Met de populariteit van blockchain zijn veel bedrijven begonnen met het gebruik van blockchain-technologie. En waarom zouden ze niet? Blockchain heeft het potentieel om veel naar de tafel te brengen. Bovendien kunt u blockchain in verschillende use-cases gebruiken, zoals toeleveringsketen, gezondheidszorg, overheid, verzekeringen, banken, onroerend goed en nog veel meer.

Hoewel blockchain aanvankelijk alleen geschikt werd geacht voor de banksectoren, begon het ook andere industrieën te ontwrichten. We hebben nu dus veel oplossingen die zich in de pilotfase bevinden of al in de onderneming worden gebruikt.

Schrijf u nu in: gratis Blockchain-cursus

Top 50-bedrijven die Blockchain-technologie gebruiken

Vraagt ​​u zich af welke bedrijven blockchain gebruiken? U hoeft niet verder te zoeken, want we hebben een lijst met 50 bedrijven die blockchain op veel manieren gebruiken. Laten we dus eens kijken wat deze bedrijven zijn!

Bank en financiën

 • BBVA

BBVA is een van de bedrijven met blockchain-technologie die het gebruikt voor de banksector. Red Electrica Corporation en BBVA hebben onlangs een gesyndiceerde lening afgesloten met behulp van deze prachtige technologie. Blijkbaar hebben MUFG, BNP Paribas en BBVA de deal van € 150 miljoen toegekend. Meer nog, de lening bereikte in recordsnelheid vanaf het blockchain-platform van BBVA.

Momenteel is het bedrijf meer dan optimistisch over het gebruik van technologie voor toekomstige projecten.

 • Intesa Sanpaolo

Banca Intesa Sanpaolo – een Italiaans bankconglomeraat gebruikt blockchain-technologie voor het valideren van handelsgegevens. Deloitte, Eternity Wall en de bank zijn onlangs begonnen met het testen van de technologie. Meer nog, ze gebruiken het OpenTimestamps-protocol dat Bitcoin gebruikt om het systeem van stroom te voorzien.

Hoe dan ook, de belangrijkste bijdrager Peter Todd van Bitcoin zit achter de technologie. Laten we in het volgende deel verder gaan met de bedrijven met blockchain-technologie.

 • Barclays

De op een na grootste bank van het VK is Barclays en een van de bedrijven met blockchain-technologie. In werkelijkheid gebruiken ze blockchain-technologie om geldovermakingen en KYC-processen (Know-Your-Customer) te stroomlijnen. Meer nog, ze hebben zelfs patenten aangevraagd voor deze twee functies, dus het is gemakkelijk om te zeggen dat ze zeker aan de technologie werken.

 • HSBC

De bank HSBC is van plan om eind maart 2020 over te stappen op het blockchain-gebaseerde platform. Bovendien zullen ze overschakelen van hun traditionele papieren documenten naar een volledig digitaal en gedecentraliseerd Vault-platform. Zo kunnen hun investeerders nu eindelijk hun geld in realtime volgen. Meer nog, het zal ook privéfuncties hebben.

Laten we in het volgende deel verder gaan met de bedrijven met blockchain-technologie.

 • Visa

Visa is een van de bedrijven met blockchain-technologie die een lange weg heeft afgelegd in de niche. Eerder in 2016 introduceerden ze een blockchain-platform dat zich zou bezighouden met business-to-business betaaldiensten.

Het kostte hen echter tijd om het project live te krijgen. Tegen het einde van 2019 wilden ze 90 markten bestrijken waar de bedrijven naartoe kunnen betalen.


Vraagt ​​u zich af hoe deze bedrijven Blockchain gebruiken? Doorloop de Blockchain-bedrijfsstrategie en maak je klaar om te beginnen met Blockchain.

Bevoorradingsketen

 • De Beers

DE Beers is nog een van de bedrijven die blockchain gebruikt in de toeleveringsketen. Om hun supply chain management-systeem te helpen reguleren, bedachten ze een blockchain-platform genaamd Tracr. Meer nog, op dit platform kunt u diamanten van elke grootte volgen, van de mijnsite tot de winkel.

Het is eigenlijk een geweldige manier om te bewijzen dat de diamanten van DeBeers 100% echt zijn.

