekken en er tegelijkertijd voor zorgen dat u de interface niet overspoelt met onnodige informatie.

Voor de gebruiker kunt u besluiten om alleen de belangrijke dingen onder de aandacht te brengen. Als u zich in een netwerk met toestemming bevindt, kunt u besluiten om hen KYC-informatie, hun status bij het netwerk, hun rollen en andere essentiële informatie te tonen. 

U kunt alle front-end programmeertalen gebruiken die er zijn. We raden aan om HTML5, CSS, C #, PHP, JavaScript, Java, enzovoort te kiezen!

Stap 8: De blockchain voltooien

De laatste stap is om het project af te ronden. Hier moet u ervoor zorgen dat uw blockchain-netwerk werkt zoals bedoeld door het non-stop te monitoren. Zorg er ook voor dat u blijft werken aan uw blockchain-netwerk. Misschien wilt u ook toekomstige technologie aan uw blockchain toevoegen, zoals analyse, cloud, kunstmatige intelligentie, enzovoort!

Bouw je eigen Blockchain voor financieel product

In deze sectie behandelen we belangrijke punten over het creëren van een blockchain voor financiële producten. Financiële producten zijn anders dan andere soorten producten en vereisen daarom andere vormen van planning en uitvoering.

Sterker nog, de financiële sector is de meest voorbereide industrie die klaar is voor blockchain. Zelfs de eerste use case voor blockchain is een cryptomunt-bitcoin die verandert hoe twee partijen verbinding maken en geld naar elkaar overmaken.

FinTech is een van die sectoren die altijd te kampen hebben met een of andere vorm van fraude of gemeen spel. Dit komt door het feit dat mensen bereid zijn de verkeerde dingen te doen, alleen maar om meer geld te verdienen. En dat is waar blockchain om de hoek komt kijken, omdat het de nodige middelen biedt om de belangen van alle partijen te beschermen.

Door gebruik te maken van blockchain kunnen partijen zonder tussenpersonen werken en daarmee energie en kosten besparen die gepaard gaan met het doen van de transactie. Blockchain is ook handig als het gaat om het beheren van andere aspecten van het bedrijf, waaronder het verhandelen van goederen en logistiek & inventaris, het volgen van transacties, enzovoort.

Maar niet elk fintech-product zou blockchain zo vroeg moeten adopteren. Hieronder staan ​​de redenen waarom u zou moeten proberen te investeren in de blockchain:

 • Investeringen aantrekken: Blockchain-acceptatie wordt nu gezien als toekomstgericht en kan daarom verbazingwekkend werken als u op zoek bent naar investeringen.
 • Verhoogd concurrentievermogen: Als u blockchain vroeg adopteert, zal u zeker concurrentie op de markt veroorzaken.
 • Experimenteren: als u op zoek bent naar experimenten, kan productontwikkeling op basis van blockchain een goede zet zijn. Ook kunt u als een van de eerste fintech-producten een doorbraak realiseren.

Wanneer Blockchain geen goede optie is voor financiële producten?

Er zijn natuurlijk veel gevallen waarin blockchain geen goede optie is. Ben je bijvoorbeeld beperkt in je middelen, dan is het niet verstandig om voor blockchain te gaan. Blockchain-engineers zijn niet goedkoop en het kost ook veel moeite om de blockchain in stand te houden. 

Een blockchain-implementatie betekent ook veel veranderingen in de manier waarop operaties werken, en dat kan te veel zijn voor werknemers of de eindgebruikers die met het systeem communiceren. 

Ten slotte is het niet aan te raden waar uw Fintech-product op korte termijn doelen zoekt. Blockchain, vanwege de implementatieproblemen en de bijbehorende kosten, maakt het altijd een langetermijnstrategie voor elk bedrijf dat er is.

Blockchain Frameworks toepasbaar in Fintech

Fintech kan profiteren van de volgende kaders

 • Ethereum → Het is een populair open-source framework voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties.
 • CryptoNote → Een ander populair open-sourceproject waar u cryptomunten kunt maken.
 • ZeroNet → Een interessant platform waarop u gedecentraliseerde websites kunt maken.