 • Unilever

Unilever staat ook op de bedrijven die blockchain gebruiken in de supply chain-lijst. In werkelijkheid gebruikt Unilever momenteel technologie om zijn thee-industrie te beheren. Met behulp van technologie volgen ze al hun transacties in de toeleveringsketen.

Meer nog, ze kunnen ook de leveranciers volgen om de kwaliteit bij elke stap te behouden.

 • Walmart

Walmart is al heel lang een blockchain-liefhebber. In werkelijkheid gebruikt het bedrijf de supply chain-technologie van IBM – Hyperledger Fabric-platform om hun supply chain-proces te ondersteunen. Bovendien zijn ze ook van plan om hun voedsel rechtstreeks van hun boeren te volgen en bieden ze hun klanten aan om de herkomst te controleren voordat ze een artikel kopen.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev is een van de grootste brouwerbedrijven die blockchain gebruikt in de toeleveringsketen. Samen met BanQu willen ze de algehele transparantie van hun systemen vergroten. Hoe dan ook, het zal de transparantie van hun cassave-gewasketen daadwerkelijk traceren en vergroten. Zo krijgt het ook meer dan 2000 boeren in Zambia meer mogelijkheden.

 • Ford

Ford is een ander populair bedrijf dat unieke technologie gebruikt. In werkelijkheid werkt IBM met hen samen, en samen zijn ze van plan om de grondstoffen, zoals kobalt, van de leveranciers te volgen. Ze willen ervoor zorgen dat ze een authentiek product krijgen om hun kwaliteit te behouden. Zodra het kobalt is gedolven, komen ze in het grootboek en kan Ford volgen waar het naartoe gaat.

Lees ook: Private vs Public Blockchain: welke is beter?

Gezondheidszorg

 • Verander de gezondheidszorg

Change Healthcare is een van de grote bedrijven die blockchaintechnologie gebruiken. In werkelijkheid werken ze aan Intelligent Healthcare Network ™ dat Hyperledger Fabric gebruikt om het aan te drijven. Hoe dan ook, het platform helpt hen om de claims van patiënten en de status van de claim in realtime te beheren. Het systeem kan dus gemakkelijk het vertrouwen tussen gebruikers controleren, ontwikkelen en bevorderen.

 • FDA

FDA werkt ook aan oplossingen voor de gezondheidszorg met behulp van blockchain-technologie. Als gevolg hiervan gebruiken ze momenteel Hyperledger om een ​​platform aan te drijven dat gezondheidsgegevens zou beveiligen. Maar waarom dan? Welnu, patiënten hebben heel weinig controle over hun vertrouwelijke informatie. Maar met dit platform kunnen ze klinische onderzoeken, genomische gegevens en zelfs elektronische medische dossiers (EMR) beveiligen.

Lees ook: use cases en toepassingen van blockchain voor de gezondheidszorg

 • DHL

DHL is nog een van de grote bedrijven die blockchain-technologie gebruiken. Samen met Accenture werken ze aan een proof of concept waarmee geneesmiddelen kunnen worden getraceerd vanaf het punt van herkomst tot aan de consument. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven eindelijk alle problemen met knoeien of namaakgeneesmiddelen uit de wereld helpen.

 • centrum voor ziektecontrole en Preventie

Het bedrijf Centers for Disease Control and Prevention is hier om nieuwe technologieën te gebruiken om de algehele gezondheid van Amerikaanse burgers te verbeteren. Daarom werken ze samen met IBM aan de ontwikkeling van een versleuteld grootboeksysteem waarmee ze alle elektronische patiëntendossiers (EPD) kunnen registreren, zonder ooit de beveiliging in gevaar te brengen..

 • Pfizer

Pfizer is nog een van de grote bedrijven die blockchain-technologie gebruiken. Door Biogen en Pfizer geleide organisatie Clinical Supply Blockchain Working Group (CSBWG), zojuist een proof of concept voltooid voor het bijhouden van records en het beheren van de digitale inventaris van farmaceutische producten.

In werkelijkheid komt de groep ook met andere spelers zoals GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca en Deloitte.

Nu lezen: wat is het verschil tussen Blockchain en Distributed Ledger?

Verzekering

 • AIA Group

AIA Group is ook een van de grote bedrijven die blockchain gebruiken voor verzekeringsdoeleinden. In werkelijkheid lanceerde het bedrijf een project voor bankverzekeringsoplossingen met andere partnerbanken. Dit platform maakt gebruik van de kracht van blockchain en helpt bij het delen van documentatie en beleidsgegevens in realtime op een beveiligd kanaal.

Volgens hen is het een unieke oplossing op de markt.

 • MetLife

Een andere grote onderneming die blockchaintechnologie gebruikt, is MetLife. LumenLab is eigenlijk het incubatorbedrijf van MetLife in Singapore, en ze werken samen met NTUC Income en Singapore Press Holdings (SPH) om Lifechain te creëren..

Met behulp van dit platform kunt u uw dierbaren helpen te bepalen of de overledene een verzekering had of niet, en wanneer dit nodig is, zal het automatisch een verzekeringsclaim indienen.

 • Prudentieel financieel

Prudential Financial is een van de beursgenoteerde bedrijven die blockchain-technologie gebruiken voor verzekeringen. Het bedrijf is van plan de technologie te gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen frauduleuze activiteiten plaatsvinden in verzekeringen, en alle klanten krijgen een betere service en kunnen hun documentatie probleemloos bewijzen.

Hoe dan ook, het bedrijf zal ook samenwerken met andere verzekeringsmaatschappijen om de oplossing te ontwikkelen. Hoe dan ook, het werkt ook aan een platform dat goederen kan kopen en verkopen, kan volgen en een verzekering kan aanvragen vanaf hetzelfde platform.

 • AIG

Het bedrijf American International Group of AIG is een van de beursgenoteerde bedrijven die blockchain-technologie gebruiken. Momenteel zijn ze partners met de International Business Machines Corp voor het ontwikkelen van een slim verzekeringsplatform. Met behulp van het platform kunnen ze eindelijk alle complexe internationale verzekeringsproblemen dekken.

 • Aegon

Aegon staat ook op de lijst van beursgenoteerde bedrijven die blockchaintechnologie gebruiken. Eigenlijk maken ze deel uit van het initiatief B3i dat gebruikmaakt van de R3 Corda-platform om een ​​back-up te maken van hun verzekeringsplatform. Bovendien zijn er veertien verzekeraars en herverzekeraars in de groep.

Hoe dan ook, de oplossing kan alle werklast van verzekerings- of herverzekeringsprocessen vanaf één plek afhandelen.

Lees onze vorige blog om te leren hoe u Blockchain implementeert.

Energie

 • Shell

Shell is een van de energiebedrijven die blockchaintechnologie gebruikt voor de energiesector. Samen met Sinochem Energy Technology Co Ltd en Macquarie is Shell van plan blockchain te gebruiken voor de handel in ruwe olie.

Meer nog, ze hebben eerder de technologie voor de olie-industrie verkend. Hoe dan ook, met behulp van het platform is het gemakkelijk om de producten te volgen, transparantie te bevorderen en fraude te voorkomen.

 • Siemens

Siemens is ook een ander bedrijf dat investeert in blockchain voor energie. Meer nog, het bedrijf verklaarde onlangs dat ze innovatie in de energiesector willen brengen. Hoe dan ook, ze zijn ook van plan om de oplossing ook uit te breiden naar Power Generation Services.

Hiermee zijn ze van plan om meer duurzame energiesystemen te maken.

 • TenneT

De vraag naar elektriciteit neemt toe, maar het aanbod blijft nog erg laag. Als gevolg hiervan is het moeilijk om consumenten continu van stroom te voorzien. TenneT is een van de energiebedrijven die gebruikmaakt van blockchaintechnologie. Het bedrijf is van plan om te gebruiken Hyperledger-stof om het elektriciteitsverbruik bij te houden.

Het biedt ook een oplossing door opgeslagen stroom te gebruiken om het tekort in de vraag op te vangen.

 • Abu Dhabi National Oil Company

ADNOC of Abu Dhabi National Oil Company is een andere toevoeging aan de energiebedrijven die de blockchain-technologielijst gebruiken. In werkelijkheid gebruiken ze de technologie om de transparantie in hun hele bedrijf te vergroten en zullen ze uiteindelijk ook uitbreiden naar supply chain management.