Ik wil echt een blockchain bouwen! Laat me zien hoe je een blockchain kunt maken

Als u iemand bent die graag in de kern wil komen van het maken van uw eigen blockchain, dan is deze sectie iets voor u.

Het goede nieuws is dat we al een complete tutorial hebben geschreven over het bouwen van een blockchain in Python. 

Bekijk de infographic die we hebben gemaakt om u een idee te geven van wat u van de tutorial kunt verwachten.

Dus, wat heb je nodig om te beginnen? Als je wat programmeerervaring hebt, kun je de tutorial volgen. Als je geen eerdere programmeerervaring hebt, kun je online talloze tutorials vinden waar je kunt leren coderen. 

We raden je aan om te beginnen met Python-documentatie. Bovendien moet je ook Flask leren – een Python-micro-framework. 

Om het hele ontwikkelingsproces te begrijpen, moet u een blok maken met vijf sleutelvariabelen.

 • Inhoudsopgave
 • Tijdstempel in Unix-tijd
 • Transactielijst
 • Bewijs
 • Vorige Block Hash

Ook de belangrijke functie die u in uw blockchain moet maken, omvat

 • new_block (self) → Hier moet u nieuwe blokken maken en deze vervolgens aan de ketting toevoegen
 • __init __ (self) → Hier initialiseer je de blockchain
 • new_transactions (self) → Creëer en voeg nieuwe transacties toe
 • hash (block) → Hier wordt een blok gehasht
 • register_node () → Hier wordt een nieuw knooppunt geregistreerd
 • valid_chain () → Validatie van de ketting gebeurt hier
 • valid_proof () → het validatiebewijs vindt plaats voordat het aan chain wordt voorgelegd
 • proof_of_work () → Hier wordt de proof of work consensus geïmplementeerd

Populaire Blockchain-as-a-service (BaaS) -platforms

Er zijn ook populaire Blockchain-as-a-Service (BaaS) -platforms die er zijn. Deze BaaS-platforms zijn van derden en helpen u bij het beheren en creëren van blockchain-netwerken. Het is een cloudgebaseerde oplossing waarbij bedrijven de nodige tools en infrastructuur bieden om blockchain-netwerken te hosten.

Deze BaaS zijn erg handig voor bedrijven omdat het hen de mogelijkheid geeft om nieuwe blockchain-netwerken en apps op te maken zonder de noodzaak om de infrastructuur voor hen te creëren. Ze hoeven ook geen geld uit te geven aan onderhoud voor deze implementaties, aangezien het bedrijf dat de service aanbiedt al die dingen doet.

Dus, welke BaaS-platforms moet u overwegen? Laten we ze hieronder opsommen.

 1. Amazon Web Services
 2. IBM Blockchain-platform
 3. Microsoft Azure
 4. Alibaba Cloud Blockchain as a Service
 5. Oracle Blockchain Cloud Service

Lees ook AWS versus AZURE versus Oracle Blockchain-oplossingsaanbod: vergelijking 

We hebben al in detail besproken hoe u het juiste BaaS-platform voor uw bedrijf kunt kiezen. Bekijk de onderstaande infographic om een ​​goed beeld te krijgen van wat u kunt verwachten.

Als je er meer over wilt lezen, kun je het hier bekijken: Blockchain as a Service: Enterprise-Grade BaaS-oplossingen.

Blockchain-ontwikkelaar worden

We weten dat als u dit artikel leest, u een bedrijf of een aspirant-leerling bent die een blockchain-ontwikkelaar wil worden.

Het goede nieuws is dat we al een overvloed aan blockchain-ontwikkelaarscontent op onze site hebben besproken. Bekijk ze hieronder.

 • 30+ Blockchain Developer sollicitatievragen in 2020
 • Blockchain-ontwikkelaarssalaris in de lift
 • Hoe een Blockchain-ontwikkelaarsbaan te krijgen

Gevolgtrekking

Dit leidt ons tot het einde van het maken van een blockchain-artikel. We behandelden nogal wat inhoud en probeerden de vraag vanuit zowel de leerling als vanuit een zakelijk perspectief te bekijken. Dus, wat vind je ervan om je eigen blockchain te maken? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me