 • Chileense Nationale Energiecommissie

De Chileense Nationale Energiecommissie gaat een op Ethereum gebaseerd netwerk gebruiken voor het vastleggen van al hun energiesectorgegevens. Aangezien er veel verschillen zijn in de energiesector, is het verstandiger om een ​​onveranderlijk record te hebben dat niemand kan veranderen.

Ze zijn echter meer dan gretig om hiervoor het openbare Ethereum-platform te gebruiken.

Handel

 • Mizuho

Mizuho staat op de grote bedrijven die de blockchain-technologielijst voor de handelssector gebruiken. In werkelijkheid voltooide de bank haar allereerste handelsfinancieringstransactie met een grotere nauwkeurigheid. Volgens hen hadden ze geen problemen met het delen van vertrouwelijke gegevens en documenten op het platform met andere partijen.

Ze zijn hoe dan ook van plan om het platform ook in de toekomst te blijven gebruiken.

 • ANZ

ANZ is ook een van de grote bedrijven die blockchain-technologie gebruikt. Samen met de andere 6 leden vormde het bedrijf een consortium voor de handelssectoren. Hoe dan ook, de monetaire autoriteit van Hong Kong leidt het project tot nu toe en het doel is om elk afzonderlijk document te verwerken en digitaal te maken. Meer nog, het platform is ook van plan om dubbele gegevens te verwijderen en slechts één echte gegevens voor elk document te verstrekken.

 • Scotiabank

Scotiabank gebruikt het platform van Alphapoint voor de handelssector. Hoewel ze al proefhandeldocumenten verzenden om te testen hoe het platform werkt. Op dit moment gaan ze nog steeds door, dus het is veilig om te zeggen dat het project goed werk heeft geleverd. Het project helpt u om uw activa te digitaliseren, handelspapieren te beheren en nog veel meer.

 • SEB

SEB zit ook in de handelsniche met blockchain. Bovendien gebruiken ze het Trade360-platform van CGI voor het afhandelen van al hun voorschriften en transacties. Het beste is dat het platform volledig in staat is om de financiële aspecten van handelen aan te pakken en ook een robuuste architectuur biedt.

 • People’s Bank of China

People’s Bank of China is op zoek naar blockchain-oplossingen in het belang van de handelsactiviteiten. Hoe dan ook, het platform waaraan ze werken, zal een ecosysteem hebben waar bedrijven op hun gemak grensoverschrijdende handel kunnen bedrijven in Hong Kong, Macau Bay Area en Guangdong..

IoT

 • Maersk

Samen met IBM werkt Maersk met blockchain-technologie om hun supply chain management te stroomlijnen. Maar om dat te doen, gebruiken ze op blockchain gebaseerde IoT-systemen om transparantie in het platform te krijgen. Met behulp van IoT-apparaten is elk proces online en verbonden met het platform. Het is dus gemakkelijk om hun voorwaarden te volgen.

 • Commonwealth Bank

Een ander cool voorbeeld in de IoT-blockchainsector is de Commonwealth-bank. Ze gebruiken het gedistribueerde grootboek om van twee belangrijke problemen af ​​te komen, wereldhandel en het delen van activa. Hoe dan ook, IoT-integratie in het blockchainsysteem helpt hen alle processen van wereldwijde handel in realtime te volgen.

Laten we in het volgende deel eens kijken wie blockchain gebruikt!

 • Van Dorp

Van Dorp zet de technologie ook in voor de IoT-sector. In werkelijkheid werken ze samen met Timeseries om een ​​smart home-project te starten waarbij elk smart home-apparaat wordt verbonden met het blockchain-platform.

Omdat blockchain is beveiligd, zouden de smart home-apparaten volledige beveiliging hebben terwijl ze met elkaar communiceren.

 • Smart Electric Power Alliance

Een andere geweldige oplossing in de IoT-industrie is het project waar SEPA aan werkt. Met behulp van IoT-apparaten en blockchain zijn ze van plan de stroomversnellingen veilig te stellen en schone energie aan te bieden voor onderwijs, onderzoek en nog veel meer. Omdat de IoT-apparaten kwetsbaar zijn, gebruiken ze de technologie om deze te beveiligen.

 • McKesson

Dit op IoT gebaseerde project is ook voor de zorgsector. De oplossing van MediLedger omvat veel farmaceutische bedrijven en ook groothandels. Onder hen vallen McKesson, AmerisourceBergen en Pfizer het meest op. Omdat de IoT-apparaten de producten volgen, koppelen ze deze aan blockchain om een ​​hoge beveiliging te bieden.

Laten we in het volgende deel eens kijken wie blockchain gebruikt!

Check ook: Praktische use cases van blockchain

Reizen

 • Singapore Airlines

Blockchain neemt ook de reisbranche over. Singapore Airlines gebruikt de technologie al om op loyaliteit gebaseerde aanbiedingen aan hun klanten aan te bieden. Hoe dan ook, ze gebruiken KrisPay om promoties aan te bieden aan hun loyale klanten. De klanten kunnen zich dus aanmelden voor het programma en hun app downloaden uit de Play Store.

 • Nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE

De nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE, Etihad Airways, werkt samen met Winding Tree. Winding Tree is eigenlijk een reisplatform dat verschillende functies biedt en gebruikmaakt van gedistribueerde grootboektechnologie om het systeem van stroom te voorzien.

Hoe dan ook, de luchtvaartmaatschappij wil het platform gebruiken om mogelijkheden te verkennen die hun klantenbereik kunnen vergroten en van Abu Dhabi een exotische bestemming kunnen maken.

 • Lufthansa

Lufthansa Industry Solutions is een van de belangrijkste spelers in de reisbranche. En om het ware potentieel van blockchain te benutten, startten ze het initiatief Blockchain for Aviation (BC4A). Hier zijn ze van plan om deelnemers zoals vliegtuigfabrikanten, logistieke dienstverleners, MRO-serviceproviders, softwareontwikkelaars en nog veel meer op te nemen.

Laten we naar het volgende bedrijf gaan in deze welke bedrijven de blockchain-technologiegids gebruiken.

 • Delta Airlines

Delta Airlines loopt ver achter in de race van blockchain. Onlangs verklaarden ze dat ze werken aan door blockchaintechnologie ondersteunde chatbots die consumenten de voordelen kunnen bieden die ze willen. Meer nog, door deze chatbot te gebruiken, kan het bedrijf hun klantenservicemedewerkers vrijmaken en zich meer richten op high-end problemen van hun klanten.

 • British Airways

British Airways werkt samen met de startup VChain om hun veiligheidscontroleprocessen te stroomlijnen. In werkelijkheid kosten beveiligingscontroleprocessen veel tijd en middelen. Soms kan het zelfs vluchten vertragen, wat een groot gedoe is voor zowel de luchtvaartmaatschappijen als de klanten.

Met behulp van de technologie kunnen ze dus voor een snellere output zorgen.

Laten we naar het volgende bedrijf gaan in deze welke bedrijven de blockchain-technologiegids gebruiken.

Nu lezen: wat is een privé-blockchain?

Onroerend goed

 • Brookfield Asset Management

Het is een van de grote bedrijven die blockchain-technologie gebruikt. Brookfield Asset Management is een van de zeer bekende bedrijven ter wereld. In werkelijkheid hebben ze meer interesse in blockchain en zijn ze van plan om het als onderdeel van hun systemen te integreren. Met behulp van de technologie zijn ze van plan transactiekosten te verlagen en contacten te automatiseren.

 • Link REIT, Hongkong

Allinfra en Link REIT, Hongkong werkt samen om te werken in een blockchain-project voor de vastgoedsector. Kortom, ze zullen aan het pilootproject werken om te kijken hoe blockchain de vastgoedsector kan helpen. Hoe dan ook, ze zijn van plan om een ​​duurzame infrastructuur te introduceren die wordt ondersteund door blockchain.

 • JLL

JLL is nog een van de grote bedrijven die blockchain-technologie gebruiken. Ze gebruiken het momenteel bij de taxatie van Spaans commercieel onroerend goed. Volgens hen kunnen ze deze tool gebruiken bij de bouw en financiering van de vastgoedsector en zelfs panden verkopen en verhuren. Het initiatief kwam voornamelijk van JLL Japan.

 • Westfield

Westfield gebruikt blockchain voor bankgaranties voor onroerend goed. Het is vooral voor de mensen die erfpachter zijn in de detailhandel. Hoe dan ook, het live-project van Westfield duurt acht weken en ze zullen bepalen of de technologie voor hen werkt of niet. Ze zijn echter meer dan optimistisch dat het hen zal helpen om gemakkelijk commerciële huurcontracten uit te geven.

 • Coldwell Banker

Een andere grote onderneming die blockchain-technologie gebruikt, is Coldwell Banker. Momenteel zijn ze een actieve klant van het bedrijf Propy. Kortom, Coldwell gebruikt het platform om verkopers en agenten te vermelden, samen met het aanbieden van transacties. Bovendien kunnen ze met dit platform al hun transacties en contracten probleemloos beveiligen.

Ben je niet op de hoogte van de verschillende soorten Blockchain-technologie? Hier is een complete gids over de soorten blockchain.

Regering

 • Regering van Dubai

De regering van Dubai streeft naar de allereerste slimme stad ter wereld tegen 2021. Daarvoor vormden ze het regeringskantoor van Smart Dubai en werkten ze samen met een reeks technologiebedrijven om het toekomstplan van hun slimme stad te stroomlijnen. En om dat te doen, gebruiken ze ook blockchain.

Meer nog, ze hebben al weinig sectoren die de technologie gebruiken en zijn van plan om deze ook in andere sectoren op te nemen.

 • Seoul Metropolitan Government

De Seoul Metropolitan Government gaat haar op blockchain gebaseerde administratieve systeem opzetten. Meer nog, naast het project zullen de inwoners van de stad een S-munt hebben die ze kunnen gebruiken voor openbare diensten. Bovendien kunnen ze deze munten ook inwisselen voor beloningen. Ze kunnen via het platform ook belasting betalen en deelnemen aan publieke opinies.

 • Lantmäteriet

Lantmäteriet is de Zweedse kadasterautoriteit en werkt nu samen met banken en bedrijven aan een blockchain-proefproject. Volgens hen is het kopen van een woning erg tijdrovend, en met blockchain kan het zowel middelen als tijd besparen. Meer nog, alle documenten zouden in digitale formaten zijn en geen papieren sporen achterlaten.

 • Uganda National Drug Authority

De Uganda National Drug Authority werkt samen met MediConnect om de problemen met namaakmedicijnen in hun land aan te pakken. Volgens hen zal het project alle medicijnen van de farmaceutische bedrijven volgen om ervoor te zorgen dat niemand ze kan stelen of vervangen door nepproducten..

 • Monetaire autoriteit van Singapore

Monetary Authority of Singapore leidt een op blockchain gebaseerd project dat betalingen in verschillende valuta’s via hetzelfde netwerk aanbiedt. In samenwerking met Temasek en J.P. Morgan is de MAS van plan om de algehele kostenefficiëntie van bedrijven in het hele land te verbeteren. Momenteel testen ze het nog uit voor industriële toepassingen.

Bekijk ook de presentatie van Blockchain-technologie en krijg een gedetailleerd overzicht van de Blockchain-technologie

Opwindend

Blockchain is echt een ontwrichtende kracht die niemand kan temmen. Het ontwricht al veel industrieën en binnenkort zal het elke afzonderlijke markt ter wereld ontwrichten. Op dit moment stellen de bedrijven die blockchaintechnologie gebruiken feitelijk hun plaats in het veranderende ecosysteem veilig.

In werkelijkheid is het duidelijk dat bedrijven nog steeds met een groter probleem worden geconfronteerd als ze niet in de technologie investeren. Dus als u tot nu toe nog geen blockchain-oplossing voor uw onderneming heeft gekozen, wordt het de hoogste tijd dat u naar de blockchain gaat kijken.

Als je een beginner bent en van plan bent om een ​​carrière in blockchain te beginnen, zijn er veel kansen voor jou in de branche. Schrijf je dus in voor de gratis Enterprise Blockchain Fundamentals-cursus en leg de basis voor een mooie carrière!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